Διακοπές (…after)!


Τελικά δεν είμαι βέβαιος ότι στις διακοπές περνάς καλλίτερα. Βέβαια ξεφεύγεις από τα καθημερινά σου συνηθισμένα προβλήματα, αλλά βρίσκεις άλλα εκεί. Πρέπει να βολευτείς σ’ έναν άγνωστο χώρο, να βρεις πού θα αγοράσεις τα είδη που θα χρεριαστείς (δεν μπορείς να κουβαλάς τα πάντα), να σε απασχολεί αν θα έχει διακοπή νερού και μάλιστα την ώρα που επιστρέφεις από τις θαλάσσιες εξορμήσεις ή το πρωί που θα ξυπνήσεις, πού θα φας, τι θα δεις, αν θα έχει φουρτουνιασμένη θάλασσα ή μπουνάτσα (αν τυγχάνεις …πλοίαρχος φουσκωτού παρακαλώ!), αν θα βρεις θέση να δέσεις στο λιμάνι, πού θα βρεις βενζίνη, πού θα αφήσεις το trailer, ποιός θα σε βοηθήσει σε ανέλκυση/καθέλκυση, αν θα σκάβουν μπουλντόζες στο διπλανό οικόπεδο για να γίνουν κι άλλα “rent rooms”,  να κάνεις ανασκαφές σε τσάντες για να βρεις τον φορτιστή, τα ρούχα σου, τα φάρμακά σου, κι άλλα αξεσουάρ και γενικώς, να στριμώχνεσαι μαζί με άλλους 50 κατόχους αυτοκινήτων στο λιμάνι, να προσπαθείς, μέσα σε λίγες μέρες να προσαρμοστείς σε νέες συνθήκες και καταστάσεις και νά’ χεις και την έννοια αν θα μπει κανείς κλέφτης να σου νοικοκυρέψει το σπίτι, αν θα ταΐσει ο φίλος τα σκυλιά κι άλλα πολλά. Γι’ αυτό όταν επιστρέφεις και ανοίγεις την πόρτα σου βγάζεις μιά φωνή ανακούφισης και ανακράζεις:  “Home Sweet Home” ή σε οποιαδήποτε άλλη γλωσσική παραλλαγή!

Κάπως έτσι ήταν…

Advertisements

7 Responses to “Διακοπές (…after)!”

 1. Rizobreaker Says:

  Υπερβάλλεις!!!!! :p

 2. Αόρατη Μελάνη Says:

  Έλα τώρα… απλώς γερνάς!!! 😀

  Εγώ πάντα λάτρευα το camping. Είκοσι τέσσερα χρόνια τριγυρνώ με ένα τσαντίρι σε βουνά και παραλίες. Φέτος για πρώτη φορά με πόνεσε η πλάτη μου, δεν βολευόμουν να κοιμηθώ, κρύωνα, ζεσταινόμουν, σηκωνόμουν τη νύχτα για κατούρημα και σκόνταφτα στα σκοτάδια, κλπ κλπ. Περνάν τα χρόνια… 😀

  Εσύ μη μιλάς καθόλου αγαπητέ μου. Αν είχες και παιδιά, να δεις τι θα τραβούσες! Μια φίλη με δυο μικρά παιδιά μού είπε κάποτε “φιλάμε το πάτωμα του σπιτιού μόλς γυρίσουμε απ’ τις διακοπές”. Στο προφανές ερώτημα “τότε γιατί πάτε διακοπές;” απάντησε “για να κάνουν κανένα μπάνιο τα παιδιά”.

 3. kaliteros Says:

  Αγαπητό Μουνί,
  όλα όσα αναφέρεις νομίζω οτι αντιμετωπίζονται εύκολα εάν οργανώσεις απο πριν σωστά το ταξίδι σου.
  Εάν δεν ασχοληθείς με την οργάνωση τότε οι διακοπές μπορεί να εξελιχθούν σε ΜΟΥΝΙ.
  Αλλά εσύ έχεις το όνομα, άρα δε μασάς απο τέτοια…

 4. heliotypon Says:

  >Rizobreaker: Ελαφρώς ναι, υπερβάλλω, αλλά έπρεπε να δώσω κάποια έμφαση…

  >Αόρατη Μελάνη: Παλιά εξασκούσα κι εγώ το σπορ. Τα σύνεργα (σκηνές, ασκούς για νερό, κρεβατάκι σκηνής, κλπ) τα έχω ακόμη, αλλά δεν έχω πλέον τη διάθεση για την κούραση που περιλαμβάνει ο τρόπος αυτός… Ναι, τα παιδιά είναι μιά άλλη ιστορία. ΔΦεν μετάνοιωσα που δεν έκανα, αλλά κι αν έκανα ξέρω ότι πάλι δεν θα μετάνοιωνα…

  >Kaliteros: Το οργανώνω και πολύ καλά μάλιστα. Μέχρι που πηγαίνω επί τόπου για να ξέρω πώς είναι το δωμάτιιο και οι συνθήκες, αλλά πάντα υπάρχουν και απρόβλεπτα.

 5. maria i. Says:

  άπειρα μπορώ να προσθέσω στη λίστα…
  να κατεβάσεις πριν φύγεις ΚΑΙ τα σκουπίδια, να τσουλήσεις τη βαλίτσα, κρακακρακ, όλα τα σκαλιά, εν μεσω καψώνως, μέχρι το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το ταξί, το λεωφορείο (καταλαβαίνεις ότι δεν έχω ούτε και εξυπηρετούμαι απο ΙΧ, ούτε και φουσκωτό, αν και τα ζηλέυω χολερικά και τα δύο για τις δυνατότητες που δίνουν…)
  Και πάμε λίγο παραπίσω, να φας την “πόρτα” όλων των καταλυμμάτων πυ γουστάρεις “μετά τις 20 Αυγούστου”, των μεταφορικών μέσων “μπο΄ρείτε να μπείτε σε λίστα αναμονής”, ή “υπάρχει μια πτήση στις 5.45 το πρωϊ” -που σημαίνει στη πράξη, ότι όλη την προηγούμενη δεν κοιμάσαι-. Και επί πλέον, όταν φτάσεις στον προορισμό του πόθου, άντε πάλι κρακακρακα τη βαλίτσα, και μετά να ανακαλύπτεις με φρίκη ότι δεν έχεις την ώρα ακριβώς που το χρειάζεσαι το σαμπουάν/το φορτιστή/την οδοντόβουρτσα και το σούπερ μάρκετ είναι ένα τέταρτο χωματόδομος και ανηφόρα…
  Και το μπάνιο στο κατάλλυμα έχει μία ντουσιέρα που επικοινωνεί με όλο το μπάνιο, ή μια κατσαρίδα ανάσκελα, και εσένα που τα αστικά κουνούπια δεν σε άγγιξαν ποτέ αυτές εδώ οι σκνίπες βουίζουν όλη νύχτα στ΄αυτί σου, κι όταν ξυπνάς μέσα στα μάυρα μεσα΄νυχτα και δίνεις το βασίλειο σου για ένα ποτήρι κρύο νερό, ανακαλύπτεις ότι ο συγκάτοικος το έχει αφανήσει όλο, και το τρεχούμενο, όχι δεν πίνεται, και σε καμιά ώρα δηλ. το ξημέρωμα, σε ξυπνάει η φωνή του Κυρίου, γιατί το δωμάτιο είναι ΚΑΙ ισόγειο, ΚΑΙ άφησες και ανοιχτό το παράθυρο -ποιός ο λόγος να ξενιτευτείς αν είναι να κοιμάσαι με αιρ-κοντίσιον άλλωστε; και αρχίζουν που λες οι καμπάνες από τη διπλανή εκκηλησία
  και μετά ξ’υπνησα, δεν γράφω άλλα… (εντάξει δεν γίνανε ΟΛΑ μία φορά, κολλάζ έκανα)
  αλλά για όλα αυτά, επιλέγω τόπο για διακοπές χλοερό και αναψύξεως, όχι τον γνωστό, τον οριστικό , αλλά τον βορειο Ευρωπαικο, συννεφιές, βροχούλες, κλειστά παράθυρα, νέοι τόποι και κυρίως, γλώσσα που να μην καταλαβαίνω! Και ως εκ τούτων, ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να θυμηθώ και να ξαναζήσω όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν συμβεί.

 6. heliotypon Says:

  >maria: Εντάξει, κι εγώ υπερέβαλα κάπως, αλλά εσύ το ξέσκισες. Κανένα, σχεδόν, από όλα αυτά που έγραψες δεν μου έχει συμβεί, με εξαίρεση την άνευ κουρτίνας ντουσιέρα που είναι μόνιμη κατάσταση σε όλα σχεδόν τα καταλύματα (βρήκα μια εξαίρεση φέτος στη Θάσο). Βέβαια στο ερπετό (=αυτοκίνητο) φορτώνω όλο σχεδόν το νοικοκυριό, προκειμένου να μη μου λείψουν αυτά που χρειάζομαι (ακόμη και ταξιδιωτική καφετιέρα παίρνω για να έχω τον καφέ που θέλω…), απορρυπαντικά, χλωρίνες, σαπούνια, κλπ. Μ’ όλες αυτές τις φροντίδες και με το φόρτωμα-ξεφόρτωμα γίνομαι πτώμα, κι άντε να φροντίσεις και το φουσκωτό, τους καιρούς, το δέσιμο, τα απρόοπτα και πάει λέγοντας. Βέβαια άλλο μέρος του κόσμου δεν συζητώ για διακοπές. Ούτε καν για δουλειά, αν μπορώ να το αποφύγω. Συχαίνομαι τα ταξίδια εκτός Ελλάδας. Γενικώς.

 7. madprofessorus Says:

  καλές είναι μωρέ οι διακοπές,αν οργανωθείς σωστά δεν έχεις κανένα πρόβλημα,βλέπεις ένα καινούριο μέρος,γενικά αξίζει

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: