Επιδόματα Δημοσίων …Λειτουργών!


Πολλά ακούγονται τελευταία για τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Φαίνεται ότι οι εκάστοτε “προστάτες” των διορισμένων από τους πολιτικούς, με ανορθόδοξο τρόπο, αυτό που λέμε “από τα παράθυρα” δημοσίων κηφ…   ε….   λειτουργών, φρόντισαν για την πλήρη ικανοποίηση τους, αφού σ’ αυτούς στηρίζονταν για την επανεκλογή τους, αλλά και για τις διάφορες λαθροχειρίες στις οποίες τους είχαν  συνενόχους.

Πρέπει να προσθέσω, όπως το κάνω πάντα, ότι ΔΕΝ είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα κι έχω συναντήσει τέτοιους, αλλά πολύ λίγους. Επίσης υπάρχουν ομάδες δ.υ.  που εργάζονται σκληρά και χωρίς πρόσθετα οφέλη και μίζες. Π.χ. είναι οι περισσότεροι γιατροί του ΕΣΥ, οι εκπαιδευτικοί, οι στρατιωτικοί, που εργάζονται αδιαμαρτύρητα πολλές ώρες και κάτω από σκληρές συνθήκες (όχι όλοι, ε;).

‘Εψαξα να βρω τι είδους επιδόματα είναι αυτά. Βρήκα κάμποσα, αλλά μάλλον όχι όλα. Και βέβαια, δεν αναφέρω αυτά που είναι λογικά και που δίνονται και στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. γάμου, παιδιών, επικίνδυνης κι’ ανθυγιεινής εργασίας, πτυχίου, κλπ), αλλά όλα τα περίεργα, που  η χορήγησή τους δεν δικαιολογείται από την κοινή λογική. Πολλά απ’ αυτά δεν έχουν και νόημα. Π.χ. γιατί να παίρνει κάποιος επίδομα “Χρήσης ξένης γλώσσας“; Σήμερα η γνώση και χρήση ξένης γλώσσας είναι  απαραίτητη σχεδόν για οιονδήποτε εργαζόμενο. Και τι θα πει “‘Εγκαιρης προσέλευσης“;  Δηλαδή οι άλλοι(;)  πάνε όποτε τους καπνίσει; Και το “Ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης” ποιοί το παίρνουν; όλοι ε; Μα αυτό το …αξίζουν!

‘Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

 • Εξομάλυνσης
 • Θέσης ευθύνης
 • ‘Εγκαιρης προσέλευσης(!)
 • Μεταφοράς  φακέλλου(!)
 • Θέσης
 • Χρήσης ξένης γλώσσας
 • Πολυετίας
 • Πληροφορικής
 • Παιδικής φροντίδας
 • Ειδικό (;)
 • Απόδοσης (;;;)
 • Αποφοίτων Σχολής Δημ. Διοίκησης
 • Ειδικής Απασχόλησης
 • Ληξιαρχείου
 • Προεδρίας Δημοκρατίας
 • Προβληματικών και παραμεθόριων
 • Εξωδιδακτικής απασχόλησης
 • Ειδικής αγωγής(;)
 • Διδακτικής προετοιμασίας
 • Τεχνολογικής έρευνας
 • Ξενίας
 • Παράστασης
 • Ξένων γλωσσών
 • Ειδικών συνθηκών
 • Για συμμετοχή σε επιτροπές
 • Νοσοκομειακό και τροφής
 • Εκπαιδευτικών υπηρετούντων στο Υπ. Παιδείας
 • Μεταφραστών-Διερμηνέων
 • Αρχαιολογικών ερευνών
 • Προσωπικού αναμορφωτηρίων και σοφρωνιστικών Κατ/των
 • Υπηρεσίας στη Δήλο
 • Υπερετούντων στην Υπηρεσία Αλλοδαπών
 • Επίδομα κίνησης υπαλλήλων ΟΤΑ
 • Κίνητρο απόδοσης
 • Καταργηθέντων Ειδικών Λογαριασμών
 • Ειδικό υπηρετούντων σε διαχειριστικές αρχές
 • Ταχύτερης και αποτελεσματικότερης  διεκπεραίωσης
Advertisements

23 Responses to “Επιδόματα Δημοσίων …Λειτουργών!”

 1. Αλέξανδρος Ζήβας Says:

  Εδώ πέρα…., στην τρ Ελλάδα….!

  ….. ‘’Σπαστή’’ μέση εάν έχεις….,
  που να κάνει επικύψεις….,
  ψυχή, και, με….. σκοτογένεια….,
  ‘’Μπάρμπα’’ –σου μέσα στο Κόμμα….,
  μα και ‘’γλώσσα που να γλύφει’’….,…..
  και μισή, ας, ‘’αλφαβήτα’’….,…..
  έχεις όλα τα προσόντα….,
  σίγουρα θε να προκόψεις….,
  σαν θα μπεις στην….. ‘’Οικογένεια’’….,….!

  Και δε θα ‘σαι αποπαίδι….,
  που από κάτω απ’ το τραπέζι
  του Αφέντη και ‘’των άλλων’’…..
  ψίχουλα να βρει θα ψάχνει….,…..
  θα ‘σαι μες στη Συντεχνία
  των βαμπίρ…., μικρών, μεγάλων….,
  και ‘’δε θα σε φάει η Αράχνη’’….!

  ….. Εδώ πέρα…., στην τρ Ελλάδα….,
  ‘πού ‘ν’ κι οι άνεργοι αράδα….,
  μόν’, με ‘’μέσον’’ είσαι ‘’μέσα’’….,…..
  κι αν γεννήθηκες με μπέσα….,
  ‘’άει…., φαγώσου στα σκοτάδια’’….,
  μύριες κλίκες κι ομαδούλες….,
  των Κομμάτων παρακλάδια….,….!…..

  ….. Όι…., ω λαουτζίκοι –τους λαχανιασμένοι…..
  και, κι από ‘’γλείψιμο’’, με γλώσσα στεγνωμένη….,….. όιιιιι….:

  Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : http://www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

 2. Ωκεανός Says:

  Δεν θα με χαλάσει καθόλου εάν απολύσουν όλους τούς δημοσίους υπαλλήλους αύριο το πρωϊ.Αυτοί μαζί με τούς πολιτικούς που τούς διόρισαν κατέστρεψαν την χώρα.Εκαναν όσους δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουν σαν σκυλιά για ενα κομμάτι ψωμί προκειμένου να συντηρήσουν όλους τους κυφήνες.Να κοπεί ο 14 μισθός στο δημόσιο.
  ΤΩΡΑ!

 3. Ελένα Μπαμπούσκα Says:

  Μη ξεχνάς Ωκεανέ όμως ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μόνοι που περιορίζουν κάπως την φοροδιαφυγή. Ποιος ελέυθερος επαγγελματίας ή ιδιωτικός υπάλληλος δε φοροδιαφέυγει? Και όχι ότι οι δημόσιοι είναι ευσυνείδητοι ή μαλάκες απλά δεν γίνεται τόσο έυκολα.

 4. zwaki Says:

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι σε αυτήν τη χώρα και πρέπει να μειωθούν κατά πολύ. Ο μόνος τρόπος προς αυτό είναι να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις, να απολυθούν οι υπεράριθμοι και να γίνει μετά ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και φυσικά αναδιάρθρωση. Γιατί δεν το έκανε αυτό ο Γιωργάκης? Ακόμη ένα πολιτικός που δειλιάζει μπροστά στο πολιτικό κόστος? Πάρε παράδειγμα το σώμα της αγροφυλακής. Ένα σώμα χωρίς αρμοδιότητες, άχρηστο και δαπανηρό, το ξέραν όλοι από την αρχή. Ο νέος υπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι πρέπει να καταργηθεί η αγροφυλακή. Να και ένα πολιτικός με μπολς, σκέφτηκα. Κατόπιν, διευκρίνησε ότι οι αγροφύλακες θα μεταταχθούν μόνο (και δεν θα απολυθούν) στο σώμα της πυροσβεστικής! Η μαγκιά του μέχρι εκεί έφτασε.

 5. Ωκεανός Says:

  Ελενα ξεχνάς οτι η μεγαλύτερη διαφθορά είναι στο δημόσιο.
  Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φτιάξει περιουσίες μόνο με έναν μισθό..;
  Εγω είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν μπορώ να κρύψω ούτε ενα ευρώ απο την εφορία.
  Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι περιορίζουν την φοροδιαφυγή.Μήπως εννοείς οτι φορολογείται ο μισθός τους;
  Ξεχνάς οτι ο μισθός τους είναι προϊόν φορολογίας…;
  Δυσυχώς πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας.Στην ερώτηση “και τι θα κάνουν όλοι αυτοί που θα απολυθούν;” η απάντηση είναι “οτι κάνουν όλοι οι άλλοι τόσο χρόνια που τούς συντηρούν”.

 6. Tasos Says:

  Η φοροδιαφυγή από ότι γνωρίζω εξυπηρετείται από το δημόσιο. Έχω ακούσει ιστρορίες φοροτεχνικών που δυσκολεύουν επιχειρηματίες με το μόνο σκοπό να τους πιέσουν για μίζες και αποπληρωμές – βρίσκουν του κόσμου τις παρανομίες όμως με μια δωροδοκία τις σβήνουν. Και μη ξεχνάμε ότι τις off-shore εταιρείες τις χρησιμοποιούν πρώτοι και καλύτεροι οι δημόσιοι και οι πολιτικοί.
  Όσο για τα επιδόματα Ηλιότυπε, αυτό είναι το ήμισυ του προβλήματος, γνώρισα το δημόσιο προσωπικά μέσα από φίλους δημόσιους υπάλληλους που γνώρισα, έξυπνοι, ικανοί αλλά μέσα σε ένα σύστημα ανευθυνότητας παρασήρονται σε κατάχρηση. Σε δύο υπουργεία που η δουλειά υπότίθεται αρχίζει στις 8 δεν φανερώνεται κανένας πριν τις 9:30, μετά καφέ, πάρλα, συναντήσεις με το σύνδικάτο, άλλο καφέ, λίγη δουλειά και μετά για σουβλάκια. Το δε γραφείο γεμάτο κόσμο που δεν είχε που να καθήσει, συμβασιούχους που δεν είχαν καν δουλειά.
  Και οι άδειες; Αυτό δεν είναι επίδομα; Πω, πω, άδεια για το παιδί, μηχανογραφική άδεια, άδεια γιατί πονάει ο κώλος μας, άδεια για καλή διαγωγή, για εκπαίδευση και δε συμαζεύεται.
  Υπερωρίες που δε γίνονται; όλοι μου οι φίλοι πληρώνονταν υπερωρίες χωρίς να τις κάνουν.
  Επιτροπές; έβαζαν ότι είναι σε 5 επιτροπές και μάζευαν χρήμα.
  Οδηπορικό; εδώ και αν είναι αμαρτία, έλεγαν θα πάνε Θεσσαλονίκη, έπερναν ένα φίλο, πλαστό τιμολόγιο και χωρίς να πάνε μάζευαν χρήμα.
  Μετατάξεις; όποτε τους καπνίσει βρίσκουν που θέλουν να πάνε να ζήσουν και μετά πιέζουν για μετάταξη, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τις υπηρεσίες των σε αυτό το μέρος. Ξέρω άτομο που πήρε μετάταξη από υπουργείο στη Μάνη για προσωπικούς λόγους και το κωλοβαράει. Άλλοι πιάνουν δείθεν δουλειά σε ένα νησί και μετά παίρνουν μετάταξη για τη πόλη τους που ουσιαστικά δεν τους χρειάζονται.
  Αν απολύσει ο Γιωργάκης όσους δεν χρειάζονται στο δημόσιο τα 3/4 θα πάνε σπίτι τους αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή και η οικονομία θα καταρεύσει. Θα γίνει αναγκαστικά αλλά θα πάρει χρόνο. Να είστε βεβαιοι ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι μόνο ένα τσιρότο για την ώρα, ριζικές αλλάγές χρειάζονται όπως δείποτε και θα γίνουν αλλιώς θα βουλιάξουμε.

 7. Anonymous Says:

  τι θα ελεγες για ενα ωραιοτατο επιδομα κομωτηριου απο την ολυμπιακη αεροπορια προς τις γλυκες αεροσυνοδους????? στο ορκιζομαι πως υπηρξε κ τετοιο:ΡΡΡ

 8. Anonymous Says:

  τονια οεοεοοεοεο

 9. Tasos Says:

  Κάποιος έφαγε τα λεφτά,,,,,, ρε,,, ποιός έφαγε τα λεφτά;;; που πήγαν τα λεφτά; ;; τα λεφτά ρε που πήγαν;;;; πωωωωω δεν έχουμε λεφτά, τώρα τι κάνουμε;;; γρήγορα τα λεφτά, να βρούμε τα λεφτά…. να τα πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν;;;; μα ποιός τα έφαγε τα λεφτά;;;; η Παπαρήγα; ο Καραμανλής; ρε μη τα έφαγε ο Παπανδρέου; ο άλλος,,, ο Τσίπρας;;;; όχι όχ… See Moreι, ο Καρατζαφέρης τα έφαγε,,, ναι ναι ναι, αυτός σίγουρα… σιγουρότατα, δεν τον βλέπεις πως περπατάει κορδονάτος! Αυτός να τα φέρει πίσω. Εμ τι! Ο λαουδάκος θα πληρώσει;;; τι το περάσαμε εδώ;;; Ο λαουδάκος μόνο πληρώνει δε τρώει λεφτά! Και,,,, τα πετρέλαια, ο χρυσός, το ουράνιο,,,, που πήγαν αυτά ε; που πήγαν;
  Ε ρε τι γίνεται σε τούτη δω τη χώρα!!! Παναγία μου, μόνο ένας θεός μας σώζει! Ρε όλοι να τρώνε με χρυσά κουτάλια και οι εργάτες να πινάνε!!! πωωωωωω,,,, μας εκμεταλεύονται αδελφέ…. μας τρώνε το αίμα…. Εμείς τι θέλουμε,,, τίποτα φυσικά, θέλουμε μόνο δουλειές – στο δήμόσιο για να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε – διακοπές 6 εβδομάδες το χρόνο, άδειες, επιδόματα, καλά δωρεάν σχολεία, σκουπιδότοπους αλλά όχι κοντά στο δικό μου σπίτι, αστυνομία, κοινωνική ασφάλιση, νοσοκομεία, νοσήλευση, δρόμους, στρατό, ηλεκτρισμό, νερό, συγκοινωνίες, όλες τις αργίες και γιορτές ρεπό, δώρο τα χριστούγεννα και το πάσχα και να το κωλοβαράμε στις καφετέριες. Α ναι, και δε θέλουμε να γίνεται τίποτα! Ωχ μωραδερφέ δε μπόρεσα να το κάνω σήμερα, έλα αύριο! Και αν θες να σε εξυπηρετήσω μη περιμένεις να κάνω τη δουλειά μου εκτος και αν μπορείς να μου δώσεις κανένα φιλοδόρημα για να λαδώσει τους τροχούς. Και ξέρεις ε; κάτω από το τραπέζι, μη πληρώνουμε και φόρους στη κωλο χώρα, μη μας πιάσουν και κοροίδα! Και πρόσεξε, αν τύχει και σε εξυπηρετήσω και πάρεις καμμία επιδότηση, έχω κάτι δικούς μου που θα σε εξυπηρετήσουν και με λίγο λαδωμα ακόμα θα σου ανοίξω και οφ σορ για να μη πληρώνουμε το κωλο κράτος. Μην ανησυχείς αυτοί τρώνε καλά να μη φάμε και εμείς κάτι; ΡΕ ΣΥ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ; Το κεφάλαιο αυτο φταίει που μας εκμεταλεύονται και κλέβουν το κοσμακη χωρίς να μας δεινουν μια…. κατακαιμένη αράχωβα! Αλλά μην ανησυχείς θα πάει ο φίλος μου ο φοροτεχνικός στο επιχειρηματία, θα του βρει του κόσμου τα προβλήματα στα βιβλία και θα τον πληρώσει για να μη του βάλει πρόστιμο με μαύρα φυσικά, μη μας πιάσουν και πληρώνουμε και φόρο στην κωλο χώρα. Αααα, το αυτοκίνητο σου θέλει ΚΤΕΟ; Μην ανησυχείς,,, χαλασμένο είναι;;; δεν υπάρχει πρόβλημα, έχω δικούς μου εκεί, με 100 ευράκια – μαύρα – θα σε εξυπηρετήσει, θα στο περάσει με 3 τρόχούς, χωρίς αμορτισερ και δε χρειάζεσαι ούτε λάστιχα…. Δεν έχεις οικόπεδο για να χτίσεις;;;, μην ανυσηχείς έχω φίλο στην πολεοδομία,, ναι δημόσιο είναι φίλε,,, που θα παραβιάσει όλους τους νόμους, με ένα φιλοδόρημα και θα είσαι μέσα – α ναι μη το ξεχάσεις μαύρα ε; μη μας πιάσουν και κοροίδο!!!! ΡΕ ΣΥ, ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΑΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ!!!!!!!!!!!!!!

 10. Anonymous Says:

  Λοιπόν θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
  Πρώτα πρώτα πρέπει να παραδεχτούμε οτι ο Γιωργάκης Παπανδρέου αποδείχτηκε οτι έχει πολύ μεγαλύτερα @@ απο τον προκάτοχό του χοντρούλη ο οποίος έβγαινε πολύ mucho και δεν έκανε απολύτως τίποτα.Οι της αντιπολίτευσης και δεί της αξιωματικής να βγάλουν τον σκασμό και να τούς θυμίσω οτι ακόμα και στα στερνά τους αυτό που έκαναν ήταν να βολέψουν ημετέρους φτιάχνοντας και σώμα αγροφυλακής….τρομάρα τους.
  Για να προλάβω τυχόν σχόλια σας λέω οτι δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ,αλλά την επόμενη φορά μάλλον θα τούς ψηφίσω και ο λόγος είναι οτι επιτέλους βρέθηκε κάποιος που είχε τα @@ να τα βάλει με τούς δημόσιους υπάλληλους!
  Το σημαντικό δεν είναι οτι έκοψε τον μισθό όλων αυτών των άσχετων που το μόνο που ήξεραν είναι να παίρνουν επιδόματα π.χ γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών(χωρίς να ξέρουν να στείλουν ούτε ενα e-mail),αλλά οτι έκανε την μεγάλη αρχή της αντιστροφής του κλίματος οτι ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ που τόσα χρόνια είχε ύφος 100 καρδιναλίων που ήταν στο δημόσιο και θεωρούσε αποτυχημένους όσους εργάζονταν στόν ιδιωτικό τομέα.
  Προσωπικά περιμένω και την άρση της μονιμότητας(τότε ορκίζομαι οτι θα ψηφίζω ΠΑΣΟΚ μια ζωή).
  Ολα αυτά τα χρόνια πηγαίναμε στίς δημόσιες υπηρεσίες και λαδώναμε την πλειοψηφία αυτών των κυφήνων για να κάνουν την δουλειά τους!
  Το ΠΑΣΟΚ εχει κάνει άπειρες μαλακίες,αλλά αυτή την φορά τούς βγάζω το καπέλο.

  • zwaki Says:

   Όταν ξεκινάς την επιχειρηματολογία σου γράφοντας “ναι, αλλα ο Γιωργάκης έχει μεγαλύτερα @@ από του Κωστάκη”, καταστρέφεις όλο σου το σχόλιο. Νομιζω ότι η ορχεομετρηση περιττεύει σε μια πολιτική κουβέντα. Επίσης, πληροφοριακά, αυτά τα περίφημα ριζοσπαστικά μέτρα του Γιωργάκη να σου θυμίσω ότι δεν είναι του Γιωργάκη, διότι πολύ απλά αυτή τη στιγμή η ελλάδα είναι υπό κηδεμονία, έχει εκχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της και κυβερνάται από την Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμούς (τώρα και επισήμως). Ακόμη και έτσι δικαίως “πειράχθηκαν” επιτέλους τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλα μη πανηγυρίζεις ακόμη, έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να βγούμε από την κρίση και να ξοφλήσουμε τα φέσια. Πρόωροι πανηγυρισμοί το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι να προδίδουν την κομμαιτκή σου ταυτότητα.

   • Anonymous Says:

    Είναι δύσκολη γλώσσα τα Ελληνικά…Ξαναδιάβασε..
    “Για να προλάβω τυχόν σχόλια σας λέω οτι δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ”.
    Απο δημοκράτες σαν εσένα που κολλάνε ταμπέλες και κομματικές ταυτότητες όπου γουστάρουν χορτάσαμε.

   • Anonymous Says:

    Kαι όσο για το σχόλιό σου περί ορχεομέτρησης δεν νομίζω να σε εχω προσλάβει σαν κριτή στο ύφος των όσων λέω.

 11. kaliteros Says:

  Προφανώς πολλά απο αυτά τα επιδόματα είναι άδικα και μερικά είναι απολύτως δίκαια.
  Το επίδομα που μαζεύω μέσα μου (όπως και εσείς φαντάζομαι) το οποίο θα έχει αναδρομική ισχή 30 ετών, να δούμε πότε θα τους το δώσουμε (σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστές, δικηγόρους κλπ).
  Πλησιάζει ο καιρός…

 12. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ Says:

  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ’ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ.
  ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ( ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Π.Α.)

 13. oxygen Says:

  Γιατι επειδή παίρνουν επιδόματα για ώρες πτησεις που δεν κανουν;

 14. IAMATICUS Says:

  ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
  Μια φορα και εναν καιρο….
  Ενας χωριατης ειχε ενα τραγο για να πηδαει τις κατσικες.
  Ηταν πραγματικα “”ταυρος”” δεν του εφταναν μονο οι ντοπιες κατσικουλες,αλλα του φερνανε κι απο τα γυρω χωρια ακομα κι απ ολο το Βασιλειο.
  Μεχρι που το μαθαινει ο Βασιλιας, καλει τον χωριατη και του ανακοινωνει
  οτι ο τραγος του κατασχεται, για να υπηρετησει στους Βασιλικους σταυλους για το καλο ολων (και των κατσικιων).
  Ετσι ο τραγος ακμαιοτατος, μεταφερεται στους Βασιλικους σταυλους,τον καλοταιζουν, τον περιποιουνται και φροντιζουν να μην του λειπει τιποτα.

  Περασε λιγος καιρος και ο Σταυλαρχης παρατηρησε οτι ο τραγος αντι να
  πηδαει οπως συνηθιζε, τις κατσικες που κανανε ουρα….τις εγραφε κανονικα,και το ριχνε στον υπνο.
  Το μαθαινει ο Βασιλιας και τσατισμενος, καλει τον χωριατη για να ρωτησει τον τραγο,γιατι αλλαξε συμπεριφορα, αφου τωρα περναει και
  “”Βασιλικα””.
  Μια και δυο, φτανει ο χωριατης στους Βασιλικους σταυλους,βρισκει τον τραγο,
  και απορημενος τον ρωταει΅:

  Τι εγινε ρε παληο τραγι και δεν πηδας πια??

  Καλα του λεει ο τραγος, δεν καταλαβαινεις οτι τωρα πια εγινα Δημοσιος Υπαλληλος και αραξα???!!!!!

 15. nicolaos demonicos Says:

  > Ηλιότυπον σου διέφυγε το επίδομα των επιδομάτων, το αριστούργημα των αριστουργημάτων, το άκρον άωτον των άκρων αώτων, το αμίμητο, το ανεπανάληπτο, το θεϊκό (συνεχίσετε την κατάθεση επιθέτων…):
  ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΑΘΟΥΣ προς τους ταμίες του δημοσίου!!!!!!!!!!
  Τώρα πια, οπότε θα καταργηθούν εν (αν)ευθέτω χρόνω όλα τα επιδόματα, το διορατικό αυτό ελληνικό παρακράτος θα τα αντικαταστήση με ένα και μοναδικό:
  ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!
  Λογικό. Εργάζεσαι… τους άλλους, να μη παίρνης και ένα επίδομα εργασίας για την εργασία που ως εξ υποθέσεως θα πρέπει να εκτελής(;), αφού για την εκτέλεση(;) αυτής προσελήφθης;
  Να πούμε όμως και μιαν αλήθεια: Το γελοίο αυτό πονηρό παρακράτος, προκειμένου να μη παρέχη συντάξεις υψηλότερες εκείνου που είχε προσμετρήσει για την μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων τεμπελχανάδων ψηφοπελατών και των μη αναγκαίων υπεράριθμων ομοίων αεροκοπανατζήδων, φρόντισε να μη δίνη τις νόμιμες αυξήσεις στους δ.υ., μετουσιώνοντάς τες σε διάφορα επιδόματα. Τα οποία βέβαια δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και ως εκ τούτου δεν προσμετρώνται ως εισόδημα επί του οποίου θα υπολογιστή η σύνταξη. Και αυτό πέραν του ότι κατ’ αυτόν τον βρώμικο τρόπο θα μπορούσε να μοιράζη ΔΕΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ χρηματικά ποσά στους εγκαθέτους του.
  Μαζί και με άλλα, ανεξέλεγκτα επιδόματα και ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις σηματοδότησαν την βέβαιη καταστροφή του κράτους.

 16. ΗΩΣ Says:

  Παίρνουν τόσα επιδόματα; Σοβαρά, κάποια από αυτά ούτε που τα φανταζόμουν! Και μια περιουσία βγάζουν από τα λαδώματα, και ο 14ος μισθός τους καίει;
  Περι ορχεομέτρησης, μην τρελαθούμε κιόλας! Το ότι ο μπούλης είχε @@ ποπκορν δεν σημαίνει οτι φύτρωσαν του ΓΑΠ! Κι αυτός στραγάλια τα έχει. Αν είχε ολόκληρα και δεν φοβόταν το πολιτικό κόστος δεν θα έπαιρνε αυτά τα ημίμετρα του κώλου, που πάλι πρόβλημα θα μας δημιουργήσουν στο άμεσο μέλλον! Καιρός είναι να αρχίσουμε να παράγουμε και τίποτα, όχι να ψάχνουμε τρόπους για να φορλογούμε υψηλότερα.

 17. heliotypon Says:

  >Αλέξανδρος Ζήβας: Δεν ξέρω ποιός έγραψε το έμμετρο, αλλά είναι αλήθεια. Ο Σουρής είχε πρώτος γράψει πολλά για την κατάσταση στην Ελλάδα και από τότρε δεν άλλαξε τίποτα!!!

  >Ωκαενός:΅Το είχα γράψει και χρόνια πριν, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Οι περισσότεροι “διορισμένοι” με κομματικά κριτήρια είναι άχρηστοι για το πόστο που έχουν και επειδή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γράφουν στα @@ τους τα πάντα. Μακάρι να μπορούσαν να απολυθούν όλοι και να αρχίζαμε από την αρχή, με νέο αίμα. Αλλά αυτά είναι όνειρα. Το Σύνταγμα τους προστατεύει πλήρως. Δυστυχώς!

  >Anonymous1: Αμέ, αφού πετούν εκεί ψηλά τους τα παίρνει ο αέρας τα μαλλάκια τους και ΄θελου φτιάξιμο! Αλήθεια, γιατί επικαλείσαι την Τόνια; Αεροσυνοδός είναι;

  >Τάσος: Θυμάσαι κάποιο πρόσωπο που είχε αρμοδιότητα να προσέχει και να περιποιείται τη …γάτα του γραφείου του υπουργού; Εσύ τα έχεις ζήσει από κοντά! 🙂

  >Anonymous2: Κι εγώ έτσι νομίζω, ότι κάτι περισσότερο προσπαθεί ο ΓΑΠ. Τουλάχιστον δεν ξημεροβραδυάζεται με τα TV games! Αυτό ο μπούλης μιά μεγάλη αποτυχία ήταν. Τα καταλαβαίνεις και από τους υπουργούς και συνεργάτες που διάλεξε. ‘Ενας κι ένας ήταν όλοι τους! Λουλούδια από τα πιο ευωδιαστά!

  >

  >Έλενα Μπαμπούσκα: Διαφωνώ. Νατ ους πληρώνουμε για να πληρώνουν φόρους; δηλαδή να παίρνουν 100 για να μας δώσουν πίσω τα 25; Δεν στέκει!

  >Zwaki: Θα μπορούσαν να αφήσουν να φύγουν οι συναξιοδοτούμενοιι χωρίς να τους αναπληρώσουν. Σε μερικά (όχι πολλά) χρόνια θα είχαν φύγει όλοι οι περισσευούμενοι και με ανακατατάξεις (που έχει το δικαίωμα η διοίκηση να κάνει) θα μπορούσαν αν καλύψουν όσα κενά αφήνουν οι συνταξιούχοι. Αλλά βάβεια οι κηφήνες ΔΕΝ θέλουν να αλλάξουν θέση και να ξεβολευτούν! Α, μπα!, να ξεσηκώνονται για άλλο υπουργείο ή οργανισμό; Χώρια που μπορεί να βρεθούν και στην Ορεστιάδα από τα Χανιά…

  >Kaliteros: Ελάχιστα θα έλεγα ότι είναι δικαιολογημένα. ‘Ισως αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα, αν και απ’ αυτά, αρκετά πληρώνονται αδικαιολόγητα και μόνο γιατί οι κομματοσυνδικαλιστές το κατάφεραν να καθιερωθεί. Είχα διαβάσει κάποτε κατηγορίες υπαλλήλων που παίρνουν επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας και καράφλιασα!

  >ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ: Αρκετά επιδόματα είναι δικαιολογημένα, αλλά όχι όλα. Το πτητικό μάλλον είναι. Τώρα το επίδομα πτυχίου σε μη πτυχιούχους, ίσως είναι κίνητρο για να φιλοτιμηθούν και να …πάρουν κι αυτοί κάποτε πτυχίο!

  >oxygen: Αν δεν κάνουν πτήσεις να μην παίρνουν, αλλά ποιος τα ελέγχει αυτά; Πάντως οι ιδιωτικές εταιρίες δεν πιστεύω να το δίνουν ανεξέλεγκτα. Ο ιδιωτικός τομέας δεν παίζει με τα δικά του τα λεφτά. Ο δημόσιος παίζει γιατί δεν είναι δικά τους, δικά μας είναι!

  >ΙΑΜΑΤΙCUS: Μοναδικό!

  >nicolaos demonicos: Το επίδομα λάθους το δίνουν και οι ιδιωτικές εταιρίες, τράπεζες κλπ. στους ταμίες, επειδή όταν κάνουν λάθος το πληρώνουν από την τσέπη τους. Το επίδομα λειτουργεί ως αντιστάθμισμα των πιθανών απωλειών από λάθη, που είναι ανθρώπινα και στατστικά αναπόφευκτα!

  >Ηώς: “Παραγωγή” Αυτή είναι η λέξη-κλειδί. Χωρίς παραγωγή και εξαγωγές το χρήμα διαρρέει συνεχώς προς τα έξω και κάποτε τελειώνει. ‘Ενα κουτί είναι και η οικονομία. ‘Οταν του βάζεις (πολύ) λιγότερα απ’ ότι του βγάζεις κάποτε θα στερέψει το περιεχόμενο. Απλά πράγματα…

 18. perldion Says:

  Χθες διάβαζα ένα άρθρο σχετικό με την διαφθορά στην Ρωσσία και τις «προσπάθειες» του Μεντβέντεβ του «φιλελεύθερου» να την… τιθασσεύσει -τα τελευταί 10 χρόνια, υπό Πούτιν, έχουν γδάρει το Ρωσσικό λαό 300 δισ. ευρώ κάθε χρόνο (μετριοπαθώς υπολογισμένα) και ΟΛΑ τα έχουν φυγαδεύσει στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!! Μεταφράζω μία παράγραφο που μας έρχεται κουτί το μοντελάκι: «….Υπάρχει ακόμα κάτι που ο Μεντβέντεβ δεν μπορεί να (του επιτεθεί και) ξεμπερδέψει (μ’ αυτό) χωρίς να βλάψει τα συμφέροντα του Πούτιν και της κλίκας των υψηλών γραφειοκρατών που τον έβαλαν (εννοεί τον Πούτιν κι αυτόν τον ίδιο βέβαια) στην εξουσία (εδώ εννοεί την FSB=Federal Security Service πρώην KGB). Και ΠΩΣ είναι δυνατόν να πολεμήσει ΤΟΝ μηχανισμό που οι (όλοι μαζί) ΙΔΙΟΙ έχτισαν;; Ρωτά η Πανφίλοβα -υπεύθυνη της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ρωσσία. Η απάντηση ασφαλώς είναι: Δεν ΜΠΟΡΟΥΝ! Γιατί η ως τώρα εμπειρία μας, από αμέτρητες χώρες, έχει αποδείξει πως ένα διεφθαρμένο καθεστώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αυτοδιορθωθεί. Μόνον θεσμοί, εκτός της διαφθοράς (εννοεί έξω απ’ αυτό το καθεστώς), όπως: Ανεξάρτητος τύπος. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (φαντάζομαι θα εννοεί ΕΝΤΙΜΟΙ) που θα μπορέσουν να πολεμήσουν για την είσοδό τους (στο σύστημα) και έτσι να κάνουν τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις».
  (Απ’ την αρχή του το άρθρο αναλύει τις απόπειρες «φιλελευθεροποίησης» -εγώ θα το ‘λεγα στρογγυλοποίησης των πολύ οξειών γωνιών της πολύ προκλητικής διαφθοράς- του καθεστώτος που «προεδρεύει» ο Μεντβεντεβ και βέβαια το Καραγκιοζ-μπερντέ που παίζεται μπρος στα μάτια του Ρώσσικου λαού.)
  Βλέπετε να έχουμε ΚΑΠΟΙΟΝ απ’ αυτούς τους θεσμούς που αναφέρονται στο άρθρο;; Μήπως θυμίζει σε κανέναν από εσάς την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1985 και το κουρελόχαρτο που το ‘κανε ο μεγάλος Αχρείος;;; ΕΔΩ λοιπόν έρχεται να βουλώσει την απέραντη τρύπα της έλειψης ΘΕΣΜΩΝ στην χώρα μας το πορνο-βίντεο της Τζουλίτσας!!! Παρακαλώ λοιπόν ν’ αφήστε την κορούλα μας να τα μαζεύει με την ΗΣΥΧΙΑ της. Άλλωστε ΕΜΕΙΣ της τα ακουμπάμε…

 19. perldion Says:

  @Όλους: Το πάρα πάνω κείμενο είναι κομμάτι από απάντηση σε σχόλιο άρθρου στο Πολιτισμός Πολίτης.

 20. butterfly Says:

  Για heliotypon
  Καλά φοβερή η αναφορά σου στα επαγγέλματα που πραγματικά εργάζονται σκληρά , δεν μου μεινε άντερο από το γέλιο !!!
  Οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν 130 μέρες τον χρόνο 4ώρο και μόνο που τους νοιάζει είναι κανένα ιδιαίτερο να κονομήσουν.
  Οι δε στρατιωτικοί είναι η πιο άχρηστη και αντιπαραγωγική κάστα επαγγελματιών κι όσοι έχουν παέι στρατό ξέρουν καλά τι λέω !! Ακου οι στρατιωτικοί δουλεύουν σκληρά χαχαχαχαχαχαχα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν έχω συγκεκριμένη άποψη, υπάρχουν άριστοι επιστήμονες και εξαίρετοι άνθρωποι που κάνουν σωστά την δουλειά τους , αλλά υπάρχουν κι απίστευτα λαμόγια που κοιτάνε πως θα σου πάρουν φακελάκι ή πώς θα χωθούν σε προμήθειες για να φάνε !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: