Το άσυλο και οι …ασυλίτες


Πολύ σωστός ο θεσμός του Πανεπιστημιακού ασύλου. ‘Οπως και του οικογενειακού ασύλου. Και κάθε ασύλου που σκοπεί στο να προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα. ‘Ομως, αν εισβάλει στο σπίτι σου ένας κακοποιός είναι δυνατόν να θέλεις να μην έχει το δικαίωμα ο εκπρόσωπος του Νόμου να μπει μέσα και να σε προστατέψει απ’ αυτόν; Είναι δυνατόν να θέλεις να ισχύει το οικογενειακό άσυλο για τον (καλών προθέσεων) αστυνομικό και όχι για τον κακοποιό;  Αυτή η αντινομία ισχύει για τα Πανεπιστήμια. Μέσα στους φιλόξενους χώρους τους μπουκάρουν κακοποιά στοιχεία, που δεν έχουν σχέση με αυτά ή με την παιδεία, γενικότερα, και κάτω από την ομπρέλλα του “πανεπιστημιακού ασύλου” φτιάχνουν μολότωφ, καταστρέφουν, δέρνουν, καίνε και κάνουν πλιάτσικο χωρίς να μπορεί η αστυνομία να τους εμποδίσει. ‘Αραγε ποιά καθυστερημένα μυαλά επιμένουν να ισχύει το πανεπιστημιακό άσυλο ΚΑΙ γι’ αυτά τα αντικοινωνικά στοιχεία; Ποιοί είναι αυτοί που δέχονται να εξομοιώνεται η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών με την ελευθερία της λεηλασίας της περιουσίας όλων μας; Μπορεί να έχω χαμηλό IQ αλλά ας με πείσει κάποιος ότι ο διαρρήκτης της γειτονιάς μου πρέπει να έχει και το κλειδί του σπιτιού μου…

Advertisements

26 Responses to “Το άσυλο και οι …ασυλίτες”

 1. Derek Says:

  ωωωωωωωωωωωχ ωχ ωχ

  και όσο σκέφτομαι ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επιστρέψω σε εκείνο το μπουρδέλο με πιάνει η καρδιά μου μιλάμε…

 2. mogwai0102 Says:

  Αν δε σφάλλω η όλη ιστορία με το “άσυλο” είχε άποιο νόημα κάποτε που οι εποχές ήταν πιο άγριες – τώρα τι ακριβώς αποσκοπεί?

  Αρτηριοσκλήρωση ή αρτηριοσκλήρυνση ? ποιό είναι το σωστό? χαχαχα

 3. nassos Says:

  Ναι ρε παιδιά, όλοι έχουν γίνει asylum seekers!! 😆

 4. alitovios Says:

  To ‘φαγες κι εσύ το παραμύθι πως για τα επεισόδια φταίει το άσυλο.

 5. heliotypon Says:

  >Derek: Θα μπορούσε να μην είναι μπουρδέλο αλλά τόπος μάθησης και δημιουργίας…

  >mogwai0102: Συμφωνώ ότι κάποτε ήταν πολύ πιό σημαντικό το άσυλο και τότε οι όποιοι κυβερνώντες (δικτάτορες και μη) δεν το σέβονταν και συλλαμβάνανε φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών. Σήμερα Δεν είναι οι φοιτητές που προστατεύονται απ’ αυτό αλλά οι κακοποιοί, που μπορεί να είναι και βαλτοί από το παρακράτος!

  >nassos: Για μας ποιό άσυλο υπάρχει;

  >alitovios: Μα δεν είμαι κατά του ασύλου των φοιτητών αλλά κατά του ασύλου των κακοποιών και παρακρατικών. Για τα επισόδια δεν φταίει το άσυλο αλλά το παρακράτος. Δεν προτείνω να καταργηθεί το άσυλο αλλά να έχει τη δυνατότητα η σύγκλητος ή ο Πρύτανις να ζητά την επέμβαση της αστυνομίας όταν πρέπει. Εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να δίνεται άσυλο στους κακοποιούς;

 6. alitovios Says:

  Το άσυλο είναι άσυλο για όλους. Αλοίμονο αν αρχίσουμε να κάνουμε διακρίσεις σε ποιους απευθύνεται και σε ποιους όχι. Το άσυλο δεν είναι καν μέρος του προβλήματος. Η ανικανότητα-απροθυμία των μπάτσων να κάνουν τη δουλειά τους είναι το πρόβλημα. Ο Πρύτανις δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά επέμβαση της αστυνομίας. Δεν του ανήκει το μαγαζί. Διοικητικός είναι ο ρόλος του.

  Οι διακόσιοι τύπου που κάνουν τα επεισόδια είναι μαλάκες αλλά σίγουρα δεν είναι παρακράτος. Παρακράτος είναι ο Πρετεντέρης και ο Νικολάου της Καθημερινής. Γιατί αυτοί είναι που ασκούν (παρά)εξουσία.

 7. nassos Says:

  Η απροθυμία των μπάτσων υφίστανται γιατί οι δημιοσιοκάφροι και οι Αριστεροί του προλεφταριάτου θα αρχίζουν να φωνάζουν περί καταλύσεως της δημοκρστίας και τα συναφή .

  Ε, ρε κρέμασμα που θέλουν κάποιοι…

 8. alitovios Says:

  Η απροθυμία των μπάτσων υφίσταται γιατί είναι άχρηστοι. Το ‘χεις φάει κι εσύ το παραμύθι περί πολιτικής κάλυψης κι άλλες ανεκδιήγητες πίπες.

 9. nassos Says:

  Ναι τι να σου πω… Δεν είναι δύσκολο για αυτούς να ανοίξουν πυρ με αυτόματα. Μια έγκριση από τους ανωτέρους χρειάζεται. Αλλά δεν θέλουν οι ανώτεροι να γίνει κάτι τέτοιο.

 10. alitovios Says:

  Δηλαδή ρε συ Νάσσε οι μπάτσοι πρέπει να σκοτώσουν για να κάνουν τη δουλειά τους; Με το μπαρδόν αλλά με την τάση που έχεις να υπερβάλλεις δεν γίνεται κουβέντα.

 11. nassos Says:

  Και εσύ με την τάση που έχεις να γενικεύεις…

  Και για εκφοβισμό μπορούν να ρίξουν, ξέρεις… αλλά δεν τους το επιτρέπει ο νόμος να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες…

 12. alitovios Says:

  Για απάντησε μου το εξής ρε συ Νάσσο γιατί πέρα από τις εξυπνάδες να πούμε και τίποτα σοβαρό. Αυτοί οι διακόσιοι που μπαίνουν στο Πολυτεχνείο και κάνουν ότι κάνουν μετά πως φεύγουν; Πετώντας; Μήπως είναι αόρατοι; Με τα πόδια φεύγουν. Με τα πόδια από τις κύριες εισόδους. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

  Τι πλαστικές σφαίρες, άρση του ασύλου και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάτε ρε παιδιά. Το πρόβλημα λύνεται πάρα πολύ απλά. Μπουζουριάζεις όλους όσους βγαίνουν από τη σχολή για εξακρίβωση στοιχείων και τελείωσε το παραμύθι.

 13. nassos Says:

  Μπουζουριάζεις όλους όσους βγαίνουν από τη σχολή για εξακρίβωση στοιχείων και τελείωσε το παραμύθι
  ==================================================
  Να δεις που θα αντιδράσουν οι Αριστεριστές. Στη σκέψη και μόνο τέτοιου ελέγχου τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο. Και θα αρχίσουν το γνωστό τροπάριο περι καταλύσεως του ασύλου, περί φασισμού, περί αστυνομικού κράτους, περι περι… περί μαλάκιας να το πω απλά.

  Και αν είναι να το αναλάβουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Τολμάνε ή απαπα;

 14. Terrangirl Says:

  χμμμ… γιατί να μη γίνει πρώτα άρση της βουλευτικής ασυλίας
  το πανεπιστημιακό άσυλο κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να καταργηθεί
  όσοι εφησυχάζουν στο ότι τώρα δεν χρειάζεται καλύτερα να σκεφτούν τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον

 15. nassos Says:

  Έρχεται εκ Βρυξελλών καμπάνα για τη βουλευτική ασυλία. 🙂

  Καιρός ήταν, γιατί πολλοί τη γλίτωσαν για τις διάφορες πράξεις τους.

 16. Terrangirl Says:

  Λοιπόν αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι πρέπει να έρθει από έξω μια ντιρεκτίβα για να γίνουν κάποια πράγματα (σωστά ή λάθος δεν το εξετάζω αυτή τη στιγμή), ενώ θα έπρεπε να γίνετε εκ των έσω. Δηλαδή δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέτε η βουλευτική ασυλία, και δεν θυμάμαι να διαφωνούσε κανείς για αυτή την άρση, εκτός των βουλευτών.
  Από τη στιγμή που η βουλευτές δεν μπορούν να σεβαστούν το κύριο εντολοδότη τους, που είναι ο λαός που τους ψηφίζει, δεν είναι βουλευτές είναι δυνάστες, δικτατορίσκοι και κηφήνες. (και σταματάω εδώ για να μην εκφραστώ χειρότερα 😛 )

 17. αμμος Says:

  Σε αυτές τις συζητήσεις ξεχνάμε συχνά ότι η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις έχει καταστρατηγήσει προσωπικες ελευθερίες και δικαιώματα. Μου έρχεται η εικόνα ότι σε μια περιοχή είχαν πρόβλημα με άγρια κοπρόσκυλα και βάλανε μέσα λύκους γιατί είναι δυνατότεροι και θα τα έτρωγαν.

 18. convinced Says:

  Είναι μια απο τις φορές που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

 19. nantia Says:

  skepsou kai ta kakomoira deltia eidisewn!Ti koutsompolia tha eixane meta???

 20. jojox Says:

  Με βρίσκεις σύμφωνο.

 21. heliotypon Says:

  Το πανεπστημιακό άσυλο, λοιπόν, είναι μιά πολύ παρεξηγημένη έννοια. Και ελαστική θα έλεγα, αναλόγως με το ποιός το προσδιορίζει! ‘Εχω τη γνώμη ότι αυτή η έννοια δημιουργήθηκε σε εποχές χαλεπότερες της σημερινής, όπου η Αυγή πουλιόταν διπλωμένη, τα ξερονήσια ήταν γεμάτα από “αμετανόητους κομμουνιστοσυμμορίτες” κι ο κάθε θυρωρός ήταν χαφιές της αστυνομίας, κι αν δεν διέθετες πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων μόνο ως οικοδόμος μπορούσες να κάνεις καριέρα. Και θα έπρεπε να υπάρχει κι ένας χώρος όπου η έκφραση θα ήταν ελεύθερη χωρίς το δικαίωμα του αυταρχικού κράτους να σε εμποδίσει (όταν έβγαινες έξω δεν είχαν πρόβλημα…). ‘Αραγε έχει γίνει κατανοητό ότι σήμερα δεν έχει πλέον και τόσο νόημα αυτό το άσυλο; Υπάρχει καμιά διαφοροποίηση στην ελεύθερη έκφραση μεταξύ πανεπιστημιακών χώρων και μη; υπάρχει κανένα εμπόδιο στη διακίνηση των ιδεών; Δεν νομίζω (εκτός εξαιρέσεων στη βλογόσφαιρα όταν θίγονται τα συμφέροντα Ελληναράδων εκδοτών, ας πούμε!). Ποιοί είναι αυτοί που βρίσκουν άσυλο στα πανεπιστήμια σήμερα και για ποιούς λόγους; Οι κουκουλοφόροι παρακρατικοί (επιμένω ότι είναι παρακρατικοί κι ας μην το παραδέχεται ο alitovios) για να καταστρέψουν και να τραυματίσουν. Αν θέλετε άσυλο για την κραυγαλέα παρανομία εις βάρος όλων των πολιτών να το συζητήσουμε αλλά όχι με αοριστολογίες.

 22. Terrangirl Says:

  Έχω την εντύπωση πως το πανεπιστημιακό άσυλο είρθε μετά από την εποχή που περιγράφεις (χούντα), ακριβώς για να προστατέψει την ελευθερία των ιδεών, σε περίπτωση που η ελευθερία και η δημοκρατία καταστρατηγηθούν ξανά. Σήμερα μπορούμε να λέμε και να εκφράζουμε ότι θέλουμε (περίπου) χωρίς επιπτώσεις (περίπου) και συμφωνώ ότι σα μέτρο δεν είναι απαραίτητο. Γνωρίζουμε όμως αν αυτό θα ισχύει και αύριο για τα παιδιά μας;
  Πιστεύω ότι όντως αυτοί οι διακόσιοι, ή όσοι είναι τέλος πάντων, αν είναι απλώς θερμόαιμα κακοποιά κολόπαιδα δεν είναι δύσκολο να απομονωθούν και να συλληφθούν. Και στην τελική ναι προτιμώ αυτοί να καταχρώνται το άσυλο τώρα, παρά στο μέλλον – αν χάσουμε την “ελευθερία” που έχουμε σήμερα – να μην υπάρχει ούτε αυτό το παράθυρο στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
  Από την άλλη, αν αυτοί είναι παρακρατικοί η κάτι παραπλήσιο (που εδώ με βρίσκεις σύμφωνη), δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλη η φασαρία που κάνουν και η ζημιά και η δήθεν δυσκολία στο να συλληφθούν είναι ένας τρόπος να μας πείσουν ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο;
  Και στην ερώτηση που θέτεις στο ποστ για “επιλεκτικό” άσυλο εντός του Πανεπιστημίου να ρωτήσω το εξής, στο σπίτι μου με το οικογενειακό άσυλο θα καλέσω εγώ τον αστυνόμο να πιάσει τον κακοποιό, στο πανεπιστημιακό άσυλο ποιός; Δεν μπορείς να αναθέσεις ένα τέτοιο ρόλο στον πρύτανη γιατί δεν είναι το τσιφλίκι του, ούτε στη σύγκλητο γιατί μέχρι να συνεδριάσει και να καλέσει την αστυνομία το κακό έχει ήδη γίνει, και γιατί είναι ακόμα νοπές οι μνήμες ακροδεξιών καθηγητών που θα “εδιναν” ευχαρίστως τους αντιφρονούντες φοιτητές τους.
  Καλύτερα λοιπόν να ζητάμε νόμους που θα πατάξουν το παρακράτος παρά να βάζουμε δερβεναγάδες στο πανεπιστημιακό άσυλο. Αλλά δυστυχώς ο μέσος Ελληνας κοιτάει τη βόλεψή του τη σημερινή και …”δεν βαριέσαι βρε αδελφέ”.
  Χμμ σόρρυ για το σεντονάκι και τις καλησπέρες μου

 23. Πέρα βρέχει Says:

  heliotypon Says: “…Αραγε ποιά καθυστερημένα μυαλά επιμένουν να ισχύει το πανεπιστημιακό άσυλο ΚΑΙ γι’ αυτά τα αντικοινωνικά στοιχεία…”

  Ελα μου ντε;
  Οταν τα προχωρημένα μυαλά είχαν προνοήσει να μην έχει άσυλο το αντικοινωνικό στοιχείο “Γαλιλαίος” που είχε το θράσος να διασπείρει ανοησίες οτι η γη κινείται, δεν ήταν πολύ καλύτερη η ζωή μας;
  …Ακούς εκεί το κωλόπαιδο να λέει οτι η γη γυρίζει, όταν όλο το σύμπαν και ο θεός ακόμα ξέρανε οτι είναι ακίνητη…

  Πίσσα και πούπουλα στους ανατροπείς της ησυχίας τάξης κι ασφάλειας!

 24. heliotypon Says:

  >Πέρα βρέχει: Αν οι ανατροπείς της τάξης και της ησυχίας παίρνουν θέσεις, έστω ακραίες αλλά θέσεις, να καταλάβουμε γιατί καταστρέφουν, να περάσουν ένα μήνυμα που θα ανάψει κάποιες σπίθες, να το καταλάβω. ‘Αν, όμως καίνε για να καίνε και καταστρέφουν για να καταστρέφουν, χωρίς να δηλώνουν πολιτική ή ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς να διατυπώνουν αιτήματα, χωρίς να υπάρχει κάποιος σκοπός για την καταστροφή, τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιθετικότητα εναντίον των συνανθρώπων τους. Εκτός αν πιστεύουμε ότι η επιθετικότητα είναι ιδεολογία από μόνη της. Ούτε ο Χίτλερ δεν εκδηλώθηκε έτσι. Κι αυτός είχε επιχειρήματα, θέσεις για την εγκληματική του δράση.

 25. τι λετε ρε μλκς!!! Says:

  Μια ερωτηση,θα περιμενετε τον μπατσο να πιασει τον κλεφτη???θα σας παρουν τα σοβρακα μεχρι να ξυπνησει ο μπατσος……….Αυτοι δεν μπωρουν να πιασουν τους 300 που ειναι γνωστοι,θα πιασουν τους αγνωστους???…………….κατα τυχη ισως αν δεν τα κανουν σκατα!!!(Να΄στε καλα……Τime is running out!!!)

 26. τι λετε ρε μλκς!!! Says:

  Οσο για το ασυλο………….πρωτα το βουλευτικο!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: