Οι υπουργοί μας!!!


Για να πάρεις μιά υπεύθυνη θέση σε ιδιωτική επιχείρηση (αλλά και σε δημόσια υπηρεσία), πρέπει να έχεις, κατά τεκμήριον,  καλή γνώση του αντικειμένου της εργασίας σου. Κι αν η θέση είναι διευθυντική πρέπει να διαθέτεις και μακρόχρονη και αποδεδειγμένα επιτυχημένη εμπειρία, να έχεις, φυσικά,  τα τυπικά προσόντα αλλά περνάς και από μιά (ή περισσότερες) συνέντευξη, όπου ο εργοδότης σου θα προσπαθήσει να διαπιστώσει το πόσο ισορροπημένος χαρακτήρας και συνεργάσιμος είσαι. Για να γίνεις, όμως, υπουργός, δηλαδή να πάρεις την δεύτερη πιο υπεύθυνη θέση στον κρατικό μηχανισμό,  δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά. Μπορεί να είσαι  αγράμματος, ηλίθιος, μαλάκας, εριστικός, χυδαίος, τύπος του υποκόσμου, μπορεί να μην έχεις καμία απολύτως σχέση με το γνωστικό αντικείμενο του υπουργείου “σου” κι όμως μπορείς να χαράσσεις πολιτική και να παίρνεις αποφάσεις που επηρρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους! Και βέβαια αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και δεν πρωτοτυπούμε, αλλά σε χώρες πολιτισμένες οι πρωθυπουργοί φροντίζουν να επιλέγουν τους πιο σχετικούς και τους πιο ικανούς για τα αντίστοιχα πόστα.  Σε μας οι πρωθυπουργοί μάλλον έχουν άλλα (άγνωστο ποια) κριτήρια.  ‘Ετσι, διπλωμάτες γίνονται υπουργοί υγείας,  γιατροί υπουργοί ναυτιλίας, (φοιτητές) οδοντίατροι υπουργοί χωροταξίας, δικηγόροι υπουργοί άμυνας, κυρίες χωρίς καμία γνώση υπουργοί απασχόλησης, γιατροί υπουργοί παιδείας, μηχανικοί υπουργοί δικαιοσύνης… Και αν ψάξετε και για χαρακτήρες και ικανότητες, εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Μα πώς μπορεί να κυβερνηθεί ένας τόπος έτσι; Καλά, εγώ έχω πολύ χαμηλό IQ και δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Μήπως μπορεί, όμως, κάποιος/α σύντροφος/ισσα να μου εξηγήσει αυτά τα παράδοξα;

Advertisements

15 Responses to “Οι υπουργοί μας!!!”

 1. ange-ta Says:

  έχασα το προηγούμενο ποστ, οπότε δώ τι να πω, τα ίδια και τα ίδια.
  εμένα με ελκύουν οι διευθυντές που είναι ηλίθιοι, γιατί αφου δεν κάνουν για μανατζαραίοι, ε για κάτι άλλο θα κάνουν!
  Αλλά προσοχή, οι χοντροβούβαλοι τύπου ζαχό, αποκλείονται
  Αν ναι και οι κουραμπιέδες βγαίνουν εκτός!

 2. heliotypon Says:

  >ange-ta: Δεν το έχασες. Πάντα εκέι είναι και πάντα λειτουργούν και τα παλιά ποστάκια (εδώ λειτουργεί ακόμη το πρώτο, το “Γιατί Μουνί”)… Οι ηλίθιοι διευθυντές μάλλον δεν κάνουν για ερωτικοί σύντροφοι… Για να το κάνει κάποιος καλά πρέπει να είναι στοιχειωδώς έξυπνος και να ξέρει και από μανατζμεντ γιατί και για να γαμήσεις χρειάζεται κάποια ικανότητα μάνατζμεντ (π.χ. pussy management). ‘Ετσι δεν είναι;

 3. Ψυχάκιας Says:

  Πριν ο κάθε μαλάκας βουλευτής υπουργοποιηθεί από τον κάθε μαλάκα Πρωθυπουργό και οι δύο αυτοί μαλάκες πέρασαν την είσοδο της Βουλής των Ελλήνων με μερικές χιλιάδες ψήφους από κάποιες χιλιάδες μαλάκες..

  ..μήπως τελικά δεν είναι και πολύ παράδοξη η όλη κατάσταση;

 4. heliotypon Says:

  >ψυχάκιας: Και για τον πρωθυπουργό τις ίδιες απορίες έχω. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ούτε τμηματάρχης υπηρεσίας στο παρελθόν, να έχει τη δυνατότητα να ζητά την ψήφο μας, με μόνο προσόν το επώνυμό του ή την αφισοκολητική του εμπειρία! Αλλά αν κάνουμε την υποθεση εργασίας ότι αυτός καλώς είναι εκεί, το δεύτερο ερώτημα είναι με τι κριτήτια διορίζει τους υπουργούς του. Πώς, π.χ. ένας βουλευτής του είδους Βουλγαράκη θεωρήθκε κατάλληλος για υπουργός πολιτισμού!

 5. angelos Says:

  loipon.. oi upourgoi diorizontai stis theseis tous me kritirio to magalutero dunato ofelos pros eautous k kuvernisi. ta rousfetia pairnoun k dinoun. einai olofanero nomizw. trantaxto paradeigma o meimarakis sto ypetha.

 6. Chrisni Says:

  Γιατί πρέπει οι υπουργοί και οι γραμματείς να είναι ειδικοί με το θέμα του υπουργείου τους? Μήπως με αυτό ασχολούνται?

 7. tsopanis Says:

  Είπες… : “Καλά, εγώ έχω πολύ χαμηλό IQ και δεν τα καταλαβαίνω αυτά.”

  Οπότε σύμφωνα με το πόστ σου, δεν θα γίνεις ποτέ υπάλληλος σε κάποιο υπουργείο… Οπότε μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να γίνεις Βουλευτής;

  Lykos

 8. μαρια λεμονατη! Says:

  τις ιδιες αποριες εχω κι εγω…μαλλον οσο πιο καλος ειναι καποιος τοσο πιο δυσκολα μπορεις να τον ελεγξεις…κατι παρομοιο μαυτο που λεμε οτι οι κυβερνοντες θελουν να μενει ο λαος αμορφωτος και ξεκιναν απο τους υπουργους…αρα παλι καταληγουμε στην μονοκεφαλη εξουσια…ολοι οι δρομοι οδηγουν στον θεο!

 9. Aτρεύς Says:

  Μην χάνεστε…
  Να τα επικρατούντα κριτήρια(*) σύνθεσης Υπουργικού Συμβουλίου:

  1. Εμπιστευτικόν.
  Διορίζονται οι κολλητοί, κατά προτίμηση στα δύσκολα υπουργεία (εκτός κι αν δεν θέλουν οι ίδιοι) ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας, γνώσεων ή ικανοτήτων.
  2. Ενδοπαραταξιακόν
  Διορίζονται οι αρχηγοί ενδοκομματικών ομάδων, και, κατά προτίμηση, σε αβανταδόρικα μεν υπουργεία οι προσκείμενοι, σε παγιδοφόρα δε οι …αντικείμενοι είτε ανταρτοφέρνοντες.
  3. Ψηφοσυλλεκτικόν ευθύ
  Διορίζονται οι πρωτεύσαντες σε σταυρούς. Η λογική απλή: Αφού είναι ψηφομαζώχτρα για τον εαυτό του κάτι θα οικονομήσει και για το κόμμα.
  4. Ψηφοσυλλεκτικόν αντίστροφον
  Διορίζονται οι κολλητοί που πάτωσαν σε σταυρούς, μπάς και ορθοποδήσουν με κάποια ρουσφέτια.
  5. Χωροταξικόν
  Διορίζονται κάποιοι για να μην στραβομουτσουνιάσει κάποια περιφέρεια ότι δεν έχει υπουργό (ή υφυπουργό, αδιάφορο, αρκεί η θέση να είναι ρουσφετοφόρα) διότι όλοι οι “πελάτες” πλέον έχουν καταλάβει ότι οι βουλευτές λειτουργούν απλά ως «λόχος ψηφοφόρων εν τη Βουλή» και ελάχιστα μετράνε ρουσφετικώς.
  6. Φυλοτικόν
  Διορίζονται και μερικές γυναίκες ως μαϊντανός (εκτός αν εμπίπτουν στην κατηγορία {2β} οπότε διορίζονται ως μαντζουράνα)
  7. Ηλικιακόν
  Εάν τυχόν από τα προηγούμενα κριτήρια δεν προκύπτει και κάποιος λογικός αριθμός νέων σε ηλικία, διορίζονται και μερικοί τέτοιοι ως …spice boys/girls. Αν δεν περισσεύουν θέσεις δημιουργούνται μερικά πρόσθετα υφυπουργεία, π.χ. «Νέας Γενηάς».
  8. Ανταγωνιστικόν
  Αν σε κάποια εκλογική περιφέρεια υπάρχουν δύο ισχυροί (σε σταυρούς) βουλευτές είτε υπάρχουν δύο κολλητοί τότε πρέπει να διοριστούν και οι δύο (κατά προτίμηση σε ισόβαρες υφυπουργικές θέσεις) για να μην παραπονιέται ο ένας ότι θα τον “φάει” ο άλλος… Έτσι ακριβώς έγινε στα Γιάννενα π.χ. με τον Καλογιάννη και τον Τασούλα τώρα ή τον Παπούλια και τον Μωρα’ί’τη παλιότερα.

  “ΡΕΖΟΥΜΕ”:
  Τί να σού κάνει κι ο κακόμοιρος ο Πρωθυπουργός;;;
  Είναι ήδη τρομερά δύσκολη η ικανοποίηση των παραπάνω κριτηρίων, πραγματική σπαζοκεφαλιά!
  Και θέλετε εσείς, οι απύθμενα ανικανοποίητοι, να προσθέσει και το IQ, την ειδικότητα, την εμπειρία, την ικανότητα, το ήθος, την εντιμότητα ως κριτήρια;;;

  Δεν ντρέπεστε λίγο, αχάριστοι;;;

  (*) Είναι προϊόν μακρόχρονης παρατήρησης και μελέτης από άτομο με υψηλότατο IQ (πάνω από 12,5 μιλάμε!) και δεν δέχομαι ούτε μύγα στο σπαθί μου.

 10. Aτρεύς Says:

  Y.Γ.
  Το ρολόϊ σου, ώ Ηλιότυπον, (για να μην γράψω το “άλλο” και γίνει καμμιά παρεξήγηση…) μήπως πάει μιά ώρα πίσω;;;
  Στας Ευρώπας βρίσκεσαι;;;

 11. Aτρεύς Says:

  Υ.Γ.
  Λάθος!
  Μιά ώρα μπροστά πάει… Μάλλον στη Jedda είσαι…

 12. heliotypon Says:

  >angelos: Σωατά τα λες αλλά ο Ατρεύς έγραψε!

  >Chrisni: Είδες; αυτό δεν το είχα σκεφτεί!

  >tsopanis: Θα αρχίσω να το σκέφτομαι (αλλά με τι;)

  >μαρία λεμονάτη: Κι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει. Αλλά προτιμώ την ανάλυση του Ατρέως!

  >Ατρεύς: Εκπληκτική η διατριβή! ‘Οχι δεν είμαι στην Εσπερία. Μεσόγεια είμαι αλλά δεν έχω δει πού είναι η ώρα για να την αλλάξω. Δεν σκαμπάζω και πολλά από τούτα δω τα διαβολομηχανήματα!

 13. madprofessorus Says:

  Βασικά αφού εμείς τους ψηφίζουμε,χωρίς να κάτσουμε να σκεφτούμε δυο πράγματα,καλά μας κάνουν!

 14. Ψυχάκιας Says:

  @ heliotypon:

  Καταρχήν να επισημάνω ότι και τα δύο προσόντα που αναφέρεις δεν είναι δικά του (επώνυμο και αφισοκολλητικό ταλέντο). Το μεν πρώτο το βρήκε έτοιμο αμέσως μόλις βγήκε στο φως του ήλιου από το….καταλάβατε όλοι, το δε δεύτερο είναι ταλέντο κάποιον μελαμψών κυρίων με Datsun (οι οποίοι τυχαίνει να είναι οι ίδιοι για κάθε υποψήφιο βουλευτή-υπουργό-πρωθυπουργό) το οποίο αυτός ενοικιάζει έναντι γενναίας αμοιβής.

  Όσο για τα κριτήρια…ο Ατρεύς είναι έτοιμος για Πρωθυπουργός!!

  Πάντως σε μία χώρα στην οποία ότι δηλώσουμε είμαστε…δεν είναι κωμικό να ψάχνουμε για αξιολογικά κριτήρια γενικά;

  Και τέλος αναρωτιέμαι γιατί δεν αναζητούμε το πρόβλημα (ή αν θέλετε τα προβλήματα) από τη ρίζα τους, η οποία είναι μία και μοναδική..Εμείς.

  Οι κύριοι Καραμανλήδες-Παπανδρέοι δεν είναι δικτάτορες είναι εκλεγμένοι…πολλάκις!!

 15. Ν.Α. Λάμπης Says:

  «Μίλησα» με τον “αυτάδελφο” Ατρέα. Τό πήρε απάνω του μετά τα επαινετικά σχόλιά σας, ετοιμάζεται για πρωθυπουργός, ήδη ίδρυσε κόμμα {το ΠΛΕΓΜΑ!!!} και δεν ευκαιρεί να blog-ίζει.
  Εμένα μέ έβαλε Υπεύθυνο Οργάνωσης και Εκπρόσωπο Τύπου, αναθέτοντάς μου την εξεύρεση στελεχών (μελλόντων υπουργών φυσικά) και την προπαγ…, sorry, την επικοινωνία.
  Σύντομα βιογραφικά και προσοντολόγια μπορείτε να υποβάλετε στο αρμόδιο blog του κόμματος: plegma.blogspot.com
  Για ισοπροσοντούχους θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!
  Γυναίκες δεκτές υπό εξειδικευμένες προϋποθέσεις.

  Έρρωσθε, που λέει κι ο Αρχηγός.

  ———————-
  Π.Λ.Ε.Γ.Μ.Α.=Πουτάνες Λαμόγια Έλληνες Γαμιάδες Μάγγες Ατσίδες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: