Το συμφέρον…


Ο παραιτηθείς Θ. Ρουσσόπουλος, μεταξύ άλλων, στη γραφή του προς στον πρωθυπουργό, αναφέρει ότι έννοια του είναι (προσέξτε): “Το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης κλπ…”

Πώς γίνεται και  αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί για την έκβαση των λεγόμενων πολιτικών “αγώνων” (διάβαζε: “εκλογές“) πάντα να παραπέμπουν στο όφελος (αντί στην προσφορά), δεν ξέρω. Λέξεις όπως “Νίκη”, “ήττα”, “συμφέρον”,  “κερδίζουμε”, “χάνουμε”,  είναι οι συνηθισμένοι όροι για τις περιπτώσεις αυτές. Δεν άκουσα ποτέ να πουν π.χ.: “Θα προσπαθήσουμε να εκλεγούμε” ή “θα θέλαμε να βοηθήσουμε την χώρα (ή τον δήμο)”. Λέξεις δηλωτικές του κέρδους και της απώλειας είναι σχεδόν πάντα οι χρησιμοποιούμενες σε σχέση με την εκλογική διαδικασία. Σε συνδυασμό με τις λυσσαλέες επιθέσεις κατά αντιπάλων δημιουργούν ένα κλίμα  αγώνα επιβίωσης.

Μήπως η ορολογία των εκλογών είναι (ασυνείδητα) αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων των όσων πολιτεύονται;

Advertisements

4 Responses to “Το συμφέρον…”

 1. Με νόημα Says:

  Για να καταλάβης πρέπει να αποκωδικοποιείς την ορολογία των πολιτικών. ‘Ετσι: Όφελος σημαίνει “κουτάλα”. Νίκη σημαίνει “καρέκλα” (ή αναλόγως και πολιθρόνα). Το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης σημαίνει “Η δική μας κλίκα”. Κερδίζουμε σημαίνει “συνεχίζουμε την μάσα”. Χάνουμε “μας παίρνουν την κουτάλα” κ.ο.κ.

 2. ΤΟΝΙΑ Says:

  Και που να άκουγες κ ένα καλό που άκουσα πρόσφατα:οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν αυτούς του ΠΑΣΟΚ οτι με βάση το ξέσπασμα του σκανδάλου στο οποιο είναι μπλεγμένος κ ο Ρουσόπουλος,ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους ως “λύκοι” που μυρίστηκαν “φαι” κ ψάχνουν να βρούν παραπτώματα για να κατηγορήσουν κ να προσάψουν ευθύνες.Ψάχνουν δηλαδή τρόπους να φάνε τη ΝΔ. Διαμαρτυρόμενος λοιπόν ένας βουλευτλης του ΠΑΣΟΚ λεε:μας κατηγορησατε οτι είμαστε λύκοι,σιγά μην είστε κ η κοκκινοσκουφίτσα!!!!!!!! Ακούστε ρε παιδιά! βγάζετε εσείς άκρη? το νόημα? υποτίθετε οτι όλοι αυτοι είναι μορφωμένοι άνθρωποι? Η βουλη απαρτίζεται απο γιατρούς δικηγόρους κ.λ.π και έχει ξεχωρίσει φανερά όλες τις άλλες εργατικές τάξεις. Υποτίθετε λοιπόν πως οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι μας εκπροσωπούν. εεεεεε βγάλε εσύ άκρη.!!!!!!!!!!!
  Όσο για τη σημασία των παραπάνω κύρε μουνί νομίζω οτι ο σχολιαστής Με νόημα έδωσε το πραγματικό νοημα πραγματικά:)))))

 3. madprofessorus Says:

  Τους έχω καταλάβει πλέον,ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να “φάνε”,κ απο κ και πέρα να πάει να πνιγεί η χώρα…για όσους δεν τους έχουν καταλάβει ακόμα κ χτυπιούνται κάτω απ τα μπαλκόνια…καληνύχτα τους

 4. heliotypon Says:

  >Με νόημα: Μα την έχω μάθει αυτή την ορολογία. Εδώ και πολλά χρόνια! Απλώς επισημαίνεω το φαινόμενο.

  >ΤΟΝΙΑ: Μορφωμένοι; Ας γελάσω! Επειδή έχουν πτυχία δικηγόρου και μηχανικού σημαίνει ότι είναι μορφωμένοι; Αγράμματοι του χειρίστου είδους είναι οι περισσότεροι…

  >madprofessorus: Είμαστε λαός …ρομαντικός!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: