Φοροάμυνα…!


Γέμισε η Αθήνα από αφίσες και τα ΜΜΕ με διαφημίσεις που μας προτρέπουν να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση.  Καγχάζω δυνατά με την ηλίθιας σύλληψης καμπάνια που κάνει το υπουργείο οικονομίας, με εκατομμύρια κόστος που  εμείς πληρώνουμε,  για τη φορολογική μας συνείδηση!  Και σκέφτομαι και αναρωτιέμαι, γιατί να αποκτήσω φορολογική συνείδηση;  Εγώ, και πάρα πολλοί άλλοι συνέλληνες,  δυστυχώς ΔΕΝ μπορούμε να ξεφύγουμε από τις δαγκάνες της εφορίας και πληρώνουμε εμείς, από το φτωχικό μας εισόδημα, όλες τις σπατάλες και αφροσύνες του αισχρού και δολοφονικού κράτους. Αλλά, αν μπορούσα, θα ήθελα πολύ να είμαι φοροφυγάς, να έχω εισοδήματα χωρίς να πληρώνω τίποτε στο βρώμικο Ελληνικό δημόσιο. Και να γιατί:

 1. Η μαφιόζικη Ελληνική εφορία και οι κλέφτες υπάλληλοί της (σπάνιες οι εξαιρέσεις αλλά υπάρχουν) κάνουν ό,τι μπορούν για να σε κλέψουν. Ιδίως αν έχεις επιχείρηση, δεν γλιτώνεις από τον παμπόνηρο “ελεγτή”! Δεν έρχεται να ελέγξει ΑΝ είσαι ελικρινής, αλλά με προδιαγεγραμμένη πρόθεση να σε κλέψει.  ‘Ερχεται στην επιχείρησή σου με συγκεκριμένη εντολή από τον προϊστάμενο: “Τόσα θα φέρεις”.  Δεν πα’ να είσαι άψογος σε όλα, αυτός κάτι θα σου βρει. Κι αν δεν βρει θα εφεύρει. Αυτή είναι η ειδικότητά του:  Να “βρίσκει” και να “εφευρίσκει” παραβάσεις και τρόπους να σε κλέψει.  Και για να βρει ή να εφεύρει όσο γίνεται λιγότερα θέλει να τον λαδώσεις. Αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση πάλι θα  πρέπει να πληρώσεις στην εφορία. Γιατί αν δεν δεχτείς αυτά που θα σου “βεβαιώσει” (γιατί θα σου βεβαιώσει όπωσδήποτε, αφού με αυτή την εντολή έρχεται κι αν δεν τον λαδώσεις θα σε ξεσκίσει!) και πας στα φορολογικά δκαστήρια και, για οποιονδήποτε λόγο,  δεν δικαιωθείς, θα πληρώσεις ολόκληρο το ποσό (αντί το μισό του “συμβιβασμού”) συν 60% πρόστιμο! Χώρια τα έξοδα! Και λες εσύ, “δεν γαμιέται” και πληρώνεις τον ελεγκτή (που δίνει και μερίδιο από τη ληστεία και στους προϊσταμένους του) και δέχεσαι και τον λεγόμενο συμβιβασμό (δηλαδή την μαφιόζικη “προστασία”) για να ξεμπερδεύεις!
 2. Τα λεφτά που πληρώνεις για φόρους, κανονικά θα έπρεπε να είναι “ανταποδοτικά”, δηλαδή να παίρνεις κάτι πίσω, σε μορφή κρατικών υπηρεσιών (χαχαχαχαχαχαχα!). Εσύ όμως δεν παίρνεις τίποτε απολύτως. Ούτε παιδεία, ούτε περίθαλψη, ούτε ασφάλεια, ούτε δρόμους (άσε που αυτούς τους πληρώνεις, τώρα, πριν γίνουν και όσο είναι ακόμη …σκοτώστρες), ούτε εθνική άμυνα (αφού τρέμουμε ακόμη και τα τούρκικα …φταρνίσματα ), ούτε πολιτισμό (φαντάσου πολιτισμό με …αγράμματο και κρετίνο υπουργό) ούτε δικαιοσύνη, ούτε προστασία τη φύσης, ούτε διαχείρηση σκουπιδιών ακόμη, που είναι λυμένο θέμα σε όλη τη δυτική Ευρώπη και στον πολιτισμένο κόσμο(!), ούτε τίποτε άλλο. Τότε γιατί να πληρώνεις;
 3. Στη θέση αυτών, όμως,  έχεις ένα κράτος εξαιρετικά σπάταλο που σου παίρνει τον ιδρώτα σου και το αίμα σου και τον δίνει σε αργόμισθους δημόσιους υπαλλήλους που όχι μόνο δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία, αλλά παρεμβάλλουν και εμπόδια σε κάθε ιδιωτική παραγωγική πρωτοβουλία. Τον δίνει σε μίζες που εισπράτουν κρατικοί υπάλληλοι, υπουργοί, μεγαλοεργολάβοι για έργα  βιτρίνας (συχνά κακότεχνα), και άλλα βλαβερά όντα που ζουν μέσα στην χλιδή εις βάρος σου!
 4. Νεότατοι δημόσιοι υπάλληλοι, ή υπάλληλοι ΔΕΚΟ που ελέγχει το κράτος, συνταξιοδοτούνται με τη λεγόμενη “εθελουσία έξοδο” και ο πολίτης πληρώνει, με τους φόρους του, σύνταξη σε δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, που πληρώνονται για να καααάθονται.  Κι αν ανήκουν αυτοί π.χ. στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ, στερούνται αυτές οι ΔΕΚΟ από ανθρώπινο δυναμικό που το χρειάζονται, ενώ αναθέτουν αυτό το έργο σε εργολάβους που τους πληρώνουν με τα λεφτά μας!
 5. Αν χρωστάς στο δημόσιο σου παίρνει και το σώβρακο κι αν είσαι επιχειρηματίας σε καταστρέφει αν δεν πληρώσεις στις προθεσμίες. Αν σου χρωστάει το δημόσιο από π.χ. τιμολόγιο που έκοψες σε δημόσια υπηρεσία, πρέπει να περιμένεις ακόμα και πολλά χρόνια για να πληρωθείς, ΑΦΟΥ έχεις “αποδώσει” τον ΦΠΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχεις εισπράξει και που σου χρωστάει το ίδιο το κράτος! Αν δεν τον “αποδώσεις” τρως χοντρά πρόστιμα και δεν γίνεται κανένας συμψηφισμός με αυτά που σου χρωστάει το δημόσιο. Αίσχος κλέφτες!

Αν θέλετε, λεβέντες του υπουργείου οικονομίας, να αποκτήσουμε “φορολογική συνείδηση”,  όπως την λέτε, θα πρέπει πρώτα ΕΣΕΙΣ να φτιάξετε κράτος δικαίου. Πρώτα εσείς θα πρέπει να σταματήσετε να παρανομείτε σε βάρος του πολίτη.   Μέχρι τότε ο πολίτης θα αμύνεται απένατι  στις δικές σας ληστρικές πράξεις. Όσο ο πολίτης βρίσκεται σε καθεστώς τυρανίας από το εγκληματικό κράτος, που είναι, στην ουσία, συνέχεια του οθωμανικού κράτους, ο πολίτης θα αμύνεται ενάντια στην αρπαγή, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και επί τουρκοκρατίας. Θα κάνει αυτό που, πολύ πετυχημένα κάποιος άγνωστός μου ονόμασε “φοροάμυνα”.

Γκέγκε;

Advertisements

15 Responses to “Φοροάμυνα…!”

 1. dawkinson Says:

  μια με τη γκεμπελική προπαγάνδα για τη φορολογική συνείδηση, μια με τις εξωφρενικές διαφημίσεις στο ραδιόφωνο της HSBC και άλλων τραπεζών που ειλικρινά βγάζουν το κτήνος από μέσα σου, γίνεσαι Hulk και όποιον πάρει ο χάρος κρίσμα, στη Σόλωνος… μα το θεω, το θράσσος τους έχει περάσει κάθε διαχειρίσιμο όριο ψυχολογικής κακοποίσης…

 2. Γαμημένος πολίτης Says:

  Εμένα το ανήθικο, το άτιμο και ληστρικό κράτος με κατέστερεψε. Θα το γαμήσω ό,που βρω την ευκαιρία. Εμένα να μου πουν για φορολογική συνείδησοι οι άτιμοι, οι αλήτες, τα καθάρματα της κρατικής μηχανής, τα λαμόγια των υπουργείων και της εφορίας! ‘Ενα καλάσνικωφ δώστε μου και αυτούς τους άτιμους μπροστά μου!

 3. Αόρατη Μελάνη Says:

  Θαυμάσια! το επόμενο βήμα είναι η έκδοση ενός εγχειριδίου με τίτλο “πρακτικές μέθοδοι φοροάμυνας”. Θα κάνει θραύση!

 4. zwaki Says:

  Τα όσα επικαλειστε καταγράφουν την πραγματικότητα. Τις ίδιες απόψεις έχει και το 99 % του Ελληνικού λαού. Ερώτηση: Πως γίνεται να υπαρχει στην ελλάδα 85% δικοματισμός? Δεν είναι αντιφατικό?

 5. orck Says:

  τιμη και δοξα στου φωροφυγαδες
  τυχεροι ειναι οσοι μπορουν να κλεψουν το κρατος

  νομιζω οτι προσπαθουν να μας περασουν στην συνειδηση μας οτι ειναι αποδεκτο καποιοι να πλουτιζουν με ανηθικο και παρανομο τροπο αλλα εμεις πρεπει να ειμαστε σωστοι

 6. Anonymous Says:

  H lysi de brisketai se antiparatheseis”emeis” vs “eseis”. Autes einai anatolitikes nootropies pou diaiwnizoun to kako. To zitoumeno einai esy ki egw kai i koinwnia sto synolo tis na ayksisei ton autosebasmo, tin autognwsia kai to epipedo syneiditotitas. Otan, stin Ellada, to dimosio agatho tha thewrithei to idio simantiko me tous desmous aimatos, tote tha doume mia aspri mera.
  Mexri tote omws (an erthei pote auti i stigmi) krauges san tis dikes sou tha syntiroun to dixasmo

 7. heliotypon Says:

  >Dawkinson: Και είναι πανηλίθια και εκνευριστικά τα σποτάκια! Μάλλον ανίκανος κειμενογράφος τα έγραψε. Σαν να σου λέει, μην κοιττάς τι κάνει το κράτος, εσύ να είσαι καλό παιδί! Τόση ανικανότητα, βρε παιδί μου πρέπει να προσπαθήσανε πολύ για να την αποκτήσουν!

  >Γαμημένος πολίτης: Αδερφέ καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. υποψιάζομαι ότι ζούμε υπό καθεστώς χειρότερο του Οθωμανικού ζυγού. Οι πρόγονοι αγωνίστηκαν για ελευθερία για να γίνουμε εμείς υποτελείς σε πολιτικούς, δημόσιους υπάλλήλους και παπάδες! Αυτή ήταν η μοίρα μας…

  >Αόρατη Μελάνη: Μου λείπουν οι γνώσεις για να γράψω κάτι τέτοιο, αλλιώς θα το έγραφα. Κανένας φοροτεχνικός θα μπορούσε (ή κάποιος …τέως εφοριακός)!

  >zwaki: Απλώς, δεν έχουν επιλογές οι άνθρωποι. Νοιώθουν ότι είναι ή ο ένας ή ο άλλος και ότι δεν έχει τρίτη λύση. Αλλά σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και οι υπάρχοντες τρίτοι; Ο χώρος όζει!

  >Orck: Ναι, προσπαθούν να μας πείσουν χωρίς επιχειρήματα αλλά υποψιάζομαι ότι το όλο θέμα είναι να φάνε κάποιοι διαφημιστές, τα κανάλια και οι του κυκλώματος, γιατί άλλο αποτέλεσμα από σιχτιρίσματα δεν φέρνει η καμπάνια. Εγώ κάθε φορά που τα ακούω ή τα βλέπω τους στολίζω και τους στέλνω καταλλήλως… Κι ας μην τ’ ακούνε. Εκτονώνομαι…

  >Anonymous: Αδερφέ/ή πρέπει να είσαι δημόσιος υπάλληλος για να τα λες έτσι. Αυτοί φέρνουν την αντιπαράθεση όχι εμείς. Προσπαθούν να μας κατακλέψουν κι εμείς πρέπει να αμυνθούμε. Αυτά που λες είναι κάτι σαν “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω”. Το δημόσιο αγαθό που το λεηλατούν αυτοί οι ίδιοι που κάνουν την καμπάνια δεν είναι δημόσιο αλλά το κάνουν δικό τους. Για δικό τους όφελος και για ψηφοθηρία (#1 σκοπός!). Εγώ, προσωπικά, θα έδινα και παραπάνω απ’ όσο μου αναλογεί, αν ήξερα πως πιάνουν τόπο τα λεφτά μου. Αλλά όταν πάνε σε σπατάλες, σε τσέπες ανίκανων μιζαδόρων και κλεφτών πολιτικών γιατί να θέλω να τα δώσω; Μα πόσο μαλάκας πρέπει να είμαι για να ακολουθήσω τη συμβουλή σου; Δεν πρόκειται για διχασμό αλλά για επίθεση κλεφτών εναντίον όλων των πολιτών. Νομίζεις ότι αν εμείς αποκτήσουμε “φορολογική συνείδηση” θα τους πάρει το φιλότιμο και θ’ αλλάξουν;

 8. Wraios Says:

  ΠΟΛΥΣ ΑΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ
  ΜΥΡΙΑ ΜΟΛΟΤΩΦ ΠΕΦΤΟΥΝ

  ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΓΑΜΟ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ
  ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΧΑΡΟΚΟΠΙ;;;

  ΟΥΔΕ ΣΕ ΓΑΜΟ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ
  ΜΗΔΕ ΣΕ ΧΑΡΟΚΟΠΙ

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ
  ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

  ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ
  ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΖΕΡΒΑ ΤΟΥ

  ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΑΛΗ

  ΒΑΡΑΝ ΖΕΡΒΑ ΒΑΡΑΝ ΔΕΞΑ
  ΒΑΡΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ

  ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΥΡΙΣΑΝ
  ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ

  Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΦΩΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΤΕ

  ΚΑΦΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
  ΚΑΦΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
  ΜΠΗΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ

  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΙΣΗΣΑΝΕ
  ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ
  ΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΣΗΜΑΝΕ Η ΩΡΑ.

 9. Artanis Says:

  Εγώ πάλι μουτζώνω με την καρδιά μου και μου περνάει κάπως το άχτι…Κρίμα που δεν θα είμαι εδώ, στις προσεχείς εκλογές…

 10. παλομος Says:

  ¨Εχουμε την ίδια έμπνευση……χαχαχα

  Καλο απόγευμα!!!

 11. παλμος Says:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ παλμος

 12. http://fragments-of-life-olga.blogspot.com/ Says:

  Χμμμ…Βγάζω καντίλες κάθε φορά που τις ακούω – βλέπω..Μάλιστα κάποιος εξυπνάκιας από τη διαφημιστική (που δεν ξέρω ποια είναι – μήπως έχεις ιδέα?) θεώρησε ότι πρέπει να παίξει κι άλλο με τα νεύρα μας και λέει το εξής
  Μήπως ακουσες την καμπάνια για την φορολογική συνείδηση?? Μα σε τέτοια εποχή είναι δυνατόν να μας λένε για φορολογική συνείδηση?? Και απαντά..Ναι μα τώρα την εχουμε ανάγκη…ΟΥΣΤ λέμε!

  Καλησπέρες

 13. Με νόημα Says:

  Συγνώνη για την μακρά απουσία.
  Εδώ που βρίσκομαι, το κράτος δέν κλέβει. Τα παίρνει απο σένα και τα δίνει στους δικούς του. Τίμια πράγματα!
  Έτσι δημιουργούν έργα. Έργα πολλά. Τεράστιους αυτοκινητόδρομους, εκεί που περνά ένα αυτοκίνητο κάθε δυό τρία χρόνια. Δημιουργούν φράγματα όποθ…δεν υπάρχουν ποτάμια. Δημόσια έργα μαμούθ με στημένους διαγωνισμούς στους ημέτερους. Ο λαός διαμαρτύρεται…σιωπηλά.

 14. heliotypon Says:

  >Ωραίος: Καλό αλλά άσχετο με το θέμα της ανάρτησης.

  >Artanis: Εννοείς στην Ν. Ζηλανδία θα είσαι; Κι από κει ρίχ’τους φάσκελα… Η ταχύτητα μετάδοσης του φασκέλου είναι ίση με αυτήν του φωτός 🙂

  >Παλμός: Με ποιόν είχες ίδια έμπνευση; Με την Αρτάνις ή με μένα;

  >Fragments of life: Δεν ξέρω ποιά διαφημιστική έχει αναλάβει την …εξυπνότατη καμπάνια, αλλά εύκολα μορείς να μάθεις εσύ που είσαι κοντά στον χώρο (εγώ δεν είμαι).

  >Με νόημα: Απογοήτευση! Νόμιζα ότι οι Ιάπωνες είναι πιο τίμιοι από μας. ‘Ετσι που τα λες μαύρισα και γι’ αυτούς! Τελικά ποιός τίμιος λαός έμεινε στον κόσμο; Και για …χαρακίρι δεν είναι κανείς;

 15. Νέστορας Says:

  Σωστός…

  συγχαρητήρια…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: