Το “Βέτο”…


Οι πολιτικοί και ιδίως οι κυβερνώντες, υπόκεινται σε μιά καθοριστική ομηρία: Δεν μπορούν οι πράξεις τους να αφίστανται ουσιωδώς από τα κοινά “εθνικά πιστεύω”, τις γενικά αποδεκτές εθνικές θέσεις. Ακόμη και αν έχουν διαφορετική προσωπική γνώμη δεν θα τα βάλουν φανερά με την κοινή γνώμη της χώρας τους γιατί αυτό θα τους καταστρέψει πολιτικά, ίσως και φυσικά (πάντα υπάρχουν οι επίδοξοι εξολοθρευτές του “προδότη”). Οι σημερινοί σκοπιανοί μεγάλωσαν με κάποιες ιστορικές διδασκαλίες και μέσα σ’ ένα κλίμα που συγκλίνουν στις σημερινές τους επίσημες θέσεις. ‘Ισως να υπάρχουν κάποιοι αντικειμενικοί ιστορικοί σ’ αυτή τη χώρα που ξέρουν την αλήθεια, αλλά δεν πρόκειται να βγει κανείς απ’ αυτούς και να κοντράρει την γενικά αποδεκτή πολιτική θέση. Ούτε κανένας σκοπιανός θα τολμήσει να προτείνει αναθεώρηση του συντάγματος του κρατιδίου για να μας κάνει τη χάρη. ‘Αρα άδικα προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι δεν είναι μακεδόνες και ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις σημερινές θέσεις τους και το όνομα Μακεδονία. Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και με μας (όπως ήδη συμβαίνει, άλλωστε με θέσεις που θεωρούνται εθνικές και που περιέχουν άφθονο ψέμμα..) αν είμαστε στη θέση τους. ‘Οταν φανατίζεσαι δεν έχεις και πολλά περιθώρια αναζήτησης της ιστορικής αλήθειας.

Πρέπει να ομολογήσω ότι έπεσα έξω όταν υποστήριζα, σε παλαιότερη ανάρτηση, ότι θα μας αναγκάσουν να μην βάλουμε βέτο. Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να κάνουν από δω και πέρα. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι υπερατλαντικοί (αλλά και αρκετοί ευρωπαίοι) “δημοκράτες” θα δεχτούν τέτοιο χαστούκι από τη μικρή (και άνευ κύρους…) Ελλάδα, χωρίς αντίδραση. “Καλάααα, θα τα βρούμε!” θα σκέφτονται τώρα και θα σπεύσουν να εκπονήσουν και κάποια σχέδια σωφρονισμού μας αν δεν το έχουν κάνει ήδη! Εδώ σωφρόνισαν κοτζάμου Σαντάμ, εμείς θα τους ξεφύγουμε;

Και μιά απορία: Γιατί χτυπιούνται όλοι αυτοί οι ξεβράκωτοι να μπουν στο ΝΑΤΟ; Τι πρόκειται να κερδίσουν από την καθυποταγή τους στους (αμερικάνους κι ευρωπαίους) στρατοκράτες; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό το πολύ περίεργο φαινόμενο;

Advertisements

4 Responses to “Το “Βέτο”…”

 1. Αλέξανδρος Ζήβας Says:

  Αποκωδικοποίηση….: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,….
  Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,….
  Γεια…..
  URL : http://www.siopi.gr

 2. isisveiled Says:

  χμ.. ως προς την απορία σου..

  νομίζω ότι το φαινόμενο οφείλεται σε όσα προηγουμένως αναφέρεις. Σου λέει ο “ξεβράκωτος” άσε καλύτερα, μη του ρθει του υπερατλαντικού καμμιά μέρα, να με φάει λάχανο τύπου Σαντάμ..

 3. X@xΛιΔάΚι Says:

  Έχει σημασία το πού ανήκεις και ποιοι σε “αναγνωρίζουν” και “αναγνωρίζεις”. Προσδίδει στο κύρος σου να είσαι σε μια ομάδα με “μεγάλους” παρά να σου κάνει προσκληση το νησί Τουβαλού (που δεν το μειώνω φυσικά) στα ανοικτά του Ειρηνικού για παράδειγμα.

  Κοίτα πώς σε κοιτάνε πχ. αν πεις ότι ξερεις τον τάδε ή την τάδε στο σταρ-σύστεμ…….

 4. hypatia Says:

  Καλησπέρα,
  Δεν έπεσες και τόσο έξω στην εκτίμησή σου. Δεν θέλανε να μας αφήσουν με καμία δύναμη να ασκήσουμε το βέτο. Και να είσαι σίγουρος, αντίποινα τύπου σωφρονισμού σίγουρα θα έχουμε.
  Τα μικρά κράτη έχουν λυσάξει να μπουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, για να μπουν στο παιχνίδι των “μεγάλων”. Για παράδειγμα, η Κροατία μπορεί να είναι ένα μικρό κράτος, αλλά την ψήφο της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, σίγουρα θα την διαπραγματευτεί για να αποκομίσει οφέλη… Και όταν κάποια κράτη είναι στη γωνία, απομονωμένα και αποδυναμωμένα, κάθε θετική ψήφος για αυτούς μετράει διπλά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: