Πού πήγαν τα λεφτά των Ευρωπαίων;


Σήμερα ακούγοντας ειδήσεις για τα μέτρα λιτότητας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ακόμη και στην Σκανδιναβία της ευημερίας, θυμήθηκα παλιότερη (αλλά όχι πολύ) ανάρτηση, που έλεγα ότι τα λεφτά της Ερώπης πήγαν στην Κίνα…  Τι καλά είναι όταν αγοράζουμε κινέζικα και γελάμε για το πόσο φτηνά είναι! Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! ‘Οπως όλες οι αχλάδες, άλλωστε…

Με την ευκαιρία σας πληροφορώ ότι η οικονομία της …φτωχής Αλβανίας πάει πολύ καλά. Με το μεταναστευτικό χρήμα και με τη φοβερή λιτότητα, κατάφεραν να ορθοποδίσουν και τώρα ξένοι επενδυτές παίρνουν αμέσως άδειες για να ιδρύσουν επιχειρήσεις.  Εμείς έχουμε γραφειοκρατεία και απεργίες. Και κάθε χρόνο δανειζόμαστε και περισσότερα.

Μήπως μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον της χώρας μας; (Αλέκα μ’ ακούς;)

Advertisements

5 Responses to “Πού πήγαν τα λεφτά των Ευρωπαίων;”

 1. sonora Says:

  Kαλημέρα,και καλώς σε βρήκα.Σαν καινούρια στα μπλοκ,έχω μια απορία,και χρειάζομαι βοήθεια .Σε κάποιες επισκέψεις σε ιστοσελίδες,όπως και εδώ στη δική σου,βλέπω να είναι γραμμένα τα στοιχεία μειλ,ονόματος και ιστοσελίδας ,χωρίς να είμαι σε σύνδεση.Δεν συμβαίνει σε όλες .Αν γνωρίζεις γιατί συμβαίνει αυτό,θα σου χρωστώ χάρη.Ευχαριστώ.

 2. heliotypon Says:

  >Sonora: Ευχαρστώ για την επίσκεψη. Για το θέμα που περιγράφεις η εξήγηση είναι απλή: Εάν έχεις κάνει λογαριασμό στον Blogger το WordPress, όπου έχω τον δικό μου λογαριασμό, δεν σε ξέρει. Γι’ αυτό και σου ζητάει τα “στοιχεία” σου. Αν κάνεις λογαριασμό στο WordPress (έστω και χωρίς να έχεις Blog εκεί) δεν θα σου τα ζητά. Ή θα σου ζητά να κάνεις logon. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

 3. ΗΩΣ Says:

  Όχι πες μου, εκτός από κυριολεκτική σφαγή, τί άλλο να κάνουμε για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία την μοίρα μου την χαρτορίχτρα; Να βγάλουμε νέους νόμους; Χα, χα και πάλι ΧΑ! Και με βόμβα ακόμη τίποτα δεν γίνεται, πρόσφατο το παράδειγμα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, που παραμένουν κλειστά και θα μείνουν για πολύ ακόμη.
  Μήπως να δοκιμάζαμε τη βόμβα νετρονίου; Ως φυσικός κάτι παραπάνω θα ξέρεις από εμένα….

 4. Tasos Says:

  Όσο παραμένει λαικισμός και η αναζήτηση ευθυνών σε “άλλους” δεν θα αλλάξει τίποτα! Όταν ΟΛΟΙ αποδεχθούν ότι ευθύνονται για την δησλειτουργία, ανομία, και τη κατάντια του συστήματος τότε υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουμε. Είναι ένα ειδος αποδοχής, μετάνειας και αλλαγής συμπεριφοράς αλλά όμως σε όλο το σύστημα.

 5. heliotypon Says:

  >Ηώς: Νόμους έχουμε, όπως ξέρεις. ‘Ισως περισσότερους από όσους χρειαζόμαστε. Η εφαρμογή πάσχει. Η βόμβα νετρονίου καταστρέφει τη ζωή, αλλά αφήνει άθικτα τα κτήρια. Εκεί κατά την πλατεία συντάγματος να ρίχναμε μία…

  >Τάσος: Σωστά τα λες, αλλά πάντα φταίνε “οι άλλοι”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: