Τα θύματα που έγιναν θύτες!


Δεν θα μπορούσα να γράψω για κάτι άλλο, από την απάνθρωπη επίθεση του φασιστικού κράτους του Ισραήλ εναντίον των αμάχων ακτιβιστών. Το θέμα της διένεξης του Ισραήλ με τους Παλαιστήνιους δεν το έχω κατανοήσει, παρά τις προσπάθειές μου. ‘Οταν ακούς την κάθε πλευρά λες “δίκιο φαίνεται να έχει”. Η κάθε πλευρά εμφανίζει τα πράγματα όπως τη συμφέρει και δυσκολεύει την κρίση μας. ‘Ομως η ωμότητα του στρατιωτικά παντοδύναμου Ισραήλ δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη χώρα. Δεν ξέρω κατά πόσον ο λαός του Ισραήλ συμφωνεί με την πολιτκή του, αλλά φαίνεται ότι τους έχουν πείσει πως η επιβίωσή τους επιβάλλει την πολιτική της εγκληματικής βίας.

Το κράτος της φυλής που, πριν 70 χρόνια, αντιμετώπισε τη ναζιστική θηριωδία, εμφανίζει τώρα ένα  τερατώδες πρόσωπο, λες και εκδικείται, στα πρόσωπα αθώων, τη χιτλερική εκατόμβη. Με τις γερές πλάτες του εβραϊκού οικονομικού και πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου των ΗΠΑ και άλλων ισχυρών του πλανήτη, επιδίδονται, ανενδοίαστα, σε πρωτοφανείς θηριωδίες, που συγκρίνονται με αυτές του ναζισμού, χωρίς να φοβούνται αντιδράσεις πέραν της …επίπληξης. Το συμβούλιο ασφαλείας θα βγάλει μερικές ρομαντικής φύσης αποφάσεις, χωρίς καμία πρακτική συνέπεια και το πράγμα θα ξεχαστεί μέσα σε μερικά 24ωρα!

Αν καμιά αδύναμη χώρα έκανε τέτοια αίσχη θα της είχαν επιβάλει τέτοιες κυρώσεις που θα γονάτιζε η οικονομία της. Με το Ισραήλ θα κάνουν ότι θύμωσαν πολύ, θα πουν ένα “Ντα-ντα, κακό παδί” και θα συνεχίσουν συνεργασίες μαζί του σε όλα τα επίπεδα. Αλλά μπορούν οι λαοί να επιβάλουν μόνοι τους τις κυρώσεις; Μπορούν να πουν “δεν αγοράζουμε τίποτα Ισραηλίτικο;” Γεμάτες οι αγορές της Ευρώπης από γεωργικά προϊοντα και βιομηχανικά προϊόντα “Made in Israel”. Και ερωτώ: ‘Εχουν τα @@ οι Ευρωπαίοι  να τα μποϋκοτάρουν;  Και απαντώ:’Οχι, δεν τα έχουν!

Και το πράγμα, μετά από μερικές τάχα αγανακτισμένες δηλωσούλες του κώλου εκεί θα μείνει!

Advertisements

19 Responses to “Τα θύματα που έγιναν θύτες!”

 1. koulpa Says:

  δικαιο είναι ότι μπορεί ο καθένας να επιβάλει.. με κάθε τρόπο.. :):)
  .. μέρος των κεφαλαίων που δημιούργησε τον χίτλερ ήταν και ευραικά μέσω αμερικής.. τα θύματα είναι πάντα αυτοί που δε μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους.. ασχέτως φυλής.. :):)
  καλημέρα και καλό μήνα :):)

 2. zwaki Says:

  Πιστεύω, ότι έχεις δίκιο σε αρκετά και συμφωνώ, ότι τίποτα στον κόσμο δεν νομιμοποιεί την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας και της ανθρώπινης ζωής. Από την άλλη, όμως, δε μπορώ να μη συμπεράνω, ότι οι απόψεις που διατυπώνουμε είναι ποτισμένες από τον αντισημιτισμό που -χοντροκομμένα και καθόλου έντεχνα – μας ταϊζανε τόσα χρόνια. Προσωπικά, όταν ήμουν παιδί είχα ακούσει μια γελοία ιστορία ότι οι εβραίοι είναι κακοί και πινουν αίμα…Όπως βλέπω, κάνανε καλή δουλειά αυτοί που ενέπνευσαν τόσο μίσος προς τους εβραίους. Όμως, ως ενήλικες οφείλουμε να μη πιστεύουμε ό, τι μας λένε, ε? Υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο οι Ισραηλίτες εκεί κάτω να έχουν δίκιο… Κανεις άπό εμάς δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος για το τι ακριβως παίζει εκέι κάτω. Αλλά όλοι αβασάνιστα δικαιώνουμε τους παλαιστίνιους. Με τι δεδομένα σχηματίζουμε γνώμη?

 3. koulpa Says:

  δεν έχω καμιά συμπάθια σε κανέναν θρησκευτικό πολιτισμό.. δεν έχω λόγο να συμπαθώ παρά αυτούς που έχω γνωρίσει σαν άτομα.. αλλά πως να το κάνουμε.. δεν επέλεξαν οι παλαιστίνιοι να εκδιωχθούν από τα εδάφοι τους και να δημιουργηθεί ένας νέος γήτωνας.. :):)
  αααα η ταινία που έλεγα στο πρωηγούμενο είναι η σημορία εραστων.. πηγα να την ψάξω.. αλλά δε τη βρήκα κάπου.. :):)
  την καλησπέρα μου και καλό μήνα :):)

 4. Tasos Says:

  Ενα ζώο στο κλουβί μπορεί να γινει πολύ καταστροφικό και οδηγημένο από το φόβο της επιβίωσης μπορεί να δράσει να προστατευτεί όταν δεν απηλείται.

  Το ερώτημα μου είναι γιατί κανένας δεν αναρωτιέται για το ρόλο και τις προθέσεις των ακτιβιστών; Γιατί δεν δέχθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Ισραηλινών; Λίγοι φορές βλέπουμε “αθώους” κουκουλοφόρους να καταστρέφουν την Αθήνα και τις γύρω πόλεις με “ειρηνικές” διαθέσεις;

  Και όσο για το, “ήταν σε διεθνή ύδατα”, αργά η γρήγορα δεν θα έμπαιναν σε Ισραηλινά νερά; Αφού η πρόθεση τους ήταν να σπάσουν το εμπάργκο πως θα απέφευγαν την σύγκρουση, η μήπως αυτό ήθελαν;

  Σίγουρα οι Ισραηλινοί έκαναν λάθος, μήπως όμως δικαιολογημένα;

 5. heliotypon Says:

  >koulpa: Δεν ξέρω που βρήκε τα κεφάλαια ο Χίτλερ, αλλά το ότι ο δυνατός πάντα επιβάλλει το “δίκιο” του είναι αλήθεια… Στη διαμάχη Ισραήλ-Αράβων δεν έχω καταφέρει να διακρίνω ποιος έχει δίκιο. Κι οι δύο πλευρές έχουν σοβαρά επιχειρήματα. Κι όταν τα εκθέτουν αγνοούν τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Το κυριότερο πρόβλημα νομίζω είναι ότι είναι δύο λαοί με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και κυρίως θρησκεία. Κι αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά. Πάλι η θρησκεία γίνεται αιτία διαχωρισμού και έχθρας μεταξύ ανθρώπων, με όλα τα τραγικά επακόλουθα.

  >Zwaki: Αυτό που λές έχει κάποια αλήθεια. Υπάρχει υφέρπων αντισημιτισμός. Κι εμένα μου έλεγαν για τον εβραίο με το βαρέλι με τα γυαλιά και τα καρφιά που βάζει τα παιδιά μέσα και τα κυλάει και τρέχει το αίμα τους! Τραγικές και αηδιαστικές προκαταλήψεις που πάλι έχουν τη βάση τους στις θρησκευτικές διαφορές! ‘Οπως είπα και πιο πάνω δεν έχω ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια στην διαμάχη Ισραήλ-Αράβων. Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Η ανάρτησή μου αναφέρεται στο συγκεκριμένό περιστατικό, όπου το Ισραήλ σκότωσε 9 ανθρώπους με την απόβασή του, σε διεθνή ύδατα και σε ξένα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε αποκλεισμένους ανθρώπους. Νομίζω είχαν πολλούς τρόπους να ελέγξουν αν μεταφέρουν οπλισμό, στο λιμάνι της Γάζας, που έτσι κι αλλιώς ελέγχουν. Τι νόημα είχε αυτή η απροκάλυπτη άσκηση βίας; Κι έχω και μιά απορία: Γιατί δεν περνά η βοήθεια στους Παλαιστηνίους από τα σύνορα με την Αίγυπτο; Είναι εχθρική η Αίγυπτος προς τους Παλαιστήνιους; Αινίγματα!

  >Tasos: Σωστό αυτό για το ζώο, αλλά το πανίσχυρο Ισραήλ δεν νομίζω μπορείς να το παρομοιάσεις με εγκλωβισμένο ζώο. Οι ακτιβιστές γιατί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Ισραηλινών; Οι ακτιβιστές ήσαν άνθρωποι γνωστοί, από τόσες χώρες και με ξεκάθαρο σκοπό. Αν οι Ισραηλινοί είχαν υποψίες για μεταφορά οπλισμού ας έκαναν τον έλεγχο στο λιμάνι όταν τα εφόδια θα ξεφορτώνονταν. Τι νόημα είχε αυτή η απόβαση-επίθεση κομάντος πάνω στα πλοία; Κι από τι περιγράφουν οι επιστρέψαντες Έλληνες, η συμπεριφορά των Ισραηλινών δεν ήταν καθόλου καλή προς τους αιχμαλώτους, που δεν ήσαν και από εχθρικές προς το Ισραήλ χώρες. Γιατί;

 6. Artanis Says:

  Ίσως οι ευρωπαίοι να μη μπορούν αν μποϋκοτάρουν, αλλά εγώ μπορώ…Δίπλα στα Γερμανικά, θα βάλω και τα Ισραηλινά…Είναι τόσο απλό…

 7. zwaki Says:

  http://cummulus4.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

 8. zwaki Says:

  Α, και επειδή τέθηκε το θέμα του μποϊκοτάζ, να ρωτήσω πάλι με τι κριτήρια επιλέγουμε τη χώρα της οποίας τα προϊόντα μποϊκοτάρουμε? Δεν θα έπρεπε στόχος μας να είναι η απώτερη ενίσχυση των ελληνικών συμφερόντων μέσω του μποϊκοτάζ? Ε , λοιπόν δε βρίσκω το λόγο να ξεκινήσουμε την τακτική του μποϊκοτάζ με τα ισραηλινά προϊόντα. Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε με τα τουρκικά (εδω που μένω μέχρι και οι σωβρακοφανέλες είναι τουρκικής προελεύσεως)? Δηλαδή συγγνώμη, από πότε μας προέκυψε ότι το Ισραήλ είναι “εχθρός”?΄Η δική μου άποψη είναι, ότι ο μόνος και κοινός εχθρός όλων των λαών είναι η πλουτοκρατία αλλα αν οπωσδήποτε έπρεπε να επιλέξω κάποιον και να τον χρίσω ως “εχθρό” αυτός δεν θα ήταν το Ισραήλ. Ας μην γίνουμε για μια ακόμη φορά μαριονέτες, λοιπόν.

 9. the elf at bay Says:

  Δυστυχώς η πολιτική του Ισραήλ είναι ολοκληρωτική και φασιστικότατη. Τα μέτρα που παίρνει είναι επαίσχυντα και καταχρηστικά εναντίον σε κάθε διεθνή συνθήκη. Φαντάσου τι τραβάνε οι Παλαιστίνιοι εκεί, μακρυά από τα δικά μας βλέμματα. Τιποτένιοι άνθρωποι με όπλα. Αυτό είναι και τίποτα περισσότερο. (μιλώντας για την πολιτική του Ισραήλ και του ακροδεξιού παρελθόντος του στην πολτική και στις πεποιθήσεις).

 10. realorfake Says:

  Θα τριζουν τα κοκκαλα του Χιτλερ!!!!!!!

 11. koulpa Says:

  ε όχι.. δεν είναι και δύσκολο.. ποιά είναι τα λογικά επιχειρήματα των ισραηλινών.. ότι εκεί ήταν τα εδάφη τους πριν 3000 χρόνια;.. αν το πούμε όλοι αυτό μπλέξαμε.. αν τους αγαπούσαν οι αμερικάνοι ας τους παραχωρούσαν μια δική τους πολιτία.. όχι μνημόσυνο με ξένα κόλυβα.. :):)
  τους άραβες τους αντιπαθώ όπως όλους τους θρησκόπληκτους.. αλλά δε θα πήγαινα σπίτι τους να τους αλλάξω τη γνώμη.. :):)
  την καληνύχτα μου :):)

 12. koulpa Says:

  α και ξέχασα.. μια χαρά σφάζονται μόνοι τους ανα τους αιώνες χωρίς τη βοήθεια του ισραήλ.. αλλά αυτό δεν είναι δικιολογία.. :):)
  ξανα καληνύχτα :):)

 13. Tasos Says:

  Πρώτον το Ισραήλ δεν είναι πανίσχυρο, οι εβραίοι έχουν νιώσει καλά στο πετσί τους τον αντισιμιτισμό, έχουν γύρω-γύρω τους άραβες που τους μισούν και επι πλέον οι πλειοψηφία του πλανήτη στρέφεται άμεσα εναντίον τους, ότι και να κάνουν. Πρόσθεσε στην ζυγαριά ότι και μέσα από την χώρα, οι παλαιστίνιοι τους πετάνε ρουκέτες και μετά μου λες ότι δεν νοιώθου ανασφάλεια και ότι δεν είναι εγκλοβισμένοι;
  Δεύτερον, οι ακτιβιστές δεν πάνε σε ξέφραγκο αμπέλι. Επίσης πήγαν εκεί με τσαμπουκά και με πρόθεση να “σπάσουν το εμπάργκο των Ισραηλινών”, δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ισραήλ. Πιστεύεις ότι αν εμείς για οποιό δείποτε λόγο είχαμε κάποιο εμπάργκο και κάποιοι “ακτιβιστές” το θεωρούσαν άδικο και ήθελαν να παραβιάσουν τις οδηγίες μας ότι η δική μας αρμάδα θα αντιδρούσε διαφορετικά;
  Δε γνώριζω όλες τις αποδείξεις, αλλά από ότι ακούγεται οι Ισραηλινοί είπαν στους ακτιβιστές να ακολουθήσουν τις οδηγίες τους, να πάνε σε συγκεκτριμένο λιμάνι για να γίνει έλεγχος και ότι η βοήθεια θα πήγαινε στους παλαιστήνιους. Αυτοί όμως αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Επίσης, από ότι καταλαβαίνω μέσα από τις λίγες πληροφορίες, οι ακτιβιστές στάθηκαν στα διεθνή ύδατα με σκοπό να εισβάλουν των υδάτων του Ισραήλ κατά τις φωτεινές ώρες, να προβοκάρουν τους Ισραηλινούς που ίσως να επιχειρούσαν με βία να τους σταματήσουν και έτσι να μεταδώσουν τηλεοπτικές εικόνες και να ντροπιάσουν το Ισραήλ. Τουλάχιστον έτσι το είδαν οι Ισραηλινοί και για να αποφύγουν την ξεφτύλα αποφάσισαν να ελέγξουν την φλοτίλα μέσα στη νύχτα. Δε περίμεναν αντίσταση και ότι θα τους επιτεθούν οι ακτιβιστές, το κακό έγινε και τελικά γύναν ρεζίλι στην κοινωνία. Πήραν δηλαδή αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν. Αλλά ερωτόμαι, πως θα μπορούσαν να πάρουν κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που όλος ο κόσμος τους μισεί;

 14. heliotypon Says:

  >Artanis: Φτάνουν μέχρι ΝΖ τα Γερμανικά και Ισραηλινά προϊόντα; Μη μου πεις ότι βρίσκεις και Ελληνικά…

  >Zwaki: Διάβασα την ανάρτηση. Μου φαίνεται απίθανη τέτοια συνωμοσία… Δεν είπα ότι το Ισραήλ είναι εχθρός μας (ούτε και πολύ …φίλος μας). ‘Ομως συχνά η συμπεριφορά του ειναι προκλητική, όπως σ’ αυτήν την περίπτωση. Η αλαζωνία του δυνατού! Και το μποϋκοτάζ που προτείνω αυτήν την αλαζωνία θα είχε στόχο. ‘Οπως έχω γράψει, δεν είμαι σε θέση να κρίνω ποιός έχει δίκιο στη διένεξη με τους ‘Αραβες. Κι οι Άραβες δεν είναι ό,τι καλλίτερο σε λογική, φανατίλα και συμπεριφορές, αλλά όταν παίρνεις φόρα και κλαδεύεις κόσμο, επειδή μπορείς να το κάνεις, ε, μπάστα!

  >the elf at bay: ‘Οντως έτσι εμφανίζεται η εικόνα. Τουλάχιστον η πολιτική του επίσημου κράτους. Απ ‘ ό,τι ακούω υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό.

  >real or fake: ΑΝ υπάρχουν ίχνη απ’ αυτά… 🙂

  >koulpa: Αυτό είναι δύσκολο ερώτημα. Με κάποια διαφορά κι οι ‘Ελληνες διεκδίκησαν εδάφη που ανήκαν στη φυλή πριν χιλιετίες, αφού τα είχαν καταλάβει οι Ρωμαίοι και μετά οι Βυζαντινοί (που δεν ήταν ‘Ελληνες), οι Τούρκοι και μετά οι Φράγκοι, κ.ο.κ. Κι όμως τα πήραμε πίσω και καλά κάναμε. Οι ‘Αραβες όντως τα καταφέρνουν καλά στους μεταξύ τους καυγάδες. Σφάζονται στο όνομα των ελαφρώς διαφορετικών τους θρησκειών κι αυτοί (π.χ. Σιίτες-Σουνίτες). Πάλι η θρησκεία η αιτία!

 15. heliotypon Says:

  >Tasos: Το ότι είναι ισχυρό το Ισραήλ έχει φανεί σε κάθε συγκρουσιακή κατάσταση. Αυτό πια δεν αμφισβητείται από κανένα. Αλλά συμφωνώ το ότι έχουν λόγους να αμύνονται. Το θέμα τους είναι πολύ αμφιλεγόμενο κι εγώ δηλώνω ότι δεν μπορώ να πάρω θέση. Και σίγουρα υπάρχει και αντισημιτισμός στον κόσμο. Αν δεν υπήρχε δεν θα ήταν δυνατόν να διαπραχθούν τα χιτλερικά εγκλήματα εναντίον τους. Σχετικά με τον αποκλεισμό της Γάζας, πάρα πολλοί λένε ότι αυτός είναι άδικος και αδικαιολόγητος. ‘Οταν 1,5Μ άνθρωποι ζουν υπό συνθήκες τέτοιες ώστε να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, κάτι συμβαίνει… Τώρα ακόμη κι αν οι ακτιβιστές πήγαν με τσαμπουκά και με πρόθεση να εκθέσουν το Ισραήλ, θα μπορούσαν να χειριστούν αναίμακτα την υπόθεση… ‘Ετσι νομίζω εγώ και πολλοί άλλοι, τουλάχιστον.

 16. Tasos Says:

  Συμφωνώ και δεν υποστηρίζω το Ισραήλ και τη βία, απλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, και στο θέμα των εβραίων υπάρχει ιστορία και αυτόματη καταδίκη. Συμφωνώ για το θέμα των παλαιστινίων, ζουν σε καταπίεση και πρέπει να υπάρξει μια λύση σε αυτό αλλά και εκεί τα πράγματα δεν είναι μονόπλευρα. Έχει υπάρξει πολιτική εκμετάλευση, εξτριμισμός, και πρακτικές που υπονομέυουν το αίτημα τους και που έδωσαν στους εβραίους λόγους να τους απομονώσουν.
  Πάντως σε σχέση με τους ακτιβιστές, είχαν σημαία την ειρήνη αλλά αντιστάθηκαν με βία στην μικρή ομάδα των κομμάντος που προσπαθησαν να καταβάλουν το πλοίο και να το θέσουν υπό έλεγχο του Ισραήλ. Γιατί; Εφ όσον ήταν ειρηνευτικός ο σκοπός τους έπρεπε να μην προβάλουν τη βία! Για σκέψου τι έγινε στην Αθήνα πριν ένα μήνα (και κάθε τόσο). Απεργία και διαδιλωτές με ειρηνικές προθέσεις κατάστρεψαν, και έβαλαν φωτιά σε μια τράπεζα που δεν απεργούσε με αποτέλεσμα 3 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Όταν υπάρξει βία, από όπου και να προέρχεται τα αποτελέσματα είναι απροσδιόκητα, λυπηρά και δυστυχώς χάνουμε το νόημα.

 17. koulpa Says:

  μμμμ.. από την τρίτη δημοτικού άρχισα να πιστεύω ότι η επίσημη ιστορία είναι μια σειρά από βολικά ψέματα και δοξασίες.. δεν νομίζω ότι υπήρχαν έλληνες σαν φιλή πριν την επανάσταση.. μάλον υπόλοιπα των ελληνικών φύλων.. και δε νομίζω ότι θα υπάρχε ελλάδα αν κάποιους δε βόλευε ο κατακερματισμός της οθωμανικής αυτοκρατορίας.. και για να μη κριβόμαστε.. δεν τα έχουμε καταφέρει και παραδειγματικά για να περιφανευόμαστε.. :):)
  χαχα αν το καλοσκευτείς είμαστε οι εβρέοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας.. ακόμα και πολύ μετά τη μικρασιατική καταστροφή.. ό πατέρας ένος φίλου μου στη πόλη όταν συμπαθούσε κάποιο τούρκο έλεγε “ήσυχο ζώο..”.. :):)
  την καλησπέρα μου :):)

 18. heliotypon Says:

  >Τasos: Το πρόβλημα είναι βαθύτερο απ’ ό,τι φαίνεται. Μπαίνουν στη μέση και πολιτικές σκοπιμότητες από κάθε κατεύθυνση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί Παλαστήνιοι και Ισραηλινοί δεν θα μπορούσαν να συμβιώσουν αρμονικά, (όπως γίνεται σε πολλές χώρες με προεξάρχουσα τις ΗΠΑ), παρά τις θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές τους (από τις ίδιες φυλές κατάγονται, λένε οι ανθρωπολόγοι). Ο θρησκευτικός και φυλετικός φανατισμός δεν αφήνει τους ανθρώπους να ηρεμήσουν. Φταίνε και οι διάφοροι “ηγέτες” που προκειμένου να διατηρήσουν τις ηγετικές τους θέσεις και να βγάλουν τα αρχομανικά απωθημένα τους, παρασύρουν τους λαούς στη βία. Κάτι ανάλογο δεν γίνεται κι εδώ με τους συνδικαλιστές, που το παίζουν κι αυτοί μίνι-ηγέτες;

  >Koulpa: Η επίσημη ιστορία είναι ένα μάτσο ψέματα. Για κάθε χώρα είναι διαφορετική. Δεν ξέρω φυλετικά πώς ήταν οι Έλληνες, αλλά υπήρχαν διάφορες φυλές που είχαν έλθει στην Ελλάδα από άλλες περιοχές του κόσμου, που βαθμιαία συμβίωσαν και απετέλεσαν τα λεγόμενα “Ελληνικά φύλα”. Πελασγοί, Αρκάδες, Αχαιοί, ‘Ιωνες, Δωριείς, και άλλες 20 ακόμα φυλές (δες wikipaedia) κατάφεραν να αποτελέσουν αυτό που σήμερα απκαλούμε ‘Ελληνες, που, βέβαια, αναμίχθηκαν με γεναίες δόσεις από Ευρωπαϊκές, Ασιατικές και Αφρικανικές φυλές που μετανάστευσαν κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών της ιστορίας. ‘Αντε μίλα για καθαρές φυλές!

 19. heliotypon Says:

  >Τάσος: ‘Ακουσε αυτήν την εκπομπή, όπου δημοσιογράφος που έζησε τα γεγονότα τα περιγράφει λεπτομερώς και με πολύ γλαφυρό τρόπο. ‘Ηταν από τους τυχερούς που γλίτωσαν από της ισραηλινές σφαίρες…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: