Τι έκανες χτες μωρέ;


Είχα πάντα μια απορία, που μου την τσίκγλισε πριν λίγες μέρες ο Καλαμίτσης σε μιά πρωινή του εκπομπή: Κάθε που αλλάζει κυβέρνηση (αλλά και ενδιάμεσα) κάποιοι συμπολίτες μας διορίζονται σε βαρβάτες θέσεις (Γενικού γραμματέα υπουργείου, διοιηκητή οργανισμού, ΔΕΚΟ, Τραπεζών και άλλων …κοινοβλαβών ιδρυμάτων!). Μισθοί χοντροί, Μερσεντές ή BMW μαύρη, μούρη ακατάδεχτη, διάβασμα εφημερίδας στο πίσω κάθισμα (μπας και ρίξουν το βλέμμα στην απ’ έξω πλέμπα…). Μπορεί να μου πεί κάποιος αυτοί οι ρεμπεσκέδες τι έκαναν πριν διοριστούν; Ποιές δουλειές τους άφησαν για να ασχοληθούν με τη σωτηρία μας; Και πώς αφήνεις, κύριε, τη δουλειά σου έτσι ξαφνικά και πας να γίνεις “γενικός” ή διοιηκητής; Τόσο ασήμαντη ήταν η προηγούμενη δουλειά σου που την αφήνεις με το παραμικρό; Ποιός θα την φροντίζει; Κι όταν φύγεις (γιατί θα φύγεις) από τη θέση, που θα πάς; Θα γυρίσεις πίσω; Και θα σε περιμένει η δουλειά; Κι αν είναι ελεύθερο επάγγελμα θα σε περιμένουν οι πελάτες; Η μήπως, μετά από τη θητεία σου στη δημόσια θέση, θα έχεις οικονομήσει τόσα που δεν θα την έχεις ανάγκη πιά την παλιά δουλειά;

(Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα τον Τραμπάκουλα που τον κάλεσαν να γίνει “Ποιμήν παρά τω Προέδρω” κι αυτός πήγε κι έγινε…)

Απορίες ενός αφελούς…

Advertisements

5 Responses to “Τι έκανες χτες μωρέ;”

 1. patatoula Says:

  Αφου απαντησες μονος σου.
  Θα βγαλει τοσα πολλα που δεν θα χρειαστει ουτε να γυρισει στην παλαια του θεση αλλα ουτε καν να σκεφτει τι θα γινει οταν θα φυγει απο αυτη.

 2. koulpa Says:

  Δεν έχω συγκεκριμένες πληρογορίες.. αλλά φαντάζομαι ότι είναι δύο κατηγορίες.. αυτοί που διάφορα μέλη της οικογένιάς τους μπενοβγάινουν σε τέτοιες θέσεις.. κάτι σαν οικογενιακή επιχέιρηση.. και αυτοι που ξεκινούν νέα οικογενιακή παράδοση αναρηχόμενοι από πιόχαμηλες μιζοφόρες θέσεις..:):)
  Την καλημέρα μου:):)

 3. Αθανασία Says:

  Γειάσου φίλε….α, καλά νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι πιά γνωστό και εδώ και πάαααααααρα πολλά χρόνια ότι έχει γίνει πιά κάτι σαν έθιμο να διορίζονται πάντοτε τα λάθος άτομα στις λάθος θέσεις…τα εντελώς ακατάλληλα άτομα όμως…ή τα πλέον ακατάλληλα για τις όποιες δουλειές και τα εντελώς ανίκανα να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις υποχρεώσεις τον θέσεων αυτών….εάν κάνεις ένα γκάλοπ θα δείς ότι αυτά τα άτομα ούτε τις κατάλληλες γνώσεις έχουν (κυρίως αυτό),γιανά κάνουν ότι χρειάζεται μιά τέτοια θέση,ούτε έχουν τα προσόντα…και το κυριότερο έχουν μπεί εκεί με κάποιο γερό μέσον;;; ίσως;;; (γιατί όχι;; παίζει κι αυτό συχνά)…ή με ‘λαδωμα’;;;ή επειδή είχαν κάποιον γνωστό με συμαντική θέση…κτλπ,κτλπ,κτλπ…..πόοοοοσα παιδιά του τάδε δικηγόρου (του διαβόλου),του τάδε γιατρού (της κακιάς ώρας)…έγιναν γιατροί,δικηγόροι αι έεεεεενα σωρό άλλα μόνο και μόνο επειδή ήταν ο πατέρας τους και επειδή έπρεπε να συνεχίσουν τις τάδε παραδόσεις της οικογένειας κτλπ,κτλπ,……και μπλά,μπλά…..και χωρίς κάν να το αξίζουν αυτό;;είναι φαίνεται το σύστημα της Ελλάδας τέτοιο…που έχει σαν κανόνα να χαντακώνει αυτούς που πραγματικά αξίζουν και να αναδικνύει τους άχρηστους…..ίσως…και τους ανίκανους….Αθανασία.

 4. hypatia Says:

  Καλησπέρα Ηλιότυπε
  Σε αυτές τις θέσεις που αναφέρεις βασίζεται όλη η νοοτροπία των κομματικών οργανώσεων. Αυτές τις θέσεις περιμένουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι όταν γίνει το κόμμα κυβέρνηση. Το όνειρο του κάθενα ένα, από τον απλό αφισοκολλητή μέχρι τον ανώτερο κομματάρχη.

  Και να είχαν οι άνθρωποι που διορίζονται τυπικά και σχετικά με τη θέση προσόντα!!!Αυτός που αντικατέστησε το Ζαχόπουλο στο Υπουργείο Πολιτισμού είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Η προϋπηρεσία που είχε ήταν στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Καμία επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού..

 5. madprofessorus Says:

  Δυστυχώς η αναξιοκρατία βασιλεύει στο Ελληνιστάν…γι αυτό πάμε κατά διαόλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: