11/9 (ή 9/11 επί το αμερικανικότερο)…


Το μεγάλο μυστήριο της πολλαπλής τραγωδίας του 2001 δεν έχει ακόμη διελευκανθεί και πολλές θεωρίες για εσωτερική προβοκάτσια κυκλοφορούν (ιδίως στο διαδίκτυο).  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την αλήθεια ούτε και να κρίνω τις φήμες, αλλά πολλά πράγματα δεν κολλάνε στον τρόπο που επίσημα παρουσιάστηκαν τα γεγονότα. Δεν θα αναφερθώ σ’ αυτά τα σχόλια. Μπορεί ο καθένας να τα βρει εύκολα και να βγάλει (αν τα καταφέρει) τα δικά του συμπεράσματα. Βέβαια, η αποφάσεις για την εισβολή στο Αφγανιστάν πρώτα και στο Ιράκ έπειτα, φαινομενικά ανήκουν στον πρόεδρο αλλά είναι πλέον ή σαφές ότι ένας πρόεδρος με την ευφυία του κ. Θάμνου (Bush) δεν είναι ικανός να πάρει απόφαση για να δέσει τα κορδόνια του κι όχι για τέτοιες (ολέθριες αλλά μεγάλου βεληνεκούς) ενέργειες.

Είναι φανερό ότι “άλλοι” παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και ότι  ο Bush παίζει το ρόλλο του αχυράνθρωπου που, τάχα, αποφασίζει!  ‘Οπως κι αν έχει το πράγμα, το πιο τραγικό είναι η ευκολία με την οποία αυτός ο αξιολογότατος λαός εξαπατείται και σύρεται στο να πιστεύει ότι ό,τι κάνει ο πεόεδρος (έστω κι αν δεν το κάνει αυτός στην ουσία) είναι για το καλό του και για την “πατρίδα”.  ‘Ετσι, μετά την εκατόμβη των 4.000 περίπου ανθρώπων στους πύργους και στα 4 αεροπλάνα που έπεσαν (2 στους πύργους, ένα στο Cleveland κι ένα στο πεντάγωνο), ακολούθησαν οι πόλεμοι, τάχα για να παταχτεί η τρομοκρατία και να σωθεί ο κόσμος από τα φονικά όπλα μαζικής καταστροφής που, τελικά, …δεν είχε ο Σαντάμ! Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους (μέχρι σήμερα) αλλοι 4.000 αμερικανοί στρατιώτες και πολλοί περισότεροι (άραγε πόσοι;) Ιρακινοί πολίτες από τον πόλεμο και από τις συνεχιζόμενες εσωτερικές διαμάχες και βομβιστικές ενέργειες.

Και είναι τουλάχιστον ακατανόητη η στάση των αμερικανών που έχασαν τα παιδιά τους στους πολέμους, που νομίζουν ότι αυτά έπεσαν κάνοντας το καθήκον τους προς την “πατρίδα”! Και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς, αν είναι τρομοκράτες αυτοί που σκοτώνουν 4000 ανθρώπους, τότε είναι χειρότεροι τρομοκράτες αυτοί που, με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια, “δολοφονούν” άλλους 4000 δικούς τους, στέλνοντάς τους σ’ έναν ηλίθιο πόλεμο και ξεσκίζουν και τις τσέπες των αμερικάνων φορολογουμένων με μιά απίστευτης έκτασης σπατάλη πόρων.

‘Ετσι, για να σκεφτόμαστε τους μεγατόνους της επίσημης κοροϊδίας που ταΐζουν τους λαούς…

Advertisements

17 Responses to “11/9 (ή 9/11 επί το αμερικανικότερο)…”

 1. Σοφια Says:

  Πάντα μου κάνει εντύπωση το πως δεν σκέφτονται τα αυτονόητα!
  καλημέρα

 2. Rizobreaker Says:

  Αγαπητή Σοφία,
  αν σκέφτονταν τα αυτονόητα, δε θα είχαν για πρόεδρο το Μπους, δε θα απαγόρευαν το αλκοοόλ στα άτομα κάτω των 21 ενώ παράλληλα επιτρέπουν την κατοχή όπλων, δε θα είχαν στρατιωτικούς νόμους στα Πανεπιστήμια τους, δε θα υπήρχαν 40.000.000 άστεγοι (στην κατά τα άλλα καλύτερη και δημοκρατικότερη χώρα του κόσμου!!!!!!!!!!!) κτλ κτλ…

 3. Με νόημα Says:

  Ας μήν έχει κανένας αυταπάτες. Τίποτα δέν είναι τυχαίο. Όλα είναι προκατασκευές ενός καλοστημένου σχεδίου. Ότι φαίνεται φυσικό, δέν είναι απαραίτητα. ‘Οσους νομίζουμε θύματα, ίσως να είναι οι θύτες. Δημοκρατίες δέν υπάρχουν, ούτε ελεύθερη σκέψη, αφού η σκέψη βασίζεται σε λογικά συμπεράσματα. Η πληροφόρηση όμως ….
  Μήν ρωτάτε λοιπόν γιατί υπάρχει οπλοφορία, βία, τρομοκρατία(?), κοινωνική γενικά ζούγκλα. ‘Ολα είναι απαραίτητα για να υπάρχει έλεγχος της μάζας απο κάποιους. Αυτά….

 4. Τάκιτος Says:

  Πού την θυμήθηκες αυτή την επέτειο;
  Εγώ θυμάμαι ότι σαν σήμερα το 1973 αυτοί ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τον Αλλιέντε

 5. ange-ta Says:

  Γειά σου φίλε μου,

  καιρό είχαμε να τα πούμε,

  Γι αυτά που λές, ρίξε μια ματιά στο
  http://ange-ta.blogspot.com/2008/07/zeitgeist.html

  δεύτερο video.

  Θα καταλάβεις πόσο δίκιο έχεις.

  Οσο για τα αμερικανάκια, αυτοί οργιάζουν για τα ψέματα της κυβέρνησης τους, αλλά ποιός τους ακούει.

  Ασε βέβαια τη νοθεία των εκλογων για τον Μπούσ.

  Γνωστές ιστορίες.

 6. φαραωνα Says:

  Xaxa!Καλημερα !
  Γελαω που αναρωτιεσαι αν ειναι ηλιθιοι .Οχι μονο ειναι ηλιθιοι αλλα πασχουν κι απο διεστραμενο ειδος ηλιθιοτητας που λεγεται Αμερικανισμος.
  Η ηλιθιοτητα εχει περασει μεσα στο κυτταρο τους πια.

  καλο φθινοπωρο ναχουμε κατα τα αλλα

 7. Θεία Λένα Says:

  Το αυτονόητο είναι κρυμμένο καλά. Οι τηλεοράσεις λειτουργούν σαν κατευθυντήριες γραμμές πρός τις μάζες, οι οποίες ώς γνωστόν τρέφονται απο τις καταστροφές και δεν έχουν νού να κάνει μία απλή λογική πρόσθεση. Ο κ. Θάμνος ίσως να μη πήρε καμμία απόφαση για οτιδήποτε. Τα ανδρείκελα δεν αποφασίζουν, εκτελούν απλά. Υπάρχουν φήμες ότι η καταστροφή της 9/11 ήταν κίνηση οργανωμένη απο μέσα, για να τραβήξει τη κοινή γνώμη πρός το μέρος τους και εναντίον των άλλων. Δες το ρήγμα στο πεντάγωνο, ένα αεροπλάνο δεν κάνει τέτοιο ρήγμα, ένας πύραυλος όμως (ή βλήμα ή βόμβα- όπως θές πές το) το κάνει.
  Το τραγικό δεν είναι που ο κοσμάκης χάβει ότι του σερβίρουν. Το τραγικό είναι ο όλεθρος που διασπείρεται και απο τις δύο πλευρές για το πετρέλαιο. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος. Οπου πετρέλαιο=χαμός.

 8. Αόρατη Μελάνη Says:

  Αγαπητέ μου ωραία τα λες, μόνο που έχεις κάποια ορθο- ή/και τυπογραφικά λάθη. Δεν με χαλάει καθόλου αυτό, μάλιστα το καλύτερο όλων ήταν το “πεόεδρος” αντί για “πρόεδρος”.

  Δεν ξέρω αν βγήκε κατά λάθος ή επίτηδες! Αν ήταν κατά λάθος, το ασυνείδητό σου κάνει ωραίο χιούμορ!

 9. Αόρατη Μελάνη Says:

  Σε ότι αφορά τις επετείους, συντάσσομαι με τον Τάκιτο.

 10. heliotypon Says:

  >Σοφία: Το θρυλικό “κουτόχορτο” φαίνεται ότι, τελικά, υπάρχει!

  >Rizobreaker: Κάπως έτσι είναι φαίνεται!

  >Με νόημα: Κι ο έλεγχος όσο πάει γίνεται πιο εντατικός…

  >Τάκιτος: Ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν ήξερα ότι ήταν 11/9 που δολοφονήθηκε ο Αλιέντε.

  >Ange-ta: Καλώς την. Χαθήκαμε. Τα είδα. Μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

  >Φαραώνα: Δεν είναι ηλίθιος ο λαός. Η χειραγώγηση είναι πολύ καλά στημένη…

  >Θεία Λένα: Αυτά υπονοώ κι εγώ. Περίεργα πράγματα που κανείς “επίσημος” δεν νοιάζεται να εξηγήσει. Δεν πρέπει να είναι μόνο το πετρέλαιο. ‘Ισως υπάρχουν κι άλλα κίνητρα που δεν μπορούμε ούτε να τα υποψιαστούμε!

  >Αόρατη Μελάνη: Το πεόεδρος ξέφυγε. Μπορεί να είμαι λάτρης του γυναικείου αλλά δεν θα υποτιμούσα τόσο το ανδρικό μόριο! Θα με βοηθούσες αν μου υποδείκνυες και τα άλλα παροράματα γιατί δεν τα βρίσκω…

 11. houlk Says:

  Να επισημάνω κατ΄ αρχάς ότι κανένα μεγάλο μυστήριο δεν έχει ποτέ διαλευκανθεί. Μας γεμίζουν το κεφάλι τα παράθυρα της τηλεόρασης για όσο καιρό ένα θέμα έχει πέραση και μετά…ως δια μαγείας, ξεχνιέται για να περάσουμε στο επόμενο.
  Σε σχέση με το υπόλοιπο άρθρο έχω απλώς να παρατηρήσω ότι το ίδιο το άρθρο αναιρεί το χαρακτηρισμό “αξιολογότατος”, που δίνεις στον αμερικανικο λαό (δεν είμαι σίγουρη αν χρησιμοποιείς το χαρακτηρισμό κυριολεκτικά ή ειρωνικά). Δεν είμαι ρασίστρια αλλά πραγματικά, στην εποχή της πληροφορίας, το θεωρώ απαράδεκτο να μασάει ο καθένας ό,τι του πασάρουν.Θα μου πεις από την άλλη, και τι θα μπορούσαν να κάνουν; Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, που μας αγγίζει ολους μας και που σίγουρα σηκώνει πολλή-πάρα πολλή συζήτηση.
  Καλό ΣΚ

 12. heliotypon Says:

  >houlk: ‘Οχι, δεν το λέω ειρωνικά. Το πιστεύω. Είναι ένας εργατικός, φιλότιμος και φιλόξενος λαός, με πολλές αξιόλογες πλευρές. (‘Εχω μείνει στη χώρα, έχω πολλές συνεργασίες με αμερικανικές εταιρίες και μπορώ να μιλώ με κάποια γνώση). Είναι, όμως, ένας λαός παραπλανημένος και μονίμως χειραγωγούμενος. Από το οικονομικό και στρατιωτικό κατεστημένο. ‘Ο,τι αποφασίζεται στην δημόσια πολιτική της Αμερικής δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων. Κι έχουν βρει τους τρόπους να ελέγχουν μεγάλο κομμάτι από τον εγκέφαλο του λαού τους!

 13. argyris Says:

  «Εχω μείνει στη χώρα, έχω πολλές συνεργασίες με αμερικανικές εταιρίες και μπορώ να μιλώ με κάποια γνώση»

  Με συγχωρείς, αλλά αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, πόσο χρονών είσαι και τι δουλειά κάνεις;

 14. heliotypon Says:

  >argyris: Νομίζω ότι γίνεσαι ελαφρώς αδιάκριτος, αδερφέ. Αν ήθελα να τα γράψω αυτά εδώ θα τα είχα γράψει πριν μου το ζητήσεις και μάλιστα ανώνυμα (το “argyris” δεν παραπέμπει σε blog)! ‘Αλλωστε δεν βλέπω τι σχέση έχουν αυτά που ρωτάς με το τι γράφω. Αν διαφωνείς μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη διαφωνία σου.

 15. argyris Says:

  «argyris: Νομίζω ότι γίνεσαι ελαφρώς αδιάκριτος, αδερφέ. Αν ήθελα να τα γράψω αυτά εδώ θα τα είχα γράψει πριν μου το ζητήσεις και μάλιστα ανώνυμα (το “argyris” δεν παραπέμπει σε blog)! ‘Αλλωστε δεν βλέπω τι σχέση έχουν αυτά που ρωτάς με το τι γράφω. Αν διαφωνείς μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη διαφωνία σου.»

  Βλέπω ότι σε πρόσβαλα. Με συγχωρείς, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου, άλλωστε από την ανοχή που δείχνεις στα σχόλια φαντάστηκα ότι θα μου απαντούσες αλλιώτικα. Επί της ουσίας δε διαφωνώ με όσα γράφεις, αλλά γράφοντας για «συνεργασίες με αμερικανικές εταιρίες» στην ανάρτησή σου με έβαλες σε σκέψεις. Βλέπεις σε φαντάστηκα νεαρό στην ηλικία και απόρησα. Το όνομά μου είναι Αργύρης Πασπαλάς, όπως ήδη γνωρίζεις από το email μου και η IP είναι η ίδια. Αν αμφιβάλλεις μπορείς να το επιβεβαιώσεις τηλεφωνώντας μου στο 6979206490. Τέλος ο ελεύθερος χρόνος μου δε μου επιτρέπει να διατηρώ blog, έτσι αρκούμαι στην ανάγνωση και τον σχολιασμό. Ελπίζω να έγινα σαφής. Δε θα σε ξαναενοχλήσω.

 16. heliotypon Says:

  >argyris: Με παρενόησες αδερφέ Αργύρη. Δεν με πρόσβαλες. Ούτε ενοχλήθηκα. Απλώς χρησιμοποίησα τη δική σου λέξη (αδιάκριτος) για να απαντήσω. Εννοώ ότι αν είχα πρόθεση να τα πω εδώ θα τα είχα πει. Ναι, έχω ανοχή στα σχόλια. ‘Ισως στραβοκατάλαβα την πρόθεσή σου. Ζητώ εγώ συγνώμη. Στο επάγγελμα δεν μπορείς να αποκλείσεις συνεργασίες με ορισμένες χώρες. ‘Αλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν κάτι σαν ρατσισμός. Δεν είμαι νεαρός (δυστυχώς) αλλά μερικές φορές σκέφτομαι και νοιώθω νεανικά. ‘Οσο για την ανωνυμία, πολλοί που γράφουν με μαύρο όνομα ή ψευδώνυμο, θεωρούνται “ανώνυμοι” γιατί δεν είναι όλοι ανιχνεύσιμοι σε κάποιο Blog.

  Να ξανάρθεις κατά δω και να σχολιάσεις όπως θέλεις…

 17. Με νόημα Says:

  Συμφωνώ απόλυτα με την περιγραφή του Αμερικάνικου λαού είναι “αφιονισμόνος” στον υπερθετικό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: