Μπερλουσκόνης…


Πολλά λέγονται και γράφονται για τον Ιταλό συνάδελφο του …μπούλη. Δεν ξέρω αν κλέβει (δύσκολο μου φαίνεται, με τόσα που έχει)  ή κάνει πολιτικές αταξίες ή αν κάνει καλό στη χώρα του ο Καβαλιέρε (οι απόψεις των ιταλών, φυσικά, διίστανται κι εγώ δεν ξέρω αρκετά για να τον κρίνω), αλλά αισθάνομαι ότι είναι άδικο να τον πολεμάνε με αιτία τα ερωτικά του.  Είναι, λένε, 73 ετών και γαμάει ακόμα, αντί να πίνει το χαμομήλι του (το άκουγα από ραδιοφωνικό σταθμό)!

Μωρέ τι λέτε; Και γιατί να μην γαμάει, ο άνθρωπος, παρακαλώ;  Τι ρατσισμός είναι αυτός που βάζει ηλικιακό όριο στις ορμές των ανθρώπων; Στο κάτω-κάτω δεν βίασε καμία, ούτε υποχρέωσε, νομίζω, τις πιτσιρίκες που βγαίνουν και τον ξεμπροστιάζουν, να πάνε στο κρεβάτι μαζί του. Βάζω στοίχημα ότι όλες (σχεδόν) πήγαν ευχαρίστως, προκειμένου να ωφεληθούν από τον άφθονο πλούτο του. ‘Εμμεσα, με ακριβά δωράκια, ή άμεσα με ευρώπουλα, δεν πήγαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Ιταλού πρωθυπουργού από συναισθήματα φιλανθρωπίας ούτε γιατί τις καύλωσε ως άντρας (αν και δεν αποκλείεται εντελώς κι αυτό. Υπάρχουν και γεροντολάγνες γυναίκες). Και εκμεταλλεύονται την θρησκευτικής προέλευσης “ηθική” υποκρισία της ιταλικής κοινωνίας (παρόμοια με τη δική μας αλλά ενισχυμένη από την ακόμη μεγαλύτερη υποκριτική αυστηρότητα του καθολικισμού) για να τα οικονομήσουν, τόσο αυτές όσο και τα Ιταλικά ΜΜΕ.

Και βέβαια ο πληρωμένος έρωτας ήταν ανέκαθεν μια πραγματικότητα. Κι όσο πιο πολλά μπορεί να πληρώσει κάποιος αρσενικός που υστερεί σε εμφάνιση, ηλικία, μόρφωση  και άλλα, τόσο πιο όμορφες και νέες γυναίκες μπορεί να προσελκύσει.

‘Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και πολλές όμορφες  γυναίκες έκαναν γάμους με κριτήριο το χρήμα  και όχι τα άλλα προσόντα του αρσενικού και αυτές οι “νόμιμες” δεν διαφέρουν πολύ από τις “παράνομες” του Μπερλουσκόνη. Εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει οι γυναίκες ούτε οι αρσενικοί, να αισθάνονται ενοχές, ούτως ή άλλως. Συναλλαγή κάνουν και αυτή είναι μια τόσο συνηθισμένη (και πανάρχαια) καθημερινή πραγματικότητα που απορώ γιατί ακόμη ενοχλεί και σοκάρει. Τις επιλογές τους κάνουν οι γυναίκες και αντί να τους τα τρώνε οι νταβατζήδες, καλλίτερα να τα μαζεύουν μόνες τους.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον αντίστροφο τρόπο, ίσως σε μικρότερη κλίμακα, αλλά συμβαίνει. Πόσοι άνδρες δεν ζούν (μπορεί και να πλουτίζουν) από το ζιγκολίκι; Αφού ο άνθρωπος έχει ερωτικές ανάγκες μέχρι που να πεθάνει (όσοι/ες έχουν, τέλος πάντων), γιατί να μην επιδιώκει την ικανοποίησή τους με όποιον νόμιμο τρόπο μπορεί;

Και βέβαια υπάρχουν και οι εντελώς αδικημένοι/ες,  με εντελώς απωθητική εμφάνιση και χωρίς δυνατότητες να πληρώσουν. Αυτές είναι και οι πιο θλιβερές περιπτώσεις γιατί γιι’ αυτές δεν υπάρχει λύση. Αυτούς/ές λυπάμαι και όχι τις μουνίτσες που, αφού πήραν τα δωράκα τους, βγάζουν στα ΜΜΕ το μεγάλο “κατηγορώ” με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν κι άλλα από τα …φιλόξενα ΜΜΕ!

Advertisements

6 Responses to “Μπερλουσκόνης…”

 1. Rizobreaker Says:

  “…εκμεταλλεύονται την θρησκευτικής προέλευσης “ηθική” υποκρισία της ιταλικής κοινωνίας (παρόμοια με τη δική μας αλλά ενισχυμένη από την ακόμη μεγαλύτερη υποκριτική αυστηρότητα του καθολικισμού) για να τα οικονομήσουν…”

  Απολύτως σωστός…

 2. Με νόημα Says:

  Για ποιά ήθική άραγε μιλάνε οι παπάδες (όλων των δογμάτων με τις παραφιάδες τους) για την δική τους;
  Πόσα εκατομύρια δολλάρια πλήρωσε η καθολική εκκλησία για να κουκουλώσει τα σκάνδαλα των αγάμων (και αγάμητων (?)) παπάδων και δεσποτάδων της;
  Δέν θυμάμαι τον Μπερλουσκόνι να βάζει υποψηφιότητα για Πάπας (εκτός αν μου ξέφυγε). Μπράβο του που τα καταφέρνει στα 73, δωρεάν ή με το αζημίωτο αδιάφορο.

 3. heliotypon Says:

  >Rizobreaker: Χαίρομαι που συμφωνείς.

  >Με νόημα: Δεν υπάρχει ηθική στη θρησκεία. Στην οποιδήποτε θρησκεία. Συστήματα εξουσιασμού και ελέγχου είναι. Ηθική είναι να αγαπάς τον συνάνθρωπο και τη φύση που σε γέννησε και σε διατηρεί στη ζωή. Τελεία. ‘Ολλα τ’ άλλα είναι φληναφήματα και ψέμματα.

 4. Artanis Says:

  Αφού δεν ενοχλεί τους Ιταλούς, γιατί να ενοχλεί εμένα…Δεν πα’ να κάνει τί θέλει…Όσο για τους παπάδες της κάθε λογής θρησκείας, άσε καλύτερα…Τα είδαμε και τα δικά τους χαΐρια…
  Φιλιά…

 5. Natasha Says:

  “Και εκμεταλλεύονται την θρησκευτικής προέλευσης “ηθική” υποκρισία της ιταλικής κοινωνίας (παρόμοια με τη δική μας αλλά ενισχυμένη από την ακόμη μεγαλύτερη υποκριτική αυστηρότητα του καθολικισμού)”.
  Αυτό.

  Για το παραπάνω ακόμα και αν τους άρεσει να κάνουν κλύσμα θα το βγάζανε στη φόρα.

  Το ίδιο και εδώ πέρα. Αλλά εδώ θα μπορούσαμε να παραφράσουμε την προτασή σου ως.. “Και εκμεταλλεύονται την θρησκευτικής προέλευσης “ηθική” υποκρισία της ελληνικής πολιτικής/δημοσιογραφικής κοινωνίας (παρόμοια με τη δική τους αλλά ενισχυμένη από την ακόμη μεγαλύτερη υποκριτική αυστηρότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας).

  Αλήθεια, υπάρχει κανένας δημοσιογραφός/πολιτικός στην Ελλάδα που να έχει δηλώσει ότι δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός?
  Ή ακόμα και για την Ιταλία.. αν ξέρει κάποιος να μου πει..

 6. madprofessorus Says:

  πολύ καλά τα λές κ πάλι,αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: