Η υπέρτατη αποζημίωση!


“Διορίζονται σε υπηρεσίες του δημοσίου συγγενείς πρώτου βαθμού των θυμάτων στο τροχαίο δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, γονέας, αδερφός ή αδερφή των προσώπων, τα οποία σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 2004 έχουν το δικαίωμα πρόσληψης.”

Η παραπάνω ανακοίνωση επιβεβαιώνει, ακόμη μία φορά, την γοητεία, τη μαγεία που ασκεί πάνω στην Ελληνική ψυχή η θέση στο δημόσιο! Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξιλεωθεί απέναντι στα θύματα της κρατικής αδιαφορίας και ανικανότητας να κατασκευάσει σωστούς δρόμους και να εξασφαλίσει ασφαλή κυκλοφορία, με τον διορισμό συγγενών των θυμάτων στο δημόσιο. ‘Ετσι, μετά την πρόσληψη των ολυμπιονικών που τους εξασφαλίζουμε (αντί του ταπεινού κότινου των αρχαίων συναδέλφων τους) μόνιμη αργομισθία στις ένοπλες δυνάμεις, τώρα διορίζονται και οι συγγενείς των θυμάτων τροχαίων. Φανταστείτε να γενικευτεί το μέτρο (γιατί μόνο των θυμάτων του Μαλιακού και όχι της Κορίνθου-Πάτρας, και άλλων εθνικών οδών; ) τι έχει να γίνει από διορισμούς. Και, φυσικά, αναγνωρίζω ότι οι συγγενείς των θυμάτων, (όλοι οι συγγενείς, όλων των θυμάτων!), περνούν πολύ δύσκολες ώρες με την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων και τους αξίζει η συμπαράσταση, αλλά είναι δυνατόν να θεωρείται αποζημίωση η πρόσληψη στο δημόσιο; Δηλαδή δεν φτάνουν οι στρατιές των άχρηστων που προσλαμβάνουν οι πολιτικοί από το παράθυρο, που ο φορολογούμενος πληρώνει από το υστέρημά του, να προστεθούν σ’ αυτούς και οι συγγενείς των τροχαίων που χωρίς ούτε τα τυπικά προσόντα θα προσληφθούν; Ξέρετε πόσο σας στοιχίζει κάθε αργόμισθος (γιατί αυτό είναι οι περισσότεροι και θα είναι και οι συγγενείς των θυμάτων) του δημοσίου που θα τον πληρώνετε επί 35 χρόνια; Ιλιγγιώδες και ανατριχιαστικό το ποσόν!

Ε, ρε κατακαημένε φορολογούμενε!

Advertisements

11 Responses to “Η υπέρτατη αποζημίωση!”

 1. Διαγόρας ο Μήλιος Says:

  Τι αίσχος ρε παιδί μου! Η επίσημη και με σάλπιγγες αποδοχή και επαλήθευση της έτσι κι αλλιώς γνωστής απόλυτης αναξιοκρατίας στο δημόσιο. Η διά στόματος υπουργού επίσημη επεξήγηση του γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ύφος τους, τα λόγια τους, και τις πράξεις τους δίνουν σχεδόν πάντα την εντύπωση των εντελώς ανίκανων και ακατάλληλων για τις θέσεις τους ασύδοτων χαραμοφάηδων.

 2. Σοφια Says:

  Μια μεγάλη ανατριχίλα με πιάνει με τέτοιες ειδήσεις! Συμφωνώ με το Διαγόρα, για να μη λέμε τα ίδια με άλλα λόγια!

 3. agorafoviagr Says:

  Θα προτιμούσα το κράτος να αποζημιώσει όλους, κάνοντας δρόμους σωστούς. Προσωπικά ακούω συνέχεια “λιγότερο κράτος” στην οικονομία. Τώρα με τόσες προσλήψεις πως θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνουμε…….Συμφωνώ με το φίλο Διαγόρα σε όσα λέει!
  Με αγάπη πάντα
  Agorafoviagr

 4. Stazybο Hοrn Says:

  Όταν σου λείπουν τα @@ για να τα βάλεις με την κάστα των επαγγελματιών οδηγών (φορτηγατζήδων και λεωφορειατζήδων) που ετσιθελικά έχουν εργολαβία τις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατικού κοινού, όταν έχεις αδιαφορήσει για το σιδηροδρομικό σου δίκτυο, όταν προτιμάς να πληρώνεις πρόστιμα στην ΕΕ (σάμπως από την τσέπη σου τα βάζεις;), έ, δώσε εκεί και 2-3 θεσούλες, τζάμπα είναι· ο μ@λ@κ@ς ο φορολογούμενος θα τις πληρώσει κι αυτές, έτσι κι αλλιώς.

 5. atheofobos Says:

  Δηλαδή όσοι έχασαν τους δικούς τους στις πυρκαγιές και τα ναυάγια θα μέινουν εκτός Δημοσίου;
  Κράτος είναι αυτό;

 6. exofthalmi Says:

  καλο ! καλο !

  μ αρεσει!

  αποζημιωση ειναι και μαλιστα μαματη!

  ποια ιντεραμερικαν και αηδιες?

  Ελληνικο Δημοσιο! η μεγαλυτερη, μακροβιοτερη, σταθεροτερη ασφαλεια ολων των εποχων.

  εκει θα ασφαλισω το μοναστηρι…

 7. George Says:

  εγώ είχα ένα μικροατύχημα με υλικές ζημιές μόνο(μπροστα προφυλακτήρας, αριστερό φανάρι, και πήρε και λίγο το αριστερό φτερό) που μπορώ να διοριστώ? :PPPPPPPP

 8. heliotypon Says:

  >Διαγόρας ο Μήλιος: Δεν την άκουσα αυτήν την …εξομολόγηση! Για το σεσηπός Ελληνικό Κράτος έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν μπορεί νακάνει κάτι χωρίς να απολύσει όλους τους δ.υ. και να προσλάβει νέους, με άλλες βάσεις και με άλλη νοοτροπία. Κάτι τέτοιο, όμως γίνεται; δεν γίνεται!

  >Σοφία: ‘Ετσι είναι. Ανατριχίλα!

  >Agorafovia: ‘Εχεις απέναντί σου κρετίνους! Τι να κάνεις με κρετίνους;

  >Stazybo Horn: Αν ήταν να τα δώσουν από την τσέπη τους άλλα θα έκαναν… 1.300.000 δημόσιους, δημοτικούς και υπαλήλους ΔΕΚΟ πληρώνουμε οι άμοιροι!

  >exofthalmi: Γι αυτό τρέχουν να προσληφθούν κατά δεκάδες χιλιάδες…

  >George: Με τόσο λίγες αβαρίες μόνο σε μαγαζί που είναι …δίπλα σε υπουργείο!

 9. madprofessorus Says:

  Το θέμα είναι το κράτος να φτιάξει σωστούς δρόμους γιατί είναι αίσχος να σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι στην άσφαλτο…κ το να προσλάβει συγγενείς των θυμάτων στο Δημόσιο,δεν φέρνει πίσω αυτούς που φύγαν…ίσα ισα που ενισχύει αυτή τη σχεδόν αρρωστημένη επιθυμία των Νεοελλήνων για μια θέση στο Δημόσιο…γιατί να πληρώνω μια ζωή όλους τους ανίκανους κ άχρηστους;

 10. ixis Says:

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  http://www.equal-rights-greece.com

 11. ixis Says:

  Υπουργείο Εξωτερικών. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο επίδοξοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβεις επί τιμή, γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις τους οποίους επαναδιορίζει στο ΥΠΕΞ η Ντόρα Μπακογιάννη, εν είδει χαρεμιού, σύμφωνα με διατάξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και επαυξήθηκαν στο πολλαπλάσιο με το άσχετο νόμο 3712/2008. Στην ιστοσελίδα http://www.equal-rights-greece.com ετοιμάζεται η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας) για μαζική παραβίαση εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ που απαγορεύει διακρίσεις λόγω ηλικίας κλπ στην απασχόληση και εργασία.

  Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ κάνει μύριες όσες διακρίσεις στα όρια υποχρεωτικής εξόδου από την εργασία λόγω ορίου ηλικίας (για άλλους στο 60 έτος που τους έδιωξαν και αμέσως μετά κατάργησαν τη διάταξη, στους διπλωματικούς μέχρι το 65ο και σε άλλους στο 67ο), τώρα φέρνει από τα γηροκομεία υπέργηρους συνταξιούχους Πρέσβεις 80 χρονών, για να τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

  Στην προσφυγή, στην οποία επιτρέπεται και η τήρηση της εχεμύθειας ως προς το όνομα του καταγγέλλοντος, αφού θα κυνηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κράτος που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και πέσει «καμπάνα» και παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ενώ θα χάσουν τον ύπνο τους οι επαναδιοριζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους Πρέσβεις), έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάλληλοι τόσο του διπλωματικού κλάδου και λοιπών κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών και απλοί πολίτες που φυσικά και έχουν «έννομο συμφέρον» για να κάνουν την καταγγελία.

  Για δηλώσεις συμμετοχής στην υπογραφή του εντύπου της καταγγελίας, δηλώστε στο

  http://www.equal-rights-greece.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: