Είδες η ΔΕΗ;


Πέρυσι κάναμε ολιγοήμερες διακοπές στην Αίγινα. ΠΡΙΝ πάμε για διακοπές έκανα ένα μονοήμερο ταξίδι εκεί (το συνηθίζω αυτό), για να διαλέξω δωμάτιο, αφού δω αρκετά και ελέγξω όλες τις παραμέτρους επί τόπου, για να αποφύγω τις εκπλήξεις και τους καυγάδες. Το δωμάτιο και η θέση μου άρεσε και η ερώτηση που έκανα ήταν: “Παιδιά μήπως έχετε πρόβλημα με το νερό;” μιά και το νερό είναι το Α και το Ω της …διακοπικής μου άνεσης. (μπορώ να κάνω χωρίς φαΐ, χωρίς ποτό, χωρίς κινητό, χωρίς σεξ, χωρίς ήλιο, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ρούχα, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς πολλά, αλλά μη μου στερήσεις το νεράκι. Μπορώ να διαπράξω φόνο…).  Η απάντηση ήταν ότι έχουν επάρκεια νερού και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ!

Μετά από μερικές μέρες έδεσα το τρέϊλερ με το φουσκωτό στο εφτακίνητο και μετά από 2-3 ώρες βρεθήκαμε στην Αίγινα. Το αστείο ήταν ότι την στιγμή που μπήκαμε στο δωμάτιο και έτρεξα να πλυθώ, ακούω κάτι σαν επιθανάτιο ρόγχο της βρύσης. Ξέρετε, το γνωστό: “χχχχχχχχ” που δείχνει ότι ίσως μπορείς να πλυθείς με τη γλώσσα, όπως η γάτα, αλλά το τρεχούμενο αγαθό καλλίτερα να το ξεχάσεις! Σε αγωνιώδη ερώτησή μου, πώς γίνεται να με διαβεβαιώνουν, πριν δυό μέρες, ότι δεν έχουν πρόβλημα με το νερό και σήμερα αυτό να έχει στερέψει; η απάντηση ήταν: “Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το νερό. Η ΔΕΗ έχει διακοπή και δεν μπορεί να λειτουργήσει το πιεστικό μας“. Μπορείτε να φανταστείτε τι άκουσε ο ξενοδόχος, τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και μερικές άλλες, τις επόμενες ημέρες, όταν το περιστατικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές! Θα μπορούσαν να είχαν μιά γεννήτρια πάμφθηνη (όχι παραπάνω από €100-200) για να λειτουργεί, τουλάχιστον, το πιεστικό που δεν χρειάζεται δα και το σταθμό του Λαυρίου για να δουλέψει! Μέχρι που πρότεινα να τους την αγοράσω εγώ…

Αυτό το θυμήθηκα με αφορμή την πολυήμερη διακοπή της παροχής στην Αίγινα και την σίγουρη ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών. ‘Ηδη από πέρυσι (και πιο πριν, μάλλον) η ΔΕΗ είχε προβλήματα εκεί και έκανε διακοπές. Φέτος με τη βλάβη των καλωδίων το πρόβλημα κορυφώθηκε. Μόλις πριν λίγα λεπτά άκουσα από το ραδιόφωνο, τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Αίγινας να λέει ότι η προμήθεια του τέταρτου καλωδίου έχει ξεκινήσει (κρατηθείτε…) από το 2003! Και ακόμη εκκρεμεί!!!  ‘Ομως οι πρόεδροι ή οι διοικητές, οι γενικοί διευθυντές και όλοι οι άχρηστοι επί κεφαλής της ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια, τσέπωναν τις πλούσιες αμοιβές τους που εμείς πληρώναμε! Και το καλώδιο παραμένει στα χαρτιά, ενώ οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού περνούν μεσαιωνικά μαρτύρια, χωρίς νερό, κλιματισμό, ψυγεία, μαγείρεμα, βενζίνη (πώς να λειτουργήσουν οι αντλίες των βενζινάδικων χωρίς ρεύμα;) και όλες αυτές τις μικροανέσεις που μας έχουν γίνει απαραίτητες, αφού δεν διαλέξαμε  και δεν είμαστε εξοπλισμένοι, να ζούμε σε πρωτόγονο, κατασκηνωτικό στυλ.

Και βέβαια, εδώ και μιά λέξη για τον δήμο της Αίγινας που διαχειρίζεται το νερό: Βρε δήμαρχε, δεν έμαθες, τόσα χρόνια, ότι η ΔΕΗ δεν σου δίνει πάντα ρεύμα και ότι πρέπει να έχεις αυτάρκεια με μιά γεννήτρια για το αντλιοστάσιό σου; Και σεις, κύριοι ξενοδόχοι,  γιατί να μην έχετε μιά εφεδρική γεννήτρια για ώρα ανάγκης; (μερικοί το έχουν προβλέψει). Πώς θα εξυπηρετήσετε τον πολυπόθητο τουρισμό, τη μόνη πηγή εσόδου που μας απέμεινε;

Σανίδα που μας χρειάζεται!

Advertisements

9 Responses to “Είδες η ΔΕΗ;”

 1. koulpa Says:

  xaxaxa ακούω ότι από το 99 έχουν προβλήματα.. και το 93 που είχα πάει για δουλειά.. πάλι είχαμε διακοπές.. αλλα είχα μαζί μου γεννητρια χεχε.. :):)
  τώρα στις διακοπές δεν έχω τόση ανάγκη νερού πλησήματος.. αλλά πόσημο θέλω 20-25 λίτρα τη μέρα και είναι πρόβλημα.. :):)
  καληνύχτα και καλές διακοπές :):)

 2. odysseas Says:

  Καλά, τι περίμενες; Να έχουν ολοκληρώσει την προμήθεια για το καλώδιο; Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και να αποφασίσουν ποιός θα μιζάρει τα πιο πολλά, άσε να περάσουν καμιά δεκαριά χρονάκια ακόμη για να έχουμε ελπίδες ότι ίσως το πρόβλημα λυθεί.
  Αλλά και οι σύγχρονοι ελληνάρες… Όλα τα περιμένουν απ’αυτό το ταλαίπωρο το κράτος. Ακόμη και μια απλή γεννήτρια! Το ψέμα ή η δικαιολογία, όμως, έτοιμα στη γλώσσα… ο πελάτης ας περιμένει το νεράκι του για να πλυθεί…

 3. zoyzoy Says:

  Μετά θέλουμε και τουρισμό! Οταν χάσουμε και αυτό που μας απόμεινε θα αναθεματίζουμε τις κυβερνήσεις τα κόμματα και τις τελείες ενώ εμείς και περισσότερο οι επιχειρηματίες είναι υπεύθυνοι για την φθίνουσα πορεία του.

 4. Λουκρητία Η Αμαρτωλή Says:

  Αααα αλλιώς μας τα έλεγες Heliotypon! Σε είχα για μάχιμο, έτοιμο να κατακτήσεις το χρηματικό έπαθλο του Survivor, αλλά τώρα βλέπω ότι θα είσαι ένας σχετικά εύκολος αντίπαλος. Δεν σε φοβάμαι πλέον χο-χο!

 5. vista Says:

  Χαιρετίσματα Απίστευτο πόσο δύσκολο φαίνεται να είναι να λυθεί ένα θέμα τόσο ζωτικό και σημαντικό όπως το νερό. Και στην Πάτμο (που γνωρίζω από πρώτο χέρι) νερό χρήσεως υπάρχει κάθε δεύτερη μέρα. Πόσιμο νερό πρέπει να πέρνεις εάν και εφόσον έχεις μεταφορικό μέσον από την πηγή. Μα είναι δυνατόν… σε ποιον αιώνα ζούμε;

 6. vista Says:

  Ευχαριστώ Heliotypon.. ξέρεις εσύ γιατί 😉

 7. heliotypon Says:

  >Koulpa: Αλλά οι μεγάλοι της “ΔΕΗς” πληρώνονταν κανονικά όλα αυτά τα χρόνια, χώρια οι μίζες! Φαντάσου ότι τώρα πήρε χαμπάρι κι ο δήμαρχος ότι έπρεπε να έχουν γεννήτριες για το αντλιοστάσιο! (του έστειλα κι εγώ ένα σχετικό e-mail, αλλά σιγά μην έπαιρνα απάντηση…).

  >odysseas: Όχι, βέβαια, δεν περιμένω να γίνει δουλειά χωρίς τη μίζα. γίνεται να φυτρώσει τίποτα χωρίς χώμα; Κι ο Ελληνάρας επιχειρηματίας *του κώλου) τα γράφει όλα, προκειμένου να μην ξοδέψει κάτι παραπάνω. Σιγά μην τον νοιάξει αν δεν μπορεί να πλυθεί ο τουρίστας!

  >zoyzoy: Και κράτος και πολίτες από το ίδιο ύφασμα κομμένοι είναι. Αλλιώς δεν θα είμαστε εκεί που είμαστε…

  >Λουκρητία η αμαρτωλή: Ναι, βρε παιδί μου, ως survivor θέλω πρώτα νερό κι ας λείπουν όλα τ’ άλλα…

  >vista: Στην Αστυπάλαια, όπου έκανα διακοπές πριν δύο χρόνια, που είναι ένα ξερονήσι κι αυτό, έχουν κατασκευάσει ένα φράγμα και διαθέτουν άφθονο νερό. Αλλά στην Πάτμο φαίνεται ότι επαναπαύονται στα …”θεία” που με τόσο ζήλο λατρεύουν και κανακεύουν! Φυσικά, επειδή, ως γνωστόν, οι υπηρέτες του “θείου” δεν έχουν και μεγάλες ανάγκες από νερό, δεν φροντίζουν για την υδατο-επάρκεια των κατοίκων και επισκεπτών!

 8. vista Says:

  Αχ οι υπηρέτες των “Θείων”… δεν πιστεύω να ενδιαφέρονται για την υδατο/επάρκοια των κατοίκων ή των επισκευτών… εκείνοι έχουν από ότι ξέρω πηγάδι και είναι αυτάρκεις.

 9. marianaonice Says:

  Πω πω πόσο δίκιο έχεις!!
  Εμένα να ρωτήσεις που ατύχησα να έχω το εξοχικό μου εκεί, βλέπεις ο πατέρας μου όταν αγόρασε κάποτε το οικόπεδο δεν ήξερε τι τρέχει με νερό και ΔΕΗ.
  Έχουμε δεξαμενή νερού αλλά χωρίς ρεύμα κι εμείς πώς να τη λειτουργήσουμε? Όσο για τη γενήτρια φέτος πλέον το σκεφτήκαμε σοβαρά να την αγοράσουμε, αλλά ο Θεός μας φύλαξε και την περίοδο της “ξηρασίας της Αίγινας” εμείς δεν είμαστε εκεί.
  Πάντως είναι αλήθεια ότι οι ξενοδόχοι που μόνο να παραπονούνται ξέρουν προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι, σιγά μην αγοράσουν γεννήτριες! Όσο για το Δήμαρχο, μία από τα …ίδια… χαλαράαααα….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: