Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!!!


Είναι πολύ σημαντικό να έχεις χιούμορ (λένε από την Ελληνική λέξη “χυμός”) αλλά εμείς έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ! ‘Ετσι, ακούω πάλι ότι εργαζόμενοι από διάφορες ΔΕΚΟ και οργανισμούς ετοιμάζονται να βγουν στην λεγόμενη “εθελουσία έξοδο”! ‘Ανθρωποι στην ακμή της παραγωγικής τους περιόδου,  (40-50 χρόνια) ενθαρρύνονται να γίνουν συνταξιούχοι, πριν, φυσικά, συμπληρώσουν τον κανονικό συντάξιμο χρόνο που ισχύει για όλους τους άλλους. Και βέβαια, παύει να πληρώνει, ας πούμε, ο ΟΤΕ κάποιους μισθούς αλλά τα ταμεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των συντάξεων που αναγκάζονται να δώσουν σε νέους ανθρώπους με 10 ή 15 χρόνια εργασίας! Και από την άλλη μεριά, είμαι (και όχι μόνο εγώ) χωρίς (το ένα) τηλέφωνο εδώ και μιά εβδομάδα γιατί ο ΟΤΕ λέει δεν έχει προσωπικό μιά και έφυγαν με την εθελουσία έξοδο… Και ο ΟΤΕ (δηλαδή εμείς) πληρώνει ιδιωτικά συνεργεία για να αποκαθιστούν τις χιλιάδες βλάβες του παμπάλαιου δικτύου του, ενώ οι συνταξιούχοι πληρώνονται για να μην εργάζονται ή βρίσκουν και μιά δουλειά με μαύρο χρήμα και βολεύονται έξτρα πρίμα γκουτ!

Εγώ τό’ χω  δηλώσει, ότι είμαι χαμηλoτάτου IQ και δεν καταλαβαίνω πολλά απ’ αυτά που συμβαίνουν (κι άμα το δηλώσεις τι να σου πει ο άλλος; “είσαι βλάκας;” Ε, ναι, κύριε, του λες, αφού το έχω δηλώσει…). Μήπως κανείς/μία από σας σύντροφοι/ισσες καταλαβαίνετε τίποτα να μου πεί κι εμένα;;;

Advertisements

10 Responses to “Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!!!”

 1. hypatia Says:

  Εμείς φταίμε ηλιότυπε που τους ανεχόμαστε.
  Κανένας άλλος!!

 2. angelos Says:

  em s auti ti xwra pou gennithikes..

 3. marianaonice Says:

  Δεν ξέρω τι να υποθέσω! Υπάρχει ένα σχέδιο γενικό στο οποίο εντάσσονται όλα αυτά για την παρακμή της κοινωνίας μας και για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και ποιών ή δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο από τους …εκλεγμένους ταγούς μας, για την εν γένει πορεία μας και όλα λειτουργούν ως έλαχε και όπως εξυπηρετούν τους πιο ευνοημένους από εμάς, κάθε φορά;;;
  Π.χ. η αντίδραση των συνδικαλιστών των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, που αντιδρούν στην επέκταση των δρομολογίων κατά τις νυχτερινές ώρες και κατά τα Σαββατοκύριακα, πράγμα που ισχύει πανευρωπαϊκά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευρωπαίων πολιτών!! Εμείς φαίνεται στην εκάστοτε δουλειά πάμε όχι για να δουλέψουμε (ειδικά στο δημόσιο ή σε τέτοιου είδους κοινωφελείς εταιρείες), αλλά για να βολευτούμε! Όταν ο στόχος του ανθρώπου που εργάζεται δεν είναι η παραγωγή έργου στον τομέα του, αλλά η πάροδος του ωραρίου κατ΄ αρχήν, και των ετών στη συνέχεια για τη συνταξιοδότησή του, πρόωρη ή μη, τότε νομίζω ότι το πράγμα έχει …χαλάσει από την αρχή!! Και το IQ σου μια χαρά είναι, εκτός αν και το δικό μου είναι στα ίδια επίπεδα. Να είσαι καλά φίλε μου.

 4. Ναπολέων Παπαδόπουλος Says:

  Αφού τούς αξιοποιήσαμε ως υποστηρικτές/ψηφοφόρους {όλη η Ε.Σ.Α. στον ΟΤΕ και στην ΔΕΗ “ταχτοποιούνταν”, επί χούντας, και οι πιό πολλοί ρουσφετολογικοί διορισμοί εκεί γίνονταν επί Δημοκρατίας} τώρα τούς ξωπετάμε επειδή είναι άχρηστοι -ή απλώς αντιοικονομικοί- ως “εργαλεία” παραγωγής, ΜΟΝΟΣ σκοπός της οποίας βέβαια είναι ο πλουτισμός των -όποιων- μετόχων και όχι η εξυπηρέτηση των πολιτών…

  “Ελεύθερη” Οικονομία της Αγοράς δεν θέλαμε;;;

  Ας τή λουστούμε!!! {*}

  Μόνη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ λύση:
  Εξύψωση της εργασίας στο βάθρο της, ως κοινωνικής προσφοράς, ως “εκ των ών ουκ άνευ” της ανθρώπινης ζωής, και όχι ως “δουλεία-δουλειά”, ως ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ λύσης για την επιβίωση, στην οποία, όπως εναργέστατα λέει η Βίβλος, ο “θεός” καταδίκασε τους αμαρτωλούς πρωτόπλαστους και τους επιγόνους τους {όχι όμως και τους ενάρετους ιεράρχες και βασιλιάδες… Αυτό, δικό μου…}

  «Ρεζουμέ»:
  Τέρμα οι Συντάξεις “γήρατος”!!! Τέρμα, ρέεεεεεεεεεε!!!
  Πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε!!!
  Γιατί έτσι μάς αρέσει!
  Γιατί δεν θέλουμε να μάς δουν ως “απόμαχους” της ζωής και να μάς μεταχειρίζονται ως «άχθη αρούρης» στην καλλίτερη περίπτωση ή ως σκουπίδια στην χειρότερη.
  Φυσικά και θα εργαζόμαστε λιγότερο όσο γερνάμε. Και σε ελαφρότερες εργασίες. Και θα αμειβόμαστε περισσότερο. Και θά ‘μαστε αξιοπρεπείς, χωρίς να “χρωστάμε” σε κανέναν τίποτα.

  Εκάς η ελεημοσύνη και οι “συντάξεις γήρατος”, η δόλια αυτή εφεύρεση της πλουτοκρατίας, που τήν απενοχοποιεί για την απομύζηση των παραγωγικών “εργαλείων” και το ξεσκαρτάρισμα των μή παραγωγικών.

  Συγγνώμην για την φλυαρία. Περισσότερα στο blog μου, σε παλιότερο post.

  αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
  Ναπολέων{**}

  ——–
  {*} Πρίν από μάς τήν έχουν λουστεί ο Βρεττανοί με τα θατσερικώς ιδιωτικοποιηθέντα τραίνα και ταχυδρομεία τους. Και ξέρετε ποιοί βλαστημάνε περισσότερο;;; Μά οι άκρως συντηρητικοί που είχαν καλομάθει με τις άψογες ΠΡΙΝ υπηρεσίες. Στην επόμενη βόλτα σας στη Λόντρα ρωτείστε, μάθετε…

  {**} «Δυνάμει» συνταξιούχος εδώ και -κρατηθείτε!- 19 (δεκαεννιά) χρόνια αλλά ακαμάτως εργαζόμενος. Το “μότο” μου: Τη σύνταξή μου θα τήν πάρει η χήρα μου (αν υπάρχει κάποια τότε…).
  Και …κοτσονατότατος, παρ’ όλα αυτά! Όχι ραμολί ή workholic! Μην μού τό χαλάτε…

 5. meniek Says:

  το καλύτερο είναι που τα ιδιωτικά συνεργεία στελεχώνονται από τους συνταξιούχους, οι οποίοι πληρώνονται τώρα με δελτίο παροχής υπηρεσιών 🙂

 6. maya Says:

  χαμηλότατου IQ ε?
  μόνο έτσι εξηγείται η έκφραση απορίας πολλών…
  δεν μπορώ να σου εξηγήσω τι συμβαίνει
  αλλά εσύ μου ανέλυσες ευφιέστατα γιατί.

  πολύχρωμη καλησπέρα
  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

 7. heliotypon Says:

  >Hypatia: Το “τους ανεχόμαστε” μια κουβέντα είναι. Πώς να αντιδράσει ένα χαυνωμένο από διάφορα μέσα πλήθος που το έχουν φτιάξει έτσι ώστε να μην αντιδρά με τίποτα; Πάρε εσένα, σαν παράδειγμα: Πώς αντιδράς στην απαίτηση όλων των εργοδοτών σου να μην έχεις δυό, έστω μία μέρα την εβδομάδα ανάπαυλα; Πότε θα χαλαρώσεις, θα διαβάσεις, θα ερωτευτείς, αν 7 μέρες τη βδομάδα βρίσκεσαι στα εργοτάξια;

  >angelos: Η χώρα μιά χαρά είναι. Οι άνθρωποί της, φαίνεται, γεννήθηκαν με όλες τις διαστροφές του κόσμου στο κρανίο τους!

  >marianaonice: Οι “εκλεγμένοι ταγοί μας” και οι συνδικαλιστές με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν: Τα ατομικά τους συμφέροντα υπηρετούν κι εμείς χορεύουμε στο σκοπό που μας παίζουν! Το φχαριστήθηκα, όμως, που δεν τους πέρασε όμως αυτή τη φορά (των συνδικαλιστών του μετρό). Τα επιχειρήματά τους ενάντια στην επέκταση του ωραρίου τα άκουσες; Για να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος!

  >Ναπολέων Παπαδόοπουλος: Αδελφέ πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία σου. Κι εγώ την ίδια επιθυμία έχω. Να πεθάνω εργαζόμενος. Στην Ινγλετέρα δεν επιθυμώ να πάω διότι δεν τους πάω τους κατοίκους της γενικώς, κι έτσι δεν θα έχω την ευκαιρία να ρωτήσω, αλλά σε πιστεύω. Πάντως οι τελευταίες (προ δεκαετιών) εντυπώσεις μου από τα τραίνα τους είναι αηδιαστικές: φριχτά βρώμικα!

  >Meniek: Δεν το ήξερα αλλά λογικό ακούγεται…

  >maya: Ε, ναι, χαμηλοτάτου είμαι! Φαίνεται είχα κάποια …έκλαμψη! Φιλιά.

 8. Devilio Says:

  Να σχολιασω μονο σε ολα αυτα οτι στον ΟΤΕ με τις αλλαγες στην τεχνολογια ατομα μεγαλης ηλικιας επρεπε να φυγουν, γιατι πλεον δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις της δουλειας. Αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια μιας κ ο πατερας μοθ ηταν ενα απο αυτα….

 9. heliotypon Says:

  >Devilio: Αυτό που λες έχει μια λογική αλλά δεν συνταξιοδοτούνται μόνο μεγάλης ηλικίας και κοντά στη σύνταξη υπάλληλοι αλλά και νέοι. Πάντως, αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν κάποιοι στις νεότερες τεχνολογίες θα μπορούσαν να κάνουν άλλες εργασίες κι όχι να επιβαρύνονται τα ταμεία με πρόωρες συντάξεις. ‘Αλλωστε ένας άνθρωπος στα 50 ή 60 είναι ακόμη πολύ ζωντανός και μπορεί α κάνει πολλές εργασίες.

 10. Devilio Says:

  Δεν ειναι λαθος αυτο που λες, αλλα απο την αλλη ξέρω πόσο δυσκολο ειναι και γιαυτο θα διαφωνήσω… Σύμφωνα με τη λογική σου, σύνταξη στα 70? Ο πατέρας μου δεν μπορεί να δουλέψει πλέον πολλές ώρες την ημέρα, οπότε διαφωνώ καθαρά από προσωπική εμπειρία. Αλλιώς όλοι μπορούμε να φιλοσοφούμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: