Θρησκευτικά…


Σε μπλογκ που διατηρεί κάποιος που προβάλλεται ως ιερωμένος, με τον τίτλο  “Ο Χριστιανός ορθόδοξος” και με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής (για μένα η πρωτοχρονιά έχει την ουσία γιορτής, τα χριστούγεννα όχι), άφησα το παρακάτω σχόλιο, που νομίζω θα μπορούσε, με την ευκαιρία, να είναι και ανάρητηση από μόνο του.

1.  Αν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις για πρόσωπα και γεγονότα πολλών χιλιάδων ετών πριν από την εποχή μας, δεν θα ήταν φυσικό να περιμένουμε να υπάρχουν τέτοιες για τον Χριστό και την εποχή του, μόλις δύο χιλιάδες χρόνια πριν; Κι όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν, ενώ οι θρησκευόμενοι και οι επαγγελματίες της θρησκείας αγωνίζονται να αποδείξουν όσα ισχυρίζονται, βασιζόμενοι σε ότιδήποτε άλλο εκτός από ιστορικά ντοκουμέντα. Ακόμη και οι επιστημονικές μέθοδοι ιστορικής έρευνας δεν φαίνεται να έχουν φτάσει σε θετικά συμπεράσματα σχετικά με την αλήθεια των ευαγγελικών γραφών.
2.  Αν υπήρχε ένας “θεός” που ενσαρκώθηκε για χάρη του ανθρώπινου γένους, όπως κι αν προσλαμβάνεται αυτή η “χάρη”, δεν θα φρόντιζε αυτή η διαδικασία να εξαπλωθεί γεωγραφικά και χρονικά ώστε να περιλάβει όλους τους ανθρώπους (όλα τα όντα και όλο το σύμπαν, θε έλεγα) και όχι να την περιορίσει σ’ ένα μικρό μέρος της Μεσογειακής λίμνης;
3.  Αν η διαδικασία των θαυμάτων ήταν δυνατή, γιατί περιορίστηκε σε εποχές τόσο μακρυνές και δεν γίνεται σε συνεχή βάση ώστε να παρέχει αποδείξεις περί της παντοδυναμίας των υποτιθέμενων θείων οντοτήτων;
4.  Οι διάφοροι λαοί της γής έχουν τόσο πολλές και διαφορετικές θρησκείες και ο καθένας θεωρεί την δική του ώς μόνη και αληθινή. Αλήθεια σε τι πλεονεκτεί η θρησκεία του χριστιανισμού έναντι των άλλων;
5.  Τέλος, τι θα πει η συχνότατα πιπιλούμενη καραμέλλα: “Είναι θέμα πίστης”; Γιατί καλούμαστε να “πιστέψουμε” απλά και μόνο επειδή κάποιο θρησκευτικό σύστημα μας καλεί (ή μας επιτάσσει) να το κάνουμε; Τι θα πει “πιστεύω”; Θα πει ότι έχω ΛΟΓΟΥΣ να μην αμφισβητώ κάτι μου που λένε. Αλλιώς, θα πιστεύαμε σε κάθε τι που μας λένε, όλοι ανεξαιρέτως, ακόμη και οι πολιτικοί και οι απατεώνες και οι κλέφτες (που συχνότατα …συμπίπτουν!). ‘Αρα η πίστη απαιτεί αποδείξεις. Αλλιώς είναι απλώς ευπιστία και αφέλεια! Και μέχρι να έχω αποδείξεις θα είμαι άπιστος!

Α, ναι: Η θρησκεία έχει κάνει και κάτι καλό: Ενέπνευσε μεγαλειώδη μουσικά έργα τα οποία απολαμβάνω. Μπαχ, Μπετόβεν, Βιβάλντι, Χάϋντν, Χαίντελ και άλλοι γίγαντες της μουσικής έγραψαν ανυπέρβλητα έργα που, όμως δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τα μεγάλα δεινά που εσώρευσαν οι απανταχού θρησκείες στον κόσμο και που είναι ο φανατισμός, ο διχασμός, το μίσος, η βία, ο τρόμος και το αδικοχυμένο ανθρώπινο αίμα…

Advertisements

28 Responses to “Θρησκευτικά…”

 1. Με νόημα Says:

  Η θρησκεία, η κάθε θρησκεία, είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του ανθρώπου να δεχθεί τον θάνατο. Η ανάγκη της συνέχειας και της ελπίδας ότι ο τάφος δέν είναι το τέλος.
  Όλες οι θρησκείες, εκτός απο τους κανόνες που επιβάλλουν, υποσχονται αιωνιώτητα της μιάς ή της άλλης μορφής. Παράδεισός, κόλαση, νιρβάνα, κάρμα, προγονολατρία κ.ο.κ. ‘Ολα απόρροια της ίδιας ανάγκης.
  Άν τον λέμε Χριστό ή Βούδα, είναι αδιάφορο!

 2. ΤΟΝΙΑ Says:

  λιγη σοβαροτητα εδω μεσα ρε παιδια

 3. heliotypon Says:

  >Με νόημα: Σωατά, έτσι όπως τα λες είναι. Απλώς αδυναμία να δεχτούμε το τέλος της ύπαρξής μας.

  >ΤΟΝΙΑ: Πού είδες την έλλειψη σοβαρότητας “εδώ μέσα”;

 4. Eva Stamou Says:

  Είμαι κατά της οργανωμένης θρησκείας, οποιαδήποτε μορφή κι αν λαμβάνει αυτή, γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι θρησκείες είτε εξυπηρετούν τον άκρατο ατομισμό είτε προκαλούν τον ομαδικό φανατισμό. Η αντίληψη που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά για την πνευματικότητα είναι κάτι διαφορετικό και δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου. Οι οργανωμένες θρησκείες, πάντως, τείνουν να παρέχουν εύπεπτες συνταγές για το πως να αποφύγει κανείς την ουσιαστική σκέψη.

  Πολλές ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2009.

 5. ΤΟΝΙΑ Says:

  στο οτι για να γραψεις αυτα, δεν εκανες καποια αντικειμενικη και βαθια ερευνα. όσο για το, γιατι ο χριστιανισμος πλεονεκτει έναντι των άλλων θρησκειων, δεν θα σου πω οτι ναι πλεονεκτει. δεν ειμαι εγω εκεινη που θα σου το πει ουτε κανεις αλλος. θα σου πω οτι για να το βρεις θα πρεπει να μελετησεις τη καθε θρησκεια ξεχωριστα να καταλαβεις μερικα πραγματα. (μελετη ομως….) κ εξαλλου ο καθενας το βλεπει οπως θελει. δεν ειναι απαραιτητο να βρεις οτι ο χριστιανισμος πλεονεκτει. εσυ μπορει να βρεις οτι το ισλαμ πλεονεκτει:)))))

 6. ΤΟΝΙΑ Says:

  να σημειωσω οτι αν ριχνατε μια ματια και σε βιβλια θεολογιας θα βλεπατε οτι ο χριστιανισμος ειδικα ειναι αυτος που καταδικαζει τον φανατισμο και δε δεχεται ουδε μια σχεση μαζι του. (μιλαω για τον χριστιανισμο) αλλα ειπαμε. τουλαχιστον καντε μια σοβαρη ερευνα ρε παιδια.

 7. heliotypon Says:

  >Eva Stamou: Η πνευματικότητα περιστρέφει την ύπαρξή της γύρω από τις άγνωστες και πιθανώς (αλλά όχι σίγουρα) υπαρκτές περιοχές επέκεινα της συνειδητής επιστημονικής γνώσης. Κι εγώ προσπαθώ να προκαλέσω, οσοδήποτε μικρά, ανοίγματα τα πέπλα του αγνώστου, αλλά όχι με τυφλή πίστη σε θρησκευτικά παραμύθια και ούτε τηρώντας ηλίθιους κανόνες συμπεριφοράς, αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερα τίποτε. Εν τούτοις, δεν αποκλείω την ύπαρξη αγνώστων περιοχών γιατί αυτό θα ήταν το ίδιο μικρονοϊκό με την άρνηση της δυνατότητας του κινητού τηλεφώνου από τον προπάπου μου. Οι οργανωμένες θρησκείες είναι, κατά τη γνώμη μου, καθαρά εξουσιαστικά κατασκευάσματα. Ευχές για ένα καλό 2009.

  >ΤΟΝΙΑ: Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω σε βάθος έρευνα για κάθε ανάρτηση που γράφω, ούτε διεκδικώ την επιστημονική αρτιότητα κάθε γραφής μου, Απόψεις εκφράζω. Οπτικές γωνίες για θέματα που με απασχολούν και για τα οποία αντλώ στοιχεία και απόψεις και θέσεις από διαβάσματα, συζητήσεις, σκέψεις δικές μου και άλλων. Ο χριστιανισμός δεν είναι παρά ακόμη μια θρησκεία και δεν με απασχολεί αν σε μερικές αποστροφές του εκφράζει μια, δήθεν, φιλελεύθερη στάση, αφού στο μεγαλύτερο μέρους του λειτουργεί εντελώς καταπιεστικά και με φανατικές θέσεις που δεν θεμελιώνει καν, αλλά απαιτεί την υιοθέτησή τους από τον “πιστό”. Ο σκληρός φανατισμός των υπηρετών του χριστιανισμού κληρικών και η αρτηριοσκληρωτική στάση τους απέναντι σε κάθε διαφορετική άποψη των είναι ενδεικτικά των θέσεών του. Αλλά το κυριότερο, αντιτίθεμαι στην διδασκαλία του περί μεταφυσικών οντοτήτων (Θεού, Χριστού, αγίας τριάδας, αγίων, γενικώς, αγγέλλων, ) και μεταφυσικής ζωής, χωρίς να αποδεικνύει τίποτε απ’ αυτά που λέει. Απλώς, ζητά να τα δεχτούμε, γιατί έτσι, γιατί τα λέει αυτός! Ε, όχι αδερφούλα, δεν δέχομαι τίποτε έτσι, απλώς γιατί μου το λέει κάποιος/οι. Και γιατί να δεχτώ αυτά και όχι τα άλλα, π.χ. διδαχές σατανισμού που είναι και κόντρα του;

 8. Εξερευνητής Says:

  Καλή Χρονιά!…(*)
  λίγο καλλίτερη έστω από την λήγουσα.

  Και πάνω στο θέμα σου:
  1. Επίτηδες δεν άφησε ιστορικά στοιχεία. Για να διαφέρει από τους άλλους θεούς.
  2. Τί περί «μεσογειακής λίμνης» τσαμπουνάς, καλέ μου;;; Τον δια σφαγής εκχριστιανισμό πάσης της βορείου και νοτίου Αμερικής τον ξέχασες;;;
  3. Θαύμα ήταν και είναι κάθετι που δεν έχουμε {ακόμα…} ερμηνεύσει. Κάποτε ήταν οι αστραπές. Τώρα είναι π.χ. τα μποζόνια… Έ! ρέ CERN που χρειάζονται μερικές και μερικοί…
  4. Είναι θρησκεία της αγάπης. Όταν αγαπάς κάποιον, τον σφάζεις για να πάει το ταχύτερο στην αγκάλη του Πατρός.
  5. Κάνε {αν δεν τό έχεις κάνει ήδη} ένα καλό ξεκίνημα: Μην ξαναχρησιμοποιήσεις την λέξη «πιστεύω» στη θέση του «νομίζω».

  Καί…

  ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1η:
  Για να αποφεύγετε τις περιφράσεις περί θρησκειών του κόσμου κλπ μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον περιληπτικό όρο “ΑΛΟΓΑΘ”.
  Αναλύεται: Αιματοβαμμένη Ληστρική Οργάνωσις των επί Γης Αντιπροσώπων του Θεού.

  ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2η:
  {ειδικά για την κα Τόνια}
  Αν, όπως φαίνεται, έχεις μελετήσει τόσο πολύ και δεν κατάλαβες π.χ. ότι
  Α. Ο Αδάμ κι η Εύα διώχτηκαν απ’ τον Παράδεισο γιατί έφαγαν τον καρπό του δέντρου της ΓΝΩΣΗΣ. Αυτή είναι ο μεγάλος εχθρός κάθε θεού…
  Β. Το προπατορικό αμάρτημα έχει εφευρεθεί για να είμαστε όλοι ένοχοι …από χέρι. Και, συμπληρωμένο με το “ωραιότατο” «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», αλλά και το «μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε», μάς οδηγεί στο να αφήνουμε ήσυχο το ιερατείο {το πάσης φύσεως…} να νέμεται τον ιδρώτα μας.
  Γ. ……….Υπάρχουν και μιά σειρά άλλα τέτοια που βρίσκει κανείς μελετώντας τις γραφές, αλλά μην το κάνω και σεντόνι τούτο το σχόλιο.
  Αν, όπως φαίνεται, έχεις μελετήσει τόσο πολύ, αγαπητή κα Τόνια, και δεν κατάλαβες έστω μόνο τα παραπάνω, τότε “είσαι μακρυά νυχτωμένη”, που λέμε. Σκέψου το και πράξε αναλόγως.

  Κλείνω με το …ναπολεόντειο:
  αγάπη – αφοπλισμός – ειρήνη
  ————–
  (*) Διότι κι εγώ μόνο την Πρωτοχρονιά βλέπω ως γιορτή.

 9. ΤΟΝΙΑ Says:

  agapite heliotypon etsi k ego mazi sou eimai alla akrivos gia na mporeis deis ti ginete k ti akrivos prepei na pistepseis prepei na meletiseis. oxi na ekfrazeis apopsi xoris na xereis. kai gi`auto se kalesa k ego prota na meletiseis.! giati allios…. pos xereis ti einai to sosto? oso gia ton kliro pou anafereis na sou po oti exeis adiko psemata tha po (na enas akoma logos gia psaksimo kai meleti) otan anaferomai se xristianismo den anaferomai pote stous papades.! ma pote! autoi einai ksexoristi katigoria apo monoi tous! exoun kanei to xristianismo kata ta prosopika tous ofeloi. ma uparxoun grafes pou epivevaionoun ta ola auta tis simperiforas toys. episis den einai anagki na orgizesai kai na xtipiesai oti den theleis na pistepseis. apla min pisteueis. den se kalesa na pistepseis nomizo!!!!!!!!!!!!!! apla na xereis ti sou ginete prin miliseis!
  oso gia sena exereuniti mou katarxas k esu theleis meleti polu meleti!!! opos akrivos oi papades xrisimopoioyn oti theloun gia to sumferon tous etsi k esu kaneis to idio. den eisai kaluteros. den mou deixneis tipota parapano! kai na xereis oti i tonia gia otidipote exei apopsi frontizei na xerei toulaxiston ti ginete,opote nai! gia na exo apopsi gia to thema kai gia na xero ti akrivos pisteuo exo meletisei para poluuuuuu!!!!

 10. πρεσβύωψ Says:

  Εν θεώ αδελφέ πολλά τα έτη σου.
  Το νέο έτος εύχομαι εις όλους υμάς υγείαν και προκοπήν.
  Επίτρεψέ μου την απολυτον συμφωνίαν με τα γραφόμενά σου δια το Θείον.

 11. dawkinson Says:

  ο επίκαιρος 10λογος ενός σκεπτικιστή. μ’αρέσεις.

 12. Με νόημα Says:

  Το υπαρξιακό πρόβλημα, που έδωσε και δινει τροφή στις κάθε μορφής θεωρίες, θρησκευτικές ή όχι, είναι εκείνο που πρώτα πρέπει να λυθεί, για να έχουν βάση οι θεωρίες αυτές. Όμως το πεδίο γνώσης του ανθρώπινου μιαλού, είναι μιά κουκκίδα, μέσα στην οποία, προσπαθούμε να βάλουμε τον πολλαπλάσια μεγαλύτερο κύκλο του προβλήματος αυτού. Ίσως κάποτε τα καταφέρουμε, όπως έχουμε καταφέρει τόσα άλλα που στο παρελθόν είχαν θεωρηθεί αδύνατα. Μέχρι τότε, Σόνια μου, όσο και άν μελετάς τις κάθε είδους θρησκείες, και σωστό είναι να τις μελετάς για να έχεις άποψη πάνω σ΄αυτές, δέν πρόκειται να καταλήξης σε στοιχειοθετημένα συμπεράσματα, πέρα απο την αξιολόγηση της όποιας φιλοσοφικής αξίας μπορεί να έχουν.

 13. micromouse Says:

  Μ εις την ν

 14. ΤΟΝΙΑ Says:

  αγαπητε/η με νοημα, το αν ή οχι θα καταληξω πουθενα, σε στοιχεια ή οχι δεν είσαι εσυ που θα το πεις ουτε κανεις αλλος. αν εσυ δεν βρηκες στοιχεια εμεις δεν σου φταιμε:)
  Υ.Γ. ειναι τόνια και οχι σόνια.

 15. Με νόημα Says:

  Τόνια, συγνώμη για την μετονομασία. ΄Ισως επίσης να κατάφερες να τετραγωνίσης τον κύκλο.
  Καλή χρονια…

 16. ΤΟΝΙΑ Says:

  ωωωω μην τα πετας ετσι αποτομα αυτα…! 🙂

 17. Με νόημα Says:

  Λέω απλά ότι η ύπαρξη του Θεού (Χριστιανού ή όχι) δέν αποδεικνύεται απο τις γραφές, ούτε απο Θεολογικά συγγράμματα, διότι απλά υποθέσεις γίνονται. Π.χ. κάποιος πρέπει να ρυθμίζει την ισοροπία του σύμπαντος άρα τον ονομάζουμε Θεό. Ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε την υπαρξιακή άποψη. Η πίστη! Πιστεύω, άρα δέν αμφισβητώ. Αφού λοιπόν δεχτούμε de facto την ύπαρξη του Θεού, εύκολο είναι να κατασκευάσουμε και θρησκείες.

 18. heliotypon Says:

  >Εξερευνητής: Μάλλον συμφωνούμε, σε χοντρές γραμμές.

  >ΤΟΝΙΑ: Για να μελετήσεις κάτι σε βάθος πρέπει αυτό να είναι κομμάτι επιστήμης. Και τα περί θρησκείας ΔΕΝ είναι επιστήμη αλλά συγγραφή μυθευμάτων. Τι να διαβάσω, και τι να μελετήσω, περί θαυμάτων, περί αυθαιρέτων απαγορεύσεων, περί της απαίτησης κάποιας υποτιθέμενης θεότητας για τυφλή πίστη; Τι μου προτείνεις να ερευνήσω; Αυτά τα ερευνάς με τη σκέψη. ‘Αλλωστε και από τα σχετικά βιβλία που έτυχε να διαβάσω, το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει.

  >Με νόημα: Ακριβώς έτσι. ‘Ολα αυτά είναι υποθέσεις και μάλιστα τρελλές και παράλογες. Δεν συμβιβάζονται με τη λογική που υποτίθεται πως είναι η βάση λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

 19. ΤΟΝΙΑ Says:

  ακριβως επειδη αναφερομαι σε επιστημη και οχι στις γραφες,μιλησα για μελετη. ξυπναμε τωρα!!!!! κ κοφτε την προσπαθεια να μας τα μπουρδουκλωσετε τωρα. οσο για σενα heliotypon, ηθελα να ξερα αυτες τις υποτιθεμενες προτασεις ποτε σου τις εκανα????????? αν θες τη γνωμη μου εσυ ειδικα…………:)

 20. Άθεος Says:

  Πολύ καλά τα λες φίλε μου.
  Στο blog μου, όλα αυτά έχουν την απάντησή τους επιστημονικά!

 21. heliotypon Says:

  >ΤΟΝΙΑ: Μου πρότεινες να ερευνήσω σε βάθος προκειμένου να απορρίψω τη θρησκεία. Δεν θυμάμαι τις ακριβείς λέξεις σου αλλά το γενικό νόημα. Ψέματα είναι;

  >’Αθεος: Πήγα εκεί και μου άρεσε…

 22. Εβραίοι, όλη η αλήθεια Says:

  Πρόκειται για ένα πόνημα must για κάθε πολίτη που θέλει να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι όλη την ιστορία του εβραϊσμού από τη Γένεση έως τις σημερινές σφαγές που βλέπουμε να λαμβάνουν καθημερινά με τη συντελεσθείσα γενοκτονία των Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατο με το ΟΚ του 93% του αιμοσταγούς εβραϊκού λαού.

  Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
  Μέσα σε 1.400 σελίδες με εκατοντάδες φωτογραφίες & παραπομπές θα βρείτε σταχυολογημένα από την πλούσια βιβλιογραφία του Δικηγόρου & Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Γκουανταλαχάρα του Μεξικού Κωνσταντίνου Πλεύρη τα πάντα για τους Εβραίους.
  Το βιβλίο αυτό κυνηγήθηκε από την πρώτη έκδοση του το 2006 από τους εν Ελλάδι Εβραίους, διότι η αλήθεια του σατανικού Ταλμούδ & των εφαρμογών του τρομάζει.
  Δυστυχώς γι’αυτούς & παρά τη μήνυση που υπέβαλαν για ρατσισμό, ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που είχε αναδημοσιεύσει αποσπάσματα του βιβλίου αθωώθηκε, διότι θεωρείται απολύτως νόμιμο στα πλαίσια της ελευθερίάς του τύπου να αναπαράγεται οποιοδήποτε πόνημα κυκλοφορεί νομίμως όσο & αν ενοχλεί
  Συναγωγές & χάβρες Ιουδαίων μετά του Παρατηρητηρίου των Συμφωνίων του Ελσίνκι του Δημητρά με τη βιομηχανία μηνύσεων που είχε στήσει κατά οποιουδήποτε θίγει τον “εκλεκτό λαό του Θεού”.
  Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχει περάσει μια εβδομάδα από την κατατρόπωση του στη δίκη κατά της εφημερίδας Α1 που είχε αποκαλύψει το δολοπλόκο σχέδιο των Εβραίων να ξανακαταστήσουν τη Θεσσαλονίκη εβραιούπολη & δεν έχει γράψει κουβέντα για την ήττα του & την πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας από την κατηγορία περί αντισημιτισμού στην ιστοσελίδα του.
  Δικηγόρος της εφημερίδας ήταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.& επειδή ξέχασε να μας γράψει το οτιδήποτε για τη σημερινή κατ’έφεση δίκη του συγγραφέα κ.Πλεύρη που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 14 μήνες φυλάκιση υποχρεωτικώς μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή με αναστολή,θα γράψω εγώ κάποια πράγματα.
  Καταρχάς έχει απαγορευθεί νομολογιακά ήδη από την πρώτη δίκη οποιοσδήποτε Εβραίος να στρέφεται με πολιτική αγωγή (δηλαδή να εμφανίζεται στο ποινικό δικαστήριο με παρουσία δικηγόρου ως διάδικος)κατά οποιουδήποτε δημοσιεύματος αναφέρεται σε Εβραίους γενικά & όχι στον ίδιο ως άτομο.
  Επιπρόσθετα στη μόνη Εβραία που είχε αναγνωριστεί η παράσταση πολιτικής αγωγής Άντρεα Γκίλμπερτ που εμφανίζεται ως πρόεδρος κάποιου σωματείου Λεσβιών που συμμετέχει στις παρελάσεις ομοφυλοφίλων,στη σημερινή δίκη απορρίφθηκε η παράσταση της ως πολιτική αγωγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
  Αναστάτωση προκλήθηκε στη σημερινή δίκη κατ’έφεση στο Α’Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών επί της Κυρίλλου Λουκάρεως με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας,6ος όροφος με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Κωνσταντίνη να αρχίσει να ουρλιάζει κατά την αγόρευση του Πλεύρη από το ακροατήριο, μέχρι να φτάσει η Πρόεδρος να του πει ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν σε 1 κατάμεστο από κόσμο δικαστήριο & εκεί αυτοσταμάτησε τις μαγκιές ο Κωνσταντίνης βγαίνοντας ταχέως μόνος του.
  Κάποια άλλη Εβραία κατά την περιγραφή των ανθρωποθυσιών των Ταλμουδιστών που αναφέρονται στο βιβλίο & των ύβρεων κατά αλλοθρήσκων, άρχισε να ουρλιάζει βγαίνοντας μαινόμενη σαν ταύρος εν υαλοπωλείω έξω από την αίθουσα οχι φυσικά γιατί την ενόχλησαν οι τελετουργίες των αγαπημένων της Ραββίνων, αλλά γιατί της πληροφορείτο δημοσίως ο ελληνικός λαός που είχε γεμίσει την αίθουσα.
  Όσο δε για την Αντιναζιστική πρωτοβουλία, μια χωρίς καταστατικό σωματείου ένωση προσώπων,μέλος της οποίας εξετάζεται ως μάρτυρας κατηγορίας πληροφορηθήκαμε σήμερα στο δικαστήριο ότι ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΟΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΑΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΦΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ & ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.
  Η συνέχεια με εξέταση μαρτύρων έχει οριστεί για την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στην ίδια αίθουσα, ίδια διεύθυνση στις 09.00

  Fan Club του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Facebook http://en-gb.facebook.com/pages/-/24318104230

  Το βιβλίο ΕΒΡΑΙΟΙ,ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  http://neos-forum.com/viewtopic.php?t=7749

  οι εβραίοι όλη η αλήθεια – κωνσταντίνος πλεύρης

  μέρος 1ο http://scribd.com/doc/6355803/-1

  μέρος 2ο

  http://thepiratebay.org/torrent/4004610/Konstantinos_Plevris_-_Jews__The_Whole_Truth_(greek_language)

  http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9156.html

 23. heliotypon Says:

  >Εβραίοι όλη η αλήθεια: Το “σχόλιο” αυτό μου ήρθε ως spam. ‘Ετσι το χαρακτήρισε το WordPress. Σκέφτηκα να το σβύσω, αφού το θεώρησα κι εγώ σπαμ. Και είναι θράσος να σου πετάνε, σε σένα και σε άλλα χιλιάδες Blogs, ένα προπαγανδιστικό φασιστικό κείμενο με “copy/paste”. ‘Ομως σκέφτηκα ότι αν το έσβυνα θα λειτουργούσα με τρόπο παρόμοια φασιστικό, αφού θα εμπόδιζα κάποιον, οποιονδήποτε, να εκφράσει τις δικές του απόψεις, όσο κι αν διαφωνώ μ’ αυτές. Τον συγγραφέα του εν λόγω βιβλίου τον έχω ακούσει πολλές να εκφράζει τις, φασιστικές για μένα, θέσεις του. Σίγουρα είναι πολύ μορφωμένος άνθρωπος και με πολλές γνώσεις, αλλά οι απόψεις του έχουν θέση στον μεσαίωνα (ή στα κείμενα του αγαπητού του Αδόλφου). Δεν ξέρω αν έφτασε σ’ αυτές τις θέσεις μετά από σκέψη ή κάποιοες τραυματικές εμπειρίες της νεότητάς του…

 24. g Says:

  η θρησκεία ενέπνευσε τους καλλιτέχνες??? χμμμ…

  Το ιερό δεν είναι απαραιτητως και θρησκευτικό. Αντιθέτως μάλιστα, αν μιλάμε για τις γνωστές κυριαρχες θρησκείες…

  για τη θρησκεία: Καταπληκτική σάτιρα το george carlin http://www.youtube.com/watch?v=PpA47o8E46U

 25. heliotypon Says:

  >g: Υποθέτω ότι από την πίστη τους εμπνεύστηκαν. Το “ιερό” χρειάζεται ορισμό και νομίζω ότι μπορούν αν δοθούν πολλοί ορισμοί, αναλόγως της φιλοσοφικής θέσης του ορίζοντος. Είδα την σάτιρα του Carlin. Πραγματικά εκπληκτική!

 26. Anonymous Says:

  τονια,ειμαι ενα ατομο υπερβολικα πολυ ψαγμενο.θελω να σου πω κατι:ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ “ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ”.

 27. Anonymous Says:

  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

 28. Anonymous Says:

  ο θεος-στη συγκεκριμενη θρησκεια των χριστιανων-γνωριζει πολυ καλα που καταληγει ο καθε ανθρωπος.εχει προγραμματισει ετσι τον κοσμο,ωστε μερικοι να πανε στον παραδεισο και αλλοι να πανε στην κολαση.δηλαδη εχει τοποθετησει εκ των προτερων αλλους στον παραδεισο και αλλους στην κολαση.μου λετε γιατι εκανε αυτους τους διαχωρισμους;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: