Βο(υ)λευτής και “Κομματική πειθαρχεία”


Τώρα η σειρά των γαλάζιων να αρπαχτούν αλλά, όντας και κυβέρνση προσέχουν, το κάνουν με “στυλ”. Και η μίνι-φαγωμάρα στη Νουδούλα έχει να κάνει με την κομματική πειθαρχεία. Ο “αντάρτης” Πολύδωρας έφερε στο προσκήνιο το καυτό  ερώτημα και ο εκπρόσωπος του πολιτκού σχεδιασμού εξέφρασε ξεκάθαρα την άκρως αντιδημοκρατική θέση: ‘Οποιος τολμά να έχει βούληση πρέπει να διαγράφεται! Ε, τότε γιατί σας λέμε βουλευτές, ωρέ “δημοκράτες”; Πού είναι η βούλησή σας, παλληκάρια; Αν είναι η κομματική πειθαρχία να βρίσκεται πάνω από την ελεύθερη έκφραση στο “προπύργιο της δημοκρατίας”, στη “Βουλή των Ελλήνων”,  δηλαδή στη “θέληση των Ελλήνων” τότε τη βρίσκω εντελώς περιττή την ύπαρξή σας, αφού ένας άνθρωπος, ο αρχηγός του κόμματος, ο τσοπάνης, καθορίζει την ψήφιση των νόμων και οι άλλοι πρέπει να λειτουργείτε  ως πρόβατα! Γιατί σας πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και έξοδα και γιατί πάτε εκεί μέσα και χάνετε άπειρες ώρες (όσοι πάτε, τέλος πάντων…), για να ψηφίζετε ό,τι σας λέει ο ένας, ο “μεγάλος”; Πού είναι η βούλησή σας, μωρέ, που υποτίθεται ότι είναι και η βούληση η δική μας που σας στείλαμε εκεί μέσα; Ε, λοιπόν, νομίζω ότι χειρότερη νόθευση της δημοκρατίας από αυτήν επιβολή δεν υπάρχει. Και θα έπρεπε από το Σύνταγμα να κατοχυρωθεί η ελεύθερη βούληση του βουλευτή. Αλλιώς δεν είναι βουλευτής αλλά βΟλευτής!

Advertisements

6 Responses to “Βο(υ)λευτής και “Κομματική πειθαρχεία””

 1. maya Says:

  γειά σου ρε μουνάρα!
  τόπες πάλι: ΒΟΛΕΥΤΗΣ!

  απίθανο!
  πολύ πρωινή πολύχρωμη καλημέρα!
  χχχχχχχχχ

 2. NanaTsouma Says:

  καλημερα χρυσό μου
  Εκτός από τους βολευτές θα πρέπει να ξερεις ότι βολεύονται και οι κολλητοί τους……..και ξερεις πόσοι είναι όλοι αυτοί που εμείς τους πληρώνουμε;;;;;;;

 3. heliotypon Says:

  >Maya: Το “βολευτής” δεν είναι δικό μου. ‘Εχει λεχθεί από πολύ παλιά. Η πρώτη φορά που το διάβασα ήταν επί Καραμανλή (του θείου) ο οποίος, με τη ιδιάζουζα προφορά, του είχε προφέρει το “ου” ως “ο”. Και σε κάποια εφημερίδα της εποχής διάβασα: “… εκτός αν ο κ. Καραμανλής νομίζει ότι το “βουλευτής” παράγεται από το “βολεύομαι”…

  >NanaTsouma: Λες να μην το ξέρω; Μιλιούνια είναι οι …παράπλευρα βολευόμενοι!

 4. Alexis B Says:

  Μεγάλη η δύναμη της καρέκλας, και ακόμα μεγαλήτερη της κουτάλας

 5. Διαγόρας ο Μήλιος Says:

  > Οποιος τολμά να έχει βούληση πρέπει να διαγράφεται!

  Δύσκολα γίνεται πιστευτό ότι κάποιος πολιτικός ξεστόμισε κάτι τέτοιο, γι’αυτό κάποια παραπομπή στην πηγή των πληροφοριών σου θα ήταν πολύ χρήσιμη.

 6. heliotypon Says:

  >Διαγόρας ο Μήλιος: Δεν το είπε ακριβώς “όποιος έχει βούληση” αλλά όποιος δεν ψηφίζει το ΣΝ που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση. Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά τον άκουσα να το λέει σε δημοσιόγραφο σε κάποιο ραδιόφωνο. Θυμάμαι όμως ότι ήταν ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: