Αισχρά κόμματα, ντροπή σας!


Με εντυπωσιάζει, αλλά, κυρίως, με εξοργίζει η συμπεριφορά και των δύο “μεγάλων” κομμάτων, σ’ αυτήν την κρίσιμη εποχή του οικονομικού μπάχαλου. Ενώ φταίνε και τα δύο κόμματα εξ’ ίσου (κατά την κρίση μου και πολλών άλλων) προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο. Ενώ τα ασύστολα ψέματα που έλεγε το πασόκ και οη ηγεσία του προεκλογικά σπάνε όχι μόνο καρύδια και τζάμια αλλά και …γρανιτένιες πλάκες! Δεν ήξεραν (αν είναι δυνατόν!).  Δεν θα κάνουν περικοπές, θα κάνουν αυξήσεις, θα κάνουν αυτό δεν θα κάνουν εκείνο. ΟΛΑ ψέματα που αποδεικνύεται ότι τώρα κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα. Οι νεοδημοκράτες προσπαθούν να εξιλεωθούν λέγοντας ότι έκαναν μεν λάθη, αλλά ότι το πασόκ, σε 4 μήνες μέσα, έκανε τη ζημιά! Αυτές οι λυσσασμένες αλληλοεπιθέσεις δεν δείχνουν τίποτε άλλο από το ότι ΚΑΘΟΛΟΥ δεν τους ενδιαφέρει η κρίση και το οικονομικό πρόβλημα, αλλά  το πώς θα επωφεληθούν κομματικά και προσωπικά! Απογοήτευση σύντροφοι και συντρόφισσες.

Κι ‘εχεις και το ΚΚΕ , με τον συνδικαλισμό που ελέγχει, να καταστρέφει μεθοδικά τον τουρισμό της χώρας. Ας το κατανοήσει, επί τέλους, το ΚΚΕ:  Μέχρι που να γίνουμε λαοκρατική δημοκρατία και να λειτουργούμε πάνω στα σοσιαλιστικά πρότυπα, αν γίνουμε ποτέ, μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια, έχουμε ανάγκη τον τουρισμό για να επιβιώσουμε (σας έχω πει ότι ο σοσιαλισμός, όχι αυτός του πασόκ, αλλά ο γνήσιος, αυτός που προϋποθέτει βαθειά πολιτική κουλτούρα, δεν πέθανε, αλλά απλώς θα αργήσει να  εγκατασταθεί στον κόσμο, γιατί ακριβώς προϋποθέτει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν επίπεδο και πολιτική ωριμότητα, γιατί αλλιώς δεν γίνεται;).

Τώρα να πω και για τα ..ημιαριστεροκεντροδεξιά κόμματα και κομμάτια δεν έχει νόημα…’Οσο για το “λαός” του Καρατζαφύρερ, το πιο όμορφο μέρος του είναι η …γυναίκα του Αδώνιδος, αλλά κι αυτή μόνο όμορφη (αλλά πολύ!)…

Απογοήτευση!

Advertisements

20 Responses to “Αισχρά κόμματα, ντροπή σας!”

 1. ΑΤΗΑΝΑΣΙΟΣ Says:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΔΡΟΛΑΓΝΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

 2. zoyzoy Says:

  Δεν συμφωνώ σχετικά με το ΚΚΕ δεν τον καταστρέφει τον τουρισμό τον έχει αποδεκατίσει η κυβέρνηση με τα οικονομικά μέτρα που έχει βάλει ας το καταλάβουμε.
  Και αν μέλημά της είναι μόνο ο Τουρισμός σ’αυτή τη χώρα ας φρόντιζε να μην συμβούν αυτά τα έκτροπα.
  Ας μη γελιόμαστε και όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ να γίνουμε σερβιτόροι και καμαριέρες των Ευρωπαίων η οικονομία του κράτους δεν πρόκειται ν’αθίσει μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες καρπώνονται τα κέρδη και κανένας άλλος.

 3. koulpa Says:

  μετά από 40 σχεδόν έτη σκέψης.. κατέληξα στο προφανές.. (δε με θεωρώ και φωστήρα).. ότι και να κάνουμε.. δεν είμαστε παρά μέρος της φύσης.. και στη φύση ισχύει το δίκαιον του ισχυροτέρου.. δημοκρατιες και χρηστιανισμοί είναι παρα φύση.. και δεν έχουν ελπίδες επικράτησης.. :):)
  την καλησπέρα μου και καλή εδομάδα :):)

 4. maria i. Says:

  η κυρ-Αλέκα καλλιεργεί μίσος για τον τουρισμό, περίεργο… δεν βλέπει μακριά ή μήπως βλέπει; Θέλω να πω, κάποτε δεν θάχουμε τίποτα απολύτως ούτε για εγχώρια κατανάλωση ούτε για εξαγωγή. Ετσι όπως πάμε όλοι οι -ούχοι θα πάνε σε χώρες που δεν έχει κάθε Πέμπτη απεργία,όλα τα χρήματα στην Ελβετία, όλοι οι διανοούμενοι κι αυτοί αλλού και το μόνο που θα έχει απομείνει θάναι ο τουρισμός να πουλάμε, γιατί θάναι δύσκολο να φύγουν και τα ξενοδοχεία κι άλλες υποδομές. Ε, τότε η κυρ-Αλέκα θα μπορεί πια να πανηγυρίζει.
  Αναρωτιέμαι μπας και δεν βρίσκει κι αυτή εισητήρια για τα νησιά και ενοικιαζόμενα όταν παίρνει άδεια από τον Περισσό, μπας και γι΄αυτό τα κάνει όλα αυτά. 🙂

 5. Ωκεανός Says:

  Το μουνί της Αδώνιδος ουδεμία ομορφιά έχει καθ’ότι “μουνί χαζό ξυνό γαμήσι”.
  Ευχαριστώ.

 6. despinarion Says:

  Τα εχεις παρει με ολους απο οτι καταλαβα. Και οχι μονο εσυ. Εν τω μεταξυ αν βλεπεις και πολυ τηλεοραση, τοσο το χειροτερο. Ακομα και να υπαρχει καποια συντονισμενη η ειλικρινης προσπαθεια δε φαινεται. Φαινονται μονο τα αρνητικα. Αλλοιως πως θα ειχαμε ακροαματικοτητα.

 7. sonora Says:

  Kαλημέρα στους εκνευρισμένους πολίτες.

 8. heliotypon Says:

  >Αthanasios: Βάλε και τους συνδικαλιστές μέσα. Κι αυτοί είναι κατά μεγάλο μέρος υπεύθυνοι για το χάλι μας. Και για τα δεινά των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν…

  >zoyzoy: Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο τουρισμός και η γεωργία είναι ό,τι μας απέμεινε για να αναπληρώσουμε το χρήμα που βγαίνει από τη χώρα για να αγοράζουμε τα βιομηχανικά προίόντα που δεν παράγουμε. Αφού δεν θελήσαμε να γίνουμε βιομηχανική χώρα (πάντα υπάρχει και η αντίδραση του ΚΚΕ σε ό,τι περιλαμαβάνει επιχειρηματική δραστηριότητα) δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το να λέμε ότι οι επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από τον τουρισμό δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Και σε άλλες χώρες υπάρχουν επιχειρηματίες που δημιουργούν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στη ναυτιλία και αλλού. Υπάρχουν επιχειρηματίες (μεγαλο- και μικρο-)που κερδίζουν και επιχειρηματίες που χάνουν. Οι εργαζόμενοι πού θα εργαστούν αν δεν γίνουν επιχειρήσεις; Βλέπεις, το κράτος-επιχειρηματίας απέτυχε σχεδόν παντού. Μας μένει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν την σκοτώσουμε κι αυτή τι θα μας μείνει;

  >Koulpa: Είναι αλήθεια ότι οι νόμοι της φύσης ισχύουν, αλλά η κοινωνική ζωή έχει ανάγκη να τροποποιεί μερικούς από τους νόμους της άγριας φύσης. σε όφελος της κοινωνίας. Αν δεχτούμε τον νόμο της ζούγκλας δεν ξέρω πόσο αυτό θα μας οφελήσει…

  >maria i: Μην έχοντας παραγωγή σε κανένα τομέα, μας βλέπω μετανάστες και φτηνοπληρωμένους, στην Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Πακιστάν και άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Δυστυχώς έχουμε πολλά σκαλιά ακόμη να κατεβούμε…

  >Ωκεανός: Δεν ξέρω από γαμήσι τι λέει (για να παντρευτεί τον ‘Αδωνι, μάλλον δεν θα καταλαβαίνει και πολλά…), αλλά από ομορφιά σκίζει. Εμένα με έχει εντυπωσιάσει από αισθητική άποψη (μόνο).

  >despinarion: Τα έχω πάρει. Σωστά κατάλαβες (δεν μπόρεσα να το κρύψω, ε;). Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση. Ξεκινάω το βράδυ να δω καμιά κωμωδία, αλλά το ζάπινγκ σπάνια φέρνει αποτέλεσμα, οπότε καταλήγω να βλέπω τίποτα μαθήματα ζωολογίας από το Σκάϊ και πέφτω στον ύπνο επί του …καναπέως! Τα άλλα, πάνελς και “ειδήσεις” τα έχω κόψει…

  >Sonora: Καλημέρα και σε σένα…

 9. Γιώργος Says:

  Χαίρετε κι από μένα. Στην πλειοψηφία του άρθρου θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί στο σύνολο τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ σε καθημερινή βάση.
  Ένα δε χωράει αμφιβολία, ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κυβερνούν εναλλάξ και είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της Ελλάδος σήμερα και αυτό επειδή είναι οι πάντες όλοι τους ανίκανοι μέχρι εσχάτων. Το ΚΚΕ το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να δημιουργεί αναταραχή και αναμπουμπουλα, και το μόνο που ξέρει να λέει είναι ότι φταίνε οι επιχειρηματίες, αλλά ποτέ δε μας έχει πει πως δίχως επιχειρηματίες πως θα δουλέψει ο κόσμος???

  Όσο για τον ΛΑΟΣ, επειδή νομίζω ότι είναι το μόνο κομμα που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση μες τη βουλή σε καθημερινή βάση, παρουσιάζοντας προτάσεις παντός θέματος και τρόπους επίλυσης γενικότερα.

  Εν πάση περιπτώσει η άποψη του καθενός είναι σεβαστής.

 10. heliotypon Says:

  >Γιώργος: Τα σταματημένα ρολόγια λένε τη σωστή ώρα 2 φορές το 24ωρο. ‘Ετσι μπορεί και το ΛΑΟΣ να λέει μερικά σωστά πράγματα πότε-πότε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παίρνουμε στα σοβαρά ως κόμμα. Οι αρχές του είναι φασιστικές και αν ακούσεις τι έλεγε κάποτε ο Κ. για τη χρυσή αυγή, θα καταλάβεις από πού έρχονται. Επί πλέον μπορείς να ακούσεις τις άναρθρες κραυγές του Αδώνιδος που σου θυμίζουν Παπαδόπουλο στο χειρότερό του. Επί πλέον, κόμμα που έχει στις αρχές του τη θρησκεία και αρχηγός που μιλά για τον “Κύριο” και που δίνει στο κόμμα του τον τίτλο “ορθόδοξος” δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να σε απωθήσει. Κι αυτά χωρίς να πούμε για τις ρατσιστικές του κορώνες!

 11. the elf at bay Says:

  Τα κόμματα ανέκαθεν ήταν τηλεκατευθυνόμενα. Κι αυτό τα λέει όλα νομίζω.

  Το ΚΚΕ αναπαράγει επιτυχώς όλο το καπιταλιστικοχουντικό σύστημα. Δεν βγαίνει άκρη.

 12. Γιώργος Says:

  Δε θα πω ποτέ ότι θα πάρω στα σοβαρά κάποιο κόμμα, αλλά από τη στιγμή που η τύχη μας -και διστυχώς γι αυτό- εξαρτάτε από αυτά, αισθάνομαι υποχρεωμενος να παρακολουθώ τους πάντες και να κρίνω σε ποιον θα ρίξω το κουκί μου προκειμένου να κάνει το παν για να βελτιωθεί η κατάσταση της πατρίδος μας.
  Όσο αφορά τη Χρυσή Αυγή και ότι έλεγε ο Κ, δε έχω ακουσει, τη Χρυσή Αυγή δε την ξέρω και δεν καιγομαι να τη μάθω απ τη στιγμή που δε με ενοχλεί.
  Όσο για τον Γεωργιάδη, ή τον Βελόπουλο, ή τον Ροντούλη, ή τον Πλέυρη (και λοιπούς) έχω να πώ ότι είναι απ τους βουλευτές που ξέρουν να χρησιποιούν τέλεια την Ελληνικήν, είναι γνώστες της Ιστορίας μας, και κάθε φορά που ακούω τις θέσεις-απόψεις τους, παρατηρώ ότι είναι ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες.
  Επίσης, πιστεύω ότι η θρησκεία είναι ένα απ τα 3 ιδανικά που χαρακτηρίζουν (ή συνήθιζαν να χαρακτηρίσζουν) εμάς τους Έλληνες, εξάλλου δε νομίζω να είναι κακό το συνθετικό ορθόδοξος, διότι αν ετοιμολογήσουμε τη λέξη, θα δούμε “ορθή -δόξα”, δλδ Σωστή-σκέψη’
  Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεις λέγοντας για ρατσιστικές κορώνες, εμενα μου φτάνει που υπερασπίζετε τα συμφέροντα μου σαν Έλληνας πολίτης.

 13. heliotypon Says:

  >the elf at bay: Τραγέλαφος…\

  >Γιώργος: Αδερφέ, βρισκόμαστε σε εντελώς διαφορετικές θέσεις. Η χρυσή αυγή είναι μιά φασιστική οργάνωση και ως τοιαύτη θα έπρεπε να σε απασχολεί. Φυσικά, αν ταυτίζεσαι με τις θέσεις της δεν σε προβληματίζει το θέμα. Αν βρίσκεις ότι η θρησκεία πρέπει να είναι μέρος τη πολιτκής ζωής, πάλι είναι δική σου γνώμη, αλλά όχι και δική μου. Η δική μου θέση είναι η αθεΐα και σαν τέτοια δεν μπορώ να βρω κανένα κοινό σημείο με τις δικές σου θέσεις. Αν βρίσκεις τις θέσεις των βουλευτών που αναφέρεις ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες, εγώ τι να πώ; Δεν χωρεί διάλογος εδώ, μιά και διαφέρουν ριζικά οι αξίες μας και οι πολιτικές μας θέσεις. ‘Οσο για τον ρατσισμό, είναι γνωστό τι είναι αυτό. Αν συμφωνείς με τις ρατσιστικές θέσεις και πάλι δεν έχω κάτι να πω. Είμαστε σε αντιδιαμετρικές θέσεις.
  ΥΓ: Αν εκτιμάς την γνώση της Ελληνικής γλώσσας, ίσως θα ήταν καλό να την μελετήσεις, ώστε να αποφεύγεις σοβαρά γραμματικά, ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που παρατηρούνται στο σχόλιό σου. Εγώ, που, αν και δεν συμφωνώ με τις Ελληνοκεντρικές απόψεις σου, βλέπεις ότι την κατέχω επαρκώς…

 14. Γιώργος Says:

  Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένα δικαιούτε να έχει τις απόψεις του, να έχει τις αξιές και τα ιδανικά του. Γι αυτό κι εγώ πήρα το θάρρος να εκφράσω τη γνωμη μου στον μπλογκ σου. Μπορεί να διαφέρουν οι απόψεις μας, αλλά αυτό που διαπίστωσα οι σκέψεις μας έχουν κοινή αφετηρία, που αφορά τα “Αισχρά κόμματα” και την αγανάκτηση μας για την κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η Ελλάδα.
  Και δε θα πώ ότι έχουμε αντιδιαμετρικές απόψεις, αλλά διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.
  Όσο αφορά τον ρατσισμό, εγώ δεν είπα ότι συμφωνώ, αλλά προτιμώ προτεύον μέλημα να έιμαι εγώ σαν Έλλην πολιτης. Ποτέ δεν άκουσαν κανεναν να εκφράσει ρατσιστικές απόψεις στο συνολο των κομμάτων της βουλής.
  Όσο για τη Χρυσή Αυγή, γιατί να με απασχολήσει αφού δε με χει ενοχλήσει????
  Περισσότερο με έχουν ενοχλήσει οι κουκουλοφόροι που καπηλευοντε τις πορείες και τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας ανεγξέλεγκτα.

  Είπαμε, έχουμε δημοκρατία και εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει αυτό που πιστεύει σωστό, είτε είναι πολιτικές θέσεις, είτε θρησκευτικές πεποιθήσεις κτλ κτλ.

  ΥΓ: Συγχαρητήρια για την ορθή χρήση της Ελληνικής καθώς επίσης σε ευχαριστώ πολυ για την υπόδειξη. Σου υπόσχομαι ότι θα μελετησω συντακτικό και ορθογραφία.

 15. Έρεβος Says:

  Γεια χαρά και από μένα.Κατά τύχη έπεσα σε αυτό το μπλογκ και διάβασα μερικά ποστ.σχολιάζω εδώ γιατί διάβασα κάτι που απλά μου φάνηκε ανακριβές και υπερβολικό.Να ξεκαθαρίσω ότι δεν εκπροσωπώ κανένα κόμμα και ούτε θα το κάνω καθώς είναι όλοι τους απαράδεκτοι.Όμως θα ήθελα να πω το εξής.Άκουσα όπως όλοι μας για την ”καταστροφή” του τουρισμού από μερικές απεργίες εργαζομένων που στηρίζονταν απ το ΚΚΕ.Αρχικά μπορούμε να αναφερθούμε στην αισχρή στάση των καναλιών που επικεντρώθηκαν σε 2 μέρες αποκλεισμών του λιμανιού λες και αυτό είναι η αιτία της μείωσης του τουρισμου στη χώρα.Ότι αυτή η εικόνα είναι που δημιουργεί τα προβλήματα.
  Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο.Ρωτήσατε πότε τουρίστα για την άποψή του;
  Η πραγματική καταστροφή του τουρισμού είναι αυτή που μπορείτε να δείτε και σεις από μόνοι σας κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο του πολιτισμού μας.Όπου οι τουρίστες πάνε να επισκεφτούν την ρωμαική αγορά και αντικριζουν επί χρόνια βαμμένους και αντιαισθητικούς τοίχους,γεμμάτους γκράφιτι και δρόμους γεμάτους σκουπίδια.Αντικρίζουν χρήστες και διακίνηση.Λίγο πιο πάνω αρχαιολογικός χώρος δεν είναι επισκέψιμος λόγω..ξεραμένων χόρτων που δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να αφαιρέσει.Και όλα αυτα κάτω από μια ακρόπολη που κατά τ άλλα ”πληγώθηκε” από ένα πανό εργαζομένων.Δεν θα κρίνω αυτή την κίνηση ως σωστή ή λάθος.Αλλά σε σχέση με τα παραπάνω ηχεί γελοίο.Γιατί την άποψη των τουριστών για την Αθήνα μπορούμε να την συνοψίσουμε σε μια συζήτηση αμερικανών στο κολωνάκι που έτυχε να διαβάσω σε ένα αρθρο εφημερίδας:”Έχουμε ταξιδέψει σε πολλές χώρες όλα αυτά τα χρόνια.Έχετε ξαναδεί πιο βρώμικη πόλη;”.
  Και στην συνέχεια ας φύγουμε απ το κέντρο και ας πάμε στα λεγόμενα τουριστικά θέρετρα.Απ την πλευρά μου θα σας πω ότι οι αρχαιολογικοί χώροι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μη επισκέψιμοι και μη συντηρημένοι,αλλά υπάρχουν ταμπέλες για τους τουρίστες.Και όταν πάνε αντικρίζουν ένα χάος.Και αυτό γίνεται επί χρόνια.Ας μην αναφερθώ στο οικονομικό γδάρσιμο των τουριστών απ τους κουτοπόνηρους έλληνες επιχειραματίες.Αυτά λοιπόν για μένα είναι κάποια απ τα σοβαρά προβλήματα του τουρισμού και όχι αυτά που προβαλλουν στα κανάλια.Αλήθεια τους άκουσα να υπερασπίζονται με σθένος τις τσέπες αυτών που θα χάσουν κάποια χρήματα απ τον αποκλεισμό των λιμανιών.Δεν τους άκουσα να μιλήσουν όμως για τις τσέπες αυτών που απεργούν που επί χρόνια τους λιώνουν στη κυριολεξία.Και κάτι τελευταίο.Ας θυμηθούμε την προπαγάνδα της Μέρκελ και των Άγγλων κατά της Ελλάδας των φεβρουάριο και ισως δούμε και κει ένα βασικό παράγοντα της μειώσης του τουρισμού.Μετά απ αυτά θα ρίξουμε όλο το φταίξιμο σε δύο απεργίες;
  Στον φίλο Γιώργο:Εφόσον θεωρείς ότι οι του ΛΑΟΣ είναι σωστοί λόγω της γνώσης της ιστορίας θα σου πρότεινα να ασχοληθείς σοβαρα μαζί της και μετά από χρόνια μελέτης και σκέψης θα μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου αν θα του υποστηρίζεις για τους λόγους που προβάλλεις τώρα.
  Ξέρεις ότι ι ιστορία του ανθρώπου ειναι η ίδια.Τα μέσα αλλάζουν όχι η λειτουργία του.
  Αυτά τα ολίγα.σας κούρασα ως άγνωστος στος μπλογκ.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 16. heliotypon Says:

  >’Ερεβος: Δεν θα διαφωνήσω με την ύπαρξη σοβαρής ανεπάρκειας στην τουριστική υποδομή. Τα κακά μας χάλια έχουμε και κάθε μέρα ανανεώνω κι εγώ τις σχετικές διαπιστώσεις μου. ‘Ομως το να προσθέτουμε στα υπάρχοντα αρνητικά κι άλλα και μάλιστα τέτοια που παίρνουν και ευρύτερη διεθνή δημοσιότητα (έστω με την ανεπιθύμητη βοήθεια των ΜΜΕ) δεν είναι ό,τι καλλίτερο για την οικονομία που πνέει τα λοίσθια! Δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά όταν πλήττουν την μόνη πηγή εσόδων που μας απέμεινε, με κίνδυνο να ολοκληρωθεί η καταστροφή, χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγηση του είδους των κινητοποιήσεων. Αν οι επισκέπτες βρίσκουν αυτό για το οποίο πληρώνουν και δεν ταλαιπωρούνται δεν έχουν λόγο να ακούσουν τι λέει η Μέρκελ και οι ‘Αγγλοι.

 17. Γιώργος Says:

  @ Έρεβος: Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι επιλεκτικά σε όσα έγραψα παραπάνω.
  Παρόλα αυτά, είμαι σύμφωνος με τα λεγόμενα σου σχετικά με τα χάλια που έχει το Ελληνικό κράτος στον τομέα οργάνωσης και προβολής των αξιοθέατων-αρχαιολογικών χώρων και όχι μόνο.

  Αλλά τόσα χρόνια, απ τη μεταπολίτευση και μετά, δεν έχει παρατηρηθεί καμία αξιόλογη πρόοδος, αντίθετα η κατάσταση χειροτερεύει.

  Εύχομαι τα πράγματα να φτιάξουν, αν και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο…

 18. Έρεβος Says:

  Σαφώς είμαστε σε ένα πολυ δύσκολο σημείο της σύγχρονης ιστορίας μας όπου πλέον το παραμικρό μας οδηγεί στα άκρα.Να εξηγήσω τι εννοούσα με ένα αλλο παράδειγμα.Πριν λίγο καιρό είχαν απεργία οι ελεγχτες εναέριου χώρου στην Αγγλία για μια βδομάδα.Αν είχες κλείσει εισητήριο και δεν μπορούσες να πας θα αποκτούσες την άποψη που θεωρείς ότι απεκτησαν οι ξένοι στο λιμάνι αυτές τις 2 μέρες;Λίγο υπερβολικό το ακούω.Άποψη βέβαια και σεβαστή.
  Φίλε Γιώργο θα σε παραπέμψω σε ένα ρωμαικό κείμενο ψυχογραφίας του Έλληνα για να καταλάβεις γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα.Γιατί ποτέ δεν άλλαξε.
  «Αρέσει στον Ελληνα να δίνει στον ασθενέστερο, στον αβοήθητο. Είναι κι αυτό ένας τρόπος υπεροχής. Λέγοντας πως ο Ελληνας αδιαφορεί για τον πλησίον του, κάτι άλλο θέλω να πω, αλλά μου πέφτει δύσκολο να σου το εξηγήσω. Ακόμη υπάρχουν ποιητές πολλοί και τεχνίτες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πλησίασέ τους καθώς είναι χρέος σου και πες μου αν άκουσες κανέναν από αυτούς ποτέ να επαινεί τον ομότεχνό του. Δεν χάνει τον καιρό του σε επαίνους ο Ελληνας. Δεν χαίρεται τον έπαινο. Χαίρεται όμως τον ψόγο και για αυτόν πάντα βρίσκει καιρό. Για την κατανόηση την αληθινή, αυτήν που βγαίνει από τη συμπάθεια για αυτό που κατανοείς, δεν θέλει τίποτε να θυσιάσει. Το κίνητρο της δικαιοσύνης δεν τον κινεί για να επαινέσει ό,τι αξίζει τον έπαινο. Θαυμάζει ό,τι είναι ο δικός του κόσμος. Κάθε άλλον τον υποτιμά. Οταν ένας πολίτης άξιοςδεν αναγνωρίζεται κατά την αξία του, λέει ο Ελληνας “αφού δεν αναγνωρίζομαι εγώ ο αξιότερός του, τι πειράζει αν και αυτός δεν αναγνωρίζεται”. Ο εγωκεντρισμός αφαιρεί από τον Ελληνα τη δυνατότητα να είναι δίκαιος. Μόνον όταν δημιουργηθούν συμφέροντα που συμβαίνει να είναι κοινά σε πολλά άτομα μαζί, βλέπεις τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη. Στον κάθε Ελληνα τα ιδανικά είναι ατομικά. Γι΄ αυτό οι πολιτικές των φατρίες είναι φατρίες συμφερόντων, και το ιδανικό του κάθε ηγέτη είναι ο εαυτός του».

  «Κινημένος από την ίδια εγωπάθεια, τη ρίζα αυτή του κάθε ελληνικού κακού, ο Ελληνας δεν συγχωρεί στον συμπολίτη του καμιά προκοπή. Οποιος τον ξεπεράσει, ο Ελληνας τον φθονεί με πάθος και αν είναι στο χέρι του να τον γκρεμίσει από εκεί που ανέβηκε θα το κάνει.Μα το πιο σπουδαίο,για να καταλάβεις τον Ελληνα, είναι να σπουδάσεις τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνει τον φθόνο του, τον τρόπο που εφηύρε για να γκρεμίζει καλύτερα. Είναι ένας τρόπος πιο κομψός από το δικό μας γέννημα σοφιστικής ευστροφίας και διανοητικής δεξιοτεχνίας. Δεν του αρέσει η χοντροκομμένη δολοφονία στους διαδρόμους του παλατιού, αλλά η λεπτοκαμωμένη συκοφαντία, ένα είδος αναίμακτου, ηθικού φόνου, ενός φόνου διακριτικότερου και εντελέστερου που αφήνει του δολοφονημένου τη σάρκα σχεδόν ανέπαφη, να περιφέρει την ατίμωση και τη γύμνια της στους δρόμους και στις πλατείες. Γιατί και τη συκοφαντία, αγαπητέ μου, την έχουν αναγάγει σε τέχνη οι θαυμάσιοι, οι φιλότεχνοι Ελληνες, οι πρώτοι δημιουργοί του καλού και του κακού λόγου. Η τέχνη είναι να βρίσκεις τον διφορούμενο λόγο, που άμα σε ρωτήσουν γιατί τον είπες, να μπορείς να πεις πως τον είπες με την καλή σημασία, και πάλι εκείνος που τον ακούει να αισθάνεται ότι πρέπει να τον εννοήσει με την κακή του σημασία. Αυτό είναι το αγχέμαχο όπλο με το οποίο πολεμάει ο Ελληνας τον Ελληνα, ο ηγέτης τον ηγέτη, ο φιλόσοφος τον φιλόσοφο, ο ποιητής τον ποιητή αλλά και ο ανάξιος τον άξιο, ο ουσιαστικά αδύνατος τον ουσιαστικά δυνατό».

 19. Γιώργος Says:

  @Έρεβος: Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο, και θα πω ότι πολλά από αυτά που περιγράφει τα έχω εντοπίσει κι εγώ ο ίδιος.

  Είναι αυτό που λένε “να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα”.

  Αλλά δυστυχώς θέλω να ελπίζω ότι κάπου, κάποια στιγμή κάτι θα γίνει και κάτι θα αλλάξει, και θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση!

  Όσο αφορά το κλείσιμο των λιμανιών από το ΚΚΕ, το θέμα δεν είναι τι άποψη σχημάτισαν οι τουρίστες για την Ελλάδα, αλλά η οικονομική “χασούρα” που υπέστη η χώρα, μιας και ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας!

 20. Έρεβος Says:

  Δεν επικεντρώνομαι στο ποιος πολιτικός χώρος αναλαμβάνει να οργανώσει τέτοιες ενέργειες.Όσο για την χασούρα που λες ίσως να έχεις δίκιο.Ποιος όμως σκέφτηκε και οργίστηκε τόσο οσο με τις απεργίες σχετικά με το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας;Τα λεφτά όλων μας που φορολογούμαστε τόσα χρόνια για να έχουμε δημόσιο ρεύμα νερό μεταφορές;Που ξαφνικά και χωρίς κανενα εμπόδιο πέρασαν σε ξένα χέρια;που τώρα τα έσοδα αυτών θα μπάινουν σε τσέπες άλλων οι οποίες δεν νοιάζονται καν αν ζεις;Που μόλις χθες έδωσαν το 75% του σκαραμαγκά και που θα προβούν στην κατασκευή 4 υποβρυχίων των 5 δις ευρώ ενώ εσένα σε ωθούν στην απελπισία;λένε ότι σώθηκαν εκεί 1300 θέσεις εργασίας αλλά δεν λένε για την μισθοδοσία που θα επακολουθήσει.
  ίσως έχεις ένα δίκιο με τις απεργείες αλλα μην φτάσουμε να πιστέψουμε ότι το μυρμήγκι θα πνίξει τον ελέφαντα.Πολλά λάθη αλλά ας τα αξιολογήσουμε πρώτα και ας τα ταξινομήσουμε.τα ΜΜΕ καλά αποπροσανατολίζουν και φωτίζουν τις πτυχές που θέλουν.οφείλουμε όμως για καλό δικό μας και μόνο να είμαστε άγρυμπνοι και καυστικοί ώστε να καταφέρουμε να δούμε πίσω απ τις κουρτίνες.
  Το μέγιστο πρόβλημα για μένα είναι η μη ύπαρξη αλληλεγγύης.Τι εννοώ.
  Κάνου απεργία τα τραίνα.Α τους μαλάκες τώρα πως θα ανέβω Αθήνα για δουλειές.Κάνουν απεργία οι δημόσιοι.Α έχουν κλείσει το κέντρο πω θα ΄παω για καφε και ψώνια;
  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκ πείρας.Οι γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί.¨οταν λοιπόν έκαναν τις πολύμηνες απεργίες για καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας και καλύτερο σύστημα παιδείας και ζούσαμε εδώ με δάνεια ξέρεις ποια ήταν η αντίδραση των γονέων;
  Αμάν πια με τις κωλοαπεργίες τους που θα αφήνουμε τα παιδιά το πρωί όταν θα πάμε στην δουλειά;Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι το σχολείο για αυτους αποτελεί ”παρκινγκ” για τα παιδιά τους και τίποτε άλλο.Λες και οι γονείς μου το έκαναν για μένα που έχω μεγαλώσει ή για εκέινους που σε μερικα χρόνια βγαίνουν στην σύνταξη.Που θα έπρεπε να είναι στο πλευρό τους για να παλέψουν για ένα καλυτερο και ποιοτικότερο αύριο.
  Και γιατί τα λέω όλα αυτα συγκεχυμένα και ανακατωμένα;Απλά μερίκές πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας που δεν την αφήνουν να πάνε μπροστά.Όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη δεν γίνεται τίποτα.Όλοι θελουμε κάτι καλύτερο αλλά για να το βρούμε πρέπει ναείμαστε και ρεαλιστές και να δούμε αν ύπαρχουν οι υποδομές για αυτό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: