Η …ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!


Ο …καταντήσας υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, έβγαλε φιρμάνι (πώς αλλιώς να το πω;) προς τους εισαγγελείς, που τους προτρέπει να μην ασκήσουν δίωξη κατά των αγροτών που έκαναν τα μπλόκα.  Και είναι μάλλον βέβαιο ότι οι εισαγγελείς θα υπακούσουν. Βέβαια δεν επρόκειτο να ασκήσουν δίωξη έτσι κι αλλιώς, αλλά, προφανώς, το φιρμάνι βγήκε για λόγους επικοινωνιακούς (διάβαζε: ψηφοθηρικούς, μιά και πλησιάζουν και οι εκλογές). Φυσικά και δεν θα ήθελα να ασκηθεί δίωξη κατά των αγροτών, ΑΛΛΑ: πώς λέγεται αυτή η ενέργεια του υπουργού; Μήπως λέγεται παρέμβαση στην “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη; Και ερωτώ, εγώ, ο αφελέστατος των θνητών: Κοτζάμ υπουργός δεν γνωρίζει αυτά τα στοιχειώδη; Δηλαδή ότι δεν δικαιούται η κυβέρνηση, ή τα μέλη της, να υπαγορεύει (ή να απαγορεύει) δικαστικές ενέργειες; Δεν του είπαν ότι η δικαιοσύνη (πρέπει να) είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη από την κυβερνητική βούληση; Μόνο με νομοθετική διαδικασία μπορεί η κυβέρνηση να επέμβει στον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη και όχι με υπουργικά φιρμάνια, και μάλιστα από τα ΜΜΕ!

Αλλά να περιμένουμε τίποτε καλλίτερο από τους τυχάρπαστους και αγράμματους που μας κυβερνούν δεν θα ήταν υπερβολική αισιοδοξία;

Advertisements

9 Responses to “Η …ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!”

 1. tzonakos Says:

  Oταν τα έγραψα αυτά, μου την πέσαν.
  Και να τωρα που ο υπουργός ζητάει απο τους εισαγγελείς να ΜΗΝ ασκήσουν διώξεις.
  Ατιμωρησία και οι αγρότες θα το ξανακάνουν όσο μένει αυτο ετσι, με κάλυψη του υπουργού Γεωργίας.
  Δηλ. οι εισαγγελείς περιμέναν να τους πούν τι να κάνουν ;
  Ωραία ανεξαρτησία θεσμών !
  Να τη χαίρονται.

 2. ange-ta Says:

  καλημέρα ελιοτυπε,

  το απάντησες από μόνος σου. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΥΣ

  είναι η λέξη κλειδί της εποχής μας!

 3. Με νόημα Says:

  Κομίζεις γλαύκαν είς Αθήνας φίλε μου…

 4. marianaonice Says:

  Όπως ακριβώς το είπες:
  Από τυχάρπαστους και αγράμματους τι καλλίτερο μπορούμε να περιμένουμε;;
  Δεν παρεμβαίνουν μόνον πλέον αλλά το διαλαλούν κιόλας!!

 5. exofthalmi Says:

  ….πλησιαζουν εκλογες?…..ποσο θα με πληρωσουν για να παω να ψηφισω αυτητη φορα????

 6. Artanis Says:

  Δηλαδή πότε τις περιμένουμε τις εκλογές αυτές;
  Έτσι για να παίρνω μια ιδέα εδώ στα ξένα, ρωτάω…

 7. heliotypon Says:

  >tzonakos: Το ότι οι αγρότες παρανομούν είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά. Οι αγρότες, λόγω του πλήθους της τάξης των, πάντα έγιναν θύματα του λαϊκισμού, έλλειψης καθοδήγησης, εκμετάλλευσης και κοροϊδίας και “χαϊδέματος” με λάθος τρόπο (επιδοτήσεις). Στόχος η ψηφοθηρία.

  >ange-ta: Καλημέρα. Αυτό το επικοινωνικό μας έχει κάει τη μεγαλύτερη ζημιά…

  >Με νόημα: Αφού πέταξαν κι έφυγαν οι γλαύκες, χρειάζονται να …εισαχθούν μερικές!

  >marianaonice: Ε, φυσικά. Ποιός άνθρωπος της πορκοπής θα πάει να ανακατευτεί με το ελεεινό πλήθος των αργόσχολων αφισοκολλητών.

  >exofthalmi: Θα σου φτιάξουν δικό σου μοναστήρι…

  >Artanis: Μετά τις προεδρικές. Κάποια στιγμή μέσα στο 2009. Δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία. Θα σε ενημερώσω μόλις μάθω.

 8. madprofessorus Says:

  την έχουν κάνει τη δικαιοσύνη σαν τα μούτρα τους…να την κατευθύνουν όπως τους βολεύει.αν πάω εγώ να κλείσω ένα δρόμο,αφενός θα με ματσακονιάσουν στο ξύλο,αφετέρου θα μου κάνουν κ μήνυση…

 9. Γιάννης Αγιάννης Says:

  Αθήνα 3-3-2011
  Να φωνάξουμε όλοι δυνατά, βροντερά μπας και ακούσουν οι “δημοκράτες” που μας κυβερνούν και αφήσουν ήσυχη την δικαιοσύνη, να κάνει την δουλειά της.
  Να φωνάξουμε όλοι δυνατά, βροντερά μπας και ακούσουν οι “δημοκράτες” δικαστές και σεβαστούν το επάγγελμα τους και κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται!
  Να φωνάξουμε όλοι δυνατά, βροντερά μπας και ακούσουν οι “δημοκράτες” συμπολίτες μας και παύσουν να συγκεντρώνονται έξω από τις δικαστικές αίθουσες και να επιβάλλουν την δικαιοσύνη του όχλου.
  Ας αφήσουμε επιτέλους ελεύθερους τους δικαστές να δικάσουν σύμφωνα με την συνείδησή τους, και να κάνουν ενδεχομένως μόνο τα λάθη που μπορούν να γίνουν από κοινούς θνητούς!
  Αν εφαρμόσουμε τα πιο πάνω όλοι μας, τότε μπορούμε να ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν οι εισαγγελείς (Μαρκογ…) να αθωώνουν τους ψηφοφόρους τους και όχι μόνο! Διαφορετικά θα μπαίνει φυλακή μόνο ο Γιάννης Αγιάννης για ένα καρβέλι ψωμί για όλη του τη ζωή, ενώ οι κλεφταράδες πολιτικοί και μη θα είναι έξω και θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων!!!!!!
  Επ’ ευκαιρία οι κλεφταράδες πολιτικοί γλίτωσαν, με το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, την ποινική καταδίκη, όμως το αστικό μέρος παραμένει ες αεί.
  Ποιος θα υποβάλει μήνυση κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών που μας έγδαρες χωρίς αιδώ, κύριοι Εισαγγελείς, κύριοι Δικαστές, κύριοι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ανά την Ελληνική Επικράτεια;;;;
  Τα λεφτά υπάρχουν και περιμένουν να τα διεκδικήσουμε κύριοι, της κυβέρνησης, κύριοι της αντιπολέτευσης κ. της Ν.Δ., κ. του Κ.Κ.Ε., κ. του ΛΑΟΣ, κ. του σύριζα, «για να επιστραφούν στο κράτος δηλ. σε μας το λαό».
  Κύριε Παπανδρεόυ πάψε να λυπάσαι για μας και κάνε τις σωστές κινήσεις πριν ο λαός σηκώσει το γάντι!
  Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά. Δες λίγο γύρω στην Μεσόγειο… Είναι πολύ κοντά μας!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: