Δεν είναι αρκετά…


Προσπαθώ να μην αναφερθώ στα δημοσιονομικά και πολιτικά θέματα, αλλά επειδή, φαίνεται ότι είμαι, τελικά, ον πολιτικό, δεν αντέχω να μην εκφράσω αυτά που παρατηρώ (ή δεν παρατηρώ). Φυσικά, όλοι οι επισκέπτες μου ξέρουν ότι δεν είμαι ειδικός σ’ αυτά τα θέματα, αλλά προσπαθώ να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της κοινής λογικής, όσο κοινή είναι αυτή και όσο καταφέρνω να σκέφτομαι λογικά (πάντα διατηρώ επιφυλλάξεις γι’ αυτό!).

Ακούσαμε τα οικονομικά μέτρα λιτότητας που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αρκετά. Δεν είναι αρκετά πολύ περισσότερο, όταν ταυτόχρονα διορίζονται στη Βουλή δυό εκατοντάδες+ νέοι υπάλληλοι και οι βουλευτές, γαϊδουρινά και με περίσσια αναισθησία συμπεριφερόμενοι, δεν έκοψαν ούτε ευρώ από τις πλούσιες αποδοχές τους! Αλλά μιά και οι ευρωπαίοι είπαν “αρκετά”, ας μην επεκταθώ εδώ, προς το παρόν.

Να πάμε όμως και σε κάποιες άλλες παραμέτρους: Δεν άκουσα τον Γιωργάκη να βγει και να πεί μερικές σταράτες κουβέντες στους πολίτες αυτής της χώρας, που είναι συνυπεύθυνοι, έστω σε μικρό μέρος, στο κατάντημά μας. και εξηγούμαι:

 • Η ακατάσχετη ροή χρημάτων προς το εξωτερικό είναι μιά από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Δεν άκουσα να πει τίποτε και κανείς για την άφθονη κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, που με την κατάργηση των δασμών, εδώ και δυό δεκαετίες, έγιναν φαβορί στην προτίμησή μας. Δεν άκουσα κανέναν να μας προτρέψει να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα και όχι τα εισαγόμενα, τουλάχιστον αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε με εμπιστοσύνη. Γιατί, συμπολίτες, να αγοράζετε τομάτες Βελγίου; Γιατί λεμόνια Αργεντινής, ραπανάκια και πορτοκάλια Ισραήλ, σταφύλια Χιλής, πατάτες Αιγύπτου,  ψωμί Γερμανίας, βούτυρο Γαλλίας, τυριά από κάθε κατεύθυνση, μέλι Αυστρίας, Γάλα και λάχανα Ολλανδίας; Γιατί νερό Γαλλίας; (Ναι αυτό, το γνωστό Perie πουλάει περισσότερο από την Ελληνική Σουρωτή και Σάριζα!). Γιατί γυρνάτε την πλάτη στους ντόπιους παραγωγούς και στους εργαζόμενους; Γιατί σαμποτάρετε την ίδια σας την τσέπη; ‘Οταν αυξάνεται η ανεργία, όταν τα χρήματα φεύγουν από τη χώρα, όταν το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια κλείνουν, όταν τα πάντα εισάγονται, κάποτε θα την πληρώσετε κι εσείς τη λέζα (τι κάποτε; ήδη αρχίσατε να την πληρώνετε…).
 • Και γιατί όλα αυτά τα ταξίδια αναψυχής  “στο εξωτερικό;” Γιατί Πάσχα στο Λονδίνο, Γιατί Χριστούγεννα στο Gstaad και στη Βιέννη; Γιατί καλοκαίρι στο Μπαλί και στην Ταϊλάνδη; Αυτή η αιμοραγία εξαγωγής χρημάτων εσάς και τους συμπολίτες σας εξαντλεί και βοηθά στην καταράκωση της οικονομίας! Αυτή τη χώρα που έχει τόσες ομορφιές, τόσα υπέροχα νησιά, γιατί την περιφρονείτε; ‘Η μήπως την γυρίσατε όλη και τώρα θέλετε να δείτε κάτι καινούργιο; Χιλιάδες τα νησιά μας και οι άλλοι υπέροχοι Ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί.  Μιά ζωή δεν φτάνει να τους δείτε όλους! Τι σας κάνει να διαλέγετε να περάσετε τις διακοπές σας ανάμεσα στους …αλλοφύλους;
 • Για να αποκτήσουμε παραγωγή θα πρέπει. πρώτα-πρώτα, να ξέρουμε να παράγουμε. Κι εμείς φαίνεται ότι ΔΕΝ ξέρουμε. Και το να αποκτήσουμε βιομηχανικό “know-how” υψηλής τεχνολογίας δεν είναι και τόσο εύκολο και μιά και για τόσα χρόνια έχουμε χάσει την επαφή μας με τη βιομηχανική παραγωγή (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), αλλά και ούτε  αποκτήσαμε ποτέ υψηλή τεχνολογία, ούτε κάν μέση τεχνολογία! Τι μας μένει; Η γεωργία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Και η γεωργία θαμπορούσε να είχε κάνει τρομερά άλματα και να είχαμε εξαγώγιμα προϊόντα που θα είχαν κατακλείσει τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο. Ελιές, λάδι, σταφίδες, φρούτα, αρωματικά φυτά, φαρμακευτικά φυτά, λαχανικά καθώς και κονσέρβες με κομπόστες, χυμούς, λαχανικά και άλλα είδη,

Δεν είδα και δεν άκουσα την κυβέρνηση να κάνει μιά  καμπάνια προς την κατέυθυνση της αύξησης και ποιοτικής αναβάθμισης της γεωργικής (και κτηνοτροφικής) παραγωγής. Τίποτα για να μάθουμε να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα. Ούτε κουβέντα για να ενισχύσουμε τον ελληνικό τουρισμό, αντί των εξωτικών προορισμών. Τίποτα για την επιμόρφωση των αγροτών. Καμία ενέργεια για αναδιοργάνωση του υπουργείου γεωργίας ώστε οι γεωπόνοι να βοηθούν τους αγρότες. Απόλυτη σιωπή σχετικά με την ανάγκη βιομηχανικής παραγωγής. Καμία ελάφρυνση της γραφειοκρατείας που φρενάρει την βιομηχανία. Κανένα κίνητρο. Καμία διαφήμιση των Ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό.  Σιωπή για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τουρισμού. Νομίζουν ότι με τα δανεικά θα ξελασπώσουμε; ‘Οχι μάγκες. Παραγωγή χρειαζόμαστε. Παραγωγή για να έρθουν ευρώπουλα στη χώρα, να  κερδίσουν οι επιχειρήσεις και να εισπραχτούν φόροι από τα κέρδη. Και να κόψουμε και λίγο την ξενομανία μας και τα χλιδάτα ταξίδια προς τα έξω.

Όσο δεν γίνονται αυτά ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε και με δανεικά θα τη βγάζουμε, όσο μας δανείζουν. Αλιώς θα φύγουμε από τη ζώνη του Ευρώ και θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή και να μου το θυμηθείτε! ‘Αλλωστε οι …αφρικανοί δεν έχουν το Ευρώ…

Αδέρφια μιά πρόταση κάνω: Από σήμερα σκεφτείτε Ελληνικά: Τίποτα εισαγόμενο αν μπορείτε να αγοράσετε Ελληνικό προϊόν. Και διακοπές στην Ελλάδα να κάνετε. Ενισχύστε τους Ελληνικούς τόπους, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, να ξαναβρούν δουλειές οι άνεργοι και να μην κλείσουν τόσες Ελληνικές επιχειρήσεις.

Τον εαυτό σας θα ωφελήσετε τελικά.

Advertisements

13 Responses to “Δεν είναι αρκετά…”

 1. Ωκεανός Says:

  Σωστά οσα λές,αλλά θεωρώ πως η μεγάλη πληγή παραμένουν τα τρωκτικά του δημοσίου που κάθε χρόνο τρώνε δις ευρώ στα νοσοκομεία,στούς δήμους κ.λ.π.
  Πρόσφατο παράδειγμα το κύκλωμα “Μπάμπης”.Και να σκεφτείς οτι αυτοί είναι οι “ψιλικατζήδες” της παρέας.

 2. zoyzoy Says:

  Εχεις απόλυτο δίκιο!Πρέπει πρώτα τα τοπικά μας προϊόντα να προτιμάμε αν θέλουμε να δούμε ανάπτυξη σ’αυτόν τον τόπο.
  Παράδειγμα η Κρήτη μας αρκείται μόνο στα προϊόντα που παράγει χωρίς να παίρνει ούτε καν από την υπόλοιπη Ελλάδα.
  Ψάξε να βρείς στην Κρήτη χυμούς ή Νερό από άλλη περιοχή!
  Και γιαυτό πιστεύω είναι απ’τις πρώτες παραγωγικές μας περιοχές.
  Μήπως όμως έχουν υπογράψει δεσμεύσεις ή Πολιτικοί μας που δεν αφήνουν τη χώρα ν’αναπτυχθεί όπως πρέπει!
  Πολλά σενάρια παίζονται πίσω απ’τις πλάτες μας!!

 3. IAMATICUS Says:

  Βεβαιως και ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
  Με μια μικρη επιφυλαξη σε σχεση με τα εισαγωμενα:

  Αυτο να ισχυσει και να διατυμπανισθει-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΘΕΙ μονο για τα προιοντα απο χωρες της ΔΥΣΗΣ.

  Απο χωρες ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ,Ν.ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΓΕΝΙΚΑ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,να συνεχιζουμε,να καταναλωνουμε, γιατι αλλως…Ο “ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ” ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ, ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΣΑΜΠΡΕΛΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ – ΟΧΙ -ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ CD,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ!!

  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΠΕΙ “”ΑΝΘΡΩΠΙΑ””ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.(ακομα και ΕΡΩΤΑΣ)

  ευχαριστιες ευγενικε μου φιλε.

 4. Yiannis K Says:

  Ο ορισμός του τουρισμού, ανίδεοι Ελληνάρες, ξεκινάει από την ικανοποίηση ψυχαγωγικών αναγκών. Αν κάποιος δεν ψυχαγωγείται με αυτά που του προσφέρει ένας τόπος, θα πάει αλλού. Και καλά θα κάνει να μη σκεφτεί καμία οικονομία!

  Βγείτε έξω από τα σύνορα να γνωρίσετε τον κόσμο. Δεν θα αλλάξει τίποτε αν πάτε στην Σαντορίνη αντί για το Bali.. Ίσα ίσα, θα δείτε κάτι πολύ διαφορετικό και θα ανοίξει το μυαλό σας!

 5. nicolaos demonicos Says:

  Όπου αναπτύσσεται το στάρι, θα αναπτυχθούν και τα ζιζάνιά του ― νόμος της φύσης. Όπου παρουσιαστή η θετική πρόταση, θα κάνη την εμφάνισή της και η αρνητική ― νόμος της δράσης του ελλόγου όντος, και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ρηχότητα του Yiannis K.
  Θυμάσαι, Ηλιότυπον, τους ιθαγενείς της μαύρης ηπείρου και πώς εψάρωναν με τα διάφορα μπιμπλιά που οι «πολιτισμένοι» λευκοί τους πάσαραν, προκειμένου να τους υφαρπάξουν ό,τι πολύτιμο για τον κόσμο των λευκών και εν αγνοία τους εκείνοι διέθεταν. Χωρίς πληροφόρηση, χωρίς γνώση, τους εντυπωσίαζε το καθρεφτάκι και έδιναν π.χ. ένα ακατέργαστο διαμάντι ή ένα ελεφαντόδοντο προκειμένου να το αποκτήσουν.
  Εμείς, χωρίς παιδεία, πληροφόρηση και γνώση, βλαχοδήμαρχοι της εκπολιτισμένης από την σοφία των προγόνων μας Ευρώπης, θαμπωθήκαμε και θαμπωνόμαστε από την «λάμψη» των Γκούτσι, Αρμάνι και όσων αναφέρεις και άλλων ακόμη που μας πασάρουν, σε αντάλλαγμα δε τους παραδώσαμε και παραδίδουμε (με την αμέριστη συγκατάνευση και βοήθεια των ασπόνδυλων και αφιλοπάτριδων ξεπουλημένων πολιτικών και πνευματικών και την προτροπή των μπροστάρηδων θρησκευτικών ταγών μας) την οικονομία και το μέλλον αυτού του τόπου, δηλαδή το μέλλον των παιδιών μας. Πνευματικά αδύναμοι και ως εκ τούτου λιμασμένοι καθώς ήμασταν και μας άφησαν να είμαστε οι ταγοί μας, νομίσαμε πως έτσι συμπεριφερόμενοι θα ανέβουμε στην κλίμακα του πολιτισμού.
  Εγκαταλείψαμε λοιπόν αλλά και κακοποιήσαμε χάριν των «καθρεφτακίων» ό,τι θα μπορούσε να μας ανεβάση αργά αλλά σταθερά: Την Παιδεία κατ’ αρχάς και κατόπιν και ως εκ τούτου τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου, κατά κύριο λόγο την γεωργία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.
  Και επειδή κάποιοι θα στραβομουτσουνιάσουν με την επιμονή μου στην Παιδεία, θα ρωτήσω:
  Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η κατρακύλα μας άρχισε από το 1982, έτος-ορόσημο της επίσημης κατάργησης της Παιδείας στην Ελλάδα; Και τι είναι αυτό που παρεσχέθη σε αντάλλαγμα, ώστε η αντίδραση στην συντέλεση αυτού του εγκλήματος να είναι από μηδενική έως απειροελάχιστη;
  Και θα συνεχίσω: Είναι σύμπτωση το ότι οι λιγώτεροι από 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι κατά το 1981 έγιναν μέσα σε μία 8ετία 1.000.000; [Σήμερα δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι είναι και πού απασχολούνται, ο δε αριθμός τους ξεπερνά τους 1.200.000.] Από ποιους παραγωγικούς τομείς «τραβήχτηκαν» αυτές οι κατ’ ελάχιστον 700.000 [σήμερα τουλάχιστον 900.000] ενεργοί μέχρι τότε πολίτες; Τι συνέβη με τους όποιους αυτούς παραγωγικούς τομείς;
  Καλή η πρότασή σου «Από σήμερα σκεφτείτε Ελληνικά:…», αλλά θα θυμίσω και τον «εισαγόμενο» ― εκείνη την διαφήμιση υπέρ των ελληνικών προϊόντων; Πόσο απέδωσε;
  Με αλλοτριωμένη συνείδηση και νοοτροπία όπως: «να κοιτάξουμε να βάλουμε το παιδί στο δημόσιο…», «ωχ, μωρ’ αδερφέ μου, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;», «δούλεψε και φας και κλέψε να ’χης», «εγώ να ’μαι καλά και ποιος γαμεί το κράτος» και «μια ζωή την έχουμε…» που με επιτυχία καλλιέργησαν οι ταγοί μας και εμείς βολευτήκαμε, τα πράγματα μόνον ένα δρόμο έχουν να ακολουθήσουν: Αυτόν που οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.
  Ας μη βαυκαλιζώμαστε. Έχουμε προ πολλού τοις πράγμασι πτωχεύσει ως κράτος, η δε επίσημη πτώχευση βρίσκεται προ των πυλών. Και δεν θα την αποφύγουμε. Ο λαός θα πεινάση μόλις τελειώσουν τα αποθέματα μαύρου χρήματος που ΟΛΟΙ ή σχεδόν ΟΛΟΙ μας έχουμε. Και τούτο δεν θ’ αργήση.
  Τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. Όπως και οι νοοτροπίες.
  Ως λαός είμαστε διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι ― με όποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, και όποιος θέλει εξαιρεί τον εαυτό του. Και θα υποστούμε αυτό που μας αξίζει.
  Το μοιραίον φυγείν αδύνατον ― για να χαρούν λιγάκι και οι πιστοί σε όποιον θεό.

 6. IAMATICUS Says:

  Yiannis K…Eδω γι αλλα πραγματα συζηταμε,το σχολιο σου δεν εχει στοχο (εστια).

  Προφανως θα εχεις ανοιχτο μυαλο που με χαρη απλωνεται μεχρι το Μπαλι….γι αυτο δεν εστιαζει στην κεντρικη ιδεα του κειμενου.

  Ασε που υπαρχει και το …”ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΕΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ…ΓΝΩΣΗ!!!
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι Γιαννηδες δεν ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ….τιποτα Αμερικανακια θα ηταν!!

 7. IAMATICUS Says:

  Εξαιρετικο το σχολιο demonikos.
  Σε αναμονη λοιπον ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ,για τη λυση της Νεοελληνικης Τραγωδιας.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.

 8. Psemma-me-oura' Says:

  1ον
  Η προθεσμία για υποβολή ψυχώσεων για ψηφοφορία λήγει σε 7 μέρες: Την Πρωταπριλιά. Περιμένουμε την συνεισφορά σας.
  2ον
  {και κύριον!}

  Αν δεν θέλετε να αποχτήσετε την ψύχωση της «Σιωπής των Αμνών»…
  …αποχτείστε την «ψύχωση» του Γιάννη-Αγιάννη!!!
  Πάρτε στην πλάτη σας τον Μάριο!
  Περάστε τον από τους υπονόμους προς την ελευθερία!
  δηλαδή…
  “Τρέξτε” να υπογράψετε να αποφυλακιστεί.

  http://www.PetitionOnline.com/mariosz/petition.html

 9. heliotypon Says:

  >Ωκεανός: Αυτά τα τρωκτικά φταίνε κατά ένα μέρος. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει σ’ αυτούς που τα τοποθέτησαν και διατήρησαν εκεί, για να πάρουν ψήφους. Ψήφους που τους άνοιξαν τα ταμεία με τα λεφτά των πολιτών. Τα τρωκτικά είναι συνήθως οι χαμηλότερης δυνατής ποιότητας άνθρωποι, που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν μόνο χειρονακτικές εργασίες και που μπήκαν σε θέσεις ευθύνης και προάχθηκαν κιόλας, και εισπράττουν κι επιδόματα κι “εκτός έδρας” και αμοιβές συμβουλίων, χώρια οι μίζες! Και σαν να μην έφταναν αυτά, κάθε παραγωγική προσπάθεια του πολίτη σαμποτάρεται αγρίως από τα τρωκτικά, με όπλο τη γραφειοκρατία και την πληθώρα των ηλίθιων “διατάξεων” που, τάχα, προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, ενώ το τορπιλίζουν ξεδιάντροπα!

  >zoyzoy: Πρώτα φταίμε εμείς, οι καταναλωτές που αγοράζουμε τα εισαγόμενα. Μπράβο στους κρητικούς, αν είναι τοπικιστές στις αγορές τους. να τους μιμηθούμε.

  >Iamaticus: Πόσα αφρικάνικα προϊόντα έχεις δει στην αγορά; Κι αυτοί, όπως κι εμείς, δεν παράγουν τίποτα! Μόνο σκόνη από την έρημο μας στέλνουν, με τους νιοτιάδες, κι αυτήν τσάμπα (και δεν τη θέλουμε κιόλας)! Θα διαφωνήσω με την επίθεσή σου στον Yannis K. Την άποψή του εξέθεσε. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς…

  >Yannis K.: Συμφωνώ ότι τα ταξίδια ανοίγουντο μυαλό και είναι χρήσιμα, γενικώς, αλλά σε περιόδους τέτοιας οικονομικής στενότητας και όταν ΔΕΝ έχουμε εξερευνήσει την πανέμορφη δική μας χώρα, νομίζω ότι περιττεύουν. ‘Αλλωστε τι σόϊ διακοπές, κάνουν οι ..διακόπτοντες στο Davos, στο Gstaad, στο Chamonix, ή άλλους προορισμούς επίδειξης; Την επίδειξη χτυπάω, αδελφέ.

  >Ν. Demonicos: Πάρα πολύ αληθινό το σχόλιό σου. Αληθινή διατριβή. ‘Ισως πρέπει κάποτε να γρφτεί μια εργασία με τίτλο: “Η Ελλάδα της παρακμής” ή κάτι τέτοιο…

  >Psemma-me-oura: Υπέγραψα ήδη. Τα προηγούμενα δεν τα κατάλαβα. Ούτε οι σύνδεσμοι σε μπλε λειτουργούν… (όπως δεν λειτουργεί και το ID σου).

 10. IAMATICUS Says:

  Ναι βεβαια εχεις δικιο, για την οξυτητα μου σε σχεση με τον Yiannis K.
  Oφειλουμε ολοι σεβασμο στην οποια αποψη….και ευγενεια στο blog που μας φιλοξενει!!!
  Μακρια απο μενα…η “τελειοτητα”.Φιλε Yiannis K. ΥΠΗΡΞΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ!!

  Υπαρχουν βεβαια αρκετα και ανταγωνιστικα Αφρικανικα: (βαμβακι Αιγυπτου,αλιευματα,χουρμαδες,κονσερβες,καφες,μπανανες, χαλκος,χρυσοςκλπ).
  Αλλα το προβλημα ειναι οι δασμοι που τους βαζουμε…και που παραλληλα επιδοτουμε(!!!) το δικο μας πχ: ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (β’ ποιοτητος)ΜΠΑΜΠΑΚΙ…ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ (υδροβορα καλλιεργεια-αντιοικολογικη)

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ..και για την κατανοηση,ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

 11. Anonymous Says:

  Όλοι γνωρίζουμε αρκετά καλά τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, το ερώτημα είναι πως θα μπορούσαμε να οργανωθούμε στην λύση αυτών των προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο.

  Αυτό που προσφέρει ο Ηλιότυπος είναι μια λύση που θα βελτίωνε την ανάγκη για τοπικές δραστηριότητες και θα κράταγε τον πλούτο μέσα στη χώρα. Άξια σκέψη που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε όσο γίνεται.

  Άλλες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να υπάρχουν προς την λύση όλων των προβλημάτων και τη δημιουργία μιας νέας παιδίας που θα αλλάξει τη νοοτροπία του μέλοντος. Τι είναι αυτό που μας ορίζει σαν λαό αυτή τη στιγμή; Η αδιαφορία, η ανευθυνότητα, η συμμετοχή σε ένα ανοργάνοτο κράτος. Μπορούμε να το αλλάξουμε και να αλλάξουμε και το περιβάλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν οι μελοντικές γενεές. Μπορούμε να ενδιαφερθούμε για τον τόπο μας (όπως κάνουν οι Κρήτες ως παράδειγμα προς μίμησην), μπορούμε να γίνουμε υπέυθυνοι για τα απότελέσματα της τοπικής μας κοινωνίας, μπορούμε να μη συμμετέχουμε σε “μαύρες” διαδικασίες!

  Κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να οργανώσει μια τοπική προσπάθεια να καθαρίσει τον τόπο, να δενδροφυτήσει, να βοηθήσει τα παιδιά με ανάγκες, να απομακρίνει τα ναρκωτικά, να σταματήσει το παράνομο παρκάρισμα, να ανακυκλώσει, να αγοράσει ελληνικά και να αποφύγει τους παράνομους πωλητές, να σταματήσει το κάπνισμα σε εσωτερικούς χόρους, να μη πληρώσει πολιτικούς/γιατρούς/τροχονόμους κτλ, να σεβαστεί τον πλησίον του και να τον βοηθήσει με κάτι που χρειάζεται. Η λίστα είναι ατελές.

  Όλες οι πολιτικές αρχίζουν από το άτομο, από την γειτονιά, το χωριό, την πόλη και καταλήγουν στην κυβέρνηση. Εμείς καθημερινά διαμορφόνουμε αυτό που θέλουμε, οι ινδοί το λένε Κάρμα. Όταν με τις πράξεις μας δημιουργούμε θετικό περιβάλλον έχουμε να εισπράξουμε θετικά αποτελέσματα, επίσης το αντίθετο. Οι πράξεις όλων μας ΜΕΤΡΟΥΝ, όσο και να πιστεύουμε ότι δεν συμμετέχουμε και ότι είμαστε ανίπαρκτοι. Άρχισεται λοιπόν αγαπητοί να αλλάζεται τη συμπεριφορά σας σε κάθε στιγμή και με τον ίδιο τρόπο που φθάσαμε ως εδώ θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε καλύτερες μέρες!

  • Τάσος Says:

   Αυτό το σχόλειο ήταν δικό μου. Συγνώμη για το “Ανωνυμος”.

 12. IAMATICUS Says:

  Στα χρονια της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ η και της ΑΜΕΡΙΜΝΗΣΙΑΣ ,εδω στην Πατριδα μας,κατι θα γεννηθει…ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ τουλαχιστον.
  Το πιστευουν αρκετοι!!

  Να ας πουμε ο ΤΑΣΟΣ κατι ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ…καλοδεχουμενο!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ σε ολους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: