Το Aida


Χάλι φωτισμού από το αεροδόρμιο της Ρόδου. Οι περισσότερες λάμπες είναι καμένες και κανένα ρεμάλι από τη διοίκηση του αεροδρομίου δεν ενδιαφέρεται να τις αλλάξει. Ούτε και κανένας ρεμεπεσκές από πιο ψηλά ενδιαφέρεται να τους ρίξει καμιά φάπα!

Σήμερα θα γίνω χυδαίος. Πολύ χυδαίος, γιατί η αγανάκτησή μου δεν περιγράφεται με λόγια. Μέχρι σε χειροδικία θα μπορούσα να  φτάσω αν είχα μπροστά μου αυτούς του αλήτες που, καθισμένοι σε θέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ το μήνα, (και ποιος ξέρει πόσα από μίζες!) νόμισαν ότι κάθησαν εκεί για τα ωραία τους τα μάτια! Δεν ξέρω ποιοί είναι αυτοί, αλλά αν τους ήξερα θα πήγαινα να τους δείρω κι ας μου έκαναν μήνυση.

Τα νέα ίσως τα ακούσατε: Το Γερμανικό κρουαζιερόπλοιο Aida,  που “έπιανε ” επί πολλά χρόνια στο Ηράκλειο (Κρήτης), απ’ όπου έπαιρνε επιβάτες που έφταναν αεροπορικώς στο Ηράκλειο, αποφάσισε να μην ξαναπιάσει Ηράκλειο, αλλά μονίμως Αντάλεια Τουρκίας! (Είδηση στο site του ΣΚΑΪ). Οι λόγοι: Ανύπαρκτες υποδομές στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο ταλαιπωρούσαν τους επιβάτες επί πολλές ώρες. Η απώλεια για τον Ελληνικό τουρισμό περίπου 3-4 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! Η πλοικτήτρια είχε παραπονεθεί πολλές φορές για το χάλι αυτό αλλά κανείς από τους  βρωμερούς γραφειοκράτες δεν έκανε τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση. Αυτά τα ρεμάλια στις αναπαυτικές πολυθρόνες, που τα τοποθέτησαν εκεί εξ’ ίσου βρωμεροί πολιτικάντηδες αδιαφόρησαν για την απώλεια που θα ερχόταν. Τα τομάρια που είχαν υποχρέωση να φροντίζουν τον τουρισμό έγραψαν στα πανάθλια, ανύπαρκτα αρχίδια τους όλους τους κρητικούς που έβγαζαν μεροκάματο από το πλοίο. Αυτοί οι ελεϊνοί γραφεικράτες ποιός ξέρει πόσα έβγαλαν από τις θέσεις αυτές, αλλά τη δουλειά τους απαξίωσαν να την κάνουν. Είναι αυτά τα βρωμερά καθάρματα που μαζί με άλλους γλοιώδεις κλέφτες μας έφτασαν στο γκρεμό.  Χρόνια, τώρα, τα απαίσια αεροδρόμια, σε όλους τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ταλαιπωρούν τους επιβάτες που συνωθούνται  σαν τα ζώα στις πόρτες και με χοντρές καθυστερήσεις στις ταινίες αποσκευών, με βρωμερές τριτοκοσμικές τουαλέττες, με πανάκριβα μαγαζιά και μπαρ. ‘Ορθιοι στην αναμονή λόγω ανυπαρξίας καθισμάτων, σε αίθουσες μισοσκότεινες και βρώμικες, για να αναφέρω λίγα από τα δεινά τους. Αυτοί οι αλήτες που έγραψαν στα αρχίδια τους τα παράπονα της Γερμανικής εταιρίας και έγιναν αιτία να χάσει ο κρητικός τουρισμός τόσα έσοδα πρέπει να βρεθούν και να μπουν στη φυλακή. Αδιάφορα ρεμάλια, πρόστυχοι αλήτες, τσογλάνια με γραβάτες που παίζουν τα χρυσοφόρα παιχνίδια τους  στην πλάτη μας.

Γιώργη, πρέπει να τους βρεις και να τους τα κόψεις. Να μην έχουν που να μας γράφουν!

12 Responses to “Το Aida”

  1. kostas-sofia-squirt Says:

    Mazi sou ,mazi sou ,mazi sou 1000%

  2. zoyzoy Says:

    Τη στιγμή που έχουμε ανάγκη το ευρώ και του τελευταίο τουρίστα, διώχνουμε έτσι προκλητικά χιλιάδες!
    Η χώρα του παραλόγου!!

  3. iamaticus Says:

    ΑΡΧΗΓΕ ΗΛΙΟΤΥΠΕ….

    …ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ!!!!!
    ηδη το τηγανι μπηκε …….ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ (ΜΟΝΙΜΩΝ) με σως ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ!!!!

  4. offshore Says:

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Πρόσφατα άκουσα στο ραδιόφωνο κάποια να λέει ‘φέρτε τους τουρίστες πίσω’. Η Ελλάδα έχει χάσει πολλούς τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν την Τουρκία πια, μιας που πλέον γνωστό πως οι υποδομές και το σέρβις είναι καλλίτερα στη γειτονική χώρα και οι τιμές πιο λογικές.

    Αυτό που χρειάζεται είναι να μπουν καμιά δεκαριά Κριτικοί στα γραφεία της διοίκησης του αεροδρομίου και του λιμανιού. 🙂 🙂 🙂

  5. Άθεος Says:

    Αυτούς ψηφίζαμε τόσο καιρό, ας προσέχαμε!
    Αλλά και πάλι θα πάμε να ψηφίσουμε. Δείτε τότε τι θα γίνει!
    Τα ίδια φίλοι μου! Ζώα ή μάλλον ρωμιοί. Τέτοιοι είμαστε!

  6. ΗΩΣ Says:

    Τα σέβη μου Ηλιότυπε. Σωστός όπως πάντα

  7. Anonymous Says:

    Ισως χρειαζομαστε κανα “Φουρνο”? Πλακα κανω….

  8. The bitch is back Says:

    Οτι και να πεις Ηλιοτυπε… την αλλη μερα το εχουμε κιολας ξεχασει! Και ο χωρος καλα κρατει… Μεχρι ποτε ομως? Φιλια..

  9. Fragiskos Says:

    Η διοικηση του Λιμενα Ηρακλειου ειχε παραιτηθει την επομενη των εκλογων 4-10-2009 και μολις πριν 4 μερες (μετα απο 7 μηνες)διοριστηκε η νεα με 2 Πασοκους.
    Προεδρος Τσικνακης,δικηγορος,Διευθυνων συμβουλος ο Μπρας,αρχιτεκτονας.
    Τα συνηθισμενα εσωτερικα ξεσκισματα του Πασοκ.
    Επτα μηνες τσακωνοντε τα στελεχη!!! ποιος θα διορισει ποιον !!!

  10. Θωμάς Says:

    Heliotypon, σε είδα πολύ θυμωμένο, γι’ αυτό είπα να περάσουν μια δυο μέρες για να σου στείλω το σχόλιό μου.
    Σοβαρά τώρα, συμφωνώ πως το διεφθαρμένο και ανίκανο Δημόσιο ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την οικτρή κατάσταση της πατρίδας μας, η απορία μου όμως είναι η εξής:
    Όλοι κατηγορούν το Δημόσιο όμως -όπως γράφει και ο Άθεος-, μετά ψηφίζουν κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι να προσλαμβάνουν γαλάζιους και πράσινους ψηφοφόρους. Τα δε κόμματα της αριστεράς αυτά κι αν δεν είναι που έχουν ως ιδεατή κοινωνία μια Ελλάδα 10 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων!
    Έχουμε λοιπόν ένα διεφθαρμένο και ανίκανο Δημόσιο και «κόμμα Φιλελευθέρων» -το μόνο κόμμα που μίλησε για μείωση δημοσίων υπαλλήλων- κανείς δεν το ψήφισε. Ούτε ως «Δράση» είδε χαΐρι…
    Έχουμε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο και Οικολόγους δεν ψηφίζουμε…
    Τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δε λέω να μας κυβερνήσουν οι Φιλελεύθεροι ή οι Οικολόγοι αλλά όταν υπάρχουν τέτοια κόμματα στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλιώς θα συμπεριφερθούν οι εκάστοτε πολιτικοί άρχοντες. Όταν όμως η ίδια η κοινωνία στρέφεται προς μία κατεύθυνση –του βολέματος στο δημόσιο ή του χτισίματος αυθαίρετης βίλας- λογικό είναι και οι πολιτικοί μας να ακολουθήσουν την εύκολη αυτή οδό.
    Προχωράω στο δεύτερο λόγο της τραγικής κατάστασης της Ελλάδας και εδώ μάλλον θα διαφωνήσουμε. Ε, λοιπόν υπάρχει και η φοροδιαφυγή και για αυτή όχι μόνο δε γράφεις κάτι αλλά στην επιστολή σου στον Πάγκαλο μάλλον την δικαιώνεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να προκόψει η Ελλάδα όταν «Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις των ελεγκτών του Δ.Ν.Τ., τρεις στους τέσσερις γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κατώτερα του αφορολόγητου ορίου». (Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ -24/4/2010).

  11. natalia Says:

    καλό το άρθρο του skai και δυνατό το post σου…
    το λιμάνι τα ρίχνει στο αεροδρόμιο και το ανάποδο!

    και στο μεταξύ το πουλάκι πέταξε στην Τουρκία

    υγ από την Αττάλεια ήταν η γιαγιά μου… κι αυτή δική μας είναι (ήταν) 🙂

  12. heliotypon Says:

    >Kostas-Sofia-Squirt: Ευχαριστώ.

    >zoyzoy: Είμαστε αυτοκτονικό έθνος. ‘Εχεις αμφοβολία; Τι κακό να επαληθεύονται όσα αρνητικά έχω πει, κατά καιρούς!

    >ΙAMATICUS: Βάλε το τηγάνι εσύ, αλλά, τελικά, τα δικά μας τηγανίζουμε…

    >offshore: ‘Ισως έχουν δίκιο οι κρητικοί που θέλουν ν’ αυτονομηθούν…

    >’Αθεος: Είναι στη φύση μας να θέλουμε να καταστραφούμε. Αυτοκαταστρεφόμαστε καθημερινά… Ακόμη και μέσα από τις εκλογές.

    >Ηώς: Ευχαριστώ καλή μου. Δίκιο έχω, αλλά τι να το κάνω. Τι να το κάνουμε όλοι μας!

    >Anonymous: ‘Ισως για ορισμένες κατηγορίες “ελλήνων” οι φούρνοι θα ήταν χρήσιμοι.

    >The bitch is back: Αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσουμε. Θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις στις επόμενες εκλογές… ‘Ετσι νομίζω.

    >Fragiskos: Παθογένεια σε όλα τα κόμματα. Εσωτερικά ξεσκίσματα, αλλά για το ατομικό συμφέρον του καθενός.

    >Θωμάς: α) Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ένα σωρό κωμικά κόμματα και γραφικούς τύπους να διεκδικούν ψήφο. Κυνηγοί, Λεβέντης, Χριστοπιστία, Ολυμπιστές, Ταβλαδώροι, Ρακοσυλλέκτες, και άλλοι μύριοι. Πού να ξεχωρίσεις ποιόν; Και με τους περιορισμούς της επικοινωνίας, ανάλογα με τη δύναμη στη βουλή, έχουμε εγκλωβιστεί να βλέπουμε τα 5-6 κόμματα. Αν ο Καρατζαφύρερ δεν είχε δικό του κανάλι θα τον ήξερε κανείς; Από κει έγινε γνωστός. Πώς λοιπόν να μάθουμε για ενδεχομένως σοβαρούς ανθρώπους, που όμως δεν γνωρίζουμε ούτε τους βλέπουμε παρά μόνο στο ψηφοδέλτιο; Κι ο Μάνος έβαλε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και μετά εξαφανίστηκε. Ούτε βουλευτής δεν ήταν στην προηγούμενη Βουλή.
    β) Στο Πάγκαλο δεν έγραψα υπέρ της φοροδιαγυγής. Απλώς ότι αν δεν υπήρχε η παραοικονομία θα είχαμε βουλιάξει ήδη. Γιατί και αυτά τα λίγα που γλιτώνει ο φοροδιαφεύγων πολίτης θα είχαν εξαφανιστεί στις γνωστές τσέπες! Και ποιός εχέφρων θέλει να πληρώνει φόρους για να πηγαίνουν αυτοί σε μίζες και πολυτελή διαβίωση ολίγων κλεπτοκρατών; Η βασική αιτία της φοροδιαφυγής είναι ότι πληρώνει ο πολίτης και δεν απολαμβάνει παρά μόνο ζόρι και ταλαιπωρία από το εχθρικό και κακοποιό κράτος που πληρώνει. Ποιός θέλει να πληρώνει τον βιαστή του; Απλό δεν είναι;

    >natalia: Θα φύγουν πολλά πουλάκια ακόμα για Τουρκία. Εμείς τους λέμε “Μεμέτηδες”, αλλά τελικά οι μεμέτηδες είμαστε εμείς. Πολύ σωστά μου παρατήρησε φίλος: “Αν δεν ήταν καλλίτεροι από εμάς θα μας είχαν σκλάβους για 400 χρόνια;”

Leave a comment