Ρατσισμός καλπάζων… Και επίσημος!


Αντιγράφω από την ηλεκτρονική εφημερίδα ActClick. Σχόλια; Περιττά:

Προς τον Συνήγορο του Πολίτη
Τέτοιες συμπεριφορές μας ντροπιάζουν όλους.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, καθώς επέστρεφα από την Σχολή μου με το λεωφορείο (με τον αριθμό 544) που έφερε τις πινακίδες ΥΜΙ 1144 στις 16.10 μ.μ. (διαδρομή από Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου-Κέντρο) συνέβη το εξής κραυγαλέο περιστατικό που έκανε πολλούς από τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένης της ομιλούσας να αισθανθούμε ντροπή και οργή: στα μισά της διαδρομής, ο οδηγός κάνει στάση και εισέρχεται ένας αλλοδαπός κρατώντας ένα καροτσάκι-αποσκευή μεσσαίου μεγέθους γεμάτο με πράγματα και με ψώνια.

Όταν ο οδηγός (ο οποίος αρνήθηκε να μας δώσει τα στοιχεία του) τον είδε, του απαγόρεψε την είσοδο, προφασιζόμενος ότι απαγορεύεται η είσοδος στο λεωφορείο με καροτσάκι. Τότε, οι περισσότεροι εξ ημάς επιβάτες, αντιδράσαμε, διότι ήταν εμφανής η ρατσιστική διάκριση που γινόταν ενώπιον μας. Ο οδηγός τότε, απαθής, οχυρώθηκε στην θέση του και σταμάτησε το λεωφορείο αρνούμενος να συνεχίσει τη διαδρομή με τον αλλοδαπό μέσα στο όχημα, και κάλεσε την αστυνομία προς υπεράσπισην του.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία, οι επιβάτες έξαλλοι ζητήσαμε να αναφερθεί η συμπεριφορά του οδηγού και να συνεχιστεί η διαδρομή φυσιολογικά, κάτι το οποίο δεν έγινε προτού εν τέλει όντως να απομακρυνθεί ο αλλοδαπός από το όχημα το οποίο έμεινε καθηλωμένο σε κεντρικό δρόμο, εν ώρα αιχμής για περισσότερα από 30 λεπτά! Οι αστυνομικοί υπεκφέγοντας, προσπάθησαν να αποσιωπήσουν την κατάσταση ζητώντας από τον αλλοδαπό την επίδειξη του εισιτηρίου του, πιθανολογώντας πως δεν θα είχε, και έτσι θα τον κατέβαζαν και θα έληγε το θέμα έτσι. Δεν αμφιβάλλω πως ήταν πολύ ευρηματική η λύση τους, αλλά «δυστυχώς» ο αλλοδαπός έφερε κάρτα διαρκείας…

Ζητήθηκε από όλους μας να κληθεί η ΕΘΕΛ να μας απαντήσει αν όντως ισχύει ο ουρανοκατέβατος κανονισμός που επικλήθει ο οδηγός, μάταια όμως. Η απάντηση των «οργάνων» ήτο : «αφού το λέει ο οδηγός, έτσι θα είναι». Εν τέλει, η διαδρομή συνεχίστηκε, με τους φταίχτες νικητές και το θύμα απομακρυσμένο. Μπορείτε να μάθετε πληροφορίες για το περιστατικό ζητώντας αναφορά από το ΑΤ Συντάγματος για το λυπηρό συμβάν της 26ης Ιουνίου. Παρακαλώ, μην το αποσιωπήσετε και εσείς. Παραστήκαμε σε μία πληγή των ηθών και της ανθρωπιάς, σε μία κατάφορη αδικία και αυτό είναι το τελευταίο βήμα που μπορούμε να κάνουμε. Παρακαλώ να δώσετε τις διαστάσεις που πρέπουν. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Με εκτίμηση.
Ε. Μ.

Advertisements

3 Responses to “Ρατσισμός καλπάζων… Και επίσημος!”

 1. Mantalena Parianos Says:

  Να κάνουν καταγγελία έγγραφη στην υπηρεσία του. Εγώ αυτό θα έκανα και αυτό έχω κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατάφωρης αδικίας.

  Τον αλήτη.

 2. spiros Says:

  h ellada osa xronia kai na perasoun mono sta xartia 8a onomazetai eurwpaikh polh!!! ena aperanto kwloxaneio pou o ka8enas kanei oti goustarei kai nomizei oti tou anhkei o xwros ergasias tou!!! XAOS!!!

 3. xxxstory Says:

  Τα καροτσάκια απαγορεύονται στα αστικά λεωφορεία για την αποφυγή ατυχημάτων, στην περίπτωση φρεναρίσματος. Επίσης απαγορεύονται και οι μεγάλες αποσκευές και ειδικότερα οι βαλίτσες με ρόδες.

  Φαντάσουν να ξεφύγει το φορτωμένο καροτσάκι σε κάποιο έντονο φρενάρισμα και να πέσει και κάποιο παιδάκι που το κρατούσε η μάνα του από το χέρι.

  Το ότι πιθανόν να έχεις δει καρότσια πάνω σε αστικά, οφείλεται στο ότι ο οδηγός δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Υπάρχουν όμως και κάποια σχετικά καινούρια αστικά, όπου υπάρχουν ειδικές περιοχές για καρότσια, περισσότερο για να εξυπηρετηθούν οι μητέρες και όχι η μετακίνηση εμπορευμάτω η οποία απαγορεύεται στα αστικά.

  Την επόμενη φορά που θα δεις παιδάκι στο αστικό, βάλε στο μυαλό σου πως πέφτει πάνω του ένα καροτσάκι ας πούμε 15 κιλών με ταχύτητα 40χιλ/ωρα. υπολογίζοντας την δύναμη = μάζα x ταχύτητα βρίσκουμε τη δύναμη του χτυπήματος. Δε θυμάμαι πλέον τι μετατροπές πρέπει να κάνω με τις μονάδες. Αν κάποιος είναι λυκειόπαιδο, ας μας βοηθήσει…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: