Η Cosco και οι παράφρονες…


‘Οταν η προηγούμενη κυβέρνηση, της Ν.Δ. έκανε τη συμφωνία για το λιμάνι με την κινέζικη Cosco, το Πασοκ φρύαξε. Βγήκε και κατηγόρησε τη συμφωνία για ένα σωρό ελαττώματα και απείλησε/υποσχέθηκε ότι θα την καταργήσει όταν γίνει κυβέρνηση. Τι φυσικότερο από το να αντιμετωπίσει τις έντονες πιέσεις των συνδικαλιστών του λιμανιού, των πασόκων και του ΚΚΕ, όταν έγινε κυβέρνηση, για να καταργήσει τη συμφωνία. Φυσικά δεν την κατάργησε, αλλά οι συνδικάλες του κερατά έκαναν μια βαρβάτη απεργία και έριξαν σε απόγνωση όλον τον εμπορικό και όχι μόνο, κόσμο, με χιλιάδες τόνους νωπά προϊόντα προς εξαγωγή να σαπίζουν και τα πλοία να ξεφορτώνουν στον αστακό, με τεράστια επιβάρυνση από τα μεταφορικά, που τα πλήρωσαν οι καταναλωτές! Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, και ζημίωσαν και το δημόσιο ταμείο έχασε κι αυτό αρκετά.

Χτες έβλεπα τους Πασοκικούς υπουργούς να είναι όλο αγάπες και λουλούδια με τους κινέζους της Cosco και να σχεδιάζουν και επέκταση της συμφωνίας που θα …καταργούσαν!

Πώς να ονομάσει κανείς την πολιτική αυτή; Παράλογη; τρελή; βρωμερή; Τόσο δύσκολο είναι να δεχτούμε ότι ο αντίπαλος μπορεί να έκανε και κάτι σωστό;

Το μυαλό με στοιχειώδη λογική σταματά!

Advertisements

4 Responses to “Η Cosco και οι παράφρονες…”

 1. Smack Says:

  Δεν είμαι και σίγουρη καλέ μου Ηλιότυπε, αλλά θα μπορούσε να λέγεται και πολιτική…”ποιώ τον Παπίαν”…

  Και φυσικά είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι ο αντίπαλος μπορεί να έκανε και κάτι σωστό!!!
  Μισές δουλειές έκανε!
  Αν είχε κάνει κάτι σωστό, δε θα χρειαζόταν να επεκτείνουμε τη συμφωνία τώρα! Θα είχε κάνει απευθείας “επεκταμένη” συμφωνία ο αντίπαλος… :-)))

  Εκεί που το μυαλό με στοιχειώδη λογική σταματά,
  το μυαλό με ΜΗ στοιχειώδη λογική ποιεί τον…Κινέζο! 🙂

  Άντε καλό μας ξημέρωμα και καλή Κυριακή!

 2. koulpa Says:

  … μαλόν είναι ομολογία αδυναμίας διαχείρισης.. όλα τα ξεπουλήματα.. αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να δουλεψει το ξεπουλάμε να μη κάθεται.. :):)

 3. Ηλιαχτίδα Says:

  Αυτό είναι να κάνεις αντιπολίτευση απλά & μόνο για … την αντιπολίτευση!
  Από την άλλη: μη μου πεις πως πιστεύεις όσα μας λένε; Εδώ δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι!

 4. heliotypon Says:

  >Smack: Υποκρισία, απανωτά ψέματα, τα πάντα για τις ψήφους, το κομματικό συμφέρον, η ρεμούλα και άλλες όμορφες λέξεις χαρακτηρίζουν τον πολιτικό μας βίο. Φταίει ο άλλος που αρχίζει και λοξοκοιττάει …ακροδεξιά; Τυχαίο είναι πως ο Καρατζαφύρερ ανεβαίνει;

  >Koulpa: Η αδυναμία διαχείρησης είναι δεδομένη. Μάλλον η απροθυμία διαχείρησης θα έλεγα… ‘Η, ακόμη πιο …μάλλον, διαχείρηση για ίδιον όφελος!

  >Ηλιαχτίδα: Ούτε μια λέξη δεν μπορείς να πιστέψεις πλέον. Και τα ψέματα τα λένε με μιά ψυχραιμία, μοναδική. Ούτε ντροπή, φυσικά, όταν παίζονται οι ηχογραφημένες δηλώσεις που λένε ακριώς το αντίθετο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: