Κοινοβουλευτική Δικτατορία…


Το παρακάτω κείμενο το άφησα ως σχόλιο και στο Blog της Βουλευτού Κας Φωτεινής Πιπιλή, με την προσθήκη ερώτησης αν ψήφισε η ίδια αυτόν τον νόμο!

Σε εκπομπή του Καλαμίτση μόλις άκουσα από τον πρόεδρο των φοροτεχνικών μερικά φρικτά νέα που δείχνουν το αισχρό πρόσωπο της σημερινής κοινοβουλευτικής δικτατορίας, που έχει βάλει στόχο τα πορτοφόλια των πολιτών, καταργώντας, στην ουσία, τη δυνατότητα του πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να βρεί το δίκιο του έναντι του κράτους, όταν αυτό τον αδικεί. Με πρόσφατο νόμο αυξάνεται το παράβολο για την προσφυγή στα διοικητικά πρωτοδικεία από €9 se €3.000 (καλά διαβάσατε, 3.000) για κάθε προσφυγή. Που σημαίνει ότι όταν σας κάνουν έλεγχο και έχετε διαφορές σε διάφορα σημεία του ελέγχου (ΦΠΑ, κύριος φόρος, χαρτόσημα, πρόστιμα, κλπ) για κάθε περίπτωση πληρώνετε 3.000 ευρώπουλα για να πάτε στα δικαστήρια!

‘Ετσι ο έφορας νοιώθει παντελώς ασύδοτος αφού ο πολίτης είναι κυριολεκτικά στα νύχια του. Ποιός πολίτης δεν θα ξεπουληθεί για να λαδώσει, μιά και του καταργείται το δικαίωμα να πάει στα δικαστήρια! Φυσικά, τώρα το κράτος δεν θα πληρώνει τα χρέη του στους προμηθευτές του, θα κάνει κάθε είδους αδικία στους υπαλλήλους του και θα είναι κυριολεκτικά ασύδοτο μια και η προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο θα γίνει στην ουσία αδύνατη!

‘Ηθελα να ξέρω πότε θα βρεθεί κάποιος που θα του την βιδώσει στη απελπισία του, θα αρπάξει κανένα αυτόματο ή βόμβα και θα πάει να «καθαρίσει» τους δικτάτορες που καταργούν, βαθμιαία, το θεμέλιο της δημοκρατίας: Τη Δικαιοσύνη!

Στη γειτονική Τουρκία, που την κατηγορούμε σε κάθε ευκαιρία, το παράβολο για την αντίστοιχη προσφυγή είναι μερικές λίρες (Τουρκίας). Αλλά η Τουρκία δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη ενώ …εμείς είμαστε!

Μήπως άδικα παλαίψανε οι πρόγονοί μας να ελευθερωθούν από τους Τούρκους, αφού οι σημερινοί κατακτητές μας είναι πολύ χειρότεροι; Μήπως πρέπει να πάμε να ζήσουμε στην Τουρκία ή στα Σκόπια;

Advertisements

7 Responses to “Κοινοβουλευτική Δικτατορία…”

 1. kalamitsis Says:

  σύντροφε,
  το έψαξα όμως και εγώ και βρήκα πως το νομοσχέδιο τα λέει αλλιώς…
  τα παράβολα στα Διοικητικα Δικαστήρια, από 5 κα ι9 ευρώ, πάνε 25 και 50 αντιστοίχως…
  δεν ξέρω ποιά είναι τελικώς η αλήθεια…
  ο Ντουκάκης έχει εξαφανιστεί κα ιδεν μπορώ να τον βρω να τον χέσω -εφ όσον έχει πει παπαριές…

  καλή ημέρα νά’χεις
  καλαμιτσης

 2. heliotypon Says:

  >Kalamitsis: Σύντροφε αν λέει τέτοιες μαλακίες ο καλεσμένος σου μάλλον δεν θα πρέπει να τον ξαναβγάλεις στον αέρα! Κοίττα, τώρα, πώς μας ρεζίλεψε κι εσένα κι εμένα! Και τά’ψαλα και της Πιπιλή γιατί έχω μιά ψιλοκόντρα μαζί της για την κομματική πειθαρχία! Θα το ψάξω κι εγώ κι αν δω ότι έγραψα μαλακίες θα αναρτήσω ανασκευή και θα ζητήσω και συγνώμη απ’ όσους έθιξα. Βρε μπας και τα λέει αυτά επειδή είναι του ΛΑΟΣ;

 3. Ναπολέων Παπαδόπουλος Says:

  Συναγωνιστές,

  1. Αφήστε κατά μέρος αυτό το σαχλαμάρικο “σύντροφοι”. Τρώτε μαζί;;; Αν κάνετε αγώνα, έστω κάποιον αγώνα, συναγωνιστές είστε.
  2. Αν η Πιπιλή ΤΩΡΑ ανακάλυψε ότι έχουμε ενός (σχεδόν) ανδρός αρχή είναι απλώς μακρυά νυχτωμένη. Και δεν έχει διαβάσει ούτε κάν το Σύνταγμά μας. Ή κι αν τό διάβασε, δεν τό κατάλαβε.
  3. Μάλλον πρέπει να μπέρδεψε το ότι πρέπει να πληρώσεις το 1/3 των οφειλομένων για προσφυγή. Δεν είμαι ούτε φοροτέχνης ούτε δικηγόρος αλλά έτσι είχα διαβάσει.
  4. Αν τώρα ΕΣΕΙΣ εκπλήσσεσθε με όσα λέγονται από τα μέλη της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας… θού, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου…

  αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
  Ναπολέων

 4. kalamitsis Says:

  ναι ρε! συντρόφοι είμαστε!
  μαζι τοι τρώμε το παραμύι
  (και το νομοθεικό καυλί!)

 5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Says:

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΕ,ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ,ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ????????

 6. heliotypon Says:

  Ψάχνοντας βρήκα έναν ιστότοπο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” όπου φαίνεται πράγματι ότι αυτά που έλεγε ο Ντουκάκης στις “Πρωινές Χειρηλασίες” του Καλαμίτση ήταν τρελλές ανακρίβειες. ‘Οχι ότι το κράτος μας δεν είναι κακοποιό, ούτως ή άλλως, αλλά το συγκεκριμένο ανοσιούργημε δεν διεπράχθη (ακόμη). Τα παράβολα όντως αυξάνουν αλλά από €9 σε €25 και όχι σε €3.000. Ζητώ συγνώμη από τους επισκέπτες που παραπλάνησα.

 7. heliotypon Says:

  >Ναπολέων Παπαδόπουλος: 1) Το “σύντροφε”, αν και παραπέμπει σε κομμουνιστική ορολογία, έχει και άλλη σημειολογική υπόσταση: Των συνανθρώπων που συντρώγουν για να επιβιώσουν, πάνω στον πλανήτη, (όχι κατ’ ανάγκην στο ίδιο τραπέζι) αλλά και με την έννοια που αναφέρει ο Καλαμίτσης. 2) Την Πιπιλή την εκτιμώ γιατί νομίζω ότι είναι από τους λίγους δημόσιους ανθρώπους που ΔΕΝ κινούνται από το συμφέρον. Προσπαθεί να κάνει καλό, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί (κάτι καταφέρνει). Δεν ξέρω αν έχει διαβάσει το Συνταγμα αλλά αν το διάβασε μάλλον το κατάλαβε γιατί είναι εγγράμματη.

  >ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Οργιάζει η παγκόσμια κερδοσκοπία, σίγουρα, αλλά υτπάρχουν και άλλες παράμετροι, νομίζω, που θα ασχοληθώ μαζί τους σύντομα. σε ανάρτηση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: