Θα μας πούνε και μαλάκες!


Οι πολιτικοί δεν μπορεί να είναι σαν όλους εμάς, τους απλούς, καθημερινούς, ανθρώπους. Η λυσσώδης φιλοδοξία τους και φλογερή τους επιθυμία να “κυβερνήσουν” (στην καλλίτερη περίπτωση) τους κάνει να είναι συνεχώς σε μιά κατάσταση που, φαίνεται, σε μας δεν είναι καθόλου γνώριμη. Την υποψιάζομαι όμως και, σ’ ένα ελάχιστο ποσοστό, μπορώ να δικαιολογήσω τη διαφοροποίηση στην συμπεριφορά τους. Είναι συνεχώς ορατοί, ο λαός τους φορτώνει με προσδοκίες, η εικόνα τους πάντα πρέπει να είναι η “πρέπουσα” (αλλιώς μπορεί να τους κράξουν οι αντίπαλοι), τα ΜΜΕ τους παίρνουν στο κατόπι, και, γενικώς, ζουν σε καθεστώς υπερέντασης και άγχους. ‘Ομως, από αυτό το σημείο, μέχρι να υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας τόοοοοοοσο υπάρχει πολύυυυυυ μεγάλη απόσταση! ‘Εχουν τη γνώμη ότι ο λαός, συλλήβδην, είναι μειωμένης αντίληψης και νοημοσύνης, σε βαθμό τουλάχιστον μπαμπουίνου. Αλλιώς δεν θα παρουσίαζαν αυτή τη εικόνα και δεν θα έλεγαν αυτά που λένε, δηλαδή δεν θαμας κορόϊδευαν τόσο ξεδιάντροπα!

Πάρτε τις πρόσφατες καταστροφές στη Β. Ελλάδα από τις πλημμύρες. Βγήκε ο Γιωργάκης, “επίλεκτο” μέλος των πασοκικών κυβερνήσεων επί 20 χρόνια και γιός του ιδρυτή, και μας γέμισε φούμαρα γιατί η κυβέρνηση δεν απέτρεψε τις καταστροφές. Λες και επί των ημερών του Πασοκ δεν έγινε καμία καταστροφή, καμία πλημμύρα, καμία πυρκαϊά δάσους,  κανένας σεισμός και λες και το πασοκικό κράτος έδειξε τρομερή ικανότητα αντιμετώπισης των φαινομένων και της δυστυχίας των θυμάτων! Και λες και όλα τα έργα που δεν έγιναν, όλα τα θέματα που δεν φροντίστηκαν  επί 20 χρόνια θα έπρεπε να είχαν γίνει σε 3 χρόνια. Δεν λέω ότι οι σημερινοί είναι πρότυπα. Ρεμπεσκέδες είναι κι αυτοί αλλά να το λέει ο Γιωργάκης αυτό πάει πολύ! Και φυσικά, όταν οι σημερινοί θα γίνουν αντιπολίτευση θα λένε ακριβώς τα ίδια με αυτά που λέι σήμερα το Πασοκ!

Και ρωτάω, ωρέ κλεφτόπουλα , μας νομίζετε για τόσο κορόϊδα; Γιατί προσβάλλετε το, έστω λίγο, νιονιό που διαθέτουμε; Γιατί μας μιλάτε σαν σε λοβοτομημένα κρετίνικα όντα;

Δεν ψηφίζω στη βάση κομματικής τοποθέτησης στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Αλλά οι εθνικές εκλογές έρχονται σε 1- 1,5 χρόνο. Κι εκεί, σύντροφοι/ισες, μαυρίστε όλους αυτούς που σας λένε ανοιχτά ηλίθιους/ες. Δείξτε τους ότι ο υβριστικός τους λόγος δεν βρίσκει τ’ αυτιά σας. Ψάξτε να βρείτε (αν υπάρχουν) τους λίγους, τίμιους πολιτικούς, που φιλοδοξούν να κάνουν καλό και σναδείξτε τους. Δεν μιλάω για υστερικά όντα σαν, ας πούμε,  τον Λεβέντη. Ψάξτε, όμως, ανάμεσα στους υποψήφιους και σίγουρα θα βρείτε κάποιους καλλίτερους από τους σημερινούς υβριστές σας!

ΥΓ: Ο γράφων δεν εκτίθεται ούτε ως υποψήφιος και ούτε ώς οτιδήποτε άλλο. Μόνο γυμνός εκτίθεται στο χάδι του ήλιου και της θάλασσας, το καλοκαίρι!

Advertisements

8 Responses to “Θα μας πούνε και μαλάκες!”

 1. papadim Says:

  Γιατί αυτός ο τίτλος ? Τυχαία μπήκα εδω απλά ρωτάω?

 2. ΛουΛούδι Says:

  Τώρα μπορεί να μας θεωρούν ανεγκέφαλους (και το γνωρίζουμε καλά πλέον), αλλά δεν είμαστε. Όχι δεν είμαστε (πείσμα). Απ΄όλο το πόστ μου άρεσε τρομερά το Υ.Γ. Μάλλον επειδή το ίδιο κάνω κι εγώ το καλοκαίρι….

 3. liliputanerin Says:

  γυμνός ακούω στο χαδι του ήλιου και της θάλασσας? μάλιστα σε βλέπω εσένα δαγκωτό Βεργή!!καλά τα γράφεις και τα λες, αλλά γιατί έχω την εντύπωση πως για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, τίποτα δεν θα αλλάξει? by the way, εγώ σε αυτές τις εκλογές την πάτησα, θα είμαι εφορευτική επιτροπή ρε γαμώτο!!!

 4. heliotypon Says:

  >papadim: Αν διαβάσεις το πρώτο-πρώτο ποστ θα καταλάβεις. Εκεί τα λέω όλα. Συνοπτικά, η επιλογή του ονόματος πηγάζει από την λατρεία μου στο μουνί το οποίο θέλω να τιμήσω.

  >Λουλούδι: Join the club! Δεν διανοούμαι να φορέσω τίποτε στη θάλασσα και στον ήλιο!

  >Liliputanerin: Ωραίος ο Βεργής! Ααν δεν ήταν λίγο σαλεμένος θα άξιζε την ψήφο μας. Πάντως περισσότερο από τον Κακλαμάνη ή τον Σκανδαλίδη!

 5. Απολλώνια Says:

  Και εμένα με στρίμωξαν στην εφορευτική επιτροπή γμτ…

  Απο την άλλη αξίζει και μόνο για την ώρα που θα καταμετρηθεί η δική μου ψήφος!

  Έχω ήδη έτοιμο το ψηφοδέλτιό μου! (δεν έχει σταυρό, έχει άλλα όμως πιο “χαριτωμένα”!)

  Γιατί; πολύ απλά έχω την πολυτέλεια (ο δήμος που ψηφίζω είναι μικρός) να ξέρω τους υποψιφίους (α! και όσους δεν ήξερα φρόντισαν να παρελάσουν απο το σπίτι μου το πατρικό) και να μην κρίνω άξιο κανέναν.
  Στεγνά.
  Μου γυρίζουν τα άντερα οι τακτικές τους.

  Και ποιός ξυπνάει στις 5 ανήμερα των εκλογών μου λέτε;
  (και εγώ, ναι, έχετε δίκιο)

 6. heliotypon Says:

  >Απολλώνια: Πολύ θα ήθελα να μάθω τι σκοπεύεις να “ψηφίσεις”. Κάτι Καλλιτεχνικό και με πολιτικό μήνυμα υποθέτω! Το νοιώθω!

  Αλήθεια, πώς στριμώχνουν κάποιον να πάει στην εφορευτική; Είναι από τα κόμματα ή από κάπου αλλού; Ιδέα δεν έχω απ’ αυτά…

 7. Natalia Says:

  Να με πεις σε ποια παραλία ωρέ παλλικάρι, ναρθώ!!!

 8. heliotypon Says:

  >Natalia: Αν θέλεις να δεις εμένα, κοκώνα μου, δύσκολο είναι για, γιατί “εκτίθεμαι” πάνω σε φουσκωτό που αράζει κοντά σε ερημικές ακτές. Αν θέλεις απλώς να εκτεθείς κι εσύ υπάρχουν πολλές παραλίες (π.χ. Ραμνούς, Δικαστικά, Σούνιο κοντά στο …βουδιστικό παλάτι, κ.α.). Αν πάλι θέλεις βόλτα με φουσκωτό είσαι καλοδεχούμενη… ‘Ασε να φτιάξει λίγο ο καιρός!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: