Ο “τέως”…


Με αφορμή τη γνωστή δημοπρασία των τελευταίων ημερών (προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για το τι θα κάνει τα “λιλιά” της οικογένειάς του ο τέως), θυμήθηκα επιστολή που του είχα απευθύνει όταν μας επικεπτόταν κάθε τρεις και λίγο. Είχα επισκεφτεί την ιστοσελίδα της “Royal Family” (ρε επιμονή μ’ αυτούς τους τίτλους, ρε παιδάκι μου!) και του είχα γράψει αυτό το μήνυμα, στο οποίο, φυσικά, δεν πήρα απάντηση (τόσο δημοκρατικά αισθήματα έχει!). Σας την παραθέτω:

Κύριε,

(Δεν γνωρίζω πως να σας αποκαλέσω μια και δεν έχετε επιλέξει επώνυμο. Δεν έχω πεισθεί, άλλωστε, ότι το τελευταίως διαδιδόμενο ως επώνυμό σας (De Grecia) είναι, πράγματι, επώνυμο.)

Παρακαλώ επιτρέψτε μου την έκφραση μερικών σκέψεων σε σχέση με την δραστηριότητά σας και άλλα θέματα που σας αφορούν:

1. Μεγάλη δημοσιότης δίδεται, τελευταίως, στις επισκέψεις σας στην Ελλάδα και αυτό με βάζει σε σκέψεις, όσον αφορά τους σκοπούς σας. ‘Εχετε, κατ’ επανάληψιν, δηλώσει ότι είσθε ‘Ελλην και εγώ συμφωνώ με αυτό αλλά όλοι οι ‘Ελληνες έχουμε όνόματα και επώνυμα. Το Ελληνικό Σύνταγμα, δεν προβλέπει την ύπαρξη τίτλων ευγενείας. Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κόμητες, βαρώνοι και δούκες και πολύ περισσότερο βασιλείς, μιά και ο λαός εξεδήλωσε καθαρά και με μεγάλη πλειοψηφία, τη θέση του επάνω σ’ αυτό το θέμα. ‘Αρα, δεν είναι δυνατόν να αποκαλείσθε “Βασιλεύς” Κωνσταντίνος ούτε η (συμπαθής) σύζυγός σας “Βασίλισσα”. Ούτε, φυσικά, η οικογένειά σας “Βασιλική”, όπως γράφετε στην ιστοσελίδα σας (Royal Family)! Επιλέξτε ένα επώνυμο και ελάτε να ζήσετε στην Ελλάδα όπως ζούμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί ‘Ελληνες. Κανείς δεν θα έχει αντίρρηση σε μιά τέτοια ενέργειά σας. Αντιθέτως, όπως αρμόζει στην ψυχή των κατοίκων αυτού το τόπου, θα σας δεχτούν με συμπάθεια ακόμη και οι αντιτιθέμενοι στην βασιλεία, εφ’ όσον δεν διεκδικείτε εμμέσως ή αμέσως δικαιώματα “θρόνου”! Η άρνησή σας να ενταχθείτε στο σύνολο των Ελλήνων δημιουργεί πολλές υποψίες περί κρυφίων επιδιώξεών σας που, ειλικρινά, ελπίζω ότι δεν έχετε!

2. ‘Ολοι εμείς οι ‘Ελληνες (οι περισσότεροι εξ ημών, τουλάχιστον) εργαζόμαστε για να κερδίσουμε τα προς το ζειν. Τόσον εσείς όσον και τα υπόλοιπα μέλη της συμπαθούς οικογενείας σας δεν φαίνεται να προσφέρετε κάποιαν υπηρεσία, στο κοινωνικό σύνολο, αντιστοιχούσα στον τρόπο ζωής σας. Μπορεί να μου απαντήσετε ότι έχετε εισοδήματα από άδηλες πηγές που δεν θέλετε να δηλώσετε και είναι (νομικά) δικαίωμά σας. ‘Ομως ηθικά δεν είναι δικαίωμα κανενός να ζει εις βάρος άλλων, οποιωνδήποτε, ανθρώπων. Και αυτό ακριβώς κάνει αυτός που δεν εργάζεται, δηλαδή δεν προσφέρει τίποτε σε αντάλλαγμα των όσων απολαμβάνει. Είναι ηθικό και όχι οικονομικό το θέμα. Και για μεν εσάς προσωπικώς θα είχα κατανόηση, μιά και δεν μάθατε κάποια τέχνη ή επάγγελμα, (αν και είχατε όλον τον χρόνο από το 1974…). Για τα παιδιά σας όμως; Πώς δέχεστε αυτοί οι νέοι και υγιέστατοι άνδρες να περιφέρονται όλη την ημέρα χωρίς να εργάζονται; Δεν νομίζετε ότι η προσφορά έργου είναι υποχρέωση όλων των ανθρώπων, σε αντάλλαγμα των όσων απολαμβάνουν από την εργασία των συνανθρώπων των;

3. Διαθέτετε ένα οργανωμένο γραφείο, υποθέτω με αρκετούς υπαλλήλους και διάφορα τμήματα. Ποιά ακριβώς είναι η αποστολή αυτού του γραφείου; Τι το χρειάζεται ένα τέτοιο γραφείο ένας τέως μονάρχης; Μήπως το “τέως” δεν έχει γίνει ακόμη συνείδηση και υπάρχει η κρυφή επιθυμία ή, ακόμη χειρότερο, η επιδίωξη με διάφορα μέσα, της αποβολής του τίτλου “τέως”; Μήπως αυτό συνδυάζεται και με την άρνησή σας να λάβετε επώνυμο; Μόνο κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε την ύπαρξη μιάς υπηρεσίας ανάλογης του “γραφείου” σας.

Σας διαβεβαιώ οτι τα ερωτήματα αυτά είναι όχι μόνο δικά μου αλλά και πολλών άλλων Ελλήνων και θα ωφελούσε την εικόνα σας (για την περίπτωση που θα επιδιώκατε, μελλοντικά, να αναμιχθείτε με την πολιτική και να θέσετε υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, όπως έκαναν τέως βασιλείς άλλων χωρών) εάν δίνατε σαφείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Μ.φ.χ.

(Υπογραφή)

Advertisements

46 Responses to “Ο “τέως”…”

 1. JustAnotherGoneOff Says:

  Επάνω στη μπάρα της καρτέλας του firefox, ο τίτλος της σελίδας σου δίνει την κατάλληλη απάντηση:

  Ο “τέως”… « Μουνί

  Την καλημέρα μου.

 2. heliotypon Says:

  >JustAnotherGoneOff: Α, θα διαφωνήσω! Το μουνί είναι μια αξιολάτρευτη οντότητα, είναι το αντικείμενο της λατρείας μου και πολλών άλλων. Πώς μπορεί να συγκριθεί, από οποιαδήποτε άποψη με έναν εκπεσόντα (ή μη, δεν έχει σημασία, όλοι τα ίδια μούτρα έχουν) μονάρχη (και ιδίως τον περί ού ο λόγος!);

 3. cyrusgeo Says:

  Από μονάρχη τον έκανες μουνάρχη — είναι σαν να δίνεις προαγωγή σε προαγωγό…

 4. Terrangirl Says:

  Κάποτε είχα γνωρίσει μια κοπελίτσα που για λίγα χρόνια (αρχές τις δεκαετίας του 80 έζησε και πήγε σχολείο (γυμνάσιο) εις την γηραιά Αλβιώνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα της.
  Στο γυμνάσιο εκεί ήταν συμμαθήτρια της, κόρης του εκπεσόντα, Αλεξίας. Η Αλεξία λοιπόν επέμενε να προσυπογράφει τα γραπτά της (εργασίες, εξετάσεις κλπ.) ως “πριγκίπισσα Αλεξία”. Ένας εκ των καθηγητών (Έλληνας νομίζω) δεν δεχόταν τα γραπτά της υπογεγραμμένα έτσι. Απόδειξη της ανατροφής που είχε από το σπίτι της, η μικρή τότε Αλεξία με την υποστήριξη του μπαμπάς της απαίτησαν την απόλυσή του!!!
  @justAnotherGoneOff μην προσβάλεις έτσι αυτό που μας γεννά please

 5. mmaster Says:

  >HELIOTYPON
  ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ.

 6. μαραμένα σύκα Says:

  Μάλλον έχει δίκιο ο μμαστερ…εμείς το λέμε,άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί αλλιώς..
  Σε τι διαφέρει απο σήμερα?έχουμε τις ίδιες οικογένειες να μας κυβερνούν τα τελευταία 60 χρόνια..τώρα ετοιμάζουν τα παιδιά τους,τα εγγόνια τους και τα δισέγγονα για τον μέλλον.Δεν έβαλα στον λογαριασμό τους κουμπαρους,τις κουμπάρες,τα κολητάρια και τους γλυφοκώληδες..

 7. heliotypon Says:

  >cyrusgeo: Δεν θέλω να συσχετίσω κανέναν μονάρχη με την ιερή έννοια “μουνί”…

  >Terrangirl: Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του ανδρός αυτό που γράφεις! Αν είχε μπέσα θα έπρεπε να πει, “καλώς μάγκες, κι αφού δεν με γουστάρετε, εγώ σπάω, τσιμπάω κι ένα επώνυμο και ψάχνω να βρω και καμιά δουλειά περί την μάσα, να’ούμε”! Και να μάθει και ταπαιδιά του να δουλεύουν και να είναι απλοί άνθρωποι και να μην ονειρεύονται ότι θα γίνουν, κάποτε, βασιλιάδες στις πλάτες μας. Αλλά και τα εγγλεζάκια, τα δημοκρατικά, πώς ανέχτηκαν να πάρουν ένα παιδί χωρίς επώνυμο στο σχολείο; Τι θα πει πρίγκηψ και πριγκήπισα; Αν είσαι καλώς αλλά αφού δεν;

  >mmaster: Δυστυχώς η δημοκρατία είναι πολύ κακό πολίτευμα αλλά, μέχρι σήμερα, είναι το καλλίτερο που διαθέτει ο κόσμος. ‘Αμα και βρεθεί κανά καλλίτερο την αλλάζουμε…

  >μαραμένα σύκα: Δεν διαφωνώ αλλά εδώ είμαστε εμείς, οι ίδιοι, τα μεγαλοκορόϊδα που διαλέγουμε τη μοίρα μας. Κι’ άμα τους ψηφίζουμε καλώς κάνουν και μας κυβερνάνε. Ρωτήσανε οι άνθρωποι: “Μάγκες γουστάρετε σόϊ Καραμανλή και Παπανδρέου και Μητσοτάκη να σας κάτσουν στο σβέρκο;” Κι είπαμε “Αμέ, πώς”. Κι αυτοί καθίσανε!

 8. bluesmartoulis Says:

  Αγαπητέ ηλιότυπε. Απάντηση δεν πήρες και ήταν φυσικό. Κάτι άλλο που δεν πήρες ούτε εσύ αλλά ούτε και κανείς από εμάς ήταν τα άπειρα εκατομμύρια ευρώ που θα τσεπώσουν όσοι τσεπώσουν.
  Και αναρρωτιέμαι: Η απάντηση θα βοηθούσε? Τόσα λεφτά σπαταλημένα τα θεωρώ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ για όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Όχι για να έχουν δύο dvd, σπιταρώνες κλπ. Γιατί περιμένουν στην ουρά για να εγχειριστούν, γιατί πεθαίνουν με φουσκωμένες κοιλιές απ΄την πείνα, γιατί φιλάν “κατουρημένες ποδιές” για μιά δουλίτσα που θα τους δίνει 500 Ευρώ το μήνα να ζήσουν τα παιδάκια τους…..
  Άσε με γιατί με το όλο σκηνικό αρρώστησα……

 9. atheofobos Says:

  Σου απάντησε όπως απαντούσαν οι παλιές Αρσακιάδες όταν τις πείραζαν στην Πανεπιστημίου βγαίνοντας από το Αρσάκειο:Η σιωπή μου προς απαντηση σου!

 10. Finally_Connected Says:

  τς! τς! τς! εχεις κι εσυ κατι απαιτησεις…

 11. Απολλώνια Says:

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα Φαμπερζέ ήταν κλούβια.

  😉

  Καλησπέρες!

 12. Nemertes Says:

  Καλά αυτό το κύριε στην εισαγωγή τι το ήθελες; Να παρεξηγηθεί θέλεις;

 13. heliotypon Says:

  >Nemertes: Ναι, θα ήθελε να τον πω Μεγαλειώτατο, γι αυτό δεν μου απάντησε! Την άλλη φορά… Και καλά, αυτός έκανε και φεγγάρι βασιλιάς. Αλλά εκείνα τα παιδιά του που δεν γνώρισαν τίτλους, πώς διάβολο νοιώθουν “πρίγκηπες”;

 14. nantia Says:

  χιχιχιχ!Η συμπεριφορά του αυτή και μόνο μάλιστα αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά ένας Έλληνας,είναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ! 😉

 15. heliotypon Says:

  >nantia: ‘Ενας αργόσχολος είναι και, ως γνωστόν, η αργία δεν είναι η καλλίτερη συνταγή για τη διατήρηση των εγκεφαλικών λειτουργιών! Οι “πτωχοί τω πνεύματι” πάντα είχαν ένα ελαφρυντικό στις πράξεις και στα λόγια. (αν και η ευαγγελική ρήση δεν εννοούσε τους βλάκες αλλά τους μετριοπαθείς). Μέχρι και απαλλαγή από εγκλήματα έπαιρναν οι πτωχόν πνεύμα φέροντες!

 16. ange-ta Says:

  Διασκέδασα πάλι σήμερα!
  Ακου να περιμένεις απάντηση από το κόμη ντε λα ρλούμπα!!
  στ στ στ στ , που σου γράφει και ο “τελικά συνδεδεμένος”.
  Ομως πέραν της πλάκας, γιατί ασχολείστε με δαύτους?????
  Θα περάσουν στην Ιστορία, μήπως;
  ΩΩΩΩΩ βέβαια, στα σκουπίδια της.

 17. heliotypon Says:

  >ange-ta: Δεν διαφωνώ. Απλώς μας ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να το πάιζουν κάποιοι. Και υπάρχουν και συμπατριώτες μας που τους αγαπάνε (γιατί αάραγε;) και τους θέλουν (ακόμα)… Ωραίοι είμαστε αλλά δεν μας λείπουν και οι διαστροφές…

 18. annamaria285 Says:

  Τωρα εγω με τετοιο ονομα που να τολμησω να γραψω σχολιο!!
  Την καλημερα μου!

 19. heliotypon Says:

  >annamaria: Γιατί όχι; Άλλωστε με την καημένη τη σύζυγο του τέως δεν έχουμε τίποτα! Ένα αμίλητο ζωάκι είναι η καημένη, την πήρανε από τη χώρα της τη δώσανε στον λεβέντη, του έκανε και μιά πεντάδα παιδιά, πέρασε και τα βάσανα της …προσφυγιάς αλλά τη φωνούλα της δεν την έχουμε ακούσει ποτέ! Αθώα η κερία!

 20. ερυερυ Says:

  Α! ρε πλέρια δημοκρατία!!!
  Γιόμισε ο τόπος σεβασμό στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού!

 21. Emma Says:

  Ε όχι και δεν έχουμε ακούσει τη φωνούλα της Ανναμαρίας! Δεν θυμάστε προ 10ετίας που είχαν έρθει στην Ελλάδα και τους είχαν τα κανάλια πρώτο θέμα, με έναν από τους υιούς-Γκλίξμπουργκ να χορεύει ζεμπέκικο (και καλά…) και την Ανναμαρία να ενημερώνει τους δημοσιογράφους ότι είχαν πάει σε “μουνή” (είχαν επισκεφτεί κάποιο μοναστήρι)? Μιλάμε για τρελό γέλιο, μέχρι δακρύων. Ακόμα το θυμάμαι και γελάω…

 22. heliotypon Says:

  >ερυερυ: Δεν έχει σχέση με τον αυτοπροσδιορισμό αυτή η ιστορία. Αν εγώ βγω και αυτο-προσδιοριστώ ως γιατρός θα πάω φυλακή γιατί δεν είμαι γιατρός. Αν αυτοπροσδιοριστώ ως Δόκτωρ (PhD) ενώ δεν έχω διδακτορικό τίτλο κοροϊδεύω. Κι αν αυτοπροσδιοριστώ βασιλιάς ή πρίγκηπας θα φάω λεμονόκουπες και πολύ σωστά γιατί ΔΕΝ είμαι. Ε, ούτε αυτοί είναι. Είναι άλλο να λες εγώ είμαι Αιγύπτιος ή Τούρκος ή Αμερικάνος άν έτσι αισθάνεσαι. Είναι πολιτιστικό το θέμα εκεί και δεν σχετίζεται με τίτλους ευγενίας ή επαγγελματικές ή πολιτικές περγαμηνές.

  >Emma: Δεν το θυμάμαι το περιστατικό αλλά αν αναφέρθηκε στο blog μου, έστω και ανορθόγραφα, οφείλω να την ευχαριστήσω δημόσια… Ας εμφανιστεί να γράψει σχόλιο εδώ και θα της υποβάλω τα σέβη μου! Αχ μωρέ μουνί, τι φωτιές ανάβεις!

 23. ερυερυ Says:

  >heliotypon:1) Αν αυτοπροσδιοριστείτε ως γιατρός ενόσω ουδέποτε υπήρξατε,τότε “θα πάτε φυλακή” γιά αντιποίηση επαγγέλματος.Αν όμως υπήρξατε νόμιμα γιατρός και “συνταξιοδοτηθήκατε”;Παύετε να είσθε γιατρός
  επειδή δεν ασκείτε (και ούτε πρόκειται…) τα καθήκοντα του γιατρού;
  2) Πώς προσφωνούνται,αλήθεια,όσοι διατέλεσαν νόμιμα π.χ. Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας -γιά μιά και μόνο φορά-μετά τη λήξη της θητείας τους;
  3) Αν αυτοπροσδιοριστείτε βασιλιάς ή πρίγκιπας θα φάτε λεμονόκουπες και πολύ σωστά γιατί ΔΕΝ είσαστε.Αν ΗΣΑΣΤΕ νόμιμα στο παρελθόν και εξακολουθείτε να αισθάνεστε έτσι;
  4) Δεν διαπιστώνετε καμιά διαφορά μεταξύ του “βασιλιάς” αφενός και του
  “βασιλιάς των Ελλήνων” αφετέρου; Αν ΝΑΙ,ποιά είναι αυτή;Αν ΟΧΙ….
  5) Επειδή στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τίτλοι ευγενείας,καθε φορά που θα επισκέπτεται τη χώρα μας ο Sir Alex Ferguson (Προπονητής της Manchester United) εμείς θα τον ονομάζουμε Αλεκάκη Φεργκοπαίδη;
  Ασφαλώς και είναι πολιτιστικό το θέμα να ζεί κανείς μέσ΄στη μαύρη μιζέρια
  (η αναφορά μου ΔΕΝ είναι προσωπική,αλλά κοινωνικοπολιτική).Θα πρέπει,
  ωστόσο,να το δηλώνει και να είναι και περήφανος γι’ αυτή;

 24. heliotypon Says:

  >ερυερυ:
  1) Η συνταξιοδότηση δεν ακυρώνει την έννοια της ιδιότητας που προκύπτει από την σπουδή και την εμπειρία. Σπούδασε γιατρός ο συνταξιούχος και η σύνταξη δεν αναιρεί, φυσικά, τη γνώση που διαθέτει άρα εξακολουθεί να είναι γιατρός.
  2) Η προσφώνηση από ΑΛΛΟΥΣ με αναφορά στο (πρώην) αξίωμα είναι διαφορετικό από το να λέει ο ίδιος “είμαι πρόεδρος” ή “είμαι στρατηγός”. Κι όταν το λένε έτσι (συμβαίνει, ειδικά με τους στρατιωτικούς) οι ίδιοι, γίνονται ελαφρώς γραφικοί!
  3) Τι θα πει “εξακολουθώ να αισθάνομαι βασιλιάς ή πρίγκηπας”; Μπορείς να εξακολουθείς να αισθάνεσαι ό,τι θέλεις αλλά αν έχεις λογική αναγνωρίζεις την τρέχουσα πραγματικότητα και δεν βαυκαλίζεσαι με περασμένα μαγαλεία!
  4) Εννοιολογική διαφορά όχι. Απλώς στο “βασιλιάς”, σκέτο, δεν προσδιορίζεις ποιανού (μα σε κάποιους πρέπει να βασιλεύει ο φέρων τον τίτλο. Δεν γίνεται βασιλιάς του τίποτα) στο δεύτερο το προσδιορίζεις. Αν πει “τέως βασιλιάς” θα είναι ακριβής και ουδείς ψόγος!
  5) Δεν αναγνωρίζονται τίτλοι ευγενείας σε ‘Ελληνες πολίτες που δόθηκαν κάποτε, σε μακρυνούς προγόνους τους όταν ίσχυαν και, φυσικά, δεν δίδονται σε σύγχρονους ‘Ελληνες. Φυσικά και αναγνωρίζονται οι τίτλοι που δίδονται σε πολίτες άλλων χωρών και στη χώρα τους. Και βασιλιάδες αναγνωρίζουμε αφού τους αναγνωρίζουν οι δικοί τους υπήκοοι και απ’ όλα, αφού απεδόθησαν σύμφωνα με όσα ισχύουν στη δική τους χώρα. Αλλά αν ο τέως έλθει να ζήσει στην Ελλάδα δεν θα τον αναγνωρίσουμε ως βασιλιά. Και, φυσικά, θα πρέπει να διαλέξει ένα επώνυμο όπως όλοι οι πολίτες και όχι να ξεχωρίζει με ανπύπαρκτο, για την Ελλάδα, τίτλο!

 25. ερυερυ Says:

  heliotypon> 2) “Η προσφώνηση από ΑΛΛΟΥΣ με αναφορά στο (πρώην) αξίωμα είναι διαφορετικό…”. Υποψιάζομαι πως αν από αύριο το πρωί ο τέως
  εξαφανίσει αυτοβούλως τον τίτλο “βασιλιάς”,είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι – ως ΑΛΛΟΙ – να τον προσφωνούμε μέρα-νύχτα “βασιλιά”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3) Και τί μας νοιάζει αν κάποιος νοιώθει όπως νοιώθει και αντιλαμβάνεται ή όχι την πραγματικότητα και βαυκαλίζεται ή δεν βαυκαλίζεται; Τί ζόρι τραβάμε
  εμείς; (Εδώ είναι και η πεμπτουσία του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού)
  Με καίει και με κόφτει αν λέει “βασιλιάς των Ελλήνων” γιατί με αφορά,βά-
  ζοντάς μου ένα καπέλο που δεν το θέλω,βρε αδελφέ! Είναι ιστορικά ακριβές και άρα άψογο όταν λέει “τέως βασιλιάς των Ελλήνων”.Αν λέει
  “βασιλιάς” σκέτο,τί στενοχώρια με πιάνει και δεν μπορώ να χ….σω; (Πρόσεξε μη βάλεις “υ”….).
  4) “Εννοιολογική διαφορά όχι. Απλώς στο “βασιλιάς”, σκέτο, δεν προσδιορίζεις ποιανού (μα σε κάποιους πρέπει να βασιλεύει ο φέρων τον τίτλο. Δεν γίνεται βασιλιάς του τίποτα) στο δεύτερο το προσδιορίζεις”.
  Αν δεν υπάρχει εννοιολογική διαφορά,τότε προφανώς δεν είναι ορατή η
  διαφορά μεταξύ ενός Ανώτατου Άρχοντα Κράτους,που προσδιορίζει και συγκεκριμένη μορφή Πολιτεύματος (βασιλιάς των Ελλήνων)αφενός και του Απόλυτου …. Κενού (βασιλιάς) αφετέρου.
  Τώρα,αφού δεν γίνεται “βασιλιάς του τίποτα”,πώς γίνεται Υπουργός του ….τίποτα; (Υπουργό άνευ Χαρτοφυλακίου τον λένε οι γραμματιζούμε-
  νοι).Και πώς γίνεται και Μητροπολίτης του …. τίποτα; (Τιτουλάριο τον ονομάζουν οι εκκλησιαζούμενοι).
  “Και, φυσικά, θα πρέπει να διαλέξει ένα επώνυμο όπως όλοι οι πολίτες και όχι να ξεχωρίζει με ανπύπαρκτο, για την Ελλάδα, τίτλο!”. Άϊντε και διάλε-
  ξε κι ένα επώνυμο,όπως ο γείτονας Καραγιώργεβιτς.Τί έγινε τώρα;
  Εξισώθηκε και δεν ξεχωρίζει; Κι εγώ που νόμιζα πως κανείς δεν ξεχωρίζει,
  είτε έχει υπαρκτούς ή ανύπαρκτους τίτλους,αν όλοι εμείς οι άλλοι δεν τον
  ξεχωρίζουμε;
  Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε…. Κι απ’ ό,τι φαίνεται,κρί-
  νοντας απ’ όσα όλοι μας (γιά το συγκεκριμένο θέμα) έχουμε κατουρήσει
  εδώ μέσα,μάλλον αρμενίζουμε…..

 26. heliotypon Says:

  >ερυερυ: Ο διάλογος, η έκφραση απόψεων και η εντατικοποίηση της λειτουργίας της σκέψης είναι η πεμπτουσία της διαδικασίας που συντελείται στα fora. Κι εδώ ένα forum είναι. Και συχνά οι διάλογοι θυμίζουν “καφενείο” αλλά και το καφενείο ένα forum είναι και μάλιστα live όπου οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν αμέσως σε λεκτικές και διαννοητικές προκλήσεις, χωρίς την πολυτέλεια της προηγούμενης παρατεταμένης σκέψης ή του editing! Το ότι στραβά αρμενίζουμε δεν είναι νέο. Η κατεύθυνση προς την οποία αρμενίζει ο κόσμος είναι …τα βράχια! Και οι προθέσεις του τέως, καθώς και ο τίτλος που χρησιμοποιεί καθόλου δεν αλάζουν ούτε την Ελληνική ούτε, πολύ περισσότερο, την παγκόσμια ζοφερή πραγματικόιτητα. ‘Ισως αυτός ο αιώνας που ζούμε να είναι ο τελευταίος ή, έστω, ο προ-τελευταίος, με ανθρώπινο είδος πάνω στη γη. Τα παιδιά και τα εγγόνια των σημερινών ενηλίκων θα ζήσουν, καθώς φαίνεται, φριχτές εικόνες σύγκρουσης και οικολογικές καταστροφές απείρου κάλους! Οι πράξεις και οι προθέσεις του Κοκκού μοιάζουν αστείες παρονυχίδες…

 27. ερυερυ Says:

  heliotypon> Αγαπητέ ηλιότυπε,
  Μετά το τελευταίο σου posting χρωστάω εξηγήσεις.
  Διαβάζοντας την αρχική επιστολή σου και αξιολογώντας αυτή καθεαυτή την
  αποστολή της,απελπίστηκα!!!! Όσο προχωρούσε ο διάλογος τόσο πιό πολύ
  εκνευριζόμουν!!! (Τι κι αν προς στιγμή με ηρέμησε το posting του bluesmartoulis της 29 Γενάρη;).
  Δεν φτάνει,σκεφτόμουν,το “εγκαθετούλικο προβοκατοριλίκι” αλλά νά! που
  πιάνει και τόπο!!! (Λενινιστική καχυποψία κρίνοντας επί του αποτελέσματος).
  Όμως φαίνεται πως,μετά το τελευταίο σου posting,σε αδίκησα!!! (Τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις σου). Κι αφού δημόσια σε αδίκησα,
  δημόσια σου ζητώ και συγγνώμη!
  Υπάρχει,άραγε,τρόπος να συνυπογράψω σε πρωτότυπο τις τελευταίες σκέψεις σου ; Το κάνω με όλη μου τη καρδιά και τη φρόνηση.

  Άϊντε,λοιπόν τώρα,να ξαναστήσουμε αυτί στο μινόρε που μας ερχόταν από
  παλιά,από τη παγωμένη Τασκένδη,σε μιά “παγωμένη” πατρίδα: “…λίγο ακόμα να υψωθούμε,λίγο ψηλότερα,λίγο ψηλότερα,λίγο ψηλότερα…” (Θεοδωράκη-Σεφέρη-Καλογιάννη).
  Κι ας καταδεχτούμε(!) να διαθέσουμε το γεννητικό μας σύστημα σε αναπαραγωγή ανθρώπων σκεπτομένων και ελευθέρων,αντί να το χρησιμοποιούμε σαν τεφτέρι αναγραφής πράξεων και λόγων και συμπεριφορών,που εξυπηρετούσαν(-ούν) μόνο τη σκοπιμότητα του πανακρίβως λαβείν και ουδέποτε του δωρεάν δούναι…
  Υ.Γ. Δεν αισθάνομαι πως έχω να προσφέρω,επί του θέματος,τίποτα περισσότερο από την σιωπή μου,στην οποία ευχαρίστως και επανέρχομαι…
  (Όχι όμως και στη στραβομάρα και κουφαμάρα μου!!!…).

 28. Anonymous Says:

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ …..ΕΦΥΓΕ ? ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΗΦΙΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡyΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ? ΚΑΙ ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ? ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ DE LA MALAKA

 29. heliotypon Says:

  Συμφωνούμε ανώνυμε. ‘Εχεις πρόταση;

 30. leoonasis Says:

  Ορισμένοι από εσάς θα έπρεπε να έχουν διαβάσει ΙΣΤΟΡΙΑ!! Η πλειοψηφία των νεο-Ελλήνων θεωρεί την βασιλεία το “κακό σπυρί”.. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως.. Θα διαβωνήσω έντονα με τα λεγόμενα του κ. λέγοντας του ότι το να λέει κάποιος ότι είναι τέως βασιλιάς δεν είναι πρόβλημα..Αποτελεί ένα τίτλο, ένα προνόμιο που δώθηκε πρίν πολλά χρόνια..Ορισμένοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό γιατί ζούν σέ έναν δικό τους κόσμο.. Με ενοχλούν αφάνταστα όσα άτομα φθονούν όσουν είναι ψηλά γιατί έτσι τους έμαθε ο μπαμπάς και η μαμά..(Ο Νοών νοείτο..)..”Ο Έλληνας είναι ελεύθερος”, για αυτό λένε, “δεν χρειάζεται βασιλεία”..Η Απάντηση μου: Επί βασιλείας, από την αρχαιότητα έως σήμερα, καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα έργα..Η Δημοκρατία σκότωσε τον Σωκράτη, δολοφόνησε τον Καποδίστρια, φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, τον Ανδρούτσο, τον Πλαπούτα (τους ξέρετε κάποιοι?). Η Δημοκρατία εξόρισε τον Θεμιστοκλή.. Διαβάστε για τη διαφορά Σπάρτης-Αθήνας!!!!.Δεν υπήρχε φυσικά ο Καιάδας για τα παιδιά (άλλος ένας μύθος που κατέρρευσε) Ο Βασιλιάς έτρωγε ίση ποσότητα με όλους και πολεμούσε στη πρώτη γραμμή.. Μη λησμονούμε την Ιστορία ΜΑΣ!!!

 31. leoonasis Says:

  Οι Βασιλείς ανέκαθεν δεν είχαν επίθετα!!! Ένας Βασιλιάς είχε το όνομα του και μετά το όνομα του τόπου που είχε στην “κυριαρχία” του..(Να πώ καλύτερα “στην ιδιοκτησία του” διότι ορισμένοι θα αρχίσουν τις κομμουνιστικο-λενιν-σταλινο ιδεολογίες περί ελευθερίας και δικαιωμάτων!!ποιοί μιλάνε!!τέλος πάντων..αυτό είναι άλλη ιστορία…!!!) Ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ονομάζεται “Γλιίκσμουργκ” από την περιοχή της Δανίας από όπου προήλθε η καταγωγή των προγόνων του.. (ΑΑΑ, και κάτι ακόμα..) Προέρχεται από την οικογένεια των τελευταίων Ελλήνων Βασιλέων του Βυζαντίου,αυτή των Παλαιολόγων.. Αυτά δεν τα είπανε “φιλοβασιλικοί”!!! Αποτελούν ιστορικά στοιχεία..Με λίγα λόγια: Μία Παλαιολογίνα από τους στενούς συγγενείς του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πρίν το 1453 κατέφυγε στην Ιταλία και μέσω αυτής εγκαταστάθηκε στη Δανία. Ο γιός της Χριστιανός ο Ι (όρθόδοξος χριστιανός στο θρήσκευμα) έγινε ο μετέπειτα βασιλεύς της Δανίας με αυτό το όνομα..Από αυτόν προέρχεται ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας..Έτσι,για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά ιστορία γιατί είναι θαύμα που δεν φοράμε ακόμα μπούργκα και δεν χορεύουμε “χορό της κοιλιάς”!! Άλλη μοντέρνα συνήθεια αυτή!!!: Να μάθουν όλες οι “προοδευτικές και μοντέρνες” (με το συμπάθειο) “oriental” χορούς!!!Λές και είχαν στο χωριό τους..(χιχιχι).Έχω ζήσει 10 χρόνια στο “Βασίλειο του Βελγίου” και 3 χρόνια στην Ιταλία και τώρα Ελλάδα.. Γνώρισα πολλά πράγματα..Άμα δεν κολλάμε στο παρελθόν θα πάμε μπροστά.. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ!!. Έχουμε μείνει πίσω 20 χρόνια από την Ευρώπη..Συνέλθετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. leoonasis Says:

  Θές θεωρώ τον τέως Βασιλιά “αρπάγα” όπως τον ανέφερε ένας “ανώνυμος” στις 12 Απριλίου 2007. Δέν πήρε τιποτα, όχι γιατί δεν πρόλαβε αλλά γιατί δεν ήθελε.. Δεν περίμενε όμως οτι κάποιοι θα ρημάξουν την νόμιμη περιουσία του (άτομα όπως ο “ηλιοτυπος” και ο προαναφερθήσας “ανώνυμος”).. Για κάντε κάνα ταξιδάκι στην Γαλλία.. Και εκεί είχαν βασιλεία..Μετά την επανάσταση όμως το 1789 (που ο “λαός της δημοκρατίας” αποκεφάλισε το βασιλικό ζεύγος!!) άφησαν και αξιοποίησαν τα ανάκτορα(Λούβρο, Βερσαλλίες) ενώ εδώ οι “ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!!” τα διαλύσαμε και τα γράψαμε…στα παπούτσια μας τα armani!!!Αυτοί είμαστε!!!! Όπως πολύ σωστά είπε ο Nicola Sarkozy για τους Γάλλους,(αλλά και σε εμάς κολλάει αυτό!!!Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε..Τι να κάνουμε, είναι για έξυπνους) “Οι Γάλλοι ευχαριστιούνται να βλέπουν εμένα και την Κάρλα στη Βασιλική άμαξα..Αυτοί ήταν όμως που καρατόμησαν το Βασιλικό ζεύγος”

  Ευχαριστώ!!!

 33. heliotypon Says:

  >leoonasis: Δεν έχω καταλάβει τη θέση σου. ‘Εχω μπερδευτεί λιγάκι. Ο Κ. ΔΕΝ είναι βασιλιάς. ‘Εχασε τον θρόνο με δημοψήφισμα του λαού. ‘Αρα δεν δικαιούται να αποκαλεί έτσι τον εαυτόν του. Δεν είπα ότι δεν υπήρξαν και καλοί βασιλιάδες, αλλά, πώς να το κάνουμε, η μοναρχία έχει εκπέσει ως θεσμός. Δεν ταιριάζει με την εποχή.’Οσο για το όνομα, αυτός ο ίδιος αρνήθηκε ότι λέγεται Γκλύξμπουργκ. Αν θέλει αυτό το επώνυμο, ας το αποδεχτεί και ας κυκλοφορεί με αυτό. Αλλά το αρνείται. Θέλει να λέγεται “Βασιλεύς” αλλά αυτό δεν είναι επώνυμο, είναι τίτλος που αυτός δεν έχει πλέον. Η διάλυση του παλατιού είναι έργο των κάφρων. Την διατηρούμε αυτή την τέχνη της καταστροφής των πάντων, εδώ στην καφρική Ελλάδα! Η καταγωγή του δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θεωρώ όλους τους ανθρώπους ισότιμους, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής και άλλων δευτερογεννών ιδιοτήτων. Η ιδιότητα “άνθρωπος” φτάνει. Η δημοκρατία είναι ένα πολύ κακό πολίτευμα, αλλά είναι το καλλίτερο που έγινε, μέχρι στιγμής. Μήπως οι βασιλείες δεν διέπραξαν εγκλήματα; Κάποτε είχαν δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στους “υπηκόους”. Κλασσική η φράση “πάρτε του το κεφάλι” από βασιλιάδες του παρελθόντος!

 34. leoonasis Says:

  >heliotypon: Στο Δημοψήφισμα του 1974 ο ελληνικός λαός επέλεξε με ποσοστό 69,2% ως μορφή πολιτεύματος την Αβασίλευτη δημοκρατία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ,σε πολιτικό επίπεδο, ο βασιλιάς δεν μπορεί να επιστρέψει.. Όταν κάποιος έχει ένα βασιλικό αξίωμα, ακόμα και μετά το πέρας της θυτείας του μπορεί να διατηρεί τον τίτλο. Εάν ο Βρετανικός λαός δεν είχε βασιλεία,δεν θα υπήρχε αυτός ο τίτλος? Φυσικά θα υπήρχε.. Εάν η οικογένεια σου είχε ένα τίτλο δεν θα ήθελες να τον διατηρήσεις, έστω τυπικά?. Η μοναρχία πάντα είναι επίκαιρος δεσμός και μπορεί ώς πολίτευμα να αντέξει στο χρόνο αρκεί να το θέλει ο λαός και κάτω από ορισμένες συνθήκες.. Δεν ζούμε στο 1300 ώστε να μας πάρει κάποιος το κεφάλι.. Δές για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Δανία, τις Σκανδιναβικές Χώρες..(ώς ανεπτυγμένες χώρες)..Άλλωστε και η δημοκρατία διέπραξε εγκλήματα..(Γαλλική Επανάσταση, μετά το 1821-γεγονότα με φυλάκιση-καταδίκαση ηρώων, εγκλήματα της αρχαιότητας, κ.α)Δέν το θεωρώ σαν άλλοθι αυτό υπέρ της βασιλείας όμως με ενοχλεί το γεγονός που αρκετοί συν-πολίτες μας, χωρίς να έχουν ζήσει κάποιες καταστάσεις, αντιδρούν με μίσος..(Δέν έχω ζήσει ούτε εγώ τα αρχαία χρόνια, μα άν το πολίτευμα της Σπάρτης ήταν άδικο, δεν θα άλλαζε? από τις αρχαίες πηγές φαίνεται πως η αρχαία Δημοκρατική Αθήνα “κούτσαινε” από το ένα πόδι..Ο ίδιος ο Βασιλειάς αρνήθηκε το “Γλύκξμπουργκ” διότι θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα Βασιλιά και όχι Δανό.. Θεώρησε οτι θα έπρεπε να έχει ελληνικό όνομα.. Όμως το 1983-7 που προσπάθησε να αλλάξει το όνομα του η Ελληνική Βουλή το απέρριψε!!!Όλοι οι άνθρωποι είναι φυσικά ισότημοι όμως δεν υπάρχει και εκεί όριο? πρέπει να υπάρχει?Δεν πιστεύω πως πρέπει πάντα να υπάρχει,τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις… Οι “κάφροι” στην Ελλάδα, είναι πολλοί (το διαπιστώσαμε και στα γεγονότα μετά το θάνατο του μαθητή το Δεκέμβριο) δεν έχουν παιδεία γιατί έτσι έμαθαν από το σχολείο και την οικογένεια.. Ο λαός όμως δεν ενδιαφέρθηκε να τα διατηρήσει διότι ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο. Είμαι υπέρ ενός πολιτεύματος που θα μπορεί να αναπτύξει τη χώρα μου και να την κάνει “την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών” (εννοώντας πάντα ότι θα γίνουμε ανεξάρτητοι και θα στηριχτούμε στα πόδια μας και όχι κυρίαρχοι του κόσμου!!) Όποιος πολίτευμα και εάν είναι αυτό.. Άλλωστε οί “ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ” δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα.. Αλλά βρίσκουν δικαιολογία λέγοντας ότι “400 χρόνια μας κάναν να μείνουμε πίσω” Παλαιότερα το πίστευα αυτό.. Βλέπω όμως πώς έτσι πιπίλαγα μια καραμέλα για να δώσω στον εαυτό μου μια φτηνή δικαιολογία.. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για εμάς,να μην εθελοτυφλούμε πως κάποιοι είμαστε επειδή υπερηφανευόμαστε για τους προγόνους μας.. Εκείνοι κατάφεραν πιο πολλά σε ένα αιώνα από ότι εμείς σε 2000 χρόνια!! Αυτό όμως δεν γίνεται με επαναστάσεις λαικίστικου τύπου… Μιας και μιλάμε για επαναστάσεις.. Τον Τσε Γκεβάρα, τον έχουν κάνει μόδα και μας τον μοστράρουν παντού και πάντα..Είναι ήρωας για τη χώρα του..(άλλου παπά ευαγγέλιο).. Εμείς δε έχουμε ήρωες? Άμα βάλει κάποιος μία μπλούζα με έναν Έλληνα ήρωα (Παύλο Μελά, Διάκο, Λεωνίδα, Περικλή, ή ενός βασιλιά που πολέμησε στους Βαλκανικούς πολέμους στην πρώτη γραμμή) θα τον θεωρήσουν φανατικό εθνικιστή, θα τον μπουγελώσουν , θα τον γιουχάρουν¨ θά τον δείρουν κιόλας!!!! Όταν όμως το χόλιγγουντ έφερε τους “300” αμέσως έγινε μόδα ο Λεωνίδας!!!!!

 35. heliotypon Says:

  >leoonasis: Φοβάμαι ότι τα μπερδεύεις όλα μαζί και έτσι δεν βγαίνει νόημα.
  1. Το δημοψήφισμα κατάργησε τη βασιλεία όχι με οριακή αλλά με τεράστια πλειοψηφία. Και με το ποσοστό που πήρε η αβασίλευτη δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση επανόδου της βασιλείας. Φυσικά αυτό το ποσοστό υπέρ της βασιλείας εκτιμώ ότι έχει μειωθεί δραματικά από τότε, μιά και οι περισσότεροι “βασιλικοί” ήσαν ηλικιωμένοι άνθρωποι που σήμερα δεν ζουν και από τους σημερινούς νέους ελάχιστοι ακολουθούν τους παππούδες τους στις πολιτειακές αντιλήψεις. Πώς πιστεύεις ότι μπορεί να επιστρέψει; Κόντρα στη θέληση του λαού; ‘Η έχεις την ελπίδα ότι οι ‘Ελληνες θα μεταστραφούν σε φιλοβασιλικούς, έτσι, από βίτσιο; Δεν βλέπω πώς!

  2. Δεν θυμάμαι να προσπάθησε ο Κ. (και όχι ο “βασιλιάς”. Αυτό τελείωσε!) να πάρει κανονικό επώνυμο, αφού δεν του άρεσε το Γλύξμπουργκ. Αν ήθελε δεν χρειαζόταν να πάρει άδεια γι’ αυτό. Μιά δήλωση στο ληξιαρχείο θα ήταν αρκετή. Δεν την έκανε όμως! Και σε κάθε ευκαιρία διατυμπάνιζε προς δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη, ότι ήταν βασιλιάς και ότι αυτός είναι ο τίτλος του και δεν χρειάζεται επώνυμο.

  3. Το ότι οι σημερινοί ‘Ελληνες είναι χειρίστης ποιότητας πολίτες δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε οι ίδιοι οι …κάγκουρες που ντροπιάζουν το γένος. Ούτε η βασιλεία ούτε κανένα άλλο πολιτειακό καθεστώς θα μπορούσε να τους αλλάξει. Μόνο η παιδεία θα μπορούσε να κάνει κάτι αλλά κι αυτή χωλαίνει επικίνδυνα. Χώρια που το παράδειγμα από τους γονείς διαιωνίζει την χαμηλότατη ποιότητα. Λες ο Κ. να μπορούσε να μετατρέψει τους ‘Ελληνες σε ευρωπαίους και την Ελλάδα σε χώρα “των 2 ηπείρων και 5 θαλασσών;” Sweet dreams φίλε μου…

  4. Στις πράγματι δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης που έχουν βασιλεία, οι βασιλιάδες είναι κάτι σαν γραφικά ιστορικά απομεινάρια, χωρίς ρόλο στην πολιτική, άλλον από τις εθιμοτυπικές διαδικασίες.

  5. Τα περί Λεωνίδα, αρχαίας Σπάρτης και Αθήνας, Τσε Γκεβάρα, κλπ. δεν τα βλέπω να έχουν σχέση με το θέμα που θίγεις. Κάθε απόπειρα να κρίνουμε τους βασιλιάδες με κριτήρια κοινωνιών που υπήρξαν πριν 2000 χρόνια δεν βλέπω πώς μπορεί να σταθεί για τό, έστω θλιβερό, παρόν.

  Αυτά!

 36. leoonasis Says:

  Συντριπτική πλειοψηφία θεωρείται το 69,2% ?? Ο κ. (Βασιλιάς) ,όπως θές,
  έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην Ελλάδα, βέβαια δεν μπορεί να έρθει ως πολιτικός..

  Γνωρίζεις όμως πως πολλοί έχουν αντιδράσει έντονα σε αυτή την περίπτωση? Οι Γάλλοι λάτρευαν το Βασιλιά αλλά “ξαφνικά” το 1789 τον καρατόμησαν!!! Όταν ανήλθε ο Ναπολέων στο θρόνο τον αναγόρευσαν Βασιλιά-Αυτοκράτορα!!!Αυτοί οι Γάλλοι σταθεροί όπως εμείς είναι!!!!!! Οι Έλληνες είμαστε βιτσιόζοι, από εκεί που συγχαίρουμε κάποιον έπειτα τον φυλακίζουμε, τον δικάζουμε, τον απαγχονίζουμε..Φαίνεται αυτό ειδικά από το 1909 και μετά…Σε κάθε πολιτική εκλογή.. Άμα είναι τόσο εύκολο να αλλάζεις στο ληξιαρχείο επίθετο θα το κάνω κάθε χρόνο!!!!Δεν πιστεύων πως μόνο ο κ. θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε “δύναμη” αλλά κρίνουμε τους τίτλους χωρίς να έχουν δοκιμαστεί…

  Σε ορισμένες δημοκρατικές χώρες οι Βασιλείς έχουν τυπική εξουσία (Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία) αλλά και όχι μόνο (Βρετανία)..Οι πολίτες, ο λαός, δεν τους γκρέμισε.. Τους σέβεται, τους θεωρεί κομμάτι της ιατορίας του.. Γιά να τολμήσει να πει κανείς έστω κάτι για τη κάθε Βασιλική οικογένεια,όχι απαραίτητα κάτι αισχρό, απλά αρνητικό.. Θα τον μαζεύουν με κουτάλι.. Όχι γιατί δεν είναι ο λαός δημοκρατικός αλλά διότι υπάρχει σεβασμός..
  Στην Ελλάδα “του πολιτισμού” ο κάθε τρελός, (Ανευλαβής) και μορφωμένος ή μη (διάφοροι πολιτικοί, ο απλός λαός, οι νέοι) αποκαλεί με τα χειρότερα και πιο αισχρά τον κ. (εξ ού και το “ο τέως..μουνί”) Τί υπερηφάνια να σε αποκαλούν έτσι.. Θα άρεσε σε πολλούς να το κάνουν αυτό στο όνομα τους? Δέν βλάπτει στις μέρες μας λίγο ντροπή στους ανθρώπους.. Δεν βλάπτει το να είσαι αγνός και αγαθός (με την σημασία της αρχαίας ελληνικής λέξης).

  Η κρίση μέσα από την ιστορία μας βοηθάει να καταλάβουμε το παρόν και το μέλλον.. Αυτό που έγινε με τον κ. έγινε και στο παρελθόν αλλού.. Τα περί Λεωνίδα, Σπάρτης-Αθήνας, αποτελούν παράδειγμα Μοναρχίας-Δημοκρατίας. Τα περί Τσε Γκεβάρα αποτελούν παράδειγμα περί Ιστορίας, Παιδείας των Ελλήνων.Περί προτύπων και ιδεολογίας..

 37. leoonasis Says:

  Κάποιος/οι διαπίστωσα ότι θεωρούν ιερή έννοια το “μουνί” ενώ το “μονάρχης” όχι.Συχγαρητήρια!! Θα σας αποκαλούμε “Μουνί”, δεν χρειάζεσται λοιπόν ψευδώνυμο!!!.. Δεν βλάπτει ο Σεβασμός και η Ντροπή.. Αντιθέτως, είναι προνόμια που ελάχιστοι έχουν στις μέρες μας.. Κάτι που δεν ισχύει για το Θράσος, Αισχρότητα, Γελειότητα… Μην επιρήπτουμε ευθύνες μόνο στην “παιδεία του κράτους” αλλά και στην “οικογενειακή παιδεία”, την παιδεία του εαυτού μας.. Σε Εμάς!!!!!!!!!!!!

 38. heliotypon Says:

  >leoonasis: Αδερφέ, το να θεωρείς τη μοναρχία σωστό πολίτευμα είναι επιλογή σου. Φυσικά είναι συντιρπτική πλειοψηφία το 69,2%. Τι θα ήθελες 99,9% για να το πεις έτσι; Εν πάσει περιπτώσει, το τι διαλέγει κάποιος να θεωρεί ιερό είναι δική του προσωπική επιλογή και κανόνες δεν υπάρχουν εδώ. Εσύ θεωρείς ιερή τη μοναρχία (για ανεξήγητους για μένα λόγους, αλλά γούστο σου) κι άλλοι το μουνί. Τουλάχιστον το μουνί προσφέρει μοναδική απόλαυση και είναι και η πηγή ζωής. Η μοναρχία τι προσφέρει; λιλιά και σπατάλες, για να πω το λιγότερο. Τέλος πάντων, συνέχισε να είσαι πιστός της μοναρχίας και άσε εμάς να πιστεύουμε σε άλλες αξίες. Εϊμαστε αποδεδειγμένα οι περισσότεροι (ή μήπως υποθέτεις ότι έχει κερδίσει ποσοστά η μοναρχία από το 1974;) και γι αυτό δεν τίθεται θέμα. Και ούτε πρόκειται να εκδηλώσουμε (εγώ τουλάχιστον) σεβασμό για έναν τέως μονάρχη που δεν είναι και τίποτε άλλο από τέως μονάρχης, χωρίς άλλα προσόντα ή ιδιότητες χρήσιμες για οτιδήποτε. Αν θέλει να έρθει να έρθει, αφού αποδεχτεί το ανέλκητο του δημοψηφίσματος και διαλέξει να έχει ένα επώνυμο όπως όλοι εμείς. Κι ας δουλέψει, ας βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, νομάρχης, δήμαρχος κι αν εκλεγεί ας υπηρετήσει. ‘Ομως βασιλεία τέλος και οριστικά.

 39. leoonasis Says:

  Πιστεύω πώς όλοι έχουμε δικαίωμα λόγου και ελευθερία σκέψης όμως υπάρχουν και κάποια όρια.. Δεν μπορούμε να αποκαλούμε τον τέως Βασιλιά “μουνί” και με διάφορους απεχθείς χαρακτηρισμούς..Όχι μόνο εκείνον, αλλά και κανέναν άλλο. Θα σας άρεσε να σας αποκαλούν έτσι?
  Κάποια στιγμή ήμουν με ένα γνωστό μου στη Σερβία και αποκαλούσε “γουρούνια, φασίστες, καπιταλιστές” την Βασιλική Σερβική Οικογένεια!! Όταν κάποιος Άγγλος τουρίστας τον άκουσε, άρχισε να τον αποκαλεί με τους ίδιους αισχρούς χαρακτηρισμούς..Το αποτέλεσμα? Ο γνωστός μου ντράπηκε και τον ρώτησε αν τον γνώριζε προσωπικά.. Φυσικά και δεν τον ήξερε όμως του απάντησε ότι πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω μας, όποιοι και εάν είναι αυτοί..
  Όταν είχε γίνει το δημοψήφισμα το 1974 η πολιτική κυβέρνηση δεν επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να έρθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τις θέσεις του(και ούτε διέθετε επίσημη, οργανωμένη εκπροσώπηση!!) Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!! Όταν μάλιστα επισκέφθηκε με την οικογένεια του το 1993 την Ελλάδα η Κυβέρνηση “σημάδεψε” το σκάφος με το οποίο ταξίδευε κατά μήκος των Ελληνικών ακτών με τορπιλακάτους και πολεμικά αεροσκάφη!! Υπάρχουν και φωτογραφίες στις τότε ελληνικές εφημερίδες!!

  Ακόμα, το 1994, η Ελληνική Κυβέρνηση πέρασε νόμο με τον οποίο δημεύτηκε η περιουσία του και ακυρώθηκε η ιθαγένεια του. (Δεν έχω δει ποτέ αυτό να γίνεται σε στυγνούς εγκληματίες ̇ Ο τέως τους έφταιγε..Άλλη μία δημοκρατική Ελλάδα).. Το αποτέλεσμα? Η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια δικαιώθηκε εν τέλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Δεκέμβριο του 2000. Γιατί? Μα γιατί οι Ευρωπαίοι δεν ανέχονται τέτοιες “Ελληνικές” μ@λ@κίες. Για αυτό..
  Ο τέως Βασιλιάς δημιούργησε το Ίδρυμα Άννα-Μαρία, με σκοπό την αρωγή περιοχών στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Το αποκορύφωμα: η Ελληνική κυβέρνηση άντλησε το ποσό της αποζημίωσης (που θα δινόταν στον Κωνσταντίνο μετά το δικαστήριο του 2000) από το κονδύλι για φυσικές καταστροφές!!!! Με το δεύτερο μέρος του νόμου 94’ καταργείται η ιθαγένεια της οικογένειας.. Ο τέως δεν δέχεται την προσβολή ότι δεν είναι Έλληνας. Από που είναι? από τη Ζανζιβάρη? Σας παρακαλώ!! Να υπάρχει και λίγη “αιδός” (ντροπή)..

  Τώρα όσον αφορά τα προσόντα: στο διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Βασιλικής Οικιγένειας (greekroyalfamily.org/). Μπορείται να διαβάσετε τί σπουδές έχει κάνει το κάθε μέλος.. Οι επιτυχίες του Κωνσταντίνου στην Ιστιοπλοία (π.χ) δεν είναι ψέμα..Ιστιοπλόος είμαι και γνωρίζω πολύ καλά.. Όσον αφορά τις σπουδές,δεν νομίζω να είναι πλαστογραφία ούτε απάτη.. Οι Ευρωπαίοι δεν το συνηθίζουν και εκτός αυτού μπορεί ο κάθε ένας να το δεί στα επίσημα αρχεία των Πανεπιστημίων.. Μην προσπαθούμε να κάνουμε όλους όσους είναι καλύτεροι ή πιο επιτυχημένοι από εμάς σε κάποια πράγματα (δεν μιλάω για το “βασιλικό αίμα”!!) ένα τίποτα.. Το ότι μισούν κάποιοι το κάθε βασιλιά έχει να κάνει με τη ψυχική και πνευματική κατάσταση τους.. Άς είμαστε λογικοί, σώφρονες, και να μην πιστεύουμε το τι μας ξεφουρνίζουν τα ΜΜΕ και η κουτσομπόλα γειτόνισα

 40. leoonasis Says:

  Εάν δεν θέλετε να εκδηλώσετε σεβασμό σε κάποιον τέως μονάρχη δεν υπάρχει πρόβλημα.. Τουλάχιστον, δείξτε λίγο σεβασμό στην έννοια “άνθρωπος”…Δεν βλάπτει.. Είναι ελεύθερο, δεν κοστίζει τίποτα και δεν θα σας μαλώσει κανείς…Δεν αμφιβάλλω οτι το “μουνί” είναι πηγή ζωής και δίνει απόλαυση..Ωραία, πηγαίνεται όσοι θέλετε και αλλάξτε το όνομα σας σε “μουνί”.. Ακούγεται τόσοο ωραίο.. Το ότι κάποιος έχει πετύχει στη ζωή του το θεωρούν κακό όσοι δεν μπορούν να το φτάσουν.. Μην προσπαθούμε να βγάζουμε άχρηστους όσους ανήκουν σε μία Βασιλική Οικογένεια επειδή και μόνο ανήκουν εκεί.. Αυτοί όμως (χωρίς να θέλω να τους υπερασπιστώ όσο και εάν αυτό φαίνεται) έχουν σπουδάσει…Τα παιδιά των νεό-πλουτων νεο-Ελλήνων που όλη μέρα είναι στα καφέ και δεν πάνε να δουλέψουν είναι πιο μάγκες? Τουλάχιστον οι άλλοι έχουν και λεφτά και μπορούν να την τρώνε την περιουσία τους άνετα χωρίς να δουλέψουν..Δέν έκαναν αυτό όμως (π.χ Νταιάνα κ.α)

 41. heliotypon Says:

  leoonasis: Αδερφέ νομίζω παρενόησες τα λόγια μου και τα μπερδεύεις με άλλα γεγονότα και υπαιτίους.
  1. Ποτέ δεν είπα τον τέως “μουνί”. Αν το είπε κάποιος επισκέπτης (δεν θυμάμαι όλα τα σχόλια των επισκεπτών) δική του η ενέργεια. Προσωπικά ΔΕΝ βρίζω ποτέ, και με οποιονδήποτε τρόπο.
  2. Οι ενέργειες της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης εναντίον του Κ. δεν σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν και τη δική μου θέση. Η υστερία είναι συχνό ελληνικό φαινόμενο (και η λέξη, που διεθνώς καθιερώθηκε, ελληνική προέλευση έχει). Η κάθε κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να χαϊδέψει του αντιβασιλικούς ψηφοφόρους της και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο σίγουρα έγιναν και παράλογες ενέργειες. Προσωπικά, αν ήμουν αρμόδιος θα επέστρεφα στον τέως την δική του περιουσία κινητών, αλλά δεν θα του έδινα αυτά τα ακίνητα που εδικαιούτο ως βασιλιάς (π.χ. ανάκτορα), αφού αυτά τα πήρε λόγω θέσης και προέρχονταν από την περιουσία του Ελληνικού λαού. ‘Ο,τι αγόρασε με τον μισθό του, αυτός και οι πρόγονοί του δικά του!
  3. Δεν ξέρω τι σπουδές μπορεί να έκανε ο Κ. αφού έφυγε από την Ελλάδα. ‘Οσο ήταν διάδοχος ξέρω ότι δεν έκανε και σπουδαίες σπουδές. Η ιστιοπλοΐα δεν είναι σπουδή γνωστικού αντικειμένου, αλλά άθλημα. Και τα παιδιά του μπορεί να σπούδασαν και καλώς. Αν ξαναδιαβάσεις την ανάρτησή μου θα δεις ότι δεν λέω τίποτε σχετικό. Απλώς, αναρωτιέμαι πώς ζει, αυτός και ιη οικογένειά του, χωρίς να εργάζονται και πώς είναι δυνατόν να διατηρεί γραφείο, με προσωπικό, και για ποιόν λόγο. Αναφερόμουν, φυσικά, στις πιθανές επιδιώξεις του να μας ξαναέλθει ως βασιλιάς, ενδεχομένως με πλάγιους ή δόλιους τρόπους.
  4. Η ποιότητα των Ελλήνων σήμερα είναι εξαιρετικά χαμηλή και αυτό το επισημαίνω, με διάφορους τρόπους, στις περισσότερες αναρτήσεις μου. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η σύγκριση του τέως και των παιδιών του με τα ανοσιουργήματα και την συνπεριφορά των κατοίκων αυτής της χώρας.
  5. Προσωπικά τον θεωρώ ‘Ελληνα, αφού εδώ γεννήθηκε, έζησε και μεγάλωσε, πολύ περισσότερο αφού ως Έλληνας αυτοπροσδιορίζεται. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το που θα ζει ή τι θα κάνει, αλλά δεν θα ήθελα να μας επιστρέψει με απαιτήσεις θρόνου, αφού αυτό το ζήτημα έχει ξεκαθαρίσει μιά για πάντα. Το ότι συνεχίζει να αποκαλεί το εαυτόν του “βασιλιά” και την οικογένειά του “βασιλική” είναι, για μένα, ύποπτο (και υπεροπτικό). Και θεωρώ άκρως υστερικό φαινόμενο αυτό που κάνουν διάφοροι (και κυβερνήσεις) να θεωρούν ταμπού ό,τι αναφέρεται στον θεσμό και να αποφεύγουν ακόμη και να μιλάνε για την βασιλεία ή το παρελθόν ή να αλλάζουν ονόματα δρόμων, κλπ. Φοβούνται μήπως τυχόν χαρακτηριστούν οπαδοί της μοναρχίας, οι ανόητοι!

  Ελπίζω να έγινα σαφής.

 42. leoonasis Says:

  Αγαπητέ, έγινες σαφής όμως δεν ανέφερα πως εσύ έβρισες τον τέως αλλά κάποιοι άλλοι επισκέπτες (για αυτό και αναφέρομαι στον πληθυντικό).. Ο τέως το 1960 ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.(Στην ιστιοπλοΐα είχε διακρίσεις για αυτό και το ανέφερα .)Ο ένας υιός του σπούδασε Διεθνείς Δίκαιο και Δικαιοσύνη, οι άλλοι δύο Διεθνείς Σχέσεις και η κόρη του Σπουδές Θεάτρου. Όλοι εργάζονται ή κάνουν μεταπτυχιακά.. Έτσι ζουν αυτός και η οικογένεια του.. Δεν πιστεύω πως θα ήθελε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα μετά από όσα έχουν γίνει…(Τουλάχιστον κατά το τι θα έκανα εγώ ίσως)..Όσον αφορά το ‘’ύποπτο’’, ότι αναφέρει τον εαυτό του ως “βασιλιά”, δεν το βρίσκω τραγικό.. Ένα παράδειγμα: εάν η βασιλική οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο σταματούσε να βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο ή άλλαζε το πολίτευμα, θα άλλαζε και ο τίτλος τους? Δεν νομίζω.. Θα παρέμεναν η βασιλική οικογένεια.. Αυτό δεν αλλάζει..Δεν μπορεί..Αποτελεί ιστορία αιώνων. Μπορεί η Ιστορία και οι καταστάσεις να αλλάξουν του παρελθόντος? Θα λέγονται “τέως Βασιλική Οικογένεια” Δεν υπάρχει επίθετο.. Εάν θέλει κάποιος, δεν ξέρω, ίσως να βάλει επίθετο..Για όλα τα άλλα συμφωνώ.. Έχουμε δημοκρατία δεν μπορεί το πολίτευμα να αλλάξει.. Τουλάχιστον αφού ανήκουν στον Ελληνικό λαό και το Ελληνικό κράτος τα ανάκτορα και η ακίνητη περιουσία, ας τα αξιοποιήσουμε πριν καταρρεύσουν ..
  Ευχαριστώ.

 43. ixis Says:

  Ως προς το επώνυμο Γλύξμπουργκ.

  Όπως θα γνωρίζεις, τα επώνυμα αποκτώνται από τη χρησιμοποίησή τους όχι αποκλειστικά με τη θέληση των κατόχων τους ή κατόπιν επιλογής τους από το οικογενειακό συμβούλιο αλλά από τη χρησιμοποίησή τους από το περιβάλλον τους έστω και παρά τη θέλησή τους. Έτσι έχουμε επώνυμα αξιόλογων ανθρώπων όπως Ευνουχίδης, Κωλοκούβαρος, Πίπας, Λητώ Βρακάκη-Μπαλωμένου, Κωλοκροτίδας, Φονιάς (Κυρία Φονιά) κλπ που σε αντίθεση με τον Γλύξμπουργκ, επιδίωξαν να μορφωθούν, να γίνουν επιστήμονες, να διακριθούν στις επιστήμες και στις τέχνες (και όχι να μείνουν με το απολυτήριο των Αναβρύτων, και με τη μαύρη ζώνη του καράτε που αν την αρνιόταν ο εκπαιδευτής θα πήγαινε στη Μακρόννησο).

  Όπως όλοι οι Έλληνες, αν τον δυσχέραινε τόσο πολύ το επώνυμο Γλύξμπουργκ (όπως κάποιους άλλους το επώνυμο “Ευνουχίδης”) θα μπορούσε να το αλλάξει με αίτησή του και με έκδοση Βασιλικού Διατάγματος μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Δεν ακολούθησε αυτή τη διαδικασία, προφανώς επειδή δεν είχε επαρκή μόρφωση και πείρα από τη ζωή (Ανάβρυτα, μαύρη ζώνη του καράτε, τρεις στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια).

  Το ότι σήμερα είναι χωρίς στέμμα, αφού το έπαιξε ας πούμε στο μπαρμπούτι (γιατί κάτι ανάλογο πρόκειται αφού είχε τη συναίνεση όλου του ελληνικού λαού να πεί όχι στη δικτατορία όπως έκανε και ο Χουάν αρκετά χρόνια αργότερα λέγοντας στη Σοφία “εγώ δεν είμαι Κωνσταντίνος”) είναι δική του υπόθεση και δεν νομίζω ότι με το κύρος των Αναβρύτων και της μαύρης ζώνης θα πετύχαινε τίποτα για τους Ολυμπιακούς του 1996.

  Και πάλι όπως και στην αλλαγή του ανεπιθύμητου επωνύμου “Γλύξμπουργκ” όπως και στο να ζητήσει έστω και σήμερα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη δικτατορία που του φόρτωσε (με επιπτώσεις στο κυπριακό -αποχώρηση ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο – αφοπλισμό του νησιού, κατά τύχη θάνατο του Γρίβα κλπ ώστε να κάνουν περίπατο οι Τούρκοι αργότερα), υπάρχει και σήμερα η δυνατότητα, αλλά πάλι διστάζει. Μήπως όπως ο Κωνσταντίνος ο Μέγας έγινε χριστιανός την ώρα που πέθαινε, θα περιμένουμε και εμείς να τον δούμε στο νεκροκρέββατό του να ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό;

 44. leoonasis Says:

  Θεωρώ απρεπές να χρησιμοποιούμε ονόματα όπως “Ευνουχίδης, Κωλοκούβαρος, Πίπας, Λητώ Βρακάκη-Μπαλωμένου, Κωλοκροτίδας” για παραδείγματα, ειδικά όταν αυτό απωσκοπεί στο να “θείξουμε” έμμεσα κάποιους ανθρώπους…Δεν είναι μαγκιά..Τ

 45. leoonasis Says:

  Θεωρώ απρεπές να χρησιμοποιούμε ονόματα όπως “Ευνουχίδης, Κωλοκούβαρος, Πίπας, Λητώ Βρακάκη-Μπαλωμένου, Κωλοκροτίδας” για παραδείγματα, ειδικά όταν αυτό απωσκοπεί στο να “θείξουμε” έμμεσα κάποιους ανθρώπους…Δεν είναι μαγκιά..Τo εάν είναι μορφωμένος ή όχι φαίνεται από τις σπουδές..Ποιός σας είπε πως δεν έχει σπουδάσει? Ραδιοαρβύλα…Ποιός σας είπε οτι πήρε την μαύρη ζώνη απειλώντας εξορισμό στη Μακρόνησο? Νομίζετε οτι έχουν όλοι το ίδιο αρρωστημένο μυαλό???χαχα!!Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που βρίζουν επειδή δεν μάθαν ποτέ τους τρόπους.Ας μην είμαστε κάθετοι σε ότι λέμε..Όσον αφορά τον Ελληνικό Λαό είναι παγκοσμίως γνωστό πως τον διακατέχει το σύνδρομο του “τώρα είμαι βασιλικός, αύριο αριστερός, μεθαύριο χίππι”..Άς δείχνουμε σεβασμό διότι για όλα υπάρχει μία άλλη πλευρά…Το τι λένε τα ΜΜΕ δεν είναι πάντα το ορθό..

 46. heliotypon Says:

  >leoonasis: O/H Ixis δεν χρησιμνοποίησε αυτά το όνόματα, απλώς είπε ότι υπάρχουν ως ονόματα.

  >’Οσο για την προσωπικότητα του τέως. αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα τι σπουδές έκανε (δεν νομίζω πως έκανε, όσο τουλάχιστον ήταν διάδοχος ή βασιλιάς), αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είναι άτομο μειωμένης ευφυίας, απ’ όσο μπορώ να συμπεράνω από τις πράξεις του και τα λόγια του (όταν τον ακούω να μιλάει αυτό εισπράττω) αλλά αυτό είναι εντελώς προσωπική μου κρίση και, φυσικά, δεν έχει να κάνει με το πολιτειακό θέμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: