Ο παραλογισμός έχει γίνει κανόνας στην χώρα που γέννησε τη λογική!


Από επισκέπτη του Blog πήρα το παρακάτω μήνυμα και το δημοσιεύω αυτούσιο:

Πριν από αρκετές δεκαετίες οι γονείς μου αγόρασαν ένα οικόπεδο, μέσω συνεταιρισμού, σε περιοχή κοντά στην Νέα Μάκρη. Ο συνεταιρισμός είχε αγοράσει την έκταση (δεν θυμάμαι από που, αλλά νομίζω από την εκκλησία) με άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας για να γίνει οικοδόμηση του 5% του κάθε κλήρου (=οικόπεδο που δόθηκε με κλήρωση). Αρκετοί από τους δικαιούχους έκτισαν αμέσως και αυτοί ήσαν οι τυχεροί, γιατί μερικά χρόνια μετά, ήρθε ο δασάρχης της περιοχής και εκήρυξε την περιοχή διακατεχόμενη και δασική. Αποτέλεσμα: Το παράλογο κράτος ανακάλεσε την άδεια, δηλαδή απαγόρευσε την δόμηση και απαγόρευσε ακόμη και την μεταβίβαση, μέχρι, τάχα, να ελεγχθεί η υπόθεση από επιτροπή που επρόκειτο να συσταθεί στο Υπ. Γεωργίας και η οποία ποτέ δεν συνήλθε (ίσως κα να μην συστάθηκε ποτέ). Από τότε έχουν περάσει πέντε δεκαετίες και οι άνθρωποι που έχουν τα οικόπεδα πληρώνουν τους φόρους ιδιοκτησίας, φόρους κληρονομίας κλπ, για οικόπεδα για τα οποία τους αρνούνται την ιδιοκτησία!  Το ωραίο είναι ότι ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες, μετά από δικαστικούς αγώνες σε όλους τους βαθμούς, κέρδισαν την υπόθεση και τους αναγνωρίστηκε η ιδιοκτησία τους, αυτό δεν θεωρείται αυτομάτως δικαίωμα και των υπολοίπων, αλλά όλοι αυτοί αναγκάζονται να πάνε στα δικαστήρια ο καθένας ξεχωριστά, οι κρατικοί δικηγόροι κάνουν εφέσεις και πρέπει να απασχοληθούν όλοι οι βαθμοί της δικαιοσύνης, για εκατοντάδες υποθέσεις, να απασχοληθούν οι κρατικοί δικηγόροι για να συντάσσουν προτάσεις (=ψέμματα, φυσικά) και να ξοδεύουν οι ιδιοκτήτες μεγάλα ποσά σε δικηγόρους για να βρουν το δίκιο τους! Το πιο ωραίο είναι ότι το κράτος έδωσε το “δικαίωμα” στους ιδιοκτήτες να νομιμοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους …ξανα-αγοράζοντάς τες!

Καλά, η λογική δεν υπάρχει. Η ντροπή πού είναι;

Εγώ τι να προσθέσω;

Advertisements

10 Responses to “Ο παραλογισμός έχει γίνει κανόνας στην χώρα που γέννησε τη λογική!”

 1. Σοφια Says:

  Το παράλογο μας καταδιώκει σε κάθε βήμα…
  Δυστυχώς.
  καλημέρα

 2. simela Says:

  καλά, ε…. πολλές φορές έχω νοιώσει ευτυχής που την χώρα αυτήν την έχω εγκαταλήψει εδώ και 35 χρόνια αλλά κάτι τέτοια όταν ακούω/διαβάζω είμαι πανευτυχής που δεν τα ζω και δεν τα βιώνω!

  ΠΑΝευτυχής σας λέω!
  πώς τα αντέχετε αυτά βρε παιδιά;;;;

 3. Artanis Says:

  Τρελοκομείο δν θα πει τίποτα…
  Καλησπέρα…

 4. Με νόημα Says:

  Καλά! Όσο για την λογική… την έχουμε κάνει όλη εξαγωγή.
  Σιμέλα συγνώμη εγώ καθυστέρησα λίγο. ΄Εφυγα πρίν 31 χρόνια απο την γ’η που…ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα…
  πρέπει όμως να το ξαναπώ… οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν, αφού αυτοί τις εκλέγουν, με κριτήρια απόλυτα ιδιοτελεί. Δέν πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει έστω και ένας που ασχολήται με τα κοινα, για το κοινό συμφέρον. Η λογική του παράλογου είναι θεσμοθετημένη και ΄΄οχι μόνο για τα οικότεδα της Νέασ Μάκρης. Ο χορός καλά κρατεί….

 5. heliotypon Says:

  >Σοφία: ‘Εχω αρχίσει να προβληματίζομαι με τις πιθανές διάφορες όψεις της λογικής. Μήπως είναι θέμα οπτικής γωνίας; Αυτό που βλέπεις εσύ παράλογο πμπορεί κα΄ποιος άλλος να το βλέπει λογικότατο. Παράδειγμα ο λιθοολίσμός του βιασμένου 13άχρονου κοριτσιού στην Αφρική. ‘Ολος ο δυτικός κόσμος βλέπει ακραίο παραλογισμό αλλά η κοινωνία του χωριού της που την λιθοβόλησε ως μοιχαλίδα, ασφαλώς βλέπει την πράξη λογική! ‘Αβυσσος το ανθρώπινο μυαλό!

  >simela: ‘Ελα που την αγαπάμε την άτιμη! Δεν λέω ότι εσύ δεν την αγαπάς αλλά εσύ έφυγες νωρίς (υποθέτω) και συνήθισες μακρυά της!

  >Artanis: Τό είπε και ο μακαρίτης ο …”Εθνάρχης” (“Η χώρα έχει καταντήσει ένα απέραντο φρενοκομείο”).

  >Με νόημα: Ξέρεις, πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ξέρω δύο περιπτώσεις (δεν θέλω να τις αναφέρω).

 6. χειρηλάτης Says:

  σύντροφε, δεν πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι…
  ο επιστολογράφος σου είνα Μέλος ή του Συνεταιρισμού ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΙΣ ή του ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΥ… μάλλον του πρώτου.. (το συμπεραίνω από τον όρο του 5% της οικοδόμησης…)
  Και οι δύο αγόρασαν Δασος, με άδεια του αρμοδίου Υπυργού, τότε (1955) που η αγορά δεν ήταν παράνομη και δεν ίσχυε τόσα ισχύουν μετά το 1975, με τα αρθρα 24 και 117 του Συντάγματος.
  Στα Δικαστήρις προσ΄’εφυγαν για το Ιδιοκτηγσιακό, επειδή το 1972, Διευθυντής Υπουργείου, χαρτακτήρισε ΟΛΑ τα Δάση κα ιτις Δασικές Εκτάσεις ως Διακατεχόμενες.
  ΠΑραλογισμός, εκ μέρους του Κράτους, υπάρχει! Πλην όμως, ελάχιστοι από τους τότε αγοραστές έχουν σεβαστεί τους Ορους τους οποίους είχε θέσει το Υπουργείο, στην άδεια την οποία έδινε, ως προς την οικοδόμηση…
  Αντί για ένα κίνητο στα 4 στρέματα (με έκταση 200τ.μ. δηάδή -5%) κα ιυποχρέωση προστασίας του υπολοίπου Δάσους, τώρα βλέπεις στα 4 στρέματα μέχρι και 7 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σπίτια..

  ΠΑράλογο το Κράτος, αλλά παντελώς παράνομοι και οι πολίτες.
  Η κόττα έκανε το αβγό ή το αβγό την κόττα;

 7. heliotypon Says:

  >Χειρηλάτης: Δεν γνωρίζω ποιανού συνεταιρισμού είναι μέλος ο επιστολογράφος μου αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, ούτε η ακρίβεια του ιστορικού. Το θέμα είναι το ότι, αν και αποδείχτηκε τελεσίδικα η ιδιοκτησία ενός ή περισσοτέρων κατόχων, το παράφρον κράτος όχι μόνο εξακολουθεί να μην αποδέχεται την νομιμότητα της ιδιοκτησίας των υπολοίπων αλλά συνεχίζει να εφεσιβάλει τις υποθέσεις που κρίνονται σε πρώτο βαθμό υπέρ του ιδιοκτήτη. Αν κτίζουν παράνομα μερικοί ιδιοκτήτες ας εφαρμόσει πάνω τους τον νόμο. Αλλά να πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες τις παρανομίες κάποιων που έχτισαν 7 αυθαίρετα σπίτια αντί ενός είναι παραλογισμός, Δεν συμφωνείς;

 8. χειρηλάτης Says:

  Κάτσε!.. Η ουσία των όσων κακόγραψα ήταν στό ότι, οι Συνεταίροι, Δάσος είχαν αγοράσει και μάλιστα Δάσος Διακατεχόμενο… ο επιστολογράφος σουαναφέρει τον Δασάρχη ως υπαίτιο του Προβλήματος, ενώ δεν είναι έτσι…
  Οποιος κι αν είναι ο επιστολογράφος σου, από την στιγμή που δεν είμα ιεγώ, ξέρει καλά πως επί χρόνια ανεχόταν την κατάσταση χωρίς να σκέφτεται να προσφύγει στα Δικαστήρια και να ζητήσει το Δίκιο του…
  Τώραμ επωφελίεται μεν την αποφάσεως, για την οποίαν κάποιος άλλος ταλαιπωρήθηκε, κινδύευσε, ξόδεψε, αλλά και δεν προτίθεται να προχωρήσει περεταίρω, ώστε να δικαιωθεί πλήρως, ενώ ο Νόμος του δίνει αυτήν την δυνατότητα.

  το να τους πηγαίνουν όλους, έναν έναν, στα Δικαστήρια -Πρωτοδκιεία, Εφετεία και Αρειο Πάγο- είναι μεν παραλογο, όμως, δυστυχώς, το Νομικό Πλαίσιο, στην Ελλάδα, δεν δέχεται πως η απόφαση για τον έναν, ισχύει και για τους άλλους… Απλώς, απλουστεύεται η διαδικασία…
  Τα παράπονά μας στον κύριο Χατζηγάκη…

  Η προσφυγή αφορά στο Ιδιοκτησιακό… Ακόμη και όσοι δικαιώνονται, είναι ιδιοκτήτες “Ιδιωτικού Δάσους”, που σημαίνει πως δεν μπορούν να χτίσουν νομίμως…

  Μιά λεπτομέρεια: το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, υποστηρίζει πως τους ταλαιπωρεί προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου… (αυτό το στρέμα, που αγόρασες κύριε Αμπελουπολίτη, είναι του Κράτους)
  Αυτήν την απόφαση έλαβε ο κύριος Μπότσιος, δηλαδή αυτός που έδωσε τα 19000 στρέματα και τα υπόλοιπα, στο Βατοπέδι, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ, παραιτούμενος των δικαιωμάτων του Κράτους!

  Πάντως, η αυθαίρετη καταστροφή του Δάσους, καθιστά και το θύμα θύτη…
  ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΝΩ ΣΤΗΝ ΕΡΏΤΗΣΗ “Η ΚΌΤΤΑ ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΑΒΓΌ Ή ΤΟ ΑΒΓΌ ΤΗΝ ΚΌΤΤΑ” ΑΝ ΚΑΙ ΙΕΊΜΑΙ ΤΗς ΆΠΟΨΗΣ ΠΩΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ, Η ΚΌΤΤΑ (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΤΟ ΈΚΑΝΕ

  Φιλάκια

 9. heliotypon Says:

  > Χειρηλάτης: Σύντροφε δεν κρίνω τον Αμπελουπολίτη ή τον Προβαλινθοπολίτη ούτε το αν πήγε στα δικαστήρια και μέχρι ποίου βαθμού (δεν το ξέρω άλλωστε) ούτε αν έκανε καλώς να αδρανήσει μέχρι που κάποιος άλλος προχώρησε μέχρι τέλους. Κρίνω το παράλογο κράτος που, με τη στάση του ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να προσφεύγουν σε τρεις βαθμούς ενώ με μιά πολιτική απόφαση θα μπορούσε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, άπαξ και ένας ιδιοκτήτης δικαιώθηκε. Οι κυβερνήσεις φτιάχνουν νόμους και αλλάζουν τα νομοθετικά πλαίσια. Αυτή είναι και η δουλειά τους.

  Το αν είναι δασική η έκταση και αν μπορεί να χτίσει εκεί είναι άλλο θέμα αλλά αναρωτιέμαι αν η άδεια που αρχικά έλαβε δεν θα έπρεπε να ισχύει, αφού η αγορά έγινε με την προϋπόθεση της δυνατότητας δόμησης. Είναι δυνατόν να δίδεται σήμερα μιά άδεια και να ανακαλείται σε μερικά χρόνια; Κι αν ο ιδιοκτήτης καταστρέφει το δάσος αυθαίρετα ή χτίζει αυθαίρετα, υπάρχουν σχετικοί νόμοι κι ας εφαρμοστούν! Ο μη παρανομών ιδιοκτήτης τι φταίει να μπαίνει σε δικαστικούς αγώνες και να μην μπορεί να μεταβιβάσει τη ιδιοκτησία του; Ειλικρινά δεν κατανοώ το δίλημμα κότα-αυγό. Επειδή μερικοί ιδιοκτήτες παρανόμησαν πρέπει να πληρώσουν όλοι τη λέζα; Με ποιά λογική;

  Το Βατοπαίδι είναι άλλη οστορία που δεν την έχω κατανοήσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι’ αυτήν και για τις πιθανές ομοιότητες με Αμπελούπολη/Προβάλινθο.

  ΥΓ: Ο επιστολογράφος με πληροφόρησε ότι δεν είναι πλήρως γνώστης των λεπτομερειών της κήρυξης της περιοχής ως διακατεχόμενης, μιά και την εποχή εκείνη ήταν πολύ νέος και ενδέχεται να συγχέει δασάρχη με διευθυντή υπουργείου. Το βασικό του πρόβλημα είναι η δικαστική διαδικασία στην οποία μπήκε, χωρίς ουσιώδη λογο, κατά τη γνώμη του.

 10. ixis Says:

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  http://www.equal-rights-greece.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: