Πότε, επί τέλους, θα φύγουν τα ράσα;


Από τις ειδήσεις: “Ο υπουργός κ. Χατζηγάκης θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για να συζητήσουν το θέμα του συμβολαίου γάμου“. Σπάνια θυμώνω αλλά εδώ θύμωσα πολύ, παρ’ όλο που δεν με αφορά καθόλου το θέμα. Πότε, μωρέ, θα κάνετε πέρα τα ράσα από τις πολιτικές αποφάσεις; Πότε θα τους απομονώσετε από την πολιτεία; Τι δουλειά έχει ο παπάς με τα νομοσχέδια; Τι ξέρει να πει; Τι γνώμη μπορεί να έχει και με τι φόντα και γνώσεις; Φτάνει πιά! Μακρυά η μαυρίλα από το πολιτικό προσκήνιο! ΦΤΑΝΕΙ!

Advertisements

8 Responses to “Πότε, επί τέλους, θα φύγουν τα ράσα;”

 1. patatoula Says:

  Ειμαι απογοητευμενη και απο τις δυο πλευρες. Οποτε ειτε παρουν αποφασεις μαζι ειτε χωρια το ιδιο μου κανει.
  Μαυριλα παντου θα ελεγα!!!!!!!!!

  Οσο για το νομοσχεδιο αν ειναι ετσι οπως μου το ειπαν γιατι δεν το ακουσα ουτε το διαβασα καπου ως τωρα, τοτε καλο μου ακουγεται για καποιες περιπτωσεις!!

 2. madprofessorus Says:

  Σ αυτή τη χώρα των ορθόδωξων μουτζαχεντίν δύσκολο το βλέπω να αποκοπεί αυτή η σχέση…σκέφτομουνα οτι εάν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος,πόσα έχει να χάσει η εκκλησία,αλλά και πολλοί εμπόροι…ο γάμος είναι μεγάλη αγορά,κ πολύς κόσμος κονομάει από αυτό…αν κ δύσκολα θα περάσει στον κόσμο,ειδικά στις γυναίκες,δεν είναι ακόμα έτοιμες γι αυτό…

 3. Adrian Leverkuhn Says:

  Εξάλλου οι ίδιοι οι ιερείς θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον ο γάμος θα αποκτουσε πραγματικό νόημα για όσους το επιθυμούν και θα έπαευε να είναι παρωδία για τους υπόλοιπους.
  Εύστοχη και ενδεικτική του πνεύματος που επικρατεί η σχετική διαφήμιση μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας(tim νομίζω) που εμφανίζει το ζευγάρι ενώπιον του ιερέα να παζαρεύει το ψυχί τε και σώματι

 4. Ο Αιρετικός Says:

  Να ρωτήσω κάτι; Εμείς γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την κατάργηση της κρατικής μισθοδοσίας και χρηματοδότησης της εκκλησίας;

 5. π.Σπυρίδων Says:

  Μήπως έχετε ποτέ συνειδητοποιήσει στις χώρες των αυθεντικών μουτζαχεντίν τι γίνεται και αν θα είσασταν ελεύθεροι όπως στην Ελλάδα να ξεσπαθώνετε υβρίζοντας τα πάντα?

 6. heliotypon Says:

  >patatoula: Δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη για το ασφαλιστικό. Μόνο θα μπορούσα να πω ότι η ενοποίηση των ταμείων θετική είναι αν επιφέρει οικονομίες. Επίσης ότι αν πρόκειται να ζούμε περισσότερο, να γεννάμε λιγότερο και να έχουμε καλλίτερη περίθαλψη, από κάπου θα πρέπει να πληρωθεί το (πολύ) αυξημένο κόστος.

  >madprofessorus: Οι μουτζαχεντίν κάθε είδους, ορθόδοξοι οι μουσουλμάνοι, ξεκινάνε από την επιθυμία τους να εξουσιάσουν. Βέβαια πολλοί είναι παραπλανημένοι από τα παραμύθια που τους πουλάν οι θρησκείες τους, αλλά η γενική αρχή της ύπαρξης μιάς θρησκείας είναι να εξουσιάσουν κάποιοι κάποιους άλλους. Το βλεπουμε καθημερινά αυτό.

  >Adrian Leverkhun: Δύσκολο να αντιληφθούν κάτι που προέρχεται από τη λογική και είναι πέραν από τις θρησκευτικές προκαταλήψεις…

  >Ο Αιρετικός: ‘Ελα ντε! Ξεσηκωνόμαστε για άλλα, ασήμαντα και έχουμε καταπιεί το χάπι της θρησκείας χωρίς συζήτηση!

  π. Σπυρίδων: Αδελφέ, δεν ζούμε (ευτυχώς) σε χώρα αυθεντικών μουτζαχεντίν αλλά οι εγχώριοι μουτζαχεντίν έχουν κάνει τη δουλειά τους πολύ πιο αριστοτεχνικά: ‘Εχουν δημιουργήσει θεοκρατικό κράτος χωρίς να το έχουν αντιληφθεί οι (περισσότεροι) πολίτες της χώρας! Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η έκφραση γνώμης και γιατί η μη αποδοχή θρησκευτικών μυθευμάτων αποτελεί ύβριν. Θα ήθελα να μου υποδείξεις ποιόν έβρισα. Το να πω ότι κάποιος είναι άχρηστος ή άνους είναι μιά γνώμη και όχι ύβρις. Αν σου παρουσιαστεί κάποιος “μάγος” που ισχυρίζεται ότι έχει δυνατότητες που εσύ και οι συνάδελφοί σου δεν παραδέχεστε, δεν θα τον πεις, άχρηστο, αγύρτη, απατεώνα; Τον βρίζεις; Τη γνώμη σου εκφράζεις.

 7. π.Σπυρίδων Says:

  φίλε αιρετικέ έχεις δικαίωμα να πιστεύεις όπου θέλεις,να εκφράζεσαι όπως θέλεις αλλά να σέβεσε την ελευθερία και τα πιστεύω όλων αυτών που πιστεύουν στα “θρησκευτικά μυθεύματα” όπως τα αποκαλείς

 8. heliotypon Says:

  >π. Σπυρίδων: Αδελφέ μάλλον με μπερδεύεις: ο “Αιρετικός” είναι επισκέπτης του ιστολογίου. Ο διαχειριστής και στον οποίον ανήκει η ανάρτηση του αρχικού άρθρου είναι ο Heliotypon.

  Τα “πιστεύω” κάθε ανθρώπου είναι σεβαστά. Διαφωνώ με την θεσμοποίηση των θρησκευτικών μυθευμάτων. Ας επιλέξουν όσοι τα πιστεύουν καθώς και οι οπαδοί κάθε άλλης θρησκείας ή οργάνωσης να είναι πιστοί, οπαδοί, μέλη ή ό,τι άλλο θέλουν. ΑΛΛΑ όχι να γίνεται οποιαδήποτε θρησκεία κομμάτι της κρατικής λειτουργίας. ‘Οχι να πληρώνω εγώ, με τους φόρους μου, τις δαπάνες μιάς πολυέξοδης θρησκευτικής μηχανής και τις Μερσεντές των “αγίων”. Όχι να υποχρεώνομαι να βλέπω τη μαυρίλα των ράσων σε κάθε κρατική εκδήλωση. ‘Οχι να είναι υποχρεωτική η διδασκαλία των θρησκευτικών μυθευμάτων στα παιδιά του κόσμου. ‘Οχι στη διαστρέβλωση της ιστορίας μόνο και μόνο για να εμφανιστεί το θρησκευτικό κατεστημένο ως εθνικός ταγός. ‘Οχι στον χωρισμό των ανθρώπων και όχι στη πρόκληση διχόνοιας και μίσους με βάση τις θρησκευτικές τους τοποθετήσεις.

  ‘Εγινα αντιληπτός;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: