Μόνες;


Σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε την Τσιτσιολίνα (ποιός δεν την θυμάται!) κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η παρουσιάστρια ζήτησε από την μεταφράστρια που ήταν μαζί με την Τσιτσιολίνα στην Πλατεία Συντάγματος,  να δώσει τη συμβουλή της σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να μην είναι μόνες! Νομίζω ότι η Τ. απάντησε ότι κι αυτή μόνη είναι (δεν είμαι και πολύ βέβαιος για την απάντηση γιατί η μεταφράστρια έμοιαζε να “κρύβει λόγια”).  Η παρουσιάστρια που έκανε αυτή την ερώτηση είναι μιά αρκετά έξυπνη και ελκυστική γυναίκα, με όμορφο σώμα και αναρωτιέται κανείς, τι εννοούσε ότι είναι μόνη (γιατί μάλλον δικός της ήταν ο καημός…). Είμαι βέβαιος ότι, λόγω της εμφάνισής της αλλά και της δημόσιας παρουσίας της θα έχει πλήθος από προτάσεις κι όταν έχεις πολλές προτάσεις έχεις και ευχερέστερη επιλογή. Και βέβαια εννοώ ότι θα έχει ερωτικές προτάσεις από τις οποίες μπορεί να διαλέξει κάποιον που θα της ταιριάζει ερωτικά. ΑΛΛΑ αυτή μάλλον εννούσε άλλο πράγμα: Στην μόνιμη σχέση ή ίσως και στον γάμο ήταν το μυαλό της! Και ερωτώ, βρε κορίτσια, γιατί ψάχνετε, σώνει και καλά, τον “δεσμό” ή τον γάμο; Γιατί δεν γινόσαστε πιό ελεύθερες στις ερωτικές σας αναζητήσεις; Γιατί δεν εστιάζετε στην απόλαυση, στην καλή παρέα, έστω και παροδική, αλλά προσπαθείτε μονίμως να εξασφαλίσετε την μονιμότητα; Και ποιός σας είπε ότι όλες οι παντρεμένες ή δεσμευμένες γυναίκες δεν είναι μόνες; Νομίζω ότι αν ελευθερωθείτε από τις παραδοσιακές και κατεστημένες αξίες (ξέρετε τι εννοώ…) θα είναι πολύ πιό εύκολο να έρθει και ο έρωτας και η σχέση, που θα είναι βασισμένη στην πραγματική συμβατότητα και όχι στην πίεση της κοινωνικής και οικογενειακής αποκατάστασης! Αφεθήτε να λειτουργήσετε φυσικά, μακρυά από τις πιέσεις (ή τις καταβολές) της οικογένειας και του κοινωνικού κατεστημένου. Ζήστε το σεξ, σε όλες τις μορφές που μπορούν να σας προσφέρουν αυτή τη μοναδική απόλαυση.  Μάθετε (όσες δεν ξέρετε) να οργάζεστε, ζήστε τη στιγμή και ξεχάστε το “μέλλον” που, ούτως ή άλλως, είναι αβέβαιο ακόμη και για τους παντρεμένους.

Και την Τσιτσιολίνα την βρίσκω εξυπνότατη και πολύ συμπαθή. Κρίμα που την έκραξαν τόσο άσκημα οι Ιταλοί όταν βγήκε βουλευτίνα. Αλλά η θρησκεία, βλέπετε, στην Ιταλία ελέγχει τα μυαλά των ανθρώπων, περισσότερο από όσο συμβαίνει στην Ελλάδα.

Advertisements

24 Responses to “Μόνες;”

 1. isisveiled Says:

  χμ.. τώρα βέβαια να υπενθυμήσω ότι αυτές είναι κοινωνικές συμβάσεις που θέλει πολύ κόπο να αποτινάξει κανείς από πάνω του..

  γιατί μη ξεχνάμε πως μία γυναίκα που λειτουργεί όπως προτείνεις (και συμφωνώ) αυτομάτως ονομάζεται “πουτάνα” ενώ ένας άντρας αντίστοιχα μπορεί να καμαρώνει σαν ο “γαμήκουλας” της παρέας..

  και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να σταθούν απέναντι σε κάτι τέτοιο και να παραμείνουν όρθιοι.. Αντίστοιχα κάποιος που δεν θέλει να δουλεύει από επιλογή π.χ. ονομάζεται τεμπέλης και παράσιτο. Ενώ μόνο όλοι οι άλλοι που δουλεύουν νυχθημερόν έχουν αξία..

  είπαμε.. συμβάσεις..

 2. liodara Says:

  έχουν μια βάση αυτά που λες αλλά αν δεν αλλάξει η κοινωνία…δε θα αλλάξει ποτέ ακι η γυναίκα…Μην πας μακρυά…και πες τώρα…ότι υπάρχουν γυναίκες που το κάνουν αυτό που λεες..όχι ξεκωλάκια..αλλά γυναίκες που το κάνουν συνειδητά και ακριβώς όπως περέγραψες…ξέρεις τι θα πουν οι άντρες????Ποιά ρε ?αυτή?αυτή είναι πουτάνα…ξέρεις με πόσους έχει πάει?…άρα δε φταίνε μόνο οι γυναίκες….η κοινωνία ολόκληρη πρέπει να αλλάξει…

 3. Iliahtida-"Juliett" Says:

  Σωστή η απορία σου! Εγώ όμως νομίζω πως η “πονηρή” παρουσιάστρια είχε ακόμη πιό ύπουλο σκοπό όταν της απηύθυνε τη συγκεκριμένη ερώτηση (το είχα δει που το είχε πει παλιότερα σε δική της συνέντευξη ευθέως η Β.Μπάρμπα πως το κάνουν & την παραδέχτηκα!): να το “παίξει” μόνη σε πιθανούς “ματσό” ενδιαφερόμενους! Δεν ξέρω αν με πιάνεις…

 4. alitovios Says:

  Το σεξ αν δεν υπάρχει αγάπη καταντά βαρετό. Και η αγάπη χτίζεται μόνο μέσα από σταθερές σχέσεις. Αυτό είναι κάτι που κατά τα φαινόμενα αγνοείς γιατί ποτέ στα κείμενα σου δεν μιλάς για αγάπη.

 5. stefy Says:

  Και αν κάποια αποφασίσει να αλλάξει και να φέρεται όπως περίπου περιέγραψες, αλλά ακούσει: δε μπορώ να σου το κάνω αυτό επειδή είσαι πολύ καλή κοπέλα, Τότε τι θα πεις;;
  Αυτό που δε μπορεί να της κάνει είναι να την πηδήξει και να φύγει, επειδή δεν της αξίζει.

 6. heliotypon Says:

  >Isisveiled: Συμφωνώ ότι αυτό συμβαίνει (ακόμη) αλλά επειδή οι κοινωνίες εξελίσσονται δεν είναι λογικό να κολλάμε στα πρότυπα περασμένων αιώνων! Καποτε λάγανε πουτάνες και τις μη παρθένες. Ακόμα κι αυτές που έδειχναν τον αστράγαλό τους! Στο χέρι των γυναικών είναι να κατακτήσουν ΚΑΙ αυτή τη μάχη, τη μάχη της ελευθερογαμίας, αλλά φοβάμαι ότι δεν το θέλουν πραγματικά, ακόμη! ‘Ισως επειδή λειτουργούν ακόμη έντονα τα πρότυπα του παρελθόντος, ίσως γιατί αισθάνονται ανασφαλείς σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο…

  Όσο γι αυτόν που δεν εργάζεται, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Εάν μεν δεν εργάζεσαι αλλά και δεν απολαμβάνεις εις βάρος άλλων, μαγκιά σου. Αλλά αν δεν εργάζεσαι μεν και τρως, πίνεις, ντύνεσαι, διασκεδάζεις, κλπ, κάποιου άλλου τη δουλειά εκμεταλλεύεσαι για να το κάνεις. Εκτός κι αν ζεις στη φύση, τρως από άγρια δέντρα και ντύνεσαι με φύλλα αλλά κι αυτά για να τα αποκτήσεις πρέπει, έστω λίγο, να δουλέψεις!

  >Liodara: Τι σε νοιάζει τι θα πουν για σένα αυτοί που δεν εκτιμάς; Και δεν νομίζω ότι θα ήθελες σχέση με κάποιο τέτοιο “λουλούδι” που αποκαλεί τις γυναίκες που χαίρονται το σεξ πουτάνες!

  >Iliahtida_Juliet: Σε πιάνω, σε πιάνω! Μπορεί και να είναι έτσι! Σίγουρα θα υπάρξουν ματσωμένοι που θα της τα ρίξουν (σημ. ο όρος “macho” δεν σημαίνει “ματσωμένος” όπως το έχουν μεταφράσει στα Ελληνικά, αλλά ανδροπρεπής, μυώδης, και συνήθως υπονοεί αυτόν που κάνει body building για να φαίνεται ανδροπρεπής. Προέρχεται από το Ισπανικό “Macho” που προέρχεται από το λατινικό “Masculus” που σημαίνει “αρσενικό” και που μάλλον έλκει την προέλευση από το Ελληνικό “Μυς”
  Μυς>musculus>masculus = Αυτός που έχει μύες. Τέρμα η ετυμολογία). Και κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση (τρόπος του λέγειν…). Όλες αυτές οι τάχα “επώνυμες”, δηλαδή ασημαντούλες, αλλά που τις τρώμε στη μάπα από το γυαλί αλλά και άλλες “επώνυμες” του δημόσιου βίου, τα φτιάχνουν ή παντρεύονται με λεφτάδες. Δεν είδα μία, ρε παιδιά, να κάνει σχέση με έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία, υπάλληλο, καλλιτέχνη, βιοτέχνη, διαννοούμενο. Όλες στο (πολύ) χρήμα καταλήγουν!

  >alitobios: Αυτό μπορεί να είναι προσωπική σου θέση αλλά δεν θα το γενίκευα. Η δική μου γνώμη είναι ότι το ικανοποιητικό σεξ και η αγάπη είναι ανεξάρτητα και μπορούν να υπάρχουν ή να συνυπάρχουν αλλά όχι υποχρεωτικά. Για την αγάπη έχω τις δικές μου (και όχι μόνο) απόψεις και ίσως κάποτε ανοίξω το θέμα με ένα ποστ. Το ότι δεν μιλώ στα κείμενά μου για αγάπη δεν νομίζω ότι δείχνει ότι την αγνοώ. Απλώς δεν την συνδυάζω με το σεξ. Εγώ, αλλά και άλλοι άνθρωποι, έχουμε διαφορετικές απόψεις και θέσεις. Μου κέντρισες την όρεξη να γράψω σχετικό ποστάκι…

  >stefy: Αυτό δεν το έχω φανταστεί ούτε ακούσει αλλά είναι ενδιαφέρον! Δεν νομίζω ότι μιά ισορροπημένη γυναίκα θα ενθουσιαζόταν με αυτή την αντίδραση… Καλή=μη γαμήσιμη; Προφανώς ο κύριος δεν ξέρει ότι το σεξ το ευχαριστιέται και η γυναίκα και το θεωρεί “κακή πράξη” εναντίον της! Τι να πω για τον …μεσαίωνα!

 7. μαραμένα σύκα Says:

  Τι πρόβλημα υπάρχει α κάποια είναι ξεκωλάκι,συντηριτική,θεούσα,εκ πεποιθήσεως αγάμητη και άλλα παρόμοια..
  Απλά διαλλέξτε αυτή που σας κάνει και σας γουστάρει εννοείται..αμφίδρομα πάντα

 8. nantia Says:

  ‘Εχεις εν μέρει δίκιο αλλά ξέρεις το πρόβλημα είναι ότι ζεις ελεύθερα και απολαμβάνεις την ζωή σου στα 20,στα 25,στα 30 …μετά όμως τι?κάποια στιγμή βαριέσαι και θες κάποια μονιμότητα,μια ασφάλεια..(Υ.Γ:μην με παίρνεις και πολύ τοις μετροιτοις γιατί είμαι μόνο 19 και μπορεί σε 10 χρόνια να έχω αλλάξει άποψη!!!)

 9. nemertes Says:

  Αυτό το τελευταίο θα έλεγα τώρα, ότι η Τσιτσιολίνα ήταν στη βουλή. Αλλά μάλλον κατάλαβε οτί καλύτερα να κάνεις σεξ παρά να σου κάνουν.

  Για τα λοιπά ξέρεις. Απλά να προσθέσω ότι μπορείς να είσαι δεσμευμένος και να περνάς καλά, αρκεί να ξεχνάς ότι είσαι δεσμευμένος!

 10. ppp336 Says:

  Ισως και να εχεις δίκιο τελικά! Εγώ τουλάχιστον όσο κάνω αυτό που λες τα παιρναω μια χαρα μόλις πάω στην μονιμοποίηση τα σκατώνω και δεν καταφερνω να απολαυσω κι όλας …. έλα όμως που με πιάνει μερικές φορες να παω πιο βαθεια ή φοβάμαι μην δεθω και συνηθήσω λάθος άνθρωπο!…..

 11. petalida Says:

  Αναρωτιέμαι γιατί επιμένεις σ’ αυτό το θέμα.
  Μοναξιά μπορεί να νιώσεις στο γάμο, σε παροδικές σχέσεις, στο περιστασιακό σεξ. Καλό σεξ δε σημαίνει απαραιτήτως ποικιλία συντρόφων. Ο γάμος (μόνιμη σχέση που για λόγους γενετικούς [παιδια], νομικούς [αποφασεις ζωής, υγείας, χρηματων] κλπ αποκτα και χαρακτήρα επίσημης συμφωνίας) μπορει να καταντήσει βαρετός αλλά μπορεί και να εξελίσσεται με το χρόνο.
  Ολες οι προοπτικες ειναι ανοικτές.

 12. heliotypon Says:

  >μαραμένα σύκα: Φυσικά μπορεί ο καθένας να κάνει την επιλογή του. Εδώ γράφουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά και παραινέσεις…

  >nantia: Εδώ πολλές ψάχνουν τη μονιμότητα από την εφηβεία!

  >Nemertes: Ε, δεν νομίζω ότι πέρασε και πολύ καλά με τους “σοβαρούς” και καθολικούς στη Βουλή η Τσιτσιολίνα. Δεν θα είναι καλλίτεροι από τους δικούς μας κι αυτοί! Μπορεί να είσαι δεσμευμένος και να περνάς καλά αλλά αυτές είναι οι σπανιότατες εξαιρέσεις κι όταν υπάρχει …ανοιχτομυαλία! (νέος όρος έ;)…

  >ppp336: Περί ορέξεως και χρωμάτων… Το ζητούμενο είναι να κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε και όχι αυτό που μας ορίζουν άλλοι!

  >Petalida: Δεν ξέρω γιατί βρίσκεις ότι επιμένω. Απόψεις εκφράζω. Και δεν είμαι πολέμιος της δέσμευσης, γενικά, αλλά της καταναγκαστικής δέσμευσης και της αναζήτησής της εις βάρος της απόλαυσης!

 13. jojox Says:

  Όπως και οι κοινωνίες αργούν να αλλάξουν, έτσι και οι άνθρωποι, ακόμη κιαν βλέπουν στον καθρέφτη τα λάθη τους και όσα τους κρατούν δεσμευμένους. Χρειάζεται χρόνος και κατάλληλες συνθήκες. Ή απλά ένα σοκ.

 14. petalida Says:

  Ηλιότυπο, δε λέω να μην επιμένεις. Απλώς αναρωτήθηκα γιατί. Αλλά αφού λες ότι δεν επιμένεις, δε θα επιμείνω αλλο!

 15. anna Says:

  Γενικά έχεις κάποιο πρόβλημα με τις μόνιμες σχέσεις. Τις θεωρείς αποτέλεσμα κοινωνικής σύμβασης και ηθικού καταναγκασμού. Αυτές οι σχέσεις που περιγράφεις είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένες από την αρχή να φθαρούν, είτε με απλό χωρισμό είτε με οδυνηρό διαζύγιο.
  Συνεχίζουμε να ελπίζουμε όμως στις άλλες, τις αληθινές σχέσεις, που και διάρκεια έχουν και πάθος. Γιατί αν δεν υπάρχει το πάθος, τότε δεν είναι σχέση, είναι ρουτίνα. Και αν δεν υπάρχει διάρκεια, πάλι δεν είναι σχέση αλλά ξεπέτα. Και οι ξεπέτες καλές είναι και ευχάριστες ελλείψει πιο μόνιμης κατάστασης, απλά μας υπενθυμίζουν πως βρισκόμαστε στην αέναη αναζήτηση της τελειότητας.

 16. heliotypon Says:

  >anna: Ναι, τις θεωρώ έτσι όπως λες και νομίζω ότι ελάχιστες βρίσκονται σε ανεκτά ποιοτικά επίπεδα. Αλήθεια, πόσες από αυτές τις σχέσεις χαρακτηρίζονται από διάρκεια και πάθος, ή μάλλον διαρκές πάθος; Το ότι βρισκόμαστε σε αέναη αναζήτηση της τελειότητας είναι αλήθεια κι αυτό, αλλά αν δεν υπάρχει η τελειότητα η αναζήτηση είναι μάταιη! Νομίζω ότι οι περισσότερες σχέσεις διατηρούνται επειδή καλύπτουν εντελώς πρακτικές ανάγκες των φορέων, π.χ. οικονομικές, παιδιών, νοικοκυριού, κοινωνικές, κ.α. Πόσα ζευγάρια ξέρεις που μετά από 20 χρόνια συμβίωσης έχουν πάθος στη σχέση τους; Εγώ κανένα!

 17. heliotypon Says:

  >jojox: Ναι, η αλαγή είναι μιά πολύ αργή διαδικασία… Αλλά συμβαίνει!

  >Petalida: Δεν είναι θέμα επιμονής αλλά αναζήτησης. Ακόμη κι εμείς οι …σοφοί ψαχνόμαστε ενίοτε! :p

 18. nosyparker Says:

  Πολύ “μονοκόματο” σε βρίσκω…. :-/ Θέλει μεγάλη συζήτηση το θέμα και σίγουρα δε θα βρεθούν οι λύσεις μέσω σχολίων.
  Εγώ θα άρω το πρόβλημα από τις γυναίκες και θα το μεταφέρω στους άντρες. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά εμφανίσιμο, είμαι κοινωνική, έξυπνη και πολλά άλλα (δε θα περιαυτολογήσω άλλο) αλλά όσες φορές έχω βγει έξω, οι άντρες απλά με κοιτάνε, ποτέ μα ποτέ δε με πλησίασε κανείς να μου πιάσει κουβέντα. Κι απορώ πραγματικά, τι περιμένουν; Να το κάνουμε εμείς; Εφόσον οι ίδιοι οι άντρες απαρνήθηκαν πλέον τον παραδοσιακό τους ρόλο, γιατί εγώ θα πρέπει να περάσω στην απέναντι όχθη προκειμένου να προσελκύσω αρσενικά;
  Ρε γαμώτη μου, έχετε χάσει τ αυγά και τα πασχάλια και λέτε ότι φταίμε εμείς που γίναμε κυνηγοί και χάσαμε τη θηλυκότητά μας. Αν σας κάτσουμε εύκολα, ξενερώνετε και φεύγετε (το έχω ζήσει το σενάριο πάνω από 5-6 φορές), αν σας κάνουμε τη δύσκολη, βαριέστε και πάλι φεύγετε. Δηλαδή πριν 2-3 δεκαετίες γιατί όλα ήταν πιο εύκολα; Μήπως γιατί δεν είχε έλθει ακόμα η σεξουαλική επανάσταση στην Ελλάδα; Μήπως γιατί παραδοσιακά ο ρόλος της γυναίκας ήταν να κάνει οικογένεια;
  Παρασύρθηκα και βγήκα εκτός θέματος, αλλά έχω απηυδήσει ν ακούω ότι εμείς οι γυναίκες κάτι δεν κάνουμε καλά! Έλεος!

 19. nosyparker Says:

  ΥΓ Η ουσία είναι μία: είναι πάρα πολύ εύκολη σήμερα να πηδήξεις, οπότε κανείς δεν ασχολείται και δεν εμβαθύνει. Όμως οι σχέσεις δεν είναι μόνο σεξ – και στο λέει αυτό κάποια που θεωρέι πολύ σημαντικό το σεξ σε μια σχέση. Αλλά το σεξ είναι μόνο η αρχή, μετά τι;
  Στα 30 σου πχ μπορείς κάθε βράδυ να πηγαίνεις και με άλλη, Αλλά μέχρι πότε; Και σε καλύπτει αυτό; Στα 40 άντε να συνεχίσεις εργένικα και να έχεις σχέσεις ευκαιριακές. Στα 50 όμως;
  Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα, αλλά δε θα πείσω κανέναν, οπότε σταματώ εδώ και πάω να ετοιμαστώ μπας και χτυπήσω κάνα γκόμενο απόψε! 😛 Θα σου άρεσε αλήθεια μια τέτοια γυναίκα; Για πόσο;

 20. heliotypon Says:

  >Nosyparker: Μπορεί και να είμαι μονοκόματος. Δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Εσείς που με διαβάζετε μπορεί να ξέρετε καλλίτερα. Κι εγώ δεν πλησίασα, σχεδόν ποτέ, γυναίκα που μου άρεσε για να της το πω. Κι αυτό γιατί δεν ήθελα την χυλόπητα που είναι τόσο συνηθισμένο “έδαισμα”. Γιατί θεωρείται αγενές και απαράδεκτο να πλησιάσεις άγνωστη γυναίκα και να την φλερτάρεις. Και φυσικά, δεν ήθελα να ενοχλήσω μιά γυναίκα που δεν θέλει να την φλερτάρουν. Περιοριζόμουν σε αυτές που γνώριζα σε παρέες ή σε άλλο πλαίσιο. Βέβαια, δεν είναι όλοι οι αρσενικοί σαν εμένα και οι περισσότεροι πλησιάζουν τις γυναίκες που τους αρέσουν, πολλοί δε και με πολύ θράσος. ‘Ισως, κατά κανόνα, να το κάνουν αυτοί που δεν αρέσουν σε μιά γυναίκα και οι άλλοι, που θα μπορούσαν να αρέσουν, δεν ρισκάρουν το …σερβίρισμα χυλόπητας! Πάντως δεν καταλαβαίνω αυτήν την απονομή “ρόλλων” στις γυναίκες και στους άνδρες. Αν σου αρέσει κάποιος το καμακώνεις και οι πιθανότητες να ανταποκριθεί είναι μεγάλες. Τώρα αν θα πέσεις σε οπισθοδρομικό που δεν θέλει να τον καμακώνουν κρίμα αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Εγώ, πάντως, δεν είμαι απ’ αυτούς που κατηγορούν τις γυναίκες, γενικώς. Απλώς το σχόλιο το έκανα με την απορία γιατί είναι τόσες γυναίκες μόνες. Και ΝΑΙ, θα μου άρεσε μιά γυναίκα που παίρνει το θάρρος να μου πει ότι της αρέσω. Ελάχιστες φορές μου έχει συμβεί και μου άρεσε. Και μπορώ να πω ότι οι περισσότερες σχέσεις μου ξεκίνησαν από γυναικεία, έστω έμμεση, εκδήλωση ότι τους άρεσα. Το για πόσο εξαρτάται από άλλα στοιχεία και όχι από το καμάκι που κάνει ή δεν κάνει. Κι οι πιό μακροχρόνιες σχέσεις μου με αυτές τις γυναίκες ήταν. Αν έχεις παρακολουθήσει τα γραφτά μου θα έχεις καταλάβει ότι δεν ασπάζομαι τις επικρατούσες, στο μεγάλο πλήθος, απόψεις κι ότι έχω ριζοσπαστική προσέγγιση (φρέσκια ματιά το λέω εγώ) στα πράγματα.

 21. thean Says:

  όπως έγραψα κι αλλού ως σχόλιο, τέτοιες μαλακίες γράφετε ως αναδυόμενοι στατιστικολόγοι στην ελληνική επί το πλείστον αυνανόσφαιρα κι έχει γίνει η κομψότητα σε συμπεριφορά κι εμφάνιση σε χώρους που δεν πρέπει να συμβαίνει, συγκαλλυμένη ξεκωλέ χυδαιότητα. Μέγιστο δείγμα τέτοιας ευφυίας η ερώτηση, “γιατί ο πολιτισμός καταπιέζει τα ανθρώπινα ένστικτα;”.

 22. heliotypon Says:

  >Thean: Το να καταπιέζει ο πολιτισμός τα ανθρώπινα ένστικτα είναι, μέχρις ενός σημείου, κατανοητό και λειτουργεί προς όφελος της επιβίωσης της ομάδας. Το να υποκρίνεται κάποιος/α στο όνομα μιάς αόριστης προέλευσης και σκοπιμότητας δεοντολογίας, το να υποκρίνεται την απάρνηση της ανθρώπινης ιδιότητας, το να αναγκάζεται να συμμορφώνεται με περιοριστικούς και απάνθρωπους κώδικες ένδυσης και συμπεριφοράς μπορεί να καταντήσει όχι μόνο γελοίο αλλά και εικονική αξία στη θέση πραγματικών αξιών. Η “αυνανόσφαιρα” έχει απ’ όλα τα καλά (και κακά), δείγματα του κοινωνικού μέσου που αντιπροσωπεύει. Το ότι δεν είμαστε στατιστικολόγοι δεν μπορεί να μας απαγορεύει τη χρήση του όρου ή και, έστω, στατιστικών εκτιμήσεων. ‘Οπως το να μην είσαι επαγγελματίας οποιασδήπτε τέχνης ή επιστήμης δεν μπορεί να σε αποκλείσει από την χρήση της στη ζωή σου και στη δουλειά σου. Από τη στιγμή που ισχυρίζεσαι ότι είσαι ειδικός, ενώ δεν είσαι, αρχίζεις να είσαι φάουλ!

 23. madprofessorus Says:

  Δεν πιστεύω ότι μια γυναίκα σήμερα θα πρέπει να ζεί με το άγχος η το καημό ότι είναι μόνη κ τα σχετικά,σήμερα οι γυναίκες είναι αρκετά απελευθερωμένες,κ σε τελική το θέμα συντρόφου είναι κάτι που θέλει τύχη,ψάξιμο κ φυσικά ρίσκο,μπορεί να πληγωθείς,να πονέσεις,αλλά αυτές οι εμπειρίες σε κάνουν πιό έμπειρο/η.Ο Γάμος είναι ένα κόλλημα που έχουν οι γυναίκες όλες πιστεύω,κάτι που θέτουν σαν σκοπό ζωής,αυτό που χρειάζεται είναι να το σκέφτονται πολύ καλά,γιατί δεν αξίζει ένας γάμος που αργότερα θα είναι νεκρός ουσιαστικά,ούτε πρέπει όποια παντρεύεται να θεωρεί ότι έχει δέσει το γαϊδαρό της κ να πάψει να περιποιείται τον εαυτό της κ γενικά να “τσιγκλάει” τον άντρα της,διότι κάποια καλοθελήτρια μπορεί να βρεθεί να το κάνει…

 24. ixis Says:

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  http://www.equal-rights-greece.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: