Τα κομματικά …κάγγελα!


Στην υπέροχη, αλλά εντελώς μαλακισμένη χώρα μας (όχι, όποιος έχει αντίρρηση να το πει…) , οι περισσότεροι από τους ενεργούς πολίτες της βρίσκονται πίσω απο πανίσχυρα κάγκελα φυλακής που οι ίδιοι έχουν φτιάξει. Τα κάγκελα αυτά είναι τα κομματικά και προστατεύουν πολύ αποτελεσματικά τον εγκέφαλό τους από το να “νογάται λέφτερα”. Από το σχολείο ακόμη (δεν ξέρω από ποια τάξη) ο συμπολίτης μας θεωρεί υποχρέωσή του να δηλώσει σε ποιό κόμμα ΑΝΗΚΕΙ! Α, ναι και σε ποιά ομάδα ανήκει. Και για μεν την ομάδα, πάει στο διάολο, δεν σχετίζεται άμεσα με τη ζωή του (εκτός κι αν τη ζωή του τη χάσει από θερμόαιμους που ΑΝΗΚΟΥΝ σε αντίπαλη ομάδα). Το κόμμα, όμως! Εκεί είναι ο μεγάλος κόμπος!

Και δεν μιλώ μόνο για τα κομματικά στελέχη. Αυτά στάζουν φανατίλα και παραλογισμό, έτσι κι αλλιώς. Συνδικαλιστές κάθε είδους (ιδίως αυτοί), καθηγητές και πρυτάνεις ΑΕΙ, δημοσιογράφοι, εκδότες, ακόμη και παρουσιαστές στα ΜΜΕ και όλοι όσοι έχουν, λόγω θέσης, κάποια ορατότητα, είναι δεσμευμένοι σε κάποιον κομματικό χώρο και ό,τι κάνουν ή λένε (νομίζουν ότι) πρέπει να συμβαδίζει με τις θέσεις του κομματικού χώρου που δήλωσαν ότι ανήκουν. Ακόμη κι αν οι άλλοι πουν ή πράξουν κάτι σωστό, αυτοί θα το κατηγορήσουν, θα ακυρώσουν το οποιοδήποτε θετικό, μόνο και μόνο γιατί αυτό επιτάσσει η κομματική τους ταυτότητα. Κι αν το δικό τους κόμμα κάνει συνεχώς πατάτες, αυτοί εκεί, ταγοί της κομματικής πειθαρχίας, θα το υποστηρίξουν μέχρι θανάτου και με κάθε μέσον! Και ό,τι επιτάσσει το κόμμα που βρίσκεται πίσω τους αυτό κάνουν. Ας είναι παράλογο, ας είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της ομάδας που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι υπηρετούν, αυτοί θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή. Ο παραλογισμός με βασιλική κορώνα. Διώξαμε (και καλώς) τους βασιλιάδες για να εγκαταστήσουμε τον παραλογισμό στον θρόνο της πολιτικής μας ζωής

Τώρα, αν αυτά τα “κάγκελα” περιέχουν λογική μην το ψάχνετε! Ο τόπος που γέννησε τη λογική την έχει χάσει εντελώς…

Advertisements

7 Responses to “Τα κομματικά …κάγγελα!”

 1. exofthalmi Says:

  μαλακισμενη χωρα? κομματοποιημενοι πολιτες?

  Στη φρουτοποια-καλε μου- ο Αιμιλιος το Μηλο, αλλιως μας τα λεει. Ολα λεει ειναι αξιοκρατικα και η διαφθορα εχει παταχθει. Η παιδεια χτυπησε 100 και η οικονομια μας ακμαζει…

  ακομα ομως δεν εχουμε λυσει το μυστηριο με την εξαφανιση του μαναβη. Το ψαχνει ο Πικος Απικος…..

 2. Ψέμμα με ουρά Says:

  Μάζεψα συνεισφορές συν-μπλογκιστών για 36 μεγάλα πολιτικοκοινωνικά ψέμματα.

  Γίνεται ψηφοφορία/αξιολόγηση για να αναδειχθούν τα 7 σπουδαιότερα.

  Παρακαλώ περάστε!

  ΨευτοΦιλάκια

 3. Ατρεύς Α. Ατρέως Says:

  Μόλις ακούω την λέξη “ΑΝΗΚΩ”, σε κόμμα ή ομάδα συνήθως, αλλά και αλλού…, πάτοτε ρωτάω: Γιατί;;; ΠΡΑΓΜΑ είσαι και “ανήκεις”;;;

  Κάποιοι απαντούν: έλα, καϋμένε, σχήμα λόγου είναι…
  Οι περισσότεροι όμως τό βουλώνουν…

  «Μού πήρες την ψυχή μου», κατά πώς λέμε, Ηλιότυπε! {για να μην σέ αποκαλέσω «μουνί μου» και περεξηγηθούμε…}

  Έρρωσθε!

 4. omadeon Says:

  Συμφωνώ απόλυτα, γι’ αυτό και ΠΑΡΑΜΕΝΩ ανένταχτος!

 5. omadeon Says:

  Υ.Γ. και επίσης ποτέ δεν υποστήριξα ούτε θα υποστηρίξω ποδοσφαιρική ομάδα.

  Η μεροληψία υπέρ ομάδας ή κόμματος στο οποίο ανήκει κανείς, αλλά και υπέρ συγγενών ή φίλων του, είναι ίσως το χειρότερο Ελληνικό ελάττωμα. Γι’ αυτό καταντήσαμε χώρα-πάτος και χώρα απόλυτης ΑΝαξιοκρατίας.

  Παρόλ’ αυτά, επειδή χρειαζόμαστε αποδιοπομπαίους τράγους, βλέπουμε συνωμότες παντού εναντίον μας, ή τα βάζουμε με τη μεροληψία που δείχνουν οι… μασώνοι (και άλλες οργανώσεις ή ομάδες) ο ένας προς τον άλλον.
  Δεν αρνούμαι ότι η μεροληψία υπέρ ημέτερων είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά… οι πρωταθλητές ΔΕΝ δικαιούνται να παραπονούνται. Ας βγάλουν το δοκάρι από το μάτι τους πριν μιλήσουν για τις βελόνες στα άχυρα άλλων.

 6. heliotypon Says:

  >Exofthalmi: Δυστυχώς, συντρόφισσα, δεν είμαι γνώστης των ιστοριών της φρουτοπίας και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τους παραλληλισμούς που επισημαίνεις!

  >Ψέμμα με ουρά: Σύντροφε σου άφησα σχόλιο.

  >Ατρεύς Α. Ατρέως: Χαίρομαι που συμπέσαμε στις απόψεις.

  >Omadeon: Η ζωή μας είναι γεμάτη από τέτοια.

 7. kaperonis Says:

  Ο Γκίκας και ο Κουντουριώτης σχολιάζουν την επικαιρότητα 1ο Μονόπρακτο θεατρικό έργο με θέμα το Ενιαίο Μισθολόγιο μισθοί διπλωματών και στρατιωτικών.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Καλημέρα Κουντουριώτη. Τι γίνεσαι; Διάβασες για τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ενιαίο Μισθολόγιο;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Καλημέρα Γκίκα. Είναι άλλη μια μαχαιριά στην πλάτη των εργαζόμενων, και ιδιαίτερα των διπλωματικών υπαλλήλων.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Γιατί το λες αυτό ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Γιατί οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, λόγω του μνημονίου.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Ναι, αλλά αν παρατήρησες αυτό το 25% που έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, χάθηκε μαλακά, χωρίς μεγάλες εντάσεις, διαδηλώσεις, καταστροφές κλπ. Και οι διπλωματικοί υπάλληλοι που τους φορολογείται τώρα το μισό επίδομα του εξωτερικού τους, που προστίθεται στο σύνολο του φορολογητέου εισοδήματός του στο τέλος του χρόνου, αποδέχτηκαν σιωπηρά και αυτοι την τύχη τους και δεν αντέδρασαν δυναμικά, κάτι που σημαίνει ότι είχαν περιθώρια περικοπών.

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Τι λές; Αφού αντέδρασαν με συγκέντρωση στο προαϋλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, με τα κοστούμια τους και τις γραβάτες τους. Δεν χρειάστηκε να πάνε κάπου αλλού, αφού το προαύλιό τους είναι ακριβώς απέναντι από τη Βουλή.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Και τι πέτυχαν με την κινητοποίησή τους αυτή;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Πέτυχαν πολλά, Πρώτα απ’ όλα στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, γκρέμισαν τον Τσαμαδό από Πρόεδρο και στη θέση του έβαλαν τον Δασκαρόλη, αυτόν που δραστηριοποιήθηκε δίνοντας συνεντεύξεις στην Τηλεόραση για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Μόνο αυτό;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Όχι μόνο, έβγαλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και το Διάμεση μαζί με τη γυναίκα του την Αγγελέτου. Μεγάλο χαστούκι για την κυβέρνηση, αφού φέρνει στην επιφάνεια τους παλιούς συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών

  ΓΚΙΚΑΣ

  Και πως φαντάζεσαι να κινηθούν οι διπλωμάτες για να ακυρώσουν τις μισθολογικές μειώσεις που τους επέβαλε η κυβέρνηση καθώς και τη φορολόγηση του επιδόματος εξωτερικού τους;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Κατ’ αρχήν κινούνται διακριτικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φορτηγατζήδες και δώσουν λαβές για κατηγορία περί «διακριτικής ευνοϊκή μεταχείρισής» τους.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Δηλαδή;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Να, έχουν αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Γιάννη Ζέπο, να κάνει όλες τις επαφές, μια και είναι ο κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε πρώτα να γίνει άρση των σκληρών μισθολογικών και φορολογικών μέτρων κατά των διπλωματικών υπαλλήλων, και μετά – κατόπιν εορτής – να το μάθουν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φορτηγατζήδες.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Και με ποια επιχειρήματα κινείται για τους διπλωμάτες ο Γιάννης Ζέπος;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Να, θα πει στον πρωθυπουργό, ότι οι διπλωματικοί υπάλληλοι, όπως και τα στελέχη και οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων είναι κάτι το ξεχωριστό, και δικαιούνται ειδική μεταχείριση, επομένως να μην τους περικοπούν οι μισθοί και τα επιδόματά τους. Αυτό βέβαια θα καλύπτει μόνο τους διπλωματικούς υπαλλήλους και όχι τους λοιπούς διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, τους κλητήρες, τους Εμπειρογνώμονες, τεχνικούς επικοινωνιών κλπ. Αυτοί δεν είναι διπλωμάτες, είναι βοηθητικοί κλάδοι. Είναι για να βοηθούν τους διπλωμάτες και τίποτα άλλο. Αυτοί θα ακολουθήσουν τη μοίρα των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Δεν τους αξίζει κάτι καλύτερο

  ΓΚΙΚΑΣ

  Υπάρχουν από τώρα μήπως αντιδράσεις κατά των διπλωματών;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Ναι, λένε ότι οι διπλωμάτες είναι πολυέξοδοι, αφού στο εξωτερικό κοστίζει η διαμονή τους σαν να είναι από χρυσάφι. Έχει πέσει πολύ λάσπη για τη σουϊτα στη Νέα Υόρκη του Μητσιάλη του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της χώρας μας στον ΟΗΕ. Τον κατηγορούν τον καημένο ότι πληρώνει κάθε χρόνο 20.000 δολάρια νοικι, ενώ μπορούσε να είχε νοικιάσει ένα φτηνότερο, μια και ο μισθοσυντήρητος μέσος Έλληνας ζεί με κλαδεμένους μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Και αυτός γιατί δεν φεύγει πράγματι από τη σουϊτα να βρει μια πιο φτηνότερη;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Μα δεν μπορεί να αποδώσει στο έργο του ένας Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αν δεν έχει θέα από το γραφειάκι του στο σαλόνι, πάνω στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης. Δεν του έρχεται έμπνευση.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Ναι αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είχε παραγγείλει και μια πολυτελέστατη λιμουζίνα Μερσέντες για να πηγαίνει στη δουλειά του τέσσερα τετράγωνα πιο κάτω, τη στιγμή που ο ίδιος ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Μπλούμπεργκ πηγαίνει στη δουλειά του με το μετρό.

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Μα αγαπητέ μου, είναι θέμα κύρους. Εδώ πριν πέντε χρόνια οι διπλωμάτες αρνιόνταν να πληρώσουν τα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα – συνολικά 530.031 δολλάρια – που τους είχε επιβάλει ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, και τελικά υποχρεώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να τα πληρώσει όπως γράφτηκε στο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478841), χωρίς να τα ζητήσει να τα πληρώσουν μετά οι ίδιοι οι παραβάτες, δηλαδή τα …

  ΓΚΙΚΑΣ

  τα πλήρωσαν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι.

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ
  Και τώρα εσύ μου λες να υποχρεωθεί ο Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης να φύγει από την πολυτελέστατη σουϊτα που πληρώνουν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι ενοίκιο 20.000 δολάρια το μήνα;

  ΓΚΙΚΑΣ

  Γιατί, δεν μπορεί ο κύριος Παπανδρέου να δώσει εντολή στον Πρέσβη κ. Αναστάσιο Μητσιάλη να φύγει αμέσως από την πολυτελέστατη σουϊτα που πληρώνουν οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι ενοίκιο 20.000 δολάρια το μήνα;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Ο Μητσιάλης είναι ισχυρότερος και από τον Παπανδρέου. Αν οι δύο τους συγκρουστούν, μάλλον ο Παπανδρέου θα φύγει, και ο Μητσιάλης θα μείνει στη σουϊτα του.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Μα τόσο ισχυρός είναι ο Μητσιάλης;

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Δεν έχεις δει στο βιογραφικό του; Από τη Ρώμη ξεκίνησε ως Γ’ Γραμματέας Πρεσβείας, στη Ρώμη ξαναβρέθηκε σαν Πρέσβης, πήγε στην Νότια Αφρική την εποχή του άπαρτχαϊντ που ήταν παράδεισος, και από εκεί πήρε και απόσπαση στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση δηλαδή πληρωνόταν και με το μισθό του και με το επίδομα εξωτερικού επιπέδου Νότιας Αφρικής και με την αποζημίωση Νέας Υόρκης για την απόσπασή του. Το πόστο του αυτό στη Νότια Αφρική το θεωρεί «δυσμενές» πόστο του. Τώρα, μετά από τη Ρώμη τον έστειλαν στην Νέα Υόρκη πάλι όπου είναι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

  ΓΚΙΚΑΣ

  Ουάουυυ! Τι ωραία πόστα!

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Μόνο διπλωμάτες με προσωπικό και πολιτικό εκτόπισμα παίρνουν τέτοια πόστα!

  ΓΚΙΚΑΣ

  Κουντουριώτη, ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας. Το θεωρείς δίκαιο να υπάρχει ένα ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

  Ναι, πιστεύω αν εξαιρέσουμε τους διπλωματικούς υπαλλήλους που δεν πρέπει να τους θίξει η κυβέρνηση, ότι πρέπει επι τέλους να μπει μαχαίρι στις ανισότητες των δημοσίων υπαλλήλων. Αποτελεί πραγματική πρόκληση να έχει υψηλό μισθό ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών ή των Τελωνείων ή του Γενικού Λογιστηρίου, ενώ οι συνάδελφοί τους στο Υπουργείο
  Αγροτικής Ανάπτυξης να παίρνουν μόλις τα 2/3 των αποδοχών των παραπάνω αναφερθέντων. Επί πλέον είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομηθούν 350 εκατ. ευρώ ετησίως την επόμενη τριετία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: