Με εκνευρίζουν ή/και με θυμώνουν…


Δεν φαντάζομαι ότι σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα για το τι με θυμώνει ή με εκνευρίζει. Αλλά μια και γνωριζόμαστε κάπως, εδώ μέσα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια (μπλο)-γκάρισμα, με γκρίνια και μουρμούρα (κυρίως), αλλά και με περιστασιακά λίγο πιο αλέγκρες αναρτήσεις, υποθέτω ότι κάποιοι/ες από σας ίσως έχουν περιέργεια να μάθουν κάτι παραπάνω για μένα, έστω τι με ενοχλεί και τι με εξοργίζει.

‘Εχουμε και λέμε λοιπόν:

 • Η υποκρισία κάθε είδους που μπορεί να είναι ενεργητική ή παθητική.
 • Οι “υπέροχοι” λόγοι και κείμενα που δεν λένε τίποτα, δεν μεταφέρουν καμιά πληροφορία. Τέτοια είναι όλοι οι επίσημοι λόγοι, κυρίως όταν προέρχονται από πολιτικούς. Ασάφειες, αοριστίες και γενικολογίες…
 • Τα εγκαίνια κάθε είδους που …περιέχουν  παπάδες.  Και κάθε τι που έχει παπάδες, γενικώς, αφού η παρουσία τους δεν έχει απολύτως τίποτε να προσφέρει σε κανένα (εκτός από τους ίδιους που εισπράττουν χαρτζηλίκι και μάλιστα αφορολόγητο). Όταν τα παπαδο-εγκαίνια συνοδεύονται και από επίσημους λόγους η οργή χτυπάει κόκκινο!
 • Η αγραμματωσύνη που προβάλλεται δημοσίως. Δεν είναι έγκλημα να είναι κάποιος αγράμματος. Οι περιστάσεις ή άλλοι παράγοντες συντελούν στο να έχει κάποιος ελλιπή μόρφωση. Αυτό είναι μια πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους, αξιοπρεπέστατους κατά τα άλλα , με την οποία συμβιώνουμε καθημερινώς. Αν όμως το παίζεις δημόσιος ανήρ (ή γυνή) και είσαι ξύλο απελέκητο καλίτερα να αποφεύγεις να εκθέτεις την αμορφωσιά σου δημοσίως.
 • Η άσκοπη επανάλειψη των ίδιων λόγων, σαν να απευθύνονται σε κρετίνο, ή πάσχοντα από Alzheimer’s (αν και όταν την έχεις δεν το συνειδητοποιείς). Αν δεν καταλάβω ή αν ξεχάσω κάτι θα ρωτήσω. Μη με ταλαιπωρείς με άσκοπες επαναλήψεις!
 • Η θέση σε αναμονή στο τηλέφωνο χωρίς να σου πουν κάτι. Ζητάς την κυρία τάδε και ξαφνικά ακούς ένα “κλικ” και δεν ξέρεις αν σε άκουσαν, αν προσπαθούν να σε συνδέσουν ή αν η σύνδεση διακόπηκε. Συμβαίνει κατά κόρον σε δημόσιες υπηρεσίες όπου σου μιλούν, συνήθως, σαν να σου κάνουν χάρη που σου μιλούν, ενώ αυτή είναι η δουλειά τους (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι “εργαζόμενοι” σε δ.υ.  είναι τόσο ευερέθιστοι και ανυπόμονοι, ενώ έπρεπε εμείς να είμαστε).
 • Να παίρνεις τηλέφωνο και να σου μιλάει το κομπιούτερ.  “Αν θέλετε πωλήσεις πατήστε 1.,  Αν θέλετε λογιστήριο πατήστε 2, κ.ο.κ“. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μιλάς με άνθρωπο και συχνά σε ξαναγυρίζει στην αρχή του φαύλου κύκλου:  “Αν θέλετε πωλήσεις… κλπ“.
 • Αγοράζεις ένα σουβλάκι, μιά τυρόπιττα, κάτι φαγώσιμο, τέλος πάντων, και στο πασάρουν στο χέρι, ενώ εσύ προσπαθείς να πληρώσεις, κρατώντας το φαγώσιμο στο ένα χέρι και ταυτόχρονα ανοίγοντας τσάντες και πορτοφόλια, βγάζοντας λεφτά και παίρνοντας τα ρέστα, για να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή. ‘Οσο ακροβατικά χέρια κι αν διαθέτεις δεν μπορεί, κάποτε θα σου πέσει η τυρόπιττα! Χάθηκε ένα πιάτο ή ένας δίσκος πάνω στον πάγκο, να την ακουμπήσουν;
 • Αυτοί που κλείνουν τις διασταυρώσεις.
 • Αυτοί που μου κορνάρουν επίμονα όταν σταματώ για να διευκολύνω κάποιον να περάσει (αν ήταν να περάσουν αυτοί θα κόρναραν για να περάσουν…).
 • Αυτοί που μου προσφέρουν να φάω από το πιάτο, το πηρούνι τους ή να πιω από το ποτήρι τους. Δεν φοβάμαι μικρόβια, απλώς δεν το θεωρώ ευγενικό να το προτείνεις.
 • Αυτοί που κατουρούν ή πιτσιλάνε γύρω από τη λεκάνη..
 • Αυτοί που αφήνουν …σημάδια στην τουαλέττα μετά από τη χρήση της.
 • Καλά, αυτοί που πετάνε σκουπίδια στη φύση: Στο απόσπασμα και μετά …ισόβια!
 • Αυτοί που αντί να σου πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει αυτό που τους λες, σου γαμούν την κουβέντα.
 • Αυτοί που επιμένουν να σου πουν για πράγματα που τους λές ότι δεν σ’ ενδιαφέρουν.
 • Αυτοί που σε διακόπτουν συνέχεια…
 • Αυτοί που σε κλείνουν με διπλοπαρκάρισμα.

‘Εχει και συνέχεια. Μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς αυτά που σας ενοχλούν. ‘Αντε, να κάνουμε μια συλλογή!

Advertisements

13 Responses to “Με εκνευρίζουν ή/και με θυμώνουν…”

 1. sofiascomments Says:

  Με ενοχλεί όταν μιλάω για τα καλά της ταχνολογίας στην εκπαίδευση κια μου λένε, ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και δεν θέλουν τα παιδιά τους να σχολούντε καθόλου με τους υπολογιστές..
  Όσα είπες,
  με ενοχλεί που δεν μιλάνε για το αλκοόλ, και το καλό μας είναι μόνο να κόψουμε το τσιγάρο…
  Οι χοντρές κυρίες με μικρά ρούχα
  Οι γέροι, και όλοι όσοι νομίζουν ότι δνε αηδηάζουμε να τους βλέπουμε γυμνούς σε παραλίες που δεν είναι γυμνιστών,
  αυτοί που παίζουν ρακέτες λες και είναι σε γήπεδο σκουόζ,
  ο φόρος στα καρτοκινητά,
  ο φόρος γενικά,
  και πολλά άλλα, που ελπίζω να τα πουν και άλλοι!
  καλημέρα

 2. exofthalmi Says:

  …..(συμφωνουμε!)…

  το ΄΄καλλιτερα΄΄, ετσι γραφεται? το ειχα διδακτει ως ”καλυτερα”….

 3. Εύα Στάμου Says:

  Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρεις και προσθέτω: με εκνευρίζουν όσοι μου λένε ανέκδοτα για ξανθές και περιμένουν να γελάσω.

  Με εκνευρίζουν οι ρατσιστές που σε τακτά χρονικά διαστήματα επαναλαμβάνουν τη φράση: ‘Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…’

  Με εκνευρίζουν όσες και όσοι χωρίς να έχουν υπάρξει μάρτυρες μιας κατάστασης και χωρίς να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία σε σχέση με μία υπόθεση, αποφασίζουν ποιος έχει άδικο και ποιος έχει δίκιο, βασιζόμενοι στα σχόλια και στις περιγραφές τρίτων, ενώ ουσιαστικά απλά βρίσκουν αφορμή να εκδηλώσουν το φθόνο ή την αντιπάθεια τους για κάποιον που απλά…δεν τους μοιάζει.

  Με εκνευρίζουν οι γυναίκες μέσης ή μεγάλης ηλικίας που αντι να συμπαραστέκονται στις νεότερες και να τους συμπεριφέρονται με κατανόηση, τις απορρίπτουν ή τις πολεμούν, απλά και μόνο επειδή είναι…νεότερες.

  Με εκνευρίζουν οι άντρες που συγχέουν το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι με την σεξουαλική παρενόχληση. Και…με εκνευρίζουν οι γυναίκες που λόγω έλλειψης χιούμορ ή λόγω έντονου καθωσπρεπισμού, συγχέουν την σεξουαλική παρενόχληση με το φλερτ.

 4. kaliteros Says:

  Με εκνευρίζει που υπάρχουν άνθρωποι που με εκνευρίζουν.

 5. dsquared Says:

  Να υποθεσω οτι δεν εχεις κανει θρησκευτικο γαμο ή βαπτιση.

  Με ενοχλουν αυτοι που ρουφανε την σουπα και τον καφε τους και πλατσανανε το στομα τους οταν τρωνε.

  Με ενοχλουν αυτοι που ουρλιαζουν στο κουνητο τους σε ανοιχτους χωρους ειδικα βραδυ εξω απο σπιτια που κοιμαται κοσμος.

  Με εχνοχλουν αυτοι που μιλανε και ντυνονται εντονα για να τραβηξουν την προσοχη μας ειτε απο κομπλεξ ειτε απο υπερμετρη αυταρεσκεια.

  Με ενοχλη η Σταματερη… μονο που την βλεπω και την ακουω.

  din

 6. artanis Says:

  Με ενοχλούν όλα όσα έγραψες, και ακόμα περισσότερα…
  Αυτή τη στιγμή πχ, μ’ ένοχλεί που η μία κόρη μου ακούει Αμερικάνικη βλαχοποπ…
  Α στ’….

 7. the bitch is back Says:

  Συμφωνω σε ολα και αλλα πολλα και αναπολω εναν Hitler. Αστειευουμαι, eh?

 8. Με νόημα Says:

  Με ενοχλεί που άλλοι μπορεί να ενοχλούνται μαζί μου.

  Με ενοχλεί η τάση των μέχρι χθές βλάχων ομογενών που ξέχασαν την γλώσσα του μπαμπά τους και ρωτούν “πώς το λέτε αυτό στο Ελλάντα”.

  Με ενοχλεί αυτός/η που σου μιλάει κολλώντας το στόμα του/ης στην μύτη σου.

  Με ενοχλούν γενικά όλοι οι Ιάπωνες πολιτικοί (αλλά και οι υπόλοιποι)

  Με ενοχλούν οι καπνιστές που θεωρούν δικαίωμά τους να σου φυσάνε τον καπνό στη μούρη

  Μςε ενοχλούν και άλλα πολλά…..

 9. kaliteros Says:

  Πέρνα να δεις και μια λίστα απο “πράξεις” που μπορεί να σου τη δίνουν στα νεύρα.

 10. zwaki Says:

  Μου κάνει εντύπωση που κανένας δε λέει “δε με ενοχλεί τίποτα, δε με νοιάζει τίποτα. Τους έχω γραμμένους όλους”. Γιατί, από τη στιγμή που έιμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε οργανωμένες αγέλες, δεν το παίρνουμε απόφαση ότι πρέπει να ανεχόμαστε τα χούγια των άλλων μελών? Γιατί ξεχνάμε ότι και τα άλλα μέλη της αγέλης μπορεί να ενοχλούνται από π.χ. τη σκιά μας? Μας φαίνεται παράλογο όταν οι άλλοι ενοχλούνται από εμάς (εγωπάθεια?) αλλά αυτονόητο όταν εμείς ενοχλούμαστε από αυτούς (μανία καταδίωξης?).
  Για να μη παρεξηγηθώ. Προσωπικά ενοχλούμαι πανεύκολα. Και πιστεύω ότι όχι αδίκως. Αλλά από την άλλη ξέρω ότι εγώ επέλεξα να ζω σε ένα κλίμα ενοχλήσεων από τη στιγμή που εγκατέλειψα τον παράδεισο των 20 ατόμων ανά τ.μ στον οποίο ζούσα και εγκαταστάθηκα σε μια βρωμερή νεοελληνική πόλη, τίγκα στην ενόχληση. Γκινιάζουμε όλοι π.χ. για το πόσο ενοχλητικόί είναι οι δίπλα και οι παραδίπλα και οι από το τηλέφωνο και οι από το ιντερνετ κλπ αλλά αν μας αφαιρέσουνε το κινητό για μια μέρα θα πάθουμε επιληψία στη σκέψη ότι κανείς δε θα μας ξυπνήσει στις 3 το μεσημέρι για να μας διαφημίσει τις σούπερ απαραίτητες πιστωτικές του κάρτες. Μα είναι αντιφατικό πλάσμα ο άνθρωπος…

 11. heliotypon Says:

  >Sofiascomments: Καλώς κάνεις και τα αναφέρεις.

  >exofthalmi: Άσ’τα. Με το “new speak” στη χώρα μας έχουμε μπερδευτεί όλοι.

  >Εύα Στάμου: Πολύ καλά τα λες. Πολλοί/ές μπερδεύουν τις δύο έννοιες. Ειδικά οι νόμοι περί “σεξουαλικής παρενόχλησης” (δεν έχω διαβάσει κανέναν αλλά άκουσα ότι υπάρχουν) που μας ήρθαν μάλλον ως μόδα από ΗΠΑ, μπορούν να σε στείλουν στο δικαστήριο αν κάνεις μια φιλοφρόνηση σε εργαζόμενή σου, που θα μπορύσε να είναι και φλερτ, αλλά όχι, αναγκαστικά, παρενόχληση.

  >kaliteros: Είσαι ο …καλλίτερος!

  >dsquared: ‘Οχι δεν έχω κάνει γάμο καθόλου. βαφτίσι έχω κάνει πριν πολλά χρόνια, αλλά με μεγάλη δυσφορία… Τη Σταματερη δεν την γνωρίζω καθόλου. Τι είναι αυτή;

  >Artanis: Στα νειάτα μας νομίζω όλοι ακούγαμε αμερικάνικη βλαχοποπ! Παιδικά βίτσια είναι αυτά…

  >Με νόημα: Το να ενοχλούνται κάποιοι από σένα δεν είναι απίθανο. Κι εγώ ενοχλούμαι από κάποιους ανθρώπους (ίσως κι αυτοί από μένα), αλλά αυτό δεν το βάζω στα ενοχλητικά γιατί προέρχεται από δική μου …ανωμαλία να με ενοχλούν απλώς επειδή είναι εκεί. Αναφέρομαι σε συμπεριφορές εδώ.

  >Kaliteros: Τα είδα. Καλά τα λες.

  >Zwaki: ‘Οπως γράφω και πιο πάνω, σ’ αυτή την ανάρτηση αναφέρομαι σε συμπεριφορές που μ’ ενοχλούν. Αν με ενοχλεί ο συνωστισμός δεν θα το βάλω στη λίστα γιατί είναι επιλογή μου να συμμετέχω ή όχι. Είναι φυσικό να εισπράττουμε ενόχληση. Αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτού του είδους τις ενοχλήσεις, αλλά σε αυτές που οφείλονται σε σφάλματα συμπεριφοράς.

 12. heliotypon Says:

  >The Bitch is back: Για κάτι τέτοια τον δέχτηκαν οι Γερμανοί… Πάντως έχουμε τον δικό μας χιτλερίσκο, που νομίζει ότι θα κυβερνήσει κιόλας…

 13. Anonymous Says:

  Αυτοί που δεν μπορουν να ακούνε και να σε αφήνουν να τελειώσεις μια φράση..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: