Αυστριακοί “φίλαθλοι”…


‘Ακουσα σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι Αυστριακοί φίλαθλοι (με την έννοια που δίνουμε εμείς στη λέξη) είναι ελάχιστοι.  Δηλαδή ελάχιστοι  ενδιαφέρονται για τα ποδοσφαιρικά ή άλλα παιχνίδια.  ‘Ομως η Αυστρία είναι γεμάτη από γήπεδα, γυμναστήρια και χώρους  όπου αθλούνται οι πολίτες της. Αυτά για να ξεχωρίσουμε τις έννοιες του φιλάθλου (=ον που ενδιαφέρεται φανατικά, και μέχρι θανάτου, για τα συμφέροντα των ΠΑΕ και των ιδιοκτητών τους) και του αθλούμενου (=άνθρωπος που κρατά το σώμα τους σε φόρμα με την άσκηση).

Advertisements

5 Responses to “Αυστριακοί “φίλαθλοι”…”

 1. geokalp Says:

  και που να δεις τους Ελβετούς…
  άκου πρωταθλητές στο beach volley…

 2. desapoin3ison4 Says:

  πάντως χτες στον αγώνα της Αυστρίας μου έκανε εντύπωση η ύπουλη σκληρότητα των παιχτών… είναι άραγε η μειοψηφία αυτοί οι μη πολιτισμένοι ; ή οι πολιτισμένοι έχουν δυο κατηγορίες: αυτούς που μένουν στην επιφάνεια και τους άλλους τους πραγματικά πολιτισμένους που είναι η μειοψηφία σε όλους τους λαούς…

 3. exofthalmi Says:

  ποσο πια περισσοτερο να αθληθουν οι νεοελληνες του ”φραπε και τσιγαρο”?

  για τετοιες αηδιες ειμαστε τωρα?

  σε παρακαλω.

 4. heliotypon Says:

  >geokalp: Γιατί όχι; ‘Ενα κλειστό αμουδερό γήπεδο χρειάζεται όλο κι όλο! Και οι δικοί μας που νομίζεις ότι παίζουν; στην παραλία; Σε γήπεδο παιζουν κι αυτοί.

  >desapoin3ison: Αδερφέ/ή δεν βλέπω ποσδόσφαιρο και δεν μπορώ να σχολιάσω την συμπεριφορά των παιχτών. Αλλά εγώ δεν μίλησα για τους παίχτες αλλά για το πόσο ενδιαφέρεται ο αυστριακός λαός για το “άθλημα”.

  >exofthalmi: Ελληνικά σπορ: Εκτός από καφέ τσιγάρο, συζήτηση για το ποδόσφαιρο, ξάπλα μπρος στην TV που δείχνει ποδόσφαιρο, διάβασμα “αθλητικής” εφημερίδας, Τζόγος με όλα τα καλούδια των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, για να μην αναφερθώ στα άλλα που συνδέονται με την υπέροχη Ελληνική “μαγκιά”!

 5. madprofessorus Says:

  πράγματι εδώ στην Ελλάδα έχουμε παρεξηγήσει αρκετά την έννοια του φιλάθλου,ο οποίος σίγουρα δεν είναι ο σκαρφαλώνων τα κάγκελα κ αλαλάζοντας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα,αλλά ο παρακολουθών κ χειροκροτών το παιχνίδι πάνω απ’ολα,ανεξαρτήτως αποτελέσματος.Αλλά ελλείψει καλού ποδοσφαίρου στη χώρα μας,γι αυτό ανθούν όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο εκτός από αυτό καθεαυτού…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: