Οι καλοί και οι “κακοί” του κόσμου.


Οι περισσότερες μεγάλες (δηλαδή πλούσιες) χώρες του κόσμου διαθέτουν πυρηνικές βόμβες. ΗΠΑ, Γαλία, Η.Β., Ρωσσία, Κίνα, το Ισραήλ, κ.α. και κανείς δεν δυσανασχετεί. ‘Οταν αναπτυσσόμενες χώρες (υπανάπτυκτες θέλουν να πουν αλλά βρήκαν πιο ήπιο όρο…) όπως η Β. Κορέα, το Ιράν ή το Πακιστάν επιχειρούν να αποκτήσουν πυρηνικά τότε γίνεται ξεσηκωμός από τους “πολιτισμένους”. Τους απειλούν με εισβολές, καταστροφές και άλλες τιμωρίες.

Τελευταία, βαβουριάστηκαν και ξεσηκώθηκαν όλοι οι “καλοί” κι έχουν στραμένα τα κατασκοπευτικά εργαλεία τους προς τη Βόρεια Κορέα που εξαπέλυσε πύραυλο με τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, λέει αυτή, με δοκιμαστικό βαλλιστικό λένε οι “μεγάλοι” και καραδοκούν να της τον καταρίψουν, αν εξακριβώσουν, λένε, ότι είναι όπλο.

Γιατί, δηλαδή δεν έχουν το δικαίωμα οι βορειοκορεάτες να έχουν πυραύλους και πυρηνικά; Αν είναι κατά των πυρηνικών οι “καλοί” (και πρέπει να είναι) ας τα καταργήσουν πρώτοι αυτοί, που έχουν επιφέρει τόσες καταστροφές στον πλανήτη με την αλόγιστη κατανάλωσή τους και τα πολεμικά τους παιχνίδια.

Λέτε το δίκιο είναι του ισχυρού;    Δεν το είχα σκεφτεί…

Advertisements

4 Responses to “Οι καλοί και οι “κακοί” του κόσμου.”

 1. koulpa Says:

  xaxa ναι οι καλοι οι κακοι.. και οι άσχημοι..:):)
  η δικιολογία ύπαρξης του πολιτισμού είναι η προστασία του αδυνάτου απέναντι στον ισχυρό.. αλλά το μόνο που έκανε ήταν να ορίσει αλλιώς το ισχυρό..:):)
  την καλησπέρα μου:):)

 2. exofthalmi Says:

  το δικιο ειναι αυτονου που μπορει να το επιβαλλει…

 3. k.s. Says:

  Αυτοί πού έχουν ήδη στά χέρια τους ατομικά όπλα φθάνουν και περισσεύουν καί δεν χρειάζονται κι άλλοι. Διαφορετικά δέν θα αργήσει ή μέρα, όπου ατομικές βόμβες σέ αεροπλάνα και βαπόρια, θα περιφέρονται σε λιμάνια και αεροδρόμια του πλανήτη, μέ ανθρώπους οί οποίοι θά απειλούν καί θα εκβιάζουν γιά οτιδήποτε.

 4. heliotypon Says:

  >koulpa: Αφού το δίκιο είαι το ισχυρού τι περιμένεις;

  > exofthalmi: Που μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του…

  >k.s.: Συμφωνώ για την κατάργηση όλων των πυρηνικών εξοπλισμών, από όλες τις χώρες. Αν δικαιούνται οι χώρες της δύσης να έχουν πυρηνικά, γιατί να μην δικαιούνται και η Β. Κορέα, το Πακιστάν, η Ινδία, κ.α.; Πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τις χώρες σε εχέφρονες και μη; ‘Αλλωστε οι δυτικές χώρες έδωσαν πολύ περισσότερα παραδείγματα επιθετικότητας, έστω, με συμβατικά όπλα (ας μην ξεχνάμε και το αμερικάνικο κατόρθωμα Χιροσίμα/Ναγκασάκι). Καμία “υπό ανάπτυξη” χώρα δεν απείλησε την ειρήνη, ενώ οι δυτικές το κάνουν ως ρουτίνα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: