Οι “επώνυμες” και οι γάμοι τους…


‘Εχετε παρατηρήσει διάφορες “επώνυμες” γυναίκες, πολιτικούς, ηθοποιούς, τραγουδίστριες, που όταν κάποτε αποφασίσουν να κάνουν οικογένεια παντρεύονται άντρες από το …πλουτοκρατικό κατεστημένο; Δεν έχω δει μία απ’ αυτές τις …βεντέτες, να πάρει ένα “παιδί του λαού”, κάτι σαν …Ξανθόπουλο, ας πούμε, ή έναν μέτριων οικονομικών άντρα με επίπεδο και προσωπικότητα. ‘Οοοοοχι! Διαλέγουν τους γαμπρούς από την επιχειρηματική ή “καλλιτεχνική” πλουτοκρατία του τόπου.

Αφορμή για την ανάρτηση μου έδωσε προσφάτως παραιτηθείσα υφυπουργός, αρχιτέκτων και ηθοποιός. Πανέμορφη γυναίκα, είναι αλήθεια, με πολυσχιδείς σπουδές και καριέρα. Διαλέγει καψουροτραγουδιάρη, δημοφιλή μεν στους κύκλους των  μερακλήδων της νύχτας, αλλά αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας, με αμφιλεγόμενη προσωπικότητα,  αλλά με …υψηλότατο νυχτοκάματο!

Εκατοντάδες καλλιτέχνες, επιστήμονες, άνθρωποι με προσωπικότητα το περιβάλλον της. Εκείνη διαλέγει τον καψουροτραγουδιάρη με την ηλικία του πατέρα της. Και βέβαια οι προσωπικές επιλογές των ανθρώπων είναι σεβαστές, προκειμένου, όμως, για δημόσια πρόσωπα και ιδίως για βουλευτές, μας απασχολούν και τα κριτήρια των προσωπικών τους επιλογών, μιά και αυτοί κάνουν και άλλες επιλογές που δεν είναι τόσο προσωπικές, αλλά επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Κα με κριτήριο τη δεδομένη επιλογή, μου είναι αδιανόητο ότι είχε επιλεγεί για το νευραλγικό πόστο του τουρισμού, που αποτελεί το ψωμί αυτού του λαού που δεν παράγει τίποτα!

Τι άλλο να πω!

Advertisements

10 Responses to “Οι “επώνυμες” και οι γάμοι τους…”

 1. glykeiapiperoriza Says:

  καλέ μου ηλιότυπε, επειδή τυχαίνει η πιό παλιά παιδική μου φίλη να είναι πολύ επώνυμη πρέπει να σου πω ότι οι περισσότερες από αυτές είναι συμβιβασμένες με τον κύκλο των ανδρών που τις πλησιάζουν κι ανάμεσα απ’τους οποίους μπορούν να διαλέξουν.

  Κανένα απ’τα παλικάρια που περιγράφεις δεν τις πλησιάζει γιατί δεν τις θεωρεί σοβαρές ή γιά επειδή διστάζει.

  Αλλά κι αυτές, γιά τον κάθε ένα που τις πλησιάζει είναι πολύ καχύποπτες. Συνήθως όποιος είναι έξω απ’τον κόσμο τους δεν μπορεί να δει πίσω απ’ την εφήμερη λάμψη τους.

  Η φίλη που ανέφερα πιό πάνω έχει διαλέξει να είναι μόνη της κι ήταν και είναι πανέμορφη. Πάντα την περιτριγύριζαν πολλοί όμως ποτέ δεν κατάφερε ούτε να πιστέψει ούτε να βρεί κάποιον αξιόλογο. Δεν τις υπερασπίζομαι. Και δεν θα σχολίαζα αν δεν γνώριζα δυό πράγματα γιά τον χώρο.

  Πίστεψε με οι περισσότερες είναι πολύ διστυχισμένα πλάσματα στην προσωπική τους ζωή είτε μόνες είτε με όποιον διαλέξουν. Την πληρώνουν πολύ ακριβά την λάμψη που ζηλεύουν μερικοί από μας.

  Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αυτές που θα έπαιρναν έναν γυαλιστερό τενεκέ. Αλλά δεν νομίζω ότι διαφέρουν από κάποιες αντίστοιχα όμορφες γυναίκες που είτε επώνυμες είτε όχι θα πουλιόντουσαν μ’αυτό τον τρόπο.

  Φιλιά πολλά………

 2. glykeiapiperoriza Says:

  συμπληρωματικά…. επειδή όπως λές το παράδειγμά σου έχει διαλέξει κάποιον στην ηλικία του πατέρα της… συμβαίνει αυτά τα κοριτσόπουλα που αποκτούν κάποιο ξεχωριστό όνομα να διαλέγουν τον καλιτέχνη που τους έκανε εντύπωση όταν ήταν μικρές. Παρόμοιο παράδειγμα? Η Βαρδινογιάννη με τον Κούρκουλο. Βέβαια ο Κούρκουλος θα μου πείς εξελίχθηκε σε πολύ ποιοτικό άτομο όμως αυτός σίγουρα ήταν ο λόγος που τον διάλεξε η Βαρδινογιάνντη.

  Αλλο τέτοιο παράδειγμα ήταν κάποια κοπέλα που είχε πέσει δίπλα στον Μπάρκουλη (όταν αυτός δεν είχε ούτε να φάει). Αρα νομίζω ότι ίσως δεν έχει να κάνει με την οικονομική επιφάνεια του ινδάλματός τους, αλλά μ’ ένα παιδικό όνειρο.

  Μπορείς σ’εμάς να μην αρέσει ο συγκεκριμένος καλιτέχνης ή όπως θέλεις να τον ονομάσεις αλλά υπάρχουν γυναίκες που εδώ και χρόνια ονειρεύονται την τύχη της.

  Μη μου θυμώνεις. Φιλιά….

 3. Ωκεανός Says:

  Εχεις δεί και κάτι μαλάκες επιστήμονες που παντρεύονται τραγουδιάρες;
  Δικηγόρους να παντρεύονται μοντέλα-γλάστρες;
  Kαι το ωραίο είναι οτι μετά τούς παρατάνε.. 🙂
  Χέστους βρε όλοι αυτοί-ες είναι πολύ ρηχοί.

 4. ΗΩΣ Says:

  Α ρε μάνα, τί μου έλεγες να σπουδάσω κι όχι να πάω στα καλλιστεία;;;; Και συλλογή από DVD θα είχα τώρα, και τον πιο πλούσιο στα πόδια μου… (και θα τον κεράτωνα και με ένα “λαϊκό παιδί”, μπας και δω χαρά)

 5. heliotypon Says:

  >glykeiapoperoriza: Τα παραδείγματα που αναφέρεις νομίζω ότι βρίσκονται έξω από τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται η ανάρτηση. Φυσικό είναι να μαγεύονται οι άνθρωποι από τα ινδάλματα της νειότης τους, αλλά το θέμα είναι ότι πο περισσότερες ευρύτερα γνωστές (και όχι μόνο όμορφες) γυναίκες, με δραστηριότητα σε διαφόρους τομείς, σημαδεύουν πλούτο. Η πανέμορφη και επώνυμη φίλη σου δεν διάλεξε πλούσιο, άρα δεν είναι κατάλληλο παράδειγμα. Απ’ την άλλη μεριά, θυμίσου τις επώνυμες όμορφες (αλλά και όχι τόσο) στον πολιτικό χώρο που σημάδεψαν την οικονομική άνεση. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί δεν θα ήταν σωστό… Το παράδειγμα της Λάτση (και όχι Βαρδινογιάννη) που αναφέρεις δεν ταιριάζει στο μοντέλλο που αναφέρω. Μάλλον το αντίστροφο!

  >Ωκεανός: Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν θα έλεγα ότι είναι σοβαροί. Απλώς τους ξέρουμε γιατί τους προβάλλουν τα κανάλια… Μερικοί είναι και εντελώς ρεζίληδες!

  >Ηώς: Ποτέ δεν είναι αργά για DVD! Γρήγορα κέρδη και (συχνά) αφορολόγητα. ‘Αλλωστε τα DVD ανήκουν στην κατηγορία του εκπαιδευτικού υλικού και ο ΦΠΑ γι’ αυτά είναι ο κατώτερος (νομίζω 5%). ‘Αντε, βρε Ηώ, να μας εκπαιδεύσεις και σύ… 🙂

 6. Αθανασία Says:

  Καλέ μου,κοίτα ε,…είναι γνωστό το ότι ο κόσμος,έχει γίνει πολύυ (μα πολύ όμως έτσι??),επιφανειακός κ ρηχός γενικότερα,κ ότι βλέπει κ τις σχέσεις του με τους άλλους,έτσι…ρηχά…κ ότι κρίνει τους άλλους με βάση το μηνιαίο εισόδημά,τους ή το πόσα βγάζουν σ’ένα χρόνο ίσως??ε,τι περίμενες τώρα εσύ δηλαδή,ο κόσμος καλέ μου έχει,πάψει να διαλέγει φίλους,κ εραστές περισσότερο,κ κυρίως οι γυναίκες,με βάση άλλα κριτήρια όπως είναι,το τί άνθρωπος (εσωτερικά),κ ψυχικά είναι αυτό το άτομο τι καπνό,φουμάρει που λένε τι μέρος του λόγου είναι,ε,κοινώς δε πάνα είναι κ ο μεγαλύτερος,μαλάκας του κόσμου,δε πάνα είναι κ γερούλιακας,ραμολιμέντο που λένε…αρκεί να έχει τεράστια περιουσία να είναι ματσωμένος,φραγκάτος…αυτό το κάνει όλα τη σήμερον…το χρήμα άμα δεν υπάρχει αυτό…αν δεν έχεις,40 βίλες,μεζονέτες στην Εκάλη,το Καβούρι,τη Γλυφάδα,τη Βάρκιζα κ δε ξέρω,κ γώ που αλλού,άλλα 40 αυτοκίνητα,σπίτια σε όοολη την Ελλάδα,αν δε φοράει πανάκριβα ρούχα ο άλλος Armani,Hugo Boss,Lacoste πανάκριβα, ρολόγια ρόλεξ κ δε συμμαζέυεται αν δεν είνα,διευθυντής τραπέζης,στέλεχος επειχηρήσεως κ τα τιάυτα ε,δε μας κάνει!!!,εμ,καλά το ότι έχει ξεφτιλιστεί εντελώς το γυναικείο φύλλο κ ότι έχουν γίνει,τελίως ξετσίπωτες (οι γυναίκες) δεν είναι νέο…τώρα θα το μάθουμε??(φυσικά δε βάζω μέσα,τον εαυτό μου επειδή αυτό το,καιρό την έχω πατήσει άγρια με άνθρωπο,που κ ΔΕΝ είναι φραγκάτος (καθόλου μάλιστα),κ που είναι κ ένας εξαιρετικός άνθρωπος κατά τα άλλα…απίστευτος χαρακτήρας…..κ άνθρωπος γενικά…κ αυτό νομίζω τα λέει όλα,ε,πιστέυω καλέ μου θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε κ να δράμε,έτσι (λέω για τις γυναίκες που πουλάνε ακόμη κ τη ψυχή τους στο διάβολο για το χρήμα φυσικά) οκ??…επειδή δε μας βλέπω καθόλου καλά,στο μέλλον..μα καθόλου καλά όμως…καλησπέρες… ωραίο πόστ……

 7. the elf at bay Says:

  Κοίτα η συγκεκριμένη πέρα από την ομορφιά, η οποία είναι και σχετική συν τοις άλλοις, δεν έχει να προσδώσει και τίποτα άλλο στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι εν γένει. Μέτριες οι αποδόσεις της στην ηθοποιϊα και φυσικά δεν είνα χαζή για να νομίζει ότι εκλέκτηκε λόγω πνευματικών προσόντων. Από την άλλη ο τροβαδούρος είναι με μια έκφραση: hardcore καραλάϊκο. Κι αυτό τα λέει όλα.

 8. Ανορθόδοξος Says:

  Νρουπί σ’ βρε Ηλιότυπον, να λες οτι ο Τολάρας είναι αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας! Αφού έχουμε «ερωτευθεί με τα τραγούδια του» που είπε και ο δικηγόρος του…

  Αγωνιιιιιιιιιιιιαααααα……

 9. ΗΩΣ Says:

  Άντε βρε Ηλιότυπε να πω ότι θα σας.. εκπαιδεύσω. Ποιός θα δώσει χρήμα για να με πάρει; Θα με πουλάνε οι Πακιστανοί στα φανάρια μισό Ευρώ και πάλι ζήτηση δεν θα έχω! Μον ντιέ, Η ξεφτίλα! Τίποτις, η μάνα μου φταίει που δεν με έπηξε στη δίαιτα και τις πλαστικές από τα 7 μου. Άσε, θα υπηρετήσω την επιστήμη μου…

 10. heliotypon Says:

  >Αθανασία: Το χρήμα κινεί τα πάντα… Ακόμη και οι ερωτικές σχέσεις από το χρήμα εξαρτώνται…

  >the elf at bay: Ναι και οι δύο ασήμαντοι είναι… Αλλά από δημοσιότητα πάνε καλά!

  >Ανορθόδοξος: ‘Ελα ντε, τι λέω ο ασεβής! ‘Ενα μανταλάκι στη μύτη έχει άνθρωπος και βγάζει καψούρα!

  >Ηώς: ‘Αντε βρε, όλο υποτιμάς τον εαυτόν σου. Μια χαρά κορίτσι είσαι και οι Πακιστανοί θα σε πουλήσουν πανάκριβα, αν τους το αναθέσεις… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: