“Με βλέπεις σαν ένα μουνί…”


Πολλές γυναίκες συχνά δυσφορούν και διαμαρτύρονται γιατί οι άντρες τις βλέπουν σαν κορμιά. Σε πιο ελεύθερη και τολμηρή έκφραση συχνά λένε: «με βλέπεις σαν ένα μουνί» και αυτό το εκφράζουν, συνήθως, σε περιπτώσεις φλερτ, όταν ο πόθος προς το επιθυμητό τους κορμί είναι προφανής. Βεβαίως, καμία γυναίκα δεν είναι μόνο μουνί όπως και κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι μόνο ένα μέρος από το σώμα του. Αλλά είναι επιταγή της φύσης το αρσενικό ζώο (και θυμίζω ότι και οι άνθρωποι ζώα είναι παρά την αντίρρηση πολλών) να βλέπει το θηλυκό ζώο πρώτα ως ερωτικό αντικείμενο και μετά ως οτιδήποτε άλλο.

Οι σχέσεις αρσενικού θηλυκού, αν η «χημεία» το καλεί, ξεκινάνε από την έλξη και, βέβαια, μπορεί να προχωρήσουν και προς  άλλες κατευθύνσεις, αλλά η πρωταρχική αιτία της έλξης είναι το ερωτικό στοιχείο. Κορίτσια, δεχτείτε ότι αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος να σας βλέπουμε, αρχικά τουλάχιστον και πιστέψτε με ότι θα είχατε πολύ περισσότερα παράπονα αν ΔΕΝ σας βλέπαμε έτσι.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, σχετικά με τα επί μέρους στοιχεία της έλξης, γιατί αυτά σας είναι γνωστά. ‘Ετσι έφτιαξε η μαμά φύση τον άνθρωπο (και τα άλλα ζώα), να έλκεται από το άλλο φύλλο ώστε να πολλαπλασιαζόμαστε και τα έχει καταφέρει μιά χαρά μέχρι τώρα (εξαιρείται η Ευρώπη με το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα). Εσείς γιατί θέλετε να ανατραπεί αυτή η τάξη; Η συμβουλή μου είναι να φροντίζετε να έχετε κάτι παραπάνω από ένα μουνί ώστε να μην είναι αυτό, το γλυκύτατο εξάρτημα, το μοναδικό σημείο έλξης.!

Θα μου πείτε ότι κοινοτοπίες σας λέω και θα συμφωνήσω, Αλλά η ίδια λειτουργία επαναλαμβάνεται δισεκατομμύρια χρόνια τώρα, και σίγουρα και η συζητήσεις περί αυτή, στη μιαν ή στην άλλη γλώσσα.

Συγχωρήστε μου την επανάληψη…

Advertisements

26 Responses to ““Με βλέπεις σαν ένα μουνί…””

 1. petalida Says:

  Για να συνεχίσω τις κοινοτοπίες…
  Αυτη η φράση “να φροντίζετε να έχετε κάτι παραπάνω από ένα μουνί ώστε να μην είναι αυτό, το γλυκύτατο εξάρτημα, το μοναδικό σημείο έλξης.!”
  ειναι πηγή αρκετού άγχους και σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να ειπωθεί ώς:
  “η γυναίκα πρέπει να ειναι δυναμική επαγγελματίας, τρυφερή μάνα, σωστή σύζυγος και πουτάνα στο στο κρεββάτι”.
  Ε, όλα αυτά μαζί αγχώνουν λίγο.

  Ε, να χει κι αυτός κάτι παραπάνω από εναν πούτσο, να μην σκοτίζεται μονάχα για το μήκος του, να βάζει και τον εγκέφαλο σ αυτην τη διαδικασία, να δειχνει ότι διαθέτει νοητικές και συναισθηματικές διαδικασίες στα -λιγοστά έστω!- νευρικά του κύτταρα, να διαθέτει, τουλάχιστον, δειγματα συντροφικότητας κλπ κλπ επίσης κοινότυπα και χιλιοειπωμένα.

 2. heliotypon Says:

  >Petalida: Συμφωνώ ότι πρέπει να έχει κάτι παραπάνω κι αυτός. Εννοείται. Αλλά το θέμα είναι ότι κανένας (ή σχεδόν κανένας) αρσενικός δεν παραπονέθηκε γιατί μπορεί να τον βλέπει μιά γυναίκα σαν ένα πούτσο. Μάλλον θα τον κολάκευε κάτι τέτοιο! Και με τα χιλιοειπωμένα συμφωνώ.

 3. Καπετάνισσα Says:

  Ο καθένας ξέρει καλά τι είναι.
  Και τι προβάλλει.
  Αν ο άλλος, μας βλέπει διαφορετικά απ’ ότι εμείς τον εαυτό μας, δικό του θέμα.

  Δεν νομίζω εν ολίγοις, ότι μια γυναίκα που δεν περνάει τέτοια εικόνα -σάρκας μόνο- θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο.
  Όταν είσαι εντάξει μ’ αυτό που είσαι και νιώθεις την αξία σου δεν επιτρέπεις ποτέ στον άλλον να σε δει φτηνά.
  Πολύ περισσότερο, δεν του το πετάς στη μούρη σαν διαπίστωση (που στην ουσία είναι δική σου ανασφάλεια, σα να λες δηλ:’δε με βλέπεις σα μουνί, ε; Πες μου πως δε με βλέπεις! Αξίζω να με δεις αλλιώς, δεν αξίζω;)

 4. Debby Says:

  Νομίζω ότι καμιά δεν θίγεται όταν νιώθει κάτι τέτοιο, στην αρχή τουλάχιστον.
  Αντιθέτως καταντάει αποκαρδιωτικό όταν μετά από καιρό σε μια σχέση σου δίνεται μια τέτοια εντύπωση.

  Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω ότι μια φορά είχα γίνει δέκτης αντίστοιχου παραπόνου από έναν άντρα. Το να βλέπεις τελικά τον άλλον μόνο σαν σεξουαλικό όργανο, είναι ενοχλητικό για όλα τα φύλα.

 5. petalida Says:

  Ξέρεις, καμιά φορά και οι άντρες γινονται λίγο περίεργοι.

  Παρεξηγούν την ελεύθερη διάθεση των γυναικών και αυτομάτως αυτές γίνονται “πουτάνες”. Πάμπολλοι τέτοιοι… οι περισσότεροι νέοι της γενιάς μου, που ελπίζω κάποιοι από δαύτους να βάλανε μυαλό.

  Μετά υπάρχουν άντρες που πρέπει να τους κυνηγήσεις λες και ειναι γυναίκες της βικτωριανής εποχής και να περιμένεις μήνες για ένα φιλί… Ναι ναι υπάρχουν!

  Μετά ειναι κι αυτοί που το παίρνουν απόφαση αλλά σχεδόν αμέσως αλλάζουν γνώμη και δεν τολμούν να κάνουν τη βουτιά στα βαθιά! Συνήθως συχνάζουν στα πανεπιστήμια!
  —————————————–

  Μετά ειναι και θέμα χημείας/επικοινωνίας. Καμιά φορά αυτη η φράση “με βλέπεις σα μουνί” μπορεί να ειναι ενα καλυμένος τρόπος για να σταματήσεις τη σεξουαλική σχέση ή για να δηλώσεις ότι κάτι δε σε ικανοποιεί αλλά ταυτοχρόνως να αποφυγεις αποκαλύψεις του στυλ “δε με καυλώνεις” ή “θέλω κι άλλα χάδια” ή “θέλω να χύσω κι εγώ” διότι τότε προσκρούεις στον εγωισμό του άλλου και εκεί τα πράγματα γινονται επικίνδυνα.

  Ε, υπάρχουν και οι μυξοπαρθένες.

  Όπως επίσης και τα αρσενικά σεξουαλικα καθάρματα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

  Γενικώς υπάρχει ποικιλία!!! Ετσι, για να μη βαριόμαστε!

 6. V Says:

  Η γυναίκα που γνωρίζει τι είναι
  αναγνωρίζει κι αυτόν που έρχεται
  έτσι δίνει αυτό που η ίδια θέλει
  πιο πρόθυμα από όσο εκείνος “απαιτεί”

  τα υπόλοιπα είναι βαυκαλισμοί δύο κατώτερων νου
  όπου ο ένας θέλει αλλά δεν μπορεί
  κι η άλλη μπορεί αλλά δεν ξέρει τι

 7. koulpa Says:

  Καλώς σας βρήκα! Μπορεί ο τίτλος να είναι η αρχή καί το τέλος (με όλες τις σημασίες) μα όταν εχω αντικείμενο πόθου με ενδιαφέρει κάθε εκατοστό από την κορφή ως τα νύχια (με έμφαση στα τελευταία).
  Δυστυχώς οι γυναίκες, όταν γίνουν ευτυχείς μητέρες άρενος τέκνου, κάνουν delet all. Ξεχνούν αμέσως τι τράβηξαν με τους χαρητομένους που συναναστράφηκαν πριν καί πιστεύουν ότι ο κανακάρης τους είναι ο αποκληστικός αντιπρόσωπος του θέου επί της γης, το πιστεύει κι αυτός (και οτι η μητέρα του είναι παρθένα που λέει καί το ανέκδοτο) καί φτιάχνουν το νέο μοντέλο πού θα ταλεπορήση τα τα νέα κοριτσάκια. Γι αυτό κι εγώ δεν είμαι αμερόληπτος καί δίνω δίκιο πάντα στα κοριτσάκια όσο μεγαλώνω. Μεγαλώνουν σε μια σχιζοφρενική κοινωνία με ένα σορό αντικρουόμενα πρότυπα (αγία-πουτάνα, νοικοκυρά-επαγγελματίας), με ορμόνες καί ένα περίδρομο κουμπάκια (τα αγοράκια έχουν ενα on/off μόνο) τι να κάνουν?

 8. Jane E. Says:

  Κοίταξε κι εγώ το ‘χω νιώσει και κάθε γυναίκα… η φράση αυτή για εμάς έρχεται στην επιφάνεια όταν ο άντρας μάς αντιμετωπίζει σκέτα σεξουαλικά κι όχι ερωτικά, επικοινωνιακά, συντροφικά, φιλικά κλπ. κλπ.

  Δεν έχει να κάνει με την πράξη, αλλά με τον τρόπο που ο σύντροφος συμπεριφέρεται στη σχέση. Εκεί ακριβώς έγκειται και το μουνί. Επεξηγώ “μη με βλέπεις σα μουνί” “μη με ζητάς μόνο για το σεξ” -υπάρχει η αντιστοιχία μέλος σώματος-λειτουργίας. Κατά το “κοίτα με λίγο στα μάτια, όχι μόνο στα βυζιά”.

  Η φράση επομένως χρησιμοποιείται όταν η γυναικά επιθυμεί περισσότερα σε μία σχέση πέραν της συνουσίας.

  (Εναλλακτική εξήγηση: παραδίνετε σημασία στο μουνί ενώ μένουν παραπονεμένες οι υπόλοιπες ερωτογενείς ζώνες, χαχαχαχαχα :p)

 9. Jane E. Says:

  Πρόκειται για conflict ενδιαφερόντων 😉

 10. alitovios Says:

  Όταν μια γυναίκα σου λέει μη με βλέπεις μόνο σαν μουνί εννοεί μην είσαι τόσο λιγούρης. Η υπομονή είναι μια αρετή την οποία οι γυναίκες εκτιμούν πολύ.

 11. heliotypon Says:

  >Προς όλους/ες: Αδέρφια, το ποστ δεν αφορά τη σχέση άντρα-γυναίκας που υφίσταται αλλά τη σχέση που βρίσκεται στο ξεκίνημα. Αφορά το πρώτο ερέθισμα, την φάση που ο άντρας κάνει την πρώτη κίνηση, τραβηγμένος από τα σωματικά προσόντα μιάς γυναίκας. Τη φάση που λειτουργεί η φυσική έλξη. Τη φάση που δεν έχουν ανταλλάξει λέξη αλλά ο άντρας αισθάνεται ότι θέλει να αγκαλιάσει (και όχι μόνο) αυτό το πλάσμα που βλέπει μπροστά του. Είναι φυσικό , σε αυτή τη φάση, να βλέπει τη γυναίκα σαν ένα μουνί που θέλει να το γαμήσει. Άλλο πράγμα η σχέση που ακολουθεί (αν ακολουθήσει) και που βασίζεται στην επικοινωνία, στην ψυχική και πνευματική συμβατότητα. Σ’ αυτήν την πρώιμη φάση, λέω, ο άντρας δεν μπορεί παρά να δει τη γυναίκα σαν ένα μουνί.

 12. NanaTsouma Says:

  Καλά το θέμα σου έσκισε!!!!!!
  Γράφουν απίθανα και με πολύ χιούμορ όλοι σου οι επισκέπτες!!!!!
  …………………………………………………………………………………..
  (να εξομολογηθώ κάτι;;;;θα ανησυχούσα πολύ αν ένας άντρας δε μ`έβλεπε σα μουνί!!!για φανταστείτε να μ`έβλεπε σα ντακότα!!!!! μπουάχαχαχαχαχα!!)

 13. αλκιμήδη Says:

  και το καλό που σας θέλω έτσι να με βλέπετε!
  τίποτα πιο ερεθιστικό (για μένα τουλάχιστον) από τον πόθο των αντρών
  και όχι μόνο στην αρχή της σχέσης
  και μετά γίνεται ακόμη πιο σημαντικό
  όλα τα υπόλοιπα εννοούνται και αλλιώς η σχέση δε κρατάει, αλλά σε όλα βρίσκεται κάποια λύση εκτός αυτού
  χωρίς σεξουαλική έλξη χέσε μέσα

 14. Debby Says:

  Εχεις δίκιο για την σύσταση που έκανες… Εχω ακούσει από πολλές μου φίλες να λένε ότι δεν πάνε με κάποιον (και ας καίγονται) επειδή θεωρούν ότι θέλει μόνο να γαμήσει.
  Οταν τους λέω, ότι δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει, κατσουφιάζουν! Ο λόγος είναι γιατί δεν ψάχνουν για εραστή ή απλά μια σχέση (αν προκύψει-φυσικό επακόλουθο εφόσον ταιριάζουν σε αυτόν τον τομέα) αλλά για γαμπρό.
  Και όταν ψάχνεις για γαμπρό και βάζεις σαν προϋπόθεση το σεξ, λες τέτοια για να καλύψεις την ανάγκη σου. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση απλά βγάζεις τα μάτια σου!

 15. Jane E. Says:

  Τότε λάβε υπόψη σου την εναλλακτική μου εξήγηση, χαχαχαχαχαχαχα!!!

  Τεσπα:

  Ξέρεις είναι λίγο κουραστικό εώς εξουθενωτικό για ένα άτομο να πέφτει διαρκώς υπό την κατηγορία των στερεοτύπων. Με αποτέλεσμα σαν γυναίκα να μην θες να πεις “μη με βλέπεις σα μουνί, θεωρείς πως πάχυνα, με ποιαν βγήκες, ποιο χρώμα να διαλέξω” κλπ. για να μην γίνεσαι κλισέ και μειωθείς στα μάτια του συντρόφου.

  Truth is… κάθε ζωή, στον πλανήτη πάνω, έχει τα δικά της κι αν η γλώσσα επικοινωνίας είναι η ίδια, ιδιες οι λέξεις, οι φράσεις -το νόημα κι ο επιθυμητός αντίκτυπος δεν είναι. Στο σεξ άλλο θα εννοεί η Μαρία λέγοντας μη με κοιτάς σα μουνί, άλλο θα εννοεί η Άννα κι άλλο ο Βαγγέλης, χαχαχαχαχαχαχα!!!

  Το να μαρκάρεις τη φράση μαζί με το νόημα της ως στερεότυπο είναι λάθος διότι έτσι αδικείς τον άλλο, καταλαβαίνεις; Δεν επιτυγχάνεται σωστή επικοινωνία, αλλά ακούν τ’ αυτιά μου κι άλλα λέει η θεια μου.

  My point is… πριν θεωρήσουμε “κοτάρα” μια κοπέλα που ρωτάει αν έχει πάρει κιλά ή που ζητά να μην της συμπεριφερθείς σα μουνί, μάλλον πρέπει να αφιερώσουμε 2 λεπτά απ’ τη στύση μας για μια τόσο δα συζητησούλα. Να δεις που κάθεμια θα πει κάτι διαφορετικό.

  ps. ακόμα και σε αρχικό στάδιο η φράση ίσως να πηγαίνει στο μη με δεις σκέτα σεξουαλικά, δηλ. μη με γαμήσεις και μ’ αφήσεις σύξυλη να περιμένω ένα τηλέφωνο που δε θα ξαναχτυπήσει. Γιατί εντάξει ρε, ο άντρας γνωρίζει πότε γαμάει για να γαμήσει και πότε βλέπει μαζί και φιλικά/ερωτικά το πρόσωπο το οποίο εντοιχιάζει. Είτε είναι η πρώτη του φορά, είτε η τελευταία.

 16. petalida Says:

  Mαλιστα helio… Ε, υπό το πρίσμα της διευκρίνισής σου έχω άλλο ένα κοινότοπο και χιλιοειπωμένο!!!
  Όλα ειναι σώμα. Ακόμα και τα βαθύτερα συναισθήματα έχουν υλικό υπόστρωμα (κύτταρα, διαφορές δυναμικού , ρευματα, ορμόνες) από το οποίο εκπορεύονται και χωρίς το οποίο δεν μπορούν να υπάρξουν.
  Δηλαδή αυτη η διάκριση μεταξύ σώματος και μη-σώματος μπορεί και να ειναι τεχνητή τελικά.
  Η μάλλον, πιο σωστά, αυτη η διάκριση θα γινει περιττή όταν τα βρούμε με τη σωματική και τη μη-σωματική φύση της ύπαρξής μας.

 17. ange-ta Says:

  “δισεκατομμύρια χρόνια τώρα”:
  Το πρώτο homo αιδείο αλλά και το πρώτο homo πέος καταγράφηκε πριν περίπου 1.800.000 χρόνια.

  οχι τίποτ αλλο, αλλά για να μην κάνουμε τη συζήτηση στρούμφ.

 18. aparamyalos Says:

  Οταν η γυναίκα λέει αυτο το πράγμα, μπορεί να συμβαίνουν τα εξής :
  – Κατάθλιψη
  – Κατάθλιψη
  – Κατάθλιψη
  Ενω με ενδιαφέρει ολόκληρη, εστιάζει στο πουλί μου ή θεωρεί πως δεν ενδιαφέρομαι για τα υπόλοιπα, ή της πέρασα και πρέπει να φύγω γι αλλού.

 19. Jane E. Says:

  Ε καλά…

  Συγχαρητήρια και κλαπ, κλαπ, κλαπ!!! Γ’ αυτό χάνεται κάθε ευκαιρία επικοινωνίας!

 20. tsopanis Says:

  Με την λογική αυτή,
  θα μπορούσα να πω…
  με βλέπεις σαν πορτοφόλι…
  Lykos.

 21. heliotypon Says:

  >Nana Tsouma: Ευχαριστώ. Λαβαίνω υπόψη την …επιθυμία σου! 🙂

  >Αλκημήδη: Δίκιο έχεις. Και τη δική σου επιθυμία τη λαβαίνω υπόψη…

  >Debby: Αυτό λέω κι εγώ. Μάλλον παρενοήθη το ποστ. Δεν αναφέρθηκα στην αξία της επικοινωνίας ή άλλων στοιχείων της σχέσης αλλά στο ποιά είναι η αρχική επιθυμία. Ο λόγος της έλξης.

  >Jane E.: Το αν θα ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο ή αν η γυναίκα θα δεχτεί να ξαναδεί αυτόν που την γάμησε μιά φορά εξαρτάται από το πόσο ικανοποιημένοι είναι, ο καθένας, από αυτό που δοκίμασαν. Γιατί και οι γυναίκες συχνά αρνούνται να ξαναδούν κάποιον που πήραν μεν μιά φορά αλλά δεν τους άρεσε αρκετά για να το ξανακάνουν μ’ αυτόν ή να επιδιώξουν σχέση.

  >Petalida: Φυσικά όλα είναι ύλη. Και βέβαια, είναι ενδεχόμενο να υπάρχουν άγνωστες, ακόμη, μορφές ενέργειας που μπορεί να είναι ύλη και να εκδηλώνονται ως ζωή. Πάντως η σκέψη έχει αποδειχτεί ότι είναι μιά μορφή ηλεκτρικής ενέργειας. Δύσκολο να πούμε τι είναι σώμα και τι όχι.

  >ange-ta: Τι εννοείς καταγράφηκαν; Δηλαδή πριν από -1.800.000 χρόνια πώς γινόταν; Χωρίς αυτά τα εξαρτήματα;

  >aparamyalos: Εμένα δεν θα με χάλαγε καθόλου να εστιάζει εκεί. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

  >Jane E.: Δεν το κατάλαβα το σχόλιο! (Ε, δεν είμαι και το πρώτο IQ…)

  >tsopanis: Δεν είναι και τόσο σπάνιο αυτό… ΠΟΛΥ συχνό, θα έλεγα. Εσύ την βλέπεις σαν μουνί κι αυτή σαν πορτοφόλι. Ο συνδυασμός που σκοτώνει!

 22. COLPOCOQUETTE Says:

  Pe paidia, kai sugekrimena, koritsia: Otan vlepete ena gomeno sto bar to akrivws skeftomaste? Oti exei kales spoudes? Oti krataei trufera to pothri tou kai ara einai tryferos antras? Oti roufaei me pa8os to tsigaro kai ara einai pa8iasmenos antras? Oti tou aresei na mageirevei kai mallon sidwerwnei ta dika tou poukamisa?
  Opws kai oi antres antistoixa, thn poutsa skeftomaste! Den mas phre kanenas me to zori sto krevati!

 23. heliotypon Says:

  Colpocoquette: Μπράβο, κορίτσι μου. Πέστα! Καιρός είναι να υπάρξει λίγη ελικρίνεια και ν’ αφήσουμε στην άκρη τα κοινωνικοθρησκευτικά ταμπού!

 24. aparamyalos Says:

  Ok αλλα πώς εστιάζει ; Αρνητικά.
  Ενω εσυ θέλεις να εστιάζει εκει θετικά.
  Και μπράβο και απο μένα στην COLPOCOQUETTE.

 25. plin-timios Says:

  Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ – ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΥ/ΣΕΞΟ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ

  Αν κανείς νομίσει από τα παρακάτω ότι δεν είμαι τίποτε άλλα παρά ένα αισχρό και κυνικό τέρας, πιστέψτε με … Είμαι μια βαθιά ρομαντική κι ευαίσθητη ψυχή.

  Έχω λιγάκι περίεργα χεσμένη τη φωλιά μου όσον αφορά το θέμα της πρώτης προσέγγισης που τέθηκε σα θέμα εδώ, έτσι λοιπόν είπα να βγάλω το κρίμα από το σύστημα μου, έτσι να μη με στενεύει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη πάρεις και τις μετρητοίς ό,τι λέω παρακάτω, αλλά δεν σου απαγορεύει και κανένας να εξετάσεις το ενδεχόμενο μερικά από αυτά να είναι απλά:

  Η αλήθεια.

  Εδώ και 25 χρόνια και από 5 χρονών είτε από υποχρέωση είτε από ευγένεια είτε από βαρύ σεβντά είτε για ανθρωπιστικούς λόγους είτε επειδή βαριέμαι, είτε χωρίς κανένα λόγο απολύτως (η καλύτερη περίπτωση, τέχνη για τη τέχνη) γαμάω – και με την αγοραία και με την ακαδημαϊκή έννοια:

  γαμάω = (α)γαν + μάω, άγαν = πολύ, υπέρμετρα μάω = ποθώ, επιθυμώ σφοδρά (υπάρχουν κι άλλες ετυιμολογίες αλλά αυτή εδώ τη πάω καλύτερα)

  Η φύση μου φόρτωσε ορμές για τουλάχιστον 6 με 8 φορές κάθε μέρα κι εγώ δεν είχα αντίρρηση. Στη πορεία του να τα καταφέρω να εξοικειωθώ με τις ορμές μου έμαθα όλα τα κουμπιά γρήγορα. Σήμερα απλά τα πατάω όπως πρέπει και παίρνω αυτό που θέλω πάντα, κι επίσης, πάντα διαλέγω το καλύτερο.

  Τι είναι το καλύτερο τώρα. Αυτό μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο να το μάθω από τα προηγούμενα κι ακόμα περισσότερο το πως να το διακρίνω. Και το καλύτερο ήταν τελικά … αυτό που πραγματικά μου ταιριάζει. Τεσ-πα.

  Θυμάμαι παλιά … Η πρώτη μου αντίληψη ήταν ότι όλα στις σχέσεις ήταν αυτόματες συνέπειες ορμονών κλπ. κλπ.

  Ο αυτοματισμός τώρα ήταν ανέκαθεν κάτι που έμενα προσωπικά μου την έσπαγε. Σφόδρα! Ιδίως όταν τα κουμπιά ήταν απάνω μου ή μέσα μου κι οποιαδήποτε ομορφούλα μου κουνιόταν με έσερνε κανονικά, και, πράγματι, αυτό ήταν το δυσκολότερο – ο πλήρης έλεγχος των κουμπιών. Πως το κάνεις αυτό όταν την βρίσκεις να έχεις όλα τα κουμπιά λάσκα;

  Κάποτε λοιπόν το πέτυχα κι αυτό, απέκτησα τον πλήρη (ή σχεδόν πλήρη) έλεγχο των κουμπιών μου, πάμε γι’ άλλα, αλλά, από αυτό το σημείο και μετά ήρθε η μεγάλη συνειδητοποίηση και με τεράστια έκπληξη για την ανακάλυψη της παρακαλώ.

  Τελικά κανείς δεν κάνει τίποτε και ποτέ εξ αιτίας του πούτσου του καμία δεν κάνει τίποτε και ποτέ εξ αιτίας του μουνιού της. Τώρα πριν ουρλιάξεις “Λολάθηκες τελείως γιατρέ μου; Έχεις κοιτάξει πρόσφατα γύρω σου;”

  Όμως δες πρώτα τι πραγματικά εννοώ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΕΞ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ! ΤΟ ΣΕΞ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ – ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ.

  Τι λε ρε παιδί μου;!!! Μας φώτισες.

  Η θεωρία αυτή ενδέχεται να απέκτησε κάποιο φοβερό ενδιαφέρον στην αντίληψη που είχα εκείνη την εποχή τότε, διότι, αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα τότε θεωρητικά: Κάποιος που θα είχε μάθει τα κουμπιά απ’ έξω κι ανακατωτά θα ήταν σε θέση να καυλώνει ανεπανόρθωτα όποιον ή όποια του/της καύλωνε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

  Απίθανο; Παρανοϊκοτρελοκαμπερικοψυχωτικόζουρλο;

  Και κοίτα να δεις γιατρέ μου που το πείραμα πήγε και επιβεβαίωσε τη θεωρία.

  Πόρισμα σε σχετικά μπακάλικη περιγραφή:
  Το σεξ -ως βίωμα- ΕΙΝΑΙ τελικά μια ομάδα συγκεκριμένων κυματικών αποκρίσεων σε ποικίλουσες εντάσεις και όπως όλα τα κυματικά φαινόμενα ακολουθεί ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά. Είναι μεταδοτικό, έχει αρμονικές, συντονισμούς – όλα τα σέα και τα μέα. Αν ξέρεις επακριβώς το εύρος συχνοτήτων – με εξάσκηση – μπορείς να συντονίσεις οποιοδήποτε άτομο εκεί που το θες κι όποτε το θες. Δ

  εν είναι ότι χρειάζεται να παράγεις τη συχνότητα με ένταση – ΑΠΛΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΜΑΤΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

  Και, το πιστεύεις δε το πιστεύεις, αυτό που σου λέω εδώ λίγο-πολύ, ορθά-κοφτά είναι:

  Ότι υπάρχει τρόπος να επιδράς σεξουαλικά (και όχι μόνο) πάνω σε ένα άτομο και να το επηρεάζεις απόλυτα υποβάλοντας του ό,τι σου κατέβει, χωρίς εκείνο να έχει ιδέα για το όλο θέμα σύν το ότι εγώ -αυτοπροσώπως- κατάφερα να δαμάσω αυτό το τρόπο και να γίνω και πραγματικός εξπέρ.

  Άσε ρε μεγάλε μπορεί να μου πεις. Και το κατανοώ απόλυτα, αλλά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα εδώ – άλλο με καίει.

  Έτσι λοιπόν, και για κάποιο διάστημα, πάταγα τα κουμπιά ξέφρενα και αχαλίνωτα κι όποιον πάρει ο χάρος. Απαίτησε πολύ εξάσκηση και πολλές φορές τα λάθη ήταν οδυνηρότατα αλλά αναπόφευκτα κάποτε το πήρα για τα καλά το κολάί του όλου θέματος κι η πραγματική κόλαση ξεκίνησε από αυτό το σημείο κι έπειτα.

  Λέω κόλαση για όσους κι όσες “εκδικήθηκα” με αυτό το τρόπο. Λειτουργούσε τόσο καλά που έκανα ό, τι μου κατέβαινε, και θεέ μου τι μου κατέβαινε. Και το κυριότερο: Κανένα από τα θύματα μου δεν είχε καν συναίσθηση γιατί του συμβαίνει ό,τι κι αν συνέβαινε – πολύ περισσότερο ποιος το προκαλούσε.

  Πίστεψε με: Έγινε το έλα να δεις και … να ξανά-ματά-δεις, ξανά και ξανά και ξανά.
  Όταν κάποτε ξύπνησα ένα πρωί και κατάλαβα σοβαρά ότι βαρέθηκα να πηδάω όποια μου γυάλιζε, ένα πρωί που κάποια δεν έλεγε να ξεκολλήσει, (περισσότερα για αυτό το θέμα παρακάτω) κάθισα και διαλογίστηκα για τις εναλλακτικές πρακτικές, τι δυνατότητες υπήρχαν; Και υπήρχαν φίλε μου, υπήρχαν.

  Στην επόμενη φάση των εναλλακτικών λοιπόν έστειλα γνήσιους αρσενικούς της λαχαναγοράς στο ψυχιατρείο γιατί δεν μπορούσαν να σταθούν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι υποψιάζονταν ότι ήταν ερωτευμένοι με το πρώτο κολλητό τους.

  Έστειλα κλασικές θεούσες να τον παίρνουν από το στόμα, το κώλο το μουνί ταυτόχρονα ενώ έπαιζαν μια μαλακία με το δεξί και μιαν άλλη με το αριστερό, το πρωί σε ναυτικό άγημα το απόγευμα σε ροκ γκρουπ και το βράδυ στους ψάλτες της ενορίας.

  Έδεσα αναρχοκομουνίστριες με βασιλόφρονες, φεμινίστριες με φαλλό-κένταυρους, ποιητές με εργασιομανείς – σκέψου όποιο συνδυασμό θες, ξέρω εκ των προτέρων ότι τον έκανα – και σε περιπτώσεις φρόντισα και να νοικιάσω σπίτι κοντά τους για να βγάλω άκρη ως προς το τι εμποδίζει μερικά άτομα να συνεννοούνται απλά κι ανθρώπινα αλλά το μόνο που κατάφερα τελικά κάθε φορά ήταν να κυλιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια.

  Έστειλα ξενέρωτα τρελογιατράκια που μας τα κάνανε τούμπανο με “τις ζήλιες του πέους” τους και με Οιδιπόδειο και με Ηλέκτρας (δύο+σε+ένα) συνδυασμένα με πλήρη ανικανότητα. \

  Πραγματικά θα μπορούσα να πω πολλά εδώ, σήμερα ανατριχιάζω μόνο που σκέφτομαι τι έκανα μερικές φορές εκείνη την εποχή, αλλά, δεν μετανιώνω για τίποτα. Το ότι άλλαξα πολύ δεν έγκειται στο ότι ήμουν “κακό παιδί” τότε και “καλό παιδί” τώρα. Ίσως παρακάτω καταλάβεις καλύτερα το τι έγινε. Βασικά κάποτε κατέληξα στο ότι δεν μου αρέσει τελικά να ελέγχω τους άλλους και ποτέ δε μου άρεσε πραγματικά – το όλο θέμα έμεινε ενδιαφέρον για μένα όσο συνέχιζε να με μαθαίνει κάτι κι όταν σταμάτησε να με μαθαίνει εξατμίστηκε μέσα μου. Κάποια στιγμή ένιωσα και το πόσο απέραντα ηλίθιο θα ήταν να το κάνω και χούι.

  Πάντως, σήμερα, έχω καταλήξει να πουλάω το θέμα, όχι για τα προς το ζειν με το συμπάθιο αλλά για άλλους λόγους η ανάπτυξη των οποίων δεν ανήκει στο παρόν.

  Δίνω μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων και σε πολύ στενό κύκλο και με τίτλο:
  ΕΧΕ ΟΠΟΙΟΝ/ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 75% – ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
  ΤΙΜΗ: ΜΟΝΟΝ 500 € – * ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ

  Όμως δεν είναι κει τα λεφτά. Τα πραγματικά λεφτά είναι άλλού. Κάποιος “ξύπνιος” που με πήρε χαμπάρι κάποτε επέμενε: Να γράψω βιβλίο! Να μιλήσω με ερευνητές! Να κάνω ανακοινώσεις! Κάποιος θα έπρεπε να του έχει σφυρίξει ότι στην Ινδία εδώ και 5.000 χρόνια έχουν ταξινομηθεί περίπου 1.500 διαφορετικές σχολές και μέθοδοι υπνωτισμού. Αν ρωτήσεις εκεί θα σου πούνε ότι το στιλ του υπνωτιστή που δίνει παραστάσεις προδίδει ερασιτεχνισμό. Ας πρόσεχε.

  Προτιμώ την ησυχία μου και να δίνω ό,τι έχω εκεί που έχω κόψει ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι πλήρες χάος εκτός αν όντως επιθυμώ το αποτέλεσμα πράγματι να είναι πλήρες χάος. Χε-χε!

  Η στατιστική μου εκτίμηση τώρα λέει ότι περίπου 3,76 μήνες κατά μέσο όρο μετά την εκπαίδευση που δίνω – τα άτομα μου ξαναγυρίζουν για συμβουλές … τους ανακοινώνω λοιπόν τότε με τρόπο την επόμενη τους σειρά μαθημάτων:

  ΞΕΜΠΛΕΞΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΘΕΣ Α-Ν-Ω-Δ-Υ-Ν-Α ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ – ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΣΟΥ.
  ΤΙΜΗ: ΜΟΝΟΝ 250.000 € – ΔΕΚΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ, ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.

  (Η αλήθεια είναι ότι τους ψαρώνω με αυτή τη τιμή και μια βδομάδα αργότερα τη κατεβάζω σε κάτι πιο λογικό – η λαχτάρα μερικές φορές δυστυχώς η πείρα δείχνει ότι είναι απαραίτητη.)

  Αλλά γενικότερα δε τις πάω τις λαχτάρες, για παράδειγμα: Το περασμένο καλοκαίρι πίνοντας φραπέ στο μπαλκόνι έκοβα στην απέναντι τον Πετράκη (ετών 4) με τη Κλαρίτα (ετών 5) κι έκανα χάζι. Ο πιτσιρής έπαιρνε τη μικρή κάτω από το τραπεζομάντιλο και της έσκαγε φιλάκια και σκάγανε και τα δυο μαζί στα γέλια, η μάνα του – χαμπάρι! Μια ζωή κολλημένη στο τηλέφωνο.

  Σφίξανε ξανά οι ζέστες και βγαίνω και φέτος να δω το επόμενο επεισόδιο. Έχει σκάσει δειλινό – μισοσκόταδο, η μανά του -όπως πάντα- μιλάει στο τηλέφωνο, κι ο μάγκας κάτω από το τραπεζομάντιλο, σοβαρά-σοβαρά και τα δυο τους, της έχει κατεβάσει το βρακάκι μέχρι τα γόνατα. Για κλάσματα του δευτερολέπτου μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας. “Τι κάνεις ρε κτήνος!!” είπα στον εαυτό μου αλλά κι επίσης αστραπιαία συνειδητοποίησα μέσα στην αφηρημάδα μου ότι δεν ήμουν _εγώ_ τελικά εκείνος που είχε κάνει κάτι, απλά τα πιτσιρίκια κάνανε όπως τους ερχόταν.

  Εκείνη τη στιγμή η διπλανή μου από το μπαλκόνι της (παντρεμένη με εισαγγελέα) πήρε κι εκείνη τα μικρά χαμπάρι κι άρχισε να τσιρίζει να βγει η μάνα τους να τα μαζέψει. Η άλλη βγήκε τ’ άρπαξε και τα δυο από τ’ αυτί ήρθε κι η μάνα της μικρής και σε πρώτη φάση τα μελανιάσανε στο ξύλο, σε δεύτερη άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται. (Μένω σε λαϊκή γειτονιά. Έχω δει το ίδιο έργο να παίζεται με διαφορετική εκδοχή σε πιο χάι προάστιο στο στιλ “Πόσο προχωρημένα κι έξυπνα είναι τα σημερινά παιδιά.” και πάει λέγοντας.)

  Τώρα θα σας πω κάτι. Έχω κάνει πολλά, σκοπεύω να κάνω ακόμα περισσότερα, όμως ποτέ σε αθώα άτομα, πάντα ξεκαθάριζα λογαριασμούς ό, τι κι αν έκανα, ήθελα να εξερευνήσω και να μάθω, και στο κάτω – κάτω της γραφής όλο κι όλο που έκανα μπορεί να συνοψιστεί στο ότι έφερνα άτομα κοντά το ένα στο άλλο σε όλες τις περιπτώσεις – σημείο στο οποίο εκείνα αποφάσιζαν για τη μετέπειτα πορεία και σε κάποια καμπή, όταν είχα χορτάσει “εκδίκηση”, είτε έχοντας νιώσει στο πετσί μου ότι σπάνια μια εκδίκηση έχει νόημα ή επιθυμητό αποτέλεσμα, το πήρα αλλιώς:

  Έκανα ότι έκανα, έμαθα ότι έμαθα, όμως ποιος μου έδινε το δικαίωμα να παίζω έτσι με τους άλλους; Κάποια άλλη στιγμή σκέφτηκα ότι θα έκανα ότι μου γουστάρει και δεν ήμουν υποχρεωμένος να δίνω αναφορά σε κανέναν, αλλά το παιγνίδι αυτό δε με τράβαγε πλέον και τη στιγμή του επεισοδίου με τα πιτσιρίκια είχαν περάσει χρόνια που δεν το είχα “ακουμπήσει” έχοντας απορροφηθεί σε άλλα πολύ πιο φαντεζί.

  Γενικά μου τη σπάνε τα άτομα που έχουν διακόψει κάθε επαφή με την έννοια της αθωότητας, άτομα χωρίς περιέργεια, και τα άτομα που πρέπει να διακόπτουν ό,τι γίνεται γύρω τους για το δήθεν είτε πραγματικό είτε φανταστικό “καλό τους” ό,τι κι αν νομίζουν ότι μπορεί να είναι αυτό.

  Έτσι εκείνο το βράδυ, δεν πάνε καν δυο μήνες, ο εισαγγελέας, που πάντα γυρνάει πρώτες πρωινές ώρες, αυτή τη φορά τη βρήκε να της κάνει γλυφομούνι το [ούτω] … ρότβαϊλερ που είχαν στο διαμέρισμα.

  Έρε γλέντια… ΩΩΩΩΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ!

  Αν κάποια στιγμή ρώτησα τον εαυτό μου για το αν έχει τύψεις ήταν μάλλον για το ρότβαϊλερ. Το δικαιολόγησα στον εαυτό μου ότι το κωλόσκυλο έχει σακατέψει έναν αλητάκο που ταΐζω όποτε τον πετυχαίνω – άσε που δεν άφηνε και κανέναν να κλείσει μάτι τα καλοκαίρια.

  Όταν ανάγεις τα πάντα σε κυματικά φαινόμενα και δονήσεις στο σεξ που είναι η “μαγεία¨; Όταν τα πάντα τα έχεις καταντήσει σε πούτσους, μουνιά, κώλους, κοιλιακούς κλπ. γιατί δε πας τελικά στο χασάπη να τελειώνουμε; Όταν τα έχεις καταντήσει όλα βαθύ συναίσθημα κι ευαισθησία και συντροφικότητα το μελό θα ξεχειλίσει και δε σε φτάνει μια περιουσία για χαρτομάντιλα για το κλάμα. Όταν όλα γίνονται αυστηρά για τη τεκνοποίηση τώρα με τη κλωνοποίηση γιατί δε τα κόβουμε να ησυχάσουμε; Αν όλα είναι θέμα διασκέδασης κι ευχαρίστησης γιατί δεν ανοίγεις πορνομάγαζο; Αν το θέμα είναι οικονομικής φύσης γιατί δε φροντίζεις να συνδικαλιστούν οι νταβατζήδες και οι πουτάνες. Και θα μπορούσες να πεις πολλά περισσότερα τέτοια γιατί ακόμα. Βλέπεις μάλλον συζητάμε για ένα θέμα που απαιτεί μέση οδό όχι απλά ανάμεσα σε δύο άκρα αλλά σε πολλά άκρα – και μάλιστα αυτή η μέση οδός πρέπει να συμφωνηθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και από δύο άτομα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι χάνουνε το μπούσουλα, ιδίως αν είναι επιφορτισμένοι με τη διοργάνωση παρτούζας.

  Τώρα για κάτσε να το σκεφτείς λίγο. Με -αυτές- τις προϋποθέσεις και παραμέτρους, δεν αποτελεί πραγματικά ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ότι σχέσεις συνεχίζουν να υφίστανται ολωσδιόλου – έστω και υποτυπωδώς;

  Αλλά μη κάτσεις τώρα να προβληματίζεσαι γι’ αυτό. Δεν θέλω να προβληματίσω κανέναν με όλ’ αυτά. Ως γνωστόν, ένα από τα άλυτα πολιτικοκοινωνικά προβλήματα είναι η υλοποίηση του συνθήματος:

  Λευτεριά στον αυνανιζόμενο λαό!

  Το πρόβλημα είναι ότι δε τολμάς να πεις κάτι κι αμέσως εμφανίζονται οι παρατάξεις. Η μια: “Ο ποιητής εννοεί να μπορεί ο λαός να αυνανίζεται ελεύθερα.” Η άλλη: “Όχι εννοεί να ελευθερωθεί από το πάθος του αυνανισμού”. Η άλλη “Σαφώς εννοεί αυνανισμό ελεύθερο από νόρμες και στερεότυπα”. Η άλλη: “Μιλάμε για ελευθερία στον αυνανισμό ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος ή οικονομικής κατάστασης.” Η άλλη “Μήπως εννοεί τελικά ρε παιδιά ότι όποια πενιχρή ελευθερία μας επιτρέπεται να έχουμε είναι τελικά μια μαλακία και μισή;” Κάθε μέρα μπορεί να βγαίνει και νέα παράταξη με δικιά της αυθεντική και νέα ερμηνεία για το τι εννοεί ο ποιητής.

  Προς θεού λοιπόν. Έλεος! Καλύτερα να μην προβληματιστεί κανείς. Καλύτερα. Πάρτε το λάου-λάου παιδιά. Λάου-λάου. Αν υποψιαστώ ότι προβλημάτισα κανένα δεν θα το αντέξω, θα το ρίξω στο σκληρό τάβλι να ξεχάσω. Έτσι λοιπόν αν θέλω κάτι αυτό είναι:

  Να είσαι καλά, να γελάς με το παραμικρό και ΚΥΡΙΩΣ:

  ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ.

  “Στη ψυχή και στο σώμα, πολλαπλασιάζεται πάντα μόνο εκείνο που μοιράζεσαι.”
  (Παροιμία των Ναββάχο)

 26. heliotypon Says:

  >plin timios: Χαρά στο κουράγιο σου ερευνητά! Αν δεν είναι copy/paste αυτό το κείμενο, σου αξίζει να έχεις όποιαν θέλεις, για τον κόπο που έκανες να το γράψεις! Καλή διασκέδαση…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: