Κυριακάτικο Κήρυγμα…


Θέλετε να διασκεδάσετε; Διαβάστε-Ακούστε κήρυγμα ιεράρχη, με συνοχή, με μεστά νοήματα και με συντακτική αρτιότητα! Το απομαγνητοφώνησα λέξη-λέξη, από το site του ΣΚΑΪ, εκπομπή Ελληνοφρένεια, του Θύμιου Καλαμούκη. Μπορείτε να το βρείτε εδώ. ‘Εγινε στην Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή .

“…ναι, όταν έρχεται το καλοκαίρι, κάποια πρόσωπα, άνδρες ή γυναίκες,  αλλά πιο πολύ οι γυναίκες,  όχι αυτές που είναι στην εκκλησία, σας βλέπω όλες, αλλά άλλες,  και όχι όλες πάλι, είναι αυτές που αποκαλύπτουν όλον τον εαυτόν τους τον σαρκικό, μπροστά στον άνθρωπο. Γιατί;

Εμείς που φορούμε τα ράσσα μας και όλα τα εσώρουχά μας, κι από πάνω το δεύτερο ράσσο και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, δεν πεθάναμε ποτέ κανείς απ’ αυτήν την αιτία. Δεν πρόκειται να πεθάνει  κανείς ή καμία εάν φορά τα ρούχα της τα οποία είναι τα εμβλήματα, τα οποία είναι  ελαφρά, με ειδικό ύφασμα, που δεν μας κάνουνε να υποφέρουμε από τη ζέστη.

……………………………………………………………………………….

Κρατήστε τον μέσα στον νού σας. Ζητείτε πάντοτε την βασιλείαν του θεού και την δικαιοσύνην του θεού, που δεν επιτρέπει να πάτε τα λεφτά σας στην Ελβετία, αλλά να τα αφήσετε στην Ελλάδα να αξιοποιήσετε και να την βοηθήσετε. Και όλα τα άλλα θα προστεθούν. Δεν θα σας αφήσει έτσι ο θεός.

Τόσο αγαπάμε τα λεφτά, ώστε να μην υπολογίζουμε ούτε την πατρίδα μας, ούτε τους αδελφούς μας ‘Ελληνες πολίτες. Και τι κάμνομεν, τι κάμνουν, δηλαδή, μη νομίζετε ότι το κάνουμε όλοι, ουδέποτε στη ζωή μου ούτε μία δραχμή ούτε είχα, αλλά μπορούσα να διαννοηθώ ότι θα τα πήγαινα για να τα φυλλάξω στο εξωτερικό, αγαπητοί ‘Ελληνες πολίτες και ορθόδοξοι χριστιανοί που μ’ ακούτε εδώ στην εκκλησία, αλλά μας ακούν και από  ραδιόφωνο και από τηλεόραση. Διπλή τηλεόραση, και από την TV100 και από την ΕΡΤ3 που τους ευχαριστούμε για τη μετάδοση. ‘Ελληνες χριστιανοί και ορθόδοξοι, ΣΑΣ παρακαλώ πώς παίρνετε τα χρήματα; πού τα κερδίσατε; Στην Ελλάδα. Μπορεί και να τα κλέψατε μάλιστα. Αλλιώς πού τα βρήκατε τόσα πολλά; Πού τα πάτε, λοιπόν, στην Ελβετία; Γιατί; Για να βοηθήσετε ποιόν;

……………………………………………………………………….

Πού τα πάτε τα χρήματά σας; Τα  πάμε στην Κύπρο. Επειδή έχει καλή οικονομία και δεν κινδυνεύουν τα χρήματα. Πατρίδα μας είναι και η Κύπρος. Ελλάδα είναι και η Κύπρος. Ας είναι ανεξάρτητο κράτος. Αλλά στο θέμα αυτό, δεν μπορούμε να θυσιάσωμε ό,τι ανήκει στην πατρίδα μας, δηλαδή εδώ, στην κεντρική, στη μάνα πατρίδα, στην Ελλάδα, σχετικώς με την οικονομία, για να τα προσφέρομε εις την Κυπριακή οικονομία. ‘Εχει η Κυπριακή οικονομία. Εμείς δεν έχομε δικαιολογία για να στέλνομε τα χρήματα στην Κύπρο, ή εις την Ελβετία, ή ό,που είναι συγγενείς μας στην Αγγλία, ή στη Γαλλία, ή δεν ξέρω’ γω που. Αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι υποταγή εις τον Μαμωνά. Αυτό είναι υπηρεσία και δουλεία εις τον Μαμωνά, δηλαδή εις το χρήμα, δηλαδή εις τον διάβολον.”

Advertisements

7 Responses to “Κυριακάτικο Κήρυγμα…”

 1. ΗΩΣ Says:

  Τί γίνεται, όλοι αλλάζετε εμφάνιση? με ‘γεια….
  Άνθιμος φαντάζομαι, έ? Αυτός πετάει κάτι τέτοια άσχετα μεταξύ τους αλλά και ως προς την εποχή συνήθως….

 2. koulpa Says:

  παπα δεν έχω πια την ευεληξία που είχα νεότερος.. αυτό το λαό που πιστέυει σε φανέλες κόματα και θρησκίες.. θα ήθελα να μπορούσα να μη τον βλέπω.. :):)
  την καληνύχτα μου :):)

 3. Ωκεανός Says:

  Ο άνθρωπος είναι αλλού.Δεν εχω ξεκαθαρίσει αν είναι πουστράκος(δεν εχω πρόβλημα με τούς ομοφυλόφυλους) η απλά ένας αγάμητος βλάκας,αλλά η αλήθεια είναι οτι έχει καταντήσει πολύ γραφικός και επικίνδυνος.Ελπίζω να βρεθεί κάποιος πιτσιρικάς να τον “βολέψει” μήπως ξεθολώσει το ματάκι του.
  Ενας πιτσιρικάς να θυσιαστεί για το καλό όλων μας!

 4. Άθεος Says:

  Μην απορείτε… έτσι ήταν πάντα οι πολύ χριστιανοί, κομπλεξικοί, μοχθηροί και μισογύνηδες!

 5. kostas-sofia Says:

  Είναι δυνατόν να τον πάρεις σοβαρά?? Απευθύνεται μάλλον σε πανηλιθιους που πιστεύω ότι είναι όσοι πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία ασχέτως δόγματος!!

 6. heliotypon Says:

  >Ηώς: Πολλά άσχετυα πετάει αυτός. Μου θυμίζει τον πρώην “‘Αγιο” Φλωρίνης, Αυγουστίνο Καντιώτη (διάβασα ότι είναι 104 ετών!) Κάτι τέτοια πέταγε κι αυτός και τον είχαν κάνει ρόμπα όλες οι επιθεωρήσεις…

  >Koulpa: Συχνά είναι διασκεδαστικό να τον ακούς!

  >Ωκεανός: Έλα, δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν μπαίνω στο πώς χρησιμοποιούν το σώμα τους οι άνθρωποι ούτε με ενδιαφέρει. Τα άλλα μετράω.

  >’Οχι μόνο οι χριστιανοί. Κάθε φανατικός θρησκείας. Αμ οι μουσουλμάνοι τι κάνουν;

  >kostas-sofia: Δεν είναι απαραίτητο να είνια πανηλίθιοι όλοι οι πιστεύοντες. Πολλοί πιστεύουν από φιλοσοφική θέση, αλλά σίγουρα αυτοί οι φανατικοί δεν είναι ό,τι εξυπνότερο!

 7. Ηλιαχτίδα Says:

  Eυχαριστώ πολύ Ηλιότυπον που διευκρίνησες στους φίλους παραπάνω πως άλλο πράγμα ο φανατισμός κι άλλο η πίστη! Ναι, δηλώνω κι εγώ χριστιανή όμως τους περισσότερους παπάδες τους σιχαίνομαι για την υποκρισία τους, τη στενομυαλιά & γενικά τον κομπλεξισμό τους. Το ίδιο διαφωνώ & με πολλές από τις διδαχές του χριστιανισμού: πιστεύω δλδ με ένα πιό “ανοιχτό” & ελεύθερο δικό μου τρόπο! Τώρα βέβαια θα μου πεις πως έτσι για την εκκλησία θεωρούμαι αιρετική, αυτό όμως δεν με στεναχωρεί καθόλου.
  Ναι, για άλλη μία φορά ένας ιερέας ντροπιάζει τη χριστιανοσύνη…
  Γιατί δεν μας λένε & πόσα είναι τα χρήματα της εκκλησίας που αυτοί έχουνε βγάλει στο εξωτερικό εδώ & χρόνια;! Και γιατί δε συζητάει από του βήματος & για τα δικά τους αίσχη που δείχνουν πόσο “νιάζονται” τη χώρα; Βατοπέδι, Εφραίμ, κ.λ.π!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: