Οι στρατοκράτες της Τουρκίας!


Οι στρατοκράτες της Τουρκίας, που τόσο τους κατηγορούμε για έλλειμα δημοκρατίας, προκήρυξαν (ή επέτρεψαν να προκηρυχθεί) δημοψήφισμα για το αν ο λαός θα εκλέγει τον πρόεδρο της δημοκρατίας! Η δημοκρατικότατη Ελλάδα (τρομάρα μας!) ακόμη να δει δημοψήφισμα στα μάτια της! Μετά την μεταπολίτευση, που έγινε με δημοψήφισμα, φυσικά, νομίσαμε κι εμείς ότι μετράμε ως πολίτες και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις για τα σοβαρά εθνικά θέματα. Πήραμε θάρρος αλλά μας έκοψαν τη φόρα: “Αμ δε που θα σας ρωτάμε! Εκλέγετε κυβέρνηση, δημάρχους, νομάρχους, ευρωβουλευτές. Αντε ρε, που θέλετε και δημοψηφίσματα!”   Κι εμείς δεν ξαναζητήσαμε τέτοια!

Μίλησε κανείς για κΥνοβουλευτική δικτατορία;

Advertisements

4 Responses to “Οι στρατοκράτες της Τουρκίας!”

 1. Διαγόρας ο Μήλιος Says:

  LoL, κΥνοβουλευτική! καλό! Με τόση ανορθογραφία που πέφτει στο ελληνόφωνο διαδίκτυο δεν ξέρω πόσοι το έπιασαν, πόσοι δεν το έπιασαν γιατί δεν είδαν τίποτε περίεργο, και πόσοι το είδαν μεν, αλλά το πέρασαν για ορθογραφικό λάθος.

 2. Renegade Says:

  Έχω ένα κουίζ πολύ σχετικό με το θέμα σου στο: http://tabularasa.blogspot.com.
  Απάντηση δεν έχω πάρει………..Θα δοκιμάσεις;

 3. Renegade Says:

  Sorry:
  http://tabularasagr.blogspot.com

 4. black paetorium Says:

  συγγνώμη δηλαδή αλλά τα δημοψηφίσματα έχεις την εντύπωση ότι υπογραμμίζουν την δημοκρατικότητα ενός συστήματος; ή επενδύουν με αύρα απόλυτης και απαραβίαστης επικύρωσης από ένα πλήθος που σηνήθως και ειδικά σε μια κοινωνία όπως η δική μας σπάνια έχει γνώση του τί ψηφίζει και τί συνέπειες έχει αυτό των όσων τα ΜΜΕ θέλουν να επιβάλλουν; φυσικά δεν λέω σε μείζονα εθνικά και πολιτειακά ζητήματα όπως αυτό του 1974 και όπως του ζητήματος της Κύπρου το δημοψήφισμα αποτελεί μονόδρομο για την πολιτική νομιμοποίηση μιας επιλογής, αλλά η περαιτέρω επέκταση τους σε μια κοινωνία στην οποία μέσες άκρες η δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν και αναπτύσσονται μόνο συνεχή αναταραχή και εκλογολαγνεία μπορούν να φέρουν.
  τέλος από την είδηση που μας παρουσίασες ως ένδειξη ελλείμματος δημοκρατίας στην χώρα μας ξεχνάς το σημαντικότερο! ότι στην χώρα μας ευτυχώς πλέον και ακόμη ζητήματα όπως αυτό που αναφέρεις μπορεί να τυγχάνουν πολιτικής επιλογής και εκτίμησης αλλά επουδενί δεν υπόκεινται σε διαπραγμάτευση-έγκριση από στρατιωτικούς! έλεος!
  και ας θυμηθούμε ή μάθουμε (ανάλογα) ότι το πολίτευμά μας είναι προεδρευομένη και όχι προεδρική δημοκρατία και για να το κ΄΄ανουμε πιο λιανά πρωθυπουργικοκεντρικό…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: