Οι Δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς…


‘Εχω γράψει πολλές φορές τη γνώμη μου για τον δημόσιο τομέα και πώς αυτός ταλαιπωρεί τον (ΚΑΙ απομυζά το αίμα του) πολίτη. Σήμερα ανεβάζω έναν απλό πίνακα (από ένα Ιαπωνικό site) που δείχνει τα ποσσοστά των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου τομέα, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, για τις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου. Οι αριθμοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε 1.000 κατοίκους της χώρας. Η Ιαπωνία έχει τον χαμηλότερο αριθμό (3,6% και 3,8% μαζί με τους στρατιωτικούς) Φυσικά δεν αναφέρει την Ελλάδα αλλά μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε το ποσοστό. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις (όχι δικές μου) ο αριθμός των δ.υ. στην Ελλάδα πρέπει να είναι περίπου 1.300.000 (και ανεβαίνει πριν και μετά κάθε εκλογική αναμέτρηση…). Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει επίσημη στατιστική (αμφιβάλλω αν υπάρχει και απλή καταγραφή). Αν ο σημερινός πληθυσμός (μαζί με τους μετανάστες) είναι 11.000.000 το ποσοστό των δ.υ. είναι 11,91%. Και αν αφήσουμε έξω τους μετανάστες που υπολογίζονται στο 1.000.000, το ποσοστό ανεβαίνει στο 13%.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

!public-servants-copy.jpg

Advertisements

One Response to “Οι Δημόσιοι υπάλληλοι κι εμείς…”

 1. ixis Says:

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  http://www.equal-rights-greece.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: