Κερδοσκόποι και …”χασοσκόποι”


Πριν μερικές μέρες, σε μά ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της MIG  Ανδρέας. Βγενόπουλος είπε ότι κακώς κάνουμε και μιλάμε όλο για κερδοσκόπους, ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κερδοσκόποι και ότι δεν υπάρχουν …χασοσκόποι.

Λοιπόν, ο Βγενόπουλος έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος: Και βέβαια υπάρχουν χασοσκόποι.  ‘Ενας ολόκληρος λαός χασοσκόπων είμαστε εδώ και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να χάνουμε. Και δεν αναφέρομαι, βέβαια, στα καζίνα και τον άλλο τζόγο, που η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών χάνει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση. Αναφέρομαι στη συμπεριφορά μας που μας κάνει να χάνουμε συνεχώς σε όλα τα τραπέζια, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους στίβους.

Μια χώρα, ένας λαός,  που δεν παράγει τίποτε, που έδιωξε, έκλεισε και σαμποτάρησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Και αυτούς τους δύο μοναδικούς πόρους μας προσπαθούμε, φιλότιμα, να τους καταστρέψουμε. Κα να δείτε που το καταφέρνουμε μια χαρά! Με απεργίες και μποϋκοτάζ (δολιοφθορά θα το έλεγα Ελληνικά), με κακές υπηρεσίες αεροδρομίων και λιμανιών, με πορείες και “καταλήψεις” και αποκλεισμούς διαφόρων τύπων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξαναπατήσει τουρίστας το πόδι του στη χώρα μας. Και η ναυτιλία δέχτηκε ένα μοναδικό γραφειοκρατικό πλήγμα που θα την κάνει να υποφέρει  πολύ. Και δεν θα υποφέρουν οι εφοπλιστές που μάλλον θα βρούν, φυσικά, άλλη σημαία, αλλά οι εργαζόμενοι και η οικονομία της χώρας. Ο Γιωργάκης, ποιός ξέρει μετά από ποιών σοφών συμβούλων τις ορμήνιες, έκανε τη ναυτιλία αντικείμενο τριών υπουργείων.   Είναι που είναι γιγαντιαία η γραφειοκρατία μας, την πολλαπλασιάσαμε επί τρία, για τη ναυτιλία! ‘Αντε να βρει άκρη για οποιοδήποτε θέμα του ο ενδιαφερόμενος. Το ένα υπουργείο θα τον παραπέμπει στο άλλο. ΟΛΟΙ θα είναι αναρμόδιοι και κανείς δεν θα παίρνει την ευθύνη να εξυπηρετήσει!

Και λένε όλοι οι “κουτόφραγκοι” και “τα αμερικανάκια” στα ΜΜΕ: “Καλά αυτοί που χρεωκοπούν, που έχουν ανάγκη από κάθε ευρώ ή δολλάριο, πώς μπορούν να διώχνουν, έτσι επιπόλαια,  τον τουρισμό από τη χώρα τους;”  Και τι να απαντήσεις; ‘Οτι η χώρα που γέννησε τη λογική έχει μπει στο φρενοκομείο και πέταξε το κλειδί; (Το είχε πει και ο μακαρίτης Καραμανλής: “Αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο“).

Αρχίζω να θαυμάζω τον εαυτόν μου που δεν του έχω, γενικά και πολύ εκτίμηση. Πολλές φορές έχω πει ότι είμαστε αυτοκτονικός λαός, ο μόνος που το έχω διατυπώσει έτσι, απ όσο ξέρω και κάθε μέρα επιβεβαιώνομαι!

Καλά, μάγος είμαι;

Advertisements

10 Responses to “Κερδοσκόποι και …”χασοσκόποι””

 1. Tasos Says:

  Να που ήρθες στα νερά μου και συμφωνήσαμε…. Α, έχω και μια προφητία,,,, οι αντιδράσεις αυτών που πραγματικά έφαγαν τα λεφτά… των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει τη χώρα πολύ σύντομα σε αδιέξοδο!

 2. koulpa Says:

  μπα.. κι εγώ το πίστευα.. αλλά σιγά σιγά κατάλαβα ότι δεν έιναι ελληνικό αλλά γενικα ανθρώπινο γνωρισμα.. έτσι και απέφυγα την μετανάστευση.. το οικονομικό μοντέλο που ακολουθούμε και εξελήσουμε τον τελευταίο αιώνα δεν αντέχει στην αριθμιτική.. και χρησημοποιεί μαθηματικά για να το κρίψει.. απλά εμείς το κάνουμε πιό γρήγορα.. :):)
  την καληνύχτα μου :):)

 3. ΗΩΣ Says:

  Είδες τί ωραία που καταφέρνουμε να κάνουμε τον παραλογισμό καθεστώς; Και τί μας περιμένει ακόμη ούτε θέλω να φανταστώ… τρελάδικο μεγάλο…

 4. ρομπερτ Says:

  How very interesting, how very true.

  Please have a wonderful Wednesday.

 5. iamaticus Says:

  ΤΡΕΛΟΙ ΚΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ……ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΤΑΜΑ!!!!

 6. Shayhan Says:

  Φυσικά και υπάρχουν χασοσκόποι: Είναι αυτοί που για να πάρουν μια άδεια λειτουργίας για την επιχείρησή τους, φτύνουν αίμα και ξοδεύουν ένα κάρο λεφτά, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος

 7. Ηλιαχτίδα Says:

  Ούφ! …κανονικά θα σου έλεγα να είσαι πιο θετικός (χωρίς να διαφωνώ καθόλου με τα λεγόμενά σου όμως) αλλά τώρα με τα γεγονότα της δολοφονίας των 3 αθώων από μολότωφ κι εγώ κάπως έτσι μας βλέπω σα λαό…
  Αλλά από την άλλη, κι εμείς αντί να γκρινιάζουμε, ας βάλουμε κάποια λιθαράκια !

 8. heliotypon Says:

  >Τάσος: Μα είναι ήδη σε αδιέξοδο η χώρα. Το δάνειο από ΔΝΤ και ΕΚ είναι ο ορός στον ετοιμοθάνατο…

  >Koulpa: Δεν ξέρω αν είναι, γενικά, ανθρώπινο γνώρισμα, αλλά Ελληνικό είναι σίγουρα. Κοντεύουμε να εξαφανιστούμε από προσώπου γης κι εμείς το βιολί μας…

  >Ηώς: Καλλίτερα να μην φανταζόμαστε γιατί επιταχύνουμε τη διαδικασία…

  >ρόμπερτ: Γιατί το αγγλικό αδερφέ; Να είσαι καλά.

  >iamaticus: Μήπως είσαι ψυχίατρος γιατρέ να μας πεις τι φταίει;

  >Shayhan: Και σφού την πάρουν πρέπει να λαδώσουν και τον έφορα για να μην τους την κλείσει…

  >Ηλιαχτίδα: Να βάλουμε λιθαράκια, αλλά πού; Στο χάος; άδικα θα πάνε. Πάντως εγώ ετοιμάζω ένα πολύ μικρό λιθαράκι για το επόμενο…

 9. iamaticus Says:

  …για διαγνωση και θεραπεια
  Απ το ΚΑΛΥΤΕΡΟ BLOG ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ…

  ΔΕΣ ΗΧΟΥΣ ΑΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ. [ http://www.iamaticusblogspot.com]

  DIA PASAN NOSON KAI MALAKIAN!!!!

 10. marcelo Says:

  Είμαστε βαθιά χωμένοι στη νεοφιλελεύθερη οικονομία και θέλουμε να απολαμβάνουμε τα προϊόντα των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ενώ την ίδια στιγμή θεωρούμε τις λέξεις κέρδος, επένδυση, ανταγωνισμός βλάσφημες.
  Στην Αυστρία ήμουν, σε επαρχιακό super market και βρήκα ”greek feta cheese” αυστριακής παραγωγής, φοβερής ποιότητας και σε χαμηλότερη τιμή. Ούτε τη φέτα δεν μπορούμε να πρωθήσουμε και μετά μας φταίνε το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι εκάστοτε 300.
  Όταν βρίσκεσαι στην δυσάρεστη θέση να επαιτείς…δεν μπορείς ταυτόχρονα να απαιτείς.
  Οι ίδιοι ανθρώποι που έλεγαν στα παιδία τους ”έλα μωρέ..εσύ θα φτιάξεις τον κόσμo;;”, τώρα ψάχνουν υπαίτιους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: