Το μουσείο του Ηρακλείου και το κράτος-κακοποιός…


Δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει πριν το 2010 το Aρχαιολογικό Mουσείο Ηρακλείου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Αλέκος Αλαβάνος σε χθεσινή συνάντηση του με την διευθύντρια του Mουσείου.
Η διευθύντρια κ. Δημοπούλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κ. Αλαβάνου,
έκανε λόγο για τρομερή έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού του κεντρικού κράτους, ενώ υπογράμμισε την σοβαρότατη υποχρηματοδότηση του Mουσείου,επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποκάλυψη του θέματος που από τον Φεβρουάριο είχε κάνει η “Π”.

Το ελεεινό, φασιστικό και κακοποιό Ελληνικό κράτος διαπράττει ακόμη μία απάτη, αυτή σε βάρος των επισκεπτών (τουριστών) της Κρήτης. Το Μουσείο του Ηρακλείου είναι κλειστό, απ’ ό,τι έμαθα από ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ (και το επιβεβαίωσα από το παραπάνω), και θα παραμείνει κλειστό μέχρι το 2010! ‘Ετσι το εκπληκτικό και τεράστιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μουσείο, λόγω ανακαίνισης, δεν θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της Κρήτης, που πολλοί απ΄ αυτούς πήγαν μέχρι το Ηράκλειο για να δουν, μεταξύ άλλων, και το μουσείο αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωσαν εισιτήρια, ξενοδοχεία, διέθεσαν χρόνο μόνο για να βρουν ένα κλειστό μουσείο! Αν αυτό δεν είναι απάτη αναρωτιέμαι τι είναι! Αναρωτιέμαι αν το Ελληνικό κράτος έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για να πληροφορήσει τους επισκέπτες πριν έρθουν ότι το μουσείο θα είναι κλειστό!

‘Ηθελα να ξέρω τι είδους ανακαίνιση είναι αυτή που χρειάζεται 4 χρόνια για να τελειώσει. Και δεν θα μπορούσε, άραγε, να βρεθεί μιά προσωρινή στέγη για τα εκπληκτικά εκθέματα αυτού του μουσείου, μέχρι να τελειώσουν τα έργα;

Φυσικά με υπουργό πολιτισμού τον εξυπνότατο και ικανότατο Λιάπη (και προηγουμένως με την γνωστή προσωπικότητα του πολιτισμού Βουλγαράκη) περιμένουμε πολιτισμό; Μόλις τον ακούσεις να προφέρει λίγες λέξεις βγάζεις αμέσως συμπεράσματα για την μόρφωση και την ευφυία του ανθρώπου! (Ζητήστε του να σας πει την προστακτική του 2ου ενικού προσώπου του ρήματος «επιτρέπω»).

Advertisements

12 Responses to “Το μουσείο του Ηρακλείου και το κράτος-κακοποιός…”

 1. portokalis Says:

  Η διευθύντρια κ. Δημοπούλου καλό θα είναι να σταματήσει να πληρώνεται μέχρι το 2010…..Αφού κλειστό δεν είναι το μουσείο;;; Να σταματήσει να πληρώνεται και το προσωπικό του μουσείου… Ή μήπως μέχρι το 2010 θα είναι μέσα και θα εργάζονται;;;;
  Υ.Γ. Κλειστά είναι και τα ανάκτορα στη Βεργίνα… λέτε να υπάρχει συνεννόηση;;;
  Είμαστε βλαμενοχώρα τελικά….

 2. xamogelo Says:

  να ρωτήσω.. το τελευταίο με τα τυχαία ποστ πως το έβαλες?

 3. Σοφια Says:

  O portokalis, καλά τα λέει.. τι να πούμε, η πραγματικότητα μας προσβάλει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να φασκελώνουμε….

 4. heliotypon Says:

  >Portokalis: Δεν κατάλαβες! Οι δ. υπάλληλοι μας πίνουν το αίμα. Αυτοί είναι οι δικτάτορές μας, τα αφεντικά μας (από, υποτίθεται, υπηρέτες μας). Αυτοί είναι η πηγή κάθε κακού στην οικονομία μας, αφού όλοι εμείς εργαζόιμαστε σκληρά για να πληρώνουμε τους μισθούς τους (γράφε αργομισθίες) τα ταξείδια τους, τα ψεύτικα “εκτός έδρας”, τα τηλεφωνήματά τους, τις “άδειςες” τους, τις κοπάνες τους και, φυσικά, τις μίζες τους! Και, βέβαια, αυτοί μας βάζουν και κάθε είδους εμπόδιο στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μας ταλαιπωρούν από χαιρεκακία, από διαστροφή και από τεμπελιά και, γενικώς, μας προετοιμάζουν για τον …παράδεισο αφού μας κάνουν μάρτυρες και ως γνωστόν, οι μάρτυρες αγιάζουν και πάνε κατ’ ευθείαν στον παράδεισο (έτσι δεν λένε τα θρησκευτικά μυθεύματα;).

  >xamogelo: Δεν τα έβαλα εγώ. Το σύστημα τα βάζει από μόνο του και δεν είναι πάντα πετυχημένα…

  >Σοφία: Δυστυχώς το φασκέλωμα δεν βοηθά. Μόνο την αδρεναλίνη μας ανεβάζει.

 5. xamogelo Says:

  @heliotypon είναι κάποια επιλογή που ενεργοποιεί το πρόγραμμα και τα εμφανίζει? ή τα βγάζει πάντα?

 6. Costas Says:

  Για όσους δεν το γνωρίζουν, για όσο καιρό το μουσείο είναι κλειστό, λειτουργεί (αρκετά καλαίσθητη) έκθεση με τα κυριότερα εκθέματα του Μουσείου. Οπότε η επίσκεψη στην Κρήτη δεν πηγαίνει (εντελώς) χαμένη.

 7. heliotypon Says:

  >Xamogelo: Αυτομάτως γίνεται. Το λέει άλλωστε. Εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτε για να βγουν αυτές οι επιλογές. Βγαίνουν μόνοες τους, τώρα τελευταία.

  >Costas: Εντελώς χαμένη μπορεί να μην πηγαίνει αλλά εξακολουθεί να συνιστά απάτη το κλεισιμο του μουσείου για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν όλα τα εκθέματα. Το κυριότερο πρόβλημα είνια ο χρόνος. Με ποιά λογική μπορεί μια ανακαίνιση, έστω και ριζική, να διαρκεί τόσα χρόνια;

 8. Stazybο Hοrn Says:

  Προσπαθώ μέρες τώρα να εντοπίσω δημοσιευμένη την προτροπή του ηλιοκαμένου σοκολατί Σπηλιωτόπουλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, να «κρύβουμε από τους ξένους» γεγονότα όπως το κλειστό μουσείο· «δεν χρειάζεται να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας» είχε συμπληρώσει!

  Το άκουσα σε τοπικό κανάλι, και θέλω να το βρω.

 9. Costas Says:

  Δε νομιμζω ότι μπορούμε εξ ορισμού και χωρίς να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα να αποκλείουμε ότι η ανακαίνιση ενός μουσείου μπορεί να πάρει παραπάνω από ένα χρόνο (παράδειγμα: http://www.ulstermuseum.org.uk/contact-us/contact-details/ ). Άλλωστε, το σχόλιο μου ανεφερόταν στην δική σου παράτηρηση “Και δεν θα μπορούσε, άραγε, να βρεθεί μιά προσωρινή στέγη για τα εκπληκτικά εκθέματα αυτού του μουσείου, μέχρι να τελειώσουν τα έργα;” Το ότι το κρατάμε, βέβαια, μυστικό, μην πας πάρουν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι, είναι πράγματι απαράδεκτο.

  Ιδού και ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας πριν από ένα χρόνο περίπου, για το θέμα μας, αλλά και για άλλα σχετικά: http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=20.05.2007,id=3130396

 10. heliotypon Says:

  >Costas: Το σχόλιό σου το είχε βάλει στα spam το σύστημα, λόγω προφανώς, των URLs. Το Ulster ενημερώνει ότι το μουσείο θα παραμείνει κλειστό. Οι δικοί μας το κάνουν γαργάρα. Και βεβαια, η μερική έκθεση είναι καλλίτερη από το τίποτε, αλλά η απάτη παραμένει. Και μιλάμε για, ίσως, το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο της χώρσς (δική μου η εκτίμηση), σε περιοχή άκρως τουριστική, με τα Μινωικά ανάκτορα της Κνωσού παραδίπλα. Αυτούς τους (θερινούς ιδίως) επισκέπτες εννοώ ότι εξαπατούμε.

 11. Going for vacation to Crete any time soon? « Diagoras of Melos Says:

  […] My source of information (in Greek): Το μουσείο του Ηρακλείου και το κράτος-κακοποιός… […]

 12. Με νόημα Says:

  Το κράτος κακοποιός φροντίζει να βάζει στο χέρι και αυτούς που βρίσκονται έξω απο την επικράτειά του.
  Ζώ εκτός Ελλάδας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κια μιά και είμαι εμπορευόμενος, αποφάσισα προ καρού, να δημιουργήσω μια ΕΠΕ στην Ελλάδα. ‘Οταν πήγα να θεωρήσω τα βιβλία της εταιρίας στην εφορία, μου είπαν πως …χρεάζεται χαρτί απο το ταμείο εμπόρων. Τους ρώτησα τί είναι αυτό και μου απάντησαν πως είναι …ασφαλιστικό ταμείο που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη. Τους εξήγησα πως σαν κάτποικος εξωτερικού, είμαι ασφαλισμένος στην χώρα που κατοικώ και δέν έχει νόημα η ασφάλησή μου στην Ελλάδα. Μου απήντησαν πως άν δεν είμαι ασφαλισμένος δέν μπορω να έχω εταιρία. Τελικά τους μούτζωσα και δέν έκανα εταιρία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: