Η Αθήνα και το Σικάγο: αδελφοποιητές πόλεις…


Κάποτε, όταν ακόμα κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, όταν γινόταν κάποιο σοβαρό έγκλημα (πάντα σε χαμηλά στατιστικά) αναφωνούσαμε: “Σικάγο γίναμε, Σικάγο!”. Τώρα εμείς έχουμε προχωρήσει περισσότερο από το Σικάγο, που τρέχει και δεν μας πιάνει, πιά, σε πρόοδο στο έγκλημα.

Αποκτήσαμε άρτια εκπαιδευμένους κι εξειδικευμένους εγκληματίες, με σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό, με ηλεκτρονικά συστήματα τηλεχειρισμού, με όπλα προηγμένης τεχνολογίας, άριστα υλικά κάλυψης και παραλλαγής, ταχύτατα μεταφορικά μέσα, σύγχρονα κράνη και αλεξίσφαιρα γελέκα και μεγάλη οργάνωση. Οι εγκληματίες μας είναι και εξειδικευμένοι. ‘Αλλοι σε ληστείες με καλάσνικωφ, άλλοι με απλά πιστόλια, άλλοι με χειροβομβίδες και πολλοί, με γνώσεις και εκπαίδευση ανορθόδοξου πολέμου, χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση το μαχαίρι και το τσεκούρι.

Στα οικονομικά οι εγκληματίες μας έχουν διαπρέψει. ‘Εχουν επισημάνει τις πιο επικερδείς καταστάσεις και εκεί επιχειρούν. Με στόχους όπως βενζινάδικα, σπίτια κροίσων συνταξιούχων στα δυτικά προάστια, περίπτερα, προποτζίδικα, παιδιά που λένε τα κάλαντα, χλιδόσπιτα εφοπλιστών στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα, έχουν καταφέρει ένα οικονομικό θαύμα, που καμία κυβέρνση δεν κατάφερε στη χώρα μας.

Κανονικά θα πρέπει η κυβέρνηση να ξυπνήσει από τον βαθύ της λήθαργο και να φροντίσει να πάρει μαθήματα οργάνωσης, επιχειρηματικότητας και management, γενικώς. Κατά αποκλειστικές πληροφορίες μου ο ΓΑΠ έχει έλθει σε επαφή ήδη με εξέχουσες προσωπικότητες του υποκόσμου, με στόχο τη διοργάνωση σεμιναρίων μάνατζμεντ και οργάνωσης για τους/τις  υπουργούς του. Με αυτά τα σεμινάρια είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει μπρος και θα ξεφύγουμε από την κρίση , ξεπληρώνοντας όλο το δημόσιο χρέος μας και βγάζοντας και περίσσευμα από το 2010 κιόλας (κατά πληροφορίες μου, ο ΓΑΠ έχει σκοπό να δανείσει και τη Γερμανία και μάλιστα χωρίς τόκο!).  Επίσης είναι πολύ πιθανό ότι οι ικανότεροι από τα στελέχη του σύγχρονου υποκόσμου θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς μας σε μεθόδους άμυνας /επίθεσης, ώστε η ΕΛΑΣ να γίνει ένα αξιόμαχο σώμα.

Σικάγο ζήλευε!

Advertisements

6 Responses to “Η Αθήνα και το Σικάγο: αδελφοποιητές πόλεις…”

 1. ελευθερια Says:

  ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!! τι μου θυμησες τη γιαγια μου καθε φορα που ακουγε κατι προ αμνημονευτων χρονων αυτη τη φραση χρησιμοποιουσε.Και τοτε δεν ειμασταν αλλα τωρα δεν εχουμε να ζημεψουμε τιποτα Νασαι καλα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 2. IAMATICUS Says:

  Σου τ’ χω πει τοσες φορες
  ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ!!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 3. Ηώς Says:

  Έλα φίλε μου, υπερβολικό σε βρίσκω. Το Σικάγο δίδαξε την εγκληματικότητα!! Προσπαθούμε φιλότιμα, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη. Εξελίχθηκαν κι αυτοί βλέπεις.

 4. zoyzoy Says:

  Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στους άλλους λαούς καιρός είναι να τους δώσουμε και τα φώτα εγκληματικότητας μη χάσουμε τα πρωτεία!

 5. πρεσβύωψ Says:

  Καλή Ανάσταση. Να είσαι καλά.

 6. heliotypon Says:

  >ελευθερία: ‘Ηταν “κλισέ” η φράση κάποτε!. Τώρα μάλλον θα λένε στο Σικάγο “Αθήνα γίναμε”…

  >Ηώς: Τι λες! Η εκτίμησή μου είναι ότι τους ξεπεράσαμε. Εκεί οι αστυνομία δεν αστειεύεται όταν έχει να κάνει με έγκλημα. Εδώ η αστυνομία το βάζει στα πόδια μπροστά σε οπλισμένόυς εγκληματίες!

  >zoyzoy: Μα αυτό ακριβώς κάνουμε…

  >Πρεσβύωψ: Ανταποδίδω τις ευχές. Δικό σου Blog υπάρχει;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: