Οι φυλακές…


‘Εχετε ποτέ κάνει κάποια πράξη που θα μπορούσε να σας στοιχίσει, έστω και μερικές μέρες φυλακή; Για ψάξτε καλά το παρελθόν σας. Κάποια τροχαία παράβαση που αν δεν θα είχατε χρήματα για το πρόστιμο θα σας στοίχιζε περίπου 10 μέρες στη στενή; Κάποιο αθώο πταίσμα που δεν έφτασε σε δικαστήριο; Ένα τσιγαριλίκι στη ζούλα; Κάποιο είδος που δεν δηλώσατε στο τελωνείο; Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδεχθής εγκληματίας  για να βρεθείς πίσω από κάγκελα και από τους φυλακισμένους, αρκετοί είναι, απλώς, κακότυχοι συμπολίτες μας.!

Οι φυλακισμένοι, λοιπόν, στις άθλιες φυλακές (δείγμα της γενικής μας αθλιότητας) ξεσηκώθηκαν και έδωσαν, ακόμη μια φορά, με το θάρρος τους, ένα μάθημα συλλογικής δράσης στους “αξιοπρεπείς” και “τίμιους” πολίτες αυτής της χώρας.  Φαίνεται ότι η απελπισία αλλάζει τον άνθρωπο και τον οδηγεί ευκολότερα σε πράξεις απόγνωσης αλλά και ηρωισμού!

Και είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν ένα κράτος του οποίου οι πολιτικοί ηγέτες φροντίζουν να ζουν μέσα σε όσο γίνεται μεγαλύτερη χλιδή, δέχεται να ζουν κάποιοι άτυχοι, έστω εγκληματίες, συνάνθρωποι, σε συνθήκες χειρότερες κι από αυτές των χιτλερικών στρατοπέδων! Ο περιορισμός της ελευθερίας είναι η ποινή που τους επιβλήθηκε, όχι τα βασανιστήρια! Και ας μην απαντήσουν πως φταίει που δεν έχουμε λεφτά (παράγινε η καραμέλλα της ανέχειας…) γιατί έχουμε και παραέχουμε για ψηφοθηρικές παροχές, για διορισμούς αργομίσθων “ημετέρων”, για πολυτελή ταξείδια στα ξένα, μαζί με δεκάδες παρατρεχάμενων, για ανούσιες παρελάσεις (όπου δείχνουμε στους εχθρούς τι φοβερά όπλα διαθέτουμε και να κάτσουν ήσυχα, παρακαλώ, γιατί θα τους ξεσκίσουμε…), για πολυτελή κρατικά οχήματα, για μετακινήσεις “επισήμων” με ελικόπτερα, για έργα βιτρίνας (πώς θα φάνε και οι εργολάβοι κανά ξεροκόμματο;), για αυξήσεις στους μισθούς βουλευτών και άλλα πολλά σπάταλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή…

Ε, ρε ράψιμο στο στόμα που τους χρειάζεται!

Advertisements

8 Responses to “Οι φυλακές…”

 1. Vany Says:

  Από όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες,συμφωνώ μαζί σου.Οι συνθήκες στις φυλακές είναι απάνθρωπες.Κι αν έχεις κάνει κάτι ελαφρύ και μπεις εκεί, την έβαψες.Όσο για τους βουλευτές,δεν έχω σχόλιο.Μόνοι τους παίρνουν αύξηση,μπόνους,δώρα,επιδόματα.Ποιος τους ελέγχει;

 2. Με νόημα Says:

  Εχω πολλές φορές πει σε διάφορες σχετικές συζητήσεις, ότι φόρος σημαίνει αντίτιμο παροχής υπηρεσιών. Πληρώνουμε δηλαδή το κράτος για τις υπηρεσίες που υποτείθεται πως προσφέρει (Υγεία, παιδεία, έργα υποδομής, ασφάλεια, άμυνα κ.λ.π.). Δυστυχώς οι πολιτικοί σε όλα τα πλάτει και μήκει της υδρογείου, έχουν διαφορετική άποψη και τους θεωρούν ταμείο προσωπικών δαπανών, πλουτισμού και ψυχαγωγίας ημετέρων και δωρεών σε τραπεζίτες.
  Σήμερα διάβαζα αγια το χάλι στο οποίο βρίσκεται το Αττικό Νοσοκομείο, (υποθέτω πως και τα άλλα θα βρίσκονται σε ανάλογο χάλι).
  Και άν ακόμα δεχτούμε ότι οι κρατούμενοι βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας και καλώς πάσχουν, οι ασθενείς συνάνθρωποί μας γιατί τιμωρούνται;

 3. Αόρατη Μελάνη Says:

  Λες τα προφανή. Αλλά ποιος σε ακούει… Σίγουρα όχι αυτοί που θα έπρεπε.

 4. natalia Says:

  σωστός…

  απάνθρωπες οι συνθήκες σε πολλές φυλακές.
  Μάλλον οι λέξεις “σωφρονιστικές” δεν ταιριάζει,
  αφού δεινοπαθούν και γίνονται χειρότεροι οι κρατούμενοι

  καλημέρα

 5. Artanis Says:

  Έδωσε υποσχέσεις βέβαια, και σταμάτησαν οι άνθρωποι την απεργία πέινας…
  Να δούμε όμως αν θα υλοποιήσει τίποτα…

 6. koulpa Says:

  ..είναι θέμα νοοτροπίας και πολιτισμού.. βέβαια no money no honey.. αλλά και τα χρήματα να βερθούν δεν είμαι αισιοδοξος.. η νοοτροπία δεν αλλάζει έυκολα..
  την καλησπέρα μου:):)

 7. heliotypon Says:

  >Vany: Τρέμω στην ιδέα ότι θα μπορούσε να βρεθώ εκεί μέσα από κακή τύχη…

  >Με νόημα: ‘Ολοι οι πολίτες θεωρούνται υποτελείς και δουλοπάροικοι των πολιτικών. Απλό δεν είναι;

  >Αόρατη Μελάνη: Ποιός ακούει τον πολίτη, γενικώς! Ευτυχώς και είμαστε …”δημοκρατική χώρα”. Φαντάσου να μην είμαστε κιόλας!

  >natalia: Το σύστημα δεν είναι σωφρονιστικό. Εκδικητικό είναι…

  >Artanis: Υποσχέσεις πολιτικών είπες; Χα χα χα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  >koulpa: Πολιτισμός! Ποιός ήρθε;

 8. madprofessorus Says:

  για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα το ότι τα χρήματα που πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες(να λέμε σωστά τις λέξεις)φορολογούμενοι πηγαίνουν σε σκοπούς εντελώς αντίθετους από εκεί που θα έπρεπε να πηγαίνουν.Κ οι φυλακισμένοι άνθρωποι είναι,σίγουρα υπάρχουν κ αυτοί που τους αξίζει να είναι εκεί,όπως κ πολλοί άλλοι που πήγαν χρωστώντας χωρίς σημαντικό λόγο,όλοι αυτοί όμως εξακολουθούν να είναι άνθρωποι κ πρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή μεταχείριση κ διαβίωση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: