5%…


‘Ελλειμα, λέει: 5%.  Και όλοι/ες, (όσοι/ες, τελος πάντων) απορούν. Πού πήγαν τα λεφτά; Πώς βγήκαμε με ακόμα μεγαλύτρερο έλλειμα; Δεν θα κάνω τον οικονομολόγο (αφού δεν είμαι), αλλά μερικά πράγματα είναι τόσο φανερά που δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα καταλάβεις. Να πού (περίπου) πήγαν:

 • Στους δημόσιους κηφήνες που διορίστηκαν από το παράθυρο για κομματικά οφέλη (πράσινοι πιο πριν, γαλάζιοι τώρα).
 • Σε παραφουσκωμένες τιμές δημόσιων έργων και προμηθειών, ώστε να φάνε και οι “δικοί μας” (πράσινοι πιο πριν, γαλάζιοι τώρα) [λέγε με Siemens κι άλλα ονόματα που ακόμα δεν βγήκαν στη δημοσιότητα. Φανταστείτε να βγούν όλα τα ονόματα των ολυμπιακών (…αγώνων για το κονόμι) στον αέρα τι νούμερα θα σκούσουμε]!
 • Σε πολυτελή ταξίδια πολιτικών και παρατρεχάμενων που τους περιβάλλουν και τους συνοδεύουν σε κάθε κίνηση.
 • Σε συντάξεις (γιατί τα ταμεία των ασφ. ταμείων είναι άδεια) αυτών που βγαίνουν σε “εθελούσια” έξοδο από τα 40 και τα 50 χρόνια τους!.
 • Σε σπατάλες στις προμήθειες (άχρηστου) αμυντικού υλικού (από πράσινου και γαλάζιους), που ποτέ δεν θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα στρατά μας, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αγοραστεί (ξέρω τι λέω…).
 • Σε ανανέωση του στόλου των υπουργικών οχημάτων…
 • Σε έργα βιτρίνας
 • Στους πυροπαθείς και “πυροπαθείς” που πήραν τα τριχίλιαρα με τόση ευκολία που τρίβαμε τα μάτια μας. ‘Οταν για να εισπράξεις 50 Ευρώ που σου χρωστά το δημόσιο, σου ζητάνε δεκάδες χαρτιά και δηλώσεις,  ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ πέφτανε βροχή τα τριχίλιαρα σε κάθε έναν που καθόταν σε μιά ουρά και έδειχνε ταυτότητα! Και φυσικά, μέτρησε αυτό στο αποτέλσμα των εκλογών…
 • Στους τόκους από τα δάνεια που πήρανε οι πράσινοι αλλά και οι γαλάζιοι, για να πληρώσουν τους τόκους που πήραν προγενέστεροι πράσινοι και γαλάζιοι, μέχρι Καραϊσκάκη και Μπότσαρη! Κι αυτά τα δάνεια τα πήραν για να βολέψουν “ημετέρους” την αιώνια πληγή της φυλής.
 • Στις καταχρεωμένες δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΣΕ, Ολυμπιακή, Ναυπηγεία, κ.α.) που τις έχουν γεμίσει άχρηστους πράσινους και γαλάζιους ψηφοφόρους.
 • Στους κκ “ημετέρους” golden προέδρους, διοικητές και συμβούλους, με τις “φτωχικές” αποδοχές των εκατομμυρίων…
 • Στα ιλιγγιώδη πρόστιμα που πληρώσαμε για παράβαση των κοινοτικών νόμων και κανονισμών, κυρίως σχετικά με το περιβάλλον που το έχουμε επισήμως ξεσκίσει…

Θέλετε κι άλλα;

Advertisements

11 Responses to “5%…”

 1. Με νόημα Says:

  Κομίζεις γλαύκαν εις Αθήνας, αδελφέ.

 2. exofthalmi Says:

  και πως τους μαυριζουμε οεο?

 3. k.s. Says:

  Όπως μπορεί νά προσέξει κανείς, τέτοιου είδους θέματα οί περισσότεροι τά αποφεύγουν επιμελώς, ενώ συμμετέχουν μέ μεγάλη προθυμία σέ θέματα ώς επί τό πλείστον ανώδυνα. Ασφαλώς κάποια εξήγηση θά υπάρχει.

 4. heliotypon Says:

  >Με νόημα: Για μερικούς ναι. Για άλλους που αναρωτιούνται “που πήγαν;” ίσως όχι.

  >exofthalmi: ‘Ισως ψηφίζοντας άλλους και όχι αυτούς τους διεφθαρμένους πράσινους και γαλάζιους. Γιατί να μην δώσουμε ευκαιρίες σε άλλα, μικρά κόμματα; ‘Ισως η “Δράση” του Μάνου και άλλων θα μπορούσε να είναι εναλλακτική.

  >k.s.: Μπορεί να μην σχολιάζουν αλλά τα διαβάζουν. 454 επισκέπτες το περασμένο 24ωρο, μου λέει το μετρητικό. Μπορεί να έφτασαν εδώ από το “μουνί” στο Google αλλά έφτασαν… Μπορεί να απογοητεύτηκαν, οι περισσότεροι, γιατί δεν είδαν φωτογραφίες και κείμενα που ίσως περίμεναν, αλλά κάποιοι ίσως μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν.

 5. artanis Says:

  θα κάνω μια ανάρτηση εντός των ημερών, το μέηλ που μου έστειλε ένας φίλος…Για τα ελλείματα και την κρίση…Άντε γιατί τα έχω παρέι γενικώς στο κράνος, με όλους τους ξεφτίλες…
  Καλημέρα, σε φιλώ…

 6. Τανιλα Says:

  Άσχετο σχόλιο και μπαρδόν κιόλας:
  Μπράβο σου είσαι μεγάλος κουτσομπόλης και με ενημέρωσες ποικιλοτρόπως.
  Η θεια Λένα ερωτική λογοτεχνία; Τ’είπες τώρα!
  Είμαι τόσο βλήτο που δε το είχα πάρει πρέφα.
  Μπλόγκερ που ποθούν άλλους μπλογκερ.
  Αξίζει να σε παρακολουθω. Ελπίζω να “μορφωθω” περισσότερο και εις βάθος.
  Ούτε το έγκυρο δελτίο να έβλεπα, μιας και είμαι μια άσχετη βλαχάρα που δεν έχω ιδέα για τ’άπλυτα της μπλογκόσφαιρας.

 7. exofthalmi Says:

  ή οι οικολογοι προσθετω εγω…

 8. heliotypon Says:

  >Artanis: Ελλείματα, κρίση, σκάνδαλα, εγκληματικότητα, φτώχεια, ακρίβεια, διόγκωση δημόσιου τομέα. Μήπως πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα και ν’ αρχίσουμε από την αρχή; (μακάρι να γινόταν, αλλά γκρεμίζεται αργά-αργά μόνη της η χώρα…)

  >Τανίλα: Πώς βρέθηκα κουτσομπόλης γοργόνα μου; Σχετικά με τη Θεία Λένα, δεν ήξερα για τη διττή ταυτότητα του Blog. Αν πας στο: http://earthlyvisions.wordpress.com/ θα βρεις το Μπλογκ “Τετράδια Ηδονής”… Τελικά έμαθα ότι δεν είναι η ίδια η Θεία Λένα η συγγραφεύς, αλλά μιά φίλη της που φιλοξενείται εκεί (δες το σχόλιο της Θ.Λ. στην προπερασμένη ανάρτησή μου).

  >exofthalmi: Γιατί όχι;

 9. Giotavita Says:

  Χαχαχα !!! Τελικά είσαι κουτσομπολάκος
  Ολα τα έμαθες! Από τα ελλείμματα μέχρι τα της θείας -Λένας…
  Καλημέρα και καλό Σ/Κ εύχομαι

 10. heliotypon Says:

  >Giotavita: Εμ, αφού μου τα λένε οι επισκέπτες/ριες; Τα ελλείματα τα μαθαίνουν και οι κόττες, πόσο μάλλον εγώ που έχω “ελαφρώς” περισσότερες επικοινωνιακές δυνατότητες 🙂

  Καλό σ/κ και σε σένα.

 11. maria i. Says:

  πώς μετριέται το Α.Ε.Π.; αυτό είναι το μεγαλο ερώτημα, πίσω από όλα τα άλλα… εκεί πέφτει το μεγάλο μαγείρεμα. Γιατί αυτός ο συντελεστής αυξάνει ή μειώνει το έλλειμα.
  Κατά τη γνώμη μου, την εντελώς εμπειρική, τα δημόσια ταμία γεμίζουν από ο,τι μπορεί να προσκομίσει μεγάλη φορολογία χωρίς κόπο, χωρίς έλεγχο και χωρίς πολιτικό κόστος. Δηλαδή από την παραοικονομία. (που καώς νομίζεται ότι είναι οι κακόμοιροι οι μαύροι που πουλάνε τσάντες και μαντήλια). Παραοικονομία, ο”στηλοβάτης” που είπαν και δημόσια και επίσημα χείλη, είναι όποιος εισράττει μεγάλα ποσά αλλά στη ζούλα. Τουτέστιν, τα μπουρδέλα, τα τσιγάρα, το ποτά και τα ξενύχτια. Τα ναρκωτικά, τα κόρίτσια εισαγωγής και από την αλλη η οικοδομή που στην Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί υποστηρίζεται από τον κάθε μικρο-κατέχοντα που έχει ένα στρέμμα στο χωριό ή έναν ημι-υπαίθριο στη πόλη. (δεν μιλάω για τα μεγάλα έργα γιατί εκεί δεν απομένουν πολλά μετά από τις ένθεν και ένθεν μίζες).
  Δεν παράγουμε τίποτα, υπηρεσίες μόνο, κι αυτές μαύρες.
  Το έλλειμα λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι καθαρά λογιστικό, η αδιαφάνεια παρόμοια ενός οικογενειάρχη που βγάζει μεν, ξοδεύεται πολύ τις νύχτες δε, και επί πλέον επειδή το πλερώνει ακριβά και δεν του χαρίζεται, μένει και ανικανοποιητος, Και ξανά προς φορολόγιση τραβά-τραβά…
  και όλο και πιο έντονη γίνεται η επιθυμία μου να γινω πάσει θυσία πολίτης άλλου κράτους γιατί αυτή η “οικογένεια” εξυπηρετεί μονάχα μια πίττα που δεν μου αναλογεί μερίδιο και ένα πήδημα που δεν θελω να πληρώσω ούτε σαν φιλανθρωπία.
  Ασχετο, τον τελευταίο καιρό όλο και ακούγονται βουλευτές-πολιτευτες και άλλοι συμμετέχοντες αυτής της αηδίας και βγάζουν λογοτεχνικά και ποιητικά βιβλία. Αυτό πάλι;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: