Η καταδίκη…


Μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών, βγήκαν τα κόμματα, ως συνήθως, να “καταδικάσουν”  την επίθεση. Και οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν, με επιμονή, τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους ρωτήσουν αν καταδικάζουν την ενέργεια! Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει αυτή η ρουτίνα της καταδίκης, από κόμματα και άλλους φορείς. Για να μην νομισθεί ότι κάποια κόμματα εγκρίνουν τις ενέργειες αυτές; Μάλλον άσκοπη αυτή η κίνηση των ΜΜΕ και των κομμάτων που “καταδικάζουν”, αφού είναι βέβαιο ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είναι υπέρ της τρομοκρατίας, όπως, τουλάχιστον, αυτή εκδηλώνεται τελευταία. Ακόμη και τον πρόεδρο της δημοκρατίας ρώτησαν. Σαν να ήταν ενδεχόμενο αυτός να έλεγε “καλά τους κάνανε”!

Αλλά με απασχολεί και κάτι άλλο, πιο σοβαρό: Αυτοί οι τρομοκράτες γιατί αποδεικνύονται τόσο πιο αποτελεσματικοί και ικανοί από την (υποτιθέμενα) οργανωμένη και πάνοπλη αστυνομία; Γιατί δεν εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί στην αντιμετώπιση αιφνιδιαστικών επιθέσεων; Γιατί δεν προστατεύονται από κατάλληλες εγκαταστάσεις; Γιατί δεν υπάρχει επαρκές σύστημα ασφάλειας στη φύλαξη των εγκαταστάσεων; Μόλις πρόσφατα κλέψανε ολόκληρη μηχανή ελικοπτέρου από αεροπορική βάση, σαν να έκλεβαν οδοντόπαστα από σουπερμάρκετ! Συχνά κλέβουν βαρειά όπλα από στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις. Και η φύλαξη; Οι φρουροί, τα συνθηματικά, οι θερμικές κάμερες, τα όπλα; Τίποτα δεν κάνουν όλα αυτά; Πού είναι η προσοχή των φρουρών στις σκοπιές; Ή μήπως όλα αυτά υπάρχουν (και τα πληρώνουμε) για τον τύπο και όχι για την ουσία;

Θα απαντήσει σ’ αυτές τις απορίες μας ο Γιωργάκης, έστω ο Μιχάλης ή ο Μπένυ; Αμφιβάλλω!

Advertisements

9 Responses to “Η καταδίκη…”

 1. Artanis Says:

  Καλά λες, ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί…
  Εγώ λογική εξήγηση δεν βρίσκω…
  Καλημέρα από ΝΖ…

 2. happyshelly Says:

  Μια χαρά τα λες! Αλλά βλέπεις να δουλεύει καλά το υπόλοιπο σύστημα;;
  Kαλή σου μέρα!

 3. koulpa Says:

  xaxaxa καλά στη πρώτη παράγραφω.. τι να πω.. μου φάινεται τουλάχιστον ηλήθια η ερώτηση.. και απόρώ πως δε΄χονται να απαντήσουν.. :):)
  τώρα στη δεύτερη.. ναι.. δεν έχουμε δει και πολλά σωστά να γίνονται.. για να εκπλαγούμε για το συγκεκριμένο.. αλλά δε νομίζω ότι μπορεί με λογικά μεσα και έξωδα να προβλφθεί αυτό.. ούτε μπορεί να έχουμε άλλους τόσους ασυνομικούς για να προστατεύουν αυτούς.. ούτε να δεχθούμε άλλες στερίσεις λευθερίας με δικιολογία την πρόθεση να εξαρθρωθουν.. ίσως η επιτυχημένη πεδία να ήταν κάποια λύση.. αλλά δεν έχω ελπίδες.. :):)
  την καληνύχτα μου :):)

 4. Tasos Says:

  Ωραία ζητήματα Ηλιότυπε!

  Όσο χηδαίες και να είναι αυτές οι πράξεις, εγώ βλέπω όλα αυτά ως εκφράσεις, οι τρομοκράτες εκφράζονται και η κοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ εκφράζεται ανάλογα.
  Ένα ατού των τρομοκρατών είναι αυτό ότι δεν γνωρίζεις που θα χτυπήσουν. Μπορείς να οργανωθείς καλά σε ένα σημείο αυτοί θα ψάξουν να βρουν άλλη περιοχή που αδυνατεί για να κάνουν τη ζημειά. Αυτή η τακτική υσχύει και στο θέμα των κλοπών, όταν δε γνωρίζεις τι θα γίνει είναι σχεδόν αδύνατο να το προλάβεις.
  Πάντως εντύπωση έχει ότι γνωρίζουν αρκετά καλά της συνήθειες, τα ασφαλιστικά μέτρα και τις δυνάμεις των περιοχών που επειτίθονται που σημαίνει ότι ίσως δεν είμαστε καλοί ως χώρα να κρατάμε μυστικά.
  Ίσως η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν οι αρχές να πάρουν μέτρα που δε θα τα γνωρίζει κανείς και να τα κρατήσουν μυστικά. Τότε θα έχουν έναν άσσο στο μανίκι.
  Δυστυχώς αυτό που χαρακτηρίζει τη χώρα μας είναι η συνήθεια να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να συνεχίζουμε στον ίδιο λανθασμένο δρόμο. Ξέρεις ο ορισμός της τρέλλας είναι : “να κάνεις τις ίδιες πράξεις και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσματα”. 😉

 5. nicolaos demonicos Says:

  >Με παραξένεψαν τα ερωτήματά σου, ηλιότυπον. Ξέρεις κάποιους ή έστω κάποιον τομέα σ’ αυτό το πράγμα που επιμένουμε να αποκαλούμε «ελληνικό κράτος» να λειτουργή άψογα ή έστω ανεκτά, ώστε να απορούμε γιατί δεν λειτουργεί η αστυνομία;

  >Tasos: Αν το καλοψάξης, είμαι βέβαιος ότι θα διαπιστώσης πως δεν είναι συνήθεια το να μη μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά βόλεμα προσωπικών καταστάσεων. Εκμεταλλευόμαστε την ΕΠΙΤΗΔΕΣ ανοργανωσιά της πολιτείας ώστε να βολευώμαστε με διάφορες μικροπαρανομίες οι πολλοί και μη έχοντες. Ανοργανωσιά που επέβαλαν οι λίγοι έχοντες και κατέχοντες, ώστε να λυμαίνωνται τον δημόσιο πλούτο ΜΑΣ με μεγαλοπαρανομίες. Και μια αστυνομία τέτοια τους βολεύει όλους. Όπως και μια τέτοια πολεοδομία, εφορία και πάει λέγοντας. Και ας διαμαρτυρώμαστε -τάχα- για τα χάλια των δημοσίων υπηρεσιών. Ή δεν είναι «τάχα»; Διότι αν δεν είναι, τότε μπορεί κάποιος να αιτιολογήση την ύπαρξη τουλάχιστον 1.500.000 αυθαιρέτων στην χώρα; Το ανείσπρακτο 33 δις επιβληθέντων φόρων; Το αλληθωρίζον της Δικαιοσύνης; Και μην αρχίση ο ατέλειωτος κατάλογος «νομιμοφανών» παρεκκλίσεων από το νόμιμο και το ηθικό. Θα νυχτοξημερώσουμε και δεν θα ‘χουμε τελειώσει.

 6. Ελευθερία Says:

  Πρωτα καταδικαζουν, μετα απο ευαισθησια παραιτουνται οι αρχηγοι και ακολουθουν οι επομενες σειρες γιατι πρεπει ολοι να παρουν προαγωγη.Χρονια τωρα το ιδιο σκηνικο οποια κυβερνηση και να ειναι.Που παμε????

 7. Mike Says:

  Με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι… σχολιαστές, ήθελα μόνο να τονίσω πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα, και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή. Το ότι υπάρχει και λειτουργεί ως κράτος η Ελλάδα, οφείλεται σε ένα περίπου 5% των υπαλλήλων (όλων των κατηγοριών) οι οποίοι εργάζονται από φιλότιμο. Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι που εργάζονται επειδή έχουν κάποιο ιδιαίτερο κέρδος από την εργασία τους…..,

 8. heliotypon Says:

  >Artanis: Περίμενε απάντηση… 🙂

  >happyshelly: Ξέρω, τίποτα δεν δουλεύει. Χώρα μαγική, χώρα τραγική!

  >koulpa: Δεν νομίζω ότι χρειάζονται νέοι αστυνομικοί να φυλάνε τους παλιούς. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα. Και υπήρχε τρομοκρατία στην Ιταλία, στη Γερμανία και ίσως και αλλού. Γιατί εκεί οι αστυομικοί εκπαιδεύονται να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Εδώ αμφιβάλλω αν κάνουν μιά φορά βολή τον χρόνο. Θυμάμαι και από τον στρατό, πόσο ελλιπής ήταν η εκπαίδευση!

  >Τάσος: Εδώ βλέπεις να βγαίνουν στα κανάλια και σο ραδιόφωνο ανακοινώσεις της αστυνομίας για το τι μεθόδους θα χρησιμοποιήσουν για να πιάσουν τους εγκληματίες. Φυσικά αυτές είναι μυστικές και τις ακούμε μόνο εμείς και όχι οι εγκληματίες, που δεν βλέπουν τηλεόραση ούτε ακούν ραδιόφωνο 🙂 Χέστα αδελφέ Τάσο… Ούτε κεντροαφρικάνικη χώρα να είμαστε!

  >N. Demonicos: Δεν είναι απλώς θέμα άψογης λειτουργίας. Είναι θέμα λειτουργίας, έστω πλημμελούς. Δεν λειτουργούμε ΚΑΘΟΛΟΥ!

  >Ελευθερία: Στον γκρεμό πάμε… Πού άλου;

  >Mike: Ακριβώς έτσι είναι. Δυστυχώς!

 9. nicolaos demonicos Says:

  > Ηλιότυπον: Αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ γράφοντας «να λειτουργή άψογα ή έστω ανεκτά». Αλλά, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, εννοώ το Κράτος ή, εν πάση περιπτώσει, αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε Κράτος. Διότι το Παρακράτος… όχι μόνο λειτουργεί – υπερλειτουργεί θα έλεγα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: