Doping (Ελληνικά “Φαρμακοδιέγερση”)


Doping! Ειλικρινά, αν ήθελα να γίνω χυδαίιος θα έγραφα: στα @@ μου! Αυτοί δεν είναι αθλητές. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Εμπόριο της χειρίστης μορφής είναι. Το εμπόριο δεν είναι, γενικότερα, αρνητική έννοια. Εξαρτάται από το τί εμπορεύεσαι και πώς εμπορεύεσαι. Ο μανάβης έμπορος είναι αλλά αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να πάτε κάθε μέρα στου διαόλου τη μάνα για να βρείτε καμιά τομάτα ή κανένα μαρούλι. ‘Ομως αυτός που γίνεται χορηγός της αθλητικής εκδήλωσης για να διαφημίσει και να πουλήσει το γλυκερό καφετί ζουμί του που ΔΕΝ αποκαλύπτει τι σόϊ ουσίες περιέχει και που κανένας δεν τον υποχρεώνει να τις αναγράψει στην ετικέττα, αυτός που κάνει τα παιδιά να εθίζονται στο παλιοζούμι του, δεν μου είναι σεβαστός ως οικονομικός συντελεστής μιάς αθλητικής εκδήλωσης. Ούτε, φυσικά, οι ντοπαρισμένοι και χορηγούμενοι αθλητές που διαφημίζουν τα πάσης φύσης “επώνυμα” αθλητικά είδη. ΑΥΤΟΙ οι ολυμπιακοί αγώνες καμία σχέση δεν έχουν με το “ιδεώδες” που μαθαμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε. Γι’ αυτό και αυτά τα ντοπαρίσματα, που όλοι τα κάνουν και ο πιο μάγκας καταφέρνει να την σκαπουλάρει από το εργαστήριο, δεν με ενδιαφέρουν. Και θα ήθελα τέτοιοι ολυμπιακοί αγώνες να σταματήσουν να γίνονται γιατί είναι ντροπή για εμάς που οι προγονοί μας (όσο ήταν πρόγονοί μας…) τους καθιέρωσαν.

Advertisements

7 Responses to “Doping (Ελληνικά “Φαρμακοδιέγερση”)”

 1. itelli Says:

  Κ όμως, αν το ψάξεις, η ντόπα (κ η παγαποντιά) έπαιζε από τους τότε Ολυμπιακούς. Φαίνεται ότι τελικά υπάρχει κάποιο λινκ μεταξύ ημών κ των προγόνων μας…

 2. ange-ta Says:

  Φίλε μου,

  Πολύ σωστά το θέτεις το θέμα! Λίγα λόγια και καθαρά.
  Τέτοιοι αγώνες να μας λείπουνε. Δεν τους θέλουμε.
  Όμως να πω κάτι. Τι το καινούργιο βγάζει αυτή η ιστορία;;; Ποιος δεν παίρνει ντόπα;;; ΟΛΟΙ χωρίς καμία εξαίρεση ντοπάρονται. Η διαφορά είναι ότι πήραν τη λάθος ντόπα από το ιντερνέτ μάλλον και τους πιάσανε. Μάλιστα μου περνάει από το μυαλό, μήπως έγινε ότι έγινε επειδή θίχθηκε η επίσημη οδός της πώλησης των ουσιών!

  Οι μεγάλοι αθλητές αλλάζουν το αίμα τους πριν βγούν στη σκηνή, πρώτο για να μην είναι κουρασμένοι, να μην έχουν τοξίνες κούρασης και να μην
  ανιχνευεται η ντόπα.

  Αυτοι είναι οι αγώνες!!!!
  Μια κοινωνία που δεν σεβεται τη ζωή, θα κάνει πίσω στη ντόπα;;;;;;;;

 3. ange-ta Says:

  @ itelli,

  ναι ο Σιμόπουλος κάτι προσπαθεί να πει, αλλά δεν υπάρχει καμια σχέση με την σημερινή αηδία των αγώνων!!!!

 4. Devilio Says:

  Απλά συμφωνω…

 5. madprofessorus Says:

  Δεν ξέρω αν στην αρχαιότητα οι προγονοί μας έπαιρναν ματζούνια,αλλά σίγουρα οι σύγχρονοι αγώνες είναι φαρμακωμένοι,παίζονται πολλά χρήματα κ συμφέροντα,κ δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη…

 6. Ναπολέων Παπαδόπουλος Says:

  Καλά και πρόσβαρα τα προλεχθέντα.

  Όμως τα “ρεκόρ” φέρνουν την ντόπα. Είναι υποχρεωτική πλέον, λένε οι “ειδικοί”, αν πάς για ρεκόρ.

  Και η πρωτιά, εν γένει βεβαίως, αυτή η άθλια «εφεύρεση» για να κατασιγαστεί ο τρόμος ότι δεν είμαστε δά το «Τέλειον Πλάσμα του Δημιουργού»…, δεν είμαστε και τίποτα σπουδαίο, ζούμε τόσο, τόσο λίγο…, και μετά… Πούφ!

  Απλά -μεταβατικά- μέτρα, για έντιμους πολίτες/ηγέτες, που θέλουν να καταργηθεί η ντόπα και τα συναφή αηδιαστικά:
  1. Απαγορεύεται πάσα μέτρηση, καταγραφή, αναφορά των αθλητικών επιδόσεων.
  2. Μέχρι να καταργηθούν εντελώς τα “πρωτ”αθλήματα, ας τους κάνουμε τη χάρη να βραβεύουν (μόνο ΗΘΙΚΑ!) τους πρώτους.
  3. Εισαγωγή ειδικού μαθήματος στα σχολεία, για να διδάσκονται τα παιδιά ότι σημασία έχει να είσαι ΚΑΛΟΣ σε κάποια πράμματα ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΣ, που δεν έχει κανένα νόημα. Σκεφτείτε τον πρώτο σε μιά τάξη από “σκράπες” και τον τελευταίο σε μιά τάξη από “σπίθες”.
  4. Εισαγωγή άλλου μαθήματος στα σχολεία για την αξία της γυμναστικής της άθλησης, ως βελτιωτικών του πνεύματος “εν σώματι υγιεί”, όχι …ντοπέ.

  Καλή αντάμωση αντοπάριστοι φίλοι.
  αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
  Ναπολέων

  Υ.Γ. —-»»» Ηλιότυπον
  Σού ‘χω μιά ωραία ιστορία για το «ζουμί» επί χούντας.
  Επειδή όμως μπορεί να εκληφθεί ως περιαυτολογία, δεν τήν βάζω εδώ. Πές μου το e-mail σου να σού τή στείλω.

 7. heliotypon Says:

  >Itelli: Δεν έχω πληροφορίες περί ντοπαρίσματος από την αρχαία εποχή, αλλά αν μιλάμε για προσπάθειες τόνωσης με την κατανάλωση ειδικών τροφών, νομίζω ότι αυτό θα ήταν θεμιτή πρακτική και, πάντως, τελείως διαφορετική από το χημικό ντοπάρισμα. Δεν είμαι κατά της χημείας (αντίθετα την αγαπώ ως επιστήμη) αλλά το να παραβιάζουμε τη φύση μέσω της χημείας το θεωρώ απαράδεκτο, για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

  >ange-ta: Αυτή είναι και η δική μου θέση. Αν είναι τέτοιοι οι αγώνες δεν τους θέλω! Δεν θέλω τη (εμπορική) νόθευση οποιυδήποτε ιδανικού.

  >Devilio: Ευχαριστώ

  >Madprofessorus: Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αυτό το γαμημένο το κέρδος! Και τι εγκλήματα δεν κάνει!

  >Ναπολέων Παπαδόπουλος: Και για αυτούς τους λόγους είμαι, γενικότερα, κατά του ανταγωνισμού οποιασδήποτε μορφής. E-mail: alnorat παπάκι gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: