Η βία στα σχολεία…


Το Σάββατο έγινε μιά εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο γκάζι, με θέμα τη βία στα σχολεία. Δηλαδή την παιδική βία!  Και πολλοί μίλησαν, πιο πολλοί άκουσαν και μετά  πήγαν όλοι στα σπίτια τους ικανοποιημένοι!  Και τα μηνύματα βίας θα συνεχίσουν να φτάνουν στα παιδιά όπως ακριβώς και πριν από την εκδήλωση! Δεν λέω ότι φταίει η εκδήλωση, κάθε άλλο, αλλά αυτοί που έχουν έργο την προστασία της κοινωνίας και των παιδιών ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,  έχουν κλειστά τα αυτιά και τα μάτια, δεν θα είδαν δεν θα άκουσαν, δεν  θα κατάλαβαν  τίποτα και θα συνεχίσουν να γεύονται τα πολλαπλά αγαθά που τους προσφέρει η δημόσια θέση τους! Αν δουν, όμως,  κανέναν κώλο στην TV, σε ώρες που είναι ξύπνια τα παιδιά, μπορούν να κλείσουν το κανάλι και να στείλουντον παραγωγό στα κάτεργα! Η βία, όμως, τα ξεκοιλιάσματα, οι κάθε είδους ράμπο, τα πολυβόλα, οι βόμβες που κομματιάζουν ανθρώπους, τα μαχαιρώματα, το ξύλο, η κάθε είδους διαστροφική προβολή βίας είναι απολύτως ελεύθερη, να μπαίνει στα σπίτια μας και να εξοικειώνει τις τρυφερές ψυχές με αυτήν. ‘Ετσι το παιδί φτάνει να θεωρεί σχεδόν φυσιολογικό να έχει ένα πιστόλι, ένα αυτόματο και να πυροβολεί. Κι αυτό φαίνεται κι από τα παιδικά παιχνίδια που είναι όπλα και που τα ζητούν σχεδόν όλα τα αρσενικά παιδιά.  Κι αυτά τα τερατόμορφα “παιχνίδια” και τα TV games που βάζουν το παιδί ινα σκοτώνει, έστω και ηλεκτρονικά, τι νομίζετε ότι κάνουν στην παιδική ψυχή; Την εθίζουν στη βία. Αυτό κάνουν και μετά αναρωτιώμαστε τι φταίει και έχουμε ΚΑΙ παιδική βία.

Θέλει φιλοσοφία αυτό βρε ηλίθιοι κάθε είδους κρατικοί “αρμόδιοι” (ας γελάσω με τις αρμοδιότητες!) και πολιτικοί που μόνο αυτό δεν σκέφτεστε, δηλαδή να απαγορεύσετε δια παντός τη βία από τα παιχνίδια και από την TV. Αν πρέπει να πουλήσουν οι παραγωγοί βίαιων ταινιών, ας περιοριστεί η προβολή τους στις αίθουσες, όπου να απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά.

Αφήστε, ρε κομπλεξικοί, το σεξ ελεύθερο (να μαθαίνουν κιόλας τα παιδιά που, συνήθως, μεγαλώνουν και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα…) και εξοστρακίστε τη βία. Από παντού!

Advertisements

8 Responses to “Η βία στα σχολεία…”

 1. tonia Says:

  σωστα τα λες κ εγω μαζι σου, αλλα αυτο με το σεξ δεν το επιασα. σημερα, το τονιζω ΣΗΜΕΡΑ τα παιδια δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα στο σεξ???? που απο τα 16 και μετα (και πολυ σου εβαλα) δε βρισκεις παρθενα μαθητρια ουτε για δειγμα?

 2. j95 Says:

  από τα 15 μέχρι τα 18 πρέπει να έπαιξα πάνω από 1000 ώρες Doom και το αγαπημένο μου όπλο ήταν το rocket launcher γιατί με αυτό οι εχθροί έκαναν “σπλατς” και μετατρέπονταν σε σωρούς από αίματα και κόκκαλα. Αλλά δεν έχω δείρει ποτέ πραγματικό άνθρωπο (δε χρειάστηκε κιόλας γιατί η στάση μου στην κοινωνία είναι να προσπαθώ να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσω βία, όχι να προσπαθώ να τη μεγιστοποιήσω όπως κάνω σαν gamer).

  Δεν είναι τόσο ευθεία η συσχέτιση ανάμεσα στα παιχνίδια και στη βία. Εξάλλου όσα πιτσιρίκια ξέρω που να είναι πραγματικά καμένα με βίαια games, στην πλειοψηφία τους είναι και τρομερά ήσυχα παιδιά που ανήκουν περισσότερο στο υφιστάμενο τη βία κομμάτι του φάσματος.

  Ο κόσμος των παιδιών και των εφήβων είναι αδυσώπητα και ρητά ταξικός, απλώς πολλά πράγματα λειτουργούν ανάποδα ή εντελώς αλλιώς (π.χ. ένα “φυτό” γενικά μειονεκτεί στην κοινωνική κλίμακα ενώ ένας μορφωμένος γενικά πλεονεκτεί). Επιπλέον ορίζεται σχεδόν 100% άγραφα (το κανονιστικό πλαίσιο είναι έξωθεν επιβαλλόμενο και κατά γενική ομολογία άδικο και άνευ πραγματικής σημασίας). Αυτά τα δύο παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ένταση της βίας από το τι ταινίες βλέπει ο καθένας. Στα βικτωριανά οικοτροφεία έπεφταν και γαμώ τα ξύλα, κι όμως κανένα παιδάκι δεν είχε δει ταινία με το σταλόνε ή παίξει ρέζιντεντ ίβιλ.

  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανότατος να ξεχωρίζει το συμβολικό νόημα μιας ιστορίας (αυτό που αποτελεί κοινωνικό πρότυπο) από την εικονογράφηση (αυτό που αποτελεί απλά διασκέδαση). Γι’ αυτό τα παιδικά παραμύθια δεν τσιγκουνεύονται καθόλου τους σκοτωμούς και τις ανθρωποφαγίες, αλλά περνάνε (και μάλιστα πολύ ισχυρά) εντελώς διαφορετικά μηνύματα, όπως “δυστυχία περιμένει αυτόν που ξεστρατίζει” ή “πρέπει να θες να παντρευτείς”.

  Από την άλλη σωστή η παρατήρηση ότι αν μια ταινία δείχνει μισή μουνότριχα αμέσως πηγαίνει στη ζώνη 0:00-04:00 ενώ αν δείχνει μόνο σκοτωμούς και ξύλο δεν τρέχει τσάι.

 3. heliotypon Says:

  >tonia: Μπορεί να κάνουν σεξ τα παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρουν και να το κάνουν σωστά. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πόσες γνωστικές ελλείψεις έχουν…

  >J95: Δεν υποστηρίζω ότι ΟΛΑ τα παιδιά που παίζουν βίαια παιχνίδια ή βλέπουν βία στην TV καταλήγουν σε πράξεις βίας. ‘Ομως μερικά έχουν, ίσως, την προδιάθεση ή το περιβάλλον που τα προδιαθέτει. Και αυτά, νομίζω ότι, αν εξοικειωθούν με την έννοια της βίας μπορούν να καταλήξουν να την διαπράξουν και τα ίδια. Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά αυτά τα έχω ακούσει να τα λένε οι ειδικοί… Επίσης, τα ήσυχα παιδιά δεν είναι πάντα …δια βίου ήσυχα. Τα περισσότερα από αυτά που διέπραξαν ομαδικούς φόνους σε σχολεία δεν είχαν δώσει μέχρι τότε αφορμή. Κάποιο ερέθισμα προκάλεσε την απελευθέρωση της συσσωρευμένης διάθεσης για βία…

 4. Artanis Says:

  Να τα μεγαλώνουν τα παιδιά τους οι γονείς, να τους μαθαίνουν πρώτον να είναι άνθρωποι και να μήν τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια, και μην ανησυχείς, ψωστά θα φέρονται και θα πράττουν…Το αυτό και με το σεξ…Να τους μιλάνε…
  Το ’50 ντρεπόντουσαν, το ’09 τα “γράφουν”…

 5. tonia Says:

  ετσι μπραβο. τα γραφουν. οχι οτι δε τα ξερουν! εξαλου μια ματια σε κανα βραζιλιανικο μεταγλωτισμενο να ριξουν το μεσημερι, σιγουρα θα μαθουν κατι….. 🙂

 6. heliotypon Says:

  >Artanis: Οι γονείς έχουν σημαντικό ρόλλο, αλλά και αυτά που εισπράσττουν τα παιδιά από το κοινωνικό περιβάλλον έχουν τον ρόλο τους. και διαμορφώνουν κι αυτά την παιδική ψυχή. Να μη σου πω και των ενηλίκων…

  >tonia: Δεν ξέρω αν τα γράφουν ή δεν τα γράφουν, αλλά η αδεξιότητα στο σεξ μάλλον από άγνοια προέρχεται. Δεν μπορεί όλοι οι νέοι να αδιαφορούν για το πως γίνεται αυτή η σημαντική λειτουργία…

  Δεν τα έχω δει ποτέ τα βραζιλιάνικα. Μαθήματα σεξ κάνουν;

 7. tonia Says:

  αγαπημενο μου μουνι. τα ξερουν!! ολα τα ξερουν απο πολυ μικρη ηλικια. η πληροφορηση στις μερες μας εχει φτασει σε σημεια οριακα. απο παντου πληροφορησαι τα παντα. οσον αφορα τα βραζιλιανικα, μαθηματα σεξ? χμ!…….θα μπορουσεσ να το πεις κ ετσι. παντως το ξωβυζο παει συννεφο.
  εχω ομως περιεργεια πως εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι οι νεοι στην εποχη μας ειανι απληροφορητοι γυρω απο τοσεξ? ποιο λογο εχεις να το λες?

 8. madprofessorus Says:

  πιστεύω ότι τα παιδιά σήμερα είναι σε θέση να διαχωρίσουν το περιεχόμενο ενός βίαιου παιχνιδιού από την πραγματική ζωή,αλλιώς τα περισσότερα παιδιά θα είχαν πάρει ένα πιστόλι κ θα είχαν καθαρίσει αρκετούς…σίγουρα υπάρχουν κ οι περιπτώσεις παιδιών που μπερδευούν την πραγματικότητα με το εκάστοτε παιχνίδι…όσο για το σεξ,το θέμα δεν είναι αν δούν κανα κώλο η κανα βυζί σε κάποια ταινία,όσο το να υπάρξει ενημέρωση,αλλά στη γλώσσα τους όσο είναι δυνατόν,κ όχι στην “ξύλινη”,καθώς όσο υπάρχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε έφηβες οι οποίες οδηγούν πολλές φορές σε πιο χειρότερες καταστάσεις,τότε έχουμε ακόμα κενό ενημέρωσης…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: