Σωτήρες…


Πότε-πότε ξεφυλίζω ένα έντυπο εσωτερισμού, το “Τρίτο Μάτι”. Δεν θα σχολιάσω τα άρθρα του που, μερικές φορές, είναι ενδιαφέροντα (άλλοτε παραμυθάκια για κρετίνους, όπως οι οδηγίες για την κατασκευή μαγικού χαλιού που πετάει!), αλλά τις διαφημίσεις του. Εκεί, λοιπόν, έρχονται δεκάδες “σωτήρες” να μας προτείνουν τη σωτηρία μας με διάφορους τρόπους. Προφανώς όλοι αυτοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να βοηθήσουν τους αναγνώστες. ‘Αλλος με τον Βουδιασμό, άλλος με την Αγιουβέρδα, άλλος με τη Σαϊεντολογία, άλλος με ρεφλεξολογία, με αρώματα, με αλεσμένο σιταρόχορτο, με κρύσταλλα “φορτισμένα με ενέργεια”, με την πλακέττα του Tesla, με πλαστικές πυραμίδες, με κινέζικο χορό, με την έκτη αίσθηση, με ψυχοπνευματική ψυχογνωσία, με ραδιαισθησία, με Feng Sui, με γιόγκα κάθε είδους (είναι και πολλές…), με ομαδικό οραματισμό, με μασάζ, με “θαυματουργές ακτίνες”, με τάντρα, με “τρελλή σοφία”, με “ταχυονισμένα ενεργειακά προϊόντα”, με καθαριστές ακτινοβολιών, με ενεργοποιητές και αναζωογονητές του νερού, με “ενεργοποιημένα μενταγιόν, “ενεργοποιημένα εκκρεμή” και ένα πλήθος “φιλοσοφικών σχολών” που όλες είναι “μοναδικές” για να γίνω ευτυχής, υγιής, πλούσιος, για να πάω στον παράδεισο, και άλλα πολλά! Μόνο γκόμενες δεν υπόσχονται οι απατεώνες (κρίμα, αλλά αυτό το έχουν αναλάβει οι εκδότες εφημερίδων, με τις μικρές ερωτικές αγγελίες!). Χώρια τα βιβλία που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν όλα τα φοβερά μυστικά (κάτι σαν Λιακό, ας πούμε!) και να σας γιατρέψουν από κάθε αρρώστια και να σας κάνουν ευτυχείς, υγιείς και πλούσιους!

Ρε σεις, που τα πιστεύετε και πάτε και πληρώνετε αυτούς τους σωτήρες (γιατί δεν βάζουν τις πληρωμένες διαφημίσεις τους αν δεν έχουν κέρδη), αν υπήρχαν τέτοιες λύσεις για τα προβλήματά μας η ανθρωπότητα θα ήταν ευτυχισμένη και η γη θα ήταν παράδεισος!Για να υπάρχουν αυτοί και να πληρώνουν τις διαφημίσεις στα έντυπα θα πρέπει να τα πιάνουν χοντρά! Σύντροφοι και συντρόφισες, μην τους πιστεύετε τους αγύρτες. Μην πετάτε τα ωραία σας λεφτά σε μαγγανίες και γητιές. Γιατί τέτοια είναι όλα αυτά!

Advertisements

11 Responses to “Σωτήρες…”

 1. isisveiled Says:

  χμ.. εσύ που θεωρείς το “Τρίτο Μάτι” έντυπο εσωτερισμού είσαι καλύτερος νομίζεις?

  τι σχέση έχει ο εσωτερισμός με τους εξωγήϊνους για παράδειγμα? εγώ τόσα χρόνια μελετάω εσωτερικές επιστήμες και δεν έχω διαπιστώσει κάποια τέτοια σχέση…

  αν θες να είσαι αντικειμενικός, προσπάθησε να ξεχωρίσεις τους “αγύρτες”, από τα έντυπα, και από τον εσωτερισμό..

  το να καις μαζί με τα ξερά και τα χλωρά είναι ένδειξη μάλλον “περίεργων” προθέσεων..

  σόρρυ δηλαδή, αλλά πρέπει να τα λέμε αυτά..

  την καλημέρα μου

 2. heliotypon Says:

  >Isisveiled: Με τον εσωτερισμό δεν έχω πολλές σχέσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν μερικά πράγματα έχουν κάποια βάση ή όχι. Δεν απορρίπτω, συλλήβδην, κάθε έννοια εσωτερισμού γι’ αυτό και “ξεφυλλίζω”, ενίοτε, κάποια έντυπα που ισχυρίζονται ότι ασχολούνται με το θέμα. Δεν ξέρω αν το ΤΜ πλησιάζει στον εσωτερισμό ή όχι αλλά από όσα περιγράφω φαίνεται ότι δεν είμαι και τόσο βέβαιος.

  Οι αγύρτες στους οποίους αναφέρομαι είναι αυτοί που σου πουλάνε ελπίδες και μάλιστα διαφημίζουν την πραμάτεια τους.

  ‘Οσο για τις “περίεργες προθέσεις” που πιθανολογείς ότι έχω δεν το κατάλαβα, όπως δεν κατάλαβα την ερώτηση: “…είσαι καλλίτερος νομίζεις;” Δεν νομίζω ότι είμαι καλλίτερος από τίποτε κι από κανέναν κι ούτε είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά αγύρτης και απατεώνας ξέρω ότι δεν είμαι. Και εναντίον αυτών γράφω στο παραπάνω κείμενο…

 3. isisveiled Says:

  προσπάθησε να καταλάβεις το εξής… όσα έγραψα δεν είχαν καμμία κατηγορία εναντίον σου προσωπικά, προσπαθώ απλά να διευκρινήσω ότι όταν χρησιμοποιούμε την λέξη εσωτερισμός αγκαλιά με τη λέξη αγύρτης, η εντύπωση που μένει είναι ότι όλα είναι το ίδιο…

  και το καλύτερος νομίζεις, αφορά το ότι όταν δεν ξέρουμε κάτι προσπαθούμε να μην αφορίζουμε (όπως έκανε π.χ. ο κ. Ρουσσόπουλος)

  εξίσου αγύρτες για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, υπάρχουν ανάμεσα στους γιατρούς και τους δικηγόρους, στους πολ.μηχανικούς και τους δημοσιογράφους…

  όσο για τα περιοδικά του χώρου αυτού… μόνο εσωτερισμού δεν είναι…

  καμμιά φορά λοιπόν, η άγνοια κάποιων πραγμάτων μας βάζει στην ίδια θέση με όσους συνειδητά εξαπατούν, αυτό είναι όλο…

  λυπάμαι αν παρεξηγηθηκα πριν, απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα

 4. Debby Says:

  … Εμένα πάλι μου αρέσει να διαβάζω για όλα αυτά. Αλλά το τι κρατάω για μένα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που πάνε να μου πουλήσουν.
  Την ζωή κανείς δεν στην χαρίζει, ούτε υπάρχουν μεθόδοι να υπερβείς τις συμβατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι άνθρωποι. Με αυτό γνώμονα, είμαι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα και τις πρακτικές αλλά δεν περιμένω από αυτά να με σώσουν. Κρατάω για μένα αυτό που μου κάνει κάλό.
  Οπως και με τις θρησκείες. Δεν είναι άχρηστες εντελώς. Σε κάθε μια από αυτές που έχω διαβάσει έχω βρει κάτι που αξίζει τον κόπο. Με ενδιαφέρει όμως μόνο η ουσία τους και απαξιώ για όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους που σκοπό έχουν το προσωπικο τους συμφέρον και πλουτισμό. Δεν απαξιώνω την “μέθοδο” λόγω του “αντιπροσώπου”. Απλά ο “αντιπρόσωπος” με αφήνει αδιάφορη.

 5. ralou Says:

  Τόσοι, μα τόσοι πολλοί τρόποι για να σωθεί κανείς!
  Μην το υποτιμάτε!

  Τώρα που το σκέφτομαι με λίγο καλό μάρκετινγκ ισως να μπορούσα και εγώ να λανσάρω ενα νέο τρόπο-εναν που να εκμεταλλεύεται την θετική ενέργεια των γάτων για παράδειγμα…- 😉

  Συγχωρέστεμε για την πλάκα αλλά όλα αυτά με βρίσκουν τόσο αδιάφορη σαν θεωρίες και πρακτικές.
  Υπάρχει καλύτερος τρόπος να σωθεί κανείς από την αυτογνωσία.
  Αυτη που επιτυγχάνεται με ενα απλό εργαλείο.

  Τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καλή θέληση!

 6. convinsed Says:

  Εμένα πάλι μου αρέσει να διαβάζω για όλα αυτά. Αλλά το τι κρατάω για μένα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που πάνε να μου πουλήσουν.
  Την ζωή κανείς δεν στην χαρίζει, ούτε υπάρχουν μεθόδοι να υπερβείς τις συμβατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι οι άνθρωποι. (….) Κρατάω για μένα αυτό που μου κάνει κάλό.
  Οπως και με τις θρησκείες. Δεν είναι άχρηστες εντελώς. Σε κάθε μια από αυτές που έχω διαβάσει έχω βρει κάτι που αξίζει τον κόπο. Με ενδιαφέρει όμως μόνο η ουσία τους….

  Οι συγκεκριμένες κουβέντες της Ντεπυς εμένα με καλύπτουν πλήρως… Καλό μήνα έστω και καθυστερημένα

 7. heliotypon Says:

  >Iisveiled: Εγώ δεν κατέκρινα τον εσωτερισμό για τον οποίο παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω τίποτε. Κατέκρινα αυτούς που, με αμοιβή (κι αυτό είναι το σημαντικό), υπόσχονται να με βοηθήσουν. Και, φυσικά, δεν μπορεί να είναι ΟΛΟΙ αυτοί σε θέση να το κάνουν. Γι αυτό και πιθανολόγησα ότι είναι αγύρτες. ‘Εχω τη γνώμη ότι αυτός που μπορεί να βοηθήσει με “εσωτεριστικό” τρόπο δεν θα το κάνει για βιοπορισμό αλλά γιατί αισθάνεται την εσωτερική ανάγκη να το κάνει για τους συνανθρώπους του και δεν θα στήσει επιχείρηση γι αυτό.

  >Debby: Μάλλον κάπως έτσαι είναι τα πράγματα. Αλλά υπάρχει πολύ μυστήριο στο πώς μπορείς να υπερβείς ακι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι αγύρτες.

  >ralou: Σίγουρα η χρήση του εγκεφάλου, σε μεγαλύτερη έκταση από όσο σήμερα μπορούμε, θα βοηθήσει σημαντικά αλλά θα μπορέσουμε να το κάνουμε πληρώνοντας τους αγύρτες; ‘Ισως με …γατοενέργεια να γίνεται κάτι… Για στείλε κανένα γατί γιατί το χρειάζομαι για τα ποντίκια στον επαγγελματικό μου χώρο… 🙂

  >comvinsed: You …convinced me! 🙂

 8. isisveiled Says:

  Ακριβώς, αυτός που μπορεί να βοηθήσει δεν θα το κάνει μέσα από μια καλοστημένη επιχείρηση. Απλά θεωρώ άδικο να λέμε ότι όλα αυτά έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τον εσωτερισμό.

  και κάτι ακόμα.. η αυτογνωσία είναι κάτι απόλυτα αναγκαίο, στην οποία όμως οδηγεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μόνος του ως όργανο δεν αντιλαμβάνομαι τι εξυπηρετεί. Αν απλά παράγει σκέψη άσχετη ως προς την ουσία του εαυτού μας (τύπου πάμε να βγάλουμε φράγκα) είναι για πέταμα.

  τέσπα.. τι θέλω και μιλάω…

  το δικαστήριο αυτό έχει παιχτεί εκατοντάδες χρόνια πίσω και οτιδήποτε έχει σχέση με εσωτερισμό πάραυτα ταυτοποιείται με τους απατεώνες..

 9. heliotypon Says:

  >Isisunveiled: Μα αυτό ακριβώς επισημαίνω. Όπως είδες δεν στράφηκα εναντίον της έννοιας του εσωτερισμού την οποία, παρά του ότι δεν έχω σχέση μαζί της, την σέβομαι και, σε κάποιο μέτρο, την ερευνώ. Στράφηκα εναντίον των “σωτήρων” που θέλουν να μας σώσουν αλλά …έναντι αμοιβής! Νομίζω ότι συμπίποτυμε απολύτως στις θέσεις μας με μόνη τη διαφορά ότι εσύ ξέρεις από εσωτερισμό ενώ εγώ όχι. (αν υπάρχει άλλη ζωή ίσως εκεί ασχοληθώ…). Το “τι θέλω και μιλάω” δεν νομίζω ότι έχει θέση εδώ! ‘Ολοι εδώ είμαστε για να μιλάμε. Η γνώμη διαμορφώνει γνώμες. Κάθε ψηφίο είναι ένα πετραδάκι διαμόρφωσης της γνώμης και, ίσως, και του χαρακτήρα μερικών ανθρώπων. Εξαρτάται από την δύναμη που έχει η γραφή και από την λογική των συνεισφορών. Σωστά λες ότι ο εγκέφαλος είναι το κύριο όργανο της αυτογνωσίας. Ας τον χρησιμοποιήσουμε σε ισορροπία με τα συναισθήματα.

 10. madprofessorus Says:

  Όντως όλα αυτά είναι βλακείες(για να μη χρησιμοποιήσω την εθνική μας λέξη),για να αντιμετωπίσεις τα προβληματά σου χρειάζεται πρώτα απ’ολα να τα χεις καλά με τον εαυτό σου,κ να χεις καλή διάθεση,κ να βλέπεις θετικά τα πράγματα,η μαυρίλα κ η μιζέρια ποτέ δε βοήθησε κανέναν,όσο για τις θρησκείες…το πιστεύω του ανθρώπου σε κάτι ανώτερο απ΄αυτόν υπάρχει από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη γή,το θέμα είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι χωρίζονται από αυτές,οπότε δεν ξέρω αν είναι τόσο απαραίτητες…μόνο εαν υπήρχε μία κ μοναδική,που θα μπορούσε να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία απ’όλες,που γενικά να ενώνει τους ανθρώπους,από όλες τις φυλές κ τα μέρη…ουτοπικό ίσως αυτό που λέω,είμαι κ εγώ της σχολής του Lennon…

 11. heliotypon Says:

  >Madprofessorus: ‘Οπως με τα περισσότερα σχόλιά σου θα συμφωνήσω!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: