Εκλογές Ν.Δ.


Με εντυπωσιάζει το ότι ανάμεσα σε τόσα μέλη της Ν.Δ., ενός από τα κόμματα εξουσίας, αυτοί είναι οι καλλίτεροι υποψήφιοι που μπορούσαν να βρουν γα τη θέση του αρχηγού.  Εξαίρεση η Ντόρα, που νομίζω ότι τουλάχιστον έχει ισχυρή προσωπικότητα, σοβαρότητα και μόρφωση (το ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη κακώς της αποδίδεται ως αρνητικό. Δεν φταίνε τα παιδιά για την ποιότητα των γονιών τους) και δεν μας έχει δώσει κανένα ισχυρά αρνητικό δείγμα μέχρι τώρα.

‘Ομως οι άλλοι τρεις βρίσκω ότι είναι επιεικώς απαράδεκτοι ως αρχηγοί. Ο ένας προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει αρχηγός κόμματος, χωρίς κανένα δείγμα θετικής δράσης. Ο άλλος, ο ωραίος Μπρούμελ, που εκτοξεύει λόγους-φούσκες χωρίς κανένα περιεχόμενο και χωρίς κανένα δείγμα θετικών έργων στα υπουργεία που υπηρέτησε. “Κος Τίποτα”, για να θυμηθούμε τα λόγια του άλλου γραφικού τύπου του πασοκ. Ο τρίτος (που μάλλον θα έρθει και τελευταίος) καραγκιόζης εκ βορά που θα ήταν πιο χρήσιμος ως παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών! Αυτοί είναι ο “καλλίτεροι” της Ν.Δ. σύντροφοι! Τι να πει κανείς για την ποιότητα που διαθέτει το κόμμα!

Advertisements

15 Responses to “Εκλογές Ν.Δ.”

 1. ελευθερια Says:

  Διαθετει ποιοτητα κανενα κομμα???????????

 2. atheofobos Says:

  Το πρόβλημα της ΝΔ σε έλλειψη στελεχών για την αρχηγία οφείλεται ότι οι υποψήφιοι για αρχηγοί είναι σε ηλικιακές ομάδες που ήσαν νεολαίοι τον καιρό της χούντας.
  Πόσοι και ποιοί νέοι τότε ανήκαν στην δεξιά;

 3. heliotypon Says:

  >Ελευθερία: Είναι σπάνια η ποιότητα, γενικώς, αλλά στα κόμματα είναι ακόμη πιο σπάνια, δεδομένου ότι ελάχιστοι ποιοτικοί άνθρωποι επιθυμούν να μπουν σ’ έναν τόσο διεφθαρμένο χώρο. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εξαιρέσεις.

  >atheofovos: Πολλοί νεολαίοι της δεξιάς υπήρχαν και τότε. Το ερώτημα της ποιότητας είναι άλλο θέμα. ‘Αλλωστε είδαμε επί 20 χρόνια και τους “ποιοτικούς” του πασόκ που υποτίθεται ότι είναι …αριστερά, πόση ποιότητα διαθέτουν. Να δούμε τι λένε οι καινούργοι που έβαλε ο Γιωργάκης στην κυβέρνηση. Ευτυχώς απομάκρυνε μερικούς από τους δεινόσαυρους, αλλά μένουν πολλοί ακόμα στο κόμμα. ‘Ιδωμεν!

 4. Με νόημα Says:

  Άνθρωποι με αξία, δέν έχουν ανάγκη του πολιτικού στίβου για να διακριθούν και να καταξιωθούν. Υπάρχουν πάρα πολοί τομείς στους οποίους μπορούν να μεσουρανίσουν. Η προσπάθεια της διάκρισης μέσα απο την πολιτική, προέρχεται είτε απο την επιθυμία του εύκολου πλουτισμού (με τους γνωστούς τρόπους), είτε απο κούφια ματαιοδοξία, είτε απο τυφλό δογματικό φανατισμό. Μία ελλάχιστη μερίδα προέρχεται απο εκείνους που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν και αυτοί συνήθως, δέν επιδιώκουν τιμές και αξιώματα.

 5. nicolaos demonicos Says:

  Θα διαφωνήσω, ηλιότυπον, με την θέση σου «δεν μας έχει δώσει κανένα ισχυρά αρνητικό δείγμα μέχρι τώρα». Και θα αναφερθώ σε ένα περιστατικό – εσύ θα κρίνεις την σοβαρότητά του. Και εννοώ την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης, η οποία είχε προγραμματιστή να συνέλθη στην Κέρκυρα, όπου ο Γκρούεφκσι θα κατέβαινε στο αεροδρόμιο με αεροπλάνο που θα έφερε τα χαρακτηριστικά «Μεκαδονικές γραμμές», το οποίον και ανετράπη για τους γνωστούς λόγους, μετά και την στήριξη της θέσης της από τον Ελλαδίτη πρωθυπουργό.
  Εμένα αυτό το περιστατικό, το οποίο η κόρη του Μητσοτάκη ώρισε ως άνευ σημασίας και στιγμιαίο, μου αρκεί ώστε να την χαρακτηρίσω. Το πώς, ας μη το γράψω εδώ.

 6. Tasos Says:

  Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου (γέρος), Κ. Καραμανλής (γέρος), Α. Παπανδρέου, και Κ. Καραμανλής (πρωην) ήταν καλοί; – το Γιωργάκη δεν γνωρίζουμε ακόμη – Ας μη ξεχνάμε ότι ποτέ δεν εργάστηκαν στην βιοπάλη, και τα χίλιαδυο προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας ξεκίνησαν από όλους αυτούς. Η διόγκωση της δημόσιας επιχείρησης, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, της σπατάλης και το ποιό βασικό, της πλουσιοπάροχης βίας του πολιτικού συστήματος.

  Αρχηγοί δεν γίνονται πάντα οι καλύτεροι όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Συνήθως προωθούνται αυτοί με τα γνωστά ονόματα brand name recognition και όταν αδειάσει από αυτούς η φαρέτρα σειρά παίρνουν οι δυνατές προσωπικότητες που έχουν αυτοπεποίθηση, εγωισμό και θάρρος.
  Όπως λέει και ο Καρατζαφέρης, “ποιός από τους αρχηγούς της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει δουλέψει μια μέρα;” αλλά τους διαλέγουμε ούτως η άλλως, δυστυχώς!

  Ποιός ξέρει, ίσως να βολεύει τους κομματικούς παράγοντες όταν ο αρχηγός είναι λίγο χαζούλης σε θέμματα διακυβέρνησης για να τους χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο μπορούν και αυτοί να αρμέξουν για λίγο το βυζί του Ελληνα πολίτη και να του πιούν το αίμα!

 7. atheofobos Says:

  Tasos-
  Ας μη ξεχνάμε ότι ποτέ δεν εργάστηκαν στην βιοπάλη,…

  Τουλάχιστον αυτό δεν μπορείς να το λές για τον Ανδρέα Παπανδρέου που από το 1941 μέχρι το 1961 εργάστηκε εκτός πολιτικής στην βιοπάλη,εκτός και αν το Πανεπιστήμιο δεν θεωρείται βιοπάλη…

 8. Tasos Says:

  Δε γνωρίζω αθεόφοβε, εσύ τι λες; Αν ο Ανδρεας δε λεγόταν Παπανδρέου και ερχόταν ως καθηγητής πανεπιστημίου με καμμία εμπειρία διαχείρισης θα τον ψήφιζες κυβερνήτη της χώρας;
  Ποιός αυτοκαλούμενος Έλληνας “πολιτικός” έχει εμπειρία στη διαχείρηση μιας οικονομίας; Μήπως μαθαίνουν κάνοντας λάθη που κοστίζουν ακριβά στον Ελληνα πολίτη;
  Θα ήθελα να έβλεπα πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν στη θέση υπουργών έμπαιναν ανθρώποι με εκπαίδευση και πείρα στη διαχείρηση, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα!

 9. atheofobos Says:

  Tasos-
  Πρώτον στο ότι δεν εργάστηκε στην ζωή του όπως καταλαβαίνεις δεν ισχύει.
  Δεύτερον όταν θεωρείς ότι όποιος είναι ικανός για πρωθυπουργός πρέπει να έχει- εμπειρία στη διαχείρηση μιας οικονομίας-τότε θεωρητικά ήταν ο ικανότερος!
  Ήταν οικονομολόγος ,καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Berkeley), όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης!
  Άσχετα αν εγώ πιστεύω ότι ικανός για πρωθυπουργός δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει καν οικονομικά και μπορεί να έιναι πχ μηχανικός ,δικηγόρος ή γιατρός όπως και έχει αποδειχτεί στην παγκόσμια και ελληνική ιστορία.
  Άλλες ικανότητες πρέπει να έχει που δεν έιναι του παρόντος.

 10. Tasos Says:

  Σύμφωνοι, όμως αν δε λεγόταν Παπανδρέου ποιός θα τον ψήφιζε;
  Και ας το πάμε λίγο ποιό πέρα, όταν εξαφανιστούν οι Καραμανλεοί και οι Παπανδρεοί με τι κριτήρια θα ψηφίσει το νέο αρχηγό ο Ελληνικός λαός; Ισως η απάντηση στο ερώτημα ικανοποιήσει τον Ηλιότυπο.
  Πως εξετάζει κανείς την ποιότητα του πιθανού πολιτικού; Και τι εστί ποιότητα; Ποιά προσόντα θέλει ο Ελληνας να φέρει ο μελοντικός του αρχηγός;

 11. atheofobos Says:

  Με το αν δεν γράφεται η ιστορία.
  Αν δεν τον έλεγαν Παπανδρέου πιθανόν να μην είχε φύγει τον καιρό του Μεταξά από την Ελλάδα.
  Επίσης θα μπορούσε να μην επιστρέψει τότε που τον κάλεσε ο Καραμανλής να έρθει πίσω.
  Πάντως δεν υπάρχει τρόπος να εκτιμήσει κανείς τα προσόντα για το ποιός είναι κατάλληλος για πολιτικός.
  Αυτό φαίνεται μόνο όταν ασχοληθεί με την πολιτική και αναλάβει την εξουσία.
  Σχετικά πάντως με την οικογενειοκρατία στην πολιτική ζωή έχω γράψει πρόσφατο ποστ
  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  http://atheofobos2.blogspot.com/2009/10/blog-post_09.html

 12. Tasos Says:

  Ο βασικός όρος του ερωτήματος δεν ήταν το “αν” αλλά “με τι κριτήρια θα ψηφίσει ο λαός” το αρχηγό του όταν λείπει το όνομα.
  Η απάντηση “δεν υπάρχει τρόπος να εκτιμήσει κανείς τα προσόντα” ίσως να είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν κατάλληλοι αργηγοί για το κόμμα και επομένως για τη χώρα.
  Χωρίς κριτήρια οι αρχηγοί διαλέγονται όχι επειδή είναι ποιοτικά ικανοί αλλά επειδή εξηπηρετούν συμφέροντα. Τα κόμμματα κανονίζουν την ατζέντα και τα παρουσιάζουν στο λαό “να εκλέξει” το έτοιμο πακέτο. Εκείνος νιώθει δυνατός που έχει την τελευταία λέξη αλλά ουσιαστικά καμμία ευθύνη και κανένα λόγο να παραπονείται για τίποτα γιατί απλά άφησε τους άλλους να κρίνουν για αυτόν!

 13. Tasos Says:

  Έχουμε αυτό που μας αξίζει!

 14. nicolaos demonicos Says:

  > Αυτό που κατέθεσε ο Tasos κλείνει το θέμα: «Έχουμε αυτό που μας αξίζει!». Πάντα αυτό είχαμε, αυτό έχουμε, πάντα αυτό θα έχουμε. Τίποτε καλλίτερο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχουμε, διότι τίποτε καλλίτερο δεν μας αξίζει. Όποια αμφισβήτηση του αξιώματος «κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει», στοχευμένη ή μη, είναι ή εκ του πονηρού ή εξ αγνοίας.

 15. Tasos Says:

  “Το παν ρει”, όλα αλλάζουν όπως και οι αξίες μας. Σήμερα έχουμε αυτό που έχουμε, αύριο θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Αυτό θα γίνει αόριστα η προγραμματισμένα. Το ερώτημα γυρνά στα κριτήρια “τις αξίες” που βάζουμε ως κοινωνία όταν επιλέγουμε αρχηγούς και όταν αξιολογούμε τις πράξεις τους.
  Επίσης η συμπεριφορά της κοινωνίας αντανακλά την ηθική του πολιτικού, δε μπορεί να θέλουμε εμείς (προσωπικά) να βολευτούμε, να έχουμε διευκολύνσεις και ρουσφέτια και μετά να κρίνουμε τους πολιτικούς μας που επιρεάσονται από τη διαφθορά! Η να είμαστε παράνομοι αλλά να παραπονιόμαστε γιατί ο γείτονας δεν υπακούει στους νόμους!
  Μπορούμε καλύτερα αλλά όλα αρχίζουν με εμάς, τον πολίτη και κάθε πολίτη! Και χρειάζεται να δουλεύουμε για το σύνολο όχι ο καθένας για τον εαυτό του!
  Υπάρχει ελπίδα όταν σταματήσουμε τα παράπονα και αρχίσουμε τις πράξεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: