Προφητικά…


Πριν από 11 περίπου χρόνια, με αφορμή συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου σε ραδιοφωνικό σταθμό, του έστειλα το παρακάτω κείμενο, με  φαξ, στο πολιτικό του γραφείο. Δεν θυμάμαι γιατί του έγραψα ότι “δεν θέλω να γίνω τούρκος πολίτης”, ούτε γιατί τον θεώρησα “ακόμη ζωντανό” τότε. Φυσικά, η επιστολή δεν θεωρήθηκε άξια απάντησης, ούτε καν επιβεβαίωσης λήψης (το φαξ πήγε). Βλέπετε τα μεγάλα @@ έχουν μεγάλη επιφάνεια για γράψιμο…

Και κάτι άλλο: με τα απανωτά ταξίδια του ΑΓΠ, ΞΑΦΝΙΚΑ συνειδητοποίησα ότι όλες αυτές τις μέρες της απουσίας του πρωθυπουργού, χρέη πρωθυπουργού έκανε ο αντιπρόεδρος, δηλαδή ο Πάγκαλος! Και μ’ έπιασε πανικός!!!

Νομίζω δικαιούμαι να διεκδικώ τον τίτλο του …προφήτη!

Για τον Κο Θ. Πάγκαλο.

Παρακαλώ να το διαβάσει ο ίδιος κι όχι κάποιος(α) γραμματέας.

Ευχαριστώ

Στάλθηκε με φαξ στο πολιτικό γραφείο του Θ. Πάγκαλου στις 14.03.1999. Απάντηση δεν ελήφθη…

14 Μάρτη, 1999

Σύντροφε Πάγκαλε,

‘Ημουν ένας από τους πρώτους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, γιατί με είχε γοητεύσει το συμβόλαιο με το Λαό και η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Βέβαια, γρήγορα κατάλαβα την πλάνη και το σφάλμα μου. Μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης από το “κόμμα του λαού”, θα περίμενε κανείς ότι οι θαυμάσιες διακηρύξεις θα είχαν, τουλάχιστο σ’ ένα μικρό μέρος, γίνει πραγματικότητα.  Γι’ αυτό εξοργίστηκα όταν σ’ άκουσα από ένα ραδιοφωνικό σταθμό  στις 12.03.99 (πρέπει να ήταν αναμετάδοση από ομιλία σου αλλά δεν ξέρω που γιατί ο ήχος ήταν κακός) να λες διάφορες ανακρίβειες! Δεν θα τις σχολιάσω  όλες (δεν μπόρεσα ν’ ακούσω όλη την ομιλία σου):

Σ’ άκουσα να λες ότι είμαστε μια ισχυρή, οικονομικά, χώρα και σύγκρινες  τα εισοδήματα του ‘Έλληνα με αυτά του Βούλγαρου, του Ρουμάνου και του Αλβανού!!! Πολύ ωραία! Παίρνουμε τις χώρες που μόλις βγήκαν από το καθεστώς της τυραννίας, με οικονομίες συντρίμια και τις συγκρίνουμε με την οικονομία της Ελλάδας. Μιας χώρας που, αν δεν υπήρχε η λαίλαπα της προηγούμενης εικοσαετίας, θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Μια χώρα όπου το επιχειρηματικό δαιμόνιο των κατοίκων της έχει θριαμβεύσει σ’ όλο τον κόσμο ό,που δεν υπάρχει ένας γιγαντιαίος κρατικός μηχανισμός να πίνει το αίμα του οποιουδήποτε μοχθεί. Κι όμως, αυτόν τον δαιμόνιο ‘Έλληνα επιχειρηματία και εργαζόμενο το Κράτος τον έχει ρημάξει.

Κι άν έχει ο ‘Έλληνας έχει επιτύχει να έχει κάποιο στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο, αυτό είναι γιατί εργάζεται σκληρά και γιατί υπάρχει η παραοικονομία. ΝΑΙ, καλά το διάβασες. Είναι γιατί ο ‘Έλληνας καταφέρνει να περισώσει κάποια εισοδήματα από την αδηφάγο μανία της κρατικής φοροσυλλογής!  Και κάτι ακόμη: Ξεχνάς πόσα χρωστάει ο κάθε ‘Έλληνας ένεκα της αλόγιστης δανειοληπτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ; Τα δεκάδες τρισεκατομμύρια που έπεσαν στην οικονομία από τα φοβερά δάνεια (αλλά και από τα διάφορα “πακέτα”) δώσανε μια φαινομενική ευημερία, αν και τα περισσότερα απ’ αυτά σπαταλήθηκαν σε αλόγιστες παροχές και όχι σε έργα κοινωνικής πρόνοιας και υποδομής. Σπαταλήθηκαν σε παροχές προς τάξεις με ΠΑΣΟΚικό συνδικαλισμό, σε έργα άθλιας ποιότητας, στη διατήρηση ζημιογόνων προβληματικών επιχειρήσεων, σε μισθοδοσίες κομματικά προσληφθέντων αργόμισθων δημοσίου και ΔΕΚΟ. Και βέβαια, πολλά απ’ αυτά τα χρήματα σήμερα βρίσκονται σε Ελβετικούς λογαριασμούς των διαφόρων κομματικών “ημετέρων” ή “νεροκουβαλητών”, ενώ ο κάθε ‘Ελληνας χρωστά 3-4 εκατομμύρια (δημόσιο χρέος) από τη γέννησή του ακόμη! Την χρωστάμε, σύντροφε, την πρόσκαιρη ευημερία μας!

‘Εχεις συνειδητοποιήσει, σύντροφε, ότι η μεγάλη πληγή για την Ελλάδα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι;  ‘Εχεις καταλάβει ότι αυτοί, με το τεράστιο πλήθος τους, την τεμπελιά τους, την ανικανότητά τους την αδιαφορία τους και τη μιζαδόρικη αδηφαγία τους, έχουν καταστρέψει το Κράτος και την Ελλάδα; Και τι έκανε το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτήν την πληγή; Την πολλαπλασίασε σε έκταση, όπως πολλαπλασίασε  και τη γραφειοκρατία και έκανε τη ζωή του ‘Έλληνα δύσκολη. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ!

‘Αλλο σημείο: “Είμαστε χώρα ισχυρή” είπες, σύντροφε! Αληθινά το πιστεύεις αυτό; Ισχυρή χώρα σημαίνει να μην μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας ούτε από τους ξεβράκωτους Αλβανούς; Να μπαίνουν με τεθωρακισμένα και να κλέβουν φορτηγά, και να μην υπάρχει ούτε ένας φύλακας των συνόρων να ρίξει μια τουφεκιά; Δηλαδή αν “μπουκάρουν” οι Τούρκοι, με τη γνωστή πολεμική μηχανή που διαθέτουν, τι θα συμβεί; Αν είμαστε ισχυροί θα τρέμαμε τους Τούρκους σήμερα; Θα περνάγαμε τους εξευτελισμούς με ‘Ιμια και S-300; Πού βρίσκεται η χώρα στρατιωτικά, σήμερα, σύντροφε; Είναι ισχυρή; δεν φοβάται ότι η Τούρκοι θα σαρώσουν τα πάντα με ένα περίπατο; Είναι οι στρατιωτικοί μας ικανοί και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους; ‘Έχουν οι Ε.Δ. άρτια οργάνωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, επαγρύπνηση, υψηλό φρόνημα; ‘Η επικρατεί και εκεί το μπάχαλο που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό; Δεν είπαμε να γίνουμε Ισραήλ (αν και γιατί όχι;) αλλά δεν πρέπει να είμαστε σε θέση, στοιχειωδώς, τουλάχιστο, να αμυνόμαστε των συνόρων μας από τα στίφη των λαθρομεταναστών; ‘Η, μήπως, τους θέλουμε, στην πραγματικότητα, για να λύσουμε το …δημογραφικό μας πρόβλημα; Και η αστυνομία μας; Τι κάνει για την εγκληματικότητα, τι κάνει για το πεδίο του ‘Αρεως, τον πάλαι ποτέ ειρηνικό (και ερωτικό) χώρο στο κέντρο της Αθήνας; Ακόμη και στην Πλατεία Βικτωρίας κινδυνεύσεις να ληστευτείς ή να σκοτωθείς από μειράκια λαθρομετανάστες! Μήπως αυτό είναι το ισχυρό Κράτος, σύντροφε;

Μήπως πρέπει να συνέλθετε, κάποτε, όλοι εσείς οι ακόμη “ζωντανοί” του ΠΑΣΟΚ; μήπως πρέπει να πετάξετε από πάνω σας τον “Παπανδρεϊσμό” (και αφήστε και τους ύμνους στον μακαρίτη τον Bon Viveur…  Συμφορά για τη χώρα ήτανε και το ξέρεις!).

Σύντροφε, δεν θέλω να γίνω Τούρκος πολίτης και είμαι βέβαιος ότι ούτε εσύ το θέλεις. Κι εμείς είμαστε στο όριο. Σε λίγο θα είναι πολύ αργά! Κάντε κάτι γιατί ο χρόνος δεν επιτρέπει ολιγωρία. Η χιονοστιβάδα ελέγχεται μόνο στην αρχή…

(Υπογραφή)

Advertisements

2 Responses to “Προφητικά…”

 1. penthilos Says:

  Εισαι αιθεροβαμονας αγαπητέ άγνωστε μου συν-bloger
  Αυτοί πιά είναι απόλυτα ενσωματωμένοι στο σύστημα.

  Δεν είναι σωστό να περιμένεις απάντηση σ αυτά και σε άλλα ερωτήματα που απασχολούν τον πολίτη αυτής της χώρας.

  Η κάθε κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο γιά την αναπαραγωγή της, τη διατήρησή της στην εξουσία για 1 ή 2 4ετίες, να τακτοποιήσει τους κομματικούς φίλους της (το μηχανισμό της πρώτα) και οτιδήποτε άλλο είναι τριτεύον και βάλε θέμα.

  Η λύση των προβλημάτων είναι στα χέρια των ενεργών πολιτών. Από τα γνωστά κόμματα και με το παρόν πολιτικό σκηνικό, δεν μπορούμε να ελπίζουμε τίποτα. Αν δεν αλλάξει (με την είσοδο νέων κομμάτων<—απλή αναλογική), τα 2 θα εναλλάσονται στην εξουσία. Οι άλλοι θα κοιτάνε απ την κλειδαρότρυπα την εξουσία. Κι ο κόσμος μια θα κλαίει, μια θα γελάει.

  Χαρά στο κουράγιο σου!

 2. nicolaos demonicos Says:

  > Έλα, Ηλιότυπον, πες την αλήθεια. Δεν θέλεις να περάσης ως προφήτης, την λογική επιχειρείς να προτείνεις ως το εργαλείο ανάγνωσης, προσέγγισης και ανάλυσης των στοιχείων, ώστε να «ψυλλιαστή» ο παρατηρητής περί τα μελλούμενα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: