Μακεδονία ή FYROM?


Και ξαφνικά η ψωροκώσταινα απέκτησε @@! Και αυτή, η “ισχυρή” και “πολιτισμένη” χώρα ΔΕΝ θα περιλάβει το κρατίδιο των 2 εκατομμυρίων κατοίκων στο πρόγραμμα ανάπτυξης των βαλκανικών χωρών (κάπως έτσι το λένε, δεν θυμάμαι ακριβώς)! Ρε τι μας λέτε! Κάνουμε τον μάγκα με τους μικρούς που προσπαθούν να φτιάξουν χώρα (και μάλλον το κάνουν πολύ καλά) αλλά έτσι και  βγάλει φωνή ο Τούρκος στρατηγός λουφάζουμε και ρίχνουμε και κανά χασάπικο με τους κουμπάρους, άμα λάχει και ναααα τα σορόπια! Ρε συ Ντόρα, δεν θυμάσαι τι έλεγε ο ντάντυ σου ο γκαντέμης (φτου φτου φτου); Ρε τι ίστορία είναι αυτή με το όνομα; Αντί να κολακευτούμε που οι Σκοπιανοί νοιώθουν Μακεδόνες θέλουμε να τους αλλάξουμε το όνομα (και τα φώτα). Ρε 50 χρόνια έχουν αυτό το όνομα και δεν μίλησε κανείς Ελληναράς. Τώρα το θυμηθήκατε και τσινάτε; Ρε δεν θέλουν να πάρουν τη Μακεδονία μας, να κρατήσουν το όνομα που έχουν θέλουν οι άνθρωποι. Να φτιάξουν μια χώρα και να ζήσουν θέλουν. Κι οι επιχειρηματίες μας πήγαν εκεί και έφτιαξαν επιχειρήσεις (και καλώς), Και τι θα λέτε, ρε έξυπνοι, αν οι Σκοπιανοί τα πάρουν και διώξουν όλους τους ρωμιούς επιχειρηματίες από κει και κρατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις; Το σκεφτήκατε αυτό;

‘Αντε να μου χαθήτε ελληναράδες της συμφοράς!

Advertisements

135 Responses to “Μακεδονία ή FYROM?”

 1. πεταλίδa Says:

  Μακεδονική σαλάτα: νοστιμότατη, ζουμερή, από πολλά διαφορετικά φρούτα.
  Ειναι κρίμα που ενώ στα βαλκάνια συναντήθηκαν και διασταυρώθηκαν γενετικά πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, τους είναι τελικά αρκετά δύσκολο να συνυπάρξουν.

 2. πρεζα tv Says:

  Δεν εχει σημασια τοσο το ονομα,οσο οι πολιτικες που θα εφαρμοσουν επανω του…

 3. gregykapogeorge Says:

  Μακάρι να τις διώξουν τις επιχειρήσεις των φραγκοφονιάδων! Να ψοφήσουν της πείνας και αυτοί και οι “επιχειρηματίες”, να ησυχάσουμε.

 4. ange-ta Says:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=778388

 5. apasxolisi Says:

  Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…
  Το 2004 ΔΕΧΘΗΚΑ «ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ», ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ» 100.000 ευρώ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ …ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!

 6. Derek Says:

  money talks, bullshit walks

  οι Ελληνικές επιχειρήσεις δεν κουνιούνται από εκεί που να σηκωθεί ο ίδιος ο Τσε από τον λάκκο του

  όσο για το όνομα η διεθνής κοινή γνώμη (και οι απανταχού χαρτογράφοι) αποφάσισαν και 10+ χρόνια μετά πράγματι κανείς δεν ενδιαφέρεται και άρα κανείς δεν το θυμάται!!!

  καλημέρααα

 7. η ψυχή μου το ξέρει Says:

  Έχει πολύ πονηρά μονοπάτια η πολιτική και δεν είναι έτσι απλά,θέλουν ένα όνομα και τελειώσαμε! Κράτη σβήνουν και δημιουργούνται εν μια νυχτί και άλλα δεν μπορούν να δημιουργηθούν δεκαετίες τώρα..Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα 😉

 8. φούφουτος2 Says:

  heliotypon, το ξέρεις το ανέκδοτο με τον τρακαδόρο;
  _Φίλε, να πάρω ένα τσιγάρο;
  _Και δεν παίρνεις;
  _Φίλε, δώσε φωτιά.
  _Πάρε. Τώρα μήπως θέλεις να σκύψουμε να μας…;

 9. Χαρης ''Οδοιπλανω'' Says:

  Ρε παιδιά αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τότε να το πάρουν το όνομα. Αλλά δεν νομίζω οτι είναι έτσι ακριβώς.
  Υστερα Μακεδονία δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και Ελληνικό κομμάτι, υπάρχει και Βουλγαρικό και δεν νομίζω οτι δικαιούνται να οικοιωποιουνται μονάχα αυτοί τον όνομα μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
  Υστερα δεν μου φαίνονται τόσο αθώοι. Καποιο παιγνιδάκι των ΗΠΑ το παίζουν. Για μια διαίρεση μικρών και ευέλικτων κρατών, έστι ρε αδερφέ για περισσότερες συμαχίες δηλ ομηρίες.
  Οσον αφορά για τους ”Ελληνάρες ” πολιτικούς΄, συμφωνώ…

 10. Αρης Says:

  Η λύση είναι να ονομαστεί ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  Σαφής γεωγραφικός προσδιορισμός κα τίποτα άλλο.
  Το θέμα θα είχε τελειώσει επι κυβέρνησης Μητσοτάκη αν δεν φώναζε ο ελληναρας Αντώνης Σαμαράς και δεν το εκμεταλλευόταν ο λαϊκιστής Ανδρέας Παπανδρέου (για να μη ξεχνιόμαστε!).

 11. Χαρης ''Οδοιπλανω'' Says:

  Σωστός ο Άρης..συμφωνώ απόλυτα. Η να ονομαζότανε Σβλαβική Μακεδονία. Αλλά τα θέλαμε και όλα δικά μας. Ε, πάρτε τώρα και να μη μιλάμε και καθόλου. Τα θέλαμε τα πάθαμαι

 12. an205 Says:

  Μια απορία ποιος την αποκαλεί FYROM πλέον;;;
  Το πρόβλημα στην Ελλάδα με τις “καυτές πατάτες”
  είναι ότι κανένας δεν έχει τα @@@ να τις ακουμπήσει.
  Το “πρόβλημα” (δικό μας είναι όλοι οι υπόλοιποι
  δεν έχουν πρόβλημα να αποκαλούν την χώρα αυτή Μακεδονία)
  έπρεπε να είχε λυθεί με την δημιουργία αυτού του κράτους
  και να τελειώνει η υπόθεση
  αλλά μας έφαγαν οι διαδηλώσεις και οι μεγαλοστομίες….
  σάλια, σάλια ξανά σάλια και στο τέλος και δαρμένοι
  και κερατάδες και όπως πάει θα μας πηδήξουν κιόλας
  και θα πούμε κι ευχαριστώ
  στους Ευρω-πέους, στους Αμερικάνους,
  στον Θεό κι σ’ όποιον άλλον βρούμε πρόχειρο
  αφού θα ‘χουμε πάρει φόρα…..

 13. heliotypon Says:

  Ευχαριστώ για τα σχόλια, φίλοι/ες. Φαίνεται να συμφωνείτε. Μάλλον δεν ήλθε κατά δω κανένας Καρατζαεφερόπληκτος, παπαδόπληκτος ή Παπαθεμελόπληκτος γιατί θα είχαμε και αντίλογο. Και θα το ήθελα…

 14. -=OCEANBORN=- Says:

  Δε ξέρω φίλε εάν θα με κατατάξεις σε μία από τις κατηγορίες που αναφέρεις Καρατζαεφερόπληκτος, Παπαδόπληκτος ή Παπαθεμελόπληκτος, αλλά μου κάνει εντύπωση τι δουλειά έχεις σε αυτή τη χώρα. Εάν σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα Σκόπια από την Ελλάδα, τότε τι σπαταλάς το χρόνο σου εδώ και δεν πας να ζήσεις εκεί? Μάλιστα εκεί και με τις ιδέες που κουβαλάς θα είσαι και πολύ πιο αποδεκτός… μη σου πω ήρωα θα σε κάνουν…

  Φίλε το ότι τα Σκόπια προσπαθούν να φτιάξουν κράτος, ποσώς με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια. Είτε φτιάξουν είτε όχι στα παπάρια μου και μένα. Όμως δε θα κάτσω και να με γαμήσουν κιόλας επειδή αυτοί προσπαθούν να αποκτήσουν κράτος και ταυτότητα. Εάν θέλεις να σε γαμήσουν εσένα πρόβλημα σου! Σε ότι αφορά τους τούρκους και το αν εμείς την κάνουμε γαργάρα στους δυνατούς ενώ το παίζουμε ισχυροί στους καημένους τους made in us macedonians, κοίτα αυτά τα κάνει η Μπακογιάννω ο Κωστάκης ο Γιωργάκης και ο Αλεκάκης, όχι ο Ελληνικός λαός κατά τη μεγάλη πλειοψηφία του. Εάν θέλεις ζήτα και εσύ ένα δημοψήφισμα να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Στην τελική τι ζητάς επίσης, να ταΐσουμε και τα Βαλκάνια? Για ποιό λόγο? Μήπως τους χρωστάμε και δεν το ξέρω? Εδώ οι αγρότες παίρνουν 220 ευρώ σύνταξη και θέλεις και να ταΐσουμε και τους Βαλκάνιους μπουνταλάδες? Εάν θέλεις εσύ τάισε τους ελεύθερα εμένα τι με νοιάζει? Με τα δικά μου όμως λεφτά εσύ θα κάνεις κουμάντο και ζητάς και να ταΐσουμε, ποιούς τους κλέφτες και τους αγράμματους που καπηλεύονται ξένα πράγματα με τις ευλογίες των αμερικανών? Και θα διώξουν οι Σκοπιανοί τους ρωμιούς επιχειρηματίες? Ρε φίλε συγνώμη αλλά σε ποιο πλανήτη ζεις? Εάν τυχόν η Ελλάδα αποσύρει (καλά το να διώξουν οι σκοπιανοί τους επιχειρηματίες μας αυτό ήταν από τα καλύτερα ευτράπελα που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια) , τις επιχειρήσεις της και κλείσει και τα σύνορα της με τα Σκόπια ξέρεις τι θα κάνουν οι Σκοπιανοί μετά από λίγες μέρες? Θα θυμηθούν την Vardarska Banovina με τη μία και θα ξεχάσουν τα makedonijia και τους Alexandrofki Makedonofski κλπ. Επειδή 117 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία και τι έγινε? Ποιά από τις 117 χώρες ταΐζει το κρατίδιο αυτό? Ο Καναδάς η οι HΠΑ? Ξεχνάς ότι τα Σκόπια συνορεύουν με την Ελλάδα και όχι με τον Καναδά η την Ταϊλάνδη που έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο αυτό…. Και το ότι 50 χρόνια χρησιμοποιούσαν το όνομα Μακεδονία, πως το χρησιμοποιούσαν, σαν ανεξάρτητο κράτος? Και στην τελική ποιος τους το έδωσε το όνομα αυτό? Το ΚΚΕ δεν τους το έδωσε? Και εάν και μετά τον εμφύλιο κάποιοι προδότες μέχρι σήμερα την είχαν κάνει γαργάρα, τι σημαίνει οτι θα πρέπει να την κάνουμε και εμείς και να δεχτούμε την MACEDONIA MADE IN USA? Και είμαι και πολύ σίγουρος οτι έχεις και πρωτοστατήσει κατά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν και το Ιράκ … κατά τα’αλλα χαχαχα

  Σε ποια κατηγορία θα με εντάξεις τώρα? Τι λες, Καρατζαεφερόπληκτος, Παπαδόπληκτος ή Παπαθεμελόπληκτος η και τα τρία μαζί η μήπως στη Χρυσή Αυγή που είναι και η χιλιοακουσμένη κασέτα? ?Εγώ πάντως θα σου πω ότι επίσης σε εντάσσω στους Αλαβανανόπληκτους θολοπροοδευτικούς ευρωλιγούρηδες, ψοφοδεείς αφελληνισμένους μειονεκτικούς γραικυλοπολυπολιτισμικούς . Χαλάρωσε λίγο και προσπάθησε τώρα με τις παρελάσεις να μη βράζεις στη χολή σου κατά τ’άλλα. Πρώτα απ’όλα η υγεία φίλε!

  Οψόμεθα…

 15. twilight Says:

  Αυτό που ανέφεραν οι υπόλοιποι αναγνώστες περί “Άνω Μακεδονίας” ή “Σλαβικής Μακεδονίας” μου ακούγεται αρκετά συμβιβαστικό και μάλλον το περισσότερο εύκολο να επιτευχθεί αν θέλουν οι μεν και οι δεν να τα βρούνε. Αφού έχουν μερίδιο από την τότε Μακεδονία στην επικράτεια τους και φαντάζομαι και αρκετά αρχαία αλλά όχι τόσα -και σημαντικά- όσα στην δική μας επικράτεια ώστε να έχουν και το όνομα.

  Χώρια που έχω δει χάρτη δεν θα πω που τον βρήκα αλλά που τον έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι Σκοπιανοί που ονόμαζαν την περιοχή Βαρντάρσκα.

  Στην δουλειά που έκανα το καλοκαίρι που μας έφυγε συναντιόμουν κάθε μέρα με ανθρώπους από όλα τα Βαλκάνια, πολλούς Ρουμάνους, Σκοπιανούς και Σέρβους.

  Όλοι σαν Μακεδονία την ξέρουν! Κανένας δεν την λέει αλλιώς!

  Και όταν ρωτούσα τους Σκοπιανούς από που είναι μου λέγανε το ότι είναι από την Μακεδονία -πολύ εκνευριστικό-. Και όταν με ρωτούσαν κάποιοι άλλοι πως να πάνε στην Μακεδονία φυσικά τους έλεγα να κάτσουν στην καρέκλα του μαγαζιού που δούλευα γιατί ήταν ήδη στην Μακεδονία. Όταν τους το έλεγα, τότε μου το αλλάζανε σε Σκόπια! Άκου να δεις, είναι και εγωιστές!

  Με δημοψήφισμα λέει το βγάλανε και δεν θέλουν να το αλλάξουν γιατί το έχει και το Σύνταγμά τους.

 16. heliotypon Says:

  >-=OCEANBORN=-: Αδερφέ δεν μάντεψες σωστά ότι πρωτοστάτησα σε εκδηλώσεις οποιουδήποτε είδους. Δεν είμαι από τους υστερικούς (νομίζω) των διαδηλώσεων ή εκδηλώσεων, γενικα. Ούτε νοιάζομαι περισσότερο για τα Σκόπια ούτε για κμία άλλη χώρα. Απλώς, προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να μην κάνω κριτήριο της κρίσης μου την δική μου υπόσταση. Αν νοιάζομαι για κάτι αυτό είναι ο “άνθρωπος” με την ευρύτερη έννοια και δεν αφήνω τη δική μου εθνικότητα ή καταγωγή να μου θολώνει την κρίση μου. Ούτε με τους Αλβανούς ή άλλους έχω καμία ιδιαίτερη σχέση η συμπάθεια. Ούτε νομίζω ότι έπρεπε να τους αφήσουν να μπουκάρουν ελεύθερα στη χώρα. Μπορούσαν, αν τους χρειαζόμαστε, να το κάνουν οργανωμένα. Αλλά άπαξ και τους δεχτήκαμε και τους δώσαμε δουλειές δεν μπορούμε παρά να τους αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα. Κι όχι να τους βλέπουμε σαν διαβόλους. Κι αν παρανομύν να τιμωρούνται όπως εμείς, αλλά να μην είμαστε προκατειλημένοι ότι κάθε Αλβανός (ή άλλο μέλος ομάδας) είναι εγκληματίας! Ο κάθε λαός έχει στην ιστορία του και θετικά και αρνητικά κι εμείς έχουμε πάρα πολλά. Και με πληγώνει να τα σκέφτομαι. Η ανθρώπινη ιδιότητα είναι πιο σημαντική από την εθνική και αυτό είναι το δικό μου κριτήριο. Και οι πολιτικοί είναι υπεύθυνμοι για πολλές μαλακίες και με κριτήρια κάθε άλλο παρά το συμφέρον των λαών. Και οι λαοί δεν χωρίζονται από τίποτε άλλο παρά από αυτές τις τεχνητές καταστάσεις που φτιάχνουν οι πολιτικοί. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον φιλολογία. ‘Ολοι άνθρωποι είναι, τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες και προβλήμτα έχουν. Οι εθνικοί χαρακτηρισμοί δεν τα αλλάζουν αυτά…

  Και δεν σε κατατάσω σε καμιά κατηγορία. Η αναφορά στα κόμματα ήταν χιουμοριστική, μιά και δεν συμφωνώ με αυτά τα κόμματα. Τους ανθρώπους δεν τους βλέπω μέσα από κομματικά ή άλλα γυαλιά. Η ιδιότητα άνθρωπος είνα πολύ ισχυρότερη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.

  >Twilight: Σύντροφε δεν με απασχολεί καθόλου το πώς θα λέγονται οι γείτονες. Ούτε αν ο Αλέξαντρος ήταν ‘Εληνας ή μακεδόνας ή κάτι άλλο. Με απασχολεί τι κάνουμε εμείς σήμερα για τον εαυτόν μας, τη χώρα μας και τον πλανήτη. Κι εκεί έχουμε κάνει μεγάλο μπάχαλο. Δεν μπορώ να εστιάσω αλλού. Στα @@ μου τα ονόματα. Εδώ χανόμαστε και μας απασχολεί αν οι γείτονες θα χαθούν μαζί μας ως Μακεδόνες ή Σκοπιανοί. Δεν μπορεί να με απασχολεί αυτό!

 17. -=OCEANBORN=- Says:

  Αδερφέ όλα αυτά που λες περί ανθρώπων κλπ ωραία είναι στη θεωρία βέβαια. Στην πράξη έχουμε να κάνουμε με άλλα πράγματα. Το να φερόμαστε εμείς ως “άνθρωποι” κάτω από τον ίδιο ουρανό πολύ σωστό και ωραίο. Για ρώτα όμως και τους μακεδόνες made in usa εάν έχουν το ίδιο σκεπτικό. Ρώτα και τους Αλβανούς εάν επίσης έχουν το ίδιο σκεπτικό. Μακεδόνες οι μεν Τσαμουριώτες οι δε και δη απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αμφότεροι.. Δηλαδή εμείς να φερόμαστε ανθρώπινα και να γράφουμε για συνοστισμούς και διακοπές στη Μύκονο στα σχολικά βιβλία μας και οι γείτονες να μιλούν αντίστοιχα στα σχολικά βιβλία τους για πρωτεύουσες της Αλαβνίας τα Γιάννενα, για σκλαβωμένες Μακεδονίες ττου Αιγέου και οι άλλοι οτι ο ¨ομηρος ήταν Τούρκος και λογόταν Omer..
  Φίλε δεν έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει οτι δεν συνορεύεις με την Δανία και τη Σουηδία αλλά με λαούς που ζητάνε όλο από σένα πράγματα και όχι μόνο τα ζητάνε αλλά και σου τα κλέβουνε… Θέλεις δηλαδή να μου πεις οτι εάνμπει στο σπίτι σου ένας κλέφτης και πάρει τα μισά ύπάρχοντα σου θα του πεις ” ρε φιλαράκο που πας, δεντα πείρες όλα”…

  Και ποιος είπε για εγκληματίες Αλβανούς κλπ? Είπα εγώ? Επειδή κάποια σκυλιά δαγκώνουν δε σημαίνει οτι όλα δαγκώνουν σαφώς, δε παραμένει όμως να είναι σκυλιά. Και αυτό δνε είναι ρατσιστικό αλλά μεταφορά…
  Δεν υπάρχει Αλβανός που ακόμα και εσωματωένος πλεόν στην Ελληνική κοινωνία να μην ονειρεύεται τη μεγάλη ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Αμφηβάλλεις? Εάν ναι φίλε η ιστορία επαναλαμβάνεται και το Κόσσοβο δεν πέρασε. ανεπιστρεπτί. Και μου αρέσει που υποστηρίζεις κιόλας τους πλέον εθνικιστικούς λαούς της Ευρώπης και ίσως παγκοσμίως αυτή τη στιγμή όπως η Vardaska Banovina και η Αλβανία και με την υπογραφή της Αμερικής μάλιστα.
  Φίλε όλοι είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ουρανό αλλά δεν είμαστε και όλοι μαλάκες ουτοπιστές και ρομαντικοί….

 18. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Φίλε δεν με απασχολεί αν ονομάζουνε την χώρα τους Μακεδονία ή Σουζάνα ή ότι άλλο θέλουν. όμως εκείνο που με απασχολεί είναι ο αλυτρωτισμός για την Ελληνική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη που περιέχεται στο σύνταγμά τους και περισσότερο απ’ όλα η παραποιημένη ιστορία που διδάσκεται στα παιδιά τους. Τα παιδιά τους μαθαίνουν ότι η Μακεδονία βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή, και ότι κάποια μέρα θα πρέπει να την απελευθερώσουν. Προετοιμάζεται αργά και σταθερά μια επόμενη γενιά, που κάτω από κάποιες διαμορφωμένες συνθήκες στο μέλλον να έχουμε ένα “νέο Γιουγκοσλαυικό” φαινόμενο στην περιοχή μας.
  Βέβαια όλα αυτά γίνονται γιατί αισθάνονται ισχυροί υπό την προστασία των ΗΠΑ, αλλοιώς δεν θα δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση ακόμη και υπό την προστασία του οποιουδήποτε η απάντηση να είσαι σίγουρος θα είναι μία: “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”.
  Και μπροστά στην ακεραιότητα της χώρας μου δεν με ενδοιαφέρουν τα εμπορικά ή οικονομικά ή άλλα συμφέροντα των οποιονδήποτε επιχειρηματιών, που δεν προσφέρουν ούτε συνάλλαγμα ούτε εργασία στον Έλληνα, αλλά απεναντίας οι κύριοι αυτοί “επιχειρηματίες” πήραν τα χρήματα από τα ΜΟΠ εξαπάτησαν τη χώρα τους και μετέφεραν παράνομα τις επιχειρήσεις τους στις χώρες αυτές. Κι αυτό φίλε μου είναι άλλος ένας λόγος που θα έπρεπε οι λαοί αυτοί να αισθάνονται ευγνόμωνες προς την Ελλάδα αντί να δημιουργούν κλίμα εχθρότητας. Θα μου πεις τι φταίνε οι λαοί, λάθος, οι λαοί δεν είναι ανεύθυνοι για τις αποφάσεις των πολιτικών ή των παραστρατιωτικών ομάδων, (όρα UCK) γιατί θα μπορούσαν να μην τις ακολουθούν ή να μην τους ψηφίζουν για τον λόγο αυτό. Βέβαια ο κάτοικος των Σκοπίων δεν σκέπτεται το όνομα τις χώρας του αλλά το πως θα κάνει δικ΄λα του αυτά που δεν του ανοίκουν. Ο μοναδικός τρόπος να αφήσουμε ακέραια την χώρα μας στις επόμενες γενιές είναι η σθεναρή μας αντίσταση καί όχι ο ενδοτισμός σε μια κοινωνία άκρως εθνικιστική.
  Βλέπεις φίλε μου, η Αγγλία δεν σκέπτεται ανθρωπιστικά, αλλοιώς θα επέστρεφε τα κλεμένα μάρμαρα.
  Η Ελλάδα έχει σε όλα τα Βαλκάνια και την Μ. Ασία, στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στην Σικελία, στην Κορσική την σφραγίδα της. Η Μασσαλία είναι πόλη που ιδρύθηκε το 450 π.χ. από τους Φωκαείς της Ιονίας, το γράφει σε πλάκα μπροστά στο λιμάνι στα αρχαία Ελληνικά και στα Γαλικά, είδες πουθενά να διεκδικεί η χώρα σου τις περιοχές αυτές;
  Το τελευταίο καιρό εμφανίζουν κάποιοι Ευρωπαίοι δήθεν ιστορικοί ότι ο Ιπποκράτης πατέρας της Ιατρικής δεν ήταν Έλληνας αλλά αφρικανός της κάτω Αιγύπτου.
  Κύριοι
  τα τελεταία χρόνια εμφανίζεται μια συγκροτισμένη επίθεση κατά της Ελλάδος η οποία στοχεύει στην ιστορία της. Λαοί που χάνουν την σύνδεσή τους με την ιστορία υποτάσσονται ευκολότερα ή και εξαφανίζονται. όλα αυτά γίνονται υπό το πρόσχημα του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης που προοθούν οι Αμερίκάνοι, ένας λαός συνοθήλευμα και χωρίς ιστορία, με σκοπό την παγκόσμια δικτατορία κατά των λαών. έχουν σαν όπλο αφελείς του τουπου των σκοπίων ή ανόητους που εμφανίζονται από το πουθενά (γιατί αυτοί είναι χαλιναγώγιμοι) με μεγαλοϊδεατισμούς (Αλβανοί, Κοσοβάροι, Σκοπιανοί κ.α.). Οι ειδικοί αναλυτές της CIA μελετούν χρόνια και αναλύουν ιστορικά δεδομένα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι λαοί διαλύονται όταν ξεπουλούν την ιστορία τους. Το κρυφό σχολιό στα χρόνια της τουρκικής κατοχής ενέπνευσε μετέπειτα τους Ρηγάδες και τους Κολοκοτρώνηδες τους Σολωμούς και τόσους άλλους αγωνιστές που όυτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος έχει το δικαίωμα να ξεχάσει και να αγνοήσει εν ονόματι οποιασδήποτε ειρηνικής ή μη συμβίωσης ή οικονομικών συμφερόντων ή ακόμη και από τον φόβο ότι κάποιους τους προστατεύουν μεγάλες δυνάμεις.
  ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

 19. THE E-MORTAL ONE Says:

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΤΟ 2001 ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ;
  ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΟΦΤΕ ΕΜΑΣ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΕΛΛΟ ΝΤΟΥ1 ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ Η ΒΑΡΔΑΡΙΔΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ ’39 ΕΤΣΙ ΛΕΓΟΝΤΟΥΣΑΝ)!!!
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ Ο UCK ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.

 20. heliotypon Says:

  >Ασκληπιός: Αυτά όλα που λες, σύντροφε, ΜΠΟΡΕΙ να συμβαίνουν. Συνήθως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την αλήθεια απο τις διαδόσεις και την προπαγάνδα και αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο των αντικειμενικών ιστορικών (οι άλλοι απλώς υιοθετούν το ψέμμα που βολεύει τις δικές τους θέσεις). Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι πολιτικοί, κάθε πλευράς, ντοπάρουν τους λαούς και εξάπτουν τα πνεύματα με τα ψέμματα που τους συμφέρουν προσωπικά ή για να προσφέρουν υπηρεσίες σε κάποιους άλλους των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Επίσης, ίσως ξεχνάς ότι κάποιες μεγάλες χώρες κάνουν δικά τους σχέδια προοπτικής, των οποίων την υλοποίηση ξεκινούν από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ή με την καλλιέργεια “ιδεών”, εθνικών, θρησκευτικών ή άλλων, προχωρούν στις προβοκάτσιες, αφού έχουν “φτιάξει” τα πνεύματα και στο τέλος προκαλούν συγκρούσεις των οποίων την έκβαση και κατευθύνουν σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια και στόχους. Αυτά συνέβαιναν πάντα αλλά σήμερα, με τις δυνατότητες που δίνει η υψηλή τεχνολογία που κατέχουν, η εκτέλεση μακροπρόθεσμων ή βραχυπρόθεσμων σχεδίων έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Οι λαοί, από μόνοι τους, δεν έχουν δυνατότητες να δημιουργήσουν, να εκθρέψουν και να υποστηρίξουν ιδέες και ιδεοληψίες. Εϊναι πολύ απασχολημένοι με το μεροκάματο και την επιβίωση και έρμαια της παραπλάνησης που με μαεστρία ενοσρχηστρώνεται. Αν θύματα παραπλάνησης είναι λαοί όπως π.χ. ο Αμερικάνικος, πολύ πιό εύκολα μπορούν να γίνουν θύματα λαοί όπως οι Σκοπιανοί, εμείς, οι Ιρακινοί και άλλοι τροτοκοσμικοί. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι ιδεοληψίες αλλά εστιάζω στην προσπάθεια της ειρηνικής συμβίωσης των λαών, μακρυά από εθνικιστικές κορώνες (κι εμείς βγάζουμε πολλές τέτοιες…) και προγονολατρίες του χειρίστου είδους.

 21. heliotypon Says:

  >THE MORTAL ONE: Σύντροφε διάβασε το παραπάνω κείμενο, απάντηση στον Ασκληπιό. Τα ίδια θα έγραφα και σε σένα.

 22. ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ Says:

  ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΨΩΛΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΜΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

 23. heliotypon Says:

  >ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ: Πολύ πειστικά τα επιχειρήματά σου, σύντροφε…

 24. black paetorium Says:

  τί να απαντήσει κανείς σε όλα αυτά;;;
  για το πόσο καλά καταφέρνει ο γεμάτος ομοψυχία και άρρηκτα ενωμένος λαός της ΠΓΔΜ να στήσει κράτος; (με αλβανικές,ελληνικές,βουλγαρικές,τσιγγάνικες,βλάχικες,τουρκόφωνες μειονότητες να αρθροίζουν πάνω από το 60% του πληθυσμού της και να τραβά η κάθεμια τον δρόμο της, αλβανούς εθνικιστές να θέτουν ζήτημα απόσχισης, 60000 και φεύγα κατοίκους να βγάζουν βουλγαρικό διαβατήριο αποποιούμενοι την ιθαγένεια τους και μετανάστευση από το 1992 έως σήμερα σε ξένες χώρες να φτάνει το 20%; με δανεισμένα εθνικά σύμβολα, βλέπε ήλιο βεργίνας, λευκό πύργο, μέγα αλέξανδρο, στέφανο νεμάνια και σκεντέρμπεη… με το κράτος αυτό να τελεί υπό προθεσμία οριστικής διάλυσης;…)
  για το τί έγινε μωρέ και αν μονοπωλήσουν διεθνώς την ονομασία μακεδονία λες και η δική μας μακεδονία είναι παράρτημά τους ή ακόμη χειρότερα αγνώστου ταυτότητας χώρος ή λες και οι έλληνες μακεδόνες δεν υφίστανται ή λες και η ΠΓΔΜ είναι ο αποκλειστικός φορέας και συνεχιστής της ελληνιστικής πολιτιστικής κληρονομιάς…
  ή για τους… λεονταρισμούς μας που είναι τόσο έντονοι ώστε να απεμπολούμε μόνοι μας τα δικαιώματά μας ιδρύοντας ένα πρωτοφανές πολιτικά και διπλωματικά φαινόμενο…

  τα παραπάνω αναφερόμενα απλώς τεκμηριώνουν το πόσο αναληθής είναι η καραμέλα περί άχρηστων και ξενόδουλων κυβερνήσεων… καθώς αποδεικνύουν ότι αρκετοί που κατατάσσονται στον κυβερνώμενο λαό έχουν αναγάγει την άγνοια σε αλαζονεία τον ωχαδερφισμό σε μαγκιά την αμφισβήτηση των ίδιων των κλεκτημένων τους σε πολιτικώς ορθή κουλούρα και διακατέχονται από αντιλήψεις σαφώς αρρωστημένες γεμάτες αμάθεια και έλλειψη κρίσης .
  κοινώς ο καθένας έχει ότι του αξίζει…

 25. mixalis Says:

  ANTE KAI gAMISOU KOPROSKILO

 26. KJBKL Says:

  KLUH

 27. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  heliotypon , mixalis , ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ

  Είμαι από κείνους που λατρεύουν την ειρήνη αλλά δεν αποχαυνώνομαι με τη σκέψη πως η ειρήνη εξαρτάται μόνο από μένα ή μόνο από μια χώρα.
  Τα Βαλκάνια νομίζω ότι δεν έχουν σταματήσει να βράζουν και οι παράγοντες που ενδιαφέρονται να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και ανακατατάξεις τροφοδοτούν τις αλυτρωτικές προπαγάνδες.
  Η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία έχουν αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή (επίσημα ή ανεπίσημα) τα Σκόπια και προσπαθούν να χειραγωγήσουν το κράτος αυτό.
  Αυτή είναι μια αλήθεια. Μια άλλη αλήθεια είναι ότι από τον Τίτο και δώθε η FYROM δημιουργεί μια πολιτική που ανταιστρατεύεται την Ελλάδα και με πολύ ύπουλο και επίμονο τρόπο.Το ίδιο βέβαια κάνουν σε όλους τους τόνους η Αλβανία, η Τουρκία και η Βουλγαρία.
  Η Αλβανία ονειρεύεται τη μεγάλη Αλβανία, η Τουρκία την εποχή αυτή θέλει να μπεί στην ΕΕ αλλά και να αναγνωρίσει ή να προσαρτήσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο κλπ. Όλες αυτές οι χώρες παίζουν ένα παιχνίδι στρατηγικών συμφερόντων και η μία κάνει “χάρες” στην άλλη περιμένοντας δικά μας στραβοπατήματα.
  Συμφωνώ απόλυτα με τον OCEANBORN, αλλά ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος που βλέπω, είναι ο δρόμος της ειρήνης. Και για να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, μπορούμε να επιστρατεύσουμε πολλά μέσα.Οι κραυγές και οι φανατισμοί πρέπει να αποκλειστούν και μένοντας σταθεροί στα κεκτημένα και στις ιστορικά δικαιωμένες απόψεις μας, αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα.
  Σημειώνω ότι και το δικό μας συνταγματικό όνομα είναι “Ελλάδα”, αλλά οι ξένοι τη χώρα μας την ξέρουν ως Greece.

 28. Sotos Says:

  Σκασε ρε μαλακα που τα Σκοπια πρεπει να λεγονται Μακεδονια

  ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

  κοιτα εδω και μορφωσου σε αυτο το site πριν το παιξεις προστατης των “κακομοιρων” Σκοπιανων

  http://www.history-of-macedonia.com/

  Θα παραληξουμε την Αρχαιολογια και την ιστορια επειδη δυο εκατομμυρια μαλακες σλαβοι θελουν να λεγονται Μακεδονες και να ισχυριζονται χωρις σοβαρες αποδειξεις οτι και η θεσσαλονικη ηταν δικης τους.

  Ας αλλαξουν ονομα οι Σλαβοι
  Ας βρουν αλλο

  Ας ξαναγυρισουν στο παλιο τους ονομα που ηταν Vardaska
  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 29. Καπετάνιος Says:

  Φιλαράκο τώρα πιά δεν έχω αμφιβολία πόσο μαλάκας είσαι.Καλύτερο τίτλο απο αυτό που έχεις στο Blog σου δεν θα μπορούσες να βάλεις.Μόνο που το μουνί είναι μέσα στο μυαλουδάκι σου(βλέπε έκφραση:τα έκανες μουνί).Κάτσε στα αυγά σου και άσε τις πολιτικές αναλύσεις για άλλους που καταλαβαίνουν απο αυτά.Και αν όπως λές ενα όνομα για εσένα δεν σημαίνει τίποτα τότε σε βαφτίζω ΜΑΛΑΚΑ!

 30. Macedonas Says:

  I MAKEDONIA EINAI ELLINIKI! ELLINON TO KAMARI!

 31. Macedonas Says:

  NA EIMASTE ANIXTOMIALI, ANTI RATSISTES, POLITISMENI, DIMOKRATIKI OMOS AGAPITI MOU OXI MALAKES! ! !

 32. Anonymous Says:

  >Black poetorium: Εγώ βλέπω την ιστορία αυτή σαν ένα ανώριμο παιδικό παιχνίδι. Και δεν εξαρτάται από την εθνική σύνθεση μιάς ομάδας αν μπορούν να έχουν κράτος ή όχι. ‘Αλλα είναι τα προβλήματα που πρέπει να απασχολούν έναν άνθρωπο και όχι οπι φυλετικές συνθέσεις. ‘Εχεις καταλάβει ότι ζούμε μιά εποχή πολύ ανώριμης ανθρωπότητας;

  >Michalis: Δεν έχω αυτό το συνήθειο, ακόμα, αδερφέ. Αν μου προκύψει θα σε ειδοποιήσω.

  >Γιώργος Π.: Σωστά τα λες σύντροφε, αλλά όλα αυτά σχετίζονται με σχέδια κάποιων που εγκρίνουν και προωθούν αλλαγές στα Βαλκάνια και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αν έχουν κάνει διάφορα σχέδια εις βάρος μας θα τα επιδιώξουν με κάθε τρόπο και είμαστε πολύ αδύναμοι για να τους εμποδίσουμε να τα πετύχουν, αν και δεν πρεσβεύω ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Το όνομα, που για 50 χρόνια δεν μας ενόχλησε, και που οι άλλοι το άχουν κάνει δικό τους και το νοιώθουν ως όνομα της εθνότητάς τους (εγώ κακώς θα σου πω) δεν μπορείς να τους το αλλάξεις και δεν έχει και σημασία να το κάνεις. Καμία πρακτική σημασία δεν θα είχε. Ούτε και με το δικό μας βέτο θα αλλάξει, απλώς θα κοντράρουμε με όλον τον άλλο κόσμο που δεν καταλαβαίνει τι ζητάμε και με το “Η Μακεδονία είναι Ελληνική” που λέμε εδώ και 20 χρόνια νομίζει ότι θέλουμε να προσαρτήσουμε τα Σκόπια! Αυτές είναι ηλιθιότητες που θα μας δημιουργήσουν προβλήματα μακροπρόθεσμα.

  >Sotos: Δεν με πτοούν οι βρισιές, αδερφέ. Απλώς δείχνουν έλλεψη επιχειρημάτων. Δεν με απασχολεί το όνομα μιάς αρχαίας αυτοκρατορίας και ποιός το φέρει. Καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και των σύγχρονων ΚΟΙΝΩΝ για όλους μας προβλημάτων. Στα @@ μου αν την λένε Μακεδονία τη χώρα τους. Δεν ζω στο παρελθόν αλλά στο παρόν. Σε έναν πλανήτη που κινδυνεύει με ολική καταστροφή, σε ένα πλανήτη με παράφρονες πλανητάρχες ή άγνωστους παγκόσμιους κυρίαρχους. Θα με νοιάξει το όνομα μιάς χώρας των 2 εκατομμυρίων κατοίκων; Για μένα η ενασχόληση με ένα τέτοιο θέμα είναι ηλιθιότητα. Αν με βρίσκεις μαλάκα (μπορεί και να είμαι. δεν το αποκλείω) είναι δικαίωμά σου. Δεν είδα ουσιαστικά επιχειρήματα, όμως, στο σχόλιό σου.

  >Καπετάνιος: Ευχαριστώ νονέ! Διάβασε τι γράφω στον Sotos. Ισχύουν και για σένα.

  >Macedonas: Δεν αμφισβήτησα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, σύντροφε. Αλλά το κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας που το κατοικουν οι Σκοπιανοί ανήκει σήμερα στους Σκοπιανούς. Εκτός αν πιστεύεις πως πρέπει να καταλάβουμε τα Σκόπια…

 33. Ασκληπιός Says:

  Βλέπουμε λοιπόν που φθάσαμε, με τις ολιγορίες και τις υποχωρήσεις της διπλωματίας μας. Οι άνθρωποι δεν παίζονται, εχθές προπιλάκισαν Έλληνες δημοσιογράφους και απείλησαν το Ελληνιοκό προξενείο, και μη μου πείτε ότι αυτά δεν ήταν στημένα από την κυβέρνησή τους για να μας τρίξουν τα δόντια και να πιέσουν τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς; Αφου λοιπόν δεν παίρνουν από λόγια, ο παππούς μου έλεγε, όπου δεν πέφτει λόγος πέφτει ράβδος.
  Λοιπόν κλείσιμο των βορείων συνόρων εδώ και τώρα, δεν περνά ούτε μύγα, ούτε καν τα Νατοϊκά οχήματα της K-FORS, ιδίως αυτά. Κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσ/νίκης για κάθε φόρτωμα με προορισμό την Δημοκρατία του Βαρδάρη – ναι, αυτό το όνομα πρέπει να πουμε στον κ. Νίμιτς ότι αποδεχούμαστε – και συγκέντρωση μερικών ονάδων αρμάτων και στρατού στα σύνορα, όχι τίποτε άλλο αλλά για να σφίξουν μερικοί κώλλοι και κυρίως των “φίλων” μας Αμερικανών που τα κάναν μουνί στα Βαλκάνια. Να δούν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ιστορία μας οι ανιστόριτοι.
  Σε προηγούμενο γραπτό μου έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει το όνομα αρκεί να βγάλουν τα άρθρα περί αλυτρωτισμού από το σύνταγμά τους και να πάψουν να διδάσκουν στις νέες γενιές ότι είναι μακεδόνες απόγονοι τοι Αλέξανδρου κ.α. τέτοια ευτράπελα. Σήμερα στις προτάσεις του κ. Νίμιτς είναι και οι δύο χώρες να μην χρησιμοποιούν τα σύμβολα των Μακεδόνων και την ιστορία της Μακεδονίας. Τι λέτε καλέ, ετά από 2000 χρόνια ήρθαν ένα εκατομύριο σλαύοι που δεν τους θέλουν ούτε οι Σέρβοι γιατί παντού δημιουργούν προβλήματα και με τις ευλογίες των ανιστόριτων Αμερικανών, που τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι να μας αλλάξουν την ιστορία.
  Εμπάρκο λοιπόν, απόσυρση της Πρεσβείας μας , απόσυρση των Ελληνικών επιχειρήσεων που τους δίνουν και εργασία, γιατί δεν θα έχουν καμιά προστασία από την Ελλάδα, και casus belli για οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει σαν συνέπεια προσβολή της; χώρας μας και της ιστορίας της.
  Η ώρα των λόγων τελείωσε, απ’ εδώ και πέρα ένας δρόμος μένει, η διάλυση αυτού του ψευδοκράτους των αλητών που δεν εννοούν ότι δεν μπορούν να παίζουν μαζί μας υπό την προστασία των Αμερικανών.

 34. Ασκληπιός Says:

  Φίλοι καλή η ειρήνη αλλά δέστε τι γίνεται. Ο Μπερίσα πανυγηρίζει για την ανεξαρτητοποίηση του Κόσοβου, η Μεγάλη Αλβανία προ των θυρών. Σήμερα η Σερβία, αύριο η χώρα σου ρομαντικέ έλληνα φιλειρηνιστή. όταν το Εθνικιστικό καζάνη των Αλβανών και των Σκοπιανών βράζει εσύ δεν μπορείς να το παίζεις φιλειρηνιστής γιατί αυτοί σε εξομοιώνουν με την κοινή λέξη “ΜΑΛΑΚΑΣ” και αποθρασήνονται. Έγραφα παλιότερα ότι προετοιμάζουν τις επόμενες γενιές, και τώρα το βλέπουμε. Είναι φανερό βέβαια ότι όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες των ΗΠΑ, γι’αυτό άλλωστε σε όλες τις εκδηλώσεις τους κρατούν και σημαίες των ΗΠΑ, τους θεωρούν προστάτες τους. Έτσι καλό θα είναι η Ελληνική διπλωματία να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να μην ενθαρρίνουν τέτοιες ενέργειες στην γειτονιά μας γιατί δεν θα τους βγει σε καλό. Θα μου πεις ότι θα απειλήσουμε τις ΗΠΑ; όχι ρε αδελφέ, αλλά καλό θα ήταν να κόψουμε κάποτε και εκείνο το yes man που μας κόλλησε στο στόμα, ασ δείξουμε επιτέλους τοην έντονη δισαρέκειά μας στις άκρως “Σιωνιστικές” κυβερνήσεις των Αμερικανών, και με την λέξη αυτή δεν υπονοώ τίποτε για τον Εβραϊκό λαό. By the way ο εβραϊκός λαός δεν έχει να κάνει με τον Αμερικανικό σιωνισμό που έγινε συνώνυμο με τον ιμπεριαλισμό (PAX AMERICANA). Οι ΗΠΑ λοιπόν προωθούν τα σχέδια του UCK και αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό, κάτι μου λέιε ότι μεθαύριο θα τεθεί θέμα τσαμουριάς. Ρε σεις μήπως και η κυβέρνηση αποφάσησε ότι η Ελλάδα είναι μόνο η Πελοπόννησος και η Στερεά ή αλλοιώς Ρούμελη;

 35. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  > Aσκληπιός: Καλά ρε φίλε, να στρέφαμε και τους βαλλιστικούς μας πυραύλους κατά τα Σκόπια; Και γιατί να μην αρχίζαμε άραγε και πάλι το Μακεδονικό αγώνα με κανένα καινούργιο Παύλο Μελά;
  Και δε μου λες ρε μάγκα, έχεις πάει καθόλου φαντάρος; Γιατί κάποιοι σαν εμένα, έχουν υπηρετήσει 32 μήνες και δεν γίνεται να αντέξουμε και πολύ τις κοτσάνες.
  Σάμπως λες εμείς οι άλλοι δεν ξέρουμε και δεν είδαμε τη στάση της άθλιας ηγεσίας των Σκοπίων από την εποχή του Τίτο, μετά στο Γλιγκόρωφ και μέχρι σήμερα. Όμως εσείς οι “υπερέλληνες” όλα τα ξέρετε, για όλα έχετε το φάρμακο, που είναι οι τζάμπα κραυγές και ο φασιστικός φανατισμός.
  Όσο για τη μεγάλη Αλβανία, αν διάβαζες λίγο πιό πάνω θα έβλεπες αυτά που γράφω από τις 26 -12-2007.
  Όσο η χώρα κυβερνιέται από ξενόδουλες κυβερνήσεις που σαν δόγμα έχουν το “ανήκομεν εις την Δύσιν” (αντί ανήκουμε στον κόσμο), πως περιμένεις να αντιδράσουμε στην Αμερική; (Να η τζάμπα μαγκιά). Γιατί η γενιά μου θυμάται τα φασιστικά κοπρόσκυλα της χούντας που αφόπλισαν την Κύπρο, που δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια αερομαχία κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, που εγκατέλειψαν στην τύχη τους όσους αντιστάθηκαν στην Κύπρο. ΄Οπως θυμάται τις φασιστικές τους “εθνικές” κορώνες και τον “υπερελληνισμό” τους, που φυσικά τα ξέχασαν όλα με το πρώτο μπάμ και φρόντισαν να τρέξουν να κρυφτούν τρέμοντας στην ποδιά της μάνας τους.
  Όχι σύντροφε, αν θες να πας να πάρεις τα Σκόπια με τα τεθωρακισμένα, εγώ δεν σου έχω καμιά εμπιστοσύνη και δεν θάρθω μαζί σου. Μπορείς να πας μοναχός σου, αφού αγοράσεις εσύ τον εξοπλισμό, γιατί δεν θα σου τον δώσει ο λαός.

 36. heliotypon Says:

  ‘Ολοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ δεν κινούνται ούτε από ανθρωπιστικά κίνητρα ούτε ακόμη και από αμερικανικά (λαϊκά) συμφέροντα. Κινούνται από κάποιους επικυρίαρχους, άγνωστους στους πολλούς εμάς, αλλά που έχουν μυστικά σχέδια για κάθε γωνιά του κόσμου. Οι ΗΠΑ είναι απλώς το χέρι που κάνει τις δουλειές τους, λόγω της στρατιωτικής τους δύναμης. Και τώρα που η άλλη πλευρά έχει αδυνατίσει τόσο δεν φοβούνται τίποτα! Δεν είναι, λοιπόν, ούτε εθνικά τα θέματα ούτε τοπικά αλλά σχετίζονται με τα σχέδια των πολύ δυνατών επικυριάρχων μας. Η μόνη, νομίζω, αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας θα ήταν να πλαισιώσει την Ρωσσία, στον βαθμό που αυτή θα ήταν διατεθειμένη να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, αν και πολύ αμφιβάλλω, γιατί η ρωσσική μαφία είναι πολύ δυνατή κι εκεί. Κι αυτή δεν έχει ανθρωπιστικά κίνητρα.

  ‘Ολα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση, νωμίζω.

 37. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >heliotypon: Μην καβαλάς το καλάμι σύντροφε. Κάποιος συγγραφέας σε όλους μας γνωστός, πιστεύει στις εξωγήινες διάνοιες. Σε λίγο θα μας πεις και συ για διαστημάνθρωπους και για εβραίους. Άστο καλύτερα. Η Ρωσία δεν έχει τίποτα καλύτερο να προσφέρει και μη μου θυμίζεις τα ελληνικά κόμματα αμέσως μετά το 1821 (Αγγλικόν, Ρωσικόν, Γαλλικόν).
  Ένα έθνος, πρέπει πρώτα να στηρίζεται στο λαό του και μετά στους συμμάχους του. Και επιμένω, συμμάχους και όχι αφεντικά.

 38. heliotypon Says:

  >ΓΙΩΡΓΟΣ Π.: Σύντροφε δεν αναφέρομαι, σε καμία περίπτωση, στις “διαδχές” του γνωστού Λ. Αλλά το ότι δεν κυβερνά ο έκάστοτε πρόεδρος τν ΗΠΑ είναι ηλίου φαεινότερο. Π.χ. ο σημερινός δεν θα ήταν ικανός να πάρει αποφάσεις ούτε για το πότε θα φορέσει το παλτό του, και όχι για πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Πίσω από την πολιτική των ΗΠΑ είναι φανερό ότι βρίσκονται πολύ πιο οργανωμένοι εγκέφαλοι, το πιθανότερο τα βιομηχανικά, τραπεζικά και πετρελαϊκά συμφέροντα, ασχέτως εθνικής προέλευσης. Ασφαλώς και πρέπει το έθνος να στηρίζεται στον λαό του και το δικό μας δεν μπορεί, ακόμη τουλάχιστο. Είμαστε έθνος με μεγάλη εντροπία στη σκέψη και στην πράξη και με πολλά κατάλοιπα από κάθε είδους περιπέτειες του περελθόντος, Μάλλον ζούμε με τον μισό μας εγκέφαλο στο παρελθόν… ‘Οσο για τη Ρωσσία, δεν υποστηρίζω ότι μπορεί να προσφέρει κα΄τι σημαντικό, απλώς σκέφτομαι πως καλά θα ήταν να υπήρχε ακόμη το “αντίπαλο δέος” του πρόσφατου παρελθόντος, που θα μετρίαζε, ίσως, την υπερατλαντική ασυδοσία. Μόνο αυτό.

 39. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >heliotypon: Πριν από τον Λ. είχε εμφανιστεί και Νταίνιγκεν. Όμως δεν έχει σημασία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε εμείς που θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις μεμονωμένα. Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν είτε από την κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή- είτε από όλο το λαό με ένα δημοψήφισμα. Και το τελευταίο δεν νομίζω πως χρειάζεται τώρα.
  Από την άλλη βλέπω μια υστερία στα ΜΜΕ, κυρίως από δημοσιογραφίσκους που τη μια στιγμή κάθονται έξω από το ΚΑΤ για να μας πούν πόσοι έχουν τραυματιστεί στην έξοδο των Αθηναίων το τελευταίο Σαββατοκύριακο και την άλλη βρίσκουν 5-6 Τσάμηδες της κακιάς ώρας που ονειρεύονται να ξαναγυρίσουν θριαμβευτικά στην Ελλάδα και βάζουν τίτλο με τεράστια γράμματα “ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ”.
  Η πολιτική δεν ασκείται με κραυγές και φανατισμούς, αλλά με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, επίγνωση της περιρρέουσας κατάστασης και διάλυση των φαντασιώσεων.
  Όταν ξέρεις πως δεν θα έχεις συμμάχους, αλλά εχθρούς στη γειτονιά σου, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε κάθε σου κίνηση.
  Έγιναν ή όχι λάθη, δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το τώρα και το πως θα είσαι στην πάνω μεριά του τροχού και όχι στην κάτω γάθε φορά που γυρίζει.

 40. heliotypon Says:

  >ΓΙΩΡΓΟΣ Π.: Η μη σοβαρότητα στη χώρα μας είναι δεδομένη. Και όχι μόνο στους δημοσιογράφους. Από μας του ίδιους ξεκινάει. ‘Εχουμε εκφυλιστεί πνευματικά και ηθικά και αυτό είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μας. Η πλάκα είναι ότι είμαστε μονίμως στην κάτω πλευρά του τροχού!

 41. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >heliotypon: Μην είσαι απαισιόδοξος τόσο. Η δική μου άποψη είναι πως ο απλός λαός είναι πολύ πιο σοβαρός από κάποιους αμόρφωτους και αδίστακτους που παρασιτούν στον κόσμο των ΜΜΕ, αλλά και από μερικούς πολιτικούς. Δεν είμαι όμως απο κείνους που θάλεγαν ότι δεν μας χρειάζονται οι πολιτικοί ή τα ΜΜΕ.
  Αυτή σου η δήλωση περί πνευματικού εκφυλισμού, που σε πάει άραγε; Μήπως και ο Φαλμεράϋερ κάτι παρόμοιο δεν είπε; Γιατί τόση απογοήτευση; Αν ζούσαμε τις δύσκολες ώρες του Κολοκοτρώνη ή του Καποδίστρια ή του Λεωνίδα, αντί να αντιταχθούμε και να συσπειρωθούμε, θα είχαμε αυτοκτονήσει.
  Δεν είναι έτσι φίλε.
  Τα ονόματα οι κορόνες και οι κοτσάνες πάνε κι έρχονται, αλλά αυτός εδώ ο λαός έχει περάσει πολλά, έχει πληρώσει ακριβά και έχει υποφέρει. Δεν πρέπει να μειώνουμε την πνευματική και ηθική αντοχή και αξία του.
  Έχει όλο το σεβασμό μου και την εμπιστοσύνη μου.
  Και αν θέλεις κάτι ακόμη, έστω και αν τη στιγμή αυτή δεν έχει ίσως ηγεσία αντάξιά του, να είσαι βέβαιος πως θα την βρει αν και όταν του χρειαστεί.

 42. Ασκληπιός Says:

  ΓΙΩΡΓΟ Π. και φαντάρος έχω πάει και υπηρέτησα επί 24 μήνες και εν μέσω χούντας και παρ’ όλο που είμαι επιστήμονας δεν έγινα αξιωματικός για ευνόητους λόγους. Όμως δεν έχουν σημασία όλ’ αυτά τώρα, και δεν είπα να ξεκινήσουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Θα μπορούσαμε όμως να μιμηθούμε, μιας και το κάνουμε συχνά αυτό για άλλους λόγους, την Τουρκική διπλωματία. Η συγκέντρωση στρατού στα σύνορα στέλνει μηνύματα σε τρεις κατευθύνσεις, Στην ΕΕ στις ΗΠΑ και στα Σκόπια. Νομίζεις ότι έχουν τα κότσια να βομβαρδίσουν την Ελλάδα οι Αμερικανοί; δεν νομίζω. Απλά θα τους δίξει ότι είμαστε έτοιμοι για όλα και ότι έχουμε τα κότσια να υπερασπισθούμε αυτό που θεωρούμε δίκαιο και ότι δεν έχουμε αποχαυνωθεί από την “καλοπέραση” και το κουτόχορτο της Αμερικάνικης κουλτούρας που μας ταϊζουν χρόνια τώρα και το μασάμε αχόρταγα. Θα σταματήση επίσης τις εθνικιστικές κορώνες των Τσάμιδων που εκεί που μας χρωστούσαν ζητάνα και το βόδι. όλα αυτά επειδή μιλάμε συνέχεια για ειρήνη και ότι δεν θέλουμε τον πόλεμο δίνοντας την εντύπωση ότι φοβόμαστε. Η διπλωματία σήμερα κατήντησε σαν την πόκα, όλοι παίζουν με μπλόφες ακόμη και εκεί που ξέρουν ότι η μπλόφα δεν πιάνει. Παράδειγμα: όταν ήταν το δημοψίφησμα για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, οι Τούρκοι απείλησαν ότι αν ψηφίσουν οι Ελληνοκύπρια εναντίων σου σχεδίου θα καταλάβουν και την υπόλοιπη Κύπρο. Τι έγινε είναι γνωστό, όμως επηρεάσθηκαν οι έλληνες πολιτικοί, Καραμνλής, Παπανδρέου, Μπακογιάννη κ.α. και πιέζαν τον Παπαδόπουλου (πρόεδρο της Κύπρου) να ταχθεί υπέρ του σχεδίου, όμως αυτός δεν έπεσε στην μπλόφα. όταν αποφάσησε να κάνει έρευνες για πετρέλειο με την Αίγυπτο είχε τις ίδιες απειλές, τι έγινε, τίποτε. πριν μερικές ημέρες αποκλείσθηκε στις εκλογές, γιατί; είναι απλό, γιατί τα οικονομικά συμφέροντα Κυπριακά και ξένα το απαιτούσαν. Είναι γνωστό λοιπόν ότι ο κόσμος μα κυβερνάται από τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος ταυτίζονται με τα στρατιωτικά συμφέρονται των ΗΠΑ. Όμως ευτυχώς ακόμη οι λαοί σκέφτονται, και κάποιοι μπορούν να σηκώνουν την φωνή τους χωρίς να υπολογίζουν αν θα υπηρετήσουν ξανά την πατρίδα τους αν χρειασθεί.

 43. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >Ασκληπιός : Άκου φίλε, ξέρεις, όλα αυτά τα παραδείγματα είναι ελκυστικά, όλα θα μπορούσαν να συμβούν έτσι όπως σ΄αρέσει, αλλά εξ ίσου θα μπορούσαν να συμβούν αντίθετα. Αυτά οι εξυπνάδες και τα υποννοούμενα να τα κόψεις όμως, γιατί δεν χρειάζεται κανένας μας να πιστοποιεί την εθνικοφροσύνη του, απλά κρίνουμε αυτά που βάζει για συζήτηση. Αλλά επειδή φαίνεται πως σ΄αρέσει να διαστρεβλώνεις τα πράγματα, επιμένω, πήγαινε μόνος σου και ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, γι΄αυτο και δεν έχεις το δικαίωμα να καλείς κανέναν στα όπλα. Αν Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
  Χαίρετε.

 44. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  Και για να μην κάθομαι και εξηγώ αυτονόητα, σας συνιστώ να ανατρέξετε στα παρακάτω άρθρα του Ιού της Ελευθεροτυπίας :

  http://www.iospress.gr/ios2007/ios20071111.htm

  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051023.htm

  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050605.htm

 45. Ασκληπιός Says:

  Γιωργο Π: Αν σ’ αρέσει να γυρνάς τον πισινό σου σ’ ‘οποιον σου κάνει τον νταή δικαίωμά σου. Βέβαια ούτε συ είσαι η πατρίδα μου. Το site αυτό όμως είναι για να μπορεί ο καθένας να λέει την γνώμη του, και να έχει πιο ευγενικές απαντήσεις ή ανταλλαγή απόψεων. Αν νομίζεις ότι αυτά που γράφεις είναι πολιτικές θέσεις ή εξυπνάδες είσαι μακρυά νυχτωμένος ή μάλλον είσαι από τους καλοπερασάκηδες εκείνους που φοβούνται μήπως χάσουν την βολή τους και κρύβονται πίσω από τις απίθανες φιλειρινικές φαμφάρες. Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, αλλά όταν σε απειλούν ή σε βρίζουν δείχνεις τα δόντια σου. Σου είπα ε’ιναι σκληρό πόκερ, και οφείλεις να είσαι καλός παίχτης, αλλοιώς χάνεις, δεν έχεις να κάνεις με ανθρώπους κάποιου επιπέδου. Σήμερα φασιστικά στοιχεία κινήθηκαν απεολητικά εναντίον του Ελληνικού Κέντρου Διασύνδεσης που εργάζεται για τις Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. Ποιός ηλίθιος θα έκανε κάτι τέτοιο σε επιχηρήσεις που τον ταϊζουν και του δίνουν δουλειά και εργασία; Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν σταματά στο όνομα αλλά πάει πολύ βαθειά….. κατάλαβέ το αργά ή γρήγορα είτε το θέλεις είτε όχι θα αναγκασθείς εκ των πραγμάτων να είσαι εκεί, γιατί εγώ θα είμαι να είσαι σίγουρος.

 46. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >Ασκληπιός: Πιστεύεις λοιπόν ως φαίνεται ότι αυτά που έγραψες προχτες κι αυτά που γράφεις σήμερα είναι υπόδειγμα “ευγενικών απαντήσεων και ανταλλαγής απόψεων”. Μπορείς λοιπόν να χαίρεσαι για την δική σου ευγένεια.
  Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης αυτών που ο ίδιος γράφεις. Και για να μην πολυλογούμε, πρόσεξε συνέπεια σκέψης:
  Ασκληπιός Says:
  February 21, 2008 at 10:18 am
  “Λοιπόν κλείσιμο των βορείων συνόρων εδώ και τώρα, δεν περνά ούτε μύγα, ούτε καν τα Νατοϊκά οχήματα της K-FORS, ιδίως αυτά. Κλείσιμο του λιμανιού της Θεσσ/νίκης για κάθε φόρτωμα με προορισμό την Δημοκρατία του Βαρδάρη – ναι, αυτό το όνομα πρέπει να πουμε στον κ. Νίμιτς ότι αποδεχούμαστε – και συγκέντρωση μερικών ονάδων αρμάτων και στρατού στα σύνορα, όχι τίποτε άλλο αλλά για να σφίξουν μερικοί κώλλοι και κυρίως των “φίλων” μας Αμερικανών που τα κάναν μουνί στα Βαλκάνια.”

  “Ασκληπιός Says:
  February 26, 2008 at 12:05 pm

  ΓΙΩΡΓΟ Π. και φαντάρος έχω πάει και υπηρέτησα επί 24 μήνες και εν μέσω χούντας και παρ’ όλο που είμαι επιστήμονας δεν έγινα αξιωματικός για ευνόητους λόγους. Όμως δεν έχουν σημασία όλ’ αυτά τώρα, και δεν είπα να ξεκινήσουμε πόλεμο με τα Σκόπια. ”

  Δηλαδή ρε φίλε, σου κακοφάνηκε που μετά σου είπα να πας να τα κάνεις αυτά μόνος σου;
  Και μήπως πρέπει να προσπεράσω τις ειρωνείες και δικά σου υπονοούμενα; Εσύ μπορεί να θες να μη γυρίζεις τον πισινό σου, αλλά μπορεί να σου αρέσει να τον κουνάς. Για πρόσεχε λοιπόν τι λές, όλοι ξέρουμε να απαντάμε σ΄αυτή τη γλώσσα.

 47. Ασκληπιός Says:

  Προς ΓΙΩΡΓΟ Π. Φίλε μου κατ’ αρχήν “το δεν είσαι εσύ η πατρίδα μου” δεν νομίζεις ότι είναι πολυ εγωϊστικό. Ποιός είσαι εσύ που διαμορφώνεις την έννοια της πατρίδας ή του ποιός ανήκει και ποιός όχι σ’ αυτήν. Γιατί θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι σύμφωνα με την δική μου άποψη μάλλον εσύ δεν είσαι η πατρίδα μου γιατί εγώ ανήκω στην Ελλάδα εσύ δεν ξέρω….

  Τώρα όσο για τις απόψεις μου θέλω να σου πω ότι κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, όταν όμως τείνεις χείρα φιλίας και ειρηνικής συμβίωσης σε γείτονα λαό και σε απάντηση έχεις ειρωνική και προκλητική στάση τότε το λιγότερο γίνεσαι φαιδρός ή δίνεις την εντύπωση ότι φοβάσαι, κι αυτό αυξάνει το θράσος. Αυτό εννοούσα με την λέξη “φιλειρηνικές φαμφάρες”. όσο για τις θέσεις μου διάβασε τι γράφω στις 20/10/2007:
  “Φίλε δεν με απασχολεί αν ονομάζουνε την χώρα τους Μακεδονία ή Σουζάνα ή ότι άλλο θέλουν. όμως εκείνο που με απασχολεί είναι ο αλυτρωτισμός για την Ελληνική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη που περιέχεται στο σύνταγμά τους και περισσότερο απ’ όλα η παραποιημένη ιστορία που διδάσκεται στα παιδιά τους. Τα παιδιά τους μαθαίνουν ότι η Μακεδονία βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή, και ότι κάποια μέρα θα πρέπει να την απελευθερώσουν. Προετοιμάζεται αργά και σταθερά μια επόμενη γενιά, που κάτω από κάποιες διαμορφωμένες συνθήκες στο μέλλον να έχουμε ένα “νέο Γιουγκοσλαυικό” φαινόμενο στην περιοχή μας”. Αυτά τα έγραφα πριν από την ανεξαρτητοποίηση του Κόσοβου.

  Γιατί αυτό είναι επικίνδυνο; αρκεί να θυμηθείς ότι πριν μερικούς μήνες ο προηγούμενος Γάλλος υπουργός εξωτερικών πέταξε την σφήνα για τις παλιές συνθήκες που καθόρισαν τα σύνορα στα Βαλκάνια, αμφισβητώντας και την συνθήκη των Σεβρών κ.α. Νομίζεις ότι ήταν τυχαίο ή σφυγομετρούσαν τις αντιδράσεις μας; Αλλά όλα αυτά πιθανότατα να σε αφήνουν αδιάφορο ειδικά αν τυχαίνει να κατάγεσαι και να ζεις “κατω απ’ τ’ αυλάκι”. Γιατί εσείς μάθατε να θεωρείτε Ελλάδα μόνο την Πελοπόννησο και την Στερεά άντε και λίγο Θεσσαλία, έτσι δεν ίναι ή κάνω λάθος;
  Με ευγένια
  ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

 48. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Says:

  ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ .
  Η ΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .
  ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ 27 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΙΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.
  ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟ?

 49. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >Ασκληπιός : Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει κανείς στο μυαλό του, είναι ότι ο συνομιλητής του έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με την άποψή του. Εγω δεν αμφισβήτησα πουθενά το δικαίωμά σου αυτό, εκείνο που με ενοχλεί είναι αυτές οι απόψεις σου για το ποιος ανήκει στην Ελλάδα και ποιος όχι.
  Το κριτήριο λοιπόν δεν μπορεί να είναι ότι “όποιος διαφωνεί με τον Ασκληπιό δεν ανήκει στην Ελλάδα”. Πάρα κάτω τώρα. Λες ” κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, όταν όμως τείνεις χείρα φιλίας και ειρηνικής συμβίωσης σε γείτονα λαό και σε απάντηση έχεις ειρωνική και προκλητική στάση τότε το λιγότερο γίνεσαι φαιδρός ή δίνεις την εντύπωση ότι φοβάσαι, κι αυτό αυξάνει το θράσος.” Δικαιούμαι λοιπόν να συμπεράνω : (1) ότι αυτό σημαίνει πως δεν θέλεις τον πόλεμο, αλλά αυτό το πετυχαίνει κανείς καλύτερα αν δεν τείνει χείρα φιλίας κλπ κλπ (2) ότι δεν θέλεις τον πόλεμο, αλλά τι να κάνουμε, θα τον επιδιώξεις, αφού οι γείτονες έχουν ειρωνική και προκλητική στάση,(3)” Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, αλλά όταν σε απειλούν ή σε βρίζουν δείχνεις τα δόντια σου”
  Με την ανάγνωση του (3) δείχνει πιο ξεκάθαρη η στάση σου : Εννοείς την εξωτερική πολιτική σαν ένα “σκληρό πόκερ”, όπως λες και ο ίδιος λίγο παρακάτω.
  Μα φίλε μου, εκτός από μπλόφες, το πόκερ έχει και κανόνες και ηθική. Αυτά δεν φαίνεται να σε απασχολούν. Και βέβαια δεν είναι πόκερ, πρόκειται για κάτι πολύ πιο σκληρό και άγριο : είναι η ίδια η ζωή, που αν παρακολουθείς κανένα ντοκυμανταίρ, θα δεις πως έχει και φόνους και σκοτωμούς και κανιβαλισμούς και απ όλα.
  Έπειτα, εκείνη η τάση σου να μέμφεσαι τους Έλληνες για τα στραβά των Σκοπιανών μου φαίνεται πολύ παράξενη.
  Μου θυμίζει το Γυμνασιάρχη που είχα στα μαθητικά μου χρόνια, που όταν έδιωχνε κάποιον με αποβολή και ενόσω αυτός έλειπε, έβαζε εμάς τους άλλους πόστα για τα λάθη που έκαμε ο τιμωρημένος απών.
  Αυτή είναι παρανοϊκή συμπεριφορά και με ξενίζει. Λες κι εμείς είμαστε κείνοι που στα βιβλία μας καλλιεργούνται οι αλυτρωτισμοί. Μήπως πάνω στη φόρα που πήρες νόμισες ότι συμφωνώ με τα βιβλία ή με τους χάρτες τους;
  Όσο για τα αυλάκια και τα άλλα ιδεολογήματα, μάθε πως κατάγομαι από τη Ζάκυνθο, οι γονείς μου και τ΄αδέρφια μου μένουν στα Γιάννενα στα οποία και μεγάλωσα κι εγώ όντως μένω στην Πελοπόννησο.
  Έμαθα όμως ν΄αγαπώ και να σέβομαι και τις 3 αυτές πατρίδες, παρ΄ότι σε όλες πάντα κάποιος βρισκόταν να με αποκαλέσει ξένο. Δεν με νοιάζει λοιπόν που κι εσύ άθελά σου ίσως μπήκες σ΄αυτήν την κατηγορία. Είμαι πια συνηθισμένος.
  Όσο για την ευγένεια, ο καθένας δίνει μόνο ό,τι έχει.
  Χαίρε.

 50. Ασκληπιός Says:

  Κατ’ αρχήν εσύ με έβγαλες εκτός Ελλάδος να θυμάσε γιατί δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας (δεν είσαι εσύ η πατρίδα μου) και εγώ όπωςήταν φυσικό αντέδρασα. Δεύτερον έχεις ένα πολύ περίεργο ταλέντο να διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου και να τους δίνεις την ερμηνεία που σε βολεύει. όμως η τρέχουσες εξελήξεις με δικαιώνουν. Πρόσεξες τις χθεσινοβραδυνές ειδήσεις; και δεν εννοώ βέβαια τα 100 ακροεθνικιστικά στοιχεία που πετούσαν πέτρες στα τζάμια του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων, αλλά τους ηλικιωμ’ενους που μιλούσαν κλαίγοντας στην τηλεόραση και έλεγαν ότι είναι εκεί 7000 χρόνια, ότι η Μακεδονία είναι χώρα βιβλική, ότι οι Έλληνες τους έσφαζαν και είναι βάρβαροι κ.α. ευτράπελα. Τα έλεγαν με τόση πιστικότητα που κόντεψαν να πίσουν και μένα. Αυτές οι εικόνες όμως φίλε μου εχθές το βράδυ κάναν τον γύρο του κόσμου. Αναρωτιέσαι λοιπόν τι ζημιά προκλήθηκε; και το χειρότερο ο πρωθυπουργός τους αντί να καυτηριάση τις επιθέσεις το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι η Ελλάδα προκαλεί αυτά τα προβλήματα.
  Ε. λοιπόν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει κάποιος διάλογος μαζί τους περί ειρηνικής συμβίωσης χωρίς εδαφικές απαιτήσεις από μέρους τους;
  Εχθές το βράδυ είδα το μίσος τους απέναντι στην χωρα μας μέσα στα μάτια τους, αυτή οι άνθρωποι μεγάλωσαν με το όραμ της μεγάλης Μακεδονίας, σκέφτεσαι τι θα γίνει μετά από μερικά χρόνια με την γενιά που διαμορφώνεται με την παραποιημένη ιστορία;
  Τώρα όσον αφορά αυτό που είπα σχετικά με την καταγωγή σου, ασφαλώς και δεν ενοώ ότι καθε έας που έχει διαφορετική άποψη ή κσατάγεται από τον νότο τίθεται εκτός Ελληνικής ιθαγένειας, αυτό το έκανες ίσως άθελά σου εσύ για την προσωπικότητά μου. Βέβαια πήγαινε και στην περιοχή της Παραμυθιάς ή της Άρτας και ρώτα εκεί τους ανθρώπους πως αισθάνονται.
  Φίλε μου, χρόνια τ΄ρα ζούσαμε ήσυχα και ξαφνικά, γιατί έτσι το θέλησν τα συμφεροντάκια των πλανιταρχών πέραν του ατλαντικού μας δημιούργησδαν από παντού προβλήματα, αυτός είναι ο λόγος που είπα στείλεται δυο επιλαρχίες στα σύνορα, όχι για να φοβήσουμε τους Σκοπιανούς αλλά για να δείξουμε στους Αμερικανούς ότι αυτά που σχεδιάζουν δεν θα περάσουν εύκολα.
  Χαίρε αφού έτσι το θέλεις

 51. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >Ασκληπιός: Χαίρομαι που η συζήτηση εκλογικεύεται και μπαίνει σε κάποιους κανόνες-πιθανόν κι εγώ να ήμουνα λίγο προκλητικός και απότομος και ζητώ συγγνώμη για όσα με αφορούν. Θέλησα να σε τσιγκλίσω σκόπιμα σε μερικά σημεία, γιατί με ενόχλησαν βέβαια, αλλά δεν παραιτούμαι από τη συζήτηση.
  Πρέπει να επειμείνω σε μερικά σημεία όμως :
  1) Αν ρίξεις μια ματιά σ΄αυτά που έγραφα στις 26 Δεκέμβρη, θα καταλάβεις ότι αυτά που έγραψες μετά με αγανακτηση, (21 Φεβρ.,για τις εξελίξεις) ήταν λογική συνέχειά τους. Όμως ενω συμφωνούμε στο σκεπτικό και στην ανάλυση της κατάστασης, οι δρόμοι μας χωρίζονται πιο κάτω. Γιατί διαφωνώ με το να φανατιζόμαστε και να αδικούμε ο ένας τον άλλο καθώς και με το να διεκδικούμε για τον εαυτό μας και για όσους συμφωνούν μαζί μας, τον τίτλο του Έλληνα ή του υπερέλληνα και να θεωρούμε τους άλλους, πολίτες β΄κατηγορίας.
  Σε πείραξε που σου είπα ότι “δεν είσαι η πατρίδα μου εσύ”, αλλά τι να κάνουμε, με την έννοια πατρίδα όλοι έχουμε ευαισθησίες, όχι μόνο κάποιοι.
  Μην το παίρνεις στραβά, ήταν σχήμα λόγου για να σε αναγκάσω να είσαι συνεπής στη συζήτηση και να σταματήσεις να φανατίζεσαι.
  2) Όλοι ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα γνωρίζουν τις επιβουλές εκ μέρους των γειτόνων μας. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εκ νέου το θέμα. Το ξέρουμε. Αλλά :
  α) Ένα ερείπιο 120 χρόνων με μια σημαία στα Σκόπια που φωνάζει πως είναι απόγονος του Μεγαλέξανδρου και πως είναι Μακεδόνας, δεν είναι 2 εκατομμύρια Σκοπιανοί.
  β) Πέντε Αλβανοί στην Ομόνοια που λένε “Ζήτω το Κόσσοβο” δεν είναι κανα συλλαλητήριο.
  γ) Όσοι τέλος πάντων και να φωνάζουν και να λένε αλυτρωτικά και άλλα, δεν είναι το σύνολό των κατοίκων των χωρών αυτών.
  2) Αυτό που όντως έχει σημασία είναι το πως εκφράζει το κάθε κράτος τις διαθέσεις του. Και είναι γνωστό ότι αυτά τα κράτη, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες, διεκδικούν, φανατίζουν και ετοιμάζουν γενιές με όνειρο τη διέξοδο στη Μεσόγειο και επίκεντρο, πρωτεύουσα ή όπως θες πέστο, άλλος τη Θεσσαλονίκη, άλλος τα Γιάννενα και άλλος την Ηγουμενίτσα.
  Δεν φταίμε εμείς γι΄αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως πρέπει να τα βρούμε ειρηνικά μαζί τους, δεν μπορούμε να ανοίξουμε πόλεμο με όλους. Το αντίθετο, πρέπει να φροντίσουμε να καλλιεργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας με κατάλληλες πολιτικές. Αλίμονο αν παρασυρθούμε από τις ύαινες του φανατισμού. Είναι πολλές δυστυχώς και στις δυό όχθες του ποταμού.Πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να αναζητούμε μαζί τους εκείνα που μας ενώνουν. Κι αν δεν το καταλαβαίνουν, εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Δεν παραμελούμε την διατήρηση ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, δεν θέλουμε τίποτα από κανέναν αλλά ξέρουμε να υπερασπίζουμε το σπίτι μας.(Και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν).
  Χρειάζεται όπως έχω πει και πιο πάνω καλή άσκηση πολιτικής. Επίσης ανάπτυξη διμερών σχέσεων, συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, πολιτιστικές και κάθε είδους ανταλλαγές.
  3) Δεν είναι ανάγκη σήμερα να κάνουμε επίδειξη των τανκς και των όπλων μας, γιατί όλοι ξέρουν με μεγάλη ακρίβεια όχι μόνο πόσα όπλα και πόσο στρατό έχουμε, αλλά και πού είναι ανα πάσα στιγμή η κάθε μονάδα μας- όπως κι εμείς γιαυτούς επίσης. Δεν παίζουμε σ΄αυτό το παιχνίδι με τους όρους του 1940, αλλά με τους σημερινούς. Περιττό λοιπόν το κλείσιμο των συνόρων κι όλα τ΄αλλα. Αρκεί να είναι γεμάτο το κελάρι σου.Όπως πολύ σωστά λέει μια παλιά παροιμία “κάδος πλήρης, αν πέσει, ουδέποτε θορυβεί. Κάδος κενός, συναυλία ολόκληρη.”. Υπερ αυτής της πολιτικής πιστεύω ότι πρέπει να ταχθούμε, χωρίς φανφάρες.
  4) Για την πραγματικότητα της Παραμυθιάς της Άρτας, της Λάρισας, ακόμα και του Λάλα στον Πύργο, των Άνω Λιοσίων στην Αθήνα κλπ κλπ ξέρω, όπως ξέρουμε οι περισσότεροι. Όπως οι κάτοικοι όλης της Ελλάδας, έτσι κι αυτοί νοιώθουν Έλληνες όσο κι εμείς, κι αυτό είναι που μετράει, όχι το αν μερικοί απαρηγόρητοι Τσάμηδες λένε πως άλλα ισχύουν.
  5) Ποτέ δεν ζήσαμε ήσυχα και ειρηνικά, πάντα με όλους τους γείτονες είχαμε προβλήματα. (Και περιμένω πως και στο μέλλον πάντα θα έχουμε.). Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους, όπως μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς: Δεν μας αρέσουν, μας εκνευρίζουν, τους φοβόμαστε, καμμιά φορά μας κάνουν ζημιές, αλλά μάθαμε και συνέχεια μαθαίνουμε. Πάντα θα έχουμε σεισμούς, πάντα θα έχουμε γείτονες.
  6) Αυτοί οι λαοί από τους οποίους αποτελούνται όλες οι γειτονικές μας χώρες κατάγονται από νομάδες, λαούς χωρίς μόνιμο τόπο διαμονής, λαούς με την κουλτούρα της αρπαγής και της επιθετικότητας. Πάντα έβλεπαν -σε επίπεδο κουλτούρας- τη χώρα μας σαν το κερασάκι στο κέντρο της τούρτας. Και πάντα συναντούσαν κάποιους μεγάλους δικούς μας εμπόδια στο δρόμο τους. Δεν μου κάνει εντύπωση λοιπόν, δεν είναι καινούργια η ιστορία, δεν πρόκειται να κερδίσουν και το ξέρουν, γι αυτό και τους πειράζει περισσότερο. Όπως κι εμείς ξέρουμε, ότι όποια συμφωνία και να γίνει, μετά από λίγα χρόνια οι “αγαπημένοι” μας γείτονες θα κοιτάξουν να την παραβιάσουν.
  7) Δεν με βρίσκει σύμφωνο ο πεσιμισμός και η κατά Μίκη απογοήτευση και ηττοπάθεια.

 52. thunder Says:

  Ως προς το κομμάτι με τους πολιτικούς με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Είναι οι μόνοι που φέρουν ευθύνη εδώ και 50 χρόνια. Ξέρουν τι ακριβώς παίζει και κάνουν τις στρουθοκαμήλους.
  Στο συγκεκριμένο θέμα δεν φταίνε οι σκοπιανοί, ούτε οι αμερικάνοι, αυτοί κάνουν την δουλειά τους και προασπίζουν τα συμφέροντα τους. Εμείς είμαστε οι μαλάκες ,οι πολιτικοί μας, και κάποιοι που την έχουν δει πιο δημοκράτες και πιο προοδευτικοί από όλους τους υπόλοιπους που μας κράζουν και μας λένε Εθνικιστές.
  Το κράτος – Έθνος είναι παλιά συνταγή η οποία ισχύει ακόμα (καλώς η κακός).
  Καλό είναι κάποιοι μάγκες (όψιμοι Αριστεροί κυρίως) που ισχυρίζονται ότι δεν έγινε και τίποτα αν πάρουν οι σκοπιανοί το όνομα Μακεδονία ( σαν γεωγραφικό χαρακτηρισμό ) να αφήσουν τις μαλακίες και να σκεφτούν πιο έξυπνα, ότι μπαίνοντας στην λογική αυτή, στη ουσία παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανών και των «Φίλων» τους, που θέλουν να κατακερματίσουν τα κράτη – έθνη για να περάσουν την παγκοσμιοποίηση. Στην εποχή μας είναι εντελώς Ουτοπιστικό να πιστεύεις ότι οι γείτονες μας θέλουν το όνομα Μακεδονία μόνο για να καταφέρουν να επιβιώσουν σαν κρατική οντότητα, σε αυτή την δύσκολη περιοχή που λέγεται Βαλκάνια, κρύβεται Αλυτρωτισμός από πίσω και μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις.
  Ξυπνήστε σε πρόσφατο ταξίδι στα Σκόπια είδα πια είναι τα αισθήματα του γείτονα Λαού για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Μην σας παραμυθιάζουν ότι και καλά και έτσι μόνο κάποιοι Πολιτικοί και σκληροί Εθνικιστές έχουν βλέψεις στα Ιερά Χώματα της Μακεδονίας και της Ιστορίας της. Η πλειοψηφία του σκοπιανού λαού είναι το πρόβλημα,, αν σκεφτεί κανείς τι δηλητήριο χύνεται στα σχολεία τους τα τελευταία 50 χρόνια.
  Για να μην παρεξηγηθώ, να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, τα όπλα δεν είναι λύση, και ότι δεν είμαι κανένας τρελαμένος Υπερεθνικιστής.
  Είμαι ένας απλός πολίτης που έχει σιχαθεί επί σαράντα χρόνια να βλέπει γύρω του, η λογική των «Διαπιστώσεων» και όχι η λογική των «Έργων».

  Τέλος να σας θυμίσω τι έχει πει ένας από τους μεγαλύτερους, Ανθέλληνες και Φονιάδες των Λαών ο «Κίσσινγκερ».
  «Οι Έλληνες είναι Αναρχικοί και δύσκολοι να τους χειριστείς. Για αυτό πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές ρίζες τους, έτσι ίσως να καταφέρουμε να τους συμμορφώσουμε. Εννοώ ότι πρέπει να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την πίστη τους, την ιστορία τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά έτσι ώστε να καταφέρουμε να ουδετεροποιήσουμε την ικανότητα τους να αντιστέκονται και να αφαιρέσουμε το εμπόδιο, για τα στρατηγικά μας σχέδια, στα Βαλκάνια την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.»
  Θεωρώ δεδομένο ότι τα παρασκήνια της Διεθνούς πολιτικής πλάθουν στόχους και σχεδιασμούς προοπτικής τουλάχιστον πενήντα ετών. Μέσα στα σχέδια των «Φίλων» μας είναι και η δημιουργία μίας αυτόνομης πτέρυγας μίας αδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης με επέκταση προς ανατολάς.
  Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για τους υποστηρικτές της έννοιας κράτος-έθνος, τους πατριώτες και τους ηγέτες κοινωνικών κινημάτων. Οι μεγάλες δυνάμεις που δεν ήθελαν, ούτε θέλουν να εξαπολύσουν αυτοκαταστροφικούς πολέμους η μια εναντίον της άλλης, επέλεξαν την οδό του τεμαχισμού των κρατών μέσω πολέμων ήπιας έντασης και ανάγκης για ειρήνη και καλή ζωή. «Διαίρει και βασίλευε», είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής τους. Ο άλλος είναι η τακτική PANDORA’S BOX. Το περιτύλιγμα όμορφο : Ειρήνη, ευημερία της μεσαίας τάξης, καλοπέραση, ανατροπή απηρχαιωμένων θεσμών, δημοκρατία, νέα προοδευτική ηθική. Θα ήταν ευχής έργο και το περιεχόμενο να είχε ίδια χροιά. Αντ΄αυτού όμως μάλλον θα υπάρξει πολιτιστική ισοπέδωση, εξαθλίωση των φτωχών ανθρώπων, άκρατος φιλελευθερισμός, αποικιοκρατική εκμετάλλευση, στέρηση της ελευθερίας, απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας, εξάρτηση, ψευδής αυτονομία.
  Μοναδική ελπίδα είναι η αντίσταση των κρατών , που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις τους σχεδιαστές και η καθυστέρηση εφαρμογής των σχεδίων τους.
  Η επιδίωξη της ειρήνης είναι κοινός στόχος όλων των ανθρώπων.
  Τελικά, όλοι είμαστε συγχρόνως σχεδιαστές και αντικείμενο των σχεδίων αυτών. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε.

  Πείτε ΟΧΙ σε οποιοδήποτε ονομασία περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία του Σκοπιανού Κράτους.

 53. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >thunder: Αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το κείμενό σου, φαίνεται να απευθύνεσαι στο heliotypon για όσα έγραψε εισαγωγικά.
  Πάντως θέλω να κάμω μερικές παρατηρήσεις σε όσα γράφεις:
  1) “Ως προς το κομμάτι με τους πολιτικούς με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Είναι οι μόνοι που φέρουν ευθύνη εδώ και 50 χρόνια. Ξέρουν τι ακριβώς παίζει και κάνουν τις στρουθοκαμήλους.”Δηλαδή δεν έχει την ευθύνη η κάθε κυβέρνηση αλλά “όλοι οι πολιτικοί;”. Μάλλον πολύ μας βολεύει κάτι τέτοιο.
  Όχι μόνο δηλαδή δεν φταίει αυτός που αδικεί (Η Σλαβομεκεδονία,ο Τίτο και ο Γκλιγκόρωφ εν προκειμένω), αλλά φταίενε οι Έλληνες πολιτικοί.(!)
  2) Στο τελευταίο μου κείμενο της 29 Φεβρουαρίου λίγο πιο πάνω γράφω κάποια πράγματα σχετικά με τις αλυτρωτικές προπαγάνδες των γειτόνων μας, δεν είναι άγνωστα.
  3) Νομίζεις ότι το να πούμε ΟΧΙ σε όποια ονομασία προτείνουν οι Σλαβομακεδόνες φτάνει? Έτσι λες να τους τρομάξουμε?

 54. Ασκληπιός Says:

  ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Χαίρομαι πραγματικά που διάβασα την απάντησή σου. Είναι πράγματι όπως τα λες, απλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο μερικοί φανατικοί νεαροί αλλά και άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας. Η φωτογραφία του γέρου που έλεγε μπροστά στον φακό “εμείς ήμαστε οι Μακεδόνες που οι Έλληνες μας έφαξαν και μας έδιωξαν από τον τόπο μας, η Μακεδονία είναι βιβλική χώρα εδώ και 7000 χρόνια, ποιοί είναι αυτοί οι Έλληνες που είναι βάρβαρος λαός;” φίλε μου αυτή η εικόνα, στημένη δεν λέω, έκανε τον γύρο του κόσμου, και δεν γνωρίζουν όλοι οι λαοί Ελληνική ιστορία. Το ότι είναι στημένη φάνηκε και από την ταινία που κυλοφόρησε από έναν κατά τα άλλα αξιόλογο Σκοπιανό σκηνοθέτη, η οποία λέει τα ίδια ακριβώς. Μέχρι που το 19ο αιώνα στον όποίο αναφέρεται η ταινία εμείς οι Έλληνες ανακαλύψαμε και τις βόμβες Ναπάλμ. Φαίνεται ότι εκατό χρόνια αργότερα τις δώσαμε στους Αμερικανούς και τις ρίχνανε στο Βιετνάμ. Αυτά που γράφει ό Thunder παραπάνω περί ιστορίας των λαών τα αναφέρω σε ανύποπτο χρόνο (27/10/2007 πιό πάνω). Πράγματι αυτή είνι η νέα πραγματικότητα και πολιτική που χρησιμοποιεί η CIA για να αλλοτριώσει και να καθυποτάξει τους λαούς. Φίλε Γιώργο η Διεθνής Συνομοσιολογία δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και αν δεν την αντιληφθούμε έγκαιρα θα διαλυθούμε. Χθές το βράδυ άκουσα τον δημοσιογράφο Δανίκα στην εκπομπή του Ευαγγελάτου και έμεινα έκπληκτος από το ανθελληνικό του παραλήρημα. Ο άνθρωπος δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα, ανακάτεψε την στρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας του εμφυλίου μεταξύ Ελλήνων διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας, όπου η κάθε πλευρά δηκαιολογεί τον εαυτό της σε μια ηλίθια διαμάχη με πολλούς νεκρούς με την παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από μια ομάδα διαφορετικών φυλών που έχει σκοπό την εδαφική διεκδίκηση της Μακεδονίας. Μια ομάδα που δεν διστάζει να το φωνάξει ξεκάθαρα ότι θα έρθουμε και θα σας διώξουμε από τον τόπο σας γιατί μας βοηθούν σ’ αυτό οι Αμερικανοί. Πως το λένε; μα πως αλλοιώς όταν εκδίδουν χαρτονόμισμα με τον Λευκό πύργο και την λέξη Solun.
  Τέλος πάντων, προσωπικά έχω αρχίσει να μην έχω πλέον έμπιστοσύνη στους πολιτικούς και ξέρεις γιατί; η όλη ιστορία μου θυμίζει Ζυρίχη του 1957. Τότε που ο άλλος Καραμανλής ξεπουλώντας την ενιαία Κύπρο έλεγε”σήμερα είναι η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής μου” γιατί πέφτοντας στην παγίδα που του στήσαν οι Άγγλοι έβαλε και τους Τούρκους στο παιγχνίδι που μέχρι τότε δεν ήξεραν καν ότι υπάρχει ένα νησί που το λένε Κύπρο. Τα αποτελέσματα τα ζούμε και θα του ζούμε στον αιώνα. Ενώ δεν έχω καμιά σχέση με το ΛΑΟΣ (μακρυά από μένα κάτι τέτοιο ιδεολογικά) όμως νομίζω ότι και η λέξη ακόμα Μακεδονία αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της χώρας. Πράγματι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν τον κίνδυνο όπως με τους σεισμούς, δεν φοβάμαι τους Σκοπιανούς, φοβάμαι αυτούς που τους καλύπτουν. Οι λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον Αμεριάνικο κίνδυνο πριν είναι πολύ αργά όπως έκαναν με τον Χίτλερ.
  Δεν θέλω λοιπόν πλέον να ανήκω σε καμιά πολιτική παράταξη γιατί τίποτε απ’ αυτά που λένε δεν με εκφράζει. Βλέπω το μέλλον πολύ δυσοίωνο και αυτό με στεναχωρεί, βλέπω καθυμερινά τον Έλληνα που αλλοτριώνεται, ιδιαίτερα την νέα γενιά, και αυτό με λυπεί. Βλέπω ότι χαρακτηριστικά του Έλληνα, όπως φιλότιμο, φιλοπατρία, φιλοξενία, φιλειρηνισμός και όλη γενικά η κουλτούρα έχει χαθεί και αυτό είναι το χειρότερο. όσο για την λέσξη “φιλειρηνισμός” πολύ φοβούμαι ότι επειδή χρησιμοποιείται με ευκολία και κατά κόρον αποτελεί απλά ασπίδα πίσω από την οποία οι περισσότεροι κρύβουν την δηλία τους ή τον φόβο μη χάσουν την καλοπέρασή τους (προς θεού δεν εννοώ εσένα, λέω οι περισσότεροι). όσο γι’ αυτούς που κάποτε απέδειξαν την φράση του Κάλβου “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία” αυτό ήταν μιαν άλλη εποχή που ακόμη υπήρχε η γνώση της ιστορίας, η Ελληνική κουλτούρα και η φιλοπατρία.
  Σε χαιρετώ και συγνώμη αν σε έθιξα κάπου.

 55. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  >Ασκληπιός: Πρέπει να σταθούμε με επιμονή σε μερικά θέματα, όπως:
  1)Να ξεκαθαρίσουμε ότι για τις ενέργειες των γειτόνων μας δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ευθυνόμαστε γι’ αυτά που κάναμε ή παραλείψαμε να κάνουμε, αλλά όχι γι’ αυτά που κάνουν εκείνοι.
  2)Όσα ΟΧΙ και να τους λέμε, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα και δεν πρόκειται να μας υπολογίσουν αν δεν έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε αυτό που θέλουμε. Πριν φτάσουμε λοιπόν στο να εξετάσουμε αν έχουμε αυτή τη δύναμη (τον τρόπο, την ευχέρεια κλπ) πρέπει να δούμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ (ή ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ). Θέλουμε άραγε ειρήνη στη γειτονιά μας (ή θέλουμε πολέμους;). Θέλουμε συνεργασία με τους γείτονες (ή θα κλειστούμε μέσα στα σύνορά μας;). Θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις στα Σκόπια ή μόνο οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι θα κάνουν τέτοια πράγματα; κλπ κλπ.
  3) Αν ξεκαθαρίσουμε μέσα μας αυτά τα θέλουμε και κείνα τα δε θέλουμε, τότε μπορούμε εύκολα να καθορίσουμε τρόπους μαι μέσα για να επιδιώξουμε επιτυχίες στα εθνικά θέματα. Η ακαμψία και ο δογματισμός καθιστούν εύκολα προβλέψιμες τις όποιες κινήσεις μας και κατ’ ακολουθία τις κάνουν εύκολα εξουδετερώσιμες.
  4)Όποια άποψη κι αν έχει κανείς, δεν είναι ανάγκη να πανικοβάλλεται και να πιστεύει πως “όλα πια τέλειωσαν” (όπως ο Μίκης στην επιστολή προς Λαζόπουλο). Και στο κάτω κάτω, αυτός ο λαός έχει περάσει τόσα δεινά, έχει σταθεί τόσο άξια που είναι λίγο άδικο να του φωνάζουμε κατάμουτρα πως συνέχεια είναι ο χαμένος και το κορόϊδο. Εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Κι αν το ΛΑΟΣ πιστεύει ότι έχει στις τάξεις του αυτό και μόνο τους “γνήσιους”, ας λέει ότι του καπνίζει, γιατί αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του λαού και έχει πολλούς φανατικούς και φασιστοειδή στις τάξεις του.
  5)Δεν είδα τον Δανίκα ούτε και ξέρω ποιός είναι. Για το χαρτονόμισμα, πρέπει να πω (και εξηγήθηκε πολύ καλά στην TV) μετά την γκάφα του Γιακουμάτου που το χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα : ήταν μια φάρσα κάποιων Θεσσαλονικέων, δεν κυκλοφόρησε ποτέ τέτοιο χαρτονόμισμα.
  6)Σήμερα σερφάροντας στο Ιντερνετ είδα το εξής καταπληκτικό : “ Ονούφριος Κληρίδης, ετών 17, φονευθείς υπό των Άγγλων την 21η Οκτωβρίου 1931”. Αυτή η επιγραφή βρίσκεται στο νεκροταφείο της Λευκωσίας κάτω από την προτομή του παλικαριού, στο μνήμα του και λίγο πιο πέρα είναι οι τάφοι πολλών άλλων σκοτωμένων Ελλήνων από τους Άγγλους κι από τους Τούρκους. Δεν ξέρω, αλλά είναι πολυτέλεια να βαφτίζουμε προδότες οι μεν τους δε. Είμαστε πολύ λίγοι για κάτι τέτοιο.
  7) Ας προσέξουμε για λίγο τη νεότερη ιστορία της Κύπρου:
  α) Από το 58 πχ μέχρι το 330 : Ρωμαϊκή κατοχή (372 χρόνια)
  β) Βυζάντιο (330-1191), δηλ 861 χρόνια.
  γ) Ναϊτες – Φράγκοι (1191-1489) άλλα 298 χρόνια
  δ) Ενετοί (1489-1571) ακόμη 82 χρόνια
  ε) Τούρκοι (1571-1878) . 307 χρόνια
  στ) Άγγλοι (1878-1960) άλλα 82 χρόνια.
  ζ) Ενιαία Κυπριακή δημοκρατία (1960-1974) μόνο 14 χρόνια
  η) Κυπριακή δημοκρατία με κατεχόμενα (1974-2008) , 34 χρόνια.
  Αν την εξετάσουμε συγκριτικά με την ιστορία της Κρήτης, θα δούμε ότι αυτές οι δυό ιστορίες εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Ίσως αυτές οι σκέψεις πρέπει να μας κάνουν να είμαστε πού επιφυλακτικοί και προσεχτικοί σχετικά με τα διδάγματα που βγάζουμε μελετώντας την ιστορία.

 56. Mark Says:

  ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

 57. Mark Says:

  ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

 58. Γιώργος Says:

  Όταν η μαλακία γίνεται σπορ, η ιστορία γίνεται συνείδηση!

  Όπως καταλαβαίνεται όλοι μα όλοι, τα Σκόπια κάναν όλο το κόλπο με την ιστορία για να δουν μια μέρα φως ενώνοντας το κράτος τους με τα νότια παράλια και κυρίως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

  Όπως πάλι καταλαβαίνετε, η ιστορία που τόσα χρόνια μας διδάσκουν: “όποιος δεν έχει ιστορία, δεν έχει μέλλον” είναι για τα μπάζα! Να, τα σκόπια δεν έχουν ιστορία αλλά έχουν θετικότερο μέλλον (εννοώ ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή τους, με την δική μας να γίνεται χειρότερη).

  Και τρέχαμε χθες με την φλόγα να την κυνηγάν 20 οχήματα, να την περιφρουρούν 200 αστυνομικοί, να καθυστερούν 500 ανθρώπους που περιμέναν και τα μικρά που περίμεναν με τα παντελονάκια να τρέξουν λίγο με την φλόγα! Γιατί; για να είναι ελληνικό το πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων, και όταν έρχονται οι αγώνες να τρων οι κωλοπολιτικοί, η Γιάννα και να νομίζουμε όλοι ότι κάνουμε κάτι. Και όταν οι Αμερικάνοι λεν ότι έχουμε μειονότητες, απλά να νευριάζουμε!

  Βρε άι…

 59. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >Γιώργος :
  Tώρα, ποιός κάνει τη μαλακία σπορ και την ιστορία συνείδηση, δεν μου έδωσες να το καταλάβω.(Φαντάζομαι δεν θα γίνονται από μόνα τους αυτά).
  ‘Οσο για τη φλόγα, τι προτείνεις, να την αφήσουμε να πάει μόνη της κι αυτή, χωρίς συνοδεία ή να πούμε στα μικρά να μη φοράνε παντελονάκια?
  Πράγματι η μαλακία πέφτει με το ταγάρι.

 60. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >Mark:
  ‘Οχι κι έτσι ρε φίλε.Γιατί ξέρεις, το όνομα της χώρας μου (ή μέρους της) δεν μπορεί να γίνεται όνομα μιας γειτονικής χώρας. Μήπως έχεις κατά νου τίποτα άλλο και δεν το λες στα ίσια?

 61. iomir Says:

  Είσαι εντελώς παράλογος ! Δεν ξέρεις τι γράφεις ή ξέρεις τι γράφεις και μας πουλάς φούμαρα. Ξύπνα ρε!!! Ποια Μακεδονία θέλουν οι γυφτοσκοπιανοί, από που και ως που είναι μακεδόνες ρε; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΡΕ!!!! μη παιζετε το παιχνίδι τους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΩΣΣΑ αλλά γυφτοσκοπινάη!!! ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΚΙΤΣΟ

 62. wrath Says:

  xipniste!!!!auta theloun oi amerikanoi kai oi evraioi-zionistes!!!na dialisoun tin ellada na tin xtipisoun sto onoma tis,stin istoria tis kai ston politismo tis.Auta den ta lew egw ta eixe pei o tote ipourgos exwterikwn USA kata ta 70s Kisinger…psakse to onoma tou sto internet kai na deite ti eixe pei gia tous ellines kai pws prepei “na mas xtipisoune”.oi usa auto theloun.

 63. skin88 Says:

  ΡΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ?ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ FYROMITES ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κ.Α.?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ ΕΚΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

 64. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >heliotypon :
  Το πόσο χοντρές κοτσάνες έγραφες στην μουνί εισαγωγή σου, φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις που χαρακτηρίζουν πολύ καλά τους “μικρούς που προσπαθούν να φτιάξουν χώρα”.
  Όχι μόνο είναι φανατισμένοι και ακραίοι εθνικιστές, αλλά δεν σταματάνε και πουθενά τις απαιτήσεις τους αλλά και τις προσβολές τους. Να μια μικρή συλλογή από αυτά τα μαργαριτάρια:
  1) Η ελληνική σημαία με σβάστικα
  2) Ο έλληνας πρωθυπουργός με στολή SS
  3) Mανιασμένοι τίτλοι σε όλες τις εφημερίδες τους, γιατί λέει “η Ελλάδα τους έκανε ντα”
  Μήπως πρέπει να κάτσουμε όπως οι κότες για να τους ευχαριστήσουμε κιόλας?
  Όσο για τις ρομαντικές μαντινάδες του τύπου “γιατί να μη γίνουν Έλληνες Μακεδόνες”, έχω μια απορία :Δεν πας να τους ρωτήσεις πρώτα αν θέλουνε ρε φίλε skin 88?

 65. skin88 Says:

  ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΙΛΑΓΑΝ ΒΛΑΧΟΛΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ.ΤΡΙΤΟΝ,ΕΣΥ ΡΕ ΕΞΥΠΝΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ?????????ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ.ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ,Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΛΕΟΝ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

 66. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >skin88:
  Με γειά σου με χαρά σου να είσαι ό,τι θες, δημοκρατία έχουμε. Εδώ δεν έχει τόση σημασία η προσωπικότητα του καθενός, όσο το τι διατυπώνει, το τι εκφράζει, πάνω σ’αυτό συζητάμε.
  Εχω μερικές ερωτήσεις να σου κάνω, κι αν θες απάντησέ μου:
  1) Πιστεύεις ότι πρέπει να σεβόμαστε (και να σέβονται) τα σύνορα που σήμερα υπάρχουν?
  2) Τι παει να πει “βλαχοελληνικά” ?, όντως δεν την ξέρω αυτή τη “γλώσσα”.
  3) Δηλαδή, αφού “η σβάστικα είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο”, δεν πειράζει που κάποιοι θερμοκέφαλοι φανατικοί, εθνικιστές και ανιστόρητοι σκοπιανοί την έβαλαν στη σημαία μας?
  4) Το μολών λαβέ ειπώθηκε πολλές φορές και ποτέ τσάμπα. Εσύ γιατί το λες τώρα?

 67. skin88 Says:

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΑΠ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΙΓΚΛΑΝΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ!!ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ.
  ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ,ΝΑΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ.ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ Η ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΛΛΗ.ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΑΣ,ΑΠΛΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!!
  ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΦΥΤΙΛΙΕΣ ΣΑΝ ΛΑΟ.ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ…….ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ.

 68. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >skin88:
  Δηλαδή δεν βλέπεις πιθανό να ήθελε κείνος ο σκοπιανο-μακάκας να συνδυάσει στην ελληνική σημαία τη σβάστικα σαν ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ?

 69. skin88 Says:

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΟΙ 300 ΑΡΕΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ!!!!ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

 70. SHORT and SWEET Says:

  Υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων in search of identity!
  1. Ονομαζουν το αεροδρομιο τους ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  2. Θελουν να οναμασουν τις πλατειες τους George Bush
  3. Αυριο μπορει να θελησουν να πουν ειναι Βυζαντινοι..
  Λυπηθητε τους……………….

 71. SHORT and SWEET Says:

  Μηπως παρεξηγησαν αυτο που ειχε πει καποτε ο Churchill (νομιζω)…οτι
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ???????????????

 72. SHORT and SWEET Says:

  Rumors have it that they want to name their capital ALEXANDREIA.

  Egyptians Beware…………………

 73. beast Says:

  αφου τους καναμε μια φορα γενοκτονια οπως υποστηριζουν ας τους κανουμε αλλη μια!!δεν νομιζω οτι ειναι κακη ιδεα.!ουτως η αλλως”πας μη ελληνας ισον βαρβαρος”αρα δικαιουνται ενα αργο θανατο!KILL THE FUCKING SKOPIANS

 74. skin88 Says:

  καλα θα ηταν αλλα να ξερεις 1!!το 60% εκει ειναι αλβανοφωνοι οτι και αν σημαινει αυτο.ειναι καλη περιπτωση να μπουμε μεσα συμφωνεις?

 75. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >skin88:
  Αν συμφωνείς λοιπόν ότι δεν χρησιμοποίησαν (τη σβάστικα) για να τιμήσουν το Λεωνίδα, αλλά για να μας αποκαλέσουν φασίστες,τότε πως πιστεύεις ότι θά πρεπε να αντιδράσουμε? Να γελάμε ίσως και να τους λέμε με ευγένεια ότι δεν μας νοιάζει ή να τους λέγαμε πως έτσι κι αλλοιώς τα πάει μια χαρά η γαλανόλευκη με το φασισμό?
  Αν εννοείς κάτι από τα δύο, λυπάμαι, αλλά αυτή είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη και δεν μ’ενδιαφέρει.

 76. skin88 Says:

  επειδη φιλε μαλλον εισαι ανιστοριτος μαθε αυτο!η σβαστικα δεν εχει καμια σχεση με το φασισμο.εχει σχεση με το ναζιζμο.και τα δυο ηταν πολιτευματα προπαγανδας.το πρωρο στην ιταλια και το δευτερο στη γερμανια.τωρα εσυ αν πιστευεις οτι η σβαστικα ειναι ναζιστικο συμβολο και το εκλαμβανεις ετσι επειδη σε εχουν μαθει να λες,τοτε λυπαμε που εισαι ελληνας και οχι σκοπιανος.

 77. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >skin88:
  Είσαι πολύ φασίστας ή όσο πατάει η γάτα?

 78. skin88 Says:

  αυτη ειναι η απαντηση σου??εισαι πολυ ανθελληνας η οσο παταει η γατα?

 79. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  Ανθέλληνας προφανώς είσαι και φαίνεσαι και φαίνεται πολύ καλά από τις θέσεις σου. ΟΙ έλληνες και οι φιλέλληνες, έχουν και λίγο μυαλό και μάλιστα σε τούτο διακρίνονταν και διακρίνονται. Οι δικές σου θέσεις τι να σου πω ρε φίλε, κάπως Ξέρξη καΙ Δαρείο μου θυμίζουν (Πολύ Χίτλερ βέβαια- άλλος μεγάλος φιλέλληνας κι αυτός έ?)

 80. skin88 Says:

  καλη διακριση λοιπον φιλε σκοπιανε και ασε τα υπολοιπα σε μας που τουλαχιστον σαν γνυσιοσ ανθελληνας ξερω ενα κομματι της ιστοριας μου και οχι σαν κατι αλλους που ειναι ελληναραδες πατριωτες απο τον καναπε.γι αυτο παρε τον καναπε σου και σαλτα γαμησου.αλβανε

 81. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @skin88:
  Φασιστάκο, δεν με συγκινούν οι βρισιές σου. Ο καιρός του Χίτλερ ευτυχώς έχει περάσει. Αντε να κουρεύεσαι απ’έξω γιατί από μέσα είσαι γουλί.

 82. skin88 Says:

  ετσι να φυλαγεσαι και να ξερεις τι λες.οχι πολλα λογια ψευτοπολικαρα ελληναρα.για κατι τυπους σαν εσενα η ελλαδα εγινε ετσι.ολο λογια και απο πραξεις τιποτα.αναρχικοι και μπολσεβικοι αυτοι η γη δεν σας ανηκει.
  και κατι ακομα μη ξαναπαρεις θεση για εθνικα θεματα πουθενα γιατι δεν ξερεις τι σου γινεται και αν θες δινουμε ραντεβου να σου εξηγησω απο κοντα ρε πατριωτη σκοπιανε

 83. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  ts ts ο καπετάν τρομάρας

 84. Stratigos Says:

  Ρε παιδιά αφού κατά βάθος συμφωνείτε στα σημαντικά γιατί βρήζεστε??Το τελευταίο που χρειαζόμαστε σαν κράτος είναι ο διχασμός..Ξέρετε πολύ καλά τις
  επιπτώσεις του στην Ελλάδα από τους αρχαίους χρόνους.Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

 85. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Φίλοι μου Γιώργο και Skinn88 έχει δίκιο ο stratigos. Λυπάμαι που ενώ και οι δυο συμφωνείτε στην βάση καταλήξατε σε βρισιές. Πράγματι το σύμβολο της σβάστικας είναι αρχαίο Ελληνικό τις δύο δυνάμεις του Ήλιου, δεξιόστροφες και αριστερόστροφες. Δυστυχώς το “μαγάρισαν” οι δήθεν Ελληνόφρονες και θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας οι ναζί. Όμως δεν είναι το μόνο λάθος τους και το μόνο έγκλημά τους προς την ιστορία. Ενώ ήξεραν ότι ο εχθρός τους ήταν ο Διεθνής Σιωνισμός έστρεψαν τις διώξεις τους ενντίον του απλού εβραίου και στο τέλος εναντίων όλων των λαών. Έτσι έδωσαν άλλοθι στο σημερινό Ισραήλ να εγκληματεί εναντίων των γειτόνων του αλλά και να προετοιμάζει μια παγκόσμια Σιωνιστική Δικατορία, μέσα στα σχέδια της οποίας είναι όλοι οι τοπικοί πόλεμοι και η αναδιάταξη στα Βαλκάνια, και μη σας φαίνεται περίεργο. Αν πεις σήμερα κάτι γι’ αυτό θα σε πουν ρατσιστή ή φασίστα, και θα σου προβάλλουν το “ολκαύτωμα”,όμως ολοκαύτωμα είχαν και άλλοι λαοί, ή σχεδόν όλοι οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης. Η μικρή Ελλάδα έιχε πάνω από 200.000 νεκρούς και η Σοβιετική Ένωση περί τα 2.000.000. Τώρα όσο για τους Εβραίους κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί έκείνη η έρημη ταφόπλακα στο μνημείο αλλάζει νούμερο καθε λίγο. Δεν γνωρίζω κατά πόσο η ιστορία αυτή ήταν στημένη από την αρχή αλλά βλέποντας σήμερα την ποιτική και την στρατηγική του αρχίζουν και μου μπαίνουν ψίλοι στ’ αφτά.
  Το Ισραήλ είναι μικρή χώρα όμως διαθέτει πυρηνικά για τα οποία οι ΗΠΑ δεν λένε κουβέντα. όμως κυβερνούν τον κόσμο μέσω των ΗΠΑ (των οποίων οι κυβερνήσεις είναι καθαρά σιωνιστικές πλέον), του Βατικανού (δείτε το εβραϊκό καλπάκι που φορά ο Πάππας) και του Διεθνούς Νομισματικού Τμείου. Πιο πάνω γράφω ότι ο Χίτλερ δεν κηνύγησε τους Σιωνιστές, ασφαλώς γιατί δεν πείραξε τους Ροτσιλντ ούτε τους Κρούπ που τον προμήθευαν οι μέν με πετρέλαια και οι δε με κανόνια.
  Τέλος αυτό που συμβαίνει σήμερα στην FYROM δεν έχει προηγούμενο, οι άνθρωποι αισθάνονται δυνατοί με τις πλάτες των ΗΠΑ, γι’ αυτό φίλε Γιώργο σου είπα κάποτε ότι κι ο άγιος φοβέρα θέλει, και σου εξήγησα ότι την φοβέρα δεν την στρέφω κατά των Σκοπιανών αλλά κατά των Αμερικανών ώστε να μην παίζουν με την φωτιά για να ικανοποιήσουν τα κερδοφόρα σχέδια Εταιρείας του Αντιπροέδρου τους του κ. Τσένι, ο οποίος προκάλεσε και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, και στο Ιράκ για να εκμεταλευτεί η Εταιρεία του τα πετρέλαια.
  Όμως η δική μας ανυποχώρητη και ψύχραιμη στάση τελικά θα προκαλέσει την διάυση αυτού του ψευδοκράτους.
  ΑΓΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΜΗΝ ΠΤΟΗΣΘΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΝΟΜΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ!!!! ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ 5-10 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΟΪΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

 86. skin88 Says:

  Μπραβο πατριωτακι.μαλλον εγω βαζω πρωτα τον θυμο μου οταν μιλαω με καποιους ποτ πιστευουν οτι ξερουν,χωρις να ξερουν,παρα του εξηγω.!σε ολα τα παραπανω θα συμφονισω μαζι μου αλλα πλεον γινεται αισθητο στην ελλαδα οτι πολλοι ελληνες δε γνωριζουν την ιστορια μας μαζι και την παγκοσμια και αυτο θα μας βγει σε κακο,γιατι πολυ διαφωνουν χωρις να ξερουν τους σωστους λογους.ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

 87. heliotypon Says:

  >προς όλους του συντρόφους που γράφουν: Αδέρφια, τα καυτά σύγχρονα προβλήματά μας δεν λύνονται με την ιστορία, που βεβαίως υπάρχει και πρέπει να την μελετάμε αλλά δεν μας βοηθά άμεσα να ζήσουμε καλλίτερα. Η Ιστροία πρέπει να είναι αναφορά για να μαθαίνουμε από τις πράξεις άλλων, έστω και μακρυνών χεονικά ανθρώπων. Και ούτε είμαστε, κατ’ ανάγκην απόγονοι αυτών, ούτε συνεχιστές των πράξεών τους. Οι λαοί της κεντρικής Ευρώπης παραμέρισαν την ιστορία από ην καθημερινή τυς ζωή, ξέχασαν τις έχθρες και γι’ αυτό πρόκοψαν. Εμείς, οι βαλκάνιοι (όλοι οι βαλκάνιοι) και υποανάπτυκτοι (δεν βλάφτει να το παραδεχτούμε) είμαστε κολλημένοι με την ιστορία, αληθινή ή ψεύτικη και γι’ αυτό δεν πάμε μπροστά, γι’ αυτό σκοτωνόμαστε (προς το παρόν οι άλλοι, εμείς όχι ακόμη…). Ξεκολλήστε βαλκάνιοι! Ρεμάλια της Ευρώπης είμαστε. Αγροίκοι, πρωτόγονοι, κατσικοκλέφτες, βρωμεροί και ρέμπελοι! Δείτε πού στην Ευρώπη βασιλεύει η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η αδιαφορία για το περιβάλλον, η κρατική εγκληματκότητα, η μικροαπατεωνιά, η εκμετάλλευση γυναικών και άλλες “αρετές”. Στα βαλκάνια. Ε, αν δεν ξεκολλήσουμε από τις μεγάλες ιδέες, αν δεν συνειδητοποιήσουμε τη γύμνια μας δεν θα κάνουμε ούτε βήμα μπροστά.

 88. skin88 Says:

  ΕΝ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!!!!!ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΥΤΕ ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΕΟΣ!!ΕΙΜΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Α Σ.

 89. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :

  1) Φίλε, και ο μαίανδρος είναι αρχαίο Ελληνικό σύμβολο καθώς και άλλα πολλά. Όμως το να κάνει κανείς το κορόιδο όταν η σημαία γίνεται ναζιστικό σύμβολο με την προσθήκη της σβάστικας και να λέει ή να υπαινίσσεται ότι “έ, και τι έγινε, ελληνικό σύμβολο είναι και τούτο”, δεν τον κάνει γνώστη της ιστορίας αλλά διαστρεβλωτή της και μάλιστα φασιστικής αντίληψης.
  2) Δεν έχω να μοιράσω τίποτα με κανέναν όπως επίσης και δεν γνωρίζω αυτούς που γράφουν. Κρίνω όμως τις απόψεις τους και αν αυτό δεν τους αρέσει τότε να μην τις δημοσιεύουν.
  3) Η ιστορία δεν γράφεται από τον Λιακό ή από τον Νταίνικεν ή από όποιον ξέρει την ιστορία που του δίδαξαν στο Δημοτικό σχολείο.

  @ heliotypon:
  Συμφωνώ ότι πρέπει να ζήσουμε καλά με τους γείτονές μας, αλλά σε παρακαλώ, πες μου, εμείς είμαστε που έχουμε το άδικο στη διένεξη με τα Σκόπια ή οι Σκοπιανοί;
  Και βέβαια, εδώ για να αποφανθούμε χρειαζόμαστε αντικειμενική κρίση και όχι τον στείρο εθνικισμό και τον τυφλό φασισμό. Και επειδή η αντικειμενικότητα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση θα ήταν καλό να είμαστε υποψιασμένοι μπροστά σε απόψεις του τύπου “πας μη έλλην βάρβαρος” ή του τύπου “πας μη συμφωνών με τις δικές μου απόψεις είναι ύποπτος”. Επίσης και απόψεις σαν αυτές που έχεις εκθέσει στην μουνί-εισαγωγή σου είναι μάλλον στο άλλο άκρο, σ΄αυτό που λέει ότι “άστε τους Σκοπιανούς στην ησυχία τους, και τι δουλειά έχουμε εμείς να τους κάνουμε τον καμπόσο”. Δυστυχώς έχουμε δουλειά και μας κόφτει και πολύ μάλιστα.

  @ skin88 :
  Εθνικά υπερήφανε φίλε μου, γιατί όλοι αυτοί οι βαρβαρισμοί στην ορθογραφία;
  Δεν καταλαβαίνεις ότι το πρώτο κριτήριο για να κοκορεύεσαι ότι είσαι Έλληνας, είναι να ξέρεις την Ελληνική; Πως είναι δυνατό να κατανοήσεις την ιστορία χωρίς τη γλώσσα σου;

 90. skin88 Says:

  re arxige pas kala?ti einai ayta poy les?ektos to oti den les kai den apantas se ayta poy leo les oti kano la8i stin or8ografia>???????????mono ayto exeis na peis?katse ksexorise gegonota kai katastasis sto mialo soy kai meta mila……..ti fteo ego poy h sbastigka egine simea toy misoys????ayto paei na pei oti prepei na thn aparnithoyme?kai na ksexasoyme ti simbilize prin 2500 xronia?ta ellhnika moy einai mia xara ta dika soy koita.ta politika soy pisteyo poia einai mas les?

 91. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ skin88 :
  H epoxi tou fakelomatos exei perasei anepistrepti filtate. Na krineis ton ka8ena apo afta pou sou ekfrazei xoris na tou zitas pistopoiitika koinonikon fronimaton.
  Για την ορθογραφία: OXI ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,
  ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΩΝΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΟΧΙ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΟΧΙ ΝΟΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΝΟΤΙΟ (για τα χοντρά μόνο, τα δύσκολα, άστα).

  Για την Ιστορία:
  1) Που διάβασες για τα “Βλαχοελληνικά”?. Πες μου και μένα του καημένου να διαβάσω και λίγο.
  2) Όποιος ξέρει την Ιστορία ΜΟΝΟ που του έμαθε ο δάσκαλος στο Δημοτικό, είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.
  3) Όπως πολύ καλά γράφει λίγο πιο πάνω ο heliootypon “τα καυτά σύγχρονα προβλήματά μας δεν λύνονται με την ιστορία, που βεβαίως υπάρχει και πρέπει να την μελετάμε αλλά δεν μας βοηθά άμεσα να ζήσουμε καλλίτερα.”. Αν μάλιστα συνδιαλεγόμαστε με ΟΛΟΥΣ τους γείτονες λαούς με τον απαραίτητο σεβασμό στη δική τους κουλτούρα και ιστορία, θα ήταν καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί οι Βόρειοι γείτονες, στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, είχαν αγκαλιάσει τους τότε Έλληνες. Πολλά ελληνικά σχολεία και κοινότητες ελληνικές είχαν ακμάσει ακόμα και στα Σκόπια.
  4) Δεν είναι καλύτερα να ψάξουμε ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) να βρούμε σημεία που μας ενώνουν με τους άλλους λαούς και να τους τα κάνουμε γνωστά, αντί να ψάχνουμε να βρίσκουμε αιτίες διαίρεσης και μίσους?
  Η απάντησή μας στους Σκοπιανούς, δεν πρέπει να κυριαρχείται από φανατικές ιδεοληψίες, αλλά από κατανόηση και διάθεση για συζήτηση. (Χωρίς υποχωρήσεις σε τα του οίκου μας θέματα, αλλά και χωρίς μεταξύ μας φαγωμάρες-ει δυνατόν.)

 92. skin88 Says:

  ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!ΤΟ ΕΥΡΩΠΕΟΣ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ.
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΒΛΑΧΟΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ EXPLORER ΚΑΙ ΠΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!!
  ΤΡΙΤΟΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!!
  ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ? ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?????
  ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ-ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ?ΞΕΡΕΙΣ?

 93. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ skin88 :
  1) Δεν είχα διάθεση να σε θίξω, αλλά το πιστεύω αυτό που σου είπα για την Ελληνική. Μ΄αρέσει πολύ ο στίχος του Ελύτη στο “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” που λέει:
  “Tη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
  Μόνη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου.”
  2) Δεν υπάρχουν Βλαχοελληνικά. Είχα μέχρι πρόσφατα (ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει) θεία βλάχα που μίλαγε βλάχικα (όπως και όλο της το σόϊ). Δεν χρειάζεται να μου μάθεις το θέμα.
  3) Οι λαοί βρίσκουν εύκολα πολλά να τους ενώνουν, αρκεί να έχουν τη διάθεση να το κάνουν.
  4) Αν το φακέλωμα υπάρχει, αστο να υπάρχει. Άλλο αυτό και άλλο να σε φακελώνει ο συνομιλητής σου (ή να σου ζητάει να του πεις τα πολιτικά σου πιστεύω). Εξ άλλου, διατρέχουμε τον εξής κίνδυνο: Στο μέλλον, να έχω εγώ αλλάξει απόψεις, εσύ να έχεις δεχτεί εκείνες στις οποίες πίστευα προηγουμένως και να διαφωνούμε πάλι. Ας μείνει μεταξύ μας καλύτερα ο αλληλοσεβασμός γι αυτά που εκφράζουμε οικειοθελώς ΤΩΡΑ.

 94. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Φίλε Γιώργο αν πρόσεξες δεν είπα ότι επειδή η σβάστικα είναι Ελληνικό σύμβολο έχει καλώς και δεν πειράζει που αντικατέστησαν με αυτήν το σταυρό στη σημαία μας. Απλά επεσήμανα την Ελληνιότητα του συμβόου το οποίο “μαγάρισαν” όπως έγραψα και μάλιστα σε εισαγωγικά, οι ναζί.
  Δεν συμφωνώ βέβαια με τον Heliotypon που φόρτωσε όλα τα κακά του κόσμου στον Έλληνα και έβγαλε αρνάκι καθαρό το κάθε Ευρωπαίο. Φαίνεται ότι ή δεν έζησε στην Ευρώπη ή δεν πρακολουθεί διεθνείς ειδήσεις της καθημερινότητας όπου θα δει ότι και εκεί υπάρχουν τα ίδια κακά και αυτό δεν είναιτίποτε άλλο από την εισσαγώμενη Αμερικανική κουλτούρα.
  όσο για την ιστορία αυτή είναι που κρατά και συντηρεί τους λαούςμ γι αυτό και οι Σκοπιανοί μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών πρελεύσεων ψάχνουν μια ιστορία για να διατηρηθούν σαν έθνος και να μην σκορπίσουν. Βέβαια η ιστορία μας δεν είναι ακριβώς αυτή που διδασκόμαστε από τον δάσκαλο, είναι παραποιημένη, αλλά υπάρχει πλούσια και αναμφισβήτητη Ελληνική Γραμματεία αρχαίων συγγραφέων μέσα άπό την οποία μπορεί κανείς να αντλήση την μη παραποιημένη και αληθηνή Ελληνική ιστορία των κλασικών χρόνων, αρκεί βέβαια να μην είναι προκατειλημένος και να ξέρει να ψάχνει.
  Ευχαριστώ

 95. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :

  1) Η έκφρασή μου “το να κάνει κανείς το κορόιδο όταν η σημαία γίνεται ναζιστικό σύμβολο με την προσθήκη της σβάστικας και να λέει ή να υπαινίσσεται ότι “έ, και τι έγινε, ελληνικό σύμβολο είναι και τούτο”, δεν τον κάνει γνώστη της ιστορίας αλλά διαστρεβλωτή της και μάλιστα φασιστικής αντίληψης.” είχε να κάνει με τις απόψεις του skin88 και όχι με τις δικές σου.
  2) Πολύ χαίρομαι με την άποψή σου περί ιστορίας.Τα ίδια πιστεύω κι εγώ. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και σπουδαίοι ιστορικοί (Έλληνες και ξένοι).
  3) Ο heliotypon (φαίνεται και από το ψευδώνυμο αλλά και από την μουνί-εισαγωγή του) ότι εκτός από τη λατρεία του στο μουνί που είναι παγκόσμιο φαινόμενο, κουβαλάει έναν αβάσταχτο πεσιμισμό που έχει ντυθεί με τα ψευτοράσα της “προοδευτικής” αντίληψης.

 96. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Skin88 αυτό που γράφεις για μετατροπή της FYROM σε Ελληνικό προτεκτοράτο ή Ελληνική επαρχία, ο στρ. Γρυλλάκης στην TV πριν λίγο καιρό είπε ότι του το πρότειναν σκοπιανοί επίσημη της διπλωματίας τους. Δεν μου φαίνεται όμως καλή ιδέα, γιατί αμέσως μετά οι πονηροί σκοπιανοί θα έκαναν “απόσχιση” του τύπου Κοσόβου παίρνοντας όλη την Ελληνική Μακεδονία. Και μη μου πεις ότι δεν θα μπορούσαν γιατί ο Ελληνικός λαός της Β. Ελλάδας δεν θα ους ακολουθούσε. Μάθε φιλε ότι οι λαοί παρασύρονται από κάθε είδους προπαγάνδες. Ο Γκέμπελς, πατέρας της προπαγάνδας είπε¨πες πες έστω και ψέματα, στο τέλος πάντα κάτι μένει….” , ότι και αν σου λέει αυτό. Και στο κάτω κάτω ποιός ρωτάει τον λαό… οι Αμερικανοί; μήπως ρωτήσαν τους Αφγανούς ή τους Ιρακινούς αν ήθελαν βοήθεια κατά των “κατακτητών” τους!!!!!

 97. skin88 Says:

  ρε γιωργο παλι δε καταλαβες.αυτο που ειπα ειναι οτι μεχρι και το β παγκοσμιο σε αυτες τις περιοχες μιλαγαν ελληνικα αν θες.αυτο δε παει να πει οτι τωρα δεν υπαρχουν ελληνικα στοιχεια ακομα σε εκεινο το νοτιο καμματι των σκοπιων!χριστιανοι ορθοδοξοι ειναι οι ανθρωποι.
  τωρα για αυτη την αποσχιση που λεει ο ασκληπιος δε νομιζω οτι ειναι ευκολο κατι τετοιο γιατι αλλο ελλαδα και αλλο κοσοβο εκει τους επαιρνε να κανουν αυτα που καναν.το να μετατραπουν τα σκοπια σε ελλαδα δηλ νατο εε κα δε νομιζω οτι δε τους συμφερει.πιστευω οτι θα κερδισουμε και εμεις κατι

 98. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Γιώργο συμφωνώ ότι υπάρχουν πολύ καλοί έλληνες και ξένοι ιστορικοί, π.χ. αν μπορείς να βρείς την Ελληνική Μυθολογία του Zan Rispen ενός Γάλλου ιστορικού και συγγραφέα, μια πολύ παλιά έκδοση, διάβασε την εισαγωγή του, πιστεύω ότι θα ριγήσεις από αυτά που γράφει, και ιδίως για τον Σωκράτη, που τον ονομάζει τον πρώτο πραγματικό “Σοσιαλιστή”. Αυτός ήταν ο λόγος που καταδικάσθηκε σε θάνατο. “Δεν είμαι μόνο πολίτης της Αθήνας, είμαι πολίτης του κόσμου” ήταν τα τελευταία του λόγια. Αυτές τις κουβέντες δεν μπορούν να τις πούν εύκολα οι Εθνικιστές των Σκοπίων. Είχαν δίκαιο λοιπόν “εκείνοι” ότι “Πας μη Έλλην βάρβαρος”. Εν πάσει περιπτώσει ας αποφασίσουν επιτέλους, θα μετονομασθούν όλοι σε “Μακεδόνες”; Αλβανοί, Σλαύοι, Βούλγαροι, Αθίγγανοι κ.λ.π. ή μόνο οι οπαδοί του VMRO! και τότε οι υπόλοιποι, που είναι και οι περισσότεροι, θα αποτελούν μειονότητα; δηλαδή μια μειονότητα 1.500.000 ανθρώπων διαφόρου προελεύσεως (Αλβανοί 850.000, Βούλγαροι 360.000, Έλληνες 60.000, Αθίγγανοι κ.λ.π. 230.000) σε ένα κράτος “Μακεδόνων” με πληθυσμό 500.000 ψυχές! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! και καθόμαστε και σπαταλάμε χρόνο συζητώντας σοβαρά. Αυτό λοιπόν είναι πεδίο για ψυχαναλυτές που θα πρέπει να ψυχαναλύσουν πρώτα το Αμερικανικο κατεστημένο, που δεν μπορεί να καταλάβει από που φυσάει στην εποχή μας. Ουε ουέ φαίνεται ότι κοντεύει η ώρα της καταστροφής της γυάλινης νέας Ιερουσαλήμ όπως λέει η Αποκάλυψη, αν και δεν πιστεύω σ’ αυτήν. Αλλά τα λάθη που κάνουν στα Βαλκάνια αυτό δείχνουν, το ενα έρχεται μετά το άλλο, και στην προσπάθειά τους να διορθώσουν το ένα πέφτουν σε άλλο λάθος. Δεν μελέτησαν καλά την ιστορία και τους λαούς των Βαλκανίων και τα έκαναν μπάχαλο. Ε!! εδώ δεν κατοικούν Ερυθρόδερμοι Απάτσι ή Σιού, εδώ συναντώνται οι τρεις μεγάλες θρησκείες που μεταφέρουν διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, κι αυτό αποτελεί επικίνδυνο εκκρικτικό μείγμα, δεν μπορείτε να παίζεται άφοβα. Η ιστορία δεν σας δίδαξε τίποτε;

 99. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ skin88 :
  Έχω γνωρίσει λοιπόν ανθρώπους που με τον εμφύλιο έφυγαν από την Ελλάδα (χωρίς να έχουν ανακατευτεί με αριστερούς ή δεξιούς) και βρέθηκαν στις χώρες του (τότε) ανατολικού μπλοκ. Έχασαν 20-30 χρόνια περιπλανώμενοι σ΄αυτές τις χώρες και καταστάλαξαν στην Αλβανία, από όπου επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια.
  Κάποιοι απ΄αυτούς τους ανθρώπους ζούσαν σ΄αυτές τις νότιες περιοχές της Fyrom (ή στις βόρειες της Ελλάδας) σε νομαδική κατάσταση. Είχαν μάθει να περνούν τα σύνορα μαζί με τα ζωντανά τους και δεν είχαν ξεκάθαρη εθνική συνείδηση και ταυτότητα.

  Έχω γνωρίσει Βορειοηπειρώτες που πέρασαν λαθραία στην Ελλάδα με κίνδυνο να εκτελεστούν εν ψυχρώ από τους Αλβανούς συνοριοφύλακες.
  Αντιθέτως έχω γνωρίσει Αλβανούς που τους έχουν σπάσει στο ξύλο ή έχουν βιάσει τις αδελφές τους Έλληνες συνοριοφύλακες.
  Αυτές οι ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ αν ΕΜΕΙΣ δεν τις σταματήσουμε.
  Ποιοί εμείς? Μια είναι η απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη:
  “Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν τον δρόμο” (ποιοί Έλληνες όμως? Προφανώς όχι οι δουλέμποροι, οι παραγωγοί φράουλας κλπ κλπ)

 100. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  1) Μήπως άραγε την κουβέντα αυτή του Σωκράτη μπορούν να την πουν οι δικοί μας φανατικοί?
  2) Ευχαρίστως θα αναζητήσω το βιβλίο που μου υποδείχνεις, η ιστορία είναι η μεγάλη μου αδυναμία παρά το ότι είμαι μαθηματικός.
  3) Αν μου επιτρέπεις να σου συστήσω κι εγώ ένα βιβλίο κι έναν συγγραφέα, διάβασε το “Προϊστορικό Αιγαίο¨του George Thomson.
  4) Οι Αμερικάνοι έχουν την αλαζονεία του ισχυρού. Είναι όπως ο οδοστρωτήρας: Καλοί για ισοπέδωση, άχρηστοι για ταχύτητα (σκέψης).

 101. Ασκληπιός Says:

  Φίλε Γιώργο ευχαριστώ για τον τίτλο που μου συνέστησες, είχα διαβάσει ένα παρόμοιο βιβλίο, το “Αιγαίο Βουνό” ενός παλιού Υφηγητοή της Φιλολογίας ή Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών με το όνομα Τσατσόμητρος.
  Δυστυχώς φανατικοί υπάρχουν παντού, σε όλους τους λαούς. Θα έπρεπε στον 21ο αιώνα όλος ο πλανήτης να ήταν ένα κράτος, όμως οι θρησκείες φρόντισαν να μην γίνει κάτι τέτοιο ποτέ, γιατί δώσαν όνομα στους θεούς ή γιατί δεν μάθαν να σέβονται ο ένας τον θεό του άλλου. Βλέπεις ακόμη και στην ίδια θρησκεία υπάρχουν διαφορετικότητες που τις ονόμασαν αιρέσεις. Οι πρόγονοί μας σέβονταν την θρησκεία των γειτόνων τους και αφιέρωσαν ναό στον άγνωστο θεό για να ικανοποιήσουν τον ξένο διαφορετικής θρησκείας που ερχόταν στην πόλη τους. Αυτό είναι πολιτισμός. Οι Έλληνες κατηγορήθηκαν σαν ειδωλολάτρες γιατί είχαν το δωδεκάθεο, πλην όμως η παραποίηση της ιστορίας δεν έγινε τυχαία, γιατί οι άνθρωποι εκείνοι πίστευαν σε μια και μοναδική δύναμη, στην φύση και στο πνεύμα. Σήμερα οι γείτονές μας βλέποντας έναν λαό να επιβιώνει χιλιάδες χρόνια τώρα χάρην της ιστορίας του, και μη έχοντας δική τους που να τους ενώνει, άρχισαν τις κλεψιτυπίες. Οι Εβραίοι διατηρήθηκαν σαν λαός όχι γιατί ήταν μονοθεϊστές αλλά γιατί φρόντισε ο Εσρά να τους δώσει μια μυθολογία, την Βίβλο, που την έκλεψε από τους Ασσύριους. ήταν νομάδες και ειδωλολάτρες και τους έκανε κράτος 12 φυλών (καιρός η κάθε φυλή να ζητά αυτοδιάθεση, θα είχε πλάκα). ΄
  Φίλε μου μην παρεξηγηθώ, αυτά που γράφω δεν είναι προγονολατρεία, αλλά μια προσπάθεια αποφυγής νόθευσης της κουλτούρας μας. Πιστεύω ότι αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν λαός πρέπει να πάμε πίσω στις ρίζες μας και να αναζητήσουμε λύσεις.
  Όταν η Κων/πολη κινδύνευε από τους Τούρκους ο Μ. Ψελλός (αν κάνω λάθος στο όνομα διόρθωσέ με) είπε στον Παλαιολόγο “άν θέλεις να σώσεις την Πόλη άνοιξε τις φιλοσοφικές σχολές και τα μαντεία και τότε θα δεις αυτόν τον λαό να ορθώνεται μπροστά στον κατακτητή” όμως υπάκουσε στα κελεύσματα του πατριάρχη (Αναστάσιος νομίζω) που του είπε “καλύτερα να Τουρκέψουμε παρά να Ελληνίσουμε” Φίλε μου η χώρα σου δεν ήταν υποδουλωμένη μόνο 450 χρόνια ήταν άλλα 1500 χρόνια στους Ρωμαίους που την σεβάσθηκαν και στους Βυζαντινούς που την κατακρεούργησαν. Ένας Άγγλος φιλόλογος και συγγραφέας (δεν θυμούμαι το όνομα) είπε κάποτε: “είναι περίεργοι αυτοί οι Έλληνες, ενώ έχουν μια περίλαμπρη ιστορία χιλιάδων ετών που δεν την έχουν εξιχνιάσει όλοτελα, έχουν χιλιάδες γραπτά στοιχεία για μελέτη ασχολούνται με το ευτελέστερο στοιχείο, το Βυζάντιο” είχε μήπως άδικο;
  Συγνώμην για την φιλολογική μου φλυαρία

 102. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  Πρόκειται για τον Ηλία Τσατσόμοιρο. Είναι από τους πρώτους που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην επικρατούσα καταστροφική Βυζαντινολατρεία και θρησκεία. Όμως ο δρόμος που άνοιξε ο Τσατσόμοιρος φάρδυνε και ασφαλτώθηκε από πολλές πανάξιες πένες Ελλήνων και ξένων (μακριά από Λιακό και από διαφημιζόμενα από τον Λιακό ονόματα).
  Ένας νεαρός,απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας, ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, υπό τη σκέπη του καθηγητή του, Γεράσιμου Μαρκάτου, έγραψε ένα τρίτομο έργο με τίτλο “Η Μυστική Αρχαιοελληνική τεχνολογία-Το Μοναδικό θαύμα”.
  Είναι ένα εξαίρετο βιβλίο που δίνει τα σωστά πνευματικά δικαιώματα στους προγόνους μας.
  Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο έπρεπε να διδάσκεται στα σχολειά μας.

 103. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Φίλε Γιώργο έχεις δίκαιο για το όνομα, Τσατσόμοιρος λέγεται. Το βιβλίο το διάβασα το 1983, και κάποιος μου το δανείσθηκε και έκτοτε δεν το είδα ξανά. Σήμερα αγόρασα το βιβλίο που μου συνέστησες και έψαξα και για εκείνο του Τσατσόμοιρου αλλά εξαντλήθηκε.
  Αυτό το βιβλίο του φοιτητή που λες κυκλοφορεί στο εμπόριο;
  Είσαι όπως λες μαθηματικός, πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός γιατί θεωρώ ότι τα μαθηματικά είναι η επιστήμη των επιστημών. Αριθμός τα πάντα και αρμονία….Προσπάθησα να διαβάσω την τετραχτίδα των Πυθαγορείων και δυσκολεύτικα πολύ.
  Όσο για την σβάστικα βρέθηκε και στις βραχογραφίες του Παγγαίου Όρους, σε μια περιοχή όπου παρατηρείται και το περίεργο φαινόμενο το αυτοκίνητο να τσουλά μόνο του στην ανηφόρα. Πήγαμε μια φορά μια παρέα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν φοιτητής ακόμα και δεν μας επέτρεψαν να περάσουμε. Ήταν τρεις Αμερικανοί και έκαναν έρευνες, τότε που είχε Αμερικανικές βάσεις στην Δράμα. όμως κυκλοφορεί ένα βιβλίο για τις βραχογραφίες του Παγγαίου. Πρέπει να είναι πολύ παλιές, πολύ πριν από την ανακάλυψη των ορυχείων χρυσού από τους Αθηναίους.
  Καλές Γιορτές

 104. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  Με ένα googl-ισμα στα γρήγορα βρήκα το Αιγαίο Βουνό εδώ:
  http://www.greekbooks.gr/web/book/details.aspx?ProductID=131580.
  Πάντως αφού πήρες τον Τόμσον, θα ευχαριστηθείς.
  Το βιβλίο του φοιτητή δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη στην αγορά, αλλά αν υπάρχει θα ξέρει ο εκδότης (εκδ. ΚΑΔΜΟΣ 2310252320). Ρίξτου ένα σύρμα. Αν δεν το βρεις, πες το μου και ίσως μπορέσω να το βρω εγώ.
  Πράγματι αισθάνομαι τυχερός που είμαι μαθηματικός. Όμως εκείνο που με τράβηξε από τις θεωρητικές επιστήμες (μου άρεσαν πολύ βλέπεις και ειδικά η ιστορία) και με έστειλε στις θετικές, είναι ότι τα μαθηματικά μου επιτρέπουν να ασχοληθώ ερασιτεχνικά (χωρίς το άγχος του μεροκάματου) με την ιστορία καθώς και τα της Ελλάδας (γλώσσα, γράψιμο, περιήγηση κλπ).
  Όμως μην νομίζεις ότι ένας που έχει βρει αρμονία στη δουλειά του και στις σχέσεις του είναι χειρότερα από μένα.
  Βλέπω ότι ασχολείσαι κι εσύ με θέματα που ενδιαφέρουν κι εμένα.
  Τα εξειδικευμένα θέματα των Μαθηματικών μη σε απασχολούν. Αυτό που μένει από αυτά στη ζωή μας, είναι τόσο μεγάλο, χρήσιμο και καθημερινό, που συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε: Είναι η εξοικείωση με την (κοινή) λογική αλλά και η γνώση της αναλογίας. Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να δικαιωθούν τα Μαθηματικά.

 105. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  Μην δίνεις βάση στα “περίεργα” φαινόμενα αυτού του τύπου. Ένα απλό αλφάδι θα αποδείξει εύκολα πως πρόκειται για φανφάρα. (παρόμοια με το φως του “παναγίου τάφου” που ανάβει “αυτόματα” και “δεν καίει” κιόλας.)

 106. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  Κάτι τέτοια φαινόμενα τάχει ξεσκίσει ο Άρθουρ Κλαρκ.

 107. heliotypon Says:

  >Ασκληπιός & ΓΙΩΡΓΟΣ: Το αλφάδι μάλλον δεν χρησιμεύει γιατί, αν υπάρχει οπτική απάτη, δηλαδή κατήφορος που μοιάζει για ανήφορος λόγω της γεωμετρίας του περιβάλλοντος, το αλφάδι θα δείχνει ότι είναι κατήφορος, αφού ως αναφορά χρησιμοποιείται η γεωμετρική διεύθυνση του αλφαδιού ή του νήματος της στάθμης. Μόνο με τοπογραφικές μετρήσεις μπορεί να αποδειχτεί η οπτική απάτη.

  Πολύ χρήσιμα τα βιβλία που συνιστάτε και οι δύο. Θα τα ψάξω κι εγώ.
  Για το “άγιο φως” γράφω στην τελευταία ανάρτησή μου.

 108. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  @heliotypon:
  Για το αλφάδι:
  Mα γι αυτό ακριβώς φρειάζεται και αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξει, αν δηλαδή πρόκειται για κατηφόρα ή ανηφόρα.
  (Το αλφάδι θα καθορίσει μόνο την οριζόντια διεύθυνση. Εμείς θα κρίνουμε αν ο δρόμος έχει απόκλιση και προς ποιά διεύθυνση).
  Βέβαια δεν φτάνει μόνο του, χρειάζεται και μια μακριά σανίδα. Σήμερα όμως που υπάρχουν φτηνά λέϊζερ, μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο αξιόπιστη ερασιτεχνική μέτρηση με τη βοήθειά τους και ένα σπάγκο και το αλφάδι. Όταν αποφασίσετε να το κάνετε, ειδιποιείστε με και θα έρθω μαζί σας με τα κατάλληλα σύνεργα. Πιστέψτε με, θα γελάσει κάθε πικραμένος.
  Για το “άγιο φως”, διάβασα την ανάρτησή σου, είναι πολύ καλή. Χθες και προχτές η Τατιάνα είχε πάλι τους χαζοβιόληδες και φανατικούς καθώς και τον Καλόπουλο.
  Είδατε που καταντήσανε το λαό μας αυτοί οι αχρείοι?
  Στην Ελλάδα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του ορθολογισμού, να μιλάνε κάποιοι σοβαρά και χωρίς να τραντάζεται συνθέμελα ο Παρθενώνας και η Ολυμπία, για τέτοιες ηλιθιότητες!!!

 109. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  Για τον Άρθουρ Κλαρκ:
  Μια φράση του που ταιριάζει στο “άγιο φως” είναι:
  «Κάθε μονοπάτι προς τη γνώση είναι ένα μονοπάτι προς τον Θεό – ή την Πραγματικότητα, ανάλογα με το ποια λέξη προτιμά κανείς».
  Αυτοί οι αχρείοι λοιπόν που αρνούνται τη γνώση, προς τα που οδηγούν τον κόσμο ?
  (Στη μνήμη του, κηδεύτηκε πριν 1 μήνα περίπου σε ηλικία 90 ετών.)

 110. ΓΙΩΡΓΟΣ Π. Says:

  Πάλι για τον μεγάλο Άρθουρ:
  Γιόρτασε τα 90στά γενέθλιά του ανεβάζοντας ένα μικρό βίντεο στο ιντερνετ (δείτε το αν θέλετε)
  http://sukumus.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
  και σε 2 μέρες έφυγε.
  Σημειώνω πως εκτός από το βιβλίο που ξεσκόνιζε τα “παράξενα” (θεραπευτές με τα χέρια, ανηφοροκατηφόρες, κλπ κλπ) έκανε και μια τηλεοπτική σειρά στην οποία τα ξέσκιζε κανονικά καθώς και όλους τους επιτήδειους.

 111. heliotypon Says:

  >ΓΙΩΡΓΟΣ Π.: Το αλφάδι λειτουργεί με την βαρύτητα. Αν υποτεθεί ότι υπάρχει βαρυτική ανωμαλία (υπάρχουν και τέτοιες, σε περιπτώσεις μεγάλης ανομοιογένειας της πυκνότητας του εσωτερικού της γης ή παρουσίας μεγάλων ορεινών όγκων) το αλφάδι θα την ακολουθήσει και θα δείξει λανθασμένη κατακόρυφο (ή οριζόντια) διεύθυνση. Η κατακόρυφος δεν είναι αναγκαστικά η διεύθυνση του διανύσματος της βαρυτικής έλξης αλλά η κάθετος στον ορίζοντα, όπως κι αν ορίζεται αυτός.

 112. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ heliotypon :

  Οι βαρυτικές ανωμαλίες που περιγράφεις πιθανόν να υπάρχουν, αλλά θα είναι ανεπαίσθητες και πάντως όχι τόσο σημαντικές ώστε να αναγκάσουν ένα αυτοκίνητο (βάρους 700-800 κιλών) να κινηθεί αντίθετα από την τροχιά που προβλέπεται. Ίσως να μπορούσαν να επιδράσουν (ελάχιστα) και να αποκλίνουν από την κατακόρυφο ένα φύλλο που πέφτει, αλλά όχι τίποτα παραπάνω.
  Η εκδοχή να επιδρά ένα μαγνητικό πεδίο φαίνεται πιο πιθανή, αλλά ένα τέτοιο πεδίο ανιχνεύεται εύκολα.
  Κι αυτό πρέπει να έχει τεράστια ένταση για να κινήσει ένα αυτοκίνητο.
  Ένα τέτοιο μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε νε μετακινήσει τότε και κάτι χωρίς ρόδες (ένα κομάτι σίδερο ίσως?)
  Πριν καταλήξουμε όμως να δεχτούμε την ύπαρξη ανωμαλιών βαρυτικής ή μαγνητικής υφής, δεν είναι προτιμότερο να ψάξουμε μήπως πρόκειται για οφθαλμαπάτη?

 113. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Heliotypon και Γιώργο φαίνεται ότι οι γνώσεις σας συγκλίνουν και έτσι μπορείτε να ανταλλάσσετε απόψεις. Εγώ είμαι τελείως άσχετος με όλα αυτά, δεν τα πολυκαταλαβαίνω και προσπαθώ να τα φαντασθώ. Οι γνώσεις μου είναι τελείως εγκυκλοπεδικές, που προέρχονται από ερασιτεχνική μελέτη. Είμαι γιατρός και όπως όλοι γνωρίζουν οι πιο αμόρφωτοι στον κόσμο είναι οι γιατροί. Δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο πέραν της ειδικότητάς τους. ίσως φταίει το ότι δεν μένει χρόνος για κάτι άλλο ή ίσως πάλι όταν ένας γιατρός βρεθεί σε μια παρέα όλοι θέλουν απαντήσεις σε πρόβλημα υγείας τους και έτσι στην παρέα αυτή δεν υπάρχει χρόνος για άλλο θέμα συζήτησης. Πάντως προσπαθώ να μην ανήκω στην κατηγορία των
  “αμόρφωτων” γιατρών. Ειληκρινά, αν ξαναγεννιώμουν θα σπούδαζα μαθηματικά και αστρονομία ή καλύτερα αστροφυσική. Πιστεύω όμως ότι αυτά τα τρία συνδυάζονται καλύτερα και με γνώσεις αρχαιολογίας με φιλοσοφική προσέγγιση.

  Heliotypon Στις 18/4 έγραφες για τον κακό Έλληνα, τούριχνες όλα τα κακά του κόσμου και τον συνέκρινες με τον Ευρωπαίο. Δεν θέλω να δικαιλογήσω τον σημερινό Έλληνα, αλλά φίλε μου ο Χριαστανισμός και η Τουρκοκρατία απέκοψαν τον Έλληνα από τις ρίζες του και δεν του επέτρεψαν να βιώσει τις αρχές της Γαλικής Επανάστασης και τον Διαφωτισμό. Μήπως αυτό σου λέει κάτι;

  Φίλοι σας εύχομαι καλή Ανάσταση

  ΥΓ. Δεν λέω καλό Πάσχα γιατί εμείς δεν γιορτάζουμε την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, έχουμε την 25η Μαρτίου για την αναγέννηση του έθνους μας. Απόρώ πως δεν το γνωρίζουν οι αρχιερείς μας και λένε συνεχώς καλό Πάσχα. Μήπως δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η Ανάσταση του Χριστού αλλά μόνον η Εβραϊκή Μυθολογία; Μήπως είναι περισσότερο σιωνιστές παρά χριστιανοί.

  ΥΓ. Βιβλίο “Η καταγωγή του Χριστιανισμού” Kautski.

 114. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  Εγώ πάντως γνωρίζω μερικούς γιατρούς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των αμόρφωτων, Και νομίζω πως μια χαρά τα πας με την εγκύκλια γενικότερη μόρφωση και μην είσαι μετριόφρων τόσο.
  Λοιπόν, για να βγάλω και τα δικά μου απωθημένα με το παπαδαριό παραθέτω στα γρήγορα μερικές “εξισώσεις” του:
  1) 25 Μαρτίου = Ευαγγελισμός
  2) Ιουλιανός = αποστάτης ή παραβάτης
  3) Νέρων = μανιακός
  4) Έλλην = αιρετικός
  5) Ελληνίζειν = υψίστη αμαρτία
  6) Μέγας Θεοδόσιος = ο υλοποιήσας το “ες έδαφος φέρειν” τους αρχαιοελληνικούς ναούς καθώς και ο φονεύσας εν ψυχρώ 7.000 Θεσσαλονικείς
  7) Μέγας Κων/νος = Άγιος (ο φονεύσας τους γαμβρούς, τον υιόν και την σύζυγόν του)

  Όσο για το σιωνισμό του, ακόμα διδάσκουν περικοπές “προφητών” της Π.Δ. όπως:
  1) Και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκν των Ελλήνων (Ζαχ.Θ.13)
  2) Πάσαιαι αλήθειαι της ελληνικής φιλοσοφίας ελήφθησαν εκ της αγίας γραφής (“Λόγιος” Αριστόβουλος περί το 150)
  Κατά τα άλλα, καλή ανάσταση (του Ελληνισμού) φίλε Ασκληπιέ.

 115. heliotypon Says:

  >ΓΙΩΡΓΟΣ Π.: Για το μαγνητικό πεδίο δεν τίθεται θέμα. Δεν είναι τόσο ισχυρό. Το βαρυτικό πεδίο πράγματι δεν μπορεί να αποκλίνει ισχυρά την κατακόρυφο με την παρουσία ανωμαλιών. Μένει η οπτική απάτη που μάλλον οφείλεται σε καθαρά γεωμετρικές παραμέτρους. Τοπογραφκά πρέπει να είναι δυνατόν να ανιχνευτεί.
  Σίγουρα μιά από τις μεγάλες γκάφες της ανθρωπότητας ήταν η δημιουργία θρησκειών. ‘Ολοι οι λαοί είναι θύματα αυτής της θρησκευτικής λαίλαπας. Βέβαια, υπάρχουν και “αβλαβείς” θρησκείες που επικεντρώνονται στην φιλοσοφική άποψη της ζωής και που δεν περιέχουν βία στις θεωρίες και στην πράξη. ‘Ισως ο Ινδουισμός και ο βουδισμός, ως παραδείγματα, αλλά δεν είμαι και πλήρως ενημερωμένος για την πορεία τους. Οι θρησκείες που ανεπτύχθηκαν στις μεσογειακκές χώρες (Ιουδαϊσμός, Χρσιτιανισμός, Μουσουλμανισμός) έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά και εξακολουθούν να ενσπείρουν τον φανατισμό. την μισαλοδοξία και το μίσος μεταξύ των λαών. Η αρχαία Ελληνική θρησκεία περιέχει μεγάλη δόση φιλοσοφικών αλληγοριών και νομίζω ότι περισσότερο με τη μυθολογία θα μπορούσε να συνδεθεί. Οι γραφικοί που εμφανίζονται ως δωδεκαθεϊστές μάλλον επιδιώκουν να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν μιά κάστα τύπου μασσωνίας ή ποδοσφαιρικών οπαδών, παρά πιστεύουν στην ύπαρξη των δώδεκα θεών.

  >ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ: Γιατρέ μην υποτιμάς τον εαυτόν σου. Παιδεία δεν είναι να αποστηθίζεις ονόματα συγγραφέων ή εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά να μπορείς να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου. Η Ιατρική, κατ’ εμέ, ανήκει στις θετικές επιστήμες, όπως η φυσική και τα μαθηματικά, αφού το αντικείμενό της είναι η εφαρμογή φυσικών κανόνων. Η Ιατρική χρησιμοποιεί το πείραμα, την πρακτική έρευνα, το εργαστήριο και τη λογική διαδικασία. Το ίδιο κάνουν και οι άλλες φυσικές επιστήμες.
  Η αναφορά μου στην ποιότητα του ‘Ελληνα έγινε με μεγάλο πόνο, γιατί κι εγώ σ’ αυτό το γένος ανήκω. Ο κάθε λαός έχει τα τρωτά του αλλά εμείς, νομίζω, το παρακάναμε… Σ’ αυτήν την χρονική περίοδο τουλάχιστον!

 116. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Says:

  Γιώργο και Heliotypon ευχαριστώ για την κατανόηση αλλά “εν οιδα ότι ουδέν οίδα”. Αυτές τις νμέρες μας έχουν βομβαρδίσει με όλη την Εβραϊκή μυθολογία στα κανάλια. Όμως σήμερα το μεσιμέρι στον ΑΛΦΑ είχε την ιστορία της Εσθήρ. Ποιά ήταν η κυρία; Μια σκλάβα εβραία στην Περσέπολη του Ξέρξη, την οποία εντέχνως προώθησε ο εβραίος στην καταγωγή στρατηγός του, και έγινε γυναίκα του Ξέρξη και βασίλισσα της Περσίας. Έτσι εφήρμοσε τα σχέδια των Εβραίων και σχεδιάσθηκε η επίθεση κατά της Ελλάδας. Δεν μούσχεται τώρα στον νου το όνομα ου στρατηγού, όμως είναι πολύ γνωστός. Βέβαια τόσο η ίδοα όσο και ο Ξέρκης έφαγαν καλά από τους Έλληνες, σπάσαν τα μούτρα τους στην Σαλαμίνα. Όσο για τους Σαλαμινομάχους είδατε αδέλφια που κατέληξαν από τους σημερινούς ευγνώμονες “Έλληνες”. Βρε μπας και έχουμε διαθφαρεί και εβραιοποιηθήκαμε όλοι και αδιαφορούμε για την ράτσα μας; Βρε μπάς και ο Φαλμεράϊερ είχε δίκιο; Σας στέλνω κάτι που βρήκα ανηρτημένοσε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης
  ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου
  ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 500 ΚΑΙ 322 π.Χ.

  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 500 π.Χ. ετών 80 στην εξορία από πείνα
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 489 π.Χ. ετών 65 στη φυλακή
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 468 π.Χ. ετών 72 στην εξορία από πείνα
  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 461 π.Χ. ετών 66 στην εξορία
  ΑΙΣΧΥΛΟΣ 456 π.Χ. ετών 69 στην εξορία
  ΠΕΡΙΚΛΗΣ 429 π.Χ. ετών 66 παραιτήθηκε λόγω κατηγορίας
  ΦΕΙΔΙΑΣ 429 π.Χ. ετών 66 στη φυλακή
  ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ 428 π.Χ. ετών 72 στην εξορία
  ΗΡΟΔΟΤΟΣ 426 π.Χ. ετών 59 στην εξορία
  ΙΚΤΙΝΟΣ 420 π.Χ. στην εξορία
  ΣΟΦΟΚΛΗΣ 406 π.Χ. ετών 90 στην εξορία από πείνα
  ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 406 π.Χ. ετών 74 στην εξορία
  ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ 404 π.Χ. ετών 48 στην εξορία
  ΣΩΚΡΑΤΗΣ 399 π.Χ. ετών 71 ήπιε το κώνειο
  ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ 396 π.Χ. ετών 64 στην εξορία
  ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ 385 π.Χ. ετών 61 στην εξορία από πείνα
  ΠΛΑΤΩΝ 347 π.Χ. ετών 80 στην εξορία
  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ 338 π.Χ. ετών 99 στην εξορία
  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 322 π.Χ. ετών 62 πήρε δηλητήριο

  Αιτία θανάτου ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων.

 117. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  @ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ :
  1) Εσθήρ και Μαρδοχαίος. Η Εσθήρ διέσωσε από τη σφαγή τους Εβραίους.
  2) Σε μια άλλη σελίδα του heliotypon (Ανακαλύψεις – https://heliotypon.wordpress.com/2007/12/10/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/)

  έγραφα στις 27 Δεκεμβρίου 2007 :
  “Κατά συνέπεια, στη σκέψη μας πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα των αρχαίων μας προγόνων, που γνωρίζοντας αυτές τις παγίδες, δεν έγραφαν μόνο για τα θετικά πράγματα της ιστορίας.
  Όπως διάβασα σε ένα κείμενο ενός Βυζαντινού λογίου, (Θεόδωρου Μετοχίτη «Ηθικός ή περί παιδείας»- Εκδ.Κανάκη – για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο), έγραφαν τα πάντα, ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να κρίνει.Και είναι τόσο όμορφο το σχετικό κομμάτι, που δεν θα αντισταθώ τον πειρασμό να το παραθέσω αυτούσιο:

  «Οι Έλληνες δηλαδή έγραψαν περισσότερα έργα απ΄ότι άλλοι λαοί και βέβαια έγραψαν πιο πολλά για τον εαυτό τους παρά για τους άλλους. Έτσι λοιπόν όλες τις πράξεις τους τις ξέρουμε με κάθε λεπτομέρεια, ασχέτως αν είναι σπουδαίες ή όχι, μεγάλες ή μικρότερες και όχι τόσο ένδοξες. Σχεδόν τίποτε απ΄όσα έκαναν δεν έχουν παραλείψει να το αναφέρουν. …. Ξέρουμε ακόμη πως ένα σαμιώτικο καράβι στάθηκε η αφορμή του Πελοποννησιακού πολέμου και πως ο Λύσανδρος, αφού κατάφερε να υποδουλώσει τη σπουδαιότερη και ωραιότερη πόλη της Ελλάδος, την Αθήνα που κυριαρχούσε στη θάλασσα, και να γκρεμίσει τα τείχη της, ύστερα από λίγο κατάντησε υπεύθυνος τροφοδοσίας του στρατού του Αγησιλάου και λίγο αργότερα σκοτώθηκε στην Αλίαρτο σαν να ήταν ένας απλός πελταστής ή οπλίτης Λακεδαιμόνιος. Ο ίδιος ο Αγησίλαος με τη σειρά του, ο καλύτερος στη Σπάρτη και από τους απλούς πολίτες και από τους βασιλείς, εξεστράτευσε στην Ανατολή εναντίον ολόκληρης της Περσικής Αυτοκρατορίας, κι ήταν τότε αυτή η εκστρατεία το πιο σημαντικό και το πιο ωραίο ελληνικό κατόρθωμα. ΄Υστερα όμως από λίγο ο Αγησίλαος, πολύ γέρος πια, πήγε στην Αίγυπτο, ως μισθοφόρος, για να πολεμήσει μαζί με κάποιους επαναστάτες, και έπαιρνε το μέρος πότε του ενός και πότε του άλλου, ανάλογα με το ποιος είχε τη μεγαλύτερη δύναμη ή έδινε λίγο περισσότερο μισθό, σαν να ήταν ένα όπλο που ανήκει κάθε φορά σ΄αυτόν που κερδίζει. Όλα λοιπόν κρίνονται άξια να αναφερθούν…..»
  (Και αυτήν τη συνήθεια, την διατηρούμε και σήμερα οι Έλληνες: Λέμε και γράφουμε τόσα πολλά ο ένας για τον άλλο – καλά και κακά- που ξεχνάμε ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος – μη Έλληνες.)
  3) “Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ’ εαυτών και την καθ’ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ. ” (Ένα από τα εφτά αναθέματα κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ και της Ελληνικής Φιλοσοφίας από το «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικό της Αγίας Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας» (787 μχ) και τα οποία αναγιγνώσκονται ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ την Κυριακή της Ορθοδοξίας. – ιστοσελίδα :
  http://olympia.gr/2008/03/16/%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%9F%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%9E%CE%99%CE%91%CE%A3-7-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%A4/)
  4) Έχεις ψάξει ποτέ την ερμηνεία “χριστιανικών” λέξεων όπως :
  AMHN , ΣΑΒΒΑΩΘ , ΑΔΩΝΑΪ , ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ?
  (Για την τελευταία παραθέτω μια παράγραφο απο την Wikipedia

  “Η εξελληνισμένη έκφραση «αλληλούια» (ή «αλληλουιά») [1], που προέρχεται από τα Εβρ. הַלְּלוּיָהּ‎, Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να “αινέσουν τον Γιαχ”. [2] Στην Αγία Γραφή αυτός ο όρος χρησιμοποιείται 28 φορές. Οι μεταφράσεις έχουν αποδώσει αυτή την έκφραση δοξολογίας ως «Αινείτε τον Γιαχ» ή «Αινείτε τον Κύριο». Ο όρος Γιάχ αποτελεί συντομευμένη μορφή του θεϊκού ονόματος που προσδιορίζεται από το Τετραγράμματο και αποδίδεται συνήθως Γιαχβέ ή Ιεχωβά.”
  Ο Ρόμπερτ Αμπελαίν στα διάσημα βιβλία του (για το Γολγοθά, τον Ιησού και τον Απ.Παύλο, ξεσκεπάζει πολλά και ας λένε όσα θέλουν οι φανατικοί εβραιολάτρες.)

 118. olympiada Says:

  Ωραία περιστρέφεται η κουβέντα. Δεν περίμενα ποτέ ότι την πιό λογική ανταλλαγή επιχειρημάτων θα την έβλεπα κάτω από τον τίτλο “μουνί”. θα μου πεις όμως ότι από ένα τέτοιο βγήκαμε όλοι.
  Φίλοι – φίλες, η ανάλυση απλουστεύεται όταν πάρουμε το ρόλο του λευκού αιμοσφαιρίου σε έναν οργανισμό που δέχεται επίθεση. Και όλα μοιάζουν να εξηγούνται, και οι τύψεις να φεύγουν. Και ο αγώνας να εστιάζεται.

 119. heliotypon Says:

  >Aσκληπιός & Γιώργος: Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες. Θα αναζητήσω τα κείμενα που αναφέρετε εδώ.

  >olympiada: Αγαπητή μου, το μουνί είναι ένα από το πιο σημαντικά σωματικά σημεία, για πολλούς λόγους. Πραγματικούς και συμβολικούς. ‘Ισως κάποτε συγκεντρώσω αρκετό υλικό για να γράψω σχετική ανάρτηση. Δεν κατενόησα τον συμβολισμό του λευκού αιμοσφαιρίου. Θα ήθελες να γίνεις πιό σαφής, για χάρη των αναγνωστών με χαληλό IQ (εμού συμπεριλαμβανομένου);

 120. olympiada Says:

  Συγνώμμη για την καθυστερημένη απάντηση Ηλιότυπε. Άρτος γαρ.. Λοιπόν, ο φυλετισμός (ρατσισμός) κατά πολλούς, είναι πράγμα αφύσικο και ηλίθιο όχι βεβαίως για τους λόγους που επικαλούνται οι υποστηρικτές ή οι πολέμιοι του. Είναι ηλίθιο διότι διαχωρίζει ανθρώπους με κοινά στοιχεία λόγω εξωτερικής εμφάνισης. ΠΧ πως θα μπορούσες να πείσεις έναν ναζί ή έναν προτεστάντη “αντιναζί” ρατσιστή πως το Ελληνικό φύλο είναι συγγενές με την μαύρη φυλή και την κινέζικη περισσότερο από ότι τη Σλαβική ή την Τούρκικη; Εν ολίγοις, ένα λευκό αιμοσφαίριο στη μεγάλη μαμά, θα μπορούσε να είναι Σουαχίλι ή Πόντιος. ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι Οϊγούρος ή Σάξονας. Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις.

 121. ΓΙΩΡΓΟΣ Π Says:

  >olympiada:
  “ΠΧ πως θα μπορούσες να πείσεις έναν ναζί ή έναν προτεστάντη “αντιναζί” ρατσιστή πως το Ελληνικό φύλο είναι συγγενές με την μαύρη φυλή και την κινέζικη περισσότερο από ότι τη Σλαβική ή την Τούρκικη;”
  Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά θα προσπαθήσω να αναλύσω λίγο αυτή τη φράση:
  1)“αντιναζί” = ναζί (λόγω των εισαγωγικών)
  2)Για να τον πείσουμε, πρέπει πρώτα :(a) να μην είμαστε εμείς ναζί (b) να αποδεχόμαστε αυτό για το οποίο θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε.
  3)Δηλαδή εμείς πρέπει να πιστεύουμε “πως το Ελληνικό φύλο είναι συγγενές με την μαύρη φυλή και την κινέζικη περισσότερο από ότι τη Σλαβική ή την Τούρκικη”.
  4) Το προηγούμενο αβιάστως εξαχθέν εκ της αρχικής φράσεως, οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι για να πιστεύουμε κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να μην είμαστε ναζί ή “αντιναζί” ρατσιστές.

 122. sod Says:

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα… Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση…

  Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα … ντόπια!

  Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της … Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου. Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα! Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη…

  Άθελά του κι εδώ ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται … στην Makedonija!Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ…

 123. sod Says:

  Έλα Αλέκο…

  Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?

  ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

  Λυπάμαι πολύ!

  ΧΑΣΑΤΕ

 124. eleos_re_c Says:

  Τι λες ρε μαλάκα… Θα ήθελες να λένε ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε Σλάβικα, Θα αναστηθεί και θα μας κυνηγίσει σε λίγο… Να που σε ένα τηλεπαιχνίδι στην Αγγλία είχε ερώτηση τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και αντί να είναι το σωστό Έλληνας η απάντηση ήταν ότι ήταν απο την FYROM δηλαδή δεν μιλούσε Ελληνικά μιλούσε σκοπιανά ξυπνήστε ρεεεεε…

 125. heliotypon Says:

  >eleos_re_c: Αδερφέ, βρίσκεις ότι το πρόβλημά μας είναι το όνομα των Σκοπίων; Και η εθνικότητα και η γλώσσα του σφαγέα και ιμπεριαλιστή της αρχαιότητας; Ε, όχι. Δεν με ενδιαφέρει η αρχαιότητα γιατί αυτή είναι παρελθόν. Ούτε εμείς ούτε οι σκοπιανοί είμαστε απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων. ‘Η μάλλον είμαστε όλοι οι βαλκάνιοι (και όχι μόνο) ένα μίγμα από πολλές φυλές που κινούνταν προς όποια κατεύθυνση εύρισκαν ψωμί να φάνε. Φαντάζεσαι ότι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος σημερινός Έλληνας έχει φυλετική καθαρότητα; Κι αν είχε, μειονέκτημα θα ήταν, γιατί η βιοπικοιλότητα και στους ανθρώπους, όπως και στα ζώα, κάνει ισχυρότερα άτομα. Ρίξε μια ματιά γύρω σου να δεις τα προβλήματα τα δικά σου και των σκοπιανών και όλων των ανθρώπων που είναι τα ίδια σ’ όλον τον κόσμο. Κι άσε τις αρχαίες εποχές και τους ανθρώπους της στους μελετητές της ιστορίας. Αλλά έτσι είναι: οι λαοί που δεν έχουν μέλλον, όπως εμείς, αντί να κοιττούν μπροστά κοιττούν πίσω και παρηγοριούνται για το σημερινό τους μαύρο χάλι!

 126. rrrrrrrrrr Says:

  ρε τι λετε????????????αυτοι οι μαλακισμενοι δεν θελουν μονο το ονομα 8ελεουν να παρουν και την ιστορια μασ ρεεεεεεεεεεεε ξυπνηστε!!η μακεδονια ειναι ελληνικη παει και τελειωσε!!!!!!!!!!!

 127. heliotypon Says:

  >rrrrrrrrrrrrr: ‘Ετσι όπως το διατυπώνεις (“Η Μακεδονία είναι Ελληνική”) ακούγεται στους ξένους σαν να διεκδικούμε τη χώρα των Σκοπίων, γιατί γι’ αυτούς αυτή είναι η Μακεδονία. Αντί να διαφωτίζουμε με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, με ντοκουμέντα, κείμενα της εποχής του Αλέξανδρου που, προφανώς είναι Ελληνικά και όχι σκοπιανά, χαλάμε την εικόνα και τη θέση μας με τέτοιες διατυπώσεις που δίνουν λαβή σε παρανοήσεις.

 128. rrrrrrrrrr Says:

  μα αυτοι 8ελουν να μας τρελανουν!!!!το ονομα Αλεξανδρος ειναι σκιοπιανο ????για να καταλαβω τωρα εμεισ ολοι οι ελληνες που διαβαζουμε τα αρχαια ελληνικα ενω οι σκοπιανοι δεν ξερουν να που ουτε ενα γραμμα δεν ειμαστε προγονοι των Αρχαιων Ελληνων??που λενε καποιοι 3ενοι οτι δεν ξερουν αν η Μακεδονια ειναι ελληνικη?????παει ενα σκιοπιανος στο μουσειο και δεν ξερει να αρ8ρωσει μια λεξη και θελει να λεγετε και μακεδονας?????ΕΛΕΟΣ!!!
  ας μου μεταφρασει πρωτα μια αρχαια φραση και μετα να τον πω Μακεδονα!!!!!

 129. lykos Says:

  oloi ehete dikio . ke esis pou brizete . sas katalaveno apolita giati genithika stin ellada, ti allo mporo na patho?

 130. heliotypon Says:

  >lykos: ‘Ο,τι ήταν να πάθεις το έπαθες…

 131. christos Says:

  akou vlaka….tetoious ellines san kai sena sto xwrio mou tous eixame gia armegma.an fugoun oi epixeiriseis apo ta skopia kallo tha kanoun gt tha poinasoun ta lamogia…..oso gia tous rwmious opws les makari na gurisoun kai na enisxeithoume kiallo.panda ma panda tha uparxoun imperialistes opws esu kai anoixtomiali alla panda oloi tha einai katw apo ta skelia mas.

 132. Stratos Says:

  Φιλε μου heliotypon,να ξερεις κατι.Η Μακεδονια ειναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ,και οχι Σκοπιανικη!Αυτοι αισθανονται Τουρκοι και Αλβανοι,και οχι Μακεδονες!Νομιζουν οτι ειναι και απογονοι του Μεγα Αλεξανδου…

  Υ.Γ
  Εσυ που τους υποστιριζεις δεν λεγεσαι Ελληνας!Γιατι αν εισουν Ελληνας δεν θα αφηνες να νομιζουν οτι ειναι Μακεδονες!!Απο πανω πας να μας πλανσαρεις οτι ειναι Μακεδονες και πρεπει να πουμε και ευχαριστω?Ακουστε εκει!!

 133. heliotypon Says:

  >christos: Μπορεί να είμαι βλάκας, αλλά δεν με απασχολούν οι εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ταμπέλες. Οι σκοπιανοί νομίζουν ότι είναι μακεδόνες και αυτό δεν μου στερεί κάτι για να το πολεμήσω. Οι κεντροευρωπαίοι προόδευσαν γιατί ξέχασαν τις μεταξύ τους ηλίθιες ιστρορικές διαφορές. ‘Αλλα είναι τα προβλήματα των ανθρώπων (σκέτο) και όχι η καταγωγή τους ή όχι από τον σφαγέα Αλέξανδρο.

  >Stratos: Δες το παραπάνω σχόλιο στο Christo. Και το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ. Και αν δεν ήμουν πάλι δεν θα με έκανε καλλίτερο ή χειρότερο άνθρωπο.

 134. Pragmatism Says:

  Οποιος εχει παει στα Σκοπια σιγουρα θα εχει δει τα σουβενιρ τους με χαρτες με το ονομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” που φτανει εως την Θεσσαλονικη…

 135. heliotypon Says:

  >Pragmatism: ‘Οπως γράφω και πιο πάνω, οι κεντροευρωπαίοι προόδεψαν γιατί έβαλαν τον εθνικισμό στην μπάντα. Εμείς οι βαλκάνιοι, όμως (κι εμείς κι οι Σκοπιανοί και οι Σέρβοι και οι υπόλοιποι βαλκάνιοι, αντί να κοιττάμε μπροστά κοιττάμε όλο και πιο πίσω. Γι αυτό είμαστε κάφροι και χρεωκοπημένοι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: